Bluehost vs DreamHost: Katerega morate uporabiti?

Ne glede na razlog, da želite spletno mesto, poiščite spletno gostovanje, ki je primerno
lahko ste zmedeni, ker je toliko načrtov s toliko različnimi lastnostmi. Tole
Primerjava med nami med BlueHost in DreamHost vam lahko pomaga zmanjšati izbiro.


Tako BlueHost kot DreamHost sta v podjetju za spletno gostovanje že od devetdesetih let – BlueHost od leta 1996, DreamHost pa od leta 1997. Obe sta dobro uveljavljeni. BlueHost ima na svojih strežnikih več kot 2 milijona spletnih mest, DreamHost pa na svojih strežnikih več kot 1,5 milijona.

BlueHost in DreamHost zagotavljata skupno gostovanje, upravljano gostovanje v WordPressu ter VPS in namenske strežniške načrte – čeprav so BlueHost-ove VPS in namenske možnosti strežnika nedavni dodatki.

BlueHost je prejel vrsto nagrad za “najboljše”, vključno z “Najboljše cenovno gostovanje” in “Najboljše”
Host vrednosti. ” DreamHost je v letih 2014 in 2015 osvojil svoj delež nagrad “najboljši od”, vključno s “Best Business Host” PCMaga.

Leta 2010 je BlueHost kupila Endurance International Group (EIG), družba, ki je lastnica
številna podjetja za gostovanje, vendar dovoljuje, da vsako od njih deluje pod svojim imenom. Tudi
čeprav mesta EIG med seboj niso kloni, obstajajo številne podobnosti med EIG
v lasti gostovalnih podjetij.

Zavedati se morate, da boste morda imeli težave z enim podjetjem EIG
vprašanja z drugim. DreamHost je gostiteljsko podjetje v zasebni lasti in ima sedež v
Kalifornija.

Primerjajte uspešnost BlueHost in DreamHost

Contents

Začasnost in zanesljivost

Nadzor nad časom

Občasni čas. Čeprav podatki o občasnem prikazu BlueHosta pokažejo, da je redno 99,9% ali več, nimajo garancije za produkcijo. Po drugi strani ima DreamHost 100-odstotno jamstvo za čas upodabljanja. Ponovni so povračila za en dan gostovanja za vsako uro odmora..

Izvedba. BlueHost gradi lastne strežnike in uporablja 16-jedrne AMD Opterons. DreamHost uporablja tudi AMD-jeve procesorje in na svoje strežnike ima nameščene SSD-je.

Preizkus spletnega mesta, ki gostuje na BlueHostu, je povzročil čas obremenitve 2,37s, kar je hitreje kot 65% mest, testiranih na Pingdomu. Primerljivo spletno mesto DreamHost je povzročilo čas nalaganja 2,10s, kar je hitrejše od 70% preizkušenih mest.

Zanesljivost. Podatkovni center za BlueHost se nahaja v Utahu. Podatkovni center se napaja in hladi z odvečnimi viri, za nujne primere pa je vzpostavljeno varnostno kopiranje dizla. BlueHost ne zrcalje ali odvečnih varnostnih kopij podatkov, razen za načrte v oblaku. Varnostne kopije se hranijo največ 30 dni.

DreamHost ima dva kalifornijska podatkovna centra, enega v Los Angelesu in enega v Irvineu. Načrti so
v postopku konsolidacije kalifornijskih podatkovnih centrov v podatkovni center DreamHost v Portlandu.
Imajo tudi podatkovni center v Ashburnu v Virginiji. Vsi podatkovni centri so presežni
napajanje in hlajenje, varnostno kopiranje dizlov in zaščita 24/7 so na voljo v vseh podatkovnih centrih.

Mnenje o BlueHost proti DreamHost

Čeprav je zanesljivost odlična in je čas nadgradnje dober, pomanjkanje jamstva za produktivnost za
BlueHost bi lahko bil zaskrbljujoč. DreamHost ima eno najboljših garancij za čas delovanja. DreamHost ima tudi prednost pri časih obremenitve in odziva – vendar le z majhnim razmakom.

