Kajian Penyelesaian Rangkaian 2016


Penyelesaian Rangkaian

Melawat laman web

8.9


Skor AWA

Penyelesaian Rangkaian

Salah satu nama tertua dalam industri ini, Network Solutions, bermula sebagai firma perunding pada tahun 1979, dan pada tahun 1993 menjadi pendaftar domain pertama. Pada tahun 2005, mereka mula menawarkan produk lain, termasuk web hosting. Namun, mereka masih memperoleh 45% keuntungan mereka dari perniagaan pendaftaran domain. Pada tahun 2011, Network Solutions diambil alih oleh Web.com, tetapi terus beroperasi dengan nama Network Solutions.

Gambaran keseluruhan

Network Solutions menawarkan rancangan hosting bersama, WordPress terkelola, dan rancangan VPS. Pilihan Linux dan Windows tersedia untuk hosting bersama; VPS hanya Linux. Terdapat tiga rancangan bersama, Essential, Professional, dan Premium, untuk Linux dan tiga rancangan serupa untuk Windows. Setiap pakej rancangan dari Network Solutions dilengkapi dengan akses kepada penasihat yang akan membantu mengatur keselamatan dan memindahkan fail untuk laman web anda. Pakej Essential adalah untuk individu atau perniagaan kecil. Sebilangan besar pengguna kemungkinan besar akan memilih pakej Hosting Profesional kerana ciri dan harga pertengahannya. Premium dengan lebar jalur, storan, dan akaun e-mel yang tidak terhad, akan menjadi pilihan untuk perniagaan yang lebih besar atau mereka yang mempunyai banyak lalu lintas.

Terdapat dua pakej VPS – satu sesuai untuk laman web kecil atau permulaan, dan satu berharga dua kali lebih banyak, tetapi direka untuk laman web dengan lalu lintas tinggi. Tidak ada pilihan pelayan khusus, jadi jika anda memerlukan pelayan anda sendiri, Penyelesaian Rangkaian bukan untuk anda.

Network Solutions mempunyai satu rancangan WordPress yang dikendalikan yang berasaskan Linux. WordPress Terurus biasanya lebih mahal daripada hosting bersama dengan kebanyakan syarikat hosting web, dan Network Solutions tidak terkecuali. Walau bagaimanapun, dengan harga yang lebih tinggi, keselamatan tambahan, sandaran harian automatik, bantuan penyediaan, sokongan pakar WordPress, dan pelayan yang dioptimumkan untuk masa muat dan respons yang lebih cepat. Mereka akan melakukan semua kemas kini yang diperlukan untuk WordPress dan pemalam yang dibenarkan, membebaskan anda untuk memberi tumpuan kepada kandungan anda. Network Solutions juga menyediakan sijil SSL percuma untuk tempoh perkhidmatan pertama.

Network Solutions menawarkan lebih banyak produk selain web hosting. Mereka menawarkan hosting hanya melalui e-mel, pilihan kedai dalam talian E-dagang, sijil SSL, perkhidmatan pemasaran dan SEO, reka bentuk laman web, sokongan premium, dan banyak lagi, dengan bayaran bulanan Network Solutions menjadi pusat kontroversi mengenai amalan domainnya pada tahun 2008 dan 2009. Walaupun merupakan kebiasaan bagi pendaftar domain untuk menggunakan domain yang didaftarkan dengan mereka sebagai halaman terparkir sehingga pemilik menunjuknya ke laman web yang aktif, pada tahun 2008, Network Solutions mula meletakkan iklan di subdomain yang tidak aktif, mengubahnya menjadi halaman terparkir iklan – tanpa izin dari pemilik domain. Pada akhir tahun 2009, mereka mula menerbitkan senarai carian harian yang dilakukan untuk domain di kotak carian domain laman web mereka. Mereka juga mula menahan domain yang dicari di laman web mereka, dengan berkesan menghalang seseorang untuk mendaftarkan domain di tempat lain setelah mendapati ia tersedia dalam carian. Sebaik sahaja Network Solutions mencabut nama setelah empat hari, “penguji domain” yang berlangganan dengan Network Solutions untuk perkhidmatan tersebut, akan segera diberitahu agar mereka dapat membeli domain tersebut dan menawarkannya untuk dijual dengan harga yang lebih tinggi. Walaupun amalan ini nampaknya telah berhenti, masih banyak keluhan tentang bagaimana Network Solutions menangani permintaan pemindahan domain.

