Gostovanje Arvixe proti A2: Katerega morate uporabiti?

S toliko funkcijami in toliko podjetji je težko sprejeti pomembno odločitev, katero spletno gostovanje bo izbralo za svojo spletno stran. Uporabite to primerjavo med seboj med Arvixe in A2 gostovanjem, da vam olajšate izbiro.


Arvixe morda ni tako znan kot nekatera gostiteljska podjetja, vendar si je pridobil sloves enega najhitreje rastočih spletnih gostovalnih podjetij v panogi. A2 gostovanje je bilo najprej predstavljeno v mislih razvijalcev, njihov glavni poudarek pa je na uspešnosti.

Obe podjetji sta se začeli v začetku 2000-ih – Arvixe leta 2004, A2 Hosting pa leta 2003. Arvixe in A2 Hosting ponujata skupno gostovanje, upravljano WordPress gostovanje in VPS ter namenske strežniške načrte. Arvixe ima tako možnosti Linux kot Windows, medtem ko je A2 gostovanje samo za Linux.

Arvixe je Inc.com imenoval za eno najhitreje rastočih podjetij v ZDA, leta 2015 pa je bil imenovan za izbiro urednika PCMag. A2 Hosting je dobil številne nagrade “najboljši”, vključno z “Najboljšim spletnim gostovanjem” z več mest v letu 2015.

Arvixe je leta 2014 kupila Endurance International Group (EIG). Pod znakom EIG je veliko podjetij za spletno gostovanje, vendar vsa delujejo pod lastnimi originalnimi imeni. Medtem ko podjetja EIG med seboj niso kloni, so si dovolj podobna, da če imate težave z enim, lahko imate enake težave z drugim.

A2 Hosting je v zasebni lasti in ima sedež v Ann Arboru v Michiganu. Ime podjetja izvira iz “A” v Ann Arbor.

Primerjajte uspešnost Arvixe in A2 gostovanja

Začasnost in zanesljivost

Občasni čas. Arvixe ima 99,9-odstotno garancijo z brezplačnim mesečnim povračilom, če mesečno povprečje pade pod ta odstotek. A2 gostovanje ima enako 99,9-odstotno garancijo, pri povračilu 5% mesečne pristojbine za vsako uro vaše spletno mesto ni dosegljivo zaradi okvare opreme ali omrežja.

Izvedba. Arvixe namesti večino podatkov, povezanih s spletnim mestom, na SSD diske, vključno z bazami podatkov in e-poštnimi strežniki, za hitro delovanje. A2 uporablja strežnike Dell s štirijedrnimi procesorji, vsi njihovi načrti pa uporabljajo shrambo SSD.

Spletno mesto, ki ga gosti Arvixe, je naložilo čas polnjenja 1,05 s, kar je hitreje kot 89% preizkušenih mest. Preizkus primerljivega mesta A2 je povzročil skoraj enako impresiven čas 1,49s, hitrejši kot 81% preizkušenih mest.

Zanesljivost. Arvixe ima podatkovne centre po vsem svetu – v Severni Ameriki (Dallas, Teksas), Evropi (Amsterdam) in (Hong Kong). Vsi podatkovni centri so popolnoma odveč, z več možnostmi napajanja in hlajenja. Podatkovna središča se na kraju spremljajo zaradi varnosti in zanesljivosti.

Gostovanje A2 je globalno tudi s podatkovnimi centri v Michiganu, Amsterdamu in Singapurju. Podatkovne centre napajajo in hladijo z odvečnimi in dizelskimi varnostnimi kopijami ter jih na mestu spremljajo zaradi varnosti in zanesljivosti. Prav tako imajo več odpuščanja s pomočjo štirikratne omrežne povezljivosti v svojih podatkovnih centrih.

Mnenje

To je ena redkih primerjav, kjer obe gostiteljski družbi sijeta. Vsak od njih bo zagotovil hitro in zanesljivo delovanje.

Primerjajte funkcije Arvixe in A2 gostovanja

Ključne funkcije

Opomba: Zavajajoč izraz, ki ga boste našli, ko razpravljamo o lastnostih, je “neomejen” – včasih imenovan “neomejen”. Ne pomeni “uporabljati toliko, kot želiš.” Namesto tega se izrazi nanašajo na to, kar gostiteljske družbe “štejejo za razumno uporabo”, gostiteljske družbe pa bodo kaznovale spletna mesta, za katera menijo, da presegajo to – čeprav večina uporabnikov nikoli ne bo presegla poštene uporabe.

