Kako narediti svoje spletno mesto WordPress hitrejše nalaganje

Ali ste vedeli, da najboljši vlačilci goriva dosežejo hitrost več kot 300 milj na uro in lahko prehodijo četrt kilometra v manj kot 4 sekundah? Neverjetno hitro.


To je tudi to, kako hitro se bo običajni obiskovalec spletnega mesta odpovedal in nadaljeval, ko čaka, da se spletna stran naloži. Pravzaprav a študija KISSmetrics poroča, da bo 47% obiskovalcev spletne strani spletno mesto opustilo v manj kot dveh sekundah! Na srečo tega obiskovalca ni treba izgubiti. Ogledali si bomo, kako optimizirati vaše WordPress spletno mesto, da pospešite zmogljivost in preidete od clunkerja do dragsterja.

Vse, kar morate vedeti o optimizaciji uspešnosti WordPress-a

Utripajte z očmi. Verjetno vam je za en trenutek vzelo 300 milisekund.

Amazonka in Walmart ugotovili, da je za vsako zmanjšanje nalaganja strani za 100 milisekund prišlo do ustreznega 1-odstotnega povečanja prihodka. Hitrejše nalaganje strani pomeni več konverzij, tudi če se vam povečanje morda zdi nepomembno. Ne glede na to, ali uporabljate e-trgovino ali ne, hitrejše nalaganje strani na spletnem mestu WordPress pomeni, da bo obiskovalec vesel, kar lahko privede do daljše bivanja na strani.

Po Googlu tudi pomeni, da se bo vaša stran bolje uvrstila med iskanja. Seveda je hitrost nalaganja strani le eno od sto meril, ki se uporabljajo pri razvrščanju, vendar velja omeniti, da Google sam ponuja orodja za spletne skrbnike za optimizacijo strani za hitrost.

Torej, uspešnost je ključni del uspešnosti spletnega mesta. Veliko časa in truda ste porabili za ustvarjanje odlične vsebine, ki vas obvešča ali prepričuje, vendar je vse za nič, če obiskovalci odskočijo, še preden so sploh obiskali vaše spletno mesto. Prepričati se morate, da se to ne zgodi.

Ste polž ali gepar?

Prvi korak za optimizacijo spletnega mesta je določitev izhodiščne točke z analizo hitrosti nalaganja strani na strani, preden spremenite kakršne koli spremembe. Uporabna brezplačna orodja (na voljo so plačljive različice, ki ponujajo več funkcij), ki so spletna:

 • PageSpeed ​​vpogled v stran – Googlovo orodje za analizo hitrosti nalaganja Ta je še posebej uporaben, saj analizira tudi zmogljivost mobilnih naprav. Na strani je tudi povezava do drugih Googlovih orodij za spletno uspešnost.
 • Spletna stran – S tem orodjem vidite, kako deluje vaše spletno mesto z različnimi brskalniki. Ponuja tudi grafični prikaz rezultatov.
 • GTMetrix – To orodje uporablja več različnih programov za analizo in seznam rezultatov glede na to, kako vplivajo na uspešnost nalaganja strani.
 • Pingdom – Ta spletna stran ponuja analizo, sprotno spremljanje uptime in uporabnikove uspešnosti, preverjanje prekinjenih povezav in drugo. Ponuja brezplačno mesečno preizkusno različico, nato pa je treba nadaljevati z mesečnim plačilom.

WordPress specifično orodje je P3 (Plugin Performance Profiler), ki je vtičnik WordPress, ki preverja vaše nameščene vtičnike in nudi podrobne informacije o uspešnosti. Drugo koristno orodje za WordPress je Nova relikvija, ki natančno določa vtičnike in teme, ki morda upočasnjujejo vašo bazo podatkov MySQL.

Ti programi bodo izpostavili področja, ki jih je treba popraviti, in podali nekaj predlogov za optimizacijo. Za zdaj le upoštevajte rezultate. Nato si bomo ogledali nekaj korakov, da pospešite WordPress, da izboljšate čas nalaganja strani.

