GoDaddy vs. Omrežne rešitve: Katero morate uporabiti?

Primerjajte storitve gostovanja GoDaddy in Network Solution


Izbira ponudnika spletnega gostovanja je pogosto zadnji korak v pripravi in ​​zagonu spletnega mesta, vendar ne bi smelo biti samo izbira prvega podjetja, ki se pojavi pri vašem spletnem iskanju. Storitve spletnega gostovanja se bistveno razlikujejo v tem, katere funkcije ponujajo, zato je pomembno ugotoviti, kdo vam lahko ponudi tisto, kar potrebujete.

Tu delamo za vas, ko raziskujemo in primerjamo dva velika ponudnika storitev spletnega gostovanja – GoDaddy in Network Solutions. Zastavljamo vam pomembna vprašanja in podrobno opisujemo funkcije, ki bi jih morali iskati.

Tako GoDaddy kot Network Solutions sta dobro znani podjetji, ki imata podoben obseg storitev: registracija domenskih imen, spletna mesta, e-trgovina, spletno gostovanje, profesionalna e-pošta in spletni marketing.

Storitve gostovanja omrežnih rešitev so namenjene podjetjem in organizacijam, na njihovem spletnem mestu pa je ta poudarek. Trg GoDaddy je bolj splošen in zajema vse, ki želijo imeti spletno mesto.

Ni resnične razlike v dolžini poslovanja podjetja GoDaddy in Network Solutions: GoDaddy je bil ustanovljen leta 1997, omrežne rešitve pa so se leta 1993 preselile v internetno areno.

GoDaddy gosti približno 730.000 spletnih mest, kar je skoraj dvakrat več kot Network Solutions z nekaj več kot 440.000 spletnimi mesti – vendar je to v primerjavi z nekaterimi konkurenti teh podjetij precej večje število.

Primerjajte uspešnost GoDaddy in Network Solutions

Contents

Začasnost in zanesljivost

Nadzor nad časom

Občasni čas. Prosti čas in zanesljivost sta dve od teh funkcij, o katerih ne dvomite, dokler vaše spletno mesto ne bo pokvarjeno in bralci ali stranke ne bodo mogli priti do njega. Tako GoDaddy kot omrežne rešitve presegajo njihovo oglaševanje in nadgradnjo za 99,9%. Network Solutions ima rahlo prednost z izmerjenim 100-odstotnim upodabljanjem v šestmesečnem obdobju, ki si ga je ogledalo neodvisno podjetje za spremljanje.

Izvedba. Strokovnjaki zelo dobro ocenjujejo hitrost GoDaddyja pri drugih merilnih testih; Vendar so ocene uporabnikov mešane in poročajo o zelo počasnih in hitrih hitrostih nalaganja. Vsak GoDaddyjev gostiteljski načrt ima omejen dostop do hitrih strežnikov Solid State Device za shranjevanje podatkov.

Network Solutions s svojimi paketi Professional Hosting in Professional Plus ponuja dvakrat večjo hitrost obdelave.

Zanesljivost. Več podatkovnih centrov, po možnosti v različnih državah, omogoča spletno gostovanje, da preklopi lokacijo spletnih mest, da izkoristijo tako majhne obremenitve kot tudi izpade električne energije in druge izpade..

GoDaddy ima sedem podatkovnih centrov tako v ZDA, kot v Evropi in v Aziji. Network Solutions ni na voljo z lokacijo svojih podatkovnih centrov niti s tem, koliko jih vzdržuje. Zanesljivost zagotavljata tudi obe podjetji z odvečno močjo, hlajenjem, izoliranimi električnimi sistemi in sistemi za spremljanje stavb v svojih podatkovnih centrih.

Mnenje o uspešnosti GoDaddy in omrežnih rešitev

Tu je krava – Network Solutions dobiva točke za hitrost, GoDaddy pa za svetovne podatkovne centre.

Značilnosti GoDaddy in omrežnih rešitev

Primerjajte ključne lastnosti

Primerjane ključne lastnosti

Opomba: Čeprav storitve spletnega gostovanja ponujajo široko paleto funkcij, se osredotočimo na tiste, ki so najpomembnejše za uspeh vašega spletnega gostovanja.

