DreamHost vs SiteGround: Kateri spletni strežnik morate uporabiti?

SiteGround vs. DreamHost


Izbira gostujočega podjetja za izpolnitev edinstvenih zahtev vašega podjetja je težka, tudi če ste svoje možnosti zožili na dve ali tri, saj večina podjetij, ki gostijo ponudbo, ponuja podobne funkcije. Naj se pod pokrovom dveh proračunskih gostujočih podjetij: DreamHost in SiteGround, ki trdita, da ponujata nizke cene in vrhunsko funkcijo.

DreamHost in SiteGround sta nagrajenca v industriji gostovanja. DreamHost gosti preko 1.500.000 spletnih strani, aplikacij in blogov, SiteGround pa okoli 450.000. Je večja boljša in kako se ta dva podjetja za gostovanje v resnici primerjata? Poglejmo najprej posnetek obeh podjetij.

Ko je bila predstavljena leta 1997, je bila misija DreamHosta izkoristiti moč odprtokodnega sistema za pomoč vsem, ki želijo internetno prisotnost, preprosto in poceni. Ustanovljeno leta 2004 se je SiteGround odločil, da se bo osredotočil na programske rešitve po meri in optimizacijo hitrosti svojih strežnikov.

Oba gostitelja imata v industriji velik ugled. Alexa Ranking, ki vam lahko zelo široko kaže na priljubljenost podjetja, daje SiteGround globalno uvrstitev 3.642, DreamHost pa eno od 5.318.

Primerjajte uspešnost DreamHost in SiteGround

Contents

Začasnost in zanesljivost

Nadzor nad časom

Zanesljivo uptime in hitro nalaganje strani se ne dajo pogajati, ker te funkcije neposredno vplivajo na zaznavanje vaših strank o vašem podjetju vsakič, ko obiščejo vaše spletno mesto.

Občasni čas.DreamHost jamči 100-odstotno podaljšanje časa, SiteGround pa 99,9-odstotno podaljšanje. HowsHost.com je testiral oba gostitelja v 30-dnevnem obdobju in ugotovil, da ima DreamHost povprečno povprečno 99,92% in SiteGround 99,91%. Te številke so dobre.

Nalaganje strani. Glede na testiranje, ki ga je opravil codeinwp.com, je bil odzivni čas za spletno mesto SiteGround med 0,4 in 3,76 sekunde, za DreamHost pa med 0,93 in 2,74 sekunde. Preizkusi portala howshost.com so pokazali, da je povprečni odzivni čas za spletna mesta SiteGround 6,6 sekunde, za DreamHost pa 5 sekund. Obe hitrosti sta le primerni v primerjavi z gostiteljem, kot je InMotion, ki je v povprečju 100% hitrejši.

Varnostno kopiranje in odveč. Kar zadeva možnosti varnostnega kopiranja in odpuščanja, oba gostitelja dnevno naredita varnostno kopiranje, vendar SiteGround ponuja 30 kopij na dan s svojimi načrti GrowBig in GoGeek. Premium načrti za varnostno kopiranje in obnovitev so dodaten strošek za oba gostitelja.

Zanesljivost.SiteGround ima podatkovne centre v Chicagu, Londonu, Amsterdamu in Singapurju. SiteGround upravlja svoje strežnike, po potrebi piše lastne programske popravke in shranjuje cele rezervne strežnike na mestu. Uporablja najnovejše napredne spletne strežnike Apache. Kupci lahko izberejo najbližjo lokacijo za svoje stranke, da dosežejo najboljše hitrosti nalaganja strani.

Leta 2015 je DreamHost svojo strategijo podatkovnega središča preusmeril iz upravljanja lastnih strežnikov na storitve kolokacije. ViaWest v Oregonu zdaj upravlja s svojimi dvema kalifornijskima podatkovnima centroma, RagingWire pa upravlja z Virginijskim centrom. Prednost je, da je upravljanje podatkovnih centrov dodeljeno zunanjim strokovnjakom. DreamHost ima robustne strežnike DELL, ki uporabljajo pogone SSD, ki povečajo hitrost gostovanja za 200%.

