GoDaddy vs. DreamHost: Katerega spletnega gostitelja izbrati?

Ta primerjava je ena na ena, da boste lažje presegli zmedo in našli podjetje za spletno gostovanje, ki ustreza vašim potrebam. Poglejmo dve, ki poslujeta od konca devetdesetih let – GoDaddy in DreamHost.


GoDaddy ima skoraj 13 milijonov strank, DreamHost pa več kot 1,5 milijona strani. Tako GoDaddy kot DreamHost zagotavljata skupno gostovanje, upravljane WordPress, VPS in namenske strežniške načrte. GoDaddy ponuja možnosti Linux in Windows za vse načrte, medtem ko DreamHost načrtuje Linux.

GoDaddy je bil leta 2012 razglašen za najboljše podjetje za delo v Fortune 100, prejel je številne nagrade za “najboljše” in pridobil razglas za svoje sporne oglaševalske akcije. DreamHost je v letih 2014 in 2015 prejel tudi številne nagrade – med njimi tudi nagrado PCMag za “Best Business Host Award”

GoDaddy se je začel leta 1997 kot Jomax Technologies, leta 1999 pa so ga poimenovali Go Daddy. Leta 2006 sta obe imeni združeni in blagovna znamka je postala GoDaddy. Zasebna naložbena skupina je lastnica GoDaddyja. Vendar ustanovitelj Bob Parsons ostaja največji posamezni delničar. DreamHost so začeli štirje študenti leta 1997 in je še vedno v zasebni lasti, s sedežem v Los Angelesu v Kaliforniji.

Primerjajte uspešnost GoDaddy in DreamHost

Contents

Začasnost in zanesljivost

Nadzor nad časom

Občasni čas. Ena najpomembnejših stvari, ki bi jo moralo zagotoviti spletno gostovanje, je uptime. Ko strežniki niso v uporabi, vašega spletnega mesta ni mogoče videti in izgubite gledalce in stranke. GoDaddy zagotavlja vsaj 99,9% produktivnosti. Če spletno mesto v enem mesecu pade 1,1% ali več z 99,9%, vam prejmete 5% pristojbine za gostovanje v tem mesecu. DreamHost ponuja nekoliko boljšo 100-odstotno garancijo, ob vračilu za en dan gostovanja za vsako uro odmora, ko se težava poroča.

Izvedba. GoDaddy uporablja procesorje Core i7 v svojih skupnih načrtih, Xeons pa v svojih VPS in namenskih načrtih. DreamHost uporablja AMD procesorje in SSD.

Testiranje spletnega mesta, ki ga gosti GoDaddy, je povzročilo čas nalaganja 2,91s, hitreje kot 56% mest, testiranih s Pingdom. Primerljivo spletno mesto DreamHost se je naložilo v 2,10s, hitreje kot 70% preizkušenih mest.

Zanesljivost. GoDaddy ima podatkovni center, ki ga ima v Phoenixu v Arizoni, najema pa še dva arizonska centra Mesa in Scottsdale. GoDaddy ima še druge podatkovne centre v Chicagu, Los Angelesu in Ashburnu v Virginiji. Mednarodne potrebe so izpolnjene z evropskim centrom v Amsterdamu in azijskim centrom, ki se nahaja v Singapurju. Podatkovne centre napajajo in hladijo z odvečnimi in dizelskimi varnostnimi kopijami.

DreamHost ima podatkovne centre v Los Angelesu in Irvineu, Kaliforniji, Portlandu, Oregonu in Ashburnu v Virginiji. Načrti so združiti kalifornijske podatkovne centre v Portland Center. V podatkovnih centrih DreamHosta je na voljo zmanjšanje moči in hlajenja ter zaščita 24/7.

Mnenje o GoDaddy in DreamHost Performance

DreamHost ima nekoliko boljšo garancijo za uptime in hitrejše obremenitve ter odzivne čase kot GoDaddy v testih.

Značilnosti GoDaddy in DreamHost

Primerjajte ključne lastnosti

Primerjane ključne lastnosti

Opomba: “Neomejeno” ali “neomejeno” sta priljubljeni besedi pri podjetjih za spletno gostovanje. Na žalost ne pomeni, kaj si mislite – “vse, kar lahko uporabite.” Namesto tega se nanaša na tisto, kar gostiteljsko podjetje “meni, da je razumna uporaba.”

