GoDaddy vs. Arvixe: Katerega spletnega gostitelja izbrati?

Če ste se odločili za vzpostavitev spletnega mesta, boste morda bolj kot malce zmedeni nad vsemi različnimi podjetji za spletno gostovanje in vse načrte, ki so tam zunaj. Ta primerjava med GoDaddyjem in Arvixejem je tu, da vam pomaga prebrskati nered in poiskati spletno gostovanje, ki je primerno za vas.


GoDaddy je veliko podjetje s skoraj 13 milijoni strank. Arvixe morda ni tako znan kot nekatere druge ponudnike gostovanja, vendar hitro raste – po velikosti in ugledu. Tako GoDaddy kot Arvixe ponujata skupno gostovanje, upravljane WordPress, VPS in namenske strežniške načrte. Tako GoDaddy kot Arvixe za svoje načrte ponujata možnosti Linux in Windows.

GoDaddy je leta 2012 prejel številne nagrade za “najboljše”, med drugim je bil leta 2012 imenovan za Fortune 100 “Najboljše podjetje za delo”. GoDaddy je prejel priznanje tudi za svoje kontroverzne oglaševalske akcije. Arvixe je leta 2015 osvojil številne nagrade – vključno z “Editor’s Choice” PCMag-a, in je eno izmed najboljših hitro rastočih podjetij v Ameriki.

GoDaddy se je začel leta 1997 kot Jomax Technologies in leta 1999 preimenoval v Go Daddy. Leta 2006 se je blagovna znamka spremenila v GoDaddy (obe imeni sta se združili). Zasebna naložbena skupina ima GoDaddy, ustanovitelj Bob Parsons pa ostaja največji lastnik delnic. Arvixe je leta 2014 kupila Endurance International Group (EIG). EIG je lastnik številnih podjetij za spletno gostovanje, in čeprav imajo mesta EIG nekaj podobnosti, delujejo pod lastnimi imeni.

Primerjajte delovanje GoDaddyja in Arvixeja

Contents

Začasnost in zanesljivost

Nadzor nad časom

Občasni čas. Ko strežnikov ne bo več, izgubite gledalce in stranke. Začasna jamstva ne pomenijo, da bo vaše spletno mesto vedno pripravljeno, vendar je to pomen, ki ga spletni gostitelj pripisuje delovni uri. GoDaddy zagotavlja vsaj 99,9% produktivnosti. Če spletno mesto v enem mesecu pade 1,1% ali več z 99,9%, vam prejmete 5% pristojbine za gostovanje v tem mesecu. Arvixe ima enako 99,9-odstotno garancijo z brezplačnim mesečnim nadomestilom, če pade pod ta odstotek.

Izvedba. GoDaddy uporablja procesorje Core i7 v svojih skupnih načrtih, Xeons pa v svojih VPS in namenskih načrtih. Arvixe uporablja najnovejše Xeone in shranjuje podatke o kupcih na 15K raid deset pogonih. Podatkovne baze in e-poštni strežniki Arvixe so na shranjevanju SSD.

Preizkus na spletnem mestu GoDaddy je povzročil čas obremenitve 2,91s, kar je bilo hitreje kot 56% mest, testiranih s Pingdom. Primerljivo spletno mesto Arvixe je imelo čas nalaganja 1,05s%, kar je hitreje kot 89% testiranih mest.

Zanesljivost. GoDaddy ima podatkovni center, ki ga ima v Phoenixu v Arizoni, najema pa še dva arizonska centra Mesa in Scottsdale. GoDaddy ima še druge podatkovne centre v Chicagu, Los Angelesu in Ashburnu v Virginiji. Mednarodne potrebe so izpolnjene z evropskim centrom v Amsterdamu in azijskim centrom, ki se nahaja v Singapurju. Podatkovne centre napajajo in hladijo z odvečnimi in dizelskimi varnostnimi kopijami.