“Tisti, ki zgodovine ne poznajo, jim je dovoljeno ponoviti” – Edmund Burke

Nekateri dejavniki vplivajo na uspešnost WordPress-a, ki ga je mogoče najti na mestu po mestu. Prepričajte se, da vaše spletno mesto ni eno od njih. Skupne težave in možne rešitve vključujejo:

Zastarela koda

Zastarela koda se nanaša na namestitev WordPress, teme in vtičnike. Posodobitve niso vedno povezane z varnostjo. Velikokrat se izdajo posodobitve, da se odpravijo napake, ki bi lahko upočasnile vaše spletno mesto.

Rešitev – Posodobite različice svoje WordPress in teme. Če vtičnik nima posodobitve za najnovejšo različico WordPress-a, ga onemogočite in poskusite najti podobno, ki.

Napihnjena baza podatkov

Vaša WordPress baza podatkov ima tabele, ki vsebujejo vnose za vse vaše shranjene podatke. Več vrstic, ki se uporabljajo v tabeli, večja je velikost tabele. Sčasoma se bodo podatki, ki niso več pomembni ali potrebni, zbrali v tabelah vaših baz podatkov. Obstaja tudi začasna shramba (režijska oprema), ki shranjuje poizvedbe v vašo bazo podatkov in bo sčasoma rasla.

Velika, zamašena baza podatkov lahko vpliva na čas nalaganja. Neizkoriščene in izbrisane vrstice je treba očistiti, nadzemne površine odstraniti, ko postane previsoka, za izboljšanje zmogljivosti pa je treba sprejeti druga dejanja..

Rešitev – Dva visoko ocenjena vtičnika WordPress, ki očistijo neuporabljene elemente in optimizirajo bazo podatkov WP-Optimizirajte in Optimizirajte bazo podatkov po brisanju revizij. Drug zelo priljubljen in visoko ocenjen vtičnik je WP-Manager. To presega optimizacijo in vam daje možnosti za popravilo, varnostno kopijo in obnovo baze podatkov.

Ročna rešitev – phpMyAdmin lahko uporabite za optimizacijo baze podatkov brez vtičnika. Za optimizacijo posameznih tabel lahko uporabite poizvedbo SQL „OPTIMIZE_TABLE“. OPTIMIZE_TABLE “wp_comments”, na primer, bi bil uporabljen za optimizacijo tabele komentarjev.

Lahko pa uporabite možnost »Optimizirajte tabelo« iz spustnega menija phpMyAdmin. Označite tabele, ki jih želite optimizirati, ali preprosto kliknite polje »Preveri vse« za vse tabele in kliknite »Pojdi«. Ko je optimizacija končana, vam bo phpMyAdmin povedal, ali je bila uspešno zaključena ali ne.

Preveč vtičnikov

Ko imate vtičnik aktiven vsakič, ko obiskovalec pristane na strani, se pošlje zahteva za strežnik. Preveč obiskovalcev in preveč vtičnikov in odziv strežnika za nalaganje strani začne trpeti. Bolj kot številka pa je kakovost. Tudi če imate samo enega ali dva vtičnika, če je slabo napisan ali napolnjen z napakami, se nalaganje strani upočasni.

Rešitev – Uporabljajte samo vtičnike, za katere menite, da bodo potrebni za upravljanje vašega spletnega mesta. Če sumite na vtičnik, preizkusite tako, da ga onemogočite in preverite, ali se stran hitreje naloži. Če se naloži hitreje, zamenjajte vtičnik z drugim.

Teme, ki niso optimizirane

Težko se je upreti bliskovitim drsnikom in pripomočkom, ki jih imajo nekatere teme. Vse to pa upočasni čas nalaganja.

Rešitev – Če ne potrebujete ali ne uporabljate funkcij, zakaj upočasnite nalaganje strani z nepotrebnimi klici strežnika? Izberite teme, ki so že optimizirane ali so omejene na funkcije, ki jih potrebujete, ali ustvarite nadrejene teme, ki odstranijo neželene funkcije.

Preveč pripomočkov

Običajno ne potrebujete vsakega pripomočka na vsaki strani. Podobno kot vtičniki se tudi za vsak gradnik opravijo klici strežnika vsakič, ko uporabnik pristane na tej strani. Strani, ki imajo pripomočke, ki vlečejo sredstva izven kraja, so še posebej dovzetne za upočasnitev nalaganja strani.

Rešitev – Omejite število pripomočkov na tiste, ki jih resnično potrebujete, in jih uporabite samo na potrebnih straneh. Poskusite jih lokalizirati ali jih naložiti po preostali strani, kadar koli je to mogoče.

