GoDaddy vs. Bluehost: Katerega morate uporabiti?

Primerjava GoDaddy proti Bluehostu


V tej dobi digitalizacije je precej običajno, da je spletna prisotnost v obliki spletnega mesta – ne glede na to, ali ste posameznik, imate zagon ali imate srednje velika ali velika podjetja.

In ker vzdrževanje in gostovanje spletnih strani zahtevata določene spretnosti, ne bi želeli poudarjati teh stvari s tem, da to stori ponudnik drugih storitev..

Veliko pogosteje je, da boste sodelovali tudi s podjetjem za spletno gostovanje, ki že nekaj časa posluje v tej panogi in ga številna podjetja poznajo in jim zaupajo po vsem svetu..

Tukaj prihajata dva priljubljena ponudnika gostovanja – Bluehost in GoDaddy.

Bluehost (ustanovljena leta 1996) in GoDaddy (ustanovljena leta 1997) poslujeta v industriji že več kot 19 let. Zato je težko izbirati med tema dvema gostiteljema spletnih strani glede na njihovo veliko gostovanje.

Zato boste morali poznati različne značilnosti in funkcionalnosti, ki jih ponuja vsak, da boste sprejemali premišljeno odločitev glede na vaše potrebe po gostovanju.

Medtem ko je Bluehost v lasti priznane skupine Endurance International (EIG), GoDaddy ne spada v nobeno tovrstno skupino.

EIG je znano, da ima pod njim ogromen splet spletnih gostiteljev, vključno z drugimi priljubljenima imenoma, kot sta iPage in Hostgator.

Dejstvo, da je Bluehost doslej gostil več kot dva milijona spletnih mest, priča o njegovi osredotočenosti na storitve gostovanja.

GoDaddy je vidno ime tudi pri registraciji domen. V letu 2014 je GoDaddy dosegel pomemben mejnik, da ima pod svojim upravljanjem več kot 59 milijard imen domen in s tem postal največji svetovni registrar ICANN.

GoDaddy je znan tudi po svojih poceni gostovalnih načrtih, medtem ko Bluehost ne zaostaja pri dostopnosti načrtov za skupno gostovanje.

Oba spletna gostitelja ponujata tudi VPS gostovanje, gostovanje v WordPressu, namensko gostovanje strežnikov in podobno.

Medtem ko Bluehost ponuja samo storitve gostovanja Linuxa, vam GoDaddy ponuja možnost izbire med gostovanjem Linuxa ali Windows gostovanjem.

Poleg tega je GoDaddy prejel več nagrad za svoje storitve, na primer zlato nagrado Stevie za računalniške storitve (leta 2012) in nagrado Bulby za najboljšo uporabo enočrkovne domene.

Bluehost je osvojil tudi nekaj nagrad, kot so najboljše proračunsko gostovanje, najboljše podjetje za spletno gostovanje in najboljše cenovno ugodno gostovanje s strani HostReview.

Ker imata oba veliko izkušenj in ponujata podobne nagrajene storitve, vam bomo lažje razumeli te ponudnike in poenostavili vašo odločitev s primerjanjem gostovalnih funkcij in storitev, ki jih ponujata Bluehost in GoDaddy, ter njihovimi različnimi načrti gostovanja v tem članku..

Primerjajte uspešnost Bluehosta in GoDaddyja

Contents

Začasnost in zanesljivost

Nadzor nad časom

Občasni čas. Eden od ključev do uspeha spletnega podjetja je vedno dostopnost njegove spletne strani in pripadajočih funkcij.

Medtem ko GoDaddy zagotavlja 99,99-odstotno garancijo za produktivnost, Bluehost ne daje takšne garancije za čas nadgradnje.

Če uporabljamo Bluehost za nekaj spletnih strani, lahko rečemo, da je odstotek uptime dejansko 99,99% v realnem času. Dejanski odstotek GoDaddyja, ki ga je treba nadgraditi, je pogosto nekoliko manjši od 99,99%, vendar je še vedno tako dober.

Zanesljivost. GoDaddy ima ogromen podatkovni center, ki se nahaja v Phoenixu, medtem ko ima Bluehost svoj podatkovni center s sedežem v Utahu.

