Gostovanje InMotion vs. FatCow: Katerega spletnega gostitelja izbrati?

Želite najti podjetje za spletno gostovanje, ki ustreza vašim potrebam? Nejasno, ali ne, skozi vse načrte, stopnje in možnosti? Izbirate lahko tako, da uporabite to primerjavo med dvema priljubljenima podjetjema za gostovanje, InMotion Hosting in FatCow.


InMotion Hosting in FatCow sta že več kot desetletje v poslu s spletnim gostovanjem – FatCow od leta 1997. InMotion je osredotočen na mala in srednja podjetja, pri čemer se osredotoča na storitve in podporo. Cilj FatCow-a je poenostaviti stranko tako, da odpravi tako imenovano „tehno babico“. InMotion in FatCow zagotavljata skupno gostovanje, upravljano gostovanje WordPress-a ter VPS in namenske strežniške načrte. InMotion Hosting in FatCow temeljita na Linuxu.

InMotion je dosleden dobitnik nagrad “najboljši od”, vključno z “Najboljši upravljani WordPress gostovanje”, “Najboljša zmogljivost” in “Najboljši spletni strežnik.” FatCow je osvojil tudi številne nagrade za najboljše, čeprav jih je večina v začetku do sredine 2000.

InMotion je v Kaliforniji in je v lasti zaposlenih. Od leta 2007 je FatCow pod okriljem Endurance International Group (EIG). Čeprav mesta EIG med seboj niso kloni, obstajajo številne podobnosti med gostujočimi podjetji v lasti EIG. Če ste imeli težavo s podjetjem EIG, imate lahko iste težave z drugim gostiteljem v lasti EIG.

Primerjajte uspešnost gostovanja InMotion in FatCow

Contents

Začasnost in zanesljivost

Nadzor nad časom

Občasni čas. InMotion Hosting ima 99,9-odstotno garancijo z brezplačnim mesecem gostovanja, če pade pod ta odstotek. FatCow ne ponuja garancije za čas nadgradnje.

Izvedba. InMotion uporablja strežnike Dell PowerEdge, ki imajo od 16 GB do 64 GB RAM-a, odvisno od vrste uporabljenega načrta – in vsi njihovi načrti uporabljajo shrambo SSD. FatCow v svojem programu WordPress Essentials uporablja shranjevanje SSD-jev.

Testiranje spletnega mesta InMotion je povzročilo čas nalaganja 1,98s, kar je hitrejše od 73% mest, testiranih s Pingdom. Preizkus primerljivega spletnega mesta, ki ga gosti FatCow, je povzročil čas nalaganja 2,54s, kar je hitreje od 62% preizkušenih mest.

Zanesljivost. InMotion ima podatkovne centre v Los Angelesu, Kaliforniji in Herndonu v Virginiji. Podatkovne centre napajajo in hladijo z odvečnimi in dizelskimi varnostnimi kopijami, na mestu pa jih spremljajo zaradi varnosti in odpravljanja težav, preden postanejo težavne. Če želite še izboljšati uspešnost spletnega mesta, imate ob nakupu možnost bodisi podatkovne centre zahodne obale bodisi vzhodne obale.

FatCow ima dva podatkovna centra na območju Bostona v Massachusettsu. Podatkovni centri imajo 24/7 spremljanje na kraju samem za varnost in upravljanje, prav tako pa so popolnoma presežni. Strežniki podatkovnih centrov uporabljajo grozde NetApp in so obremenjeni za izboljšanje hitrosti in zanesljivosti. Dnevno varnostno kopirajo strežnike.

Mnenje o gostovanju InMotion in uspešnosti FatCow

InMotion Hosting ima bistveno hitrejše odzivne in obremenitvene čase kot FatCow. Pomanjkanje jamstva za produktivnost za FatCow bi lahko povzročilo zaskrbljenost.

Značilnosti gostovanja InMotion in FatCow

Primerjajte ključne lastnosti

Primerjane ključne lastnosti

Opomba: Podjetja za spletno gostovanje pri razpravljanju o funkcijah redno uporabljajo izraza “neomejeno” in “neomejeno”. Vendar izrazi dejansko ne pomenijo, kaj mislite – nanašajo se na tisto, kar gostiteljske družbe “menijo za razumno uporabo.”

