GoDaddy vs. A2 gostovanje: Katerega spletnega gostitelja izbrati?

V vsem navdušenju nad ustvarjanjem spletnega mesta, zaradi česar je videti ravno prav in gledalcem zagotavljajo veliko izkušenj tam, je spletno gostovanje pogosto pozabljeno. Kakšna pa je uporaba spektakularnega spletnega mesta, če ni na voljo 24/7?


Izbira pravega ponudnika spletnega gostovanja ne bi smela biti premišljena, in tu prihajamo. Tu je primerjava dveh najboljših storitev gostovanja: GoDaddy in A2 gostovanje Naredili smo raziskavo, da bi vam zagotovili dovolj informacij, da se odločite, ali katera koli storitev je prava za vas.

Tako GoDaddy kot A2 Hosting sta cenjeni podjetji, ki delujeta na nekoliko različnih področjih. A2 Hosting posluje od leta 2005, podjetje GoDaddy pa je bilo ustanovljeno leta 1997.

Po velikosti je GoDaddy približno desetkrat večji od A2 Hosting, ki gosti približno 730.000 spletnih strani, na A2 nekaj več kot 63.000. A2 gostovanje je osredotočeno na spletno gostovanje, GoDaddy pa je najbolj znan po registraciji domen, ločeno pa se ukvarja tudi z e-pošto in trženjem ter spletno varnostjo. GoDaddy ponuja tudi program Pro posebej za razvijalce.

Primerjajte uspešnost GoDaddy in A2 gostovanja

Contents

Začasnost in zanesljivost

Nadzor nad časom

Občasni čas. Nepretrganost in zanesljivost sta dva vidika spletnega gostovanja, ki uporabnike pritegnejo vroče komentarje, če njihove spletne strani niso vedno na voljo. GoDaddy in A2 Hosting ponujata standardno garancijo 99,9% produktivnosti; oba ponudnika storitev sta vseskozi dosegla to oznako z A2, ki ima rahlo prednost s 100% podaljšanjem v istem obdobju kot 99,94-odstotno podaljšanje GoDaddyja.

Izvedba. GoDaddy se pri merilnih testih s strani tretjih strokovnjakov visoko uvršča po hitrosti. Vendar pa so ocene uporabnikov mešane, z zgodbami o zelo počasnih hitrostih in ljudi, ki so navdušeni nad hitrostjo nalaganja njihovih spletnih mest. GoDaddy uporablja strežnike Solid State Drive, vendar omejuje količino pomnilnika SSD za vsak od svojih načrtov gostovanja.

Vse tri načrte A2 gostovanja poganjajo strežniki Solid State Drive Speed ​​Boost, za katere trdijo, da delujejo do 20-krat hitreje kot običajni strežniki njihovih konkurentov. In za razliko od nekaterih konkurentov, ki ponujajo to hitro storitev samo na določenih funkcijah spletnega mesta, A2 zajema vse datoteke, operacijski sistem in baze podatkov.

Poleg tega A2 gostovanje sklene pogodbe s tretjim podjetjem, da spremlja njihove hitrosti in hitrosti, ki so prikazane na spletu, da bi jih vsi videli.

Zanesljivost. En vidik zanesljivosti storitve spletnega gostovanja je več podatkovnih centrov, tako da lahko podjetja v primeru okvare preklopijo na vaše spletno mesto. Centri v različnih državah so bonus! Podatkovni centri GoDaddy so v Združenih državah Amerike (7 centrov), Amsterdamu in Singapurju.

Podatkovni centri A2 Gostovanja so tudi po vsem svetu, s strežniki v Washingtonu, DC in Kaliforniji v ZDA, Avstraliji in Nemčiji. Obe podjetji uporabljata odvečno moč in hlajenje ter spremljanje na kraju samem, da ohranita visoko zanesljivost.