Registracija domene. Medtem ko sta oba gostitelja registratorja domen, je GoDaddy največji registrar na svetu z več kot 60 milijoni domen pod upravljanjem. GoDaddy ponuja eno leto brezplačne registracije domen za začetni rok, ko je rok 12 mesecev ali dlje. DreamHost ponuja tudi brezplačno registracijo domen za eno leto.

Spletna stran Builder. GoDaddy ima vmesnik povleci in spusti s svojim Builderjem spletnih strani, začenši s promocijsko ceno 1 USD na mesec. DreamHost v svojih načrtih nima integriranega ustvarjalca spletnih strani.

Baze podatkov. Odvisno od izbranega načrta, GoDaddy ponuja od 10 do neomejenih baz podatkov MySQL. DreamHost ima neomejeno bazo podatkov o vseh svojih načrtih.

E-poštni računi. GoDaddy ponuja od 100 do 1.000 računov s 100 MB do 1 GB prostora za shranjevanje, odvisno od vašega načrta. DreamHost ponuja neomejene e-poštne račune in posredovanje e-pošte po vseh svojih načrtih.

Gostovanje WordPress. WordPress načrti so upravljali tako z GoDaddy kot s DreamHost. V upravljanem programu WordPress naredite varnostne kopije in posodobitve na vašem spletnem mestu, kar vam omogoča, da se osredotočite na pomembno stvar – gradnjo vsebine spletnega mesta.

GoDaddy.GoDaddy ima štiri načrte za WordPress. Osnovni načrt, ki je omejen na eno mesto, 25.000 obiskovalcev na mesec in 10 GB SSD prostora. Deluxe načrt z enim spletnim mestom, 100.000 obiskovalci in 15 GB prostora za shranjevanje. Končni načrt, z dvema spletnima mestoma, 400.000 obiskovalcev in 30 GB SSD prostora za shranjevanje. Načrt za razvijalce z do 5 spletnimi mesti, 800.000 obiskovalci in 50 GB prostora za shranjevanje SSD. Vsi prihajajo z brezplačno domeno ob naročilu letnega termina. Najpomembnejša dva nivoja imata tudi eno leto brezplačno SSL potrdilo, načrt Ultimate pa vključuje brezplačen SiteLock.

DreamHost DreamHost ponuja en upravljan načrt WordPress, ki odlikujeta hitrost in vrednost. Gostijo ga VPS in vključuje 30 GB shrambe SSD, brezplačno SSL, predpomnjenje, ločeno gostovanje za bazo podatkov MySQL, neomejeno število obiskovalcev in brez omejitev vtičnikov.

Rešitev za e-trgovino. GoDaddy in DreamHost ponujata brezplačne nakupovalne vozičke, kot so Magneto, ZenCart, PrestaShop in drugi, prek nadzorne plošče. DreamHost podpira tudi Café Commerce, komercialno spletno mesto za e-trgovino. Vtičniki WordPress trgovine, kot je WooCommerce, so na voljo za oba gostitelja za WordPress spletna mesta.

Varnostne kopije. GoDaddy ima načrt za varnostno kopiranje in obnovo spletnega mesta za mesečno plačilo s svojimi skupnimi načrti ter brezplačnimi dnevnimi varnostnimi kopijami za WordPress, VPS in namenske načrte. Pravilnik DreamHosta v svojih skupnih načrtih prepoveduje shranjevanje varnostnih kopij na strežniku – varnostne kopije je treba takoj, ko so narejene, prenesti s strežnika gostitelja. Podatki in baze podatkov na spletnem mestu se samodejno varnostno kopirajo, varnostne kopije pa niso zagotovljene.

Gostovanje varnosti. GoDaddy skenira in proaktivno deluje proti DDoS grožnjam in ponuja, kar imenuje, “CageFS.” CageFS vam omogoča, da nastavite uporabniške privilegije za omejitev dostopa do vsebine. GoDaddy ponuja SpamAssasin in BoxTrapper za filtriranje e-pošte. DreamHost zagotavlja zaščito pred neželeno pošto za svojo e-pošto s Spamhausom in nudi DDoS zaščito s storitvami Arbor Networks.

GoDaddy ponuja brezplačni skupni SSL za svoje načrte, najvišji nivoji pa imajo zasebni SSL brezplačen. DreamHost ponuja svoje SSL z Let’s Encrypt v svojih načrtih.

GoDaddy ponuja možnosti Windows ali Linux za vse svoje načrte; DreamHost temelji samo na Linuxu.

