GoDaddy vs. SiteGround: Katerega spletnega gostitelja izbrati?

Najti podjetje za gostovanje, ki bi najbolje ustrezalo vašim potrebam, je lahko frustrirajoče. Eden od načinov, kako olajšati, je primerjati ena na ena primerjavo gostovalnih podjetij. Poglejmo dve dobro znani podjetji za spletno gostovanje, ki delujeta že vrsto let, GoDaddy in SiteGround.


Tako GoDaddy kot SiteGround ponujata celo vrsto funkcij, ki so privlačne za spletne skrbnike. GoDaddy ima skoraj 13 milijonov strank, SiteGround pa skoraj 500.000. Tako GoDaddy kot SiteGround zagotavljata skupno gostovanje, upravljano gostovanje WordPressa ter VPS in namenske strežniške načrte. GoDaddy ponuja možnosti Linux in Windows za vse načrte, SiteGround pa samo Linux.

GoDaddy je bil leta 2012 imenovan za Fortune 100 “Najboljše podjetje za delo.” GoDaddy je znan tudi po kontroverznih oglaševalskih akcijah – zlasti med nedavnimi Super skodelicami. Revije in spletne organizacije so prepoznale SiteGround in prejel številne nagrade za najboljše.

Z letom 1997 kot svetovalno podjetje z imenom Jomax Technologies so ga leta 1999 poimenovali Go Daddy. Leta 2006 sta obe imeni združeni in blagovna znamka je postala GoDaddy. GoDaddy je v lasti zasebne naložbene skupine, čeprav ustanovitelj Bob Parsons ostaja največji lastnik delnic.

SiteGround je bil ustanovljen leta 2004 in je zasebno podjetje s glavnim sedežem v Sofiji v Bolgariji – čeprav boste videli v pregledu, ima svetovno prisotnost.

Primerjajte delovanje GoDaddy in SiteGround

Contents

Začasnost in zanesljivost

Nadzor nad časom

Občasni čas. Uptime je pomemben. Ko vašega spletnega mesta ni mogoče gledati, ker strežnik ne deluje, izgubite gledalce.

GoDaddy zagotavlja vsaj 99,9% produktivnosti. Če spletno mesto v enem mesecu pade .1% ali več z 99.9%, se vam prejme 5% gostovanja v tem mesecu.

SiteGround ima še močnejšo garancijo za vsaj 99,9% uptime. Če spletno mesto pade med 99,9% in 99%, prejmete en mesec brezplačnega gostovanja; za vsakega 1% pod 99% prejmete dodaten mesec brezplačno.

Izvedba. GoDaddy uporablja procesorje Core i7 v svojih skupnih načrtih, Xeons pa v svojih VPS in namenskih načrtih. Strežniki SiteGround se spreminjajo, ker že leta ne sedejo na isti tehnologiji. Ko se uvedejo nove metode ali hitrejša tehnologija, bo SiteGround posodobil svoje podatkovne centre – in ne samo za nove uporabnike. Po posodobitvi opravijo popoln pregled. Tudi pri skupnem gostovanju se redko sliši, da SiteGround uporablja Supercache za vse svoje načrte, ne le za upravljanje WordPress gostovanja kot večina podjetij.

Testiranje spletnega mesta, ki ga gosti GoDaddy, je povzročilo čas nalaganja 2,91s, hitreje kot 56% mest, testiranih s Pingdom. Preizkus spletnega mesta SiteGround je povzročil čas nalaganja 1,2 sekunde, kar je hitrejše od 87% preizkušenih mest.

Zanesljivost. GoDaddy je lastnik svojega glavnega podatkovnega centra v Phoenixu v Arizoni in najema še dva arizonska centra v Mesi in Scottsdaleu. GoDaddy ima še druge podatkovne centre v Chicagu, Los Angelesu in Ashburnu v Virginiji. Evropski center je v Amsterdamu, azijski center pa v Singapurju. Podatkovne centre napajajo in hladijo z odvečnimi in dizelskimi varnostnimi kopijami.

SiteGround ima tudi podatkovne centre po vsem svetu, s katerimi lahko bolje služi svojim mednarodnim strankam. Obstajajo podatkovni centri v Chicagu, Londonu, Amsterdamu in Singapurju. Podatkovne centre napajajo in hladijo z odvečnimi in dizelskimi varnostnimi kopijami. Leta 2015 so strežnike v skupni rabi nadgradili tako, da so uporabljali vsebnike Linux, ki združujejo strežnike za pospešitev dostopa in zagotavljajo večjo zanesljivost, vsi načrti pa so bili preneseni na SSD za shranjevanje kot tudi na baze podatkov MySQL.