BlueHost proti DreamHost

Primerjajte ključne lastnosti

Primerjane ključne lastnosti

Opomba: Pri opisovanju funkcij boste našli “neomejeno” ali “neomejeno”, ki jih uporabljajo podjetja, ki gostijo spletno gostovanje. To je tržni izraz in ne pomeni “vse, kar lahko uporabite.” Namesto tega se izrazi nanašajo na tisto, kar gostiteljske družbe “štejejo za razumno uporabo.”

Registracija domene. Oba gostitelja sta registratorja domene. Tako BlueHost kot DreamHost zagotavljata brezplačno leto registracije domen za nove račune.

Spletna stran Builder. BlueHost zagotavlja povleci in spusti Weebly Basic, ki je omejen na 5 spletnih strani. Basic je brezplačna, za doplačilo pa je na voljo nadgradnja na Weebly Premium. DreamHost ne ponuja ustvarjalca spletnih strani.

Baze podatkov. BlueHost in DreamHost ponujata neomejeno število baz podatkov MySQL.

E-poštni računi. Tako BlueHost kot DreamHost zagotavljata neomejene e-poštne račune in posredovanje e-pošte.

Gostovanje WordPress. BlueHost in DreamHost ponujata upravljane načrte WordPress.
Upravljani načrti WordPress običajno stanejo več kot standardni načrt v skupni rabi. Del dodatka
stroški so, ker upravljani načrti WordPress običajno gostijo na optimiziranih strežnikih s takimi
ima funkcijo predpomnilnika in dodatno varnost za izboljšanje zmogljivosti in stabilnosti.

Glavna prednost upravljanega gostovanja WordPressa je samodejno varnostno kopiranje in posodabljanje
vaša spletna mesta v programu WordPress so narejena za vas, kar vam omogoča, da se osredotočite na tisto, kar je pomembno – spletna mesta. “
vsebino.

Rešitev za e-trgovino. BlueHost in DreamHost zagotavljata brezplačne nakupovalne vozičke prek svojih nadzornih plošč, kot so Magneto, ZenCart, PrestaShop in drugi. Vtičniki za e-trgovino WP so na voljo za oba gostitelja za WordPress spletna mesta. DreamHost podpira tudi reklamo
Izdelovalec spletnih strani za e-trgovino, Café Commerce – čeprav ni brezplačen.

Varnostne kopije. BlueHost ponuja dnevne, tedenske in mesečne varnostne kopije, za plačilo pa ponuja tudi SiteBackup Pro, čeprav je brezplačen s skupnim načrtom Business Pro. SiteBackup Pro omogoča varnostno kopiranje in obnovo na ravni datoteke.

Pravilnik DreamHost prepoveduje, da se varnostne kopije spletnega mesta shranjujejo na strežniku, zato so uporabnik ustvaril varnostne kopije
jih morate prenesti in odstraniti s gostiteljskega strežnika takoj, ko je to mogoče. DreamHost samodejno varnostno kopira varnost podatkov in spletnih strani, vendar varnostne kopije niso zagotovljene.

Gostovanje varnosti. Za iskanje, odstranjevanje in prepoved zlonamerne programske opreme BlueHost ponuja osnovno storitev SiteLock na spodnjih nivojih, SiteLock Pro pa na svojih višjih nivojih. BlueHost navaja, da ima tudi notranje procese za zaščito pred DDoS. DreamHost uporablja Spamhaus za filtriranje e-pošte in zagotavlja zaščito DDoS prek storitev Arbor Networks.

Vsi načrti Bluehosta imajo brezplačen SSL certifikat. Na voljo je najboljši skupni načrt za BlueHost
z brezplačnim zasebnim potrdilom SSL. DreamHost zagotavlja SSL prek Let’s Encrypt v svojih načrtih.

Nadzorna plošča. BlueHost uporablja cPanel, vendar je vmesnik močno spremenil. DreamHost uporablja lastniško nadzorno ploščo, ki temelji na več besedilih kot v ikonskem vmesniku cPanel.

Zelena. DreamHost kupi kredite za obnovljive vire energije in navaja, da je ogljik nevtralen.

Doplačila. BlueHost ima 150 USD zneskov za oglase; BlueHost ima 100 USD kreditov. Oba imata partnerske programe. Če imate drugo mesto, bo BlueHost preselil uveljavljeno spletno mesto, čeprav za to storitev zaračuna premijo. DreamHost nima storitev prenosa spletnih strani.DreamHost tudi mesečno plačuje na svojih strežnikih v oblaku, odvisno od tega, koliko shranjujete.