Arvixe izpolnjuje globalne zahteve s podatkovnimi centri v Dallasu, Teksasu, Amsterdamu in Hong Kongu. Podatkovni centri so popolnoma odvečni in jih na mestu spremljajo zaradi varnosti in zanesljivosti.

Mnenje o uspešnosti GoDaddy in Arvixe

Arvixe ima boljše jamstvo za čas nadgradnje ter veliko hitrejše obremenitve in odzivne čase v testih.

Značilnosti GoDaddy in Arvixe

Primerjajte ključne lastnosti

Primerjane ključne lastnosti

Opomba: “Neomejeno” in “neomejeno” sta tržni izrazi, ki ju pogosto uporabljajo podjetja, ki gostijo gostovanje. V nasprotju s tistim, v kar morda verjamete, ne pomeni “vsega, kar lahko uporabite.” Namesto tega se nanaša na tisto, kar gostiteljsko podjetje “meni, da je razumna uporaba.”

Registracija domene. Medtem ko sta oba gostitelja registratorja domen, je GoDaddy največji registrar na svetu z več kot 60 milijoni domen pod upravljanjem. GoDaddy ponuja eno leto brezplačne registracije domen za začetni rok, ko je rok 12 mesecev ali dlje. Arvixe ponuja brezplačno domeno, dokler imate načrt z njimi, in ponuja brezplačen prenos, če že imate domeno.

Spletna stran Builder. GoDaddy ima vmesnik povleci in spusti s svojim Builderjem spletnih strani, začenši s promocijsko ceno 1 USD na mesec. Arvixe ponuja RvSiteBuilder, ki vsebuje urejevalnik WSYWIG in več kot 600 spletnih predlog.

Baze podatkov. Odvisno od izbranega načrta, GoDaddy ponuja od 10 do neomejenih baz podatkov MySQL. Arvixe ponuja neomejene baze podatkov MySQL in PostgreSQL.

E-poštni računi. GoDaddy ponuja od 100 do 1.000 računov s 100 MB do 1 GB prostora za shranjevanje, odvisno od vašega načrta. Arvixe ponuja neomejene e-poštne račune in posredovanje e-pošte po vseh svojih načrtih.

Gostovanje WordPress. Tako GoDaddy kot Arvixe ponujata upravljane načrte WordPress. V upravljanem načrtu WordPress je podjetje, ki gostuje, ki izdeluje varnostne kopije in posodobitve na vašem spletnem mestu, kar vam omogoča, da se osredotočite na pomembno stvar – vsebino spletnega mesta.

GoDaddyGoDaddy ima štiri načrte za WordPress. Basic, ki je omejena na eno mesto, 25.000 obiskovalcev na mesec in 10 GB SSD prostora; Deluxe, z enim spletnim mestom, 100.000 obiskovalci in 15 GB prostora za shranjevanje; Končno, z dvema spletnima mestoma, 400.000 obiskovalcev in 30 GB SSD prostora za shranjevanje; in Developer, z do 5 spletnimi mesti, 800.000 obiskovalci in 50 GB SSD prostora. Vsi prihajajo z brezplačno domeno ob naročilu letnega termina. Končni načrt vključuje brezplačen SiteLock.

ArvixeArvixe ponuja dva skupna programa WordPress – Personal Class in Personal Class Pro. Če vaše spletno mesto raste, bo njihovo gostovanje v skupnih, VPS, namenskih in oblačnih strežnikih odvisno od vaših potreb. Imajo neomejen prostor in pasovno širino ter 24/7 klepet in podporo telefonu za svoje gostovanje v WordPressu.

Rešitev za e-trgovino. GoDaddy in Arvixe ponujata brezplačne nakupovalne vozičke, kot so Magneto, ZenCart, PrestaShop in drugi, prek nadzorne plošče. Arvixe podpira veliko brezplačnih in komercialnih možnosti e-trgovine, številne s podporo 24/7 in samodejno namestitvijo.