Mnenje o uspešnosti GoDaddy in A2 gostovanja

A2 gostovanje in GoDaddy se zelo hitro spopadata s hitrostjo in zanesljivostjo obdelave, zato smo pri A2 Hostingu vodilni v tem, da uporablja strežnike SSD za vse vidike spletnega gostovanja.

Značilnosti GoDaddy in A2 gostovanja

Primerjajte ključne lastnosti

Primerjane ključne lastnosti

Opomba: Funkcije, ki jih ponuja spletna ponudba storitev gostovanja, so lahko pogosto odločile pri vaši odločitvi. Kot taka ni značilnost, ampak je zanimivo, da se A2 Hosting zavezuje, da bo okolju prijazen. Od leta 2007 je A2 nevtralen na ogljik, svoje zaposlene pa spodbuja k daljinskemu uvajanju, recikliranju starih strežnikov, sajenju dreves in zmanjšanju smeti.

Registracija domene. Registracija domenskega imena je verjetno prva stvar, ki vam pride na pamet, ko pomislite na GoDaddy, zato ne preseneča, da lahko tam domeno spletnega mesta kupite skupaj z načrtom spletnega gostovanja.

GoDaddy ponuja eno brezplačno ime domene s katerim koli letnim (ali daljšim) načrtom za čas začetne pogodbe. Z A2 gostovanjem lahko svoje ime domene kupite neposredno od njih. Oba ponudnika storitev omogočata prenos v obstoječem imenu domene.

Spletna stran Builder. Tako GoDaddy kot A2 gostovanje zagotavljata graditelja spletnega mesta, da ustvarite svoje spletno mesto. GoDaddy’s (pravilno imenovan) Builder spletnega mesta ima priloženo mesečno naročnino, medtem ko je RVSiteBuilder A2 gostovanja brezplačen z vsemi načrti gostovanja. Spletna stran Builder je zelo priljubljena in ima nekaj vrhunskih funkcij za ustvarjanje privlačnega spletnega mesta.

Baze podatkov. Tako GoDaddy kot A2 gostovanje ponujata SQL baze podatkov z vsemi njihovimi načrti. GoDaddy omejuje, koliko baz podatkov je dovoljeno z vsakim načrtom, medtem ko A2 gostovanje le omeji baze podatkov za njihov najnižji načrt.

Gostovanje WordPress. A2 gostovanje in GoDaddy imata odlično WordPress upravljano gostovanje.

Konec leta 2014 je A2 gostovanje predstavil A2 Optimized, WordPress vtičnik, ki omogoča samodejno konfiguracijo za WordPress spletna mesta, da se zagotovi najhitrejše (6x) nalaganje strani. Skupaj s to hitrostjo je večja varnost za WordPress spletna mesta.

Wordovo gostovanje v programu A2 vključuje možnost popolnega upravljanja več mest WordPress z ene same nadzorne plošče in množično odstranjevanje komentarjev zaradi neželene pošte. Upravljani WordPress gostovalni načrti so enaki ceni kot običajni gostovalni načrti.

GoDaddy vam omogoča, da ustvarite svoje WordPress spletno mesto v okolju GoDaddy ali da pripeljete svoje obstoječe WordPress spletno mesto. Upravljano gostovanje v programu WordPress vam omogoča brezplačne dnevne varnostne kopije (z obnovitvijo z enim klikom) vaših WordPress spletnih mest ter interaktivne navodila za uporabo in videoposnetke.

Obstajajo 4 WordPress načrti z GoDaddy. Osnovni načrt z enim WordPress spletnim mestom se začne pri 3,99 USD mesečno, razvijalski načrt na najvišjem nivoju pa obdeluje 5 spletnih mest in do 800 000 obiskovalcev za 13,99 USD na mesec. Prva dva načrta vključujeta SSL certifikat (vrednost 70 USD). Kot pri običajnih načrtih gostovanja je tudi brezplačna domena na voljo s pogodbami v dvanajstih mesecih ali več.