Registracija domene. Oba gostitelja sta registratorja domene. Arvixe se razlikuje od industrijskega standarda – ponuja brezplačno domeno, dokler imate načrt. Arvixe ponuja tudi brezplačen prenos, če že imate domeno drugje. A2 gostovanje ne omogoča brezplačne registracije domen in za prenos domene do njih plačamo od koder koli drugje.

Spletna stran Builder. Arvixe ponuja RvSiteBuilder, urejevalnik WYSIWYG, ki ima več kot 600 spletnih predlog. A2 gostovanje nima integriranega ustvarjalca spletnih strani v nobenem od svojih načrtov, vendar kljub temu podpira večino brezplačnih in komercialnih gradnikov spletnih strani.

Baze podatkov. Arvixe ponuja neomejene baze podatkov MySQL in podpira baze podatkov PostgreSQL. A2 gostovanje ponuja neomejeno bazo podatkov MySQL na vseh, razen na najnižji stopnji, ki je omejena na 5 baz podatkov. Podpira tudi PostgreSQL.

E-poštni računi. Arvixe ponuja neomejene e-poštne račune in posredovanje e-pošte. Ponovno je A2 neomejen, razen najnižje stopnje, ki je omejena na 25 računov. Neomejeni računi so prednost, če imate zaposlene, saj omogoča nastavitev ločenih računov za vsakega, vsak oddelek v vašem podjetju, kot so prodaja, podpora in informacije, pa ima lahko ločen račun.

Gostovanje WordPress. Tako Arvixe kot A2 Gostovanje ponujata načrte WordPress. Večina gostujočih podjetij zaračuna več za upravljane načrte WordPress kot standardni načrt v skupni rabi. Del dodatnih stroškov je posledica upravljanih načrtov WordPress, ki so postavljeni na optimizirane strežnike s predpomnilnikom in dodatno varnostjo za izboljšanje zmogljivosti in stabilnosti.

Druga prednost upravljanega gostovanja v WordPressu je, da se samodejno varnostno kopiranje in posodabljanje vaših WordPress spletnih mest opravi za vas. To vas osvobodi tehnoloških stvari in vam omogoča, da se osredotočite na tisto, kar je pomembno – svojo vsebino. Niti Arvixe niti A2 Hosting ne zaračunavata dodatnih načrtov za WordPress.

Rešitev za e-trgovino. Arvixe in A2 Hosting podpirata nekatere brezplačne in komercialne možnosti e-trgovine, številne s podporo 24/7 in samodejno namestitvijo.

Varnostne kopije. Arvixe dnevno izvaja varnostne kopije svojih strežnikov s pomočjo R1Soft, ki je strankam na voljo prek nadzorne plošče. Varnostne kopije se gostijo na ločenem strežniku zaradi odvečnosti. A2 omogoča previjanje strežnika za vse, razen najnižjih stopenj. Server Rewind redno izvaja samodejne posnetke vašega spletnega mesta in omogoča obnovo datotek, baz podatkov ali celotnega spletnega mesta.

Gostovanje varnosti. Arvixe skenira in proaktivno deluje proti DDoS grožnjam ter zagotavlja zaščito pred napadi grobe sile. Načrti Arvixe so opremljeni s filtriranjem SpamAssassin in Spamhaus za e-pošto.

A2 gostovanje tudi resno jemlje varnost in pregleduje ter proaktivno deluje proti DDoS grožnjam, zlonamerni programski opremi in virusom s svojimi Perpetual Security in HackScan – ki so na voljo brezplačno. Za e-pošto uporablja standardno zaščito pred neželeno vsebino in Barracuda Advanced filtriranje neželene pošte. A2 ponuja tudi varnostno orodje Patchman Enhanced, ki pregleduje programsko opremo in aplikacije, ki potrebujejo popravljanje, in vas obvesti, ko so aplikacije zastarele..