Mnenje o ključnih značilnostih BlueHost v primerjavi s DreamHostom

Obe gostiteljski podjetji ponujata dobro paleto funkcij. Vendar, ker DreamHost ne uporablja cPanela, nima izdelave spletnih strani, nima migracijskih politik in manj robustnega varnostnega načrta, BlueHost dobi glavno funkcijo.

Primerjajte načrte spletnega gostovanja in BlueHost proti DreamHost

Gostovalni načrti & Cenitev

Primerjava načrtov cen

Opomba: Agresivna konkurenca vodi v nenehne spremembe cen in veliko promocijskih cen. Promocijske cene so običajno omejene na prvi rok storitve, zato je prijava na daljši rok enaka višjim prihrankom. Tudi brez promocij daljši pogoji storitve običajno povzročijo prekinitev cen. Spodnje cene so navedene na gostiteljskih spletnih mestih v času te primerjave.

BlueHost. BlueHost ponuja tri skupne načrte. Osnovna dovoljenja na enem mestu zagotavljajo 50 GB prostora za shranjevanje in omogočajo neomejeno pasovno širino in e-poštne račune, po promocijski ceni 3,95 USD na mesec. Poleg tega na 6,95 dolarja na mesec poveča število dovoljenih mest na 10, prostor za shranjevanje pa na 150 GB. CDN je tudi del načrta Plus. Ponudnik Business Pro ponuja 14,95 USD na mesec
neomejeno število spletnih mest, pa tudi neomejeno pasovno širino, shranjevanje in e-poštne račune.

CDN, zasebni SSL, namenski IP in varnostna kopija spletnega mesta so vključeni v ta načrt najvišje stopnje. Vse
Skupni načrti BlueHost prihajajo tudi z brezplačno registracijo domen za eno leto. BlueHost ponuja
trije skalabilni programi v oblaku za doplačilo, ki vaše podatke ogledajo na treh mestih
zanesljivost in hitrejše obremenitve.

BlueHost ima štiri upravljane načrte WordPress, ki temeljijo na tehnologiji VPS. Najmanjši načrt,
Blogger je z 12,95 USD na mesec omejen na 100 milijonov obiskov, 30 GB prostora za shranjevanje in pet spletnih mest. Najpogostejši načrt, podjetje, katerega cena je 85 dolarjev na mesec, ima 240 GB prostora za shranjevanje, neomejeno pasovno širino in 30 mest. Druga dva, profesionalna na 37,50 dolarja, in poslovna po 60 dolarjev, sta vmes. Vsi imajo brezplačno CDN in SiteLock (spodnji dve stopnji imata SiteLock Pro, podjetje ima SiteLock
Premium in najvišji nivo zagotavlja SiteLock Enterprise).

DreamHost. DreamHost poenostavi stvari z enim skupnim načrtom, cena 7,95 USD za triletni mandat. Načrt ima neomejeno vse – neomejeno shranjevanje, neomejeno pasovno širino, neomejeno e-poštnih računov in neomejeno število domen. V načrtu je tudi brezplačna registracija domen za eno leto in brezplačni SSL. Namenski IP je na voljo za 5,95 USD mesečne pristojbine.DreamHost ponuja tudi možnost oblaka, ki se zrcali na treh mestih za odpuščanje. Šest zelo razširljivih stopenj se giblje od 4,50 USD na mesec do 96 USD na mesec.

DreamHost ponuja en načrt upravljanega gostovanja WordPress s 30 GB SSD prostora in neomejeno število obiskovalcev na mesec. WordPress se samodejno namesti ob odjavi. Načrt ima poseben IP in gosti ga VPS s SSD diski. Načrt je omejen na eno mesto in eno
MySQL baze podatkov, cena je 19,95 USD z letnim načrtom.