Varnostne kopije. GoDaddy ima načrt za varnostno kopiranje in obnovo spletnega mesta za mesečno plačilo s svojimi skupnimi načrti ter brezplačnimi dnevnimi varnostnimi kopijami za WordPress, VPS in namenske načrte. Arvixe dnevno izdeluje varnostne kopije svojih strežnikov. Arvixe strankam priporoča, da si ustvarijo varnostne kopije in jih shranijo zunaj kraja (kar je dober nasvet ne glede na načrt).

Gostovanje varnosti. GoDaddy skenira in proaktivno deluje proti DDoS grožnjam in ponuja, kar imenuje, “CageFS.” CageFS vam omogoča, da nastavite uporabniške privilegije za omejitev dostopa do vsebine. GoDaddy ponuja SpamAssasin in BoxTrapper za filtriranje e-pošte. Arvixe skenira in proaktivno deluje proti DDoS grožnjam ter ima grobo silo. Arvixe zagotavlja filtriranje SpamAssassin in Spamhaus.

GoDaddy ponuja brezplačni skupni SSL za svoje načrte, najvišji nivoji pa imajo zasebni SSL brezplačen. Arvixe je za svoje skupne načrte Linux uporabljal skupni SSL, vendar od konca leta 2015 deljeni SSL niso več na voljo za skupne načrte Linux ali Windows PersonalClass. Zasebne SSL-je lahko kupite. Načrti Arvixe BusinessClass imajo brezplačen SSL, dokler imate načrt z Arvixejem.

GoDaddy in Arvixe ponujata strežnike Windows ali Linux.

Nadzorna plošča. Arvixe uporablja industrijski standard cPanel. GoDaddy uporablja cPanel, vendar je naredil nekaj prilagoditev, kar ga rednim uporabnikom cPanela morda ne pozna..

Doplačila. GoDaddy poleg planov gostovanja ponuja za dodatne stroške tudi SEO, spletni marketing in storitve oblikovanja. Tako GoDaddy kot Arvixe imata načrte preprodajalcev in partnerske programe. Arvixe zagotavlja Bing / Yahoo za dobroimetje v znesku 100 USD in Google AdWords 100 USD.

Mnenje o glavnih značilnostih GoDaddy in Arvixe

Obe gostiteljski družbi imata veliko skupnega – obe uporabljata cPanel, obe imata Linux in Windows strežnike, obe pa imata dobre varnostne možnosti. GoDaddy velja za vodilnega v industriji pri registraciji domen, vendar pa Arvixejeva neomejena pasovna širina, podatkovne baze in e-poštna funkcija pri svojih načrtih daje prednost.

Primerjajte načrte spletnega gostovanja in cene GoDaddy in Arvixe

Gostovalni načrti & Cenitev

Primerjava načrtov cen

Opomba: Cene za podjetja, ki gostijo gostovanje, so premikajoči cilj. Če želite ostati konkurenčni, se vse leto izvajajo posebne promocije. Tu so bile ponujene cene v času te primerjave. Upoštevati morate, da so na splošno promocijske cene dobre samo za prvi mandat, zato se prijava na daljši rok pomeni večji prihranek. Običajno prijava na daljše termine, ne glede na trajajoče promocije, pomeni, da bo najverjetneje prišlo do zloma cen.

GoDaddy. GoDaddy ponuja tri načrte v skupni rabi za Linux in tri programe v skupni rabi sistema Windows – pri čemer imata obe možnosti podobne funkcije. Economy omogoča eno spletno mesto, neomejeno pasovno širino in 100 GB prostora za shranjevanje, za 3,99 USD. Deluxe, ki znaša 4,99 USD na mesec, in Ultimate, 7,99 USD na mesec, ponujajo neomejeno spletno mesto, neomejeno pasovno širino in neomejeno shranjevanje. Vsi načrti vključujejo brezplačno leto registracije domen na letnem načrtu. Računi za e-pošto so omejeni na 100, 500 in 1000 v tem zaporedju. V načrtu Ultimate se doda brezplačno SSL potrdilo za eno leto.

