BlueHost vs Arvixe: Katerega morate uporabiti?

Poskus, da izberete pravo podjetje za spletno gostovanje, je pomembna odločitev – vendar lahko zmede z vsemi možnostmi in načrti tam. Z uporabo primerjave Bluehost in Arvixe si oglejte svojo izbiro.


Tako Bluehost kot Arvixe sta dolgoletni podjetji za spletno gostovanje. Podjetje BlueHost posluje od leta 1996. Arvixe je bil ustanovljen leta 2003. BlueHost je dobro uveljavljen z več kot 2 milijoni spletnih mest, ki gosti na svojih strežnikih. Arvixe ni tako znan, je pa hitro rastoče podjetje za spletno gostovanje.

Bluehost in Arvixe ponujata skupno gostovanje, gostovanje v WordPressu ter VPS in namenske strežniške načrte. VHS BlueHost in možnosti namenskega strežnika so dokaj novejši dodatki. BlueHost temelji na Linuxu, medtem ko Arvixe ponuja možnosti Linux in Windows za vse svoje načrte.

Primerjava Arvixe in Bluehost

BlueHost je bil imenovan za “Najboljši cenovno gostovanje” in “Najboljši gostitelj.” Arvixe je bil leta 2015 izbira urejevalnika PCMag in Inc.com ga je imenovala za eno najhitreje rastočih podjetij v ZDA.

Leta 2010 je BlueHost kupila Endurance International Group (EIG), EIG pa je Arvixe kupil leta 2014. EIG ima v lasti številne gostiteljske družbe, vendar jim dovoljuje, da delujejo pod lastnimi originalnimi imeni.

Podjetja EIG med seboj niso kloni. Vendar je med njimi veliko podobnosti. Če ste imeli težave z enim podjetjem EIG, boste morda imeli enake težave z drugim.

Primerjajte uspešnost Bluehosta in Arvixeja

Bluehost vs. Arvixe: Hitrost in zanesljivost

Občasni čas. Čeprav podatki o občasnem prikazu BlueHosta redno kažejo, da je 99,9% ali več, nimajo garancije za produktivnost. Arvixe ima 99,9-odstotno garancijo in zagotavljajo brezplačno mesečno nadomestilo, če mesečno povprečje pade pod ta odstotek.

Izvedba. BlueHost gradi lastne strežnike in uporablja 16-jedrne AMD Opterons. Strežniki Arvixe uporabljajo najnovejše Xeone, podatki o kupcih pa se shranijo v 15K raid deset pogonih. Podatkovne baze in e-poštni strežniki Arvixe so na shranjevanju SSD.

Testiranje spletnega mesta, ki gostuje na BlueHostu, je povzročilo čas nalaganja 2,37 sekunde, kar je hitreje kot 65% preizkušenih spletnih mest na Pingdomu. Primerljivo spletno mesto Arvixe je ustvarilo čas nalaganja 1,05 s, kar je bilo hitrejše od 89% preizkušenih mest.

Zanesljivost. Podatkovni center BlueHost se nahaja v Utahu. Podatkovni center se napaja in hladi z odvečnimi viri, za nujne primere pa so na voljo varnostne kopije dizla. BlueHost ne zrcali ali odvečne varnostne kopije podatkov, razen njihovih načrtov v oblaku, varnostne kopije pa se hranijo največ 30 dni.

Arvixe ima podatkovne centre v Severni Ameriki (Dallas, Teksas), Evropi (Amsterdam) in (Hong Kong). Vsi podatkovni centri so popolnoma odveč, z več možnostmi napajanja in hlajenja. Podatkovna središča se na kraju spremljajo zaradi varnosti in zanesljivosti.

Mnenje

Za Bluehost in Arvixe je zanesljivost odlična, čas delovanja pa je dober. Vendar bi lahko pomanjkanje jamstva za produktivnost za BlueHost povzročilo skrb. Preskusi kažejo, da so mesta Arvixe v odzivnih in obremenitvenih časih bistveno hitrejša.

Primerjajte lastnosti Bluehosta in Arvixeja

Primerjajte ključne lastnosti

Opomba: “Neomejeno” in “neomejeno” sta priljubljena izraza, ki ju uporabljata podjetja za gostovanje pri opisovanju funkcij. Vendar to še ne pomeni “uporabljati vse, kar želiš.” Izrazi se nanašajo na to, kar podjetja, ki gostiteljice menijo, smiselno uporabljati.

