Bluehost vs SiteGround: Katerega morate uporabiti?

“Če vaše podjetje ni v internetu, vaše podjetje ne bo več”, – Bill Gates.


S hitrostjo ustvarjanja in gostovanja spletnih strani danes se zdi, da so ljudje končno spoznali pomen interneta in izjave Billa Gatesa.

In to spoznanje potrebe po spletni prisotnosti za podjetja je povzročilo porast številnih ponudnikov gostovanja.

Toda izbira tistega, ki najbolje ustreza vašim zahtevam, ni tako enostavna.

Pri tej nalogi smo vam pomagali z izbiro dveh najbolj priljubljenih spletnih gostiteljev, Bluehost in SiteGround.

Objektivni pregled ključnih značilnosti Bluehosta in SiteGround smo izvedli s ciljem, da vam pomagamo nekoliko olajšati izbiro ponudnika spletnega gostovanja.

Poglobljeno primerjamo ti dve podjetji s pregledom njihovih lastnosti gostovanja, prednosti, slabosti, ocene strank, cene in načrte,

Bluehost je bil ustanovljen leta 1996 in je tako že več kot 19 let v gostiteljskem poslu SiteGround ima približno 12 let izkušenj, saj je bil ustanovljen šele leta 2004.

Vendar pa sta si obe podjetji, ki gostujeta na spletnih straneh, prislužili položaj med najbolj priljubljenimi in vrhunskimi spletnimi gostitelji sveta.

Bluehost je s sedežem v ameriški zvezni državi Utah v spletni lasti skupine Endurance International (EIG), ki ima pod svojim imenom več drugih gostujočih podjetij. SiteGround ni eden od teh; sedež je v Sofiji v Bolgariji.

Bluehost je že dolgo eden vodilnih svetovnih ponudnikov gostovanja spletnih mest, saj je skupaj s svojimi podjetji EIG gostil več kot 2 milijona spletnih mest.

Čeprav SiteGround morda ni tako velik kot Bluehost, se je povzpel na lestvico in se uveljavil tudi kot ena najprimernejših rešitev spletnega gostovanja.

Kakovost storitev spletnega gostovanja spletnega mesta Site Ground je z več kot 450.000 spletnimi mesti dobro znana.

Poleg tega oba spletna gostitelja ponujata skupno gostovanje, VPS gostovanje, namensko gostovanje strežnikov, gostovanje WordPressa in gostovanje v oblaku.

Vendar pa SiteGround ponuja tudi gostovalne rešitve za CMS, vključno z Joomlo in Drupal.

Poleg tega je SiteGround sponzor takšnih odprtokodnih skupnosti, kot so Joomla, WordPress in Magenta.

Prav tako je SiteGround sodeloval z več podjetji, vključno z GlobalSign, cPanel, Softaculous, SingleHop, CloudFlare, SoftLayer, OpenSRS, 1H in Open Classifieds.

Tako Bluehost kot Siteground sta osvojila priznanji.

Bluehost je bil dobitnik več nagrad revije gostitelja: najboljše podjetje za spletno gostovanje, najboljše proračunsko gostovanje, najboljše cenovno gostovanje,

SiteGround je prejel tudi nekaj nagrad, vključno z najboljšim dostopnim gostovanjem v letu 2013 in najboljšim upravljanim WordPress gostovanjem osebnih s strani WebHostingCat leta 2015.

Primerjajte delovanje Bluehosta in SiteGround

Contents

Začasni čas, zanesljivost, hitrost in zmogljivost

Nadzor nad časom

Občasni čas. Eden glavnih razlogov, da sta Bluehost in SiteGround tako priljubljena, je ta, da zagotavljata, da so spletna mesta, ki jih gostijo na njihovih strežnikih, na voljo večino časa.

Z drugimi besedami, ponujajo znatno visok odstotek uptime. Medtem ko SiteGround daje 99,99-odstotno garancijo za produkcijo, Bluehost izrecno ne daje nobenega jamstva.

Vendar pa se v času sprotnega testiranja za nekaj naših spletnih strani ugotovi, da je čas, ki ga ponujata oba ponudnika gostovanja, približno 99,99%.

Zanesljivost. Podatkovni centri SiteGround zagotavljajo visoko raven odpuščanja električne energije, skupaj z več možnostmi prekinitve, ki jih sestavljajo več napajalnikov, lastni generatorji električne energije in tehnologija UPS podjetja..

