Bluehost vs Network Solutions: Katero naj uporabite?

Bluehost in omrežne rešitve v primerjavi


Z vsemi načrti, funkcijami, možnostmi in dodatki je izbira podjetja za gostovanje spletnega mesta za vaše spletno mesto lahko čudna izkušnja. Uporabite to primerjavo med seboj med Bluehost in Network Solutions, da razjasnite stvari in omejite izbire.

Tako Bluehost kot Network Solutions sta že dve desetletji v poslu s spletnim gostovanjem. Bluehost ponuja storitve od leta 1996. Network Solutions se je kot svetovalno podjetje začelo ukvarjati leta 1979, leta 1993 pa je postal prvi in ​​edini registrator domene, dokler se leta 1999 ni začelo odprto tekmovanje..

Network Solutions še vedno dobiva 45% svojega dobička od poslovanja z registracijo domen. Leta 2005 so začeli ponujati več izdelkov, kot je spletno gostovanje.

BlueHost ima na svojih strežnikih več kot 2 milijona spletnih mest. BlueHost in omrežne rešitve ponujajo skupno gostovanje, upravljano gostovanje WordPressa in VPS strežniške načrte. BlueHost ima tudi namenske načrte, čeprav so BlueHost-ovi VPS-ji in možnosti namenskega strežnika nedavni dodatki.

Network Solutions ne ponuja namenskih strežniških načrtov. Network Solutions ponuja možnosti Linux in Windows za skupno gostovanje, medtem ko so načrti VPS samo za Linux.

BlueHost ima številne nagrade za “najboljše”, vključno z “Najboljše ugodno gostovanje” in “Najboljši gostitelj.” J. Solutions and Associates je v enem od svojih klicnih centrov od leta 2006 do 2010 omrežje Solutions imenovalo za “izjemne storitve za stranke”..

BlueHost je leta 2010 kupila Endurance International Group (EIG). EIG je lastnik številnih podjetij za spletno gostovanje, vendar jim omogoča, da delujejo pod lastnimi pasicami. Spletna mesta EIG med seboj niso kloni. Vendar pa obstaja nekaj podobnosti med gostujočimi podjetji v lasti EIG.

Morda boste ugotovili, da lahko imate enake težave, če imate težave z enim podjetjem EIG. Omrežne rešitve so kupili že večkrat, zadnja leta 2011 pa jih je objavila spletna stran Web.com. Zaradi tega nakupa je prišlo do novega vodstva, zmanjšanja števila zaposlenih in do zaprtja več pisarn.

Primerjajte uspešnost BlueHost in Network Solutions

Contents

Začasnost in zanesljivost

Nadzor nad časom

Občasni čas. BlueHost nima garancije za uptime, vendar pa statistični podatki kažejo, da je čas nadgradnje redno 99,9% ali boljši. Network Solutions pravi, da ima 99,99-odstotno jamstvo za Linux in 99,9% za načrte Windows, vendar v pogojih storitve vračila ni omenjeno, če ta nadgradnja ni izpolnjena.

Izvedba. BlueHost gradi lastne strežnike in uporablja 16-jedrne AMD Opterons.

Preizkus spletnega mesta, ki gostuje na BlueHostu, je povzročil čas obremenitve 2,37s, kar je hitreje kot 65% spletnih mest, testiranih na Pingdomu. Preizkus spletnega mesta Network Solutions je povzročil čas nalaganja 3,21s, počasneje kot 48% preizkušenih mest.

Zanesljivost. Podatkovni center za BlueHost se nahaja v Utahu. Za odvečnost podatkovne centre napaja in hladi več virov, za nujne primere pa so vzpostavljene varnostne kopije dizla. BlueHost nima zrcaljenih ali odvečnih varnostnih kopij podatkov – razen svojih načrtov v oblaku. Varnostne kopije se hranijo največ 30 dni.

Ni jasno, kje se nahajajo podatkovni centri Network Solutions, razen v Severni Ameriki. Zdi se, da podatkovni centri za odvečnost uporabljajo gručaste strežnike, narejene iz rezil HP in IBM. Podatkovni centri se napajajo in hladijo z odvečnimi in dizelskimi varnostnimi kopijami, spremljajo se na kraju samem zaradi varnosti in zanesljivosti in so podprti ponoči.