Registracija domene. Oba gostitelja sta registratorja domene. BlueHost zagotavlja tudi brezplačno leto registracije domen za nove račune. Arvixe ponuja brezplačno domeno, dokler imate načrt, in ponuja brezplačen prenos, če že imate domeno.

Spletna stran Builder. BlueHost zagotavlja povleci in spusti Weebly Basic, ki je omejen na 5 spletnih strani. Basic je brezplačna. Za dodatne funkcije in strani je za doplačilo na voljo nadgradnja na Weebly Premium. Načrti Arvixe prihajajo z RvSiteBuilder, opremljevalcem bogatih funkcij z urejevalnikom WSYWIG in več kot 600 spletnimi predlogami.

Baze podatkov. Bluehost in Arvixe ponujata neomejeno število podatkovnih baz MySQL. Arvixe podpira tudi baze podatkov PostgreSQL.
E-poštni računi. Bluehost in Arvixe zagotavljata neomejene e-poštne račune in posredovanje e-pošte.

Gostovanje WordPress. Bluehost in Arvixe ponujata upravljane načrte WordPress. Načrtovani programi WordPress so gosti na optimiziranih strežnikih, ki vključujejo predpomnjenje in dodatno varnost za izboljšanje zmogljivosti in stabilnosti.

Velika prednost upravljanega gostovanja v WordPressu je, da naredite varnostne kopije vašega spletnega mesta in posodabljanje WordPress-a in njegovih vtičnikov, kar vam omogoča, da se osredotočite na vsebino svojega spletnega mesta..

Upravljani načrti WordPress običajno stanejo več kot standardni načrt v skupni rabi. Vendar pa so Arvixevi načrti za skupno gostovanje in upravljani WordPress načrti enaki.

Rešitev za e-trgovino. Bluehost ponuja brezplačne nakupovalne vozičke prek svoje nadzorne plošče, kot so Magento, PrestaShop, ZenCart in drugi. Arvixe podpira tudi nekaj brezplačnih in komercialnih možnosti e-trgovine, številne s podporo 24/7 in samodejno namestitvijo.

Varnostne kopije. BlueHost ustvarja dnevne, tedenske in mesečne varnostne kopije. Za dodatno doplačilo ponujajo tudi SiteBackup Pro, ki naredi varnostno kopijo in obnovo na ravni datoteke. SiteBackup Pro je brezplačen s skupnim nivojem Business Pro.

Arvixe dnevno naredi varnostne kopije svojih strežnikov. Ne glede na pravilnike o varnostnem kopiranju priporočamo, da se ročne varnostne kopije naredijo in shranijo zunaj kraja, da bi zagotovili dodatno varnost in zanesljivost.

Gostovanje varnosti. Za boj proti zlonamerni programski opremi BlueHost ponuja osnovno storitev SiteLock na svojih nižjih stopnjah, SiteLock Pro pa na svojih višjih nivojih. BlueHost ima vzpostavljene notranje procese za zaščito pred napadi DDoS.

Arvixe skenira in proaktivno deluje proti DDoS grožnjam ter zagotavlja zaščito pred napadi grobe sile. Načrti Arvixe so opremljeni s filtriranjem SpamAssassin in Spamhaus za e-pošto.

Vsi načrti Bluehosta imajo brezplačen SSL certifikat. Najpogostejši načrt podjetja BlueHost, Business Pro, ima brezplačno zasebno potrdilo SSL.

Arvixe je uporabljal brezplačni skupni SSL za svoje načrte gostovanja v skupni rabi Linux, vendar se zdi, da brezplačni SSL niso več na voljo za načrte Linux ali Windows, razen poslovnih načrtov, ki imajo brezplačen SSL, dokler imate načrt z Arvixe.

Nadzorna plošča. Arvixe uporablja industrijski standard cPanel. BlueHost uporablja tudi cPanel, vendar je vmesnik močno spremenil.

Partnerski in preprodajalski programi. Arvixe ima prodajni program. BlueHost ima tudi preprodajalski program, ki pa za storitev sodeluje s tretjim prodajalcem. Podružnični program BlueHosta plača 65 USD na napotnico. Arvixejev partnerski program plača od 70 do 135 dolarjev na napotnico, odvisno od števila napotnic na mesec.