Jaringan Penyelesaian dilengkapi dengan jaminan 99,99% masa operasi untuk Linux dan 99,9% untuk rancangan Windows, dan jaminan pulangan wang 30 hari standard industri. Seperti kebanyakan pesaing, bayaran balik tidak termasuk domain atau bayaran pihak ketiga.

Dengan rangkaian rancangan dan penawaran produknya, Network Solution mempunyai pakej yang sesuai untuk semua orang dari blogger peribadi individu hingga perniagaan kecil hingga pertengahan. Perniagaan yang lebih besar atau laman lalu lintas yang sangat tinggi perlu mencari di tempat lain kerana tidak ada rancangan pelayan khusus.

Ciri-ciri utama

Pautan Pantas

Kebolehpercayaan & Waktu tamat

Penyelesaian Rangkaian menjamin 99,99% waktu operasi untuk pelayan Linuxnya, dan 99.9% waktu operasi untuk Windows – walaupun Syarat Perkhidmatan tidak menunjukkan apa, jika ada, pampasan yang akan berlaku jika waktu operasi tersebut tidak dipenuhi. Tidak jelas di mana pusat data mereka berada, selain terdapat beberapa di Amerika Utara. Pelayan mereka terbuat dari bilah HP dan IBM, dan pusat data mempunyai kelebihan tenaga dan penyejukan, serta sandaran diesel. Mereka juga dipantau di lokasi untuk memastikan kebolehpercayaan dan keselamatan. Menguji laman web yang dihoskan di Network Solutions menghasilkan purata kali – 3.21s untuk laman web kecil, hanya lebih cepat daripada 52% dari semua laman web yang diuji.

ciri-ciri & Alat

Nota: Network Solutions mempunyai beberapa ciri “tidak terhad” dalam beberapa pakejnya. Anda harus sedar bahawa “tidak terhad” bukanlah yang anda fikirkan. Pada kenyataannya, ini bermaksud apa sahaja yang dirasakan oleh syarikat hosting adalah “penggunaan yang wajar.” Mereka berhak untuk menangguhkan, mengenakan bayaran lebihan, atau secara automatik mengemas kini rancangan anda ke peringkat seterusnya.

