GoDaddy vs. FatCow: Katerega morate uporabiti?

Ste že poskušali preseči vso zmedo in poiskati podjetje za spletno gostovanje, ki bo primerno za vaša spletna mesta? Tu je primerjava dveh podjetij, ki poslujejo od devetdesetih let – GoDaddy je začel leta 1997, FatCow leta 1998.


GoDaddy je znan registrator domene, a gosti tudi 13 milijonov strank. FatCow se osredotoča na poenostavitev stvari za stranke, tako da odpravi tako imenovano “tehno babico”. GoDaddy in FatCow imata skupno gostovanje, upravljane WordPress, VPS in namenske strežniške načrte. GoDaddy ponuja možnosti Linux in Windows za vse načrte; FatCow temelji na Linuxu. GoDaddy in FatCow zagotavljata skupno gostovanje, upravljano gostovanje v WordPressu ter VPS in namenske strežniške načrte. Arvixe ima tako možnosti Linux kot Windows, iPage pa samo Linux.

GoDaddy je osvojil številne nagrade “najboljši” in si pridobil znamenitost zaradi svojih kontroverznih oglaševalskih kampanj. Leta 2012 so ga razglasili za Fortune 100 “Najboljše podjetje za delo.” FatCow je osvojil tudi številne nagrade – čeprav je bila večina odličij “najboljših” podeljena v začetku do sredine 2000-ih.

Od Jomax Technologies leta 1997, Go Daddy leta 1999 in postane GoDaddy leta 2006 (obe imeni sta bili združeni), GoDaddy je last zasebne naložbene skupine – čeprav je ustanovitelj Bob Parsons še vedno največji delničar. FatCow je leta 2007 kupila Endurance International Group (EIG).

EIG ima v lasti veliko podjetij za spletno gostovanje, vendar jih upravlja pod lastnimi originalnimi imeni. Čeprav niso kloni, so si podobni, in če imate težave z gostiteljem v lasti EIG, boste morda imeli enake težave z drugim gostiteljem v lasti EIG.

Primerjajte zmogljivosti GoDaddy in FatCow

Contents

Začasnost in zanesljivost

Nadzor nad časom

Občasni čas. Uptime je ena najpomembnejših stvari, ki jih lahko zagotovi spletni strežnik. Če so njihovi strežniki propadli, je vaše spletno mesto propadlo in izgubite gledalce in stranke. GoDaddy zagotavlja vsaj 99,9% produktivnosti. Če spletno mesto v enem mesecu pade 1,1% ali več z 99,9%, vam prejmete 5% pristojbine za gostovanje v tem mesecu. FatCow ne ponuja garancije za čas nadgradnje.

Izvedba. GoDaddy uporablja procesorje Core i7 v svojih skupnih načrtih, Xeons pa v svojih VPS in namenskih načrtih. FatCow v svojem programu WordPress Essentials uporablja shranjevanje SSD-jev.

Testiranje spletnega mesta, ki ga gosti GoDaddy, je povzročilo čas nalaganja 2,91s, hitreje kot 56% mest, testiranih s Pingdom. Primerljivo spletno mesto FatCow se je naložilo v 2,54s, hitreje kot 62% testiranih mest.

Zanesljivost. GoDaddy ima podatkovni center, ki ga ima v Phoenixu v Arizoni, najema pa še dva arizonska centra Mesa in Scottsdale. GoDaddy ima še druge podatkovne centre v Chicagu, Los Angelesu in Ashburnu v Virginiji. Evropski center se nahaja v Amsterdamu, azijski center pa v Singapurju. Podatkovne centre napajajo in hladijo z odvečnimi in dizelskimi varnostnimi kopijami.

FatCow uporablja dva podatkovna centra na območju Bostona v Massachusettsu. Podatkovni centri imajo 24/7 spremljanje na kraju samem za varnost in upravljanje. Prav tako so popolnoma odvečni in zanesljivi z odvečnimi internetnimi povezavami. Strežniki podatkovnih centrov so uravnoteženo obremenjeni in uporabljajo NetApp grozde, kar izboljša hitrost in zanesljivost.

Mnenje o uspešnosti GoDaddy in FatCow

FatCow nima garancije za uptime, kar bi lahko zaskrbelo, čeprav je FatCow nekoliko hitrejši od GoDaddyja v času nalaganja in odzivnega testa..