Mnenje o uspešnosti GoDaddy in SiteGround

Medtem ko so časi obema zagotovljeni, se veliko odjemalcev GoDaddy pritožuje zaradi izpadov. SiteGround ima boljše jamstvo za čas nadgradnje in je veliko hitrejši v času obremenitve in odziva v izvedenih testih. Prednost tehnologije imajo tudi zaradi popolnih popravkov, ko se razvijejo boljši strežniki.

Značilnosti GoDaddy in SiteGround

Primerjajte ključne lastnosti

Primerjane ključne lastnosti

Opomba: Velikokrat boste v načrtu gostovanja videli besedo “neomejeno” ali “neomejeno”. Upoštevati morate, da to ne pomeni “vsega, kar lahko uporabite”, vendar je to, kar gostiteljska družba “meni, da je smiselna.”

Registracija domene. Medtem ko sta oba gostitelja registratorja domen, je GoDaddy največji registrar na svetu z več kot 60 milijoni domen pod upravljanjem. GoDaddy ponuja eno leto brezplačne registracije domen za začetni rok, ko je rok 12 mesecev ali dlje. SiteGround ponuja brezplačno registracijo domen tudi za eno leto.

Spletna stran Builder. GoDaddy ima vmesnik povleci in spusti s svojim Builderjem spletnih strani, začenši s promocijsko ceno 1 USD na mesec. SiteGround ponuja brezplačno tudi program za izdelavo vmesnika za povleci in spusti z Weebly Basic.

Baze podatkov. Odvisno od izbranega načrta, GoDaddy ponuja od 10 do neomejenih baz podatkov MySQL. SiteGround ima neomejeno bazo podatkov o vseh svojih načrtih.

E-poštni računi. GoDaddy ponuja od 100 do 1.000 računov s 100 MB do 1 GB prostora za shranjevanje, odvisno od vašega načrta. SiteGround ponuja neomejene e-poštne račune in posredovanje e-pošte po vseh svojih načrtih.

Gostovanje WordPress. WordPress načrti upravljajo s ponudbo GoDaddy in SiteGround. Upravljani načrti WordPress običajno stanejo več kot standardni načrt v skupni rabi. Varnostne kopije in posodobitve pa so narejene za vas, kar vam omogoča, da se osredotočite na pomembno stvar – vsebino vašega spletnega mesta.

GoDaddyGoDaddy ima štiri načrte. So Basic, ki je omejena na eno mesto, 25.000 obiskovalcev na mesec in 10 GB SSD prostora. Deluxe z enim spletnim mestom, 100.000 obiskovalci in 15 GB prostora za shranjevanje. Ultimate z dvema spletnima mestoma, 400.000 obiskovalcev in 30 GB SSD prostora za shranjevanje; in Developer z do 5 spletnimi mesti, 800.000 obiskovalci in 50 GB SSD prostora. Vsi načrti pri naročilu letnega termina prihajajo z brezplačno domeno. Najpomembnejša dva nivoja imata tudi eno leto brezplačno SSL potrdilo, načrt Ultimate pa vključuje brezplačen SiteLock.

SiteGround.SiteGround ima tri načrte; Zagon, ki je omejen na eno mesto in 10 GB prostora za shranjevanje, GrowBig z 20 GB prostora za shranjevanje in GoGeek s 30 GB. Načrta GrowBig in GoGeek zagotavljata neomejeno število spletnih mest, brezplačen SSL za eno leto in prednostni status na podpornih vozovnicah. Načrt GoGeek dodaja Git in ima manj uporabnikov na strežniku. Vsi trije načrti imajo brezplačno domeno, brezplačno podporo za CDN, WordPerfect in neomejen promet. SiteGround ne omejuje števila obiskovalcev. Namesto tega se poraba CPE-ja meri s strani SiteGround, za pretirano uporabo pa se izdajo opozorila.

Rešitev za e-trgovino. Tako GoDaddy kot SiteGround ponujata brezplačne nakupovalne vozičke prek svojih namestitvenih programov cPanel, kot so Magneto, ZenCart, PrestaShop in drugi. Vtičniki za e-trgovino WP, kot je WooCommerce, so na voljo za oba gostitelja za WordPress spletna mesta.

