BlueHost vs A2 gostovanje: Katerega morate uporabiti?

Obstaja veliko podjetij za spletno gostovanje, med katerimi lahko izberete za svojo spletno stran. Pravzaprav je toliko načrtov in funkcij, da se vam lahko vrti glava. V proces vložite nekaj stabilnosti in uporabite to primerjavo med seboj, da zožite izbire.


BlueHost je podjetje za spletno gostovanje od leta 1996, zato je dobro uveljavljeno gostovalno podjetje z več kot 2 milijoni spletnih mest, ki gostuje na svojih strežnikih.

A2 Hosting je v industriji novejši, ustanovljen je bil leta 2003. A2 Hosting je bil prvič predstavljen v mislih razvijalcev in je bil eden prvih, ki je ponudil PHP 5 in Ruby on Rails. Zdaj je njihov poudarek na uspešnosti.

BlueHost in A2 ponujata skupno gostovanje, upravljano gostovanje WordPress-a ter VPS in namenske strežniške načrte ter temeljijo na Linuxu.

BlueHost je osvojil številne nagrade, vključno z najboljšim cenovno ugodnim gostovanjem in najboljšim gostiteljem. A2 je bil dobitnik številnih nagrad “najboljši”, od tega kar nekaj v zadnjem letu.

Endurance International Group (EIG), podjetje, ki ima v lasti veliko gostujočih podjetij, je BlueHost kupilo leta 2010. EIG dovoljuje, da vsaka njegova gostiteljska družba deluje pod svojim imenom.

Medtem ko EIG gostiteljska podjetja med seboj niso kloni, obstaja dovolj podobnosti, da boste morda imeli enake težave, če imate težave z enim podjetjem EIG..

A2 je v zasebni lasti. Ime gostovanja A2 v A2 izvira iz dejstva, da ima sedež v Ann Arboru v Michiganu.

Primerjajte uspešnost BlueHost in A2 gostovanja

BlueHost v primerjavi z A2 gostovanjem: čas in zanesljivost

Občasni čas. Čeprav podatki o občasnem prikazu BlueHosta kažejo, da znašajo redno 99,9% ali več, nimajo garancije za produktivnost. A2 gostovanje ima 99,9-odstotno jamstvo za produkcijo. A2 gostovanje vam bo povrnilo 5% mesečne pristojbine za vsako uro, ko vaše spletno mesto ni dosegljivo zaradi okvare opreme ali omrežja.

Izvedba. BlueHost gradi lastne strežnike in uporablja 16-jedrne AMD Opterons. A2 gostovanje uporablja strežnike Dell s štirijedrnimi procesorji, osredotočenost na zmogljivost pa je vidna pri uporabi SSD-pomnilnika.

S spletnim mestom Bluehost, ki je bilo testirano na Pingdomu, je bil čas nalaganja 2,37s hitrejši od 65% preizkušenih spletnih mest. Spletno mesto A2 je povzročilo hiter čas nalaganja 1,49s, kar je hitreje kot 81% preizkušenih mest.

Zanesljivost. Podatkovni center za BlueHost se nahaja v Utahu. Podatkovni center se napaja in hladi z odvečnimi viri, za nujne primere pa je vzpostavljeno varnostno kopiranje dizla. BlueHost ne zrcalje ali odvečnih varnostnih kopij podatkov, razen za načrte v oblaku. Varnostne kopije se hranijo največ 30 dni.

A2 gostovanje ima podatkovne centre v ZDA (Michigan), Evropi (Amsterdam) in Aziji (Singapur). Podatkovni centri imajo odvečno moč in hlajenje, na voljo pa so tudi dizelski generatorji za varnostno kopiranje.

Podatkovna središča se na kraju spremljajo zaradi varnosti in zanesljivosti. Imajo tudi štirikratno omrežno povezljivost za odvečne in zanesljive storitve.

Mnenje

Čeprav je zanesljivost BlueHosta odlična in je uptime dobro, lahko pomanjkanje garancije za produkcijo predstavlja skrb.
A2 gostovanje ima garancijo, časi nalaganja in odzivanja A2 gostovanja pa so bili bistveno hitrejši od BlueHostovih.