Arvixe. Arvixe ponuja štiri skupne načrte – dva v PersonalClass in dva v BusinessClassu. Na blagajni imate možnost izbrati podatkovne centre ZDA, Evrope ali Azije. Osebno in podjetje ponujata neomejen prostor, pasovno širino, e-poštna sporočila in baze podatkov. PersonalClass (4 USD na mesec) in BusinessClass (22 USD na mesec) se razlikujeta od različic Pro, PersonalClassPro (7 USD na mesec) in BusinessClassPro (35 USD na mesec) po tem, da imajo Pro nivoji dovoljeno neomejeno število strani, medtem ko samo za tiste, ki niso profesionalne stopnje dovoli šest. Razlika med PersonalClass in BusinessClass je v tem, da ima BusinessClass na strežniku manj uporabnikov – v bistvu je gostovanje v skupni rabi s funkcijami VPS. Možnost ASP ima nekaj dolarjev več za vsak načrt in stopnjo. Načrti skupne rabe Arvixe zagotavljajo neomejene baze podatkov MySQL in PostgreSQL. Prav tako imajo BusinessClass načrti brezplačen SSL certifikat, dokler se na spletnem mestu nahaja Arvixe.

Obe ponudbi sta upravljali WordPress gostovanje. GoDaddy ponuja štiri načrte. Dovoljena sta spletna mesta od 1 spletnega mesta na najnižji ravni do 5 na najvišji. GoDaddy omejuje število obiskovalcev na mesec glede na vaš načrt, količina SSD prostora pa se razlikuje glede na načrt. Cene GoDaddy so 3,99 USD, 4,59, 7,99 USD in 13,99 USD na mesec. Arvixe ponuja program PersonalClass WordPress za 4 USD na mesec in PersonalClassPro načrt za 7 USD na mesec. Z obema načrtoma prihajata neomejena pasovna širina, neomejeno shranjevanje in neomejeno število baz podatkov. Načrt PersonalClassPro omogoča neomejeno število spletnih strani. Načrte Arvixe WordPress zlahka spremenite, čeprav cene WordPressa naraščajo na VSP ali namenskih strežnikih.

GoDaddy ponuja več načrtov VPS, s petimi načrti za Linux in petimi za Windows – načrti za Windows stanejo približno 10 USD na mesec več. Načrti GoDaddy ponujajo neomejeno pasovno širino in 40 GB do 250 GB prostora za shranjevanje (odvisno od stopnje). Arvixe ponuja dva načrta za Linux in ASP (Windows). Arvixe je približno 30 dolarjev ali več. Vendar GoDaddy omeji število spletnih mest na 3. Arvixe je neomejena pasovna širina in neomejeno število mest dovoljeno – plus brezplačno SSL potrdilo, dokler imate načrt. GoDaddy ponuja 5 namenskih načrtov za Linux in 5 za Windows. Načrti za sistem GoDaddy za Windows znašajo približno 30 USD več kot njegovi Linux načrti. Načrti GoDaddy-ja imajo neomejeno pasovno širino. Arvixe ponuja šest načrtov za en procesor, primerljivi načrti pa so nekoliko višji od GoDaddy-jevih. Arvixe ponuja tudi dva impresivna namenjena večprocesorskim načrtom – čeprav po ceni nad 350 dolarjev na mesec.

GoDaddy ponuja različne tržne kredite, odvisno od vaše lokacije. Arvixe ponuja brezplačno trženje s 100 USD za Bing / Yahoo in 100 USD za Google AdWords. Oba prodajata domenska imena. GoDaddy zagotavlja eno brezplačno leto registracije za nove prijave, Arvixe pa brezplačno registracijo domen, dokler se držite svojega načrta.