Mnenje o DreamHost in PerformanceGround Performance

Počasnost in zanesljivost sta lahko argumentirana vprašanja in rezultati testov zavajajoči. Če gre uporabnikom v pregled pregledov, sta oba gostitelja kljub različnim strategijam podatkovnega centra izjemno zanesljiva.

Značilnosti DreamHost in SiteGround

Primerjajte ključne lastnosti

Primerjane ključne lastnosti

Opomba: Oba gostitelja ponujata najnovejšo različico MySQL, PHP, Perl in Python, številne varnostne ukrepe, kot so dnevno varnostno kopiranje, zaščita pred neželeno pošto in hitra povezava ter več domen in e-poštnih računov.

Registracija domene. Z računi gostovanja DreamHost in SiteGround Shared lahko registrirate ime domene z eno izmed najbolj priljubljenih razširitev (npr. .Com, .net, .org, .info itd.), Ki je brezplačna za celotno obdobje vašega računa. Pri registraciji domen DreamHost cene prihajajo z brezplačno zasebnostjo.

Spletna stran Builder. Samo SiteGround ima oblikovalec spletnih mest. Weebly je enostaven za uporabo priljubljen ustvarjalec spletnih strani s povleci in spusti, ki vam omogoča ustvarjanje profesionalnega spletnega mesta, tudi če še nikoli niste ustvarili spletnega mesta. Na spletno mesto lahko dodate besedilo, fotografije, zemljevide, avdio in video posnetke, tako da preprosto povlečete elemente na svoje mesto. Weebly vključuje teme v trgovini, tako da lahko ustvarite funkcionalno spletno mesto za e-trgovino s čim manj napora kot ustvarjanje bloga.

Za ljubitelje DreamHost-a je učenje WordPress-a lahko dobra alternativa, saj obstaja več forumov, ki vam pomagajo začeti, in ker WordPress pooblasti 17% svetovnih spletnih mest, je to koristno znanje. Obstaja tudi nekaj vtičnikov in predlog WordPress, ki vam pomagajo ustvariti prilagojeno spletno mesto z isto funkcijo povleci in spusti kot Weebly.

MySQL baza podatkov. Tako SiteGround kot DreamHost ponujata neomejeno število baz podatkov MySQL ter neomejeno e-pošto in samodejne odzive.

Gostovanje WordPressa.Vsi gostovalni načrti SiteGround za WordPress ponujajo podobne funkcije kot njihovi načrti skupnega gostovanja. Njegov StartUp načrt (3,95 $ / mesečno) je slab, saj je zelo priporočljiv njegov načrt GoGeek (14,94 USD / mesečno). Načrt GoGeek ponuja brezplačno ime domene za življenjsko dobo načrta, brezplačen prenos spletnega mesta, 30 GB spletnega prostora, brezplačno skladnost s PCI, enoletno brezplačno SSL potrdilo, neomejeno bazo podatkov SQL in več spletnih mest. SiteGround pravi, da ima na strežniku WordPress manj računov, kar zmanjšuje konkurenco za vire.

DreamHost’s WordPress hosting načrt (19,95 USD, če se prijavite na letni načrt) ponuja eno spletno mesto na načrt, 30 GB prostora za shranjevanje, Hip Hop virtualni stroj (HHVM), ki je Facebook alternativa PHP, predpomnilnik laka, integracija CDN, samodejno skaliranje RAM-a in izolirani strežniki baz podatkov MySQL WordPress računi gostijo osamljene VPS-je.

Oba gostitelja ponujata namestitveni program WordPress z enim klikom, samodejno posodabljanje, Supercacher, WordPress staging (kar olajša preizkušanje in izvajanje sprememb brez gradnje ločenega preskusnega strežnika), vnaprej nameščen Git (omogoča lokalno spreminjanje sprememb in nato potiskanje te spremembe na spletnem mestu v živo po preskušanju) in upravljanje ukazne vrstice.