Rešitev za e-trgovino. A2 gostovanje in GoDaddy k e-trgovini poslujeta drugače.

GoDaddy združuje spletno mesto, gostovanje in QuickCart (lastno lastniško nakupovalno košarico) za mesečno plačilo. Z neomejenimi izdelki, lastnimi kuponi in možnostjo odpiranja trgovine na Facebooku, GoDaddy zagotavlja vse na enem mestu za vaše popolne potrebe po e-trgovini..

A2 gostovanje nima lastne rešitve za e-trgovino, vendar ponuja partnerstva prek nastavitev z enim klikom z zelo priljubljenimi storitvami e-trgovine, vključno z Magneto, OpenCart, PrestaShop in AbanteCart. S to metodo morate koščke sestaviti sami.

Varnostne kopije. Vnaprej moramo povedati, da je ne glede na to, kakšna je storitev spletnega gostovanja za varnostno kopiranje, še vedno redno sami varnostno kopirajte. Za vsak slučaj.

Kljub temu GoDaddy in A2 Hosting zagotavljata nekaj rezervnih storitev za vas.

A2 gostovanje ponuja Server Rewind, program za obnovitev datotek, ki je brezplačen z zgornjimi dvema načrtoma. Server Rewind občasno snema posnetke vašega spletnega mesta, ne pa tudi do vaših baz podatkov, do njih pa lahko dostopate s svoje nadzorne plošče.

GoDaddy zaračunava storitve za varnostno kopiranje in obnovo. Za plačilo prejmete samodejno dnevno varnostno kopijo z nastavljeno količino shranjevanja podatkov, ki je na voljo za varnostno kopijo.

Gostovanje varnosti. Oba ponudnika spletnega gostovanja varnost jemljeta izjemno resno. GoDaddy odstrani skrbi zlonamerne programske opreme na vašem spletnem mestu, tako da ponuja SiteLock za mesečno plačilo, da dnevno pregleda vaše spletno mesto, da prepozna in odstrani zlonamerno programsko opremo. Prav tako lahko kupite SSL certifikat, da zagotovite zaščito občutljivih podatkov, vnesenih na vaše spletno mesto.

A2 gostovanje ima brezplačno storitev stalne varnosti z vsemi načrti gostovanja. Zaščita vključuje varnostni nadzor 24/7/365, pregled virusov, dvojni požarni zid in druge zaščite strežnika. Omeniti velja HackScan, brezplačno zaščito, ki blokira hekerje, preden naredijo škodo na strankinih spletnih mestih. Za nakup so na voljo tudi SSL potrdila.

Nadzorna plošča. Te storitve spletnega gostovanja uporabljajo cPanel za podporo uporabnikom Linuxa, vendar vsaka plošča izgleda in deluje drugače. A2 uporablja standardni cPanel in njegovo navigacijo bo enostavno izbrati za tiste, ki ga že poznajo. GoDaddy je prilagodil standardni cPanel; po videzu in občutku ustreza oblikovanju GoDaddy in uporabniki poročajo, da je dobro razporejen in enostaven za navigacijo.

Tisti, ki izberejo možnost spletnega gostovanja za Windows z GoDaddy, uporabljajo nadzorno ploščo Odin Plesk.

Mnenje o glavnih značilnostih GoDaddy in A2 gostovanje

Gostovanje A2 tu premaga GoDaddyja zaradi svojih brezplačnih funkcij, predvsem varnostnih kopij, oblikovalca spletnih strani in baz podatkov SQL. GoDaddy pa je boljši zaradi svoje integrirane rešitve e-trgovine.

Primerjajte načrte spletnega gostovanja in cene GoDaddy in A2 gostovanja

Gostovalni načrti & Cenitev

Primerjava načrtov cen

Opomba: O cenah je vedno težko pisati, saj se cene spreminjajo, popusti se ponujajo redno, promocijske cene pa so dobre samo za prvotno pogodbo in se nato vrnejo na, pogosto veliko višjo, redno ceno. Vedno preberite droben tisk za določanje cen in ne pozabite, da daljša kot je pogodba, manj je cena na mesec ponavadi.