Primerjajte funkcije BlueHost in A2 gostovanja

BlueHost vs A2 gostovanje: ključne lastnosti

Opomba: Pogost tržni izraz, ki ga podjetja za gostovanje uporabljajo pri opisovanju funkcij, je “neomejen.” Nič ni resnično neomejeno. Namesto tega se izrazi nanašajo na tisto, kar gostiteljske družbe “štejejo za razumno uporabo.” Gostujoče družbe lahko izdajo opozorila ali začasno ustavijo spletno mesto, če menijo, da je prišlo do “prekomerne uporabe”.

Registracija domene. Oba gostitelja sta registratorja domene. BlueHost zagotavlja brezplačno leto registracije domen za nove račune; A2 gostovanje ne.

Spletna stran Builder. BlueHost zagotavlja povleci in spusti Weebly Basic, ki je omejen na 5 spletnih strani. Basic je brezplačna, za doplačilo pa je na voljo nadgradnja na Weebly Premium.

A2 gostovanje nima integriranega ustvarjalca spletnih strani v nobenem od svojih načrtov, vendar kljub temu podpira večino brezplačnih in komercialnih gradnikov spletnih strani.

Baze podatkov. BlueHost ponuja neomejene baze podatkov MySQL. A2 gostovanje omejuje najnižjo raven na 5 baz podatkov, z neomejenimi bazami podatkov na drugih nivojih in načrtih. A2 gostovanje podpira tudi PostgreSQL.

E-poštni računi. BlueHost ponuja neomejene e-poštne račune in posredovanje e-pošte. Gostovanje A2 omejuje najnižjo raven na 25 računov, pri drugih nivojih pa je lahko neomejeno število.

Gostovanje WordPress. BlueHost in A2 gostovanje ponujata upravljane WordPress načrte. Upravljan načrt WordPress bo običajno stala več kot standardni načrt v skupni rabi, čeprav so cene A2 gostovanja tako skupnih načrtov kot upravljanih WordPress načrtov enake.

Načrtovani programi WordPress običajno gostijo na optimiziranih strežnikih, s funkcijami, kot sta predpomnjenje in dodatna varnost za povečanje učinkovitosti in stabilnosti. Še ena prednost upravljanega gostovanja v WordPressu je, da varnostno kopiranje in posodabljanje spletnih mest v WordPressu samodejno opravi gostiteljsko podjetje za vas, s čimer se osredotočite na tisto, kar je za vas pomembno – vašo vsebino.

Rešitev za e-trgovino. BlueHost in A2 Hosting zagotavljata brezplačne nakupovalne vozičke prek svojih nadzornih plošč, kot so Magneto, ZenCart, PrestaShop in drugi. Vtičniki za e-trgovino WP so na voljo za oba gostitelja za WordPress spletna mesta.

Varnostne kopije. BlueHost zagotavlja dnevne, tedenske in mesečne varnostne kopije. Ponuja tudi SiteBackup Pro brezplačno za deljeni načrt Business Pro in za druge načrte doplačilo. SiteBackup Pro omogoča varnostno kopiranje in obnavljanje na ravni datoteke.

A2 gostovanje ponuja strežnik nazaj, ki omogoča občasne samodejne posnetke vašega spletnega mesta in omogoča brezplačno obnavljanje datotek, baz podatkov ali celotnega spletnega mesta – čeprav ni na voljo za najnižjo stopnjo.

Gostovanje varnosti. Za iskanje, odstranjevanje in prepoved zlonamerne programske opreme BlueHost ponuja osnovno storitev SiteLock na spodnjih nivojih, SiteLock Pro pa na svojih višjih nivojih. BlueHost navaja, da ima tudi notranje procese za zaščito pred DDoS.

A2 skenira in proaktivno deluje proti DDoS grožnjam, zlonamerni programski opremi in virusom s programom Perpetual Security in HackScan – brezplačno. Za e-pošto uporablja standardno zaščito pred neželeno vsebino in Barracuda Advanced filtriranje neželene pošte.

A2 gostovanje ponuja tudi varnostno orodje Patchman Enhanced, ki pregleduje programsko opremo in aplikacije, ki potrebujejo popravljanje, in vas obvesti, ko so aplikacije zastarele..

Vsi načrti Bluehosta imajo brezplačen SSL certifikat. V zgornjem skupnem načrtu za BlueHost je na voljo brezplačen zasebni SSL certifikat. A2 gostovanje ponuja brezplačen skupni SSL za svoje načrte prek cPanela, zasebni SSL pa je mogoče kupiti.

Nadzorna plošča. BlueHost uporablja cPanel, vendar je vmesnik močno spremenil. A2 gostovanje uporablja tudi industrijski standard cPanel.

