DreamHost vs A2 gostovanje: koga naj uporabite?

Primerjava DreamHost vs A2 Gostovanje


Odločitev, kje gostiti, je morda najpomembnejša odločitev, ki jo sprejmete s svojim spletnim mestom. Za uspeh vašega podviga potrebujete zanesljivo gostovanje, ki zagotavlja funkcije, ki najbolje ustrezajo vašim potrebam. Uporabite to primerjavo med DreamHost in A2 gostovanjem, da vam olajšate izbiro.

DreamHost ima že dolgo zgodovino kot podjetje, ki gosti spletno gostovanje. Ustanovljen leta 1997 ima na svojih strežnikih več kot 1,5 milijona spletnih strani. Po drugi strani je A2 Hosting prvič predstavljen leta 2003 z mislijo na razvijalce in je bil eden prvih, ki je ponudil PHP 5 in Ruby on Rails. Njihov poudarek je na uspešnosti.

Tako DreamHost kot A2 gostovanje ponujata skupno gostovanje, upravljano gostovanje WordPressa ter VPS in namenske strežniške načrte. Obe podjetji imata Linux.

Leta 2014 in 2015 je bil DreamHost imenovan za “Best Business Host.” A2 gostovanje je prejelo številne nagrade za najboljše, od tega kar nekaj v zadnjem letu.

DreamHost s sedežem v Kaliforniji je zasebno gostiteljsko podjetje. A2 gostovanje je tudi v zasebni lasti. Ime je nastalo po tem, da ima sedež v Ann Arbor (dve A) v Michiganu.

Primerjajte uspešnost DreamHost in A2 gostovanje

Contents

Začasnost in zanesljivost

Nadzor nad časom

Občasni čas. DreamHost ne more zagotoviti boljšega upodabljanja. Ima 100-odstotno jamstvo za čas, z vračilom za en dan gostovanja za vsako uro odmora, ko se sporočijo težave. Gostovanje A2 je skoraj tako dobro, z 99,9-odstotno garancijo. A2 gostovanje vam bo povrnilo 5% mesečne pristojbine za vsako uro, ko vaše spletno mesto ni dosegljivo zaradi okvare opreme ali omrežja.

Izvedba. DreamHost uporablja AMD-jeve procesorje in na svoje strežnike ima nameščene SSD-je. A2 uporablja strežnike Dell s štirijedrnimi procesorji, vsi njihovi načrti pa uporabljajo tudi SSD. SSD diski se uporabljajo za boljše delovanje in zanesljivost.

Spletno mesto, ki ga gosti DreamHost, je povzročilo čas nalaganja 2,10s, kar je bilo hitrejše od 70% preizkušenih spletnih mest na Pingdomu. Test primerljivega mesta A2 je povzročil čas nalaganja 1,49s, kar je hitreje kot 81% preizkušenih mest.

Zanesljivost. DreamHost ima v ZDA več podatkovnih centrov. Obstajata dva podatkovna centra v Kaliforniji ter podatkovni center v Ashburnu v Virginiji. DreamHost utrjuje kalifornijske podatkovne centre v nedavno odprtem podatkovnem centru v Portlandu v Oregonu. V vseh podatkovnih centrih je odveč moč in hlajenje, varnostno kopiranje v dizlu in 24/7 varnost.

A2 gostovanje ima podatkovne centre po vsem svetu, centre v Michiganu, Amsterdamu in Singapurju. Podatkovni centri imajo odvečne možnosti napajanja in hlajenja, pa tudi štirikratno omrežno povezljivost. Za nujne primere so na voljo dizelske varnostne kopije. Na mestu jih spremljajo zaradi varnosti in zanesljivosti.

Mnenje o uspešnosti DreamHost in gostovanja A2

Tako ključni lastnosti sta tako DreamHost kot A2 Hosting, ki sta ključni lastnosti, in obe prinašata impresivne rezultate.

Značilnosti DreamHost in A2 gostovanje

Primerjajte ključne lastnosti

Primerjane ključne lastnosti

Opomba: Ne opisujte se v marketinških izrazih, kot sta “neomejeno” in “neomejeno”. Ne pomeni “uporabljati toliko, kot želiš.” Namesto tega se izrazi nanašajo na tisto, kar gostiteljske družbe “štejejo za razumno uporabo.” Gostujoče družbe bodo kazni ali začasno ukinile spletna mesta, za katera menijo, da presegajo to – včasih brez opozorila. Vendar gostiteljske družbe navajajo, da se večina uporabnikov nikoli ne bo približala opozorilom.