Podatkovni center Bluehost podpira zrcaljeno varnostno kopijo, rezervno napajanje UPS, dizelski generator in številne druge funkcije, povezane z napajanjem.

Podatkovni center GoDaddy podpira tudi dizelske generatorje in neprekinjeno napajanje ter zagotavlja visoko hitrost okoli 20 gigabitov na sekundo s povezovanjem na hrbtenico optičnega vlakna DWDM Ethernet.

Izvedba. Čas, potreben za nalaganje strani vašega spletnega mesta, je tudi ključnega pomena za ustvarjanje pozitivnega vtisa o vašem spletnem mestu.

Najdaljši čas, potreben za odgovor na zahtevo za nalaganje strani strežnika, ki ga gosti GoDaddy, je bil ugotovljen kot precej visok v primerjavi s strežnikom, ki ga gosti BlueHost, še posebej med povečanim prometom na spletnem mestu.

Med testiranjem z majhnimi prometnimi mesti je bilo razkrito, da Bluehost uspe dati čas nalaganja, krajšega od 2,4 sekunde, GoDaddy pa gre za 2,6 sekunde za isto.

Strežniki Bluehost delujejo na napajalnih centrih AMD, medtem ko strežniki GoDaddy delujejo na procesorjih Intel Core i7. Obe sta tudi uspeli doseči dobro delovanje svojih spletnih mest.

Mnenje o predstavi Bluehost in GoDaddy

Zaradi sposobnosti strežnikov Bluehost za upravljanje odličnih hitrosti nalaganja strani, tudi med povečanim prometom, in nekoliko višjim odstotkom časa uptime, imamo raje Bluehost glede na uptime, hitrost in zanesljivost.

Značilnosti Bluehosta in GoDaddyja

Primerjajte ključne lastnosti

Primerjane ključne lastnosti

Spletna stran Builder. Za izdelavo spletnega mesta vam Bluehost ponuja ustvarjalca spletnih strani Weebly ali graditelja spletnega mesta goMobi. S pomočjo funkcije povleci in spusti Weebly lahko preprosto ustvarite spletno mesto brez kakršnega koli znanja o kodiranju.

Prav tako lahko Weebly brezplačno uporabite za izdelavo preprostega spletnega mesta na največ šestih straneh. Če pa želite nekatere napredne funkcije, na primer zaščito z geslom za svoje spletne strani in teme po meri, lahko orodje Weebly nadgradite na plačljiv načrt v višini približno 8,99 USD na mesec.

GoDaddy ne ponuja nobene brezplačne različice svojega orodja za gradnjo spletnih strani, cene se začnejo pri 1 USD na mesec (za osebni načrt, ki je precej poceni).

Graditelj spletnega mesta GoDaddy je zelo priljubljen z več neverjetnimi enostavnimi funkcijami, zato bo verjetno spletno mesto privlačnejše, kot ga lahko zgradite s pomočjo spletnega mesta Bluehost.

Varnost. Bluehost nas navdušuje s svojim celovitim naborom varnostnih funkcij, ki so sestavljene iz zaščite s hitrimi povezavami in različnimi orodji za preprečevanje neželene pošte, kot so Apache Spam Assassin, Spam Experts in Spam Hammer.

Prav tako ponuja CloudFare za zagotavljanje boljše varnosti v obliki SSL-ja in zaščito pred napadi distribuirane zavrnitve storitve (DDoS).

Bluehost podpira tudi z geslom zaščitene imenike, ustvarjanje črnih seznamov IP naslovov, ustvarjanje filtrov za e-poštne račune in uporabnike ter upravljanje digitalnih potrdil in zasebnih ključev. In skrbniki vašega spletnega mesta se bodo počutili varne pri dostopu do konfiguracijskih datotek z zagotavljanjem dostopa do varnostne lupine (SSH).

Uporabite lahko celo zaščito domen SiteLock, ki se začne pri približno 1,67 USD na mesec.

Z GoDaddy varnost prihaja do dodatnih stroškov v obliki SiteLock, ki se začne pri približno 17,88 USD na leto. S to možnostjo ste upravičeni do pregledovanja aplikacij, spremljanja neželene pošte in zlonamerne programske opreme in potrdila za preverjanje spletnega mesta. Pomaga celo pri prepoznavanju ranljivosti omrežja in odstranjevanju zlonamerne programske opreme.