Značilnosti GoDaddy in FatCow

Primerjajte ključne lastnosti

Primerjane ključne lastnosti

Opomba: Žal besede “neomejeno” ali “neomejeno” ne pomenijo “vsega, kar lahko uporabite”, čeprav so priljubljene besede pri podjetjih za gostovanje. Namesto tega se nanaša na tisto, kar gostiteljsko podjetje “meni, da je razumna uporaba.”

Registracija domene. Medtem ko sta oba gostitelja registratorja domen, je GoDaddy največji registrator v industriji z več kot 60 milijoni domen pod upravljanjem. GoDaddy ponuja eno leto brezplačne registracije domen za začetni rok, ko je rok 12 mesecev ali dlje.

FatCow ponuja tudi brezplačno registracijo domen za eno leto in brezplačen prenos domen, če ste registrirani drugje in ga želite premakniti v FatCow.

Spletna stran Builder. GoDaddy ima Builder spletnih strani, ki ima vmesnik povleci in spusti, začenši s promocijsko ceno 1 USD na mesec. FatCow ponuja Weebly Basic brezplačno, ki je omejena na pet strani. Pro različica je na voljo za doplačilo.

Baze podatkov. Odvisno od izbranega načrta, GoDaddy ponuja od 10 do neomejenih baz podatkov MySQL. FatCow ima v vseh svojih načrtih neomejeno bazo podatkov MySQL.

E-poštni računi. GoDaddy ponuja od 100 do 1.000 računov s 100 MB do 1 GB prostora za shranjevanje, odvisno od vašega načrta. FatCow ponuja neomejene e-poštne račune in posredovanje e-pošte po vseh svojih načrtih.

Gostovanje WordPress. GoDaddy in FatCow ponujata upravljane načrte WordPress. Čeprav upravljani načrti WordPress običajno stanejo nekoliko več, tehnično plat, kot je posodabljanje in popravilo programske opreme, za vas opravi gostitelj – zaradi česar se osredotočite na vsebino spletnega mesta..

GoDaddyGoDaddy ima štiri načrte za WordPress. Basic, ki je omejena na eno mesto, 25.000 obiskovalcev na mesec in 10 GB SSD prostora. Deluxe z enim spletnim mestom, 100.000 obiskovalci in 15 GB prostora za shranjevanje. Ultimate z dvema spletnima mestoma, 400.000 obiskovalcev in 30 GB SSD prostora za shranjevanje; in Developer z do 5 spletnimi mesti, 800.000 obiskovalci in 50 GB SSD prostora. Vsi načrti pri naročilu letnega termina prihajajo z brezplačno domeno. Najpomembnejša dva nivoja imata tudi eno leto brezplačno SSL potrdilo, načrt Ultimate pa vključuje brezplačen SiteLock.

FatCow.FatCow ima dva WordPressova načrta, Starter in Essential. Obe imata neomejeno shranjevanje, neomejeno število mest in neomejeno pasovno širino. Glavne razlike so, da je osnovni pomnilnik SSD (zaganjalnik ni), Essential pa je izboljšal varnost.

Rešitev za e-trgovino. GoDaddy preko nadzorne plošče ponuja brezplačne nakupovalne vozičke, kot so Magneto, ZenCart, PrestaShop in drugi. FatCow ponuja ShopSite Basic brezplačno in naprednejše načrte ShopSite za dodatne mesečne pristojbine.

Varnostne kopije. GoDaddy ima načrt za varnostno kopiranje in obnovo spletnega mesta za mesečno plačilo s svojimi skupnimi načrti ter brezplačnimi dnevnimi varnostnimi kopijami za WordPress, VPS in namenske načrte. FatCow dnevno varnostno kopira strežnike. Za dodatno mesečno plačilo ponujajo varnostno kopiranje in obnovitev spletnega mesta, ki samodejno varnostno kopira in omogoča obnovitve na ravni datoteke.

Gostovanje varnosti. GoDaddy skenira in proaktivno deluje proti DDoS grožnjam in ponuja tisto, kar imenuje “CageFS”. CageFS vam omogoča, da nastavite uporabniške privilegije za omejitev dostopa do vsebine. GoDaddy ponuja SpamAssasin in BoxTrapper za filtriranje e-pošte. FatCow ima tudi filtriranje neželene pošte za e-pošto.

FatCow ponuja brezplačen skupni SSL in zasebni SSL. GoDaddy ponuja brezplačni skupni SSL za svoje načrte, najvišji nivoji pa imajo zasebni SSL brezplačen.

GoDaddy ponuja možnosti Windows ali Linux za vse svoje načrte; FatCow temelji na Linuxu.