GoDaddy. GoDaddy ponuja tri načrte spletnega gostovanja za Linux, Basic, Deluxe in Ultimate, privzeta pogodba za vsakega pa je 36 mesecev.

Basic za 3,99 USD na mesec za ceno popusta priporočamo za začetno spletno mesto, saj ste omejeni na samo eno spletno mesto in 100 e-poštnih naslovov. Če imate več spletnih mest, razmislite o delu Deluxe po 4,49 USD na mesec (diskontna cena) z neomejenimi spletnimi mesti in 500 e-poštnimi naslovi. Tisti, ki imajo trgovino z e-trgovino ali z zelo velikim prometom, si morajo ogledati zgornji načrt, Ultimate po 7,99 USD na mesec. Vsi načrti so na voljo z neomejeno pasovno širino in brezplačno domeno z 12-mesečno pogodbo.

Načrti spletnega gostovanja za Windows z GoDaddy so podobni, vendar vključujejo različne številke baz podatkov SQL in MYSQL v vsakem načrtu. Načrt ekonomije za eno spletno mesto se začne pri diskontni ceni 3,99 USD na mesec, Deluxe načrt z neomejenimi spletnimi mesti, pasovno širino in pomnilnikom pa znaša 4,59 USD na mesec (diskontna cena). Z neomejenimi spletnimi mesti, shrambo, pasovno širino in bazami podatkov lahko z Ultimate načrtom dobite 7,99 USD mesečno. Vsi načrti imajo brezplačno domeno z letno (ali daljšo) pogodbo.

GoDaddy prek razdelka Pro na svojem spletnem mestu ponuja načrte VPS, oblak in namensko spletno gostovanje.

A2 gostovanje. A2 gostovanje ima tudi tri Linux gostujoče načrte in so podobni tistim GoDaddy. Za posamezno spletno mesto Lite stane 3,92 dolarja mesečno (36-mesečna pogodba) s 5 bazami podatkov in 25 e-poštnimi naslovi. Načrt Swift v višini 4,90 dolarja na mesec ima neomejeno spletno mesto, baze podatkov in e-poštne naslove. Turbo hitrost, 20-krat hitrejša od običajne, je značilnost načrta Turbo pri 9,31 dolarja mesečno, kar prihaja tudi s pospeševalnikom mesta A2. Vsi načrti imajo neomejeno skladiščenje in večno varnost. A2 gostovanje ne ponuja gostovanja v sistemu Windows.

A2 gostovanje ponuja tudi VPS in namenske načrte za spletno gostovanje Linuxa, z upravljanimi in neurejenimi možnostmi za vsakega.

Nadomestila. GoDaddy in A2 Hosting imata vračila denarja. Če ste naročeni ali mesečno storitev, morate z GoDaddy zahtevati vračilo v 48 urah; z letnimi pogodbami imate 45 dni časa, da zahtevate denar. Za zahtevo morate navesti razlog. Politika vračila denarja pri A2 gostovanju ni tako liberalna. Imate le 30 dni, da zahtevate povračilo v celoti; po tem obdobju vam bo vrnjen predplačniški znesek.

Mnenje o cenah gostovalnih načrtov

Kot se včasih zgodi, je pri razmisleku o diskontnih cenah GoDaddy in A2 gostovanje izenačeno. Podobne so tudi njihove politike vračil.

Kako enostavno uporabljati GoDaddy in A2 gostovanje

Enostavnost uporabe

Kako enostaven za uporabo vmesnika

Nadzorna plošča. Če poznate standardni cPanel, se boste znašli doma na nadzorni plošči A2 Gostovanja, ki temelji na standardnem cPanelu. GoDaddy je prevzel standardni cPanel in dodal ne samo, kako izgleda, ampak je dodal ikone po meri; ocene uporabnikov so bile glede teh sprememb izredno pozitivne.