Registracija domene. Tu ni ničesar, kar lahko izbirate med GoDaddy in Network Solutions. Ime domene lahko kupite pri obeh podjetjih, obe pa vam omogočata prenos na poljubnih domenah, ki jih že imate.

Poleg tega vam vsak dodeli eno brezplačno ime domene z enoletno pogodbo. Samo zavedajte se, da je trenutno cena obnovitve domene z omrežnimi rešitvami neverjetnih 37,99 USD na leto za .com naslov.

Spletna stran Builder. Če želite uporabljati Network Solutions ali GoDaddy, vam ni treba drugam, da bi ustvarili spletnega mesta.

Izdelovalec spletnih strani, ki je priložen Network Solutions, je brezplačen, z njim pa lahko ustvarite dokaj prefinjeno in privlačno spletno mesto. Za razliko od večine drugih brezplačnih orodij za gradnjo spletnih strani, lahko s tem na strani vnesete kodo za JavaScript in osnovni HTML.

GoDaddy’s Builder spletnih strani (to je njegovo pravo ime) je zelo priljubljen in dobro pregledan, da ponuja privlačna spletna mesta. Vendar pa je priložena mesečna pristojbina.

Baza podatkov. GoDaddy ponuja baze podatkov SQL z vsemi njihovimi načrti. Načrt GoDaddy za Windows (najboljši) ima neomejeno število baz podatkov MySQL. Ni jasno, kateri načrti Network Solutions imajo nanje pritrjene baze podatkov SQL.

Gostovanje WordPress. Popolnoma upravljano WordPress gostovanje je na voljo tako v GoDaddy kot v omrežnih rešitvah.

GoDaddy vam omogoča, da ustvarite svoje WordPress spletno mesto v okolju GoDaddy ali da pripeljete svoje obstoječe WordPress spletno mesto. Upravljano gostovanje v programu WordPress vam omogoča brezplačne dnevne varnostne kopije (z obnovitvijo z enim klikom) vaših WordPress spletnih mest ter interaktivne navodila za uporabo in videoposnetke.

Obstajajo 4 WordPress načrti z GoDaddy. Osnovni načrt z enim spletnim mestom WordPress se začne pri 3,99 USD mesečno, razvijalski načrt na najvišjem nivoju pa obdeluje pet spletnih mest in do 800 000 obiskovalcev za 13,99 USD na mesec. Najboljša dva načrta vključujeta SSL potrdilo (vrednost 70 USD). Kot pri običajnih načrtih gostovanja je tudi brezplačna domena na voljo s pogodbami v dvanajstih mesecih ali več.

Nastavitev WordPress-a na omrežnih rešitvah je sorazmerno preprosta: za aplikacijo obstaja gumb ADD in vas vodi skozi čarovnika za nastavitev. Uporabniki pa poročajo, da je težko najti možnost za to.

Network Solutions ima WordPress Secure, ki uporablja strežnike, ki so konfigurirani za največjo učinkovitost WordPress-a. WordPress Secure zagotavlja zelo visoko raven varnosti, ki skenira in odstrani zlonamerno programsko opremo in ustvari vsakodnevne varnostne kopije. Prav tako nudi varnostne posodobitve platforme WordPress in vtičnikov.

Načrti WordPress Secure imajo SSL certifikat, neomejeno shranjevanje in pasovno širino ter 60-dnevno pomoč pri nastavitvi. Stroški se začnejo pri 35 USD mesečno za letno pogodbo, čeprav se zniža, če kupite letni kontakt.

Rešitev za e-trgovino. Omrežne rešitve Gostovanje in GoDaddy k e-trgovanju pristopajo nekoliko drugače.

Z GoDaddy učinkovito kupite trgovino za e-trgovino v škatli – spletno mesto, gostovanje in QuickCart (lastna lastniška nakupovalna košarica) za mesečno plačilo. Vaša trgovina lahko ostane z GoDaddyjem, ko raste, z neomejenimi izdelki, lastnimi kuponi in možnostjo odpiranja trgovine na Facebooku,

Network Solutions ponuja tri pakete za e-trgovino, ki se začnejo pri 7,89 USD na mesec in vključujejo nadzorno ploščo, s katere upravljate vse. Vsi trije načrti imajo neomejen prenos podatkov, kot nalašč za povečanje transakcij v trgovini. Obstajajo različne možnosti plačila, vključno s Paypalom in Google Checkoutom. Orodje za ustvarjanje trgovin ni tako uporabniku prijazno kot orodje za spletno ustvarjanje omrežnih rešitev.