CiriGambaran keseluruhan
Panel kawalanNetwork Solutions menggunakan panel kawalan proprietari. Ia kurang kuat daripada cPanel standard industri, tetapi ia akan berjaya setelah anda terbiasa dengan cara operasi. Mereka menyediakan tutorial di laman web mereka untuk memandu anda mengetahui ciri-ciri tersebut. Navigasi boleh mengecewakan kerana memerlukan lebih banyak klik untuk mendapatkan hasil yang sama yang disediakan cPanel dalam satu klik.
Pelbagai DomainPelan bersama membolehkan sehingga 100 domain.
Domain PercumaNetwork Solutions adalah pendaftar domain. Mereka akan menyediakan pendaftaran domain percuma untuk tahun pertama dengan rancangan tahunan. Namun, harga pembaharuan untuk domain .com di Network Solutions adalah $ 34,99 – hampir tiga kali ganda yang dikenakan oleh sebahagian besar pendaftar domain. Anda boleh menurunkannya menjadi $ 9,99 jika anda membeli domain selama 100 tahun – walaupun ia tidak dapat dikembalikan jika dibatalkan sebelum itu. Mereka juga memerlukan pelan perlindungan tamat tempoh domain $ 9,99 dengan setiap domain didaftarkan melalui mereka.
Domain PercumaSite5 adalah pendaftar domain yang tidak biasa, kerana anda perlu mempunyai akaun hosting dengan mereka untuk membeli domain. Mereka merangkumi sebahagian besar TLD utama, dan anda boleh mencari dan membeli domain dari Site5 semasa pembayaran. Site5 menawarkan tahun pendaftaran domain percuma untuk rancangan bersama, dan mereka akan memindahkan laman web anda dari host lain secara percuma.
Sokongan Pangkalan DataPenyelesaian Rangkaian menyokong dari 25 hingga bilangan pangkalan data MySQL yang tidak terhad untuk rancangan Linux, bergantung pada peringkat. Rancangan Windows mempunyai 2 hingga 5 pangkalan data MS SQL. Pengurusan pangkalan data dilakukan melalui phpMyAdmin, yang disediakan dalam rancangan.
Ruang CakeraRuang cakera pada Penyelesaian Rangkaian akan berbeza-beza dengan rancangan dan tahap yang dipilih. Untuk hosting bersama ada had: Essential mempunyai 300 GB, Professional membenarkan 500 GB, dan Premium tidak terhad. Pelan WordPress mempunyai simpanan tanpa had, dan kedua-dua rancangan VPS masing-masing mempunyai 10 GB dan 50 GB.
Lebar jalurLebar lebar, sekali lagi, bergantung pada rancangan dan tahap. Pelan VPS membenarkan lebar jalur 500 GB dan 2 TB setiap bulan, WordPress yang dikendalikan mempunyai lebar jalur yang tidak terhad, dan ketiga-tiga rancangan yang dikongsi semuanya tidak terhad juga.
Sandaran DataAkaun WordPress yang diuruskan disandarkan oleh Penyelesaian Rangkaian setiap hari. Laman web hosting bersama disandarkan setiap hari dan disimpan selama 7 hari. Anda boleh mengakses sandaran melalui Pengurus Akaun, dan anda juga boleh membuat sandaran secara manual di sana.
Pemasang Aplikasi Satu Klik Network Solutions mempunyai pemasang satu klik untuk kira-kira tiga puluh aplikasi yang disebut “Open Source” yang membolehkan anda memasang aplikasi seperti WordPress, blog, forum, dan wiki. Walau bagaimanapun, diperlukan tujuh atau lapan klik melalui Pengurus Akaun untuk mendapatkan pemasang satu klik.
Akaun E-melNetwork Solutions meletakkan had 1,000 akaun e-mel pada rancangan bersama Essential, dan 2,500 pada Professional. Pelan Premium boleh mempunyai jumlah akaun e-mel yang tidak terhad, walaupun penyimpanan e-mel terhad kepada 1 GB untuk ketiga-tiga peringkat. Ketiganya mempunyai penghantaran e-mel tanpa had.
Keselamatan HostingSijil SSL boleh dibeli untuk Penyelesaian Rangkaian untuk rancangan bersama. Laman web WordPress yang dikendalikan merangkumi satu sijil SSL untuk tempoh perkhidmatan pertama. Pelan WordPress yang dikendalikan mempunyai keselamatan tambahan untuk mencegah serangan DDoS, dan menyediakan imbasan perisian hasad dan menghapusnya secara automatik.
Pembina Laman WebPenyelesaian Jaringan menyediakan templat terhad, drag-and-drop berdasarkan
pembina laman web yang dihubungkan secara percuma dengan rancangannya yang dikongsi. Dengan bayaran tambahan, tersedia versi dengan lebih banyak ciri dan templat.
Perlindungan Malware dan SpamSemua rancangan mempunyai perlindungan Spam dan anti-virus yang disediakan oleh Symantec Brightmail Anti-Spam. Untuk perlindungan tambahan, SiteLock tersedia dengan bayaran bulanan.
Keranjang BelanjaNetwork Solutions menawarkan rancangan E-commerce yang mempunyai etalase yang dapat disesuaikan, kawalan inventori, katalog produk, pemprosesan pembayaran dan banyak lagi, dengan bayaran bulanan. Mereka juga menyediakan perkhidmatan yang mereka sebut “Jumpstart”, di mana, dengan bayaran sekali, pegawai sokongan akan menyiapkan dan menjalankan laman web anda, mengkonfigurasi pilihan pembayaran, dan menetapkan pengiriman dan cukai untuk setiap negara. Ia terhad kepada 25 produk, namun, anda boleh menambahkan lebih banyak produk sendiri setelah laman web ini habis. Terdapat pemasangan satu klik untuk Magento dan WordPress.
Sokongan Bahasa PengaturcaraanPenyelesaian Rangkaian menyokong kebanyakan bahasa pengaturcaraan yang dijalankan di Linux, termasuk CGI, PHP, Ruby on Rails, Perl, Python, dan SSI. Pelayan Windows menyokong ASP.
Statistik TapakStatistik laman web boleh didapati melalui Pengurus Akaun dengan AWStats. Laman web WordPress juga boleh menggunakan pemalam statistik.
Ciri dan Alat TambahanSpaceManager adalah penyimpanan 2 GB dalam talian dan ciri perkongsian fail yang disertakan dengan setiap rancangan hosting. Kredit $ 50 diberikan untuk perkhidmatan pemasaran Network Solutions, dan terdapat percubaan 60 hari percuma untuk program pemasaran e-mel. Dengan bayaran yang dirundingkan, Penyelesaian Rangkaian melakukan reka bentuk tersuai yang bermula dari merancang ke dalam talian. Dengan bayaran bulanan tambahan, goMobi tersedia untuk anda membuat laman web mudah alih – walaupun ada percubaan percuma selama satu bulan.
Program Gabungan dan Penjual SemulaSelain program penjual semula, Network Solutions menawarkan program afiliasi kepada pelanggan. Program gabungan merangkumi sebahagian besar produk yang terdapat di Penyelesaian Rangkaian.