Počasen strežnik

Skupni strežniki pomenijo skupno rabo virov. To ni problem, če je uspešnost ključna značilnost vašega spletnega gostitelja. Če pa na primer vaš spletni gostitelj na platformi v skupni rabi postavi preveč uporabnikov, se bo vaše spletno mesto še vedno počasi nalagalo, ne glede na to, koliko nastavite.

Rešitev – Če se zdi, da je upočasnitev strežnik, boste morda želeli preiti na spletnega gostitelja, ki je posebej optimiziran za zagon WordPressa. Druga možnost je, da si ogledate upravljanega ponudnika gostovanja WordPress. Ti spletni gostitelji bodo opravili posodobitve in optimizacije za vas, tako da je uspešnost vašega spletnega mesta veliko boljša – nekateri trdijo, da je 300% hitrejša – kot lahko nudijo nekateri gostitelji s poceni spletnimi strežniki.

Morda se zdi kot čarobno, toda …

Poleg rešitev, ki so že podane v članku, lahko uporabite nekaj preprostih korakov, ki bodo optimizirali vaše WordPress spletno mesto za boljše delovanje.

Prilepite domačo stran na kosti

Običajno je to stran, na katero bo večina obiskovalcev prišla prva. Če se hitro naloži, boste morda imeli več sprostitve s hitrostjo nalaganja drugih strani, da obiskovalci obdržijo spletno mesto. Na spletnem mestu spletnega dnevnika zmanjšajte število objav na prvi strani in prikažite odlomke in ne celotne objave. Odstranite vse nepotrebne pripomočke. Na primer, widgeti za skupno rabo morajo biti samo na straneh objav. Domača stran naj bo čista in nagnjena.

Zmanjšajte in utrdite kodo

Zmanjševalna koda zmanjšuje velikost datotek HTML, CSS in JavaScript z odstranitvijo praznega prostora. Datoteke lahko tudi stisnete in kombinirate. To lahko storite ročno, če vam koda ustreza, ali pa lahko v pomoč uporabite vtičnik WordPress. Samodejno optimizirajte in Boljše WordPress Minify sta dva preprosta za uporabo in prilagodljiva vtičnika, ki združujeta, kombinirate in stisnete datoteke za vas.

Dodaj glave poteče

To je še en način za zmanjšanje zahtev HTTP, ki upočasnijo hitrosti nalaganja strani. Glave po poteku povedo brskalniku, kako dolgo naj shrani datoteko v predpomnilnik. Uporaba glavic s potekom roka ne bo zmanjšala hitrosti nalaganja strani, ko obiskovalec pristane na strani. Vendar pa brskalnik ob naslednjem obisku istega uporabnika preveri, ali je v roku, ki je določen v glavi poteče.

Če je, se predpomnjena stran naloži, namesto da bi jo znova naložila. Nastavitve »poteče glave« lahko nastavite tako, da na strežniku Apache uredite datoteko .htaccess, vendar je za WordPress enostavna rešitev uporaba enega od obeh zgoraj omenjenih vtičnikov, samodejno optimiziranje ali boljše WordPress Minify, saj imata možnosti za to.

Strani predpomnilnika

Namesto izvrševanja datotek PHP in klicanja v bazo podatkov, predpomnjenje pomeni ustvarjanje statičnih strani HTML, ki so začasno shranjene na strežniku in služijo obiskovalcem. Dva od najboljših vtičnikov predpomnilnika za WordPress sta WP Super predpomnilnik in W3 Skupaj predpomnilnik. Oba naredita več kot predpomnjenje z zagotavljanjem prednastavitve in stiskanja. Optimalne hitrosti nalaganja dobimo, če predpomnjenje kombiniramo z mešanjem.