Rešitev za e-trgovino. StartUp načrt skupnega gostovanja SiteGround ni priporočljiv za spletna mesta e-trgovine. Če želite gostiti spletno mesto za e-trgovino, se morate prijaviti na načrt GoGeek (14,95 USD / mesec), ki ponuja brezplačno skladnost s PCI (zakonska zahteva za transakcije s kreditnimi karticami) in namenski IP naslov. Brezplačna programska oprema za e-trgovino vključuje SSL, Zen Cart, Magento, Agora in CubeCart. Če so vaše stranke zunaj ZDA, vam bo morda koristil strežnik v bližini geografskega območja vaše ciljne publike (kar vam lahko ponuja SiteGround). Če so vaše stranke v ZDA, to ni pomembno.

Skupno gostovanje podjetja DreamHost (od 7,95 USD / mesec) ponuja brezplačno skladnost s PCI. Prosta programska oprema za e-trgovino vključuje SLL, Zen Cart in CubeCart.

Za podporo spletnemu mestu e-trgovine: načrt DreamGost in SiteGround GoGeek ponujata certifikate SSL (za preverjanje pristnosti vašega spletnega mesta), dostop do FTP, urejanje okolja za testiranje sprememb spletnega mesta, vsakodnevno varnostno kopiranje in namenski IP naslovi.

Varnostne kopije. DreamHost izvaja samodejne “posnetke” vaših podatkov v različnih rednih intervalih (dve uri, dve dnevno in dva tedensko). Na nadzorni plošči lahko ročno varnostno kopirate spletna mesta, baze podatkov in račune (samo eno ročno varnostno kopijo za vsak mesec).

Softakulozen namestitveni program SiteGround z enim klikom vam omogoča varnostno kopiranje in obnavljanje spletnih mest z enim klikom. SiteGround hrani varnostne kopije strank in v celoti namenskih računov gostovanja do 30 dni.

Gostovanje varnosti. SiteGround trdi, da je bil prvi gostitelj, ki je uvedel izolacijo računa, mehanizem, ki preprečuje, da bi kateri koli račun vplival na uspešnost drugega in preprečil morebitne kršitve varnosti. SiteGround proaktivno spremlja in zaznava izkoriščanja varnosti in piše lastne popravke, da takoj odpravi ranljivosti, namesto da čaka na uradne posodobitve programske opreme. Izvaja dnevno varnostno kopiranje, CloudFlare CDN, dostop SSH, redne nadgradnje strojne opreme in SSL certifikate.

DreamHost ima obsežen članek Wiki, ki vas vodi skozi postopke, potrebne za nastavitev varne e-pošte, prenosa datotek, uporabniških računov itd. Ponuja integracijo CloudFlare, SSL / TLK potrdila, vsakodnevno varnostno kopiranje in zaščito zasebnosti domene.

Nadzorna plošča. Tako DreamHost kot SiteGround imata vmesne vmesnike, ki jih boste uporabljali za upravljanje računa, domen, e-poštnih sporočil, varnostnih kopij, datotek, baz podatkov, obračunavanja itd., Ogledovanje statistik spletnega mesta in namestitev programske opreme. Oba gostitelja ponujata orodja za povečanje hitrosti nalaganja strani, zaščito svojega spletnega mesta pred vdorom in neželeno pošto, natančno nastavitev dodeljevanja virov in preizkušanje sprememb na spletnem mestu, preden jih začnete objavljati.

SiteGround uporablja priljubljeno nadzorno ploščo cPanel, ki je enostavna za uporabo. Vsebuje Softaculous za namestitev programskih skriptov z enim klikom, e-pošto brez SPAM-a, Cloudflare CDN, samodejne posodobitve za Joomla in WordPress, SuperCacher in okolje za uprizoritev, ko želite preizkusiti spremembe na svojem spletnem mestu.

DreamHost ima lastniško nadzorno ploščo, ki odstopa od industrijskega standardnega cPanela, saj je bolj kot tradicionalna nadzorna plošča z levo navigacijsko ploščo. Navigacijske elemente lahko povlečete in spustite, da prilagodite različna področja plošče. Na nadzorni plošči lahko namestite tudi WordPress (in druge aplikacije in dodatke) z namestitvijo orodja One Click.