Rancangan & Harga

Harga adalah sasaran bergerak kerana syarikat hosting sentiasa mengubah harga dan mempromosikan promosi kerana persaingan yang ketat dalam industri. Penyelesaian Rangkaian tidak membantu dengan laman webnya yang membingungkan yang nampaknya memberikan harga yang berbeza bergantung pada halaman yang anda kunjungi. Harga yang disenaraikan di sini adalah terkini untuk masa tinjauan ini, dan kecuali dinyatakan sebaliknya, adalah untuk rancangan bulanan. Harga yang lebih baik secara amnya dapat diperoleh dengan jangka masa perkhidmatan yang lebih lama. Sebenarnya, semasa memesan rancangan, keranjang belanja Network Solutions akan menggunakan jangka masa perkhidmatan satu tahun dan harga seterusnya.

Ketiga-tiga rancangan yang dikongsi adalah promo dengan Essential Hosting pada $ 9,96 sebulan, Professional
Hosting pada $ 13.29, dan tahap Professional Hosting pada $ 29.13 sebulan. Pembaharuan selepas harga promo adalah pada harga biasa, yang masing-masing pada masa ini ialah $ 15.95, $ 23.95, dan $ 41.95. Tahap Premium paling sesuai untuk laman web yang lebih besar kerana mempunyai lebar jalur, penyimpanan, pangkalan data, dan akaun e-mel dan FTP yang tidak terhad. Essential sesuai untuk laman web kecil atau blog peribadi. Profesional, dengan penyimpanan 500 GB, 50 akaun FTP, 2.500 akaun e-mel, dan lebar jalur tidak terhad, sangat sesuai untuk perniagaan kecil hingga pertengahan. Ketiganya mendapat pendaftaran percuma selama satu tahun. Ketiga-tiga rancangan juga menyokong streaming, dan sandaran pangkalan data automatik.

Kedua-dua rancangan VPS ditawarkan pada harga promosi $ 40 dan $ 80 sebulan. Sekali lagi, selepas promosi, harga semasa ialah $ 55 dan $ 95. Tahap VPS Essential yang lebih kecil membolehkan penyimpanan 10 GB, 10 domain, 50 kotak e-mel, dan lebar jalur 500 GB. VPS Professional membenarkan penyimpanan 50 GB, 100 domain, 200 akaun e-mel, dan lebar jalur 2 TB. Kedua-dua rancangan VPS dilengkapi dengan IP khusus, panel kawalan Plesk, pendaftaran domain percuma satu tahun, dan berasaskan Linux.

Walaupun Penyelesaian Rangkaian menawarkan harga promosi yang lebih rendah sekali-sekala, harga biasa lebih dekat dengan harga host premium daripada harga host anggaran. Seperti syarikat hosting pelbagai produk lain, Network Solutions akan berusaha mendorong add-ons dan upsells pada setiap peluang yang diperoleh.

Jaringan Penyelesaian mempunyai dua dasar bayaran khususnya yang menerima banyak aduan. Mereka akan memperbaharui hosting atau pendaftaran domain anda secara automatik, dan akan mengambil pembayaran seawal tiga bulan lebih awal. Namun, jika anda tidak memperbaharui domain anda secara automatik dan tamat tempohnya, Penyelesaian Rangkaian mungkin mengenakan yuran penebusan $ 299 untuk memperbaharui domain untuk anda. Bayaran lain berkenaan dengan jaminan wang dikembalikan. Pada tahun 2015, FTC menuduh bahawa Network Solutions menyesatkan pelanggan dengan menahan sebanyak 30% dari sebarang bayaran balik sebagai bayaran pembatalan – tanpa menyatakan di mana sahaja perkara itu akan dilakukan. Penyelesaian Rangkaian diselesaikan dengan FTC dan bersetuju untuk membuat maklumat tersebut diketahui sebelum mendapatkan maklumat bil pelanggan. Terdapat bayaran pembatalan yang berlaku semasa tinjauan ini.