Varnostne kopije. GoDaddy ima načrt za varnostno kopiranje in obnovo spletnega mesta za mesečno naročnino s svojimi skupnimi načrti ter brezplačnimi dnevnimi varnostnimi kopijami za WordPress, VPS in namenske načrte. SiteGround izvaja vsakodnevne varnostne kopije, ki se hranijo 30 dni, uporabnikom pa priporoča tudi, da ustvarijo varnostne kopije in jih shranijo zunaj mesta.

Gostovanje varnosti. GoDaddy skenira in proaktivno deluje proti DDoS grožnjam in ponuja, kar imenuje, “CageFS.” CageFS vam omogoča, da nastavite uporabniške privilegije za omejitev dostopa do vsebine. GoDaddy ponuja SpamAssasin in BoxTrapper za filtriranje e-pošte.

Za filtriranje e-pošte, SiteGround ponuja tudi SpamAssasin. SiteGround ima programsko opremo po meri, ki lahko izolira račune, ki imajo težave. S tem je vaše spletno mesto zaščiteno, tudi če je napačno spletno mesto na istem skupnem strežniku. SiteGround tudi v realnem času spremlja strežnike in njegova programska oprema se lahko samodejno odzove na večino težav brez človekovega posredovanja.

GoDaddy ponuja brezplačni skupni SSL za svoje načrte, najvišji nivoji pa imajo zasebni SSL brezplačen. Vsi načrti razen najnižje stopnje na spletnem mestu SiteGround dobijo brezplačno SSL potrdilo za eno leto.

GoDaddy ponuja možnosti Windows ali Linux za vse svoje načrte; SiteGround temelji izključno na Linuxu.

Nadzorna plošča. SiteGround uporablja standardni cPanel. GoDaddy uporablja tudi cPanel, vendar je naredil nekaj prilagajanja, kar ga rednim uporabnikom cPanela morda ne pozna..

Mnenje o glavnih značilnostih GoDaddy in SiteGround

Obe gostiteljski podjetji ponujata funkcije, za katere bi pričakovali, da boste plačali veliko več. GoDaddy je spletno mesto za registracijo domen. SiteGround ima boljše funkcije v svojih načrtih za WordPress, njegova neomejena pasovna širina, podatkovne baze in e-poštna funkcija za vse načrte pa daje prednost podjetjem srednjih in večjih podjetij ter posameznikom z velikimi prometnimi mesti.

Primerjajte načrte spletnega gostovanja in cene GoDaddy in SiteGround

Gostovalni načrti & Cenitev

Primerjava načrtov cen

Opomba: Cene se nenehno spreminjajo, saj promocije pogosto vodijo gostiteljska podjetja, da ostanejo konkurenčni. Promotivne cene so ponavadi dobre samo za prvi mandat, zato prijava na daljši rok pomeni večje prihranke. Običajno prijava na daljše termine, ne glede na trajajoče promocije, pomeni, da bo najverjetneje prišlo do zloma cen.

GoDaddy. GoDaddy ponuja tri skupne načrte na obeh možnostih za Windows in Linux, lastnosti pa sta za oba podobne. Economy omogoča eno spletno mesto, neomejeno pasovno širino in 100 GB prostora za shranjevanje, za 3,99 USD. Deluxe, ki znaša 4,99 USD na mesec, in Ultimate, 7,99 USD na mesec, ponujata neomejena spletna mesta, neomejeno pasovno širino in neomejeno shranjevanje. Vsi načrti vključujejo brezplačno leto registracije domen na letnem načrtu. Računi za e-pošto so omejeni na 100, 500 in 1000 v tem zaporedju. Načrt Ultimate dodaja brezplačno SSL za eno leto.

SiteGround. SiteGround ponuja tri skupne načrte. Zagon omogoča eno mesto in 10 GB prostora za shranjevanje. GrowBig in GoGeek ponujata neomejena spletna mesta in 20 GB oziroma 30 GB prostora za shranjevanje. Vsi načrti imajo brezplačno leto registracije domen, neomejeno število e-poštnih računov, neomejeno prometa, vsakodnevno varnostno kopiranje in brezplačen CDN. Načrta GrowBig in GoGeek dodata prednostno tehnično podporo in brezplačno SSL za eno leto. Načrt GoGeek doda manj računov na strežnik, skladnost PCI in Git. Medtem ko SiteGround ne šteje obiskovalcev glede na vašo pasovno širino, vendar meri porabo CPE-ja in izda opozorilo za tisto, za kar meni, da je prekomerna poraba virov CPU-ja.