Registracija domene. Oba gostitelja sta registratorja domene. InMotion ponuja eno leto brezplačne registracije domen za začetni termin, ko je rok 12 mesecev ali dlje, in ponuja brezplačen prenos, če domeno že imate. FatCow ponuja tudi brezplačno registracijo domen za eno leto in brezplačen prenos domen, če ste registrirani drugje in ga želite premakniti v FatCow.

Spletna stran Builder. InMotion ponuja brezplačno BoldGrid, enostaven gradnik spletnega mesta, ki ga je mogoče preprosto uporabljati in temelji na WordPressu. FatCow brezplačno ponuja povleci in spusti Weebly Basic (čeprav je omejen na 5 ali 6 spletnih strani). Za doplačilo je na voljo nadgradnja na Weebly Premium.

Baze podatkov. InMotion glede na izbrani načrt zagotavlja od 2 do neomejenega števila baz podatkov MySQL. InMotion podpira tudi PostgreSQL. FatCow ponuja neomejene baze podatkov MySQL.

E-poštni računi. InMotion in FatCow zagotavljata neomejene e-poštne račune in posredovanje po e-pošti.

Gostovanje WordPress. Tako InMotion kot FatCow ponujata upravljane načrte WordPress. Upravljani WordPress načrti običajno stanejo več kot standardni načrt v skupni rabi – čeprav so cene InMotion-a enake. Prednost upravljanega gostovanja v WordPressu je, da se posodablja WordPress in vtičniki ter ustvarjajo vsakodnevne varnostne kopije, kar vam omogoča, da se osredotočite na vsebino svojega spletnega mesta..

InMotion ima tri načrte. Lansiranje, omejeno na dve spletni strani in 2 zbirki podatkov; Moč, z 50 bazami podatkov in 6 omejitvami spletnih strani; in Pro, z neomejenimi spletnimi mesti in bazami podatkov. Vsi načrti temeljijo na SSD-ju in imajo neomejeno shranjevanje in neomejeno pasovno širino. WordPress je predhodno nameščen ob odjavi ob nakupu gostovanja. BoldGrid je vključen v načrte. InMotion ponuja nekatere najboljše cene v primerjavi z lastnostmi upravljanega gostovanja WordPress v industriji.

FatCow ponuja skupne načrte WordPress, ki jih upravlja EIG – Starter in Essential. Obe imata neomejeno shranjevanje, neomejeno število mest in neomejeno pasovno širino. Glavne razlike so, da je osnovni pomnilnik SSD (zaganjalnik ni), Essential pa je izboljšal varnost.

Rešitev za e-trgovino. Tako InMotion kot FatCow zagotavljata brezplačne odprtokodne nakupovalne vozičke prek svoje nadzorne plošče, kot so Magento, ZenCart, PrestaShop in drugi. InMotion bo pred odhodom prednastavil PrestaShop in prav tako zagotavlja storitve spletnega oblikovanja. Programska oprema za komercialne trgovine ShopSite Basic je pri FatCow na voljo brezplačno. Za dodatno mesečno plačilo so na voljo naprednejše različice ShopSite-a. Pomanjkljivost je, da trgovine ni enostavno prenesti drugam, če se odločite za menjavo gostiteljev. Graditelj spletnih strani InMotion, ki temelji na WordPressu, ima vgrajene tudi možnosti e-trgovine.

Varnostne kopije. InMotion naredi varnostne kopije spletnih strani vsakih dva do dva dni. Obnovitev varnostne kopije je tudi brezplačna. FatCow dnevno varnostno kopira strežnike. Za dodatno mesečno plačilo ponujajo varnostno kopiranje in obnovitev spletnega mesta, ki samodejno varnostno kopira in omogoča obnovitve na ravni datoteke.

Gostovanje varnosti. InMotion skenira in proaktivno deluje proti DDoS grožnjam. Za varno e-pošto uporablja varno e-pošto SPAM z IMAP. FatCow ponuja tudi filtriranje neželene pošte po e-pošti.

InMotion in FatCow za svoje načrte ponujata brezplačen skupni SSL in zasebne SSL-je je mogoče kupiti.

InMotion in FatCow temeljijo na Linuxu za vse svoje načrte.

Nadzorna plošča. InMotion uporablja industrijski standard cPanel. FatCow uporablja relativno nov vDeck, ki je močan, vendar bi lahko otežil prenos vašega spletnega mesta, če pozneje spremenite gostitelje.