Arvixevi poslovni načrti imajo brezplačen SSL, če imate načrt z Arvixejem, zasebni SSL-ji pa so na voljo za nakup. A2 ponuja brezplačni skupni SSL za svoje načrte prek cPanela, zasebni SSL pa lahko kupite tudi.
Nadzorna plošča. Arvixe in A2 gostovanje uporabljata industrijski standard cPanel.

Zelena. A2 se ponaša s 100-odstotno stopnjo brez ogljika in aktivno sodeluje pri sajenju dreves in drugih okolju prijaznih dejavnostih v Ann Arbor.

Partnerski in preprodajalski programi. Podružnični program Arvixe plača od 70 do 135 USD na napotnico, odvisno od števila napotnic, ki jih imate na mesec. Arvixe ima tudi preprodajalski program za Linux in Windows. Podružnični program A2 Gostovanja ponuja 10 dolarjev samo za prijavo, nato 85 evrov na napotnico. A2 ima tri prodajne načrte na osnovi SSD-ja.

Doplačila. Arvixe prihaja s skupno 200 USD za dobropis oglasov za Google in Yahoo. A2 ima Bing / Yahoo zasluge v vrednosti 50 USD. Arvixe ponuja „Prednostno podporo“ za dodatno mesečno plačilo. A2 ima samo e-pošto in upravljanje oglaševalskih programov za mesečne naročnine.

Mnenje.

Obe podjetji za spletno gostovanje ponujata široko paleto funkcij. Vendar podpora Arvixe za »brezplačno domeno, dokler imate načrt«, podpora tako za Linux kot za Windows in njegovega integriranega ustvarjalca spletnih strani daje Arvixeju rahlo prednost pred gostovanjem A2 v oddelku funkcij.

Primerjajte načrte spletnega gostovanja in cene Arvixe in A2 gostovanja

Gostovalni načrti & Cenitev

Opomba: Cene spletnega gostovanja se nenehno spreminjajo zaradi konkurenčne narave poslovanja, promocijske cene pa so pogoste. Cene za promocije so pogosto omejene na prvi rok storitve, zato bo prijava na daljši rok pomenila večje prihranke.

Tudi brez promocij daljši pogoji storitve običajno povzročijo znižanje cen za večino gostujočih podjetij. Spodnje cene odražajo cene v času te primerjave.

Arvixe. Arvixe svoje skupne načrte za Linux deli na PersonalClass na 4 USD na mesec, PersonalClassPro na 7 USD na mesec, BusinessClass na 22 USD na mesec in BusinessClassPro na $ 35 na mesec. Vse stopnje nudijo neomejen prostor, pasovno širino, e-poštna sporočila in baze podatkov. Pro ravni omogočajo neomejeno število mest, medtem ko običajne stopnje omogočajo le šest. BusinessClass in BusinessClassPro imata manj uporabnikov na strežniku, zato je v osnovi deljeno gostovanje s funkcijami VPS.

Načrti ASP (Windows) delujejo za vsako stopnjo nekaj dolarjev več. Skupni načrti Arvixe-ja zagotavljajo neomejene baze podatkov MySQL in PostgreSQL. Prav tako imajo BusinessClass načrti brezplačen SSL certifikat, dokler se na spletnem mestu nahaja Arvixe.

Arvixe ponuja dva upravljana programa WordPress, in sicer 4 do 7 dolarjev na mesec, enako kot skupno gostovanje. Neomejena pasovna širina, neomejeno shranjevanje in neomejeno število baz imajo vse načrte. Načrt 4 USD je omejen na 6 spletnih mest, medtem ko načrt 7 USD omogoča neomejeno število.

A2 gostovanje. A2 ponuja tri skupne načrte: Lite, ki omogoča eno spletno mesto, pet baz podatkov in je cena 3,92 dolarja na mesec; Swift, ki omogoča neomejeno število spletnih strani in neomejeno število baz podatkov, cena je 4,90 dolarja na mesec; in Turbo, ki ima tudi neomejeno število spletnih strani in baz podatkov, ceno pa znaša 9,31 USD na mesec. Vsi trije imajo neomejeno shranjevanje SSD in neomejeno pasovno širino. A2 gostovanje ima tudi CloudLinux, različico OS Centos, ki je hitrejša in navaja, da ima manj odjemalcev na strežniku kot večina.