VPS in namenski načrti: BlueHost in DreamHost imata štiri načrte VPS. Običajna raven VPS v višini 14,99 USD na mesec bi bila primerna za posameznika ali majhna podjetja, ki potrebujejo nekoliko večjo uspešnost, kot bi jo omogočil deljeni načrt, vendar je za veliko več kot preveč omejena. Ostali trije načrti imajo boljše lastnosti in so ceno 29,99 USD, 44,99 USD in 55,99 USD na mesec. Načrti BlueHost VPS imajo omejitve pasovne širine od 1 TB do 4 TB.

V načrtih VPS DreamHosta so na voljo SSD diski, ki se začnejo pri 15 USD na mesec in največ pri 120 USD na mesec.
S ponudbo neomejene pasovne širine in neomejenih domen so načrti DreamHost VPS primerni
mala in srednje velika podjetja, ki so prerasla skupno gostovanje.

BlueHost ima tri namenske stopnje, ki omogočajo 3, 4 in 5 IP-jev, po ceni 74,99 USD, 99,99 USD in
124,99 USD na mesec. DreamHost ima nekaj možnosti, začenši od 149 dolarjev na
mesec, s ceno glede na izbrano konfiguracijo. DreamHost omogoča neomejeno število
število IP-jev in neomejena pasovna širina na svojih namenskih stopnjah.

Jamstvo za vračilo denarja: BlueHost ima industrijsko standardno 30-dnevno garancijo. DreamHost ima 97-dnevno jamstvo za vračilo denarja v industriji. Če imate brezplačno registracijo domen na BlueHost ali DreamHost, vam bodo odvzeli pristojbino za registracijo domene od kakršnega koli vračila in obdržali boste ime domene.

Mnenje o cenah gostovalnih načrtov

DreamHost ima samo en skupni načrt, ki se primerja z najvišjo stopnjo BlueHosta v skupnem gostovanju po polovici cene. Poleg tega ima DreamHost najboljšo garancijo za vračilo denarja v panogi.

Kako enostavno uporabljati BlueHost proti DreamHost

Enostavnost uporabe

Kako enostaven za uporabo vmesnika

Nadzorna plošča. BlueHost uporablja cPanel, vendar s spremenjenim vmesnikom, zato bodo redni uporabniki cPanel morali nekaj prilagoditi. Lastniška nadzorna plošča DreamHosta ima potrebne funkcije, vendar če ne temelji na industrijskem standardu cPanel, lahko povzroči nekatere težave uporabnikom.

Instalacija z enim klikom. BlueHost uporablja namestitveni program MOJO Marketplace z enim klikom za enostavno namestitev skoraj sto aplikacij. DreamHost ima razdelek za namestitev z enim klikom, čeprav ni toliko možnosti, kot jih ima MOJO Marketplace.

Navigacija po spletnem mestu. Spletna mesta BlueHost in DreamHost zagotavljata informacije, ki jih potrebujete za izbiro načrta. Oba imata uporabne primerjalne karte za primerjavo stopenj v svojih načrtih.Več sta čista in uporabnikom prijazna, vendar DreamHost otežuje iskanje informacij, ne da bi se zatekali k Googlu ali brali prek wikijev.

Mnenje o enostavni uporabi

Instalacijski program BlueHost z enim klikom ima več aplikacij. Niti uporablja običajnega cPanela, BlueHost pa je v bistvu cPanel s prilagojenim vmesnikom. Spletno mesto BlueHost je nekoliko več
uporabniku prijazno.

Podpora BlueHosta proti DreamHostu

Tehnična in uporabniška podpora

Primerjava uporabniške podpore

Glede na ocene strank je to področje, kjer BlueHost primanjkuje. DreamHost od strank dobiva visoke ocene za storitve in podporo, njegovo podporno osebje pa velja za prijazno
in dobro poznajo.

BlueHost ima telefon, e-pošto in klepet v živo 24/7. BlueHost in DreamHost imata blog in
forum.

DreamHost ima stran za stike, na katero pošiljate vprašanja. Obstaja več možnosti podpore
od DreamHosta, ko ste jih kupili, vendar telefon ni eden izmed njih. DreamHost ima edinstven wiki, ki se po potrebi posodablja in vsebuje veliko informacij, podobno kot baza znanja.

Mnenje o uporabniški podpori

Noben gostitelj tukaj ni popoln. BlueHost ponuja več načinov za vnaprejšnje stike, vendar pa strankam njegova podpora ni visoko ocenjena. DreamHost ima omejene možnosti za stike, vendar stranke zelo cenijo storitve za stranke, ki jih prejmejo.