Varnostne kopije. Ne glede na to, kako vaša spletna ponudba gostovanja zagotavlja varnostno kopiranje, smo trdno svetovali, da ste odgovorni za varnostno kopiranje spletnega mesta. (Želimo si le, da bi lahko vztrajali pri tem!).

Kljub temu GoDaddy in Network Solutions ponujata nekaj rezervnih storitev za vas.

GoDaddy zaračunava storitve za varnostno kopiranje in obnovo. Prejemate samodejno dnevno varnostno kopijo z nastavljeno količino shranjevanja podatkov za varnostno kopijo.

Network Solutions ponuja brezplačne nočne varnostne kopije, vendar ste spet omejeni na to, koliko podatkov lahko shranite v postopku. Te varnostne kopije hranijo sedem dni. Za mesečno naročnino lahko dostopate do varnostne kopije AnyTime On Demand, kar vam omogoča shranjevanje treh dodatnih varnostnih kopij na največ 5 GB prostora na disku.

Gostovanje varnosti. Varnost je resno upoštevanje spletnega gostovanja in presega fizično varnost strežnikov podjetja v njihovih podatkovnih centrih do vaših podatkov.

GoDaddy zagotavlja SiteLock za mesečno plačilo, da vsak dan poišče kakršno koli zlonamerno programsko opremo na vašem spletnem mestu in jo odstrani. Prav tako lahko kupite SSL potrdilo, da zaščitite občutljive podatke, vnesene na svojem spletnem mestu.

Varnost pri omrežnih rešitvah prihaja tudi po (mesečni) ceni. Samo vrhunski gostiteljski program Professional Plus ima brezplačen SSL certifikat; vse druge stranke morajo kupiti svoje prek omrežnih rešitev.

TRUSTe je na voljo tudi za mesečno nadomestilo, če želite politiko zasebnosti in lahko dodate v SiteLock po nominalni ceni, če imate letno pogodbo. Network Solutions nudi tudi za nsProtect Safe za mesečno plačilo zaščito pred hekerji; ta funkcija omogoča tudi spremljanje uptime strežnika v 5-minutnih intervalih.

Nadzorna plošča. GoDaddy in Network Solutions uporabljata različico industrijsko standardnega cPanela kot svoj vmesnik na nadzorni plošči za svoje spletno gostovanje v Linuxu. GoDaddy ponuja tudi nadzorno ploščo Odin Plesk za svojo možnost spletnega gostovanja v sistemu Windows.

Mnenje o glavnih značilnostih GoDaddy in Network Solutions

GoDaddy zmaga v oddelku za funkcije. Njegova spletna stran za izdelavo spletnih strani je enostavna za uporabo in lahko ustvari nekaj lepih strani; njegova rešitev za e-trgovino je enostavno shranjevanje v zabojniku.

Primerjajte načrte spletnega gostovanja in cene GoDaddy in omrežnih rešitev

Gostovalni načrti & Cenitev

Primerjava načrtov cen

Opomba: Naš nasvet je, da pri primerjanju cen vedno preberete drobni tisk. Večina ponudnikov omrežij ponuja ceno za popust za vaše začetno obdobje, vendar so nizke cene običajno za dvo- ali triletno pogodbo. Cene nato poskočijo do običajnih stroškov, ki so pogosto lahko precej visoki. Pazite tudi na dodatke, kot so varnost in orodje za izdelavo spletnih strani.

GoDaddy. GoDaddy ponuja tri načrte spletnega gostovanja za Linux, Basic, Deluxe in Ultimate, privzeta pogodba za vsakega pa je 36 mesecev. Vse cene so diskontne cene za to triletno obdobje.