Doplačila. BlueHost ima 150 USD zneskov za oglase; Arvixe prihaja z 200 dolarji oglasnih kreditov. Obe strani bosta preselili uveljavljeno spletno mesto, če ga imate drugje. BlueHost zaračuna premijo za migracijsko storitev, medtem ko Arvixe zagotavlja eno selitev brezplačno.

Mnenje

Obe gostiteljski podjetji ponujata vrhunske funkcije z mnogimi “neomejenimi” možnostmi po ugodnih cenah gostovanja. Arvixe ima prednost z močnejšim graditeljem spletnih strani, standardnim cPanel in podporo za PostgreSQL in Windows.

Primerjajte načrte spletnega gostovanja in cene Bluehosta in Arvixeja

Gostovalni načrti & Cenitev

Opomba: Zaradi velike konkurence so promocijske cene pogosta praksa pri podjetjih, ki gostijo spletno gostovanje. Promotivne cene so običajno omejene na prvi rok storitve, zato bo prijava na daljši rok prinesla večje prihranke. Tudi brez promocij se prijava na daljše storitve navadno izenači s prekinitvijo cen. Spodnje cene so navedene na gostiteljskih spletnih mestih v času te primerjave.

BlueHost

Skupno gostovanje BlueHost ponuja tri stopnje načinov skupnega gostovanja. Basic omogoča enemu mestu s 50 GB prostora za shranjevanje ter neomejeno pasovno širino in e-poštnimi računi za promocijsko ceno 3,95 USD.

Poleg tega 6,95 dolarja na mesec omogoča do 10 mest, prostor za shranjevanje pa dvigne na 150 GB. CDN je tudi del načrta Plus.

Business Pro s 14,95 USD na mesec ponuja neomejeno število spletnih mest, pa tudi neomejeno pasovno širino, shranjevanje in e-poštne račune.

CDN, zasebni SSL, namenski IP in varnostna kopija spletnega mesta so vključeni v ta načrt najvišje stopnje. Načrti BlueHosta imajo tudi brezplačno registracijo domen za eno leto.

BlueHost ponuja tri nadgradljive načrte v oblaku za doplačilo, ki zrcalijo vaše podatke na treh mestih za zanesljivost in hitrejše nalaganje.

Upravljavec WordPress gostovanja BlueHost ima štiri upravljane načrte WordPress, ki temeljijo na tehnologiji VPS, tako da je manj spletnih mest na strežniku.

Najmanjši načrt, blogger, z 12,95 USD na mesec, je omejen na 100 milijonov obiskov, 30 GB prostora za shranjevanje in pet spletnih mest.
Najpogostejši načrt, podjetje, katerega cena je 85 dolarjev na mesec, ima 240 GB prostora za shranjevanje, neomejeno pasovno širino in 30 mest. Druga dva, profesionalna na 37,50 dolarja, in poslovna po 60 dolarjev, sta vmes.

V vseh načrtih sta brezplačna CDN in SiteLock (spodaj v dveh nivojih je SiteLock Pro, podjetje ima SiteLock Premium, zgornji nivo pa zagotavlja SiteLock Enterprise).

Arvixe

Skupno gostovanje Arvixe ponuja štiri skupne načrte – dva v PersonalClass in dva v BusinessClassu. Za hitrejše nalaganje in odzivne čase za svojo stranko lahko ob nakupu izbirate podatkovne centre ZDA, Evrope ali Azije..

Osebno in podjetje ponujata neomejen prostor, pasovno širino, e-poštna sporočila in baze podatkov. PersonalClass znaša 4 USD na mesec; BusinessClass znaša 22 USD na mesec; PersonalClassPro znaša 7 USD na mesec; BusinessClassPro pa 35 USD na mesec.

Pro ravni omogočajo neomejeno število mest, spodnje stopnje pa le šest.

Razlika med PersonalClass in BusinessClass je v tem, da ima BusinessClass na strežniku manj uporabnikov – v osnovi deljeno gostovanje s funkcijami VPS.

Možnost ASP (Windows) teče nekaj dolarjev več za vsak načrt in stopnjo. Skupni načrti Arvixe-ja zagotavljajo neomejene baze podatkov MySQL in PostgreSQL. Prav tako imajo BusinessClass načrti brezplačen SSL certifikat, dokler se na spletnem mestu nahaja Arvixe.