Nadzorna plošča. GoDaddy uporablja cPanel, vendar je naredil nekaj prilagoditev, kar ga rednim uporabnikom cPanel morda ne pozna. DreamHost uporablja lastniško nadzorno ploščo. To je bogato s funkcijami, toda vsak, ki ima izkušnje s cPanel, ga lahko sprva zmede.

Zelena. DreamHost kupi kredite za obnovljive vire energije in pravi, da je njegov odtis ogljično nevtralen.

Doplačila. GoDaddy poleg planov gostovanja ponuja za dodatne stroške tudi SEO, spletni marketing in storitve oblikovanja. GoDaddy ima tudi načrte preprodajalcev. Tako GoDaddy kot DreamHost imata partnerske programe. DreamHost zagotavlja tudi Bing / Yahoo kreditno sredstvo v znesku 100 USD.

Mnenje o glavnih značilnostih GoDaddy in DreamHost

GoDaddy je morda spletno mesto za registracijo domen v panogi, toda neomejena pasovna širina, baze podatkov in e-poštna funkcija DreamHost za vse svoje načrte daje prednost podjetjem srednjih in večjih podjetij ter posameznikom z velikimi prometnimi mesti. DreamHost poenostavlja tudi upravljan WordPress z enim načrtom, ki ima enake ali boljše načrte GoDaddy. GoDaddy ima prednost za tiste, ki potrebujejo Windows, saj je DreamHost samo Linux.

Primerjajte načrte spletnega gostovanja in cene GoDaddy in DreamHost

Gostovalni načrti & Cenitev

Primerjava načrtov cen

Opomba: Cene za podjetja, ki gostijo gostovanje, so premikajoči cilj. Če želite ostati konkurenčni, se vse leto izvajajo posebne promocije. Tu so bile ponujene cene v času te primerjave. Upoštevati morate, da so promocijske cene dobre samo za prvi mandat, zato prijava na daljši rok pomeni večje prihranke. Običajno prijava na daljše termine, ne glede na trajajoče promocije, pomeni, da bo najverjetneje prišlo do zloma cen.

Deljeno spletno gostovanje.

GoDaddy. GoDaddy ponuja tri skupne načrte za možnosti Windows in Linux. Economy omogoča eno spletno mesto, neomejeno pasovno širino in 100 GB prostora za shranjevanje, za 3,99 USD. Deluxe, ki znaša 4,99 USD na mesec, in Ultimate, 7,99 USD na mesec, ponujajo neomejeno spletno mesto, neomejeno pasovno širino in neomejeno shranjevanje. Vsi načrti vključujejo brezplačno leto registracije domen na letnem načrtu. Računi za e-pošto so omejeni na 100, 500 in 1000 v tem zaporedju. V načrtu Ultimate se doda brezplačno SSL potrdilo za eno leto.

DreamHost. DreamHost poenostavlja en načrt v skupni rabi. Načrt ima neomejeno vse – neomejeno shranjevanje, neomejeno pasovno širino, neomejeno e-poštnih računov in neomejeno število domen. Za triletni mandat je cena 7,99 USD na mesec. V načrtu je tudi brezplačna registracija domen za eno leto in brezplačni SSL. Namenski IP je na voljo za dodatnih 5,95 USD mesečne pristojbine.

Upravljano gostovanje v WordPressu

GoDaddy. GoDaddy ponuja štiri načrte. Najnižja dva omogočata eno spletno mesto, medtem ko naslednja na vrhu omogočata dve mesti, zgornja stopnja pa dovoljuje 5. GoDaddy omejuje število obiskovalcev na mesec glede na vaš načrt, količina SSD prostora pa se razlikuje glede na načrt. Cene GoDaddy so 3,99 USD, 4,59, 7,99 USD in 13,99 USD na mesec.

DreamHost. DreamHost ima en načrt 19,95 USD na mesec, tako da je nekoliko višji od najvišjega nivoja GoDaddyja. Vendar WordPress načrt DreamHosta ponuja poseben IP, uporablja SSD infrastrukturo, omogoča neomejeno število obiskovalcev na mesec in se nahaja na strežnikih VPS. Omejena je na eno mesto in eno bazo podatkov MySQL.

VPS in namensko gostovanje strežnikov. GoDaddy ponuja več načrtov VPS, s petimi načrti za Linux in petimi za Windows – načrti za Windows stanejo približno 10 USD na mesec več. Načrti GoDaddy ponujajo neomejeno pasovno širino in 40 GB do 250 GB prostora za shranjevanje (odvisno od stopnje). DreamHost ponuja štiri načrte, ki so zelo podobni cenam GoDaddyja za podobne funkcije. Vendar pa načrti DreamHosta ponujajo neomejeno pasovno širino in neomejeno shranjevanje SSD.