Vse te podatkovne centre nadziramo tudi s celodnevno zaščito ljudi, nadzorom dostopa, biometričnimi predmeti, neprebojnimi lobiji in video nadzorom. Zaradi vseh teh dejavnikov so strežniki SiteGround nekateri najbolj zanesljivi na svetu.

Podatkovni center Bluehost se nahaja v Utahu. Središče podpira ključne funkcije, kot so varnostno kopiranje UPS, zrcalno varnostno kopijo, dizelski generatorji in druge funkcije, povezane z napajanjem.

Bluehost nudi tudi odlično zanesljivost za vaša spletna mesta z naprednimi strežniki in strojno opremo.

Hitrost in zmogljivost. SiteGround ima podatkovne centre v štirih različnih državah, in sicer v ZDA, Veliki Britaniji, na Nizozemskem in v Singapurju na treh različnih celinah.

To vam daje možnost gostovanja spletnih mest na strežnikih, ki so najbližji lokaciji glavnih obiskovalcev vašega spletnega mesta, kar vodi k boljši hitrosti in uspešnosti spletnega mesta..

Bluehostovih strežnikov ni na voljo različnih podatkovnih centrov na celinah.

SiteGround za večino svojih strežnikov uporablja tudi Apache, CentOS, MySQL, PHP in WHM / cPanel. Pod blagovno znamko 1H je ustvaril programske rešitve po meri za izolacijo in spremljanje računov ter za optimizacijo hitrosti svojih strežnikov.

Najdaljši čas, potreben za odgovor na zahtevo za nalaganje strani, pogosto pomaga določiti kakovost strežnikov in posledično uspešnost.

Preizkusili smo čas nalaganja spletnega mesta, ki gostuje na strežnikih Bluehost, in ga primerjali s časom spletnega mesta, ki je gostoval na strežniku SiteGround. Povprečni čas nalaganja za Bluehost je bil približno 2,4 s, medtem ko se je za SiteGround izkazal za približno 2,2 s.

Menimo, da sta čas nalaganja obeh gostiteljev odlična.

SiteGround tudi poveča hitrost vaših spletnih strani z uporabo predpomnilnika lakov, memcache, SuperCacher in CloudFare. Tako spletna mesta pomagajo doseči nekoliko boljše delovanje med velikim prometom.

Mnenje o uspešnosti Bluehosta in SiteGround

Tako Bluehost kot SiteGround uspevata večino časa imeti na voljo svoja spletna mesta z visoko zmogljivostjo in hitrostjo ter z odlično zanesljivostjo.
Dejstvo, da SiteGround veliko uporablja statično predpomnjenje z optimiziranimi strežniki in ima centre podatkov v štirih različnih državah, je prednostna možnost.

Značilnosti Bluehosta in SiteGround

Primerjajte ključne lastnosti

Primerjane ključne lastnosti

Spletna stran Builder. SiteGround ne ponuja orodja za oblikovanje spletnih mest. Kljub temu ponuja veliko koristnih vadnic in navodil na osnovi čarovnika. Te vam pomagajo pri ustvarjanju spletnega mesta, nastavitvi Joomle ipd.

Pravzaprav vas vodijo s postopnimi navodili hitro skozi celoten postopek nastavitve vašega spletnega mesta. Poleg tega morate samo urejati vsebinski del.

Poleg tega lahko blog nastavite s programom WordPress, wikijem s programsko opremo za spletno stran ali forumsko platformo phpBB3.

Kar se tiče razvoja spletnega mesta z minimalnim kodiranjem ali brez njega s funkcijo povleci in spusti, vam Bluehost ponuja priljubljenega ustvarjalca spletnih strani Weebly.

Lahko ustvarite preprosto, minimalistično spletno mesto z brezplačno različico Weebly ali pa se odločite za dostop do številnih naprednih funkcij z nadgradnjo na plačljivi načrt (8,99 USD na mesec). Prav tako Bluehost ponuja tudi graditelja spletnega mesta za goMobi.

Varnost. Z njimi bosta zadovoljna tako SiteGround kot tudi Bluehost glede obsežnih varnostnih funkcij. Ti vključujejo zaščito med vročimi povezavami in različna orodja za preprečevanje neželene pošte, kot so Apache Spam Assassin, strokovnjaki za neželeno pošto in kladivo za neželeno pošto.