Zelena. DreamHost kupi kredite za obnovljive vire energije in deluje z ogljično nevtralnim odtisom. A2 gostovanje ima tudi 100-odstoten odtis brez ogljika in aktivno sodeluje pri sajenju dreves in drugih okolju prijaznih dejavnostih v Ann Arbor.

Partnerski in preprodajalski programi. Podružnični program BlueHosta plača 65 USD na napotnico. Podružnični program A2 Gostovanja plača 85 USD na napotnico. A2 ima tudi preprodajalski program, ki ga je mogoče označiti z imenom vašega podjetja.

Doplačila. BlueHost ima 150 USD za oglase. Če imate drugo mesto, bo BlueHost preselil uveljavljeno spletno mesto, čeprav za to storitev zaračuna premijo. A2 gostovanje ima za Bing / Yahoo 50 evrov oglasnega kredita.

Mnenje

Tako BlueHost kot A2 gostovanje ponujata dober nabor funkcij. Oba sta zelena, oba uporabljata cPanel, oba imata privlačne partnerske programe in oba zagotavljata varnostne funkcije, da bo vaše spletno mesto varno.

BlueHost ima rahlo prednost pri funkcijah, saj ponuja brezplačno leto registracije domen in zagotavlja Weebly, graditelja spletnega mesta.

Primerjajte načrte spletnega gostovanja in cene BlueHost in A2 gostovanja

Gostovalni načrti & Cenitev

Opomba: Agresivna konkurenca vodi v nenehne spremembe cen in veliko promocijskih cen. Promocijske cene so običajno omejene na prvi rok storitve, zato je prijava na daljši rok enaka višjim prihrankom.

Tudi brez promocij daljši pogoji storitve običajno povzročijo prekinitev cen. Spodnje cene so navedene na gostiteljskih spletnih mestih v času te primerjave.

BlueHost. BlueHost ponuja tri skupne načrte. Basic, ki znaša 3,95 USD na mesec, omogoča eno mesto, zagotavlja 50 GB prostora za shranjevanje in omogoča neomejeno pasovno širino in e-poštne račune. Poleg tega 6,95 dolarja na mesec dovoli do 10 mest in poveča prostor za shranjevanje na 150 GB.

CDN je tudi del načrta Plus. Business Pro s 14,95 USD na mesec ponuja neomejeno število spletnih mest, pa tudi neomejeno pasovno širino, shranjevanje in e-poštne račune. CDN, zasebni SSL, namenski IP in varnostna kopija spletnega mesta so vključeni v ta načrt najvišje stopnje.

Vsi načrti BlueHost v skupni rabi imajo brezplačno registracijo domen za eno leto. BlueHost ponuja tri nadgradljive načrte v oblaku za doplačilo, ki vaše podatke zrcalijo na treh mestih za zanesljivost in hitrejše nalaganje.

BlueHost ima štiri upravljane načrte WordPress, ki temeljijo na tehnologiji VPS. Najmanjši načrt, blogger, z 12,95 dolarja na mesec, je omejen na 100 milijonov obiskov, 30 GB prostora za shranjevanje in pet spletnih mest. Glavni načrt ima 240 GB prostora za shranjevanje, neomejeno pasovno širino, 30 mest, cena pa je 85 USD na mesec.

Dve srednji stopnji sta profesionalni pri 37,50 dolarja in poslovni pri 60 dolarjih na mesec. Profesionalna raven omogoča 300 milijonov obiskovalcev in ima 60 GB prostora za shranjevanje. Poslovni nivo omogoča 600 milijonov obiskovalcev in ima 120 GB prostora za shranjevanje.

Vsi imajo brezplačno CDN in SiteLock (spodnji dve stopnji imata SiteLock Pro, podjetja imajo SiteLock Premium, zgornja stopnja pa ponuja SiteLock Enterprise).

A2 gostovanje. A2 ponuja tudi tri skupne načrte. Lite omogoča eno spletno mesto, pet baz podatkov, cena pa je 3,92 dolarja na mesec. Načrta Swift in Turbo omogočata neomejeno število spletnih strani in neomejeno število podatkovnih baz. Swift znaša 4,90 dolarja na mesec, Turbo pa 9,31 dolarja na mesec.

Vsi imajo neomejeno shranjevanje SSD in neomejeno pasovno širino. A2 gostovanje ima CloudLinux, različico operacijskega sistema Centos, ki je hitrejša in navaja, da ima manj odjemalcev na strežniku kot večina.