MySQL Database GoDaddy vam omogoča dostop do omejenih baz podatkov MySQL s svojimi načrti skupnega gostovanja, medtem ko Bluehost ponuja dostop do neomejenih baz podatkov MySQL za vse svoje načrte.

Poleg tega GoDaddy ponuja precej manj e-poštnih računov z različnimi načrti gostovanja v primerjavi z Bluehostom.

Rezerva. Medtem ko vam oba ponudnika gostovanja omogočata ročno varnostno kopiranje kot del vašega računa gostovanja, se razlikujeta glede na možnosti samodejnega varnostnega kopiranja. Bluehost vam omogoča možnost samodejnega varnostnega kopiranja s cPanela (standardna nadzorna plošča).

Taka možnost pri GoDaddy ni na voljo.

Upravljavec WordPress gostovanja. Niti GoDaddy niti Bluehost od vas ne zahtevata, da namestite sistem za upravljanje vsebine WordPress (CMS), ker je vnaprej nameščen z njim.

To vam omogoča hiter začetek s platformo WordPress in ustvarjanje strani, objav, galerij ipd. Oboje ponuja tudi samodejno posodabljanje programske opreme in vtičnikov, podporo za uro in podobno.

Oba spletna gostitelja ponujata štiri različne načrte gostovanja WordPress. V nadaljevanju jih primerjamo:

GoDaddy Basic – pri 3,99 USD na mesec, z 10 GB prostora za shranjevanje in brez naslova IP, za eno spletno mesto in za približno 25 000 mesečnih obiskovalcev.

GoDaddy Deluxe – 4,49 USD na mesec, s 15 GB prostora za shranjevanje in brez naslova IP, za eno spletno mesto in za približno 1,00 000 mesečnih obiskovalcev.

GoDaddy Ultimate – 7,99 USD na mesec, s 30 GB pomnilnika in brez naslova IP, za dve spletni strani in za približno 4,00 000 mesečnih obiskovalcev.

GoDaddy Developer – z 13,99 USD na mesec, s 50 GB prostora za shranjevanje in brez naslova IP, za pet spletnih mest in za obdelavo približno 8,00 000 mesečnih obiskovalcev.

Bluehost Blogger – 24,99 USD na mesec (12,49 USD samo za prvi mesec), s 30 GB pomnilnika in 1 naslovom IP, za pet spletnih mest in za približno 100 milijonov mesečnih obiskovalcev.

Bluehost Professional – pri 74,99 USD na mesec (samo 37,50 USD za prvi mesec), s shrambo 60 GB in 1 naslovom IP, za deset spletnih mest, in za približno 300 milijonov mesečnih obiskovalcev.

Bluehost Business – z 119,99 USD na mesec (samo 60 USD za prvi mesec), s 120 GB pomnilnika in 1 naslovom IP, za 20 spletnih mest in za obdelavo približno 600 milijonov mesečnih obiskovalcev.

Bluehost Enterprise – pri 169,99 USD na mesec (85 dolarjev samo za prvi mesec), z 240 GB pomnilnika in 1 naslovom IP, za 30 spletnih mest in za neomejene mesečne obiskovalce.

Jasno je, da so GoDaddyjevi programi WordPress za gostovanje cenejši od Bluehosta. Vendar so načrti Bluehost bolj primerni za večji promet.

Rešitve za e-trgovinoS funkcijo spletne trgovine GoDaddy lahko svoje izdelke navedete na seznamu in jih takoj začnete prodajati. Dobite možnost uporabe in prilagajanja tem, zgradite spletno trgovino, ki je prijazna mobilnim napravam, ustvarite nakupovalni voziček, uporabite marketinška orodja, uporabite možnosti SEO in tako naprej.

Prav tako podpira številne načine plačila, vključno s kreditnimi karticami, neto bančništvom, debetnimi karticami in denarnicami. Spletna premium trgovina GoDaddy je na voljo pri 19,99 USD na mesec (letna naročnina) ali 29,99 USD na mesec (mesečna naročnina).

Bluehost vam omogoča tudi dostop do podobnega nabora funkcij e-trgovine. Z aplikacijo Magneto lahko ustvarite spletno trgovino, uporabite plačilni prehod TransFirst za sprejemanje plačil od kupcev in uporabite katero koli od različnih nakupovalnih vozičkov, kot so Agora, Kocka Košarica, Zen Cart in OS Commerce.