Bluehost ponuja tudi CloudFlare za izboljšanje varnosti vašega spletnega mesta s SSL-jem in zaščito pred napadi distribuirane zavrnitve storitve (DDoS). SiteGround ponuja tudi integracijo CloudFlare.

Poleg tega Bluehost razširja podporo za druge varnostne funkcije, na primer črne sezname naslovov IP, imenike, zaščitene z geslom, upravljanje digitalnih potrdil in zasebne ključe.

Omogoča vam tudi uporabo domene SiteLock Domain Security, ki je na voljo za približno 1,67 USD na mesec. Dostop do varne lupine (SSH) omogoča varen dostop do konfiguracijskih datotek za skrbnike spletnega mesta.

SiteGround je zelo znan po svojih varnostnih lastnostih. Poleg omenjenih varnostnih funkcij SiteGround ponuja tudi črne sezname naslovov IP in dodatek HackAlert Monitoring (približno 1 USD na mesec), ki vas obvešča, če je vaše spletno mesto napadeno.

SiteGround tudi skrbnikom omogoča, da uporabnikom preprečijo, da bi razkrivali ali javno objavljali gesla na določenih delih vašega spletnega mesta z zelo učinkovito varnostno funkcijo z oznako »Leech Protect«.

Upravljavec WordPress gostovanja. Pri gostovanju WordPressa, ki ga upravlja Bluehost, vam ni treba nameščati programske opreme WordPress CMS, saj je vnaprej nameščena.

SiteGround ponuja tudi upravljano gostovanje v Wordu WordPress in skrbi za namestitev, da se zagotovi boljša varnost, vsakodnevno varnostno kopiranje in samodejne posodobitve vtičnikov za vaša mesta WordPress.

SiteGround ima boljše možnosti za poceni gostovanje v WordPressu z minimalno konfiguracijo kot Bluehost.

Vendar Bluehost ponuja boljše načrte gostovanja WordPress z visoko konfiguracijo, ki so primerni za izjemno velik promet.

Rešitev za e-trgovino. Z SiteGround dobite možnosti samodejnega namestitve za različne aplikacije za e-trgovino, kot so CSCart, Magento in PrestaShop, s katerimi lahko hitro nastavite spletno trgovino.

Lahko pa uporabite katero koli od možnosti e-trgovine, ki so na voljo v podjetju Softaculous, na primer Showare, OpenCart in ZenCart. SiteGround ponuja tudi različne možnosti, ki so osredotočene samo na nakupovalne vozičke ali dodatno samo na zaračunavanje in izdajanje računov.

Bluehost ponuja tudi številne funkcije, povezane z e-trgovino. Omogoča vam enostavno gradnjo spletne trgovine z uporabo funkcije povleci in spusti aplikacije Magento.

Poleg tega lahko uporabljate nakupovalne vozičke, kot so Cube Cart, ZenCart in Agora, in uporabite plačilni prehod TransFirst za zagotavljanje varnih plačilnih transakcij za vaše stranke.

Mnenje o ključnih značilnostih Bluehosta in SiteGround

Čeprav oba spletna gostitelja ponujata zanesljivo varnost, SiteGround ponuja bolj inovativne varnostne rešitve, ki bodo spletna mesta novincev morale popolnoma zaščititi pred napadi. Kar zadeva ustvarjalce spletnih strani, Bluehost ponuja boljše in enostavnejše možnosti za uporabo v obliki Weeblyja in goMobi.

Primerjajte načrte za spletno gostovanje in cene Bluehosta in SiteGround

Gostovalni načrti & Cenitev

Primerjava načrtov cen

Opomba: Oba spletna gostitelja ponujata samo gostovanje v Linuxu; tukaj so njihove ključne značilnosti in cene.

Najcenejši načrt gostovanja Bluehost (deljen) je na voljo pri približno 3,95 USD na mesec (načrt Bluehost Starter),; medtem ko je najcenejši gostiteljski načrt SiteGround (v skupni rabi) približno 6,95 USD na mesec (načrt zagona).

Če bi bila spletna stran in ogromen obseg prometa na začetku, bi bilo za začetek dovolj teh 10 poceni načrtov.

Načrti gostovanja v skupni rabi. Tu je primerjava načrtov gostovanja v skupni rabi Bluehost z načrti gostovanja v skupni rabi SiteGround.

Bluehost Starter se začne pri približno 3,95 USD na mesec (triletna naročnina) ali 4,95 USD na mesec (dvoletna naročnina) ali 5,95 USD na mesec (enoletna naročnina), s 50 GB diskovnega prostora, petimi e-poštnimi računi in neomejeno bazo podatkov MySQL za eno spletno mesto.