A2 gostovanje ima tri upravljane načrte WordPress, ki so enaki kot njihovi načrti skupnega gostovanja. Lite je omejena na eno spletno mesto in pet baz podatkov, cena pa znaša 3,92 dolarja na mesec. Swift pri 4,90 dolarja na mesec in Turbo pri 9,31 dolarja na mesec ponujata neomejeno število spletnih strani in baz podatkov.

Vsi načrti temeljijo na SSD-ju in imajo predpomnjenje, čeprav je Turbo plan optimiziral predpomnjenje. Vsi imajo CDN in dodatne varnostne možnosti. Swift in Turbo sta priložena tudi strežniku Rewind za varnostne kopije.

VPS in namenski načrti: BlueHost ima štiri načrte VPS. VPS ravni BlueHosta so cene 14,99 USD, 29,99 USD, 44,99 USD in 55,99 USD na mesec. Načrti BlueHost VPS imajo omejitve pasovne širine od 1 TB do 4 TB.

A2 gostovanje ima tri neurejene in tri upravljane načrte VPS, vsi s SSD-ji. Neupravljani so 5, 10 in 15 USD na mesec in imajo 2 TB dovoljenja za pasovno širino. Zagotavljajo 20 GB, 30 GB in 50 GB prostora za shranjevanje v tem zaporedju.

Cene upravljanih VPS iz A2 Hosting so ceno 32,99 USD, 46,19 USD in 65,99 USD na mesec. Imajo 75, 100 in 150 GB pomnilnika ter 2, 3 in 4 TB pasovne širine.

BlueHost ima tri namenske stopnje, ki omogočajo 3, 4 in 5 IP, po ceni 74,99 USD, 99,99 USD in 124,99 USD na mesec. Gostovanje A2 ima tri neupravljane in tri upravljane namenske stopnje strežnika.

Nenadzorovani so ceno 99,59, 165,99 dolarja in 248,99 dolarja na mesec. Upravljane stopnje znašajo 141,09 USD, 207,49 USD in 290,49 USD na mesec.

Garancija za vračilo denarja: BlueHost ima industrijsko standardno 30-dnevno garancijo. A2 gostovanje ima 30-dnevno povračilo v celoti in povračilo po oceni po 30 dneh. Če imate brezplačno registracijo domene na BlueHost-u, vam ne bomo vrnili pristojbine za registracijo domene in obdržali boste ime domene.

Mnenje

Skupno gostovanje BlueHosta je le nekoliko višje od načrtov A2 gostovanja, vendar ima več funkcij. Cene in funkcije A2 gostovanja za njene upravljane načrte WordPress omogočajo privlačno izbiro za WordPress uporabnike.

A2 gostovanje strankam omogoča večjo izbiro v VPS in namenskih načrtih z zagotavljanjem neurejenih in upravljanih možnosti.

Primerjajte, kako preprosta je uporaba BlueHost in A2 gostovanja

Enostavnost uporabe

Nadzorna plošča. BlueHost uporablja cPanel, vendar s spremenjenim vmesnikom, zato bodo redni uporabniki cPanel morali nekaj prilagoditi. A2 gostovanje uporablja običajni, industrijski standard, cPanel.

Instalacija z enim klikom. BlueHost uporablja namestitveni program MOJO Marketplace z enim klikom za enostavno namestitev skoraj sto aplikacij. A2 omogoča namestitev aplikacije z enim klikom na stotine aplikacij prek programa Softaculous.

Navigacija po spletnem mestu. Spletna mesta BlueHost in A2 Hosting zagotavljata vse informacije, ki jih potrebujete za izbiro načrta. Obe strani imata primerne lestvice za primerjavo stopenj v svojih načrtih. Obe sta čisti in uporabniku prijazni. A2 ima priročno funkcijo – povezave do pojavnih oken za številne izraze in možnosti, prikazane v grafikonih.

Mnenje

Obe imata na stotine aplikacij, ki jih je mogoče namestiti z enim klikom, oba sta enostavna za krmarjenje po spletnih mestih in oba uporabljata cPanel – čeprav je BlueHost spremenjen. Večina uporabnikov bi bila vesela enostavnosti uporabe katerega koli od teh gostovalnih podjetij.