Mnenje o uspešnosti BlueHost in omrežnih rešitev

Network Solutions ima garancijo za sprotno delo, vendar ne vsebuje varnostnih kopij. BlueHost nima garancije za posodobitev, vendar zanesljivo vzdržuje čas delovanja. Preizkusi obremenitve in odzivnih časov za gostovana spletna mesta so bili za BlueHost hitrejši.

Značilnosti BlueHost in omrežnih rešitev

Primerjajte ključne lastnosti

Primerjane ključne lastnosti

Opomba: “Neomejeno” ali “neomejeno” so izrazi, ki jih podjetja za gostovanje pri opisovanju ponujenih funkcij uporabljajo. Ta tržni izraz ne pomeni “vse, kar lahko uporabite.” Namesto tega se izrazi nanašajo na to, kar gostiteljska družba “šteje za razumno”. Gostiteljsko podjetje lahko začasno prekine spletna mesta zaradi prekomerne uporabe – včasih brez opozorila.

Registracija domene. Oba gostitelja sta registratorja domen – Network Solutions je prvi priznani registrator domene. BlueHost zagotavlja brezplačno leto registracije domen za nove račune. Network Solutions ponuja brezplačno domeno za eno leto. Vendar so cene za obnovo domene naslednje leto s strani Network Solutions dva do trikrat višje od tiste, ki jo zaračunava večina registratorjev.

Spletna stran Builder. BlueHost zagotavlja povleci in spusti Weebly Basic, ki je omejen na 5 spletnih strani. Basic je brezplačen, vendar je za doplačilo na voljo nadgradnja na zmogljivejši Weebly Premium. Network Solutions ima Builder spletnih strani. Ta graditelj ima tudi vmesnik povleci in spusti. Za doplačilo Network Solutions ponuja goMobi za izdelavo spletnega mesta za mobilne naprave.

Baze podatkov. BlueHost ponuja neomejene baze podatkov MySQL. Dovoljenja za baze podatkov MySQL za omrežne rešitve se razlikujejo, odvisno od izbranega načrta. Za tri načrte v skupni rabi so omejitve 25, 50 in neomejene.

E-poštni računi. BlueHost ponuja neomejene e-poštne račune in posredovanje e-pošte. Nadomestila za e-pošto za skupne načrte omrežnih rešitev so 1000, 2500 in neomejena za tri načrte.

Gostovanje WordPress. Tako BlueHost kot omrežne rešitve ponujajo upravljane načrte WordPress. Upravljani načrti WordPress pogosto stanejo več kot standardni načrt v skupni rabi. Nekateri od teh dodatnih stroškov so zato, ker upravljani WordPress načrti običajno gostijo na optimiziranih strežnikih s predpomnilnikom in dodatno varnostjo, da se zagotovi večja zmogljivost in stabilnost. Glavna prednost, ki jo vodi WordPress gostovanje, je, da se samodejno varnostno kopiranje in posodabljanje vaših WordPress spletnih mest opravi za vas. Tehnične stvari lahko pustite pri miru in se osredotočite na tisto, kar je pomembno – svojo vsebino.

Rešitev za e-trgovino. BlueHost ponuja brezplačne nakupovalne vozičke prek svojih nadzornih plošč, kot so Magneto, ZenCart, PrestaShop in drugi. Network Solutions ponuja vgrajenega gradbenika v treh načrtih z mesečnimi pristojbinami – eden omogoča 25 izdelkov, drugi 300 izdelkov in najvišji 100.000 izdelkov. Network Solutions ima tudi funkcijo Jumpstart, ki vašo trgovino nastavi z do 25 izdelki za enkratno plačilo 299 USD.

Varnostne kopije. BlueHost ponuja dnevne, tedenske in mesečne varnostne kopije, poleg tega pa ponuja tudi SiteBackup Pro za plačilo – čeprav je brezplačen s skupnim načrtom Business Pro. SiteBackup Pro omogoča varnostno kopiranje in obnavljanje na ravni datoteke. Network Solutions ponuja posnetke varnostnih kopij in obnovitev na nadzorni plošči in jih hrani sedem dni.