Instalacija z enim klikom. GoDaddy omogoča uporabnikom namestitev v enem kliku za več kot 125 aplikacij za svoje uporabnike Linuxa in za več kot 50 aplikacij za naročnike, ki gostijo Windows. Vendar na tem spletnem mestu ni seznama vseh teh aplikacij. Obstaja tudi nastavitev z enim klikom za domene, registrirane za GoDaddy. A2 gostovanje ponuja tudi nastavitev z enim klikom za priljubljene aplikacije, vključno s temami in vtičniki WordPress, kot tudi za rešitve e-trgovine, s katerimi je sodelovala.

Navigacija po spletnem mestu. Na spletni strani gostovanja A2 je izjemno enostavno najti informacije. Zlasti je primerjava vseh značilnosti vseh načrtov jasno in čisto na voljo v tabeli na eni strani. V nasprotju s tem je spletno mesto GoDaddy bolj pretesno in morate iti skozi več zaslonov, če želite izvedeti vse informacije o načrtih.

Mnenje o enostavni uporabi

GoDaddy prevzame vodilno vlogo zaradi svoje enostavne prilagoditve standardnega vmesnika cPanel ter števila aplikacij, ki so na voljo za en klik.

Podpora GoDaddy in A2 gostovanje

Tehnična in uporabniška podpora

Primerjava uporabniške podpore

Podpora strankam je ena izmed funkcij spletnega gostovanja, o kateri ne razmišljate, dokler je ne potrebujete – in potem postane življenjsko pomembna.

GoDaddy. Obstajata samo dva načina za stik s podporo za stranke GoDaddy – telefoniranje z njimi ali uporaba možnosti za klepet v živo. In telefonska številka ni brezplačna, zato plačujete čakalni čas. Vse podporno osebje GoDaddyja je v Arizoni in Iowa, Združene države Amerike.

Pregledniki pravijo, da je kakovost storitve za stranke na splošno visoka, z najboljšimi rezultati za preprosta in enostavna poizvedba. Podatke lahko najdete tudi v zbirki znanja GoDaddyja ali si ogledate njihove video vadnice.

A2 gostovanje. A2 gostovanje ima ameriško Guru Crew, ki vas podpira, vsi pa so strokovnjaki ali razvijalci sami. Na Guru Crew se lahko obrnete po telefonu, e-pošti, s predložitvijo vozovnice ali s klepetom v živo, 24/7/365. Za mesečno naročnino je na voljo prednostna podpora za hitrejši odziv na vozovnici. Pregledniki so navdušeni nad kakovostjo storitev za stranke s strani A2 Hosting, podjetje pa je januarja 2015 prejelo oceno A + od boljšega Poslovnega urada…

Mnenje o uporabniški podpori

Podpora uporabnikom A2 Hosting je lažje na voljo kot podpora GoDaddyja in je prejela veliko več priznanj za znanje in prijaznost..

Mnenja uporabnikov GoDaddy in A2 gostovanje

Mnenja uporabnikov

Primerjave mnenj uporabnikov

Opomba: Ocene kupcev dajo le en del slike katere koli storitve spletnega gostovanja – vendar je ta del zgodba v notranjosti. Če imate v mislih, da je zunaj vedno več negativnih ocen kot pozitivnih, so ocene strank zelo koristne za prepoznavanje težav, ki jih imajo ljudje, in kaj jim je pri ponudnikih storitev še posebej všeč..

Negativne ocene za GoDaddy in A2 gostovanje

GoDaddy. Večina negativnih pregledov za GoDaddy je bila namenjena dolgotrajnim izpadom in težavam s spletno stranjo, pa tudi omejenim načinom doseganja včasih vprašljive podpore strankam. Poleg tega so ljudje na spletni strani GoDaddy sprejeli izjemo dokaj trde tehnike nadgradnje.