Registracija domene. Oba gostitelja sta registratorja domene. DreamHost zagotavlja brezplačno leto registracije domen za nove račune. Gostovanje A2 nima te možnosti.

Spletna stran Builder. Niti DreamHost niti A2 Hosting nimata nobenih vgrajenih ustvarjalcev spletnih strani, čeprav A2 Hosting navaja, da podpira večino brezplačnih in komercialnih gradnikov spletnih strani.

Baze podatkov. DreamHost ponuja neomejene baze podatkov MySQL. Gostovanje A2 omejuje število na 5 baz podatkov na najnižji stopnji, vendar ima na drugih nivojih in načrtih neomejeno število baz podatkov. A2 gostovanje podpira tudi PostgreSQL.

E-poštni računi. DreamHost ponuja neomejene e-poštne račune in posredovanje po e-pošti. Gostovanje A2 znova omejuje najnižjo stopnjo in omogoča 25 računov. Druge stopnje in načrti ponujajo neomejene e-poštne račune. Če imate veliko zaposlenih, so neomejeni računi koristni. Omogoča tudi nastavitev ločenih računov za vsak oddelek v vašem podjetju, kot so prodaja, podpora in informacije.

Gostovanje WordPress. DreamHost in A2 gostovanje ponujata upravljane načrte WordPress. Običajno bodo upravljani načrti WordPress stali več kot običajni skupni načrt, čeprav je A2 gostovanje drugačno – njegova upravljana cena WordPress je enaka standardnim skupnim načrtom.

Del dodatnih stroškov je zato, ker se upravljani načrti WordPress-a običajno postavljajo na optimizirane strežnike s predpomnjenjem in dodatno varnostjo za večjo zmogljivost in stabilnost. Še ena prednost upravljanega gostovanja v WordPressu je, da se varnostne kopije in posodobitve spletnih mest WordPress opravijo za vas. To vam omogoča, da se osredotočite na svojo vsebino namesto na tehnično opremo.

Rešitev za e-trgovino. DreamHost in A2 Hosting podpirata brezplačne nakupovalne vozičke, ki so na voljo prek nadzornih plošč, kot so Magneto, ZenCart, PrestaShop in drugi. DreamHost podpira tudi komercialnega spletnega mesta za e-trgovino, Café Commerce – čeprav ni brezplačen.

Varnostne kopije. Pravilnik DreamHost prepoveduje shranjevanje varnostnih kopij spletnega mesta na strežniku. Vsako ročno varnostno kopijo, ki ga ustvari uporabnik, je treba takoj, ko so narejene, prenesti in odstraniti iz gostiteljskega strežnika.

Podatki in baze podatkov na spletnem mestu se samodejno varnostno kopirajo, varnostne kopije pa niso zagotovljene. A2 gostovanje ponuja previjanje strežnika za vse, razen najnižjih stopenj. Server Rewind samodejno posname posnetke vašega spletnega mesta in omogoča obnovo posameznih datotek, baz podatkov ali celotnega spletnega mesta.

Gostovanje varnosti. DreamHost uporablja Spamhaus za filtriranje e-pošte in uporablja Arbor Networks za zagotavljanje DDoS zaščite. A2 gostovanje tudi varnost jemlje zelo resno. S svojimi Perpetual Security in HackScan-om pregleduje in proaktivno deluje proti grožnjam, zlonamerni programski opremi in virusom DDoS, ki so na voljo brezplačno. Za e-pošto uporablja standardno zaščito pred neželeno vsebino in Barracuda Advanced filtriranje neželene pošte.

A2 gostovanje uporablja tudi varnostno orodje Patchman Enhanced, ki pregleduje programsko opremo in aplikacije, ki potrebujejo popravljanje, in vas obvesti, ko so aplikacije zastarele..

DreamHost zagotavlja SSL prek Let’s Encrypt v svojih načrtih. A2 ponuja brezplačne skupne SSL certifikate za svoje načrte prek cPanela, zasebni SSL pa je mogoče kupiti tudi.