Gostovanje varnosti. BlueHost ponuja osnovno storitev SiteLock, ki išče in odpravlja zlonamerno programsko opremo, na svojih nižjih stopnjah in SiteLock Pro brezplačno na svojih višjih nivojih. BlueHost ima tudi notranje procese za zaščito pred DDoS. Network Solution skenira in proaktivno deluje proti DDoS grožnjam, zlonamerni programski opremi in virusom za svoje WordPress načrte. Network Solutions z zgornjim dvema stopnjama skupnega gostovanja samodejno odstrani zlonamerno programsko opremo in prepreči običajne hekerske napade. Ponuja tudi SiteLock za mesečno naročnino.

Vsi načrti Bluehost imajo brezplačen skupni SSL certifikat, zgornji deljeni načrt pa z brezplačnim zasebnim SSL certifikatom. Network Solutions ponuja brezplačen skupni SSL za zgornjo stopnjo deljenega gostovanja in zasebni SSL je mogoče kupiti.

Nadzorna plošča. Nadzorna plošča BlueHosta temelji na cPanelu, vendar ima spremenjen vmesnik. Network Solutions ima lastniško nadzorno ploščo. Ima potrebne osnovne funkcije, vendar se jih nekaj navadi, še posebej, če ste prej prišli iz gostitelja cPanel.

Partnerski in preprodajalski programi. Z affiliate programom BlueHost lahko zaslužite 65 dolarjev za napotitev, brez mesečnih omejitev. S partnerskim programom Network Solutions je mogoče zaslužiti do 150 USD na mesec. Prodajni program Network Solutions je prek tretje osebe, SRSplus.

Extras.BlueHost ima 150 USD zneskov za oglase; Network Solutions ima programe trženja Network Solutions v vrednosti 50 USD. Če imate drugo mesto, bo BlueHost preselil uveljavljeno spletno mesto, čeprav za to storitev zaračuna premijo. Network Solutions ima na voljo nekaj možnosti trženja, SEO in e-trgovine za mesečne naročnine.

Mnenje o glavnih značilnostih BlueHost in omrežnih rešitev

Med tema dvema je veliko podobnih lastnosti. Vendar ima BlueHost v svojih skupnih načrtih več “neomejenih” funkcij. Če potrebujete načrt gostovanja v skupni rabi sistema Windows, je omrežna rešitev edina izbira med tema dvema.

Primerjajte načrte spletnega gostovanja in cene BlueHost in omrežnih rešitev

Gostovalni načrti & Cenitev

Primerjava načrtov cen

Opomba: Nenehne spremembe cen so pogoste pri podjetjih za gostovanje spletnih strani zaradi močne konkurence. Promocijske cene so značilne. Promocijske cene so običajno omejene na prvi rok storitve, zato boste s prijavo na daljše pogoje storitve imeli večje prihranke. Tudi brez promocij daljši pogoji storitve običajno povzročijo prekinitev cen. Spodnje cene temeljijo na cenah gostitelja v spletu v času te primerjave.

BlueHost. Obstajajo trije skupni načrti, ki jih ponuja BlueHost. Najnižja stopnja, Basic, dovoljuje eno mesto, zagotavlja 50 GB prostora za shranjevanje in omogoča neomejeno pasovno širino in e-poštne račune, za 3,95 USD na mesec. Poleg tega z 6,95 dolarja na mesec poveča shrambo na 150 GB, omogoči deset mest in ima CDN. Business Pro s 14,95 USD na mesec ponuja neomejeno število spletnih mest, pa tudi neomejeno pasovno širino, shranjevanje in e-poštne račune. CDN, zasebni SSL, namenski IP in Sitebackup Pro so vključeni v ta načrt najvišje stopnje. Vsi načrti BlueHost v skupni rabi imajo brezplačno registracijo domen za eno leto.

BlueHost ponuja tri nadgradljive načrte v oblaku za doplačilo, ki vaše podatke zrcalijo na treh mestih za zanesljivost in hitrejše nalaganje.