Upravljavec WordPress gostovanja Arvixe ponuja upravljane WordPress načrte, ki se začnejo pri 4 USD na mesec, enako kot načrti za skupno gostovanje. Neomejena pasovna širina, neomejeno shranjevanje in neomejeno število spletnih mest prihaja z vsemi načrti.

Spletna mesta v WordPressu se zlahka spremenijo v skupni dostop do VPS in namenskega gostovanja, čeprav cene Arvixeja rastejo za VPS ali namenske strežnike.

VPS in namenski načrti: BlueHost ima štiri načrte VPS. Standardna raven VPS v višini 14,99 USD na mesec bi bila primerna za posameznika ali mala podjetja, ki potrebujejo nekoliko večjo uspešnost, kot bi omogočil skupni načrt.

Arvixe ponuja dva v Linuxu in Windows-u. Načrti Arvixe znašajo 40 in 70 USD na mesec za možnost Linux. Dve stopnji Windows VPS sta 60 do 100 USD na mesec.

Največji načrt VPS v BlueHostu znaša le 59,99 USD na mesec, vendar je omejen na 4 TB pasovne širine, medtem ko imajo vsi štirje načrti Arvixe neomejeno pasovno širino in prihajajo z brezplačnim SSL certifikatom, dokler imate načrt.

BlueHost ima tri namenske stopnje, ki omogočajo 3, 4 in 5 IP. Cene so 74,99 USD, 99,99 USD in 124,99 USD na mesec. Odvisno od konfiguracije se šest Arvisxevih namenskih šest procesorskih strežniških stopenj giblje od 128,70 USD na mesec do 227,50 USD na mesec.

Za tiste, ki potrebujejo večjo zmogljivost, ima Arvixe dva večprocesorska nivoja po ceni 357,30 USD na mesec. Arvixe ponuja tudi oblačne možnosti, ki se začnejo pri 108 USD na mesec. Čeprav so dražji od BlueHosta, se s Arvixejevimi načrti v celoti upravlja.

Garancija za vračilo denarja: BlueHost ima standardno 30-dnevno garancijo. Arvixe ima daljšo 60-dnevno garancijo. Če imate brezplačno registracijo domen na BlueHost ali Arvixe, bodo ti odvzeli pristojbino za registracijo domene od kakršnega koli vračila in obdržali boste ime domene.

Mnenje

Cene Arvixeja so višje od BlueHostovih, nižje stopnje pa imajo več funkcij kot spodnje stopnje na BlueHostu. Arvixe ima daljšo garancijo za vračilo denarja in ponuja Windows načrte za tiste, ki ga potrebujejo.

Primerjajte, kako preprosta je uporaba Bluehost in Arvixe

Enostavnost uporabe

Nadzorna plošča. BlueHost uporablja cPanel, vendar s spremenjenim vmesnikom, zato bodo redni uporabniki cPanel morali nekaj prilagoditi. Arvixe uporablja redni uporabniku prijazen, ikonski cPanel.

Instalacija z enim klikom. BlueHost uporablja namestitveni program MOJO Marketplace z enim klikom za enostavno namestitev skoraj sto aplikacij. Arvixe uporablja Softaculous kot namestitveni program z enim klikom za stotine aplikacij.

Navigacija po spletnem mestu. Spletna mesta BlueHost in Arvixe zagotavljata podatke, ki jih potrebujete za izbiro načrta, s koristnimi primerjalnimi grafikoni za primerjavo stopenj v njihovih načrtih. Oba sta čista, neokusna in uporabniku prijazna.

Mnenje

Tako Bluehost kot Arvixe imata namestitvene programe z enim klikom, uporabljata cPanel (čeprav je spremenjen v primeru BlueHosta) in uporabnikom prijazna spletna mesta. Oba sta uporabniku prijazna in sta enako enostavna za uporabo.

Primerjajte podporo Bluehosta in Arvixeja

Tehnična in uporabniška podpora

Glede na ocene strank je to področje, kjer BlueHost primanjkuje. Podjetje Arvixe je imelo zvezdniški ugled za podporo strankam. Vendar je od odkupa EIG, glede na ocene kupcev, trpela storitev za stranke. Še vedno je nadpovprečna.