A2 ponuja tri upravljane načrte WordPress. Lite je omejena na eno spletno mesto in pet baz podatkov, cena pa znaša 3,92 dolarja na mesec. Swift in Turbo ponujata neomejeno število spletnih strani in baz podatkov, cena pa znaša 4,90 dolarja in 9,31 dolarja na mesec. Vsi načrti temeljijo na SSD-ju in imajo predpomnjenje, čeprav je Turbo plan optimiziral predpomnjenje. Vsi imajo CDN in dodatne varnostne možnosti. Swift in Turbo sta priložena tudi strežniku Rewind za varnostne kopije.

VPS in namenski načrti: Arvixe ponuja dve ravni VPS v operacijskem sistemu Linux in Windows. Načrti Arvixe znašajo 40 in 70 USD na mesec za možnost Linux. Dve stopnji Windows VPS sta 60 do 100 USD na mesec. Vsi štirje načrti Arvixe imajo neomejeno pasovno širino in prihajajo z brezplačnim SSL certifikatom, dokler imate načrt. A2 gostovanje je ponujalo neurejene in upravljane načrte VPS, s tremi stopnjami v vsaki. Vsi temeljijo na SSD-ju, nenadzorovani pa se gibljejo od 5 do 15 USD na mesec, upravljani pa od 32,99 do 65,99 dolarja na mesec.

Šest stopenjskih strežnikov Arvixe, namenjenih enoprocesorskim procesorjem, znaša od 128,70 dolarja na mesec do 227,50 dolarja na mesec. Za tiste, ki potrebujejo večjo zmogljivost, ima Arvixe dva večprocesorska nivoja po ceni 357,30 USD na mesec. Arvixe ponuja tudi oblačne možnosti, ki se začnejo pri 108 USD na mesec. Vsi namenski načrti Arvixe so urejeni za vas. A2 Hosting je znova vodil in upravljal namenske strežniške načrte. Začetni start se začne pri 99,59 USD na mesec, upravljani pa pri 141,09 USD na mesec.

Garancija za vračilo denarja: 60-dnevna garancija za vračilo denarja Arvixe je boljša od industrijske. A2 ponuja “garancijo za vračilo denarja kadarkoli”. Prvih 30 dni je povračilo v celoti, po 30 dneh pa povračilo. Če imate brezplačno registracijo domene na Arvixe-ju, vam bo za vračilo nadomestila pristojbina za registracijo domene in obdržali boste ime domene.

Mnenje.

Ti dve ponudniki gostovanja sta po konkurenčnih cenah, če pa potrebujete Windows, je Arvixe edina izbira med tema dvema. Načrti VPS A2 gostovanja imajo nekaj zelo omejenih omejitev glede prostora za shranjevanje in pasovne širine, toda za manjše spletno mesto ali podjetje, ki bi želeli prednosti VPS, je cenovno težko premagati.

Primerjajte, kako preprosta je uporaba Arvixe in A2 gostovanja

Enostavnost uporabe

Nadzorna plošča. Arvixe in A2 Hosting uporabljata uporabniku prijazen vmesnik industrijskega standarda cPanel, ki temelji na ikonah. Zaradi tega je prenos vašega spletnega mesta manj težaven, če se v prihodnosti odločite za zamenjavo gostovalnih podjetij.

Instalacija z enim klikom. Tako Arvixe kot A2 gostovanje uporabljata Softaculous kot namestitveni program z enim klikom za več sto aplikacij.

Navigacija po spletnem mestu. Spletna mesta Arvixe in A2 Hosting sta dobro postavljena. Oba imata primerne grafikone za primerjavo stopenj v svojih načrtih, pri čemer imajo A2-ove grafikone koristno pojavno funkcijo za izraze, uporabljene v grafikonih..

Mnenje.

Ti dve gostiteljski družbi sta po enostavnosti uporabe in prijaznosti do uporabnika skoraj enaki.

Primerjajte podporo Arvixe in A2 gostovanja

Tehnična in uporabniška podpora

Arvixe je imel izjemen ugled pri podpori strankam. Od odkupa EIG so se povečale pritožbe strank glede storitve in podpore. Vendar pa še vedno nadpovprečno ocenjuje podporo strankam. Stranke dosledno visoko cenijo A2 gostovanje za znanje in prijaznost podpornega in servisnega osebja.