Nadzorna plošča. GoDaddy uporablja cPanel, vendar je naredil nekaj prilagoditev, kar ga rednim uporabnikom cPanel morda ne pozna. FatCow uporablja vDeck. Najnovejša različica 4 je izboljšala zmogljivost, vendar ne morete imeti cPanela pri prenosu spletnega mesta, če pozneje spremenite gostitelje.

Zelena. FatCow uporablja vetrno energijo, da doseže 100% svoje moči. Če želite oglaševati dejstvo, vam FatCow dobavi značke za svoje spletno mesto.

Doplačila. Poleg gostovanja načrtov, GoDaddy za plačilo ponuja tudi SEO, spletni marketing in storitve oblikovanja. Tako GoDaddy kot FatCow imata načrte preprodajalcev in partnerske programe. FatCow zagotavlja Bing / Yahoo 100 USD kredita in 100 USD Google AdWords.

Mnenje o glavnih značilnostih GoDaddy in FatCow

GoDaddy je spletno mesto za registracijo domen v industriji, vendar mu FatCow neomejena pasovna širina, podatkovne baze in e-poštna funkcija za vse načrte daje prednost, in FatCow navaja, da se osredotoča na mala podjetja. Vendar ima GoDaddy boljše varnostne funkcije in uporablja industrijski standard cPanel.

Primerjajte načrte spletnega gostovanja in cene GoDaddy in FatCow

Gostovalni načrti & Cenitev

Primerjava načrtov cen

Opomba: Da bi ostali konkurenčni, so v industriji pogoste posebne promocije cen. Tu so bile ponujene cene v času te primerjave. Upoštevati morate, da so promocijske cene dobre samo za prvi mandat storitve, cene podaljšanja pa so pogosto precej višje, zato prijava na daljši rok pomeni boljše prihranke. Pravzaprav se prijava na daljše termine, ne glede na stalne promocije, ponavadi povzroči zlom cen.

Deljeno spletno gostovanje

GoDaddy. GoDaddy ponuja šest skupnih načrtov – tri za Windows in tri za strežnike Linux. Economy omogoča eno spletno mesto, neomejeno pasovno širino in 100 GB prostora za shranjevanje, za 3,99 USD. Deluxe, ki znaša 4,99 USD na mesec, in Ultimate, 7,99 USD na mesec, ponujajo neomejeno spletno mesto, neomejeno pasovno širino in neomejeno shranjevanje. Vsi načrti vključujejo brezplačno leto registracije domen na letnem načrtu. Računi za e-pošto so omejeni na 100, 500 in 1000 v tem zaporedju. V načrtu Ultimate se doda brezplačno SSL potrdilo za eno leto.

FatCow. FatCow deluje na prepričanju, da je preprosto boljše. Ponujajo en skupni načrt za 49 dolarjev na leto (cene za obnovo so skoraj trikrat več). Na voljo je z brezplačno registracijo domen za eno leto. Ima neomejeno pasovno širino, e-pošto, baze podatkov MySQL in shrambo.

Upravljano gostovanje v WordPressu GoDaddy ponuja štiri načrte. Omogoča eno mesto na dveh spodnjih nivojih, medtem ko zgornji nivo omogoča pet spletnih mest. GoDaddy omejuje število obiskovalcev na mesec glede na vaš načrt, količina SSD prostora pa se razlikuje glede na načrt. Cene GoDaddy so 3,99 USD, 4,49, 7,99 USD in 13,99 USD na mesec. FatCow ponuja dva načrta, oba z neomejenim pomnilnikom in pasovno širino. Starter znaša 3,75 dolarja na mesec, Essentials pa 6,95 dolarja na mesec – glavna razlika sta hitrost in varnostne lastnosti, ki so boljše za program Essentials.

VPS in namensko gostovanje strežnikov GoDaddy ponuja več načrtov VPS, s petimi načrti za Linux in petimi za Windows – načrti za Windows stanejo približno 10 USD na mesec več. Načrti GoDaddy ponujajo neomejeno pasovno širino in 40 GB do 250 GB prostora za shranjevanje (odvisno od stopnje). FatCow ponuja tri načrte, ki so cenovno nekoliko nižji od cen GoDaddy za podobne funkcije. Vendar imajo načrti FatCow omejeno pasovno širino in prostor za shranjevanje.