Zelena. InMotion je namenjen zeleni barvi. InMotion je imel prvo zeleno podatkovno središče s svojim središčem v Los Angelesu. S tehnologijo zunanjega zraka za hlajenje zmanjšuje stroške hlajenja za 70% in znižuje ogljični odtis za 2000 ton na leto. FatCow uporablja vetrno energijo, da doseže 100% svoje moči, na svojem spletnem mestu pa namesti značke, če želite oglaševati zeleno.

Doplačila. InMotion ima za Adwords in Bing 250 USD dobropisov; FatCow ima 100 $ kredita za vsakega. InMotion bo pred odhodom pred namestitvijo Joomle ob odjavi. FatCow ponuja 1 GB brezplačnega prostora za shranjevanje v oblaku.

Mnenje o glavnih gostovanjih InMotion in FatCow

Obe gostiteljski podjetji ponujata veliko funkcij po ugodnih cenah gostovanja. Če obstaja prednost, bi lahko z InMotion uporabljali cPanel, nudili PostgreSQL podporo in imeli boljšega brezplačnega graditelja spletnih strani.

Primerjajte načrte spletnega gostovanja in cene gostovanja InMotion gostovanja in FatCow

Gostovalni načrti & Cenitev

Primerjava načrtov cen

Opomba: Čeprav je prišlo do konsolidacije podjetij za gostovanje po skupinah, kot je EIG, so cene še vedno zelo konkurenčne. Promotivne cene znižujejo redne cene za kar 80%, čeprav so ponavadi dobre samo za prvi mandat – zato se z dolgoročnejšo prijavo povečate prihranki. Tudi brez promocij daljši pogoji storitve enačijo zlomu cen.

Gostovanje InMotion. InMotion ponuja tri načrte v skupni rabi – zagon, ki omogoča dve strani, dve podatkovni bazi in je ceno 5,99 USD na mesec; Moč, ki omogoča do šest spletnih strani, 50 baz podatkov, in je 7,99 USD na mesec; in Pro, ki ima dovoljeno neomejeno število spletnih strani in neomejeno število baz podatkov, cena pa je 13,99 USD na mesec. Vsi načrti vključujejo brezplačno leto registracije domen na letnem načrtu, brezplačne varnostne kopije podatkov in vsi imajo neomejeno shranjevanje SSD in neomejeno pasovno širino. Premium podpora prihaja z načrtom Pro. Power in Pro sta e-trgovina pripravljena.

FatCow. FatCow je eno od spletnih ponudnikov gostovanja, ki deluje v prepričanju, da je preprosto preprosto. Ponujajo en skupni načrt za 49 dolarjev na leto (čeprav so cene za obnovo skoraj trikrat več). Na voljo je z brezplačno registracijo domen za eno leto. Ima neomejeno pasovno širino, e-pošto, baze podatkov MySQL in shrambo.

Tako InMotion kot FatCow ponujata gostovanje pri WordPressu. InMotion ponuja tri načrte z enakimi lastnostmi, kot jih najdete v svojih skupnih načrtih. Zagon je 5,99 USD, moč 7,99 USD, Pro pa 13,99 USD (enaka cena kot običajni skupni načrti). Vsi trije so pripravljeni na e-trgovino in WordPress je že vnaprej nameščen. FatCow ponuja dva načrta, oba z neomejenim pomnilnikom in pasovno širino. Starter znaša 3,75 USD na mesec, Essentials pa 6,95 USD na mesec – glavna razlika je hitrost (Essentials temelji na SSD-ju) in varnostne funkcije so boljše za program Essentials.

InMotion in FatCow ponujata tri VPN načrte. Cene InMotion in FatCow so zelo blizu, čeprav so specifikacije strežnika InMotion nekoliko boljše – z izjemo, da InMotion omejuje število mest na načrtu (zgornja stopnja omogoča 3), medtem ko FatCow dovoljuje neomejene domene.

InMotion ponuja šest namenskih strežniških načrtov. Najpomembnejše tri stopnje strežnikov komercialnega razreda imajo impresivne pomnilnike RAM in SSD, vendar prihajajo po precej višji ceni – od 419,99 USD do 589,99 USD na mesec. Upravljajo jih in prihajajo s premier podporo. Tri standardne namenske strežniške načrte za InMotion so po lastnostih zelo podobne trem načrtom, ki jih ponuja FatCow, čeprav nekoliko višje cene. Druga razlika je v tem, da InMotion znova omejuje domene (zgornja stopnja omogoča 15 IP-jev), FatCow pa neomejeno število na vseh treh namenskih nivojih.