Bluehost in Arvixe imata e-pošto in klepet v živo 24/7. Telefonska podpora BluHosta je tudi 24/7, medtem ko je telefonska storitev Arvixe omejena na pisarniške ure, od ponedeljka do petka. Oba imata obsežno bazo znanja z vajami in videoposnetki. BlueHost ima blog in forum; Arvixe ima aktivni blog.

Mnenje

Tako Bluehost kot Arvixe ponujata več načinov stika. Čeprav je ugled Arvixe v zadnjem času trpel, ima še vedno več pozitivnih ocen za storitve in podporo strankam kot BlueHost.

Primerjajte ocene uporabnikov Bluehost in Arvixe

Mnenja uporabnikov

Opomba: Običajno ocene objavljajo tisti, ki so strastni, zato je večina strank, ki objavljajo ocene, bodisi močno negativna bodisi močno pozitivna. Zaradi tega nikoli ne uporabljajte mnenj strank kot svojega glavnega razloga za izbiro gostitelja. Če pa je več uporabnikov pogosta pritožba, je morda treba kaj premisliti.

Negativne ocene za Bluehost in Arvixe

BlueHost. Negativne ocene za BlueHost so skoraj vse povezane s podporo. Pogosti očitki so dolge čakalne dobe, ustvarjanje ponovljenih vozovnic za isto izdajo in celo nesramnost.

Arvixe. Do nedavnega je bilo na Arvixe malo negativnih kritik. V zadnjem času nekateri pregledi skrbijo za slabo storitev za stranke in dolge čakalne dobe.

Pozitivne ocene za Bluehost in Arvixe

BlueHost. Večina pozitivnih ocen kupcev Bluehosta se nanaša na srečo zaradi zagotovljenih cen in funkcij načrta.

Arvixe. Arvixe od svojih kupcev dobiva visoke ocene, ker je na voljo toliko funkcij po takšni proračunski ceni. Uporabniki sistema Windows z veseljem najdejo gostovanje zanje po dostopni ceni.

Mnenje

Na splošno, tudi pri zadnjih negativnih pregledih podpore strankam, Arvixe od svojih kupcev dobiva visoke ocene. Tudi BlueHost je, razen velikega števila pritožb na podporo strankam, zelo všeč.

Sklep o primerjavi BlueHost in Arvixe

BlueHost vs. Arvixe: Kateri hosting je najboljši za vas?

Bluehost in Arvixe imata prednosti, zaradi katerih sta privlačni.

Razlogi za izbiro Arvixeja nad BlueHostom:

 • Brezplačna registracija domen, dokler se gosti načrt
 • Prednameščena WordPress
 • Možnosti strežnika Windows za vse načrte
 • Daljša garancija za vračilo denarja

Razlogi za izbiro BlueHosta nad Arvixejem:

 • Nižje cene prvega obdobja storitve za več stopenj gostovanja v skupni rabi
 • Brezplačna spletna stran
 • Nižja cena VPN in namenske cene strežnikov

Čeprav so načrti WordPress-a, ki jih upravlja BlueHost, dražji od nekaterih drugih, so funkcije zelo priljubljene, kar je razvidno iz dejstva, da na BlueHostu gostuje več kot milijon WordPressovih mest.

Vendar je Arvixe s svojimi proračunskimi cenami vredno preveriti, ali ste uporabnik WordPress-a. Če ste srednje velikih ali večjih, si lahko ogledate VPS-jev BlueHost ali načrte namenskih strežnikov.

Obe podjetji sta trpeli pri pregledih strank, ki so vključevale podporo strankam, kar bi lahko predstavljalo skrb. Vendar pa obe omenjeni gostiteljski družbi ponujata celovite načrte po odličnih cenah.

To je veliko drugih spletnih gostovalnih podjetij, ki jih lahko razmislite. Za tiste, ki ne marajo porabiti malo več za hitro nalaganje in odzivne čase ter vrhunske funkcije, preverjanje SiteGround je vredno vašega časa.

Pri podjetju za gostovanje, ki je odlična izbira za upravljan WordPress in ima eno najboljših garancij za vračilo denarja v panogi, morda razmislite o gostovanju InMotion.

Imate kakšna vprašanja o BlueHost ali Arvixe? Kakšne so vaše izkušnje s spletnim gostovanjem na splošno? Pustite svoje komentarje in nas obvestite.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map