Nadzorna plošča. DreamHost uporablja lastniško nadzorno ploščo, ki temelji na besedilu kot ikona, vmesnik industrijskega standardnega cPanela, ki ga uporablja A2 Hosting.

Zelena. DreamHost kupi kredite za obnovljive vire energije in ima odtis ogljika nevtralen. A2 se ponaša tudi s stoodstotnim odtisom ogljika. A2 tudi aktivno sodeluje pri okolju prijaznih dejavnostih, kot je sajenje dreves, na območju Ann Arbor.

Partnerski in preprodajalski programi. Podružnični program podjetja DreamHost plača 97 USD za vsako napotitev, do skupno 1164 USD na leto. Povezani program A2 Gostovanja plača 85 USD za vsako napotitev, brez omejitev. A2 ima tudi preprodajalski program, ki omogoča blagovno znamko.

Doplačila. DreamHost mesečno plačuje na svojih strežnikih v oblaku, odvisno od tega, koliko shranjujete. A2 Hosting ima Bing / Yahoo bonuse v vrednosti 50 USD.

Mnenje o ključnih značilnostih gostovanja DreamHost in A2

DreamHost mesečno plačuje na svojih strežnikih v oblaku, odvisno od tega, koliko shranjujete. A2 Hosting ima Bing / Yahoo bonuse v vrednosti 50 USD.

Primerjajte načrte za spletno gostovanje in cene za DreamHost in A2 gostovanje

Gostovalni načrti in cene

Primerjava načrtov cen

Opomba: Cene v spletu nenehno gostijo spremembe zaradi konkurenčne narave industrije. To vodi tudi do veliko promocijskih cen. Ker so promocijske cene običajno omejene na prvi rok storitve, je prijava na daljši rok enaka višjim prihrankom. Tudi brez promocij daljši pogoji storitve običajno povzročijo zlom cen. Spodnje cene odražajo cene v času te primerjave.

DreamHost. DreamHost ne zapleta stvari z veliko različnimi stopnjami in načrti. Obstaja samo en načrt, katerega cena za triletni mandat znaša 7,95 USD. Načrt ima neomejeno vse – neomejeno shranjevanje, neomejeno pasovno širino, neomejeno e-poštnih računov in neomejeno število domen.

V načrtu je tudi brezplačna registracija domen za eno leto in brezplačni SSL. Namenski IP je na voljo za 5,95 USD mesečne pristojbine. DreamHost ponuja tudi šest zelo razširljivih stopenj gostovanja v oblaku, ki se zrcali na treh mestih za odveč. Stroški znašajo od 4,50 USD na mesec do 96 USD na mesec.

DreamHost ponuja tudi samo en načrt upravljanega gostovanja WordPressa. Na voljo je s 30 GB SSD prostora in neomejenimi obiskovalci na mesec. WordPress se ob odjavi samodejno namesti. Načrt ima poseben IP in gosti ga VPS s SSD diski. Načrt DreamHost je omejen na eno mesto in eno bazo podatkov MySQL, cena je 19,95 USD, z letnim načrtom. A2 gostovanje ima tri upravljane načrte WordPress.

A2 gostovanje. A2 gostovanje ponuja tri skupne načrte. Lite omogoča eno spletno mesto, pet baz podatkov, cena pa je 3,92 dolarja na mesec. Swift in Turbo omogočata neomejeno število spletnih strani in neomejeno število podatkovnih baz. Swift znaša 4,90 dolarja na mesec, Turbo pa 9,31 dolarja na mesec. Vsi trije imajo neomejeno shranjevanje SSD in neomejeno pasovno širino. A2 gostovanje ima tudi CloudLinux, različico OS Centos, ki je hitrejša in ima manj odjemalcev na strežniku kot večina.

A2 gostovanje ima tri upravljane načrte WordPress. Cene so enake kot v skupnih načrtih, in sicer 3,92 dolarja, 4,90 dolarja in 9,31 dolarja. Lite je omejen na eno spletno mesto in pet baz podatkov; Swift in Turbo ponujata neomejeno število spletnih strani in baz podatkov. Vsi načrti temeljijo na SSD-ju in imajo predpomnjenje, čeprav je Turbo plan optimiziral predpomnjenje. Vsi imajo CDN in dodatne varnostne možnosti. Swift in Turbo sta priložena tudi strežniku Rewind za varnostne kopije.