Primerjajte podporo BlueHost in A2 gostovanje

BlueHost vs. A2 gostovanje: tehnična in uporabniška podpora

Glede na ocene kupcev je to področje, kjer BlueHost potrebuje izboljšave. Podpora A2 gostovanja je dosledno ocenjena visoko, njeno podporno osebje pa velja za prijazno in usposobljeno.

BlueHost in A2 gostovanje imata telefon, e-pošto in klepet v živo 24/7. Oba imata forum in široko bazo znanja. A2 gostovanje ima aktiven blog.

Mnenje

Medtem ko BlueHost zagotavlja več načinov stika, se ocene strank večkrat pritožujejo zaradi podpore. Gostovanje z A2 ima iste načine stikov, vendar je njegova podpora zelo cenjena. A2 je izbira, če je podpora za vas velika prioriteta.

Primerjajte ocene uporabnikov Bluehost in A2 gostovanje

Mnenja uporabnikov

Opomba: Mnenja običajno objavljajo tisti, ki imajo močno mnenje, zato je večina strank, ki objavljajo ocene, bodisi močno negativna bodisi močno pozitivna. Iz tega razloga pregledov ne bi smel uporabiti kot glavni dejavnik pri izbiri gostitelja. Kadar pa se o nečem nenehno poroča, je morda treba kaj premisliti.

Negativne ocene za BlueHost in A2 gostovanje

BlueHost. Negativne ocene za BlueHost so v veliki meri povezane s slabo podporo. Dolge čakalne dobe, nesramnosti in ponavljajoče se karte za isto izdajo niso redkost.

A2 gostovanje. Ocene kupcev za A2 so manj negativne kot za večino podjetij. Negativni, ki so objavljeni, so ponavadi za slabe izkušnje s podporo strankam.

Pozitivne ocene za BlueHost in A2 gostovanje

BlueHost. Večina pozitivnih ocen kupcev Bluehosta hvali cene in funkcije, ki so predvidene v načrtih.

A2 gostovanje. A2 dobi veliko bolj pozitivne ocene kot negativne za podporo strankam. Kupci so navdušeni tudi nad hitrostjo spletnih strani na A2 in s številom ponujenih funkcij za ceno.

Mnenje

Na splošno ima A2 gostovanje daleč bolj pozitivne ocene kot negativne ocene.

Sklep o primerjavi BlueHost in A2 gostovanja

BlueHost vs. A2 gostovanje: kateri gostovanje je za vas najboljše?

BlueHost in A2 gostovanje imata funkcije, ki bi jih šteli za pluse in minuse.

Razlogi za izbiro A2 gostovanja prek BlueHosta:

 • SSD diski o vseh svojih načrtih
 • Kadar koli (z oceno) garancija za vračilo denarja
 • Zagotovljeno neplačilo
 • Hitri strežniki
 • Podpora za PostgreSQL

Razlogi, da izberete BlueHost nad A2 gostovanjem:

 • Brezplačna spletna stran
 • Več “neomejenih” funkcij
 • Brezplačni graditelj spletnih strani

Čeprav so načrti za WordPress, ki jih upravlja BlueHost, dražji od načrtov nekaterih drugih gostiteljev, so zelo priljubljeni – kar kaže dejstvo, da na BlueHostu gostuje več kot milijon WordPressovih spletnih mest.

Vendar pa cene A2 Hosting, ki so enake kot v skupni rabi gostovanja za svoje upravljane načrte WordPress, naredijo zelo privlačne za uporabnike WordPressa. Tako BlueHost kot A2 gostovanje imata konkurenčne cene VPS in namenskih strežniških možnosti za tiste z večjimi spletnimi mesti ali večjim prometom.

Oba gostitelja imata tudi načrte v skupni rabi s proračunom, ki so polno predstavljeni. Izdelovalec razlik med tema dvema gostiteljskima podjetjema je boljši zapis za storitve in podporo strankam.

Obstajajo še druge družbe za spletno gostovanje. Če se ne strinjate, da bi za hiter čas nalaganja in odzivanja ter vrhunske funkcije porabili nekaj dolarjev več, bi bilo vredno SiteGround preveriti.

Naslednji gostitelj z atraktivnimi upravljanimi WordPress načrti in eno najdaljših garancij za vračilo denarja je InMotion Hosting.

Imate kakšna vprašanja o BlueHost ali A2 gostovanju? Kakšne so vaše izkušnje s spletnim gostovanjem na splošno? Pustite svoje komentarje in nas obvestite.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map