Uporaba omrežij za pošiljanje vsebine (CDN-ji)

Za spletna mesta, ki imajo večji promet, CDN-ji običajno shranijo statična sredstva, kot so datoteke CSS in JavaScript, in slike na več spletnih mest, tako da se strežejo bližje obiskovalcu vašega spletnega mesta. CDN, kot so Amazon CloudFront, CloudFlare in MaxCDN lahko prikazujejo celotno vaše spletno mesto. CloudFront in

CloudFront in CloudFlare oba imata omejene brezplačne račune, medtem ko MaxCDN ima preizkusni račun, da jih preizkusite. Vsi trije imajo boljše plačane račune, v katerih porabijo pasovno širino. Če prikazujete spletna mesta, ki so bližje obiskovalcu, zmanjšujejo čas prenosa in zmanjšujejo preobremenitev pasovne širine na domačem spletnem mestu, pospešujejo nalaganje strani.

Stisnite slike in uporabite leno nalaganje

Slike so velika ovira za hitro nalaganje. Stiskanje slik bo stvari znatno pospešilo. WP Smush in EWWW orodje za optimiziranje slik so vtičniki WordPress, ki bodo samodejno stisnili vaše slike, ko jih naložite v svojo predstavnostno knjižnico v WordPressu. Če mesečno naložite manj kot 100 slik, je še ena možnost vtičnika Orodje za optimiziranje slik ShortPixel.

Ko se stiskanje kombinira s Lena obremenitev, počasne obremenitve zaradi grafike so vse prej kot odpravljene. Lazy Load je WordPress vtičnik, ki zahteva, da se slike naložijo le, če so vidne obiskovalcu. To skrajša čas nalaganja, ker se slike, ki so pod pregibom in niso vidne v prikaznem polju, pri nalaganju strani prezrejo.

Omejite popravke WordPress-a

WordPress ob vsaki spremembi shrani različico svojih objav in jih shrani v bazo podatkov. Te dodatne vnose v bazo podatkov mora strežnik obdelati, da najde in naloži najnovejšo objavo. Lahko dejansko onemogočite popravke, vendar potem izgubite varnostno kopijo, če bi se med ustvarjanjem objave kaj zgodilo.

Namesto tega omejite število popravkov, ki jih hrani WordPress. Na primer, če bi želeli omejitev nastaviti pri petih revizijah, uporabite to vrstico v datoteki wp-config.php:

definiraj („WP_POST_REVISIONS“, 5);

Ali lahko opravite ta test?

Ko ste sprejeli korake, opisane v tej objavi, je čas, da se vrnete nazaj in ponovno analizirate svoje spletno mesto z orodjem ali orodji, ki ste jih uporabili za določitev osnovne vrednosti. Zaženite teste in preverite svoje rezultate. Morali bi biti blizu optimiziranega spletnega mesta. Če še vedno obstajajo težave, naredite predlagane popravke in zaženite analizo, dokler ne dobite dobrega rezultata. Če iščete vse As ali B-je v celotni panogi.

Zaključek

Ne gre se izogniti dejstvu, da so tisti, ki danes uporabljajo splet, hitropotezni. Vaši obiskovalci želijo, da se vaše spletno mesto naloži včeraj, ne jutri. Če jim ne omogočite hitrega nalaganja strani, bodo kmalu zapustili. Morate optimizirati svoje spletno mesto WordPress, da dosežete najboljše možne zmogljivosti. Zmanjšajte in utrdite kodo in uporabite stiskanje, da bodo vaše strani in datoteke manjše, in uporabite predpomnjenje za hitrejši prenos v brskalnik vašega obiskovalca.

Če sta domača stran vitka in poskrbite, da bodo vse datoteke, teme in programska oprema WordPress vedno posodobljena, boste pospešili delovanje WordPressa. Optimizirajte naj bo enostavno in uporabite razpoložljive vtičnike, ki samodejno opravijo večji del optimizacije za vas. To storite tako, da se izognete običajnim napakam v uspešnosti WordPress-a in hitro boste prišli do in obdržali obiskovalce na svojem WordPress spletnem mestu.

Optimizirajte naj bo enostavno in uporabite razpoložljive vtičnike, ki samodejno opravijo večji del optimizacije za vas. To storite tako, da se izognete običajnim napakam v uspešnosti WordPress-a in hitro boste prišli do in obdržali obiskovalce na svojem WordPress spletnem mestu.

Ali imate še kakšne optimizacijske trike in nasvete za izboljšanje uspešnosti WordPress-a? Koliko hitrost nalaganja spletnega mesta vpliva na vaše navade brskanja? Spodaj komentirajte, če želite deliti te ali katere koli druge misli o tej objavi na spletnem dnevniku.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map