Bluehost Plus se začne pri približno 6,95 USD na mesec (triletna naročnina) ali 7,95 USD na mesec (dvoletna naročnina) ali 8,95 USD na mesec (enoletna naročnina), s 150 Gb prostora na disku, 100 e-poštnih računov in neomejeno bazo podatkov MySQL za deset spletne strani.

Bluehost Business Pro se začne s 14,95 USD na mesec (triletna naročnina) ali 16,95 USD na mesec (dvoletna naročnina) ali 19,95 USD na mesec (enoletna naročnina), z neomejenim diskovnim prostorom, neomejenimi e-poštnimi računi in neomejeno bazo podatkov MySQL za neomejeno število spletnih strani.

Vsi načrti gostovanja SiteGround ponujajo neomejene baze podatkov MySQL, brezplačne domene, brezplačne prenose strani in brezplačne e-poštne račune.,

Zagon SiteGround se začne s 6,95 USD na mesec (letna naročnina ali višje), z 10 GB prostora za shranjevanje na enem spletnem mestu, ki sprejme približno 10 000 mesečnih obiskovalcev.

SiteGround GrowBig se začne pri 9,95 USD na mesec (letna naročnina ali višje), z 20 GB prostora za shranjevanje na več spletnih mestih, ki lahko sprejme približno 25 000 mesečnih obiskovalcev. Priložen je tudi WordPress SuperCacher, prednostna tehnična podpora in enoletni brezplačni SSL certifikat.

SiteGround GoGeek se začne s 14,95 USD na mesec (letna naročnina ali višje), s 30 GB prostora za shranjevanje na več spletnih mestih za obdelavo približno 100 000 mesečnih obiskovalcev.

GoGeek prihaja tudi z WordPress SuperCacher, enoletnim brezplačnim SSL certifikatom, prednostno tehnično podporo, WordPress prilagajanje z enim klikom, vnaprej nameščen Git za WordPress in brezplačno PCI skladnost.

Gostovalni načrti, ki jih upravlja WordPress. Oba spletna gostitelja ponujata upravljano gostovanje WordPressa:

SiteGround StartUp začne s 9,95 USD na mesec (na voljo s 30% popustom; 6,95 USD na mesec), z 10 GB prostora za shranjevanje na enem spletnem mestu za približno 10 000 mesečnih obiskovalcev.

SiteGround GrowBig se začne s 14,95 USD na mesec (na voljo s 33% popustom; 9,95 USD na mesec), z 20 GB prostora za shranjevanje na več spletnih mestih, s katerimi lahko obdela približno 25 000 mesečnih obiskovalcev. Priložen je tudi WordPress SuperCacher, prednostna tehnična podpora in enoletni brezplačni SSL certifikat.

SiteGround GoGeek se začne pri 29,95 USD na mesec (na voljo s 50% popustom; 14,95 USD na mesec), s 30 GB prostora za shranjevanje na več spletnih mestih za približno 100 000 mesečnih obiskovalcev.

GoGeek prihaja tudi z WordPress SuperCacher, enoletnim brezplačnim SSL certifikatom, prednostno tehnično podporo, WordPress prilagajanje z enim klikom, vnaprej nameščen Git za WordPress in brezplačno PCI skladnost.

Bluehost Blogger se začne pri 24,99 USD na mesec (približno 12,49 USD samo za prvi mesec), s 30 GB pomnilnika in enim naslovom za pet spletnih mest, s katerimi lahko obdela približno 100 milijonov mesečnih obiskovalcev.

Bluehost Professional se začne pri 74,99 USD na mesec (približno 37,50 $ samo prvi mesec), s 60 GB pomnilnika in enim naslovom za deset spletnih mest, s katerimi lahko obdela približno 300 milijonov mesečnih obiskovalcev.

Bluehost Business začne pri 119,99 USD na mesec (približno 60 USD samo prvi mesec), s 120 GB pomnilnika in enim naslovom na 20 spletnih mestih, s katerimi lahko oskrbi približno 600 milijonov mesečnih obiskovalcev.

Bluehost Enterprise začne s 169,99 USD na mesec (približno 85 dolarjev samo za prvi mesec), z 240 GB pomnilnika in enim IP naslovom za 30 spletnih strani za neomejeno število mesečnih obiskovalcev.