InMotion ponuja 250 dolarjev marketinških kreditov, FatCow pa 200 dolarjev. Oba prodajata domenska imena in ponujata brezplačno leto registracije domen.

InMotion in FatCow ponujata politike vračila denarja. InMotion ponuja 30-dnevno garancijo za namenske strežnike in mesečne načrte. Za vse ostale načrte je garancija 90 dni. FatCow ima 30-dnevno garancijo v industriji (če je kupljena s kreditno kartico). Če imate brezplačno registracijo domen na FatCow ali InMotion, vam bodo odvzeli pristojbino za registracijo domene za kakršno koli vračilo, vendar boste ime domene lahko obdržali.

Mnenje o cenah gostovalnih načrtov

FatCow ima rahlo prednost pri oblikovanju cen, InMotion pa boljše jamstvo za vračilo denarja in nekoliko boljšo infrastrukturo. Če potrebujete namenski strežnik, imajo strežniki InMotion impresivne specifikacije za svoje komercialne namenske načrte – vendar so po ceni zelo ugodni. FatCow olajša izbiro načrta, njegove funkcije “neomejeno vse” pa so dobra izbira za začetnike ali spletno mesto za majhna podjetja. InMotion je namenjen malim in srednje velikim podjetjem – njihovi skupni načrti so navedeni pod poslovnim spletnim gostovanjem na njihovem spletnem mestu.

Kako enostavno uporabljati InMotion gostovanje in FatCow

Enostavnost uporabe

Kako enostaven za uporabo vmesnika

Nadzorna plošča. InMotion uporablja cPanel, ki je industrijski standard, njegov ikonski vmesnik pa ima večino funkcij, potrebnih za upravljanje vašega spletnega mesta. FatCow uporablja novejši vDeck, ki v različici 4 ponuja funkcije, primerljive s cPanelom, vendar bi se nekaj navadil, če bi prišel iz gostitelja cPanel.

Instalacija z enim klikom. InMotion omogoča namestitev aplikacije z enim klikom na stotine aplikacij prek Softaculous. FatCow omogoča namestitev številnih aplikacij z enim klikom prek MOJO Marketplace. FatCow ima namestitev WordPressa z enim klikom – ki je vnaprej nameščen na gostovanju InMotion.

Navigacija po spletnem mestu. Želite, da je spletno mesto čisto in enostavno obiskati, da bi našli informacije, ki jih potrebujete za izbiro načrta. Obe spletni strani teh gostiteljskih podjetij imata v svojih načrtih priročne primerjalne karte za primerjavo stopenj. FatCow ima, presenečenje, temo, povezano s kravo, ki je simpatičen trik – vendar so informacije jasno predstavljene in jih je enostavno najti.

Mnenje o enostavni uporabi

InMotion in FatCow sta enostavni za uporabo, vendar bo raba InMotion lahko uporabila tudi industrijski standard cPanel. VDeck FatCow ni tako enostavno prenesti, če bi kdaj zamenjali gostitelje.

Podpora gostovanju InMotion in FatCow

Tehnična in uporabniška podpora

Primerjava uporabniške podpore

InMotion poudarja, da je njegova podpora v ZDA poudarjena kot najvišja. FatCow ima „heiferkratsko prisego“, ki se zavezuje k kakovostni podpori. Navaja, da če ne izpolnite svojih obljub, boste prejeli en mesec brezplačnega gostovanja. Tako InMotion kot stranke FatCow poročajo, da je podporno osebje prijazno in znanje.

InMotion in FatCow imata telefon, e-pošto in klepet v živo 24/7. Oba imata razširjeno bazo znanja, ki lahko odgovori na vsako vprašanje, ki ga imate. Inmotion ima blog in forum. FatCow ima tudi blog, čeprav se zdi, da ni bil posodobljen od oktobra 2015. InMotion Hosting ima YouTube kanal, z njim pa je mogoče vzpostaviti stik tudi prek LinkedIn, Twitterja, Skypea in Facebooka. FatCow ima imenik skupnosti, v katerem so navedena vsa spletna mesta, ki jih gosti v FatCow, po žanrih.