A2 gostovanje. Pritožbe glede A2 Hosting centra zaradi pomanjkanja brezplačne telefonske podpore zunaj ZDA in težav pri doseganju podpore za obračun, ko želijo ljudje odpovedati pogodbe.

Pozitivne ocene za GoDaddy in A2 gostovanje

GoDaddy. GoDaddy ima dobre ocene uporabnikov, ki želijo osnovno spletno stran in imajo omejeno poslovanje s podjetjem. Ljudje menijo, da so njegove cene konkurenčne in radi imajo hitro dostop do spletnega mesta in njegovo delovanje na enem mestu.

A2 gostovanje. Brez dvoma A2 Hosting dobi prijazne preglede za podporo strankam, tako zaradi prijaznosti kot tudi znanja svoje podporne ekipe. Ljudje imajo radi tudi hitrost strežnikov SSD ter jasno in preprosto ceno načrtov.

Mnenje o mnenju uporabnikov

Ocene A2 gostovanja so bolj pozitivne in manj negativne kot ocene GoDaddyja. Zelo pozitivne ocene o podpori strankam A2 Hosting kažejo, kako dobro ravna z naročniki.

Sklep o primerjavi GoDaddy in A2 gostovanja

Katero gostovanje je najboljše za vas?

Izbira najboljše platforme

Obe gostiteljski družbi imata svoje prednosti in slabosti.

Razlogi za GoDaddy zaradi gostovanja A2:

 • Prikladno nakupovanje na enem mestu za vse potrebe vašega spletnega mesta
 • Veliko uveljavljeno podjetje s preizkušenimi izkušnjami
 • Na voljo je spletno gostovanje Windows
 • Prostor za rast s profesionalnimi hosting paketi
 • Obsežen seznam namestitev z enim klikom
 • Integrirani paket e-trgovine

Razlogi za izbiro gostovanja A2 prek GoDaddyja

 • Odlična podpora strankam
 • Hiter čas nalaganja spletnega mesta
 • Obsežen varnostni paket je brezplačen z vsemi načrti
 • Brezplačni graditelj spletnih strani
 • Funkcija pospeševalnika WordPress za udobje, hitrost in varnost

A2 gostovanje je primerno za tiste, ki se šele začenjajo v svetu gradnje spletnih strani in predvidevajo, da bodo potrebovali nekaj podpore s strani svojega spletnega ponudnika gostovanja. Na drugem koncu lestvice bi bil načrt Turbo zanimiv za tiste, za katere je hitrost spletnega mesta najpomembnejša.

GoDaddyjev paket domen, ustvarjalec spletnih strani in gostovanje bo všeč novincu, ki si želi vse na enem mestu, čeprav nekatere od teh funkcij prihajajo za doplačilo.

Za odjemalce e-trgovine gre za premestitev: integriran paket GoDaddy z njihovo lastniško nakupovalno košarico in povezava A2 Hosting z enim klikom do nekaterih najbolj priljubljenih rešitev e-trgovine.

Tako A2 gostovanje kot GoDaddy sta dobri možnosti kot ponudnika spletnega gostovanja; če pa nobeno od teh ne ustreza vašim potrebam, si oglejte InMotion Hosting, podjetje, ki si je pridobil soliden ugled odličnega spletnega gostitelja za podjetja. Izkoristite lahko njegovo 90-dnevno garancijo vračila denarja za raziskovanje vseh 300+ aplikacij, ki so na voljo v namestitveni knjižnici z enim klikom.

Imate kakšna vprašanja o GoDaddy ali A2 gostovanju? Ste imeli izkušnje s ponudnikom spletnih storitev ali ste se odločili za drugo podjetje? Pustite svoje komentarje in nas obvestite.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map