Osnovni načrt je 3,99 USD na mesec za samo eno spletno mesto in 100 e-poštnih naslovov – dobro za začetek. Premik je Deluxe s 4,49 USD na mesec z neomejenimi spletnimi mesti in 500 e-poštnimi naslovi. Za močno obiskana spletna mesta ali prodajalne e-trgovine je Ultimate na 7,99 USD mesečno vreden ogleda. Vsi načrti imajo neomejeno pasovno širino in brezplačno domeno z letno ali daljšo pogodbo.

Načrti spletnega gostovanja za Windows z GoDaddy so podobni, vendar vključujejo različne številke baz podatkov SQL in MYSQL pri vsakem načrtu. Znova veljajo diskontne cene in triletne pogodbe. Načrt ekonomije za eno spletno mesto znaša 3,99 USD na mesec, Deluxe načrt (neomejeno število spletnih mest, pasovna širina in shramba) pa 4,49 USD na mesec. Neomejeno vse je značilnost načrta Ultimate, ki znaša 7,99 USD mesečno. Kot že prej, imajo vsi načrti brezplačno domeno z 12-mesečno pogodbo.

GoDaddy preko oddelka Pro na svojem spletnem mestu ponuja načrte VPS, oblak in namensko spletno gostovanje.

Omrežne rešitve. Na voljo imate tri pakete gostovanja Linuxa z Network Solutions. Osnovni načrt, imenovan Spletno gostovanje, znaša 9,96 USD mesečno za enoletni mandat. Prostor na disku je omejen in imate 1000 e-poštnih okenc. Profesionalno gostovanje s 15,78 USD na mesec (enoletna pogodba) dodaja neomejen prostor na disku in e-poštne škatle ter hitrejše hitrosti. Glavni načrt je Professional Plus za 21,62 USD mesečno (tudi enoletni mandat), ki samo doda SSL potrdilo. Vsak paket vsebuje brezplačen tehnični svetovalec (njihov črkovanje) za pomoč pri tehničnih FTP in varnostnih stvareh.

Toda tu se omrežne rešitve zelo zmedejo. Paketi za gostovanje na strani s pogostimi vprašanji so označeni kot Essential, Professional in Premium, skupaj s cenami, ki so veliko dražje od tistih, ki jih navajate na domači strani.

Kljub temu primerjalna shema treh načrtov prikazuje še eno različico mesečnih cen. To so morda načrti za napredno gostovanje, vendar to ni zelo jasno. Na spletni strani Hot Deals je še ena cena brez kakršne koli razlage razlike.

Network Solutions ponuja dva ponudnika gostovanja VPS: Essential Hosting je namenjen zagonom spletnih mest, Professional Hosting pa je boljši za spletna mesta z velikim prometom.

Jamstvo za vračilo denarja: GoDaddy ima dobro določeno politiko vračil za naročnike spletnega gostovanja. Mesečni naročniki pri GoDaddyju imajo 48 ur, da zahtevajo vračilo. Tisti z letnimi pogodbami imajo razmeroma velikodušnih 45 dni, da dobijo ves svoj denar nazaj; po tem času se njihovo povračilo oceni z oceno. Morate navesti razlog za odpoved pogodbe.

Pravilnik o vračilu omrežnih rešitev ni na voljo na njegovem spletnem mestu in oseba za pomoč strankam, s katero smo se obrnili v zvezi s tem, tudi ni mogla najti informacij.

Mnenje o cenah gostovalnih načrtov

GoDaddy je nesporni zmagovalec tukaj z natančnimi informacijami o cenah in pravilnikih. Podatki o omrežnih rešitvah so nasprotujoči in celo neobstoječi, zato je težko vedeti, koliko jim dolgujete, ali ali lahko dobite denar, če se premislite..

Kako enostavno uporabljati GoDaddy in omrežne rešitve

Enostavnost uporabe

Kako enostaven za uporabo vmesnika

Nadzorna plošča. Network Solutions in GoDaddy sta svoje nadzorne plošče zasnovali na standardnem cPanelu.

Različica Network Solutions ponuja temeljit, a zapleten vmesnik. Napredne funkcije te nadzorne plošče so za začetnike morda preveč nejasne in je tako natrpana s stvarmi, ki jih lahko počnete, da je včasih težko kaj najti: sama knjižnica aplikacij je zakopala štiri klike navzdol.