BlueHost ima štiri upravljane načrte WordPress, ki temeljijo na tehnologiji VPS. Najmanjši načrt, blogger, z 12,95 dolarja na mesec, je omejen na 100 milijonov obiskov, 30 GB prostora za shranjevanje in pet spletnih mest. Najpogostejši načrt, podjetje, katerega cena je 85 dolarjev na mesec, ima 240 GB prostora za shranjevanje, neomejeno pasovno širino in 30 mest. Druga dva, profesionalna na 37,50 dolarja, in poslovna po 60 dolarjev, sta vmes. Vsi imajo brezplačen CDN. SiteLock Pro je na voljo na spodnjih dveh stopnjah; poslovna raven ima SiteLock Premium, najvišja stopnja pa ima SiteLock Enterprise.

Omrežne rešitve. Cene na spletni strani Network Solutions so po nepotrebnem zmedene. Zdi se, da se cene na različnih straneh spreminjajo (brez obrazložitve). Network Solutions ponuja tri skupne načrte. Navidezna cena 9,96 USD na mesec za najnižjo stopnjo načrta, spletno gostovanje, omejuje prostor na disku na 300 GB. Omogoča 25 baz podatkov, neomejeno pasovno širino in neomejeno posredovanje e-pošte – čeprav je omejitev 1000 e-poštnih okenc. Profesionalno gostovanje znaša 15,78 USD na mesec za neomejeno shranjevanje, 2500 e-poštnih okenc, 50 baz podatkov, brezplačno CDN in neomejeno pasovno širino. Premium gostovanje znaša 21,26 USD na mesec za brezplačen CDN, brezplačen SSL, neomejeno e-pošto, baze podatkov, pasovno širino in shranjevanje. Vsi načrti imajo eno leto brezplačne registracije domen.

Network Solutions ima en upravljan načrt WordPress, ki se začne s 35 USD na mesec. Načrt zagotavlja skeniranje zlonamerne programske opreme in virusov, ima strokovno podporo za WordPress, zagotavlja neomejeno shranjevanje in pasovno širino, ima SSL certifikat in omogoča postopno določanje. Funkcija Staging vam omogoča, da spletno mesto ustvarite brez povezave, in ko ste zadovoljni, ga uporabite v živo. Omogoča vam spreminjanje in prilagajanje, ne da bi to vplivalo na spletno mesto v živo. Videti je, da je v WordPress načrtu dovoljeno eno domeno.

VPS in namenski načrti: BlueHost ima štiri načrte VPS. Običajna raven VPS v višini 14,99 USD na mesec bi bila primerna za posameznika ali majhna podjetja, ki potrebujejo nekoliko večjo uspešnost, kot bi jo omogočil deljeni načrt, vendar je za veliko več kot preveč omejena. Ostali trije načrti imajo boljše lastnosti in so ceno 29,99 USD, 44,99 USD in 55,99 USD na mesec. Načrti BlueHost VPS imajo omejitve pasovne širine od 1 TB do 4 TB. Network Solutions ima dva načrta VPS, in sicer Essential po 40 USD na mesec in Professional za 80 $ na mesec. Plasti BlueHosta imajo boljše funkcije za manj, le da Network Solutions podpira več upravljanih domen na nivo kot BlueHost.

BlueHost ima tri namenske stopnje, ki omogočajo 3, 4 in 5 IP, po ceni 74,99 USD, 99,99 USD in 124,99 USD na mesec. Network Solutions ne ponuja namenskih strežniških načrtov.

Jamstvo za vračilo denarja: BlueHost ima industrijsko standardno 30-dnevno garancijo, kot tudi Network Solutions. Če pa prekličete dolgoročno pogodbo z omrežnimi rešitvami, boste morda morali plačati znatne pristojbine za predčasno odpoved. Če imate brezplačno registracijo domen na BlueHost ali Network Solutions, bodo ti odvzeli pristojbino za registracijo domene za kakršno koli vračilo, obdržali pa boste ime domene.