Gostovalni načrti VPS: Obe strani, ki gostita podjetji, ponujata štiri načrte gostovanja VPS. Medtem ko SiteGround ponuja 5TB pasovno širino z vsemi njihovimi načrti gostovanja VPS, Bluehost za svoje načrte ponuja pasovno širino od 1TB do 4TB..

Največji RAM, ki ga ponuja Bluehost, je 8 GB, največji, ki ga ponuja SiteGround, pa 4 GB. Podobno je največja ponudba pomnilnika Bluehost 240 GB, medtem ko SiteGround ponuja le 80 GB.

Cene Bluehost-ovih VPS načrtov za gostovanje se gibljejo od približno 29,99 USD na mesec do največ 119,99 USD na mesec.

V primerjavi s cenami VGS načrtov gostovanja VPS SiteGround se gibljejo od približno 60,00 USD na mesec do najvišjih okoli 140,00 USD na mesec. SiteGround se izkaže tudi nekoliko dražji za manj načrtov VPS s konfiguracijo kot Bluehost.

Namenski načrti gostovanja: Oba spletna gostitelja ponujata tri vrste namenskih gostovalnih načrtov. SiteGround ponuja največ štirih 500 GB prostora za shranjevanje v primerjavi z največ 1 TB, ki ga ponuja Bluehost.

Bluehost ponuja tudi največjo pasovno širino 15TB (z načrtom Bluehost Premium), SiteGround pa ponuja le 5TB pasovno širino s svojimi celotnimi nameni strežnikov. Oba ponujata največ 16GB RAM-a.

Najnižja cena za namenski načrt Bluehost je 149,99 USD na mesec, medtem ko je za SiteGround 229,00 USD na mesec.

Na drugem koncu cenovne lestvice najvišji stroški načrta gostovanja, namenjenega Bluehostu, znašajo 249,99 USD na mesec, medtem ko nam najvišja cena za namensko gostovanje SiteGround načrtuje 429,00 USD mesečno.

Še enkrat je SiteGround nekoliko dražji od Bluehosta.

Garancija za vračilo denarja. Bluehost in SiteGround ponujata podobna obdobja garancije za vračilo denarja v približno 30 dneh.

Mnenje o cenah gostovalnih načrtov

Načrti gostovanja spletnega mesta SiteGround so bolj primerni za absolutne začetnike, ki potrebujejo minimalno konfiguracijo in ne želijo porabiti veliko denarja v začetnem obdobju.
Ko pa se premikate proti načrtom gostovanja z visoko konfiguracijo VPS ali namenskih načrtih gostovanja, Bluehost ponuja boljše ali podobne konfiguracije po nižjih cenah kot SiteGround.

Kako enostavno uporabljati Bluehost in SiteGround

Enostavnost uporabe

Kako enostaven za uporabo vmesnika

SiteGround in Bluehost uporabljata cPanel, industrijsko standardno nadzorno ploščo. Ta nadzorna plošča je neverjetno enostavna za uporabo in, če ste izkušen spletni skrbnik, ste verjetno že prej uporabljali podobne vrste nadzornih plošč.

Oba gostitelja spletnih strani se ponašata z enostavnimi nameščenci z enim klikom.

Mnenje o enostavni uporabi

Obstaja povezava med SiteGround in Bluehost glede na njihovo enostavno uporabo.

Podpora Bluehosta in SiteGround

Tehnična in uporabniška podpora

Primerjava uporabniške podpore

SiteGround in Bluehost ponujata različne možnosti, da stopijo v stik s svojo ekipo za podporo, da hitro odpravijo kakršne koli poizvedbe ali težave.

SiteGround vam nudi 24-urno telefonsko podporo 24x7xx52, klepet v živo, sistem za izdajo vozovnic in podobno. Dvakrat smo preizkusili njihovo funkcijo klepetanja v živo in oba smo v eni minuti prejeli zadovoljiv odziv, kar je izjemno hitro.

Tudi število člankov, vaj in zelo močnih čarovnikov, ki vas vodijo skozi namestitve različnih programskih rešitev, ste več kot dovolj za vas in vaša spletna mesta.

Bluehost ponuja podobne funkcije kot SiteGround, vendar njihova podporna skupina traja dlje časa, da odgovori na klepete v živo, kot skupina za podporo strankam SiteGround.

Za primerjavo boste verjetno ugotovili, da bo podporna ekipa SiteGround bolj učinkovita pri roki kot Bluehostova ekipa.