Mnenje o ključnih značilnostih Bluehosta in GoDaddyja

Zaradi boljših varnostnih funkcij in manjših omejitev (ali omejitev) na podatkovnih bazah MySQL, e-poštnih računov in števila spletnih mest, ki jih upravlja WordPress, Bluehost tukaj dobi svoje kimanje.

Primerjajte načrte spletnega gostovanja in cene Bluehosta in GoDaddyja

Gostovalni načrti & Cenitev

Primerjava načrtov cen

Opomba: Primerjali bomo le gostovalne načrte Linuxa, ki jih ponujata oba, saj Bluehost ne ponuja nobenega načrta gostovanja sistema Windows. Opozoriti je treba, da GoDaddy ponuja načrte za gostovanje sistema Windows.

Najcenejši načrt gostovanja GoDaddy je na voljo okoli 2,24 dolarja na mesec (GoDaddy Starter), najcenejši načrt gostovanja Bluehost pa je na voljo pri 3,95 dolarja na mesec (Bluehost Starter). Oba načrta se lahko izkažeta za zadostna, če ste začetnik, ki preizkusite katerega koli spletnega gostitelja.

Vrste načrtov gostovanja

Načrti gostovanja v skupni rabi Primerjamo GoDaddy je delil načrte za gostovanje in Bluehost je delil načrte za gostovanje spodaj:

Vsi načrti v skupni rabi Bluehost uporabljajo cPanel kot svojo nadzorno ploščo za gostovanje v Linuxu, medtem ko GoDaddy načrti v skupni rabi uporabljajo cPanel za Linux gostovanje in Plesk za Windows gostovanje.

Pri deljenem gostovanju Bluehost lahko kupite SiteLock Security za 1,99 dolarja na mesec (letna naročnina), pri deljenem gostovanju GoDaddy pa se lahko odločite za enako 1,49 dolarja na mesec (1-letna naročnina).

Bluehost Starter – pri 3,95 USD na mesec (3-letna naročnina) ali 4,95 USD na mesec (dvoletna naročnina) ali 5,95 USD na mesec (enoletna naročnina), s 50 GB prostora na disku, 5 e-poštnih računov in neomejeno bazo podatkov MySQL za 1 spletno mesto.

Bluehost Plus – pri 6,95 USD na mesec (3-letna naročnina) ali 7,95 USD na mesec (dvoletna naročnina) ali 8,95 USD na mesec (enoletna naročnina), s 150 GB diskovnega prostora, 100 e-poštnimi računi in neomejeno bazo podatkov MySQL za 10 spletnih mest.

Bluehost Business Pro – pri 14,95 USD na mesec (3-letna naročnina) ali 16,95 USD na mesec (dvoletna naročnina) ali 19,95 USD na mesec (1-letna naročnina), z neomejenim diskovnim prostorom, neomejenimi e-poštnimi računi in neomejeno bazo podatkov MySQL za neomejeno spletno mesto.

GoDaddy Starter – pri 2,24 dolarja na mesec (3-letna ali dvoletna ali enoletna naročnina) ali 2,49 USD na mesec (1-mesečna naročnina), s 30 GB prostora na disku, 10 e-poštnih računov in 1 x 1 GB MySQL baz podatkov za 1 spletno mesto.

GoDaddy Economy – pri 3,99 USD na mesec (3-letna naročnina) ali 4,49 USD na mesec (2-letna naročnina) ali 4,99 USD na mesec (1-letna naročnina) ali 6,99 USD na mesec (3-mesečna naročnina), s 100 GB diskovnega prostora, 100 e-poštnih računov, in 10 x 1 GB podatkovnih baz MySQL za 1 spletno mesto.

GoDaddy Deluxe – pri 4,49 USD na mesec (3-letna naročnina) ali 4,99 USD na mesec (2-letna naročnina) ali 5,99 USD na mesec (1-letna naročnina) ali 8,99 USD na mesec (mesečna naročnina), z neomejenim diskovnim prostorom, 500 e-poštnimi računi in 25 x 1 GB podatkovnih baz MySQL, za neomejena spletna mesta.