Mnenje o cenah gostovalnih načrtov

Previsoke kazni Network Solutions za predčasno preklic in njihove višje cene daje prednost BlueHostu, razen za upravljan WordPress. Če potrebujete funkcije, ki jih ponuja namenski načrt, je BlueHost vaša edina izbira, saj Network Solutions nima namenskega načrta. Funkcije staging in “neomejeno” dajejo Network Solutions prednost uporabnikom WordPressa.

Kako enostavno uporabljati BlueHost in omrežne rešitve

Enostavnost uporabe

Kako enostaven za uporabo vmesnika

Nadzorna plošča. BlueHost uporablja cPanel, vendar s spremenjenim vmesnikom, zato bodo redni uporabniki cPanela morali nekaj prilagoditi. Lastniška nadzorna plošča Network Solutions ima večino funkcij, ki jih boste potrebovali. Vendar pa je navigacija in frustracija zmede, kopanje več in več klikov, kot bi bilo potrebno. Načrti za omrežne rešitve Windows uporabljajo standardno nadzorno ploščo Plesk.

Instalacija z enim klikom. BlueHost ponuja enostaven namestitveni program MOJO Marketplace z enim klikom za namestitev skoraj sto aplikacij. Network Solutions ima za WordPress in Joomla namestitev z enim klikom. Medtem ko so na nadzorni plošči na voljo še nekatere druge aplikacije z enim klikom, lahko pridete do devet korakov do teh aplikacij z enim klikom.

Navigacija po spletnem mestu. Spletna mesta Bluehost in Network Solutions ponujajo informacije, ki jih potrebujete za izbiro načrta. Bluehost ima koristne primerjalne karte za primerjavo stopenj v svojih načrtih. Omrežne rešitve tudi držijo, vendar najdete nekaj klikov.

Cene so na spletnem mestu Network Solutions nejasne. Pravzaprav na domači strani Network Solutions, razen v meniju z »Gostovanje in SSL«, spletno gostovanje ni omenjeno – namesto tega so predstavljeni drugi izdelki in storitve iz Network Solutions..

Mnenje o enostavni uporabi

Namestitveni program BlueHost z enim klikom ima več aplikacij in, čeprav je spremenjena, nadzorna plošča temelji na industrijskem standardnem cPanelu. Zdi se, da se omrežne rešitve osredotočajo na druge storitve bolj kot na spletno gostovanje.

Podpora BlueHost in omrežnih rešitev

Tehnična in uporabniška podpora

Primerjava uporabniške podpore

Po mnenju kupcev je to področje, ki ga BlueHost primanjkuje. Kljub temu, da je eden izmed klicnih centrov osvojil nagrade, ima tudi Network Solutions veliko več pritožb glede storitev za stranke kot pohvale.

BlueHost in omrežne rešitve imajo telefon in e-pošto, 24/7. BlueHost ima klepet v živo, Network Solutions pa ne. Oba imata obsežno bazo znanja z vajami in pogostimi vprašanji. Oba imata forum, čeprav je Forum Network Solutions dejansko povezava do foruma Web.com.

Network Solutions je imel v preteklosti polemiko. Leta 2009 je Network Solutions začel objavljati dnevne sezname iskanja domenskih imen, ki se izvajajo v polju za iskanje domene na spletnem mestu. Leta 2008 so omrežne rešitve brez dovoljenja uporabnika začele postavljati oglase na poddomene, če niso bile aktivne – pretvorile so jih v parkirane strani, zapolnjene z oglasi za omrežne rešitve.

V omrežjih Network Solutions so bili v letih 2008–2009 obtoženi domenskih domen. Pridržali bodo iskane domene, začasno prevzeli lastništvo, zato imena ne bi mogli registrirati drugje, ko ste iskali omrežne rešitve. Posamezniki, znani kot “degustatorji domen”, bi se naročili na te podatke in takoj, ko bi se omrežne rešitve po štirih dneh odjavile, bi ljudje domeno takoj kupili in jo ponudili v prodajo po višji ceni. Poročila o tovrstnih praksah so po odkupu spletnega mesta leta 2011 prenehala.

Mnenje o uporabniški podpori

Noben gostitelj tukaj ni popoln. BlueHost ima lahko rahlo prednost zaradi klepetanja v živo in zaradi dvomov, ki so jih v preteklosti povzročale dvomljive prakse Network Solutions.