GoDaddy ponuja tudi pet namenskih načrtov za Linux in 5 za Windows. Načrti za sistem GoDaddy za Windows znašajo približno 30 USD več kot njegovi Linux načrti. Vsi nameni GoDaddy-jev imajo neomejeno pasovno širino. FatCow ima tri specializirane ponudbe. Načrti FatCow so cenovno nekoliko nižji od načrtov GoDaddyja, vendar imajo manj prostora za shranjevanje in omejeno pasovno širino.

Krediti GoDaddy ponuja različne tržne kredite, odvisno od vaše lokacije. FatCow ponuja brezplačno trženje s 100 USD za Bing / Yahoo in 100 USD za Google AdWords. Oba prodajata domenska imena in tako FatCow kot GoDaddy zagotavljata eno brezplačno leto registracije za nove račune.

Jamstvo za vračilo denarja: GoDaddy in FatCow ponujata garancije za vračilo denarja. GoDaddy ponuja standardno 30-dnevno garancijo za letne in višje pogoje. Za mesečne načrte je polno nadomestilo GoDaddyja omejeno na 48 ur in je po tem predvideno. FatCow ima 30-dnevno garancijo v industriji (če je kupljena s kreditno kartico). Če imate brezplačno registracijo domene na GoDaddy ali FatCow, vam bodo od vračila odvzeli pristojbino za registracijo domene, ime domene pa boste obdržali..

Mnenje o cenah gostovalnih načrtov

Pri promocijskih cenah ima FatCow prednost pri oblikovanju cen. Tudi pri cenah za obnovo je načrt FatCow manjši od podobnih načrtov GoDaddyja (vendar le nekoliko). Če pa nimate nič proti omejenim funkcijam, GoDaddy ponuja izbiro stopenj za manj kot posamezni načrt FatCow. Uporabniki programa Windows bi morali izbrati GoDaddy, saj je FatCow samo Linux.

Kako enostavno uporabljati GoDaddy in FatCow

Enostavnost uporabe

Kako enostaven za uporabo vmesnika

Nadzorna plošča. GoDaddy in FatCow uporabljajo različne nadzorne plošče. GoDaddy uporablja cPanel, vendar vmesnik nekoliko spremeni. Uporabniški vmesnik cPanel je industrijski standard in ima večino funkcij, potrebnih za upravljanje vašega spletnega mesta. GoDaddy za svoje načrte za Windows uporablja Plesk. FatCow ponuja manj razširjen vDeck, ki prav tako temelji na ikonah, vendar bolj racionaliziran. Je tudi prilagodljiv.

Instalacija z enim klikom. GoDaddy ponuja namestitev aplikacije z enim klikom na stotine aplikacij prek cPanela. FatCow omogoča namestitev nekaterih aplikacij prek MOJO Marketplace z enim klikom. Oba imata namestitev WordPressa z enim klikom.

Navigacija po spletnem mestu. Spletna mesta GoDaddy in FatCow zagotavljata potrebne podatke za izbiro načrtov, ki ustrezajo vašim potrebam. GoDaddy poleg gostovanja ponuja še več izdelkov, tako da je navigacija nekoliko bolj zmedena in njene strani vključujejo veliko drsenja. Domača stran GoDaddyja ima registracijo svoje domene bolj kot gostovanje. FatCow je simpatičen s svojo temo, povezano s kravo, vendar so informacije jasno predstavljene in jih je enostavno najti.

Mnenje o enostavni uporabi

Tako FatCow kot GoDaddy imata tukaj svoje prednosti. FatCow naredi izbiro skupnega gostovalnega načrta preprosto – obstaja samo en načrt. GoDaddy pa vam nudi nižje cene (čeprav z manj funkcijami). Nadzorna plošča GoDaddy temelji na industrijskem standardu cPanel. Do spletnega mesta FatCow je lažje krmariti.

Podpora GoDaddy in FatCow

Tehnična in uporabniška podpora

Primerjava uporabniške podpore

Na podlagi pregledov kupcev bi moral GoDaddy veljati za nič boljšega od povprečja. FatCow se zavezuje za kakovostno podporo in navaja, da boste v primeru, da ne bodo izpolnili svojih obljub, prejeli en mesec brezplačnega gostovanja. Oba imata podporno osebje, ki velja za prijazno in dobro poznano.

Tako GoDaddy kot FatCow imata telefon, e-pošto in klepet v živo 24/7, pa tudi obsežne baze znanja. GoDaddy poleg svojega bloga ponuja tudi informativne članke v “GoDaddy Garage.” FatCow ima imenik skupnosti, ki navaja spletna mesta, ki jih gosti v FatCow, po žanrih. Tako GoDaddy kot FatCow imata blog (čeprav je bil zadnji vpis v FatCow oktobra 2015).