VPS in namenski načrti: DreamHost ima štiri načrte VPS, ki vsebujejo SSD diske in se začnejo pri 15 USD na mesec, z najvišjo stopnjo pa pri 120 USD na mesec. Ponujajo neomejeno pasovno širino in neomejeno število domen, načrti DreamHost VPS so primerni za mala in srednja podjetja, ki so prerasla skupno gostovanje.

A2 gostovanje ima dva VPS načrta s tremi stopnjami v vsaki. Neupravljane ravni so cene 5, 10 in 15 USD na mesec. Upravljane stopnje znašajo 32,99 USD, 46,19 USD in 65,99 USD na mesec. V načrtih A2 gostovanja so tudi SSD-ji, vendar obstajajo omejitve pasovne širine in pomnilnika.

DreamHost ima nekaj namenskih možnosti, ki se začnejo od 149 USD na mesec, cene pa so odvisne od izbrane konfiguracije. DreamHost na svojih namenskih nivojih omogoča neomejeno število IP-jev in neomejeno pasovno širino. A2 gostovanje ima dva načrta s tremi stopnjami v vsaki, kot v načrtih VPS. Brez upravljanja se začne pri 99,59 USD na mesec, upravljani načrt pa pri 141,09 USD na mesec. Gostovanje A2 sicer ima omejitve pasovne širine in shranjevanja, vendar so dokaj velikodušne.

Jamstvo za vračilo denarja: DreamHost ima 97-dnevno jamstvo za vračilo denarja v industriji. Garancija A2 gostovanja je tudi boljša od standardne trideset dni s ponudbo za vračilo denarja kadarkoli. Prvih 30 dni se v celoti povrne; po 30 dneh se nadomestilo oceni znova. DreamHost vam bo odvzel pristojbino za registracijo domene, če ste izkoristili brezplačno leto registracije.

Mnenje o cenah gostovalnih načrtov

DreamHost ima najboljše jamstvo za vračilo denarja v panogi – čeprav je A2 gostovanje tudi boljše od industrijskega standarda. DreamHost naredi izbiro skupnega ali upravljanega WordPress načrta preprosto, z le eno stopnjo v vsaki. Cene A2 Hosting na VPS in namenskih strežniških načrtih so zelo privlačne za mala in srednje velika podjetja.

Kako enostavno uporabljati DreamHost in A2 gostovanje

Enostavnost uporabe

Kako enostaven za uporabo vmesnika

Nadzorna plošča. Lastniška nadzorna plošča DreamHost-a ima veliko funkcij, vendar pa, če to ne bo industrijski standard, lahko pride do težav, če spletno mesto prestavite pozneje. A2 gostovanje uporablja uporabniku prijazen vmesnik cPanel, ki temelji na ikonah.

Instalacija z enim klikom. DreamHost ima razdelek za namestitev z enim klikom, čeprav ni na voljo toliko aplikacij, kot jih nudijo drugi namestitveni programi. A2 gostovanje uporablja Softaculous kot namestitveni program z enim klikom za stotine aplikacij.

Navigacija po spletnem mestu. Spletna mesta DreamHost in A2 Hosting zagotavljata vse, kar potrebujete za izbiro načrta. Oba imata koristne primerjalne karte za primerjavo stopenj v svojih načrtih, čeprav A2 gostovanje doda uporabne povezave do pojavnih oken za številne izraze in možnosti, prikazane na njihovih grafikonih. Bot so čisti in uporabniku prijazni. Vendar DreamHost otežuje iskanje nekaterih informacij, ne da bi se zatekali k Googlu ali prebrali wikije.

Mnenje o enostavni uporabi

Oba gostitelja sta dovolj enostavna za uporabo, vendar ima A2 gostovanje prednost pred uporabo standardnega cPanela, močnejšim namestiteljem aplikacij z enim klikom in lažjo iskanje informacij kot DreamHost.

Podpora DreamHost in A2 gostovanje

Tehnična in uporabniška podpora

Primerjava uporabniške podpore

DreamHost in A2 Hosting sta od strank deležna visokih ocen za storitve in podporo, podporno osebje pa velja za prijazno in dobro znanje.