Sokongan pengguna

Ulasan tidak boleh digunakan sebagai faktor penentu utama dalam memilih hos, tetapi jumlah komen mengenai topik tertentu untuk Penyelesaian Rangkaian ini menimbulkan kebimbangan. Adalah sukar untuk mencari host web yang mempunyai lebih banyak ulasan negatif mengenai sokongan pelanggan daripada Network Solutions. Waktu tunggu dan tindak balas yang lambat terhadap permintaan adalah aduan biasa. Ramai pelanggan mengatakan bahawa staf sokongan ramah dan bersimpati, tetapi mereka terlalu terhad dalam perkhidmatan yang dapat mereka berikan. Pelanggan akhirnya dipindahkan dari orang ke orang untuk menyelesaikan masalah. Sebilangan besar aduan pelanggan mengenai perkhidmatan dan sokongan pelanggan bermula pada waktu pembelian web.com, dan mungkin berkaitan dengan sejumlah besar PHK dan penurunan besar web.com. Network Solutions memang menawarkan pilihan sokongan premium dengan tambahan $ 15.99 sebulan. Ia menawarkan janji temu 1-on-1 enam puluh, akses kepada staf peringkat pakar, log masuk jauh, dan penyelesaian masalah, perundingan, dan penyiapan akaun.

Penyelesaian Rangkaian telah nombor telefon tertera untuk kebanyakan perkhidmatan dan produk yang mereka sediakan, dan kebanyakannya tersedia 24/7. Penyelesaian Rangkaian ’ blog terus ke syarikat induk, web.com. Ada Soalan Lazim, atau pangkalan pengetahuan, yang juga mengarahkan ke web.com. Terdapat halaman di laman web mereka yang disebut “Makmal“Yang menyediakan beberapa alat dan widget web umum yang tidak dikenakan bayaran. Malangnya, tidak ada sembang langsung di Network Solutions.

Kemudahan penggunaan

Laman web Penyelesaian Rangkaian mempunyai semua maklumat di laman webnya yang anda perlukan untuk membuat pilihan anda, tetapi anda boleh membingungkan. Harga rancangan sukar ditafsirkan. Anehnya, laman web ini juga akan habis – walaupun belum ada sebarang log masuk. Itu boleh membuat seseorang tertanya-tanya adakah Penyelesaian Rangkaian mempunyai masalah dengan lebar jalur. Network Solutions mempunyai panel kawalan tersendiri, Pengurus Akaun. Ia dapat melakukan pekerjaan yang perlu dilakukan, tidak semudah atau semudah dinavigasi seperti cPanel standard industri. Tidak berdasarkan cPanel juga dapat menjadikan laman web anda lebih sukar untuk dipindahkan sekiranya anda memutuskan untuk menukar host kemudian.

Kesimpulannya

Penyelesaian Rangkaian digambarkan sebagai syarikat hosting web rata-rata. Ia sememangnya bukan harga tertinggi, dan juga tidak mempunyai harga hosting anggaran yang hampir. Sama seperti reputasi pendaftar domain utama yang lain, perasaan umum adalah bahawa Network Solutions lebih menumpukan pada pendaftaran domain daripada hosting. Masa respons dan masa muat untuk laman web yang diuji sedikit lebih tinggi daripada purata. Ia pernah mempunyai beberapa amalan yang dipersoalkan pada masa lalu, dan mendapat sebagian besar ulasan negatif untuk sokongan pelanggan. Walaupun begitu, kerana ia menawarkan sejumlah produk selain hosting, dan kerana Network Solutions mempunyai reka bentuk dan perkhidmatan pembuatan laman web khusus, mungkin laman web ini adalah pemula atau usaha kecil hingga menengah. Sekiranya anda memerlukan ASP untuk laman web anda, Network Solutions juga merupakan salah satu dari beberapa syarikat hosting yang menawarkan rancangan Windows untuk hosting bersama.

Bandingkan

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map