Mnenje o uporabniški podpori

Oba ponujata številne načine stika, zato je pomoč enostavno. Večina strank, ki komentirajo, podporo za GoDaddy oceni kot povprečno. Vendar bi vsako podjetje zagotovilo ustrezno podporo in storitev za stranke.

Mnenja uporabnikov GoDaddy in FatCow

Mnenja uporabnikov

Primerjave mnenj uporabnikov

Opomba: Nikoli ne uporabljajte pregledov kot edinega odločilnega dejavnika pri izbiri gostitelja. Če pa se v pregledih strank nenehno pojavlja nekaj, bo morda treba raziskati. Ne pozabite, da so tisti, ki si vzamejo čas za pisanje mnenj, na splošno strastna stranka – zato je večina ocen močno negativnih ali močno pozitivnih.

Negativne ocene za GoDaddy in FatCow

GoDaddy.. Večina negativnih pregledov GoDaddyja se nanaša na slabo podporo strankam, stroge omejitve, ki jih postavljajo nekateri načrti, in odmore.

FatCow. FatCow je dobil negativne ocene o načinu pretiranega ravnanja v skupnih načrtih. Stranke menijo, da bi morala biti večja preglednost glede vzrokov zaustavitev.

Pozitivne ocene za GoDaddy in FatCow

GoDaddy.. Pozitivne ocene strank GoDaddyja komentirajo storitve registracije domen in cene gostovanja.

FatCow. FatCow dobi pozitivne ocene kupcev zaradi svoje storitve in preprostosti enoplastnega gostovanja.

Mnenje o mnenju uporabnikov

Zdi se, da ocene kažejo, da se GoDaddy osredotoča na registracijo domene, gostovanje spletnih strani pa je pozno. FatCow dobiva pravičen delež negativnih kritik, vendar se zdi, da je večina bolj pozitivnih. Glede na samo preglede bi lahko oboje obravnavali nekoliko nadpovprečno pri spletnem gostovanju.

Sklep o primerjavi GoDaddy in FatCow

Katero gostovanje je najboljše za vas?

Izbira najboljše platforme

Obstajajo prednosti in slabosti obeh teh gostovalnih podjetij.

Razlogi za izbiro FatCow nad GoDaddyjem:

 • Enostavnost pri izbiri načrta
 • Več neomejenih funkcij v načrtih
 • Shramba SSD v programu Essentials WordPress
 • Nižje cene

Razlogi za izbiro GoDaddyja nad FatCow:

 • Poleg gostovanja prodaja več spletnih izdelkov
 • Možnosti za Linux in Windows za vse načrte
 • Več stopenj za več možnosti v načrtih
 • Industrijski standard cPanel (čeprav spremenjen)
 • Ni v lasti EIG (kar je lahko dejavnik za nekatere)

GoDaddy je morda najbolj primeren za začetnike, saj je vse, kar je povezano z internetom, od domene do SSL-ja, trženjskih in SEO storitev ter spletnega knjigovodstva, mogoče dobiti na enem mestu.

FatCow ponuja preprostost enega ali dveh načrtov, kar olajša izbiro. Majhna podjetja bodo neomejena pasovna širina in shranjevanje FatCow videti privlačna.

Če menite, da boste v prihodnosti lahko prenesli gostitelje, vam bo cPanel GoDaddy olajšal pristajanje v več podjetij kot vDeck družbe FatCow.

Če potrebujete Windows strežnike, je GoDaddy edina izbira med tema dvema, saj FatCow ponuja le Linux načrte.

Seveda obstajajo druge možnosti, ki jih je treba raziskati pri iskanju spletnega gostitelja. InMotion Hosting ponuja eno najboljših garancij za vračilo denarja v panogi – 90-dnevno jamstvo za vračilo denarja v primerjavi s 30-dnevnimi garancijami GoDaddy in FatCow.

Za tiste, ki ne marajo porabiti le nekaj dolarjev več kot proračun za gostovanje, da bi dobili vrhunske funkcije in nekatere najhitrejše čase nalaganja in odzivanja, je SiteGround gostiteljsko podjetje, ki ga je vredno pogledati.

Imate kakšna vprašanja o GoDaddy ali FatCow? Kakšne so vaše izkušnje s spletnim gostovanjem? Pustite svoje komentarje in nas obvestite.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map