Upravljano gostovanje v WordPressu

GoGaddy. GoDaddy ponuja štiri načrte, pri čemer sta spodnja dva omejena na eno mesto, zgornja dva pa sta dovoljena 2 in pet mest. GoDaddy omejuje število obiskovalcev na mesec glede na vaš načrt, količina SSD prostora pa se razlikuje glede na načrt.

SiteGround: SiteGround ima v svojih treh načrtih neomejeno število obiskovalcev in omejeno količino prostora. Cene GoDaddy so 3,99, 4,49, 7,99 in 13,99 dolarjev, medtem ko so SiteGround po podobnih cenah 3,95, 7,95 dolarja in 14,95 dolarja.

VPS in namensko gostovanje strežnikov GoDaddy ponuja več načrtov VPS, s petimi načrti za Linux in petimi za Windows – načrti za Windows stanejo približno 10 USD na mesec več. SiteGround ponuja štiri načrte VPS, cene pa so višje od GoDaddyja. Oba gostitelja ponujata konfiguriranje načrtov po meri. Načrti GoDaddy imajo neomejeno pasovno širino, medtem ko načrti SiteGround ponujajo 5 TB pasovne širine.

SiteGround ponuja manj namenskih načrtov kot GoDaddy in so cenovno bistveno višji. Načrti za sistem GoDaddy za Windows znašajo približno 30 USD več kot njegovi Linux načrti. Namenski načrti SiteGround imajo hitrejše strežnike, vendar načrti omogočajo manjšo pasovno širino. Načrti GoDaddy-ja imajo neomejeno pasovno širino.

Krediti. GoDaddy ponuja različne tržne kredite, odvisno od vaše lokacije. SiteGround nima marketinških kreditov. Oba prodajata domenska imena in tako SiteGround kot GoDaddy zagotavljata eno brezplačno leto registracije za nove prijave.

Garancija za vračilo denarja GoDaddy in SiteGround ne ponujata nobenih vprašanj. GoDaddy ponuja standardno 30-dnevno garancijo za letne in višje pogoje. Za mesečne načrte je polno nadomestilo GoDaddyja omejeno na 48 ur in je po tem predvideno. SiteGround ima 30-dnevno garancijo vračila denarja za vse svoje načrte. Če imate brezplačno registracijo domen na GoDaddy ali SiteGround, vam bodo pri vračilu odvzeli pristojbino za registracijo domene in obdržali boste ime domene.

Mnenje o cenah gostovalnih načrtov

Glede na ceno ima GoDaddy prednost. Njegove cene so primerne za osebno spletno mesto ali blog ali za mala podjetja. SiteGround ima boljše specifikacije strežnika in shranjevanje SSD za svoje načrte, vendar ima na svojih skupnih načrtih omejeno shranjevanje, kar lahko odvrne kupce z večjimi spletnimi mesti.

Kako enostavno uporabljati GoDaddy in SiteGround

Enostavnost uporabe

Kako enostaven za uporabo vmesnika

Nadzorna plošča. Tako GoDaddy kot SiteGround uporabljata podobne nadzorne plošče. Uporabniški prijazen grafični vmesnik cPanel je industrijski standard in ima večino funkcij, potrebnih za upravljanje vašega spletnega mesta prek enostavno prepoznanih ikon. GoDaddy ima večino funkcij običajnega cPanela, vendar uporablja vmesnik po meri. GoDaddy uporablja industrijski standard Plesk za načrte sistema Windows.

Instalacija z enim klikom. GoDaddy preko svoje nadzorne plošče namesti aplikacijo z enim klikom na stotine aplikacij. SiteGround ima prek Softaculous tudi na stotine aplikacij z enim klikom. Oba imata namestitev WordPressa z enim klikom.

Navigacija po spletnem mestu. Spletna mesta GoDaddy in SiteGround zagotavljata vse informacije, ki jih morate vedeti, če želite izvedeti o različnih načrtih. Oba ponujata priročne karte za primerjavo stopenj v svojih načrtih. GoDaddy poleg gostovanja ponuja še več izdelkov, tako da je navigacija nekoliko bolj zmedena in njene strani vključujejo veliko drsenja..