GoDaddy Ultimate – pri 7,99 USD na mesec (3-letna naročnina) ali 8,99 USD na mesec (dvoletna naročnina) ali 9,99 USD na mesec (1-letna naročnina) ali 14,99 USD na mesec (mesečna naročnina), z neomejenim diskovnim prostorom, 1000 e-poštnimi računi in neomejeno (x 1 GB) MySQL baze podatkov za neomejena spletna mesta.

Gostovalni načrti VPS Bluehost ponuja 4 VPS načrte gostovanja v primerjavi s 5 VPS gostovanje načrti, ki jih je ponudil GoDaddy, s skoraj podobnimi pomnilniki, RAM-om in cenami. Vendar GoDaddy ponuja neomejeno pasovno širino, medtem ko Bluehost ponuja pasovno širino v razponu od 1TB do 4TB.

Namenski načrti gostovanja GoDaddy ponuja pet namenskih strežniških programov, Bluehost pa jih ponuja približno 3. GoDaddy ponuja tudi največ 2TB prostora za shranjevanje (v primerjavi z največjim 1 TB Bluehosta) in največ 32 GB RAM-a (v primerjavi z največ 16GB Bluehosta).

Medtem ko Bluehost ponuja pasovno širino 15TB (z Bluehost Premium), GoDaddy ponuja neomejeno pasovno širino z vsemi svojimi namenskimi načrti. Razpon cen za oba gostitelja spletnih strani je skoraj podoben, čeprav dobite cenejše možnosti za namensko gostovanje z GoDaddyjem.

Garancija za vračilo denarja Oba spletna gostitelja ponujata garancijsko dobo vračila denarja, kar pomeni, da sta prepričana o storitvah, ki jih ponujata.

Medtem ko vam GoDaddy omogoča, da v 45 dneh poiščete svoj denar, če niste zadovoljni, Bluehost dovoli le 30 dni (pravilnik o vračilu stroškov).

Druga razlika je v tem, da GoDaddy nudi to garancijo za vračilo denarja samo za letne naročninske načrte.

Mnenje o cenah gostovalnih načrtov

Čeprav se nekateri načrti GoDaddy zdijo cenejši, to velja samo za prvi mandat storitve. Med podaljšanjem načrtov so cene za GoDaddy precej višje. Torej, ni mogoče veliko razlikovati med tema dvema gostiteljema glede raznolikosti gostovalnih načrtov in njihovih cen. Po naših besedah ​​gre za vez med obema.

Kako enostavno uporabljati Bluehost in GoDaddy

Enostavnost uporabe

Kako enostaven za uporabo vmesnika

Oba spletna gostitelja kot nadzorno ploščo ponujata industrijski standard cPanel, ki ima uporabniku prijazen vmesnik.

GoDaddy vam omogoča tudi uporabo plošče Parallels Plesk, saj podpira tudi Windows gostovanje, ki ga Bluehost ne. Ker je cPanel industrijska standardna nadzorna plošča, se lahko uporabniki precej hitro navadijo na njen delovni slog.

Poleg tega lahko uporabite funkcijo namestitve z enim klikom za namestitev WordPress-a in različnih drugih aplikacij za oba ponudnika storitev gostovanja. (Oglejte si tržnico Mojo za Bluehost in tržnico GoDaddy za GoDaddy.)

Mnenje o enostavni uporabi

Oba spletna gostitelja uporabljata isto nadzorno ploščo in podobne namestitvene programe z enim klikom. Še enkrat oboje ocenjujemo enako, kar se tiče enostavnosti uporabe.

Podpora Bluehosta in GoDaddyja

Tehnična in uporabniška podpora

Primerjava uporabniške podpore

Oba spletna gostitelja ponujata različne možnosti za stik s svojo ekipo za podporo strankam kadarkoli podnevi ali ponoči.

Če gre za nujne primere, se lahko preprosto obrnete na njihove podporne skupine z uporabo brezplačne telefonske številke. Če se vam ne mudi rešiti težave, lahko vseeno dobite hitre odgovore prek možnosti za klepet v živo pri obeh gostiteljih.

Lahko pa uporabite celo sistem vozovnic ali pošljete e-pošto obema ponudnikom gostovanja.