Mnenja uporabnikov BlueHost in omrežnih rešitev

Mnenja uporabnikov

Primerjave mnenj uporabnikov

Opomba: Mnenja nikoli ne bi smela biti odločilni dejavnik pri izbiri spletnega gostitelja. Ker ocene običajno objavljajo tisti, ki so strastni, je večina ocen bodisi močno negativnih bodisi močno pozitivnih. Ko pa ista stvar prejme dosleden komentar, je morda treba kaj premisliti.

Negativne ocene za BlueHost in omrežne rešitve

BlueHost. Ocene BlueHosta za podporo strankam so izjemno negativne. Pritožbe vključujejo dolge čakalne dobe, nesramnost in ponavljajoče se vstopnice za isto izdajo.

Omrežne rešitve. Težko je najti spletnega gostitelja, ki bi imel bolj negativne ocene kot Network Solutions. Od omrežnih storitev do težav pri postavitvi spletnega mesta, Network Solutions dobijo kupci nizke ocene. Skoraj vsak vidik podjetja je imel pritožbe.

Pozitivne ocene za BlueHost in omrežne rešitve

BlueHost. Večina pozitivnih ocen kupcev BlueHost pohvali cene in funkcije, ki so predvidene v načrtih.

Omrežne rešitve. Pozitivnih ocen kupcev je malo in so daleč med. Na spletnem mestu Network Solutions sta samo dve pričevanji strank, in zdi se, da trenutno to spletno mesto gostuje drugje..

Mnenje o mnenju uporabnikov

Kot je bilo omenjeno, so ocene strank le en pokazatelj kakovosti spletnega gostovanja. Vendar pa bi moralo biti veliko število negativnih mnenj, ki jih od kupcev dobijo Network Solutions, potencialna rdeča zastava.

Sklep o primerjavi BlueHost in omrežnih rešitev

Katero gostovanje je najboljše za vas?

Izbira najboljše platforme

Na voljo so funkcije BlueHost in Network Solutions, ki jih ločujejo drug od drugega.

Razlogi za izbiro omrežnih rešitev preko BlueHosta:

 • Ni v lasti EIG (težava, če ste imeli težave z EIG v preteklosti)
 • Linux in Windows sta delila načrte za gostovanje

Razlogi za izbiro BlueHost prek omrežnih rešitev:

 • Brezplačna spletna stran
 • Uporablja cPanel – čeprav s spremenjenim vmesnikom
 • Na voljo je več aplikacij za namestitev z enim klikom
 • Namenski strežniški načrti za tiste, ki ga potrebujejo
 • Veliko nižje pristojbine za obnovo registracije domene

Network Solutions navaja, da je usmerjena v mala podjetja. Prvi mesec res ponuja nizke cene, vendar se po tem hitro podražijo.

Načrti za WordPress, ki jih upravlja BlueHost, so morda dražji od programov nekaterih drugih gostiteljev, vendar se zdi, da so ponujene funkcije zelo priljubljene – na kar kaže dejstvo, da na BlueHostu gostuje več kot milijon WordPressovih spletnih mest.

Za mala in srednje velika podjetja bi bil VPS in namenski načrti BlueHost privlačen.

Če ponudba namenskih strežnikov ne bo ponujena, lahko omeji privlačnost omrežnih rešitev za večja podjetja.

Nobeno podjetje nima podpore strankam, če je to pomembno vprašanje, boste morda želeli poiskati drugje.

Če želite gostitelja s hitrimi časi nalaganja in odzivov ter vrhunskimi funkcijami – in ne zamerite plačati nekaj več kot proračunsko ceno gostitelja SiteGround, bi bilo vredno preučiti..

Za uporabnike WordPress je InMotion Hosting gostiteljsko podjetje z odličnimi lastnostmi in eno najboljših garancij za vračilo denarja v poslu.

Imate kakršna koli vprašanja o BlueHost ali Network Solutions? Kakšne so vaše izkušnje s spletnim gostovanjem na splošno? Pustite svoje komentarje in nas obvestite.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map