DreamHost ponuja en namenski načrt, ki ga lahko prilagodite za dodatne mesečne pristojbine. GoDaddy ponuja pet namenskih načrtov za Linux in 5 za Windows. Načrti za sistem GoDaddy za Windows znašajo približno 30 USD več kot njegovi Linux načrti. Načrti GoDaddyja in načrti podjetja DreamHost imajo neomejeno pasovno širino.

Krediti. GoDaddy ponuja različne tržne kredite, odvisno od vaše lokacije. DreamHost ponuja brezplačno trženje s posojilom v višini 100 USD za Bing / Yahoo. Oba prodajata domenska imena in obe DreamHost in GoDaddy zagotavljata eno brezplačno leto registracije za nove prijave.

Garancija za vračilo denarja. GoDaddy in DreamHost ponujata garancije za vračilo denarja. GoDaddy ponuja standardno 30-dnevno garancijo za letne in višje pogoje. Pri mesečnih načrtih je polno nadomestilo GoDaddyja omejeno na 48 ur in je po tem predvideno. DreamHost ima 97-dnevno jamstvo v panogi (v skupnih načrtih, če je kupljeno s kreditno kartico). Če imate brezplačno registracijo domen na GoDaddy ali DreamHost, vam bodo pri vračilu odvzeli pristojbino za registracijo domene in obdržali boste ime domene.

Mnenje o cenah gostovalnih načrtov

Pri skupnem gostovanju ima DreamHost prednost s svojimi neomejenimi funkcijami in preprostostjo samo enega načrta – čeprav če želite manj funkcij za nižje cene, vam GoDaddy ponuja to možnost. DreamHost je najbolj primeren za mala in srednja podjetja.

Kako enostavno uporabljati GoDaddy in DreamHost

Enostavnost uporabe

Kako enostaven za uporabo vmesnika

Nadzorna plošča. GoDaddy in DreamHost uporabljajo različne nadzorne plošče. GoDaddy uporablja cPanel, vendar vmesnik nekoliko spremeni. Uporabniški prijazen grafični vmesnik cPanel je industrijski standard in ima večino funkcij, potrebnih za upravljanje vašega spletnega mesta prek enostavno prepoznanih ikon. GoDaddy uporablja industrijski standard Plesk za programe Windows. Lastniška nadzorna plošča DreamHost-a je uporabniku prijazna in zmogljiva, ko se navadiš. Lahko pa je zmedeno za nekoga, ki prihaja iz cPanela.

Instalacija z enim klikom. GoDaddy preko svoje nadzorne plošče namesti aplikacijo z enim klikom na stotine aplikacij. DreamHost omogoča namestitev nekaterih aplikacij z enim klikom prek svoje nadzorne plošče. Oba imata namestitev WordPressa z enim klikom.

Navigacija po spletnem mestu. Spletna mesta GoDaddy in DreamHost zagotavljata veliko informacij, če jih najdete. GoDaddy poleg gostovanja ponuja še več izdelkov, tako da je navigacija nekoliko bolj zmedena in njene strani vključujejo veliko drsenja. DreamHost otežuje iskanje nekaterih informacij, ne da bi se zatekali k Googlu ali prebrali brskalnike.

Mnenje o enostavni uporabi

DreamHost olajša izbiro načrta gostovanja v skupni rabi tako enostavno, kot je – obstaja samo en načrt. GoDaddy pa vam ponuja nižje cene (čeprav manj predstavljene). Nadzorna plošča GoDaddy temelji na industrijskem standardnem cPanelu in ponuja več aplikacij za namestitev z enim klikom..

Podpora GoDaddy in DreamHost

Tehnična in uporabniška podpora

Primerjava uporabniške podpore

Na podlagi pregledov kupcev bi moral GoDaddy veljati za nič boljšega od povprečja. Stranke DreamHost visoko ocenjujejo storitve za stranke. Oba imata podporno osebje, ki velja za prijazno in dobro poznano.

GoDaddy ima telefon, e-pošto in klepet v živo 24/7 ter obširno bazo znanja z vajami in video posnetki. GoDaddy poleg svojega bloga ponuja tudi informativne članke v “GoDaddy Garage.” DreamHost ima stran za stike, kjer lahko pošljete vprašanja. Ko kupite od njih, je več možnosti za podporo DreamHosta, vendar telefon ni eden od njih. DreamHost ima edinstven wiki, ki se po potrebi posodablja in vsebuje veliko informacij, podobno kot baza znanja. DreamHost ima forum in blog.