Arvixe in A2 gostovanje imata telefon, e-pošto in klepet v živo 24/7. Oba imata obsežno bazo znanja z vajami in videoposnetki, oba pa imata aktivni blog. Obe sta prisotni v družbenih medijih z računi Facebook, Google +, Twitter in LinkedIn.

Mnenje.

Do leta 2014 bi bilo katero od teh podjetij enako impresivno glede podpore in storitev. Danes pa ima A2 gostovanje na tem oddelku rahlo prednost.

Primerjajte ocene uporabnikov za Arvixe in A2 gostovanje

Mnenja uporabnikov

Opomba: Nikoli ne uporabljajte pregledov uporabnikov, da se odločite, katerega gostitelja izbrati. Pregledi so večinoma bodisi močno negativni bodisi močno pozitivni, saj so pripombe običajno strastne stranke. Če pa se nekaj dosledno pojavi, bo morda treba kaj premisliti.

Negativne ocene za Arvixe in A2 gostovanje

Arvixe. Do nedavnega je bilo na Arvixe malo negativnih kritik. Od leta 2014 pa se pojavljajo pritožbe zaradi slabe storitve za stranke in dolgih čakalnih dob.

A2 gostovanje. Ocene kupcev za A2 imajo manj negativnih kot večina podjetij, toda negativna so ponavadi za slabe izkušnje s podporo strankam.

Pozitivne ocene za Arvixe in A2 gostovanje

Arvixe. Arvixe je deležen velike pohvale za svoje proračunske cene in obilne funkcije. Uporabniki sistema Windows z veseljem najdejo gostovanje po dostopni ceni.

A2 gostovanje A2 dobi veliko bolj pozitivne ocene kot negativne od svojih strank – pogosto v zvezi s podporo strankam. Kupci so navdušeni tudi nad hitrostjo in številnimi funkcijami za ceno, ki jo najdete pri A2.

Mnenje o mnenju uporabnikov

Na splošno so obe gostiteljski družbi dobro sprejeti. Vendar pa zaradi nedavnih pritožb glede podpore Arvixeju A2 gostovanje dobi kimanje.

Sklep o primerjavi Arvixe in A2 gostovanja

Zaključek

Arvixe in A2 Gostovanje imata prednosti in slabosti, ki ju ločita drug od drugega.

Razlogi za izbiro A2 gostovanja nad Arvixejem:

 • Če vam je pomembno, to ni EIG v lasti
 • SSD na vseh načrtih
 • Kadar koli (z oceno) garancija za vračilo denarja

Razlogi za izbiro Arvixeja nad A2 gostovanjem:

 • Brezplačna registracija domen, dokler se gosti načrt
 • Možnosti strežnika Windows za vse načrte
 • Integrirani graditelj spletnih strani

Popolnoma predstavljeni programi WordPress, ki jih upravlja Arvixe, imajo enako ceno kot deljeno gostovanje, plus za uporabnike WordPressa, čeprav so načrti WordPress, ki jih upravlja A2 Hosting, po konkurenčnih cenah. Načrti VPS A2 gostovanja so po ugodni ceni, vendar nekoliko omejeni v shrambi in pasovni širini. Če šele začenjate ali imate manjše spletno mesto, bi bili načrti primerni.

Tako Arvixe kot A2 gostovanje sta hitra in zanesljiva, obe gostiteljski družbi pa ponujata ugodne cene glede na številne funkcije, ki jih zagotavljata. Skoraj edina stvar, ki ločuje to dvoje, je dejstvo, da Arvixe ponuja brezplačno domeno za celotno življenjsko dobo računa in ima izdelavo spletnega mesta.

Čeprav sta to dve privlačni možnosti, lahko razmislite o drugih podjetjih za spletno gostovanje. Drug gostitelj, ki bi bil všeč uporabnikom WordPressa, je InMotion Hosting. Naslednji gostitelj s hitrimi strežniki in vrhunskimi funkcijami (čeprav cenovno nekoliko višji) je SiteGround.

Imate kakšna vprašanja o Arvixe ali A2 gostovanju? Kakšne so vaše izkušnje s spletnim gostovanjem na splošno? Pustite svoje komentarje in nas obvestite.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map