Mnenje o uporabniški podpori

Naše glasovanje je podprto s skupino za podporo strankam SiteGround zaradi njihovih hitrih odgovorov na klepet v živo in boljše držanje za spletne skrbnike, ki imajo malo ali nič tehničnega znanja.

Ocene uporabnikov Bluehost in SiteGround

Mnenja uporabnikov

Primerjave mnenj uporabnikov

Opomba: Nikoli, nikoli, nikoli ne uporabite mnenja kot odločilni dejavnik pri izbiri spletnega gostitelja. Ocene skoraj vedno objavljajo tisti, ki so strastni, zato je večina strank, ki objavljajo ocene, bodisi močno negativna bodisi močno pozitivna. Vendar pa bi morali uporabiti kritike kot vodilo, če je gostovalno podjetje za nekaj nenehno ocenjeno visoko ali slabo.

Negativne ocene za Bluehost in SiteGround

Večina mnenj kupcev za Bluehost je izpostavila njihove drage načrte za skupno gostovanje in potrebo po namestitvi številnih dodatkov za več funkcij.

Poleg tega med njihovimi strankami obstaja veliko povpraševanje po tem spletnem gostitelju, da začne ponujati mesečne skupne gostovalne načrte.

Številne stranke so za SiteGround izrazile pomisleke glede svojega dragega VPS-a in namenskih načrtov gostovanja ter znatno manjše pasovne širine, ki jim je bila na voljo.

Pozitivne ocene za Bluehost in SiteGround

Številni novi startupi, mala podjetja in posamezni strokovnjaki so pohvalili nizkocenovne načrte gostovanja v skupni rabi, ki jih ponuja SiteGround.

Pozitivna so bila tudi mnenja o varnostnih funkcijah, njihovi odlični podpori strankam in izbiri lokacije podatkovnega centra.

Pozitivne ocene za Bluehost se nanašajo predvsem na njihov cenovno ugoden VPS in namenske gostovalne načrte, ki zlahka prenesejo ogromne količine prometa.

Mnogo dobrih ocen se je vrtilo tudi med odličnimi varnostnimi lastnostmi, ki jih ponujamo.

Sklep o primerjavi Bluehosta in SiteGround

Katero gostovanje je najboljše za vas?

Izbira najboljše platforme

Razlogi, da izberete Bluehost nad SiteGround

 • Poceni VPS gostovanje in namenski strežniški načrti za gostovanje
 • Večje možnosti pasovne širine za upravljanje velikih količin prometa
 • Večja zmožnost podpiranja velike količine prometa za upravljana mesta WordPress z višjimi konfiguracijskimi načrti
 • Razpoložljivost boljših orodij za izdelavo spletnih strani, kot sta Weebly in goMobi

Razlogi za izbiro SiteGround nad Bluehostom:

 • Možnost izbiranja med lokacijami podatkovnega središča na treh celinah
 • Strankam, ki želijo premakniti obstoječa spletna mesta, brezplačno spletno mesto za prenos
 • Nekoliko boljša hitrost in zmogljivost strežnikov in spletnih strani
 • Hitrejše odzivne čase na poizvedbe o podpori za klepet v živo

SiteGround je primeren za mala podjetja, startupe in strokovnjake, ki iščejo cenejši načrt skupnega gostovanja, boljše vodenje skozi postopek gostovanja in višjo raven varnosti. Vendar je Bluehost idealen za spletna mesta srednje velikih in velikih podjetij, ki imajo velike količine prometa in potrebujejo cenovno ugodne načrte gostovanja, ki ponujajo višjo konfiguracijo, zlasti pasovno širino.

Majhna podjetja bodo neomejena pasovna širina in shranjevanje našli privlačna. Obe gostiteljski družbi ponujata ugodne cene za količino funkcij, ki jih ponujata.

Hostgator (ki je v lasti tudi EIG) lahko Bluehostu služi kot alternativa o boljši podpori, razširljivosti, visokem upravljanju prometa in še več.

Pravzaprav lahko deluje tudi kot odlična alternativa tako za SiteGround kot Bluehost, saj ponuja redne načrte gostovanja Linuxa in tudi gostovanje za Windows.

Ste že prej kot spletni strežnik uporabljali Bluehost ali SiteGround? Imaš kakšno vprašanje? Delite svoje izkušnje in komentarje spodaj in hvala za branje!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map