Mnenja uporabnikov BlueHost proti DreamHost

Mnenja uporabnikov

Primerjave mnenj uporabnikov

Opomba: Nikoli ne uporabljajte pregleda kot odločilnega dejavnika pri izbiri spletnega gostitelja. Običajno ocene objavijo tisti, ki so strastni, zato je večina strank, ki objavljajo ocene, bodisi močno negativna bodisi močno pozitivna. Kadar pa se o nečem nenehno poroča, je morda treba kaj premisliti.

Negativne ocene za BlueHost in DreamHost

BlueHost. Negativni pregledi za BlueHost se večinoma nanašajo na podporo. Dolge čakalne dobe, nesramnosti in ponavljajoče se karte za isto izdajo niso redkost.

DreamHost. Ni presenetljivo, da je najpogostejša pritožba pomanjkanje telefonske podpore. Nekateri poročajo tudi o podporni klepetalnici. Stranke so prav tako komentirale, da za podjetje, ki ima tako močno jamstvo za uptime, obstaja presenetljivo število pritožb zaradi izpadov..

Pozitivne ocene za BlueHost in DreamHost

BlueHost. Večina pozitivnih ocen kupcev BlueHost pohvali cene in funkcije, ki so predvidene v načrtih.

DreamHost. Podpora strankam iz podjetja DreamHost dobi večino pozitivnih komentarjev. Tudi DreamHost prejme pohvale za skoraj neomejeno vse, kar je v skupni rabi za nizko ceno..

Mnenje o mnenju uporabnikov

Na splošno DreamHost od kupcev prejema bolj pozitivne ocene kot BlueHost. Vendar BlueHost dobi dobre ocene za skoraj vse, razen podpore strankam.

Sklep o primerjavi BlueHost in DreamHost

Katero gostovanje je najboljše za vas?

Izbira najboljše platforme

BlueHost in DreamHost imata funkcije, ki so všeč tistim, ki iščejo spletno gostovanje.

Razlogi za izbiro DreamHosta nad BlueHostom:

 • En skupni načrt z “neomejenim” vsem
 • Daljša garancija za vračilo denarja
 • 100-odstotno jamstvo za produktivnost
 • Ni podjetje EIG

Razlogi, da izberete BlueHost nad DreamHost:

 • Več možnosti pri skupnem gostovanju
 • Brezplačna spletna stran
 • Uporablja cPanel – čeprav s spremenjenim vmesnikom
 • Na voljo je več aplikacij za namestitev z enim klikom

Čeprav so načrti WordPress-a, ki jih upravlja BlueHost, dražji od načrtov nekaterih drugih
gostitelji, zaradi funkcij v njih so zelo priljubljeni. Nakazuje ga dejstvo, da na BlueHostu gostuje več kot milijon WordPress spletnih mest.

Če ste srednje velikih ali večjih, lahko na pametno pogledate bodisi Bluehost bodisi DreamHost
cenovni VPS ali namenski strežniški načrti, čeprav DreamHost lahko upravlja z večjimi podjetji
njegova neomejena pasovna širina.

DreamHost je s svojim enoplastnim skupnim gostovanjem privlačen za tiste, ki si želijo neomejenega
vse spletno mesto, ne da bi se morali odločiti med stopnjami. Vendar morda ni primeren za
začetnik, saj ni graditelja spletnih strani in ni telefonske podpore.

Obe gostiteljski družbi ponujata ugodne cene za količino funkcij, ki jih ponujata.

To sta le dve od mnogih podjetij, ki ponujajo spletno gostovanje. Če nimate nič proti porabi
dolarjev več za hitro nalaganje in odzivne čase ter vrhunske funkcije, SiteGround bi bilo vredno preveriti.

Za gostitelja, ki je odlična izbira za upravljan WordPress, ki ima denar nazaj
jamstvo drugo kot samo DreamHost, boste morda želeli razmisliti o gostovanju InMotion.

Imate kakšna vprašanja o BlueHost ali DreamHost? Kakšne so vaše izkušnje s spletnim gostovanjem na splošno? Pustite svoje komentarje in nas obvestite.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map