Po gostovanju spletnih mest z obema spletnima gostiteljema lahko delimo, da so se odzivi podporne skupine GoDaddy že kar nekajkrat zavlekli..

Odzivni čas podporne ekipe Bluehost je bil nenehno dober.

Mnenje o uporabniški podpori

Najraje bi glasovali za podporno ekipo Bluehosta, ki na podlagi izkušenj le-teh v mnogih letih hitro ponuja rešitve za naše težave..

Ocene uporabnikov Bluehost in GoDaddy

Mnenja uporabnikov

Primerjave mnenj uporabnikov

Opomba: Mogoče ni odlična ideja, da bi se v celoti zanašali na preglede, ki jih objavljajo različne stranke na spletu za katerega koli spletnega gostitelja. Vendar vam pomagajo razumeti, katera vprašanja ali katere prednosti določenega gostitelja se pojavljajo vedno znova.

Negativne ocene za Bluehost in GoDaddy

Za GoDaddy se večina negativnih pregledov nanaša na veliko časa, ki ga je njegova podporna skupina potrebovala za odzivanje v kriznih razmerah v realnem času..

In to ni samo prvi odgovor, ampak čas, ki je potreben, da se najde rešitev za vprašanja stranke.

Pri Bluehostu se veliko mnenj kupcev sklicuje na pomanjkljivost, ker je treba namestiti veliko dodatkov za več funkcij. Prav tako številne stranke zahtevajo, da Bluehost začne ponujati mesečne skupne gostovalne načrte.

Pozitivne ocene za Bluehost in GoDaddy

Obstaja veliko pozitivnih ocen novincev, za katere je bilo izjemno enostavno ustvariti spletno mesto, ko uporabljajo graditelja spletnega mesta GoDaddy, in obiskati svoje spletno mesto z najosnovnejšim načrtom GoDaddyja (načrt za zagon).

Za Bluehost so pozitivne ocene večinoma rezervirane za VPS in namenske strežniške načrte. S temi načrti so bile zmogljivosti strežnika in razpoložljivost neomejenih baz podatkov in e-poštnih sporočil MySQL veliko pohvaljene.

V večini pregledov je bila posebna omemba o izjemni varnosti in podpori strankam Bluehosta.

Sklep o primerjavi Bluehosta in GoDaddyja

Katero gostovanje je najboljše za vas?

Izbira najboljše platforme

Spodaj so razlogi, da izberete Bluehost nad GoDaddyjem:

 • Neomejeno baz podatkov MySQL in e-poštnih računov z več načrti
 • Večja varnost
 • Odlična tehnična in uporabniška podpora
 • Sposobnost zagotavljanja visokega časa delovanja, tudi za povečano raven prometa

Spodaj so razlogi, da izberete GoDaddy preko Bluehosta:

 • Podpora za gostovanje v operacijskem sistemu Windows
 • Cenejše cene
 • Več izdelkov in funkcij
 • Daljša garancijska doba za vračilo denarja 45 dni

Jasno je, da če ste popolnoma novinec in želite začeti s spletnim mestom, ne da bi pri tem imeli nobeno tehnično znanje, se GoDaddy izkaže za veliko cenejšo in bolj priročno možnost.

Če iščete platformo za gostovanje sistema Windows, je GoDaddy tisti, ki ga izberete.

Če pa vaše spletno mesto dobiva veliko prometa in iščete zanesljivost in izboljšane zmogljivosti, se zdi, da je Bluehost idealen spletni gostitelj za vaše potrebe.

Če iščete alternativo Bluehostu, vam ni treba iskati ne enega od njegovih sestrskih mest, vključno s Hostgatorjem, ki je tudi last EIG-a.

Tudi v zvezi s podporo, skalabilnostjo in visokim upravljanjem prometa Hostgator ni slab. Če iščete poceni alternativo GoDaddy za zagon osnovnega spletnega mesta, jo lahko dobite na spletnem mestu Dreamhost.

Imate kakšne predhodne izkušnje z uporabo GoDaddyja ali Bluehosta? Ali je ta primerjava odgovorila na vprašanja, ki ste jih imeli ali imate še vedno kakšna vprašanja? Vsak komentar lahko objavite ali delite svoje izkušnje v spodnjem razdelku s komentarji.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map