Mnenje o uporabniški podpori

Ko potrebujete podporo, jo želite imeti takoj. InMotion in FatCow olajšata z zagotavljanjem več načinov stika. Medtem ko stranke FatCow zelo cenijo storitve za stranke, se InMotion osredotoča na podporo kot ključni del njihovih storitev – in nenehno visoke ocene strank to nadgrajujejo. InMotion ima tudi tu prednost s svojo večjo prisotnostjo na družbenih medijih.

Mnenja uporabnikov o gostovanju InMotion in FatCow

Mnenja uporabnikov

Primerjave mnenj uporabnikov

Opomba: Vsako podjetje za spletno gostovanje ima svoje poznavalce in promotorje, zato nikoli ne uporabljajte pregleda kot odločilnega dejavnika pri izbiri spletnega gostitelja. Ko pa se v pregledih kupcev nekaj nenehno pojavlja, to upoštevajte. Ne pozabite le, da ocene običajno objavljajo tisti, ki so strastni, zato je večina ocen bodisi močno negativnih bodisi močno pozitivnih.

Negativne ocene za gostovanje InMotion in FatCow

V gibanju. Stranke InMotion so nezadovoljne s prodajo cen in na netransparenten način odpravljajo pretirano uporabo skupnih načrtov.

FatCow. Uporabniki FatCow se pritožujejo tudi zaradi nepreglednega ravnanja s prekomerno uporabo. Ne pozabite, da “neomejeno” ni neomejeno.

Pozitivne ocene za gostovanje InMotion in FatCow

V gibanju. Stranke in recenzentje InMotion po svojih storitvah in načrtih gostovanja dosledno visoko ocenjujejo, zlasti za svoje upravljano WordPress gostovanje.

FatCow. FatCow dobi pozitivne ocene kupcev zaradi svoje storitve in enostavnosti enoplastnega gostovanja ter nizkih promocijskih cen.

Mnenje o mnenju uporabnikov

InMotion Hosting ima več pozitivnih mnenj kupcev kot večina drugih podjetij za spletno gostovanje, a na splošno InMotion in FatCow v ocenah strank dobro uspevata..

Sklep o primerjavi InMotion gostovanja in FatCow

Katero gostovanje je najboljše za vas?

Izbira najboljše platforme

Prednosti in slabosti je mogoče najti tako za InMotion kot za FatCow.

Razlogi za izbiro FatCow nad gostovanjem InMotion:

 • Nižje cene za prvi mandat storitve
 • Enostavnost enega načrta
 • Več “neomejenih” funkcij

Razlogi za izbiro gostovanja InMotion prek FatCow:

 • V lasti zaposlenih, ne pod okriljem EIG
 • Shramba SSD na vseh načrtih
 • Daljša garancija za vračilo denarja
 • Prednameščena WordPress

FatCow ponuja preprostost samo en skupni načrt, kar omogoča lažjo izbiro. Posamezniki in mala podjetja bodo neomejena pasovna širina in shranjevanje FatCow-a privlačni. Če menite, da boste v prihodnosti lahko prenesli gostitelje, vam bo cPanel InMotion olajšal prehod na več podjetij kot vDeck FatCow, če se odločite za prenos gostiteljev pozneje. InMotion ima dobro ceno na upravljanem gostovanju v WordPressu, njegov graditelj spletnih strani, BoldGrid, pa temelji na WordPressu, zato če ste uporabnik WordPress-a, je InMotion odlična izbira. Za mala in srednje velika podjetja se bo InMotion izkazal za njihove potrebe. InMotion postavlja omejitve za svoje nižje stopenjske načrte, zato boste morda potrebovali načrt višjega nivoja ali se pomaknili na VPS ali namensko gostovanje. Obe gostiteljski družbi ponujata tono funkcij po zelo ugodnih cenah.

To sta le dve od mnogih spletnih ponudnikov gostovanja. Če se ne strinjate, da bi za hitrost in premijske funkcije porabili le nekaj dolarjev več, boste morda ugotovili, da bo SiteGround vredno raziskati.

Imate kakšna vprašanja o InMotion Hosting ali FatCow? Kakšne so vaše izkušnje s spletnim gostovanjem na splošno? Pustite svoje komentarje in nas obvestite.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map