Mnenje o uporabniški podpori

GoDaddy ponuja več načinov za stike, vključno s telefonom, zato je pomoč enostavno. Večina strank, ki komentirajo, podpira podporo GoDaddy, medtem ko stranke DreamHost govorijo o boljši od povprečne podpore. Zaradi pomanjkanja telefona ali klepeta v živo (razen če ste prijavljeni v račun) za DreamHost tukaj GoDaddy daje prednost.

Mnenja uporabnikov GoDaddy in DreamHost

Mnenja uporabnikov

Primerjave mnenj uporabnikov

Opomba: Čeprav ocene nikoli ne bi smele biti edini odločilni dejavnik pri izbiri gostitelja, ko se v pregledih kupcev nekaj dosledno pojavlja, bo morda treba upoštevati.

Ocenjevalci so strastna stranka, zato ima večina recenzij močne negativne ali močne pozitivne nagnjenosti.

Negativne ocene za GoDaddy in DreamHost

GoDaddy. Večina negativnih pregledov GoDaddy se ukvarja s slabo podporo strankam, strogimi omejitvami, ki jih postavljajo nekateri načrti, in izpadi.

DreamHost. Pogosta pritožba je pomanjkanje telefonske podpore in podpora za klepet. Tudi za podjetje, ki ima tako močno jamstvo za čas, obstaja presenetljivo število reklamacij.

Pozitivne ocene za GoDaddy in DreamHost

GoDaddy. Pozitivne ocene strank GoDaddyja komentirajo storitve registracije domen in cene.

DreamHost. Večina pregledov za podporo strankam je pozitivnih. DreamHost za tako nizko ceno prejme revije za skoraj “neomejeno vse”.

Mnenje o mnenju uporabnikov

Mnenja ponavadi kažejo, da se GoDaddy osredotoča na registracijo domene, gostovanje pa je ponotranje. Na splošno je več pozitivnih mnenj strank DreamHost.

Sklep o primerjavi GoDaddy in DreamHost

Katero gostovanje je najboljše za vas?

Izbira najboljše platforme

Vsako od teh gostovalnih podjetij ima svoje prednosti in slabosti.

Razlogi, da izberete DreamHost nad GoDaddyjem:

 • Enostavnost pri izbiri načrta
 • Več neomejenih funkcij v načrtih
 • Daljša garancija za vračilo denarja
 • 100% zagotovljeno podaljšanje časa

Razlogi za izbiro GoDaddyja nad DreamHostom:

 • Poleg gostovanja prodaja več spletnih izdelkov
 • Možnosti za Linux in Windows za vse načrte
 • Več stopenj za več možnosti v načrtih
 • Industrijski standard cPanel (čeprav spremenjen)
 • Brezplačen telefon in klepet 24/7

GoDaddy je morda najbolj primeren za začetnike, saj je vse, kar je povezano z spletom, od imena domene do SSL-ja, trženjskih in SEO storitev ter spletnega knjigovodstva, mogoče dobiti na enem mestu.

DreamHost je privlačen za tiste, ki želijo samo spletno mesto “neomejeno vse”, ne da bi se prekrivali z možnostmi skupnega gostovanja. Morda ni primeren za začetnika, saj ni oblikovalca spletnih strani in ni telefonske podpore. Majhna podjetja bodo neomejena pasovna širina in shranjevanje našli privlačna. Podjetjem, ki potrebujejo VPS ali namenske strežnike, bo DreamHost tudi privlačna izbira.

Namesto preiskave pri nakupovanju spletnega gostitelja je gostovanje InMotion. Medtem ko je garancija za vračilo denarja InMotion manjša kot pri DreamHostu, še vedno ponuja eno najboljših v panogi – 90-dnevno jamstvo za vračilo denarja v primerjavi s 30-dnevno garancijo GoDaddyja. Za tiste, ki ne marajo porabiti le nekaj več kot proračun za gostovanje za vrhunske funkcije in hitro nalaganje in odzivne čase, je SiteGround gostiteljsko podjetje, ki bi ga morda želeli razmisliti..

Imate kakšna vprašanja o GoDaddy ali DreamHost? Kakšne so vaše izkušnje s spletnim gostovanjem? Pustite svoje komentarje in nas obvestite.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map