Partnerski in preprodajalski programi. Z affiliate programom BlueHost lahko zaslužite 65 dolarjev za napotitev, brez mesečnih omejitev. S partnerskim programom Network Solutions je mogoče zaslužiti do 150 USD na mesec. Prodajni program Network Solutions je prek tretje osebe, SRSplus.

Extras.BlueHost ima 150 USD zneskov za oglase; Network Solutions ima programe trženja Network Solutions v vrednosti 50 USD. Če imate drugo mesto, bo BlueHost preselil uveljavljeno spletno mesto, čeprav za to storitev zaračuna premijo. Network Solutions ima na voljo nekaj možnosti trženja, SEO in e-trgovine za mesečne naročnine.

Mnenje o ključnih značilnostih DreamHosta in SiteGround

Oba gostitelja sta bogata s funkcijami in čeprav je DreamHost očitno zanesljiv in učinkovit gostitelj, ima SiteGround, novi otrok v bloku, bolj proaktiven in inovativen pristop. Vendar ima SiteGround nagnjenje nekaterih svojih stroškov.

Primerjajte načrte za spletno gostovanje in cene DreamHost in SiteGround

Gostovalni načrti & Cenitev

Primerjava načrtov cen

Opomba: Podrobnosti o paketu gostovanja pišejo marketinški in prodajni ljudje. Zasnovani so tako, da vas zmedejo. Da bi bilo preprosto, si oglejmo nekaj najnižjih in najvišjih cen, ki jih lahko pričakujete za podobne pakete, ki jih ponujata ta dva gostitelja. Upoštevajte, da je treba koncept “neomejenega” jemati s ščepcem soli. Na primer, tako imenovani neomejen promet za zagonski načrt SiteGround učinkovito prevede na 10.000 obiskovalcev na mesec. Tako imenovana neomejena pasovna širina in shranjevanje v DreamHostu sta v resnici omejena s svojo politiko »običajne uporabe«.

Skupno gostovanje.

 • SiteGround – Začeti načrt (3,95 USD / mesec) z 10 GB spletnega prostora; GrowBig načrt (7,95 USD / mesec) z 20 GB spletnega prostora in GoGeek načrt (14,95 USD / mesec) s 30 GB spletnega prostora (ko se prijavite najmanj eno leto.)
 • DreamHost – od 7,95 USD / mesečno do 9,95 USD / mesečno (ko se prijavljate najmanj 36 oziroma 12 mesecev) in ponujate neomejene e-poštne naslove, pasovno širino in prostor za shranjevanje.

Gostovanje WordPressa

 • SiteGround – načrt za zagon (3,95 USD / mesec) z 10 GB spletnega prostora; GrowBig načrt (7,95 USD / mesec) z 20 GB spletnega prostora in GoGeek načrt (14,95 USD / mesec) s 30 GB spletnega prostora (ko se prijavite najmanj eno leto.)
 • DreamHost – vsako leto (19,95 USD / mesec); Mesečno (24,95 USD / mesec).

Virtualni zasebni strežniki (DreamHost) in gostovanje v oblaku (SiteGround)
Glavna prednost pogonov SSD je, da lahko hitreje pridobivajo podatke od običajnih pogonov.

 • SiteGround
  • Vstop načrt z 2 GB DDR RAM-a & 20 GB prostora na disku (60 USD / mesec).
  • Enterprise načrt s 4 GB DDR RAM-a & 80 GB prostora na disku (140 USD / mesec).
 • DreamHost
  • 2 GB RAM-a & 60 GB SSD (30 USD / mesec).
  • 8 GB RAM-a & 120 GB SSD (120 USD / mesec).

Namensko gostovanje
Glavna prednost pogonov SATA je, da se skoraj vedno lahko najdejo tako imenovane izgubljene podatke.

 • SiteGround
  • Vstop Načrt strežnika s 4 GB RAM-a & 500 GB SATA II HDD (229 USD / mesec).
  • Enterprise Načrt strežnika s 16 GB RAM-a & 4 x 500 GB trdi disk SATA III (429 USD / mesec).
 • DreamHost
  • Zaganjalnik CORE 4 načrtujete s 4 GB RAM-a & 1TB HDD (149 USD / mesec).
  • Premium VEČ 12 načrt z 32B RAM-a & 240 GB SDD (329 USD / mesec)(329 USD / mesec).