GoDaddy in Arvixe ponujata garancije za vračilo denarja. GoDaddy ponuja standardno 30-dnevno garancijo za letne in višje pogoje. Za mesečne načrte je polno nadomestilo GoDaddyja omejeno na 48 ur in je po tem predvideno. Arvixe ponuja daljšo 60-dnevno garancijo. Če imate brezplačno registracijo domen na Arvixe ali GoDaddy, bodo ti odvzeli pristojbino za registracijo domene pri vračilu in obdržali boste ime domene.

Mnenje o cenah gostovalnih načrtov

Za gostovanje v skupni rabi ima Arvixe prednost s svojimi “neomejenimi” funkcijami s cenami, podobnimi ali nižjimi od GoDaddyja. Arvixe ima tudi v VPS prednost s svojimi “neomejenimi” funkcijami. Namenski načrti GoDaddyja so nižji, čeprav če potrebujete resen strežnik (po bistveno višji ceni), je Arvixe znova vaša izbira teh dveh.

Kako enostavno uporabljati GoDaddy in Arvixe

Enostavnost uporabe

Kako enostaven za uporabo vmesnika

Nadzorna plošča. Tako GoDaddy kot Arvixe uporabljata cPanel, čeprav GoDaddy vmesnik nekoliko spremeni. Uporabniški prijazen grafični vmesnik cPanel je industrijski standard in ima večino funkcij, potrebnih za upravljanje vašega spletnega mesta prek enostavno prepoznanih ikon. GoDaddy s svojimi Windows načrti ponuja industrijski standard Plex, Arvixe pa uporablja WebSitePanel.

Instalacija z enim klikom. GoDaddy preko svoje nadzorne plošče namesti aplikacijo z enim klikom na stotine aplikacij. Arvixe omogoča namestitev aplikacije z enim klikom na stotine aplikacij prek Softaculous. Oba imata namestitev WordPressa z enim klikom.

Navigacija po spletnem mestu. Tako spletna mesta GoDaddy kot Arvixe zagotavljata potrebne podatke. GoDaddy poleg gostovanja ponuja še več izdelkov, tako da je navigacija nekoliko bolj zmedena in njene strani vključujejo veliko drsenja. Arvixe je nestrpno in prav do točke. Primerjalne karte v Arvixeju, ki jih je enostavno prebrati, vam jasno kažejo razlike v stopnjah.

Mnenje o enostavni uporabi

Ta se lahko šteje za izenačeno, saj oba uporabljata cPanel in oba ponujata več aplikacij z namestitvijo z enim klikom. Arvixe bo zaradi lažjega krmarjenja po spletnem mestu rahlo pokimal.

Podpora GoDaddy in Arvixe

Tehnična in uporabniška podpora

Primerjava uporabniške podpore

Na podlagi pregledov kupcev bi moral GoDaddy veljati za nič boljšega od povprečja. Arvixe je v isti situaciji. Od odkupa EIG so za Arvixe trpele ocene storitev za stranke. PCMag je leta 2015 imenoval Arvixe za izbiro urednika, vendar je v začetku leta 2016 znižal svoje ocene zaradi slabe podpore strankam in dolgih čakalnih dob.

GoDaddy in Arvixe imata e-pošto in klepet v živo 24/7. Telefon GoDaddy je 24/7, medtem ko je telefonska podpora Arvixe omejena na uradne ure. Oba imata obširno bazo znanja z vajami. GoDaddy poleg svojega bloga ponuja tudi informativne članke v “GoDaddy Garage.” Arvixe ima aktivni blog.

Mnenje o uporabniški podpori

Arvixe je morda tu dobil prednost pri storitvah za stranke, saj je GoDaddyjev ocenjen kot povprečen ali nekoliko višji. Vendar pa je Arvixe v zadnjem času zamudil in storitve za stranke zaostajal, čakalne dobe pa so predolge.

