Arvixe vs. SiteGround: Katerega morate uporabiti?

Morda je najpomembnejša odločitev, ki jo lahko sprejmete glede vaše spletne strani, iskanje pravega gostovalnega podjetja in načrta. Vendar pa toliko podjetij, med katerimi izbrati. To primerjavo med Arvixe in SiteGround lahko uporabite tako, da vam olajša izbiro.


SiteGround je še novejši, ustanovljen je bil leta 2004, vendar na svojih strežnikih gosti skoraj 500.000 spletnih mest. Arvixe in SiteGround ponujata skupno gostovanje, upravljano gostovanje WordPressa ter VPS in namenske strežniške načrte. Arvixe ima tako možnosti Linux kot Windows, medtem ko je SiteGround samo Linux.

Arvixe je bil leta 2015 imenovan PCMag Editor’s Choice, podjetje Inc.com pa ga je poimenovalo kot eno najhitreje rastočih podjetij na ameriškem spletnem mestu SiteGround, saj je osvojilo veliko nagrad za najboljšega, veliko pa jih je s spletnih mest, ki so jih ustvarili za samopromocijo – nekaj, kar je vse preveč pogosto pri podjetjih za spletno gostovanje. SiteGround je osvojil legitimne nagrade za produktivnost in storitve za stranke.

Arvixe je leta 2014 kupila Endurance International Group (EIG). Pod znakom EIG je veliko podjetij za spletno gostovanje, vendar vsa delujejo pod lastnimi originalnimi imeni. Če podjetja EIG med seboj niso kloni, če imate težave z enim, so dovolj podobni, da imate lahko iste težave z drugim.

SiteGround je bil ustanovljen leta 2004 in je zasebno podjetje s glavnim sedežem v Sofiji v Bolgariji, čeprav ima svetovno prisotnost.

Primerjajte zmogljivosti Arvixe in SiteGround

Arvixe vs. SiteGround: Hitrost in zanesljivost

Občasni čas. Arvixe ima 99,9-odstotno garancijo z brezplačnim mesečnim povračilom, če mesečno povprečje pade pod ta odstotek. SiteGround ima podobno garancijo za vsaj 99,9% uptime. Če spletno mesto pade med 99,9% in 99%, prejmete en mesec brezplačnega gostovanja; za vsakega 1% pod 99% prejmete dodaten mesec brezplačno.

Izvedba. Arvixe večino podatkov, povezanih s spletnim mestom, postavi na SSD-je, vključno z bazami podatkov in e-poštnimi strežniki, za hitrejše delovanje. SiteGround ne stoji več let na isti tehnologiji.

Ko se uvedejo nove metode ali hitrejša tehnologija, bo SiteGround posodobil svoje podatkovne centre – za vse svoje uporabnike, ne le za novince. SiteGround uporablja Supercache za vse svoje načrte, ne le za upravljanje WordPress gostovanja, kot večina podjetij.

Spletno mesto, ki ga gosti Arvixe, je naložilo čas polnjenja 1,05 s, kar je hitreje kot 89% preizkušenih mest. Test primerljivega spletnega mesta SiteGround je povzročil čas nalaganja 1,2 sekunde, kar je hitreje kot 87% preizkušenih mest.

Zanesljivost. Arvixe ima podatkovne centre po vsem svetu – v Severni Ameriki (Dallas, Teksas), Evropi (Amsterdam) in (Hong Kong). Vsi podatkovni centri so popolnoma odveč, z več možnostmi napajanja in hlajenja. Podatkovna središča se na kraju spremljajo zaradi varnosti in zanesljivosti.

SiteGround ima tudi podatkovne centre po vsem svetu. Obstajajo podatkovni centri v Chicagu, Londonu, Amsterdamu in Singapurju. Podatkovni centri imajo odvečno moč in hlajenje z varnostnimi kopijami na dizel.

V letu 2015 so strežnike v skupni rabi nadgradili tako, da so uporabljali vsebnike Linux, ki združujejo strežnike, da pospešijo dostop in zagotovijo večjo zanesljivost. Vsi njihovi načrti so prešli na SSD za shranjevanje, pa tudi v baze podatkov MySQL.

Mnenje

Vsak od teh bo zagotovil hitro in zanesljivo storitev. Oba imata izjemna jamstva za čas delovanja, oba pa imata zelo hiter odziv in čas nalaganja.

Primerjajte funkcije Arvixe in SiteGround

Primerjajte ključne lastnosti

Opomba: Medtem ko vsako spletno gostovanje pri opisovanju funkcij uporablja “neomejeno” ali “neomejeno”, je malo zavajajoče. Ta tržni izraz ne pomeni “uporabljati toliko, kot želite”. Namesto tega se izrazi nanašajo na tisto, kar gostiteljske družbe “štejejo za razumno uporabo.”