Najboljše za začetnike. DreamHost-ov skupni načrt gostovanja je idealen za novo podjetje in ponuja dovolj virov za blog, zagonsko podjetje ali majhno spletno mesto za e-trgovino. Startup načrt SiteGround je namenjen osebni uporabi in podjetjem, ki vedo, da bodo na koncu morali nadgraditi, vendar bi radi “preizkusili vode” z ustvarjanjem osnovne spletne prisotnosti.

Jamstvo za vračilo denarja: V obeh primerih ni registrskih pristojbin ali pristojbin za registracijo domenskih imen. Oba ponujata vračilo denarja (97 dni za DreamHost in 30 dni za SiteGround). Čeprav jamstvo DreamHost zveni impresivno, ne pozabite, da velja le za skupno gostovanje.

Mnenje o cenah gostovalnih načrtov

Ob strani se načrti in cene teh dveh gostiteljev zdijo malce zmedeni, vendar so značilnosti primerljive. Več RAM-a si lahko privoščite, tem bolje. Količina pomnilnika, ki jo potrebujete, je odvisna od tega, kaj nameravate shraniti, npr. videoposnetki in slike zavzamejo veliko prostora, zato bodo vaše zahteve glede shranjevanja večje, če ste fotograf. Priporočamo vam izčrpen seznam svojih zahtev in funkcionalnosti spletnega mesta in se z vprašanji obrnite na oddelke za podporo obeh gostiteljev. To je tudi spretno pameten način, da ocenite kakovost njihove podpore in dobite brezplačen nasvet o tem, kaj potrebujete.

Kako enostavno uporabljati DreamHost in SiteGround

Enostavnost uporabe

Kako enostaven za uporabo vmesnika

Nadzorna plošča. Kot smo že videli, DreamHost in SiteGround imata različna vmesna vmesnika. Če ste navajeni na cPanel, vas nadzorna plošča DreamHost lahko zmoti; če ste začetnik, iščete podobno krivuljo učenja, ne glede na izbranega gostitelja, tako da ni pomembno.

Instalacija z enim klikom. Večina nadzornih plošč ponuja namestitev v enem kliku za priljubljeno programsko opremo in skripte, kot so WordPress, ZenCart ter pripomočke za koledar in fotogalerijo. Monterji z enim klikom se uporabljajo tudi za omogočanje optimizacije strani, zaženitev spletnega mesta, aktiviranje varnostne programske opreme in ustvarjanje e-poštnih računov. Zelo malo je gostujočih podjetij, ki ne ponujajo namestitve programske opreme z enim klikom za večino dodatkov za aplikacije in tako SiteGround kot DreamHost.

Mnenje o enostavni uporabi

DreamHost in SiteGround imata preproste vmesnike, ki jih je enostavno uporabljati. Nasveti za DreamHost SiteGround s svojimi vajami za Wiki, ki vključujejo posnetke zaslona in navodila po korakih za izvajanje večine nalog na nadzorni plošči.

Podpora DreamHostu in SiteGround

Tehnična in uporabniška podpora

Primerjava uporabniške podpore

DreamHost ima uradni blog, ki vključuje 96 vadnic pri zadnjem štetju, uporabniški forum in obsežen Wiki.

SiteGround ima obsežno bazo znanja in poglobljene vadnice za WordPress, Joomla in Magento.

Oba sta ustvarila veliko neuradnih spletnih strani, da bi pomagala novim uporabnikom.

Kontaktirajte DreamHost:

Twitter: @DreamHost in @DreamHostCare

Telefon: 7147064182

Kontakt SiteGround:

Twitter: @SiteGround in

Telefon: 1.866.605.2484

Mnenje o uporabniški podpori

Medtem ko oba gostitelja jamčita 24/7 podporo – klepet v živo in podporne vozovnice (e-pošta) – samo SiteGround ponuja brezplačno telefonsko podporo. To je verjetno največji neuspeh podjetja DreamHost, ki ga omenja večina recenzentov in polovica pritožb, objavljenih na internetu.