Mnenja uporabnikov GoDaddy in Arvixe

Mnenja uporabnikov

Primerjave mnenj uporabnikov

Opomba: Mnenja se pogosto kupujejo – bodisi neposredno, bodisi kot spodbuda pri gostovanju kreditov. Celo zakoniti pregledi so na splošno od strastne stranke, zato ima večina kritičnih močnih negativnih ali močnih pozitivnih nagibov. Če pa se nenehno pojavlja kaj pozitivnega ali negativnega, je treba raziskati.

Negativne ocene za GoDaddy in Arvixe

GoDaddy. Večina negativnih ocen GoDaddyja se ukvarja z njegovo slabo podporo strankam, strogimi omejitvami, ki jih postavljajo nekateri načrti, in motečim izpadom.

Arvixe. Najnovejše negativne ocene Arvixe obravnavajo slabo storitev za stranke in dolge čakalne dobe.

Pozitivne ocene za GoDaddy in Arvixe

GoDaddy. Pozitivne ocene strank GoDaddyja komentirajo storitve registracije domen in cene.

Arvixe. Stranke Arvixe imajo visoko oceno, ker ima na voljo toliko funkcij po tako proračunu. Stranke Windows pišejo, da so zadovoljne, če najdejo gostovanje po dostopni ceni.

Mnenje o mnenju uporabnikov

Mnenja ponavadi kažejo, da se GoDaddy osredotoča na registracijo domene, gostovanje pa je ponotranje. Čeprav je Arvixe zdaj deležen nekaj negativnih pritožb glede storitev za stranke, ga stranke na splošno še vedno zelo cenijo.

Sklep o primerjavi GoDaddy in Arvixe

Katero gostovanje je najboljše za vas?

Izbira najboljše platforme

Obstajajo pozitivne lastnosti in negativne lastnosti, ki zadevajo obe omenjeni gostiteljski družbi.

Razlogi za izbiro Arvixeja nad GoDaddyjem:

 • Brezplačna domena, dokler obstaja načrt
 • Več neomejenih funkcij v načrtih
 • Daljša garancija za vračilo denarja

Razlogi za izbiro GoDaddyja nad Arvixejem:

 • Poleg gostovanja prodaja več spletnih izdelkov
 • Več stopenj za več možnosti v načrtih
 • Brezplačni telefon 24/7

GoDaddy je morda najbolj primeren za začetnike, saj je vse, kar je povezano z spletom, od imena domene do SSL-ja, trženjskih in SEO storitev ter spletnih knjig, mogoče dobiti na enem mestu. Arvixe je privlačna možnost za tiste, ki želijo “neomejeno vse” po proračunskih cenah. Majhna podjetja bodo neomejena pasovna širina in shranjevanje našli privlačna. Podjetja, ki potrebujejo VPS ali namenske strežnike, bodo GoDaddy-ju našli tudi privlačno izbiro – čeprav bodo tista, ki potrebujejo resne računalnike, morda želela pogledati Arvixeve načrte, namenjene dvojnim procesorjem.

Obstaja veliko drugih možnosti, ki jih lahko preverite pri iskanju spletnega gostitelja. Eden, ki bi moral biti na vašem radarju, je InMotion Hosting, zaradi odličnih upravljanih načrtov WordPress. Ponuja eno najboljših garancij za vračilo denarja v panogi – 90-dnevno garancijo vračila denarja v primerjavi s 30-dnevno garancijo GoDaddyja in 60-dnevno garancijo Arvixeja. Če se ne strinjate, da bi nekoliko povečali cene od proračunskih gostovalnih cen, da bi dobili vrhunske funkcije in hitro nalaganje in odzivne čase, je SiteGround gostiteljsko podjetje, ki bi ga morali razmisliti..

Imate kakšna vprašanja o GoDaddy ali Arvixe? Kakšne so vaše izkušnje s spletnim gostovanjem? Pustite svoje komentarje in nas obvestite.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map