GoDaddy je naredil cPanel svoje, tako da je spremenil videz, da se ujema s stilom GoDaddy, in dodal ikone po meri za lažjo uporabo vmesnika. In to je delovalo, tako strokovnjaki kot uporabniki pregledovalcev, ki hvalijo njegovo intuitivno navigacijo.

Instalacija z enim klikom. GoDaddy ima več kot 125 aplikacij za Linux in 50 aplikacij za Windows, vse z namestitvijo v enem kliku. Preden pa se prijavite za storitev spletnega gostovanja, ni na voljo popolnega seznama teh aplikacij. Network Solutions oglašuje namestitev za WordPress z enim klikom.

Navigacija po spletnem mestu. Niti spletno mesto GoDaddy niti Network Solutions ne predstavljata spredaj in v središču informacij za lažje branje. Spletno mesto GoDaddy je pretrgano, vendar so zavihki jasno označeni in informacije so na voljo, čeprav boste morda morali, da jih poiščete,.

V nasprotju s tem ima spletno mesto Network Solutions nasprotujoče si informacije, zlasti o načrtih in cenah, manjka pa nekaj bistvenih informacij, vključno s celotnim seznamom funkcij, ki jih vključuje vsak načrt.

Mnenje o enostavni uporabi

GoDaddy spet prihaja sem pred nami. Izbira spletnega načrta je enostavna in veste, kaj imate. Čeprav je cPlanel GoDaddy nestandarden, je krivulja učenja rahla in ikone po meri precej intuitivne. V nasprotju s tem ste precej v temi z omrežnimi rešitvami, v tem, kaj kupujete, koliko bo stalo in kako porabiti tisto, kar dobite.

Podpora goDaddy in omrežnih rešitev

Tehnična in uporabniška podpora

Primerjava uporabniške podpore

Žal člani skupine za podporo strankam na žalost postanejo vaši novi najboljši prijatelji, zato je nujno, da jih dosežete in jih razumete, ko morate. Niti GoDaddy niti Network Solutions nimata zvezdnih možnosti za podporo strankam.

Če se želite obrniti na ekipo za podporo GoDaddyja, lahko uporabite telefon ali pokličete prek funkcije za klepet v živo – in telefonska številka ni brezplačna. Vsa podporna ekipa GoDaddy je s sedežem v ZDA v Iowi in Arizoni. Kakovost podpore je precej visoka, še posebej pri preprostih in manj zapletenih težavah. GoDaddy ima tudi razmeroma obsežno bazo znanja in video vaje.

Network Solutions ponuja tudi telefonsko podporo, tokrat s brezplačno številko za tiste v ZDA in Kanadi; nekatere vrstice so na voljo le za omejene ure. Kupci v ZDA in Kanadi so brezplačni za telefonske klice. Če želite pomoč po e-pošti, morate biti že stranka. Baza znanja vsebuje izbiro pogostih vprašanj in video vadnic, MyTime podporo pa lahko kupite od naprednih spletnih strokovnjakov za mesečno plačilo.

Mnenje o uporabniški podpori

Od obeh ima GoDaddy boljše možnosti za podporo strankam s funkcijo klepetanja v živo za tiste, ki neprijetno govorijo angleško osebo za tehnično podporo. Nobeno podjetje ni znano po odlični podpori.

Ocene uporabnikov GoDaddy in omrežnih rešitev

Mnenja uporabnikov

Primerjave mnenj uporabnikov

Opomba: Slišanje zgodbe o notranjih informacijah sedanjih uporabnikov ponudnikov spletnih gostovanj vam lahko pomaga prepoznati prednosti in slabosti storitev. Upoštevajte le, da se ljudje pogosteje pritožujejo nad težavami kot pa hvalijo tisto, kar jim dobro uspeva.

Negativne ocene za GoDaddy in omrežne rešitve

GoDaddy. Prekinitve in težave s spletnim mestom niso na voljo povzročajo največ negativne pozornosti za GoDaddy. Ljudem so moteče tudi včasih zmedene prakse zaračunavanja in težave pri odpovedi dvojnih stroškov ali odpovedi pogodb. Nekoliko agresivne tehnike nadgradnje na spletni strani GoDaddy prav tako pritegnejo pritožbe.