Mnenje o enostavni uporabi

Monterji z enim klikom so si zelo podobni, oba ponujata cPanel (čeprav je GoDaddy’s spremenjen), obe spletni strani pa sta uporabniku prijazni. Temu lahko rečete kravato.

Podpora GoDaddy in SiteGround

Tehnična in uporabniška podpora

Primerjava uporabniške podpore

Na podlagi mnenj strank se GoDaddy šteje za nič boljšega od povprečja. Na podlagi mnenj kupcev ima SiteGround odlično podporo. Stanje spletnega mesta SiteGround na vstopnice za podporo znaša le 10 minut. Oba imata podporno osebje, ki velja za prijazno in dobro poznano.

GoDaddy in SiteGround imata telefon, e-pošto in klepet v živo 24/7. Oba imata obsežno bazo znanja z vajami in videoposnetki, oba pa imata blog. GoDaddy poleg svojega bloga ponuja tudi informativne članke v “GoDaddy Garage.”

Mnenje o uporabniški podpori

Tako GoDaddy kot SiteGround ponujata več načinov za stike, zato je pomoč enostavno. Podpora za GoDaddy je večina strank, ki so komentirale, ocenjena kot povprečna ali nižja, ocene SiteGround pa o odlični podpori.

Ocene uporabnikov GoDaddy in SiteGround

Mnenja uporabnikov

Primerjave mnenj uporabnikov

Opomba: Nikoli ne uporabljajte mnenj kupcev kot edinega ali glavnega vira za odločanje, s katerim gostiteljem naj gre. Čeprav se v pregledih strank nenehno pojavlja nekaj, je morda treba kaj premisliti. Mnenja običajno objavljajo tisti, ki so strastni, zato ima večina strank, ki objavljajo ocene, močno negativno ali močno pozitivno naravnanost.

Negativne ocene za GoDaddy in SiteGround

GoDaddy. Večina negativnih pregledov GoDaddyja se pritožuje nad podporo strankam, strogimi omejitvami, ki jih postavljajo nekateri načrti, in izpadi.

SiteGround. Večina negativnih ocen SiteGround se pritožuje zaradi pravilnikov o samodejni obnovi in ​​pomanjkanja opozoril pred izklopom spletnega mesta za nadomestne CPU.

Pozitivne ocene za GoDaddy in SiteGround

GoDaddy.. Pozitivne ocene strank GoDaddyja komentirajo storitve registracije domen in cene.

SiteGround. Pozitivne ocene strank SiteGround hvalijo hitrost in uporabnost podpore ter zanesljivost.

Mnenje o mnenju uporabnikov

Mnenja kažejo, da se zdi, da se GoDaddy osredotoča na registracijo domene in gostovanje. Na splošno je več pozitivnih mnenj strank SiteGround.

Sklep o primerjavi GoDaddy in SiteGround

Katero gostovanje je najboljše za vas?

Izbira najboljše platforme

Obe gostiteljski družbi imata svoje dobre točke in slabosti.

Razlogi za izbiro SiteGround nad GoDaddyjem:

 • Varnost
 • Vsi načrti uporabljajo predpomnjenje
 • Brezplačno CDN

Razlogi za izbiro GoDaddyja preko SiteGround:

 • Nižje cene
 • Poleg gostovanja prodaja več spletnih izdelkov
 • Možnosti za Linux in Windows za vse načrte

GoDaddy je morda najbolj primeren za začetnike, saj je vse, kar je povezano z internetom, od imena domene do SSL-ja, trženjskih in SEO storitev ter spletnega knjigovodstva, mogoče dobiti na enem mestu. Bolj izkušenim spletnim skrbnikom se zdi GoDaddy preveč omejujoč.

SiteGround precej omeji tudi shranjevanje v svojih načrtih, kar bi lahko predstavljalo težave, vendar je primeren za mala in srednja podjetja, zlasti z upravljanimi WordPress načrti.

Druga možnost, ki jo je treba upoštevati pri nakupovanju spletnega gostitelja, je gostovanje InMotion, njegovi upravljani WordPress načrti pa so cenejši in hitrejši od načrtov GoDaddy ali SiteGround. InMotion ponuja 90-dnevno garancijo vračila denarja v primerjavi s 30-dnevnimi garancijami GoDaddy in SiteGround.

Imate kakšna vprašanja o GoDaddy ali SiteGround? Kakšne so vaše izkušnje s spletnim gostovanjem? Pustite svoje komentarje in nas obvestite.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map