A2 gostovanje ima telefon, e-pošto in klepet v živo 24/7. DreamHost ima stran za stike, na katero pošiljate vprašanja. Ko kupite od njih, je več možnosti za podporo DreamHosta, vendar telefon ni eden od njih. DreamHost ima drugačen wiki, ki se posodablja po potrebi in vsebuje veliko informacij, podobno kot baza znanja. DreamHost in A2 Hosting imata blog in forum, A2 Hosting pa Facebook stran.

Mnenje o uporabniški podpori

Obe gostiteljski podjetji dobita visoke ocene za znanje in koristnost servisnega in podpornega osebja. Oba ponujata veliko nasvetov in informacij. Vendar pa DreamHost zaradi mnogih, če nima telefonske podpore, ni tako prijazen do podpore.

Mnenja uporabnikov o DreamHost in A2 gostovanju

Mnenja uporabnikov

Primerjave mnenj uporabnikov

Opomba: Ker ocene objavljajo tisti, ki se počutijo zelo močno in so posledično bodisi močno negativni bodisi močno pozitivni, ne bi smeli biti odločilni dejavnik pri izbiri spletnega gostitelja. Ko pa se nekaj dosledno pojavlja, je morda treba kaj premisliti.

Negativne ocene za DreamHost in A2 gostovanje

DreamHost. Najpogostejša pritožba strank DreamHost je pomanjkanje telefonske podpore. Nekateri poročajo tudi o podporni klepetalnici.

A2 gostovanje. A2 dobi manj negativnih ocen kot večina podjetij. Običajno gre za posamezne primere slabih izkušenj s podporo strankam.

Pozitivne ocene za DreamHost in A2 gostovanje

DreamHost. Podpora strankam DreamHost večino časa dobi pozitivne komentarje. DreamHost prejme tudi kudo za skoraj neomejeno vse, kar si delijo za tako nizko ceno.

A2 gostovanje. A2 dobi veliko pozitivnih ocen za podporo strankam. Stranke so navdušene tudi nad številnimi funkcijami za ceno in hitrost strežnikov A2 Hosting.

Mnenje o mnenju uporabnikov

Na splošno so obe gostiteljski družbi dobro sprejeti. Vendar pa A2 gostovanje dobi manj negativnih ocen kot DreamHost.

Sklep o primerjavi DreamHost in A2 gostovanja

Katero gostovanje je najboljše za vas?

Izbira najboljše platforme

DreamHost in A2 gostovanje imata veliko podobnih lastnosti, vendar obstajajo razlogi, da bi bili eni bolj zaželeni kot drugi.

Razlogi za izbiro gostovanja A2 preko DreamHosta:

 • Kadar koli garancija za vračilo denarja
 • Konkurenčni načrti VPS in namenski načrti
 • Uporablja industrijski standard cPanel
 • 24/7 podpora za telefon in klepet

Razlogi za izbiro DreamHost-a prek A2 gostovanja:

 • Enostavnost načrta za skupno gostovanje in upravljanje WordPress gostovanja
 • Najdaljše jamstvo za vračilo denarja
 • Funkcije »Neomejeno« na vseh nivojih skupnih načrtov

Medtem ko je DreamHost primeren za podjetja srednjih in velikih podjetij s cenovno ugodnimi VPS-ji in namenskimi strežniškimi načrti z neomejeno pasovno širino, pa A2 Hosting-ove cene za VPS in namenske strežniške načrte omogočajo tudi privlačno izbiro. DreamHost enoplastni načrt gostovanja v skupni rabi je privlačen za tiste, ki želijo “neomejeno vse”, ne da bi se morali odločiti med stopnjami.

Vendar pa morda ni primeren za začetnika, saj ni ustvarjalca spletnih strani in nobene telefonske podpore. Obe gostiteljski družbi ponujata dobro ceno za število funkcij, ki jih zagotavljata v svojih načrtih.

Ta primerjava navaja le dve od mnogih možnosti, ki so na voljo pri spletnem gostovanju. Če lahko porabite nekaj dolarjev več od proračunskih cen, lahko s SiteGround dobite hitro nalaganje in odzivne čase ter vrhunske funkcije. Za drugega gostitelja, ki bi bil odlična izbira za upravljan WordPress, si oglejte InMotion Hosting

Imate kakšna vprašanja o DreamHost ali A2 gostovanju? Kakšne so vaše izkušnje s spletnim gostovanjem na splošno? Pustite svoje komentarje in nas obvestite.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map