Omrežne rešitve. Nadgradnja je tudi pritožba, ki jo na Network Solutions vložijo ljudje, ki niso zadovoljni, da morajo kupiti dokaj standarden osnovni paket gostovanja in nato plačati, da dodajo svoje koščke in koščke, ki jih potrebujejo. Vmesnik cPanel se med kritikami mladih spletnih skrbnikov srečuje tudi zaradi dolge krivulje učenja in neintuitivne navigacije.

Pozitivne ocene za GoDaddy in omrežne rešitve

GoDaddy. Ljudje, ki želijo spletno stran za zagon in se ne motijo ​​ukvarjati z velikim podjetjem, in vse, kar vključuje to, hvalijo GoDaddy. Cene so konkurenčne in lahko kupijo vse na enem mestu in celo skupaj pakirajo kot paket, njihovo življenje pri ustvarjanju v spletu je preprosto.

Omrežne rešitve. Pregledniki, kot so Network Solutions, so osredotočeni na lastnike podjetij in funkcije, ki so usmerjene k njim. Zlasti široka paleta funkcij e-trgovine najde navdušeno občinstvo. Uporabniki WordPress-a cenijo veliko varnost omrežnih rešitev, ki jih je WordPress uspel gostiti.

Mnenje o mnenju uporabnikov

Za oba ponudnika spletnega gostovanja obstajajo mešani recenzenti z več negativnimi ocenami kot pozitivnih. Številna podjetja proti GoDaddyju so povezana z velikim podjetjem in ljudje sovražijo osredotočenost na prodajo na obeh spletnih mestih.

Sklep o primerjavi GoDaddy in Network Solutions

Katero gostovanje je najboljše za vas?

Izbira najboljše platforme

Obe gostiteljski družbi imata svoje prednosti in slabosti.

Razlogi za izbiro GoDaddy prek omrežnih rešitev:

 • Vse potrebe po gradnji spleta lahko kupite v enem paketu
 • Veliko, preverjeno, uveljavljeno podjetje
 • Na voljo sta tako Linux kot Windows spletno gostovanje
 • Profesionalni paketi za gostovanje omogočajo rast
 • Namestitev z enim klikom za stotine aplikacij
 • Integrirani paket e-trgovine

Razlogi za izbiro omrežnih rešitev, ki gostijo GoDaddy:

 • Osredotočite se na posel
 • Varno, upravljano gostovanje v WordPressu
 • Ima zelo rahlo prednost pri upodabljanju

Network Solutions se osredotoča na ljudi s poslovnimi aplikacijami, ki želijo vzpostaviti spletno prisotnost. Če ste izkušen lastnik WordPress-a, je morda vredna varnosti varnosti upravljanega gostovanja WordPress v omrežnih rešitvah..

Razen tega ga ne moremo zares priporočiti prek GoDaddyja kot ponudnika gostovanja na podlagi tega primerjalnega pregleda. Priročnost nakupovanja na enem mestu za ustvarjanje in zagon spletnega mesta, ki ga najdete pri GoDaddyju, bo všeč tako lastnikom spletnih strani začetnikom kot tudi tistim, ki se ne želijo preveč osredotočati na mehaniko spletnega skrbnika..

Načrti GoDaddy so (mislim, da) tudi cenejši od številnih različic načrtov, ki so na voljo v omrežnih rešitvah.

GoDaddy in Network Solutions sta privlačni možnosti kot storitve spletnega gostovanja, vendar nobena ne more ponuditi ravno tistega, kar potrebujete. Če iščete manjše podjetje in bolj prilagodljive načrte gostovanja, si oglejte Mali oranž.

Vsi načrti za gostovanje so opremljeni z neomejenimi domenami, vendar omejujejo prostor na disku in pasovno širino, tako da ne plačujete sredstev, ne boste nikoli uporabljali. Dobite tudi zelo priljubljeno in visoko ocenjeno brezplačno orodje za spletno oblikovanje Weebly.

Imate kakšna vprašanja o GoDaddy ali Network Solutions? Ali se vaše izkušnje razlikujejo od tistega, kar kažejo naše raziskave? Ali imate svoje zavezanosti do popolnoma drugega ponudnika? Pustite svoje komentarje in nas obvestite.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map