Mnenja uporabnikov DreamHost in SiteGround

Mnenja uporabnikov

Primerjave mnenj uporabnikov

Opomba: Upoštevajte, da so ocene uporabnikov subjektivne in uporabniki včasih, če niso tehnični, napačno razumejo pogoje svojega dogovora z gostiteljem. To je pogosta prepir med gostitelji in strankami, ko gre za zaustavitev spletnih mest na skupnih strežnikih, ker pretirano uporabljajo vire.

Pozitivne ocene.

Tako DreamHost kot SiteGround od večine strank prejemata priznanja za njihovo mlado, navdušeno in energično podporo. SiteGround dobi dodatne točke za vrhunsko, čeprav drago, gostovanje v oblaku.

Negativne ocene.

DreamHost od svojih strank sproži tri glavne pritožbe na internetu. Prvič, da ni telefonske podpore; drugič, da njihova nestandardna in sporna nadzorna plošča ni intuitivna; in tretjič, da je za uporabnike, ki niso v ZDA, dostop do podpore lahko neprijeten in odloži reševanje vprašanj.

SiteGround se spušča na tri področja, predvsem pa se vrti okoli dodatnih stroškov. Mnogi uporabniki zamerijo, da bi morali plačati dodatno za zaščito domenskega imena in plačati za prenose spletnega mesta. Tretji večji očitek so “težave s povezavo” bodisi s 500 napakami ali CloudFlare; nekatere od teh napak uporabniki pripisujejo omejenim virom v načrtih skupnega gostovanja.

Mnenje o mnenju uporabnikov

Nadpovprečna podpora je nujna, če imate e-trgovino ali ste začetnik. Kaže, da sta oba gostitelja zavezana storiti odličnost in svoje stranke jemljeta resno. Sodeč po pregledih, sta oba spletna mesta pogumno implementirala edinstvene, celo nepriljubljene funkcije ali izbrale nestandardne poslovne modele, ki so se na splošno izkazali kot uspešni po svoje.

Sklep o primerjavi DreamHost in SiteGround

Kateri spletni gostitelj je pravi za vas?

Izbira najboljše platforme

Razlogi za izbiro Dreamhosta:

 • Več izkušenj in več nagrad
 • Super garancija za vračilo denarja
 • Zunanje izvajanje podatkovnih centrov strokovnjakom
 • Pregledna struktura cen

Razlogi za izbiro SiteGround:

 • Tradicionalna, enostavna nadzorna plošča cPanel
 • Globalno omrežje strežnikov
 • Inovativen pristop k varnosti
 • Superproračunska ponudba začetne ravni

DreamHost je najboljši za podjetja in spletna mesta za e-trgovino, ki zahtevajo zanesljivost, prilagodljivost in možnost nadgradnje svojih načrtov. Verjetno je prekomerno, če nekdo piše blog ali katerega podjetje potrebuje samo spletno prisotnost.

SiteGround je idealen za domačo uporabo, za podjetnike in mala podjetja s proračunom, pa tudi za večja podjetja, ki cenijo inovativno podjetništvo, ki ima SiteGround konkurenčno večjim gostiteljem kot samemu sebi.

Če vas ta pregled ni oviral, si oglejte nekaj konkurenčnih spletnih mest v podobni ligi.

WebHostingHub ima načrt gostovanja v skupni rabi z imenom SPARK, ki tekmuje z zagonskim načrtom SiteGround. Član podpornega modela WebHosting Hub je član skupine Endurance International (EIG) prvega razreda, pod okriljem EIG pa ga podpirajo sestre in bratje..

Konkurenca DreamHost, BlueHost, rojen leta 1996, je eno največjih gostujočih podjetij na svetu, kjer domuje več kot 1,9 milijona domen. Vsebuje na vrhu skoraj vseh seznamov “Top 10 hosting podjetij”.

Če imate vprašanja, komentarje ali prijetno izkušnjo s spletnim gostovanjem, ki jih želite deliti, nas vrnite na vrstico. Radi bi se oglasili od vas.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map