Gostiteljske družbe bodo kaznovale spletna mesta, za katera menijo, da presegajo to, včasih tudi brez opozorila – čeprav večina uporabnikov nikoli ne bo presegla razumne uporabe.

Registracija domene. Oba gostitelja sta registratorja domene. Arvixe se razlikuje od industrijskega standarda – ponuja brezplačno domeno, dokler imate načrt. Arvixe ponuja tudi brezplačen prenos, če že imate domeno drugje. SiteGround ponuja eno brezplačno leto registracije domene.

Spletna stran Builder. Arvixe ponuja RvSiteBuilder, opremljen s funkcijami, urejevalnik WSYWIG in več kot 600 spletnih predlog. SiteGround ponuja Weebly Basic brezplačno – čeprav je število strani, ki jih lahko ustvarite, omejeno. Za dodatno mesečno naročnino lahko nadgradite na bolj funkcionalne različice Weeblyja.

Baze podatkov. Arvixe ponuja neomejene baze podatkov MySQL in podpira baze podatkov PostgreSQL. SiteGround ponuja neomejeno bazo podatkov MySQL.

E-poštni računi. Arvixe in SiteGround zagotavljata neomejene e-poštne račune in posredovanje po e-pošti. Neomejeni računi so prednost, če ste veliko podjetje z veliko zaposlenimi, saj omogoča nastavitev ločenih računov za vsakega posebej. Poleg tega ima lahko vsak oddelek v vašem podjetju, na primer prodaja, podpora in informacije, ločen račun.

Gostovanje WordPress. Arvixe in SiteGround ponujata načrte WordPress za upravljanje. Običajno bodo upravljani načrti WordPress stali več kot standardni načrt v skupni rabi. Del dodatnih stroškov je zato, ker se upravljani načrti WordPress-a običajno postavljajo na optimizirane strežnike s predpomnilnikom in dodatno varnostjo za izboljšanje zmogljivosti in stabilnosti.

Še ena prednost upravljanega gostovanja v WordPressu je, da se za vas opravijo samodejne varnostne kopije WordPress, pa tudi načrtovanje in nameščanje posodobitev. To vam omogoča, da se osredotočite na tisto, kar je pomembno – svojo vsebino.

Tako Arvixe kot SiteGround sta edinstvena po tem, da za svoje WordPress načrte ne bosta doplačala.

Rešitev za e-trgovino. Arvixe in SiteGround podpirata nekatere brezplačne in komercialne možnosti e-trgovine, številne s podporo 24/7 in samodejno namestitvijo.

Varnostne kopije. Arvixe dnevno izvaja varnostne kopije svojih strežnikov s pomočjo R1Soft, ki je strankam na voljo prek nadzorne plošče. Varnostne kopije se gostijo na ločenem strežniku zaradi odvečnosti. SiteGround izvaja dnevno varnostno kopiranje, ki se hrani 30 dni.

Gostovanje varnosti. Arvixe skenira in proaktivno deluje proti DDoS grožnjam ter zagotavlja zaščito pred napadi grobe sile. Načrti Arvixe so opremljeni s filtriranjem SpamAssassin in Spamhaus za e-pošto.

SiteGround ponuja SpamExperts prek nadzorne plošče. SiteGround ima tudi programsko opremo po meri, s katero lahko izolirate račune, ki imajo težave, zaradi česar je vaše spletno mesto zaščiteno, tudi če je slabo mesto na istem skupnem strežniku. SiteGround spremlja strežnike v realnem času in njegova programska oprema se lahko samodejno odzove na večino težav brez človekovega posredovanja.

Arvixe je nekoč zagotavljal skupni SSL za svoje skupne načrte za Linux, zdaj pa se zdi, da skupni SSL niso več na voljo za Linux ali Windows PersonalClass. Vendar imajo poslovni načrti brezplačen SSL, če imate načrt z Arvixejem, zasebni SSL-ji pa so na voljo za nakup. SiteGround ponuja brezplačno SSL potrdilo za eno leto za vse, razen najnižjih stopenj.

Nadzorna plošča. Arvixe in SiteGround uporabljata industrijski standard cPanel.

Partnerski in preprodajalski programi. Podružnični program Arvixe plača od 70 do 135 USD na napotnico, odvisno od števila napotnic, ki jih imate na mesec. Arvixe ima tudi preprodajalski program za Linux in Windows. SiteGround ima prodajni program, ki omogoča količinske popuste, njegov podružnični program pa plača od 50 do 125 dolarjev za napotnico, tudi odvisno od števila napotnic na mesec.

Doplačila. Arvixe prihaja s skupno 200 USD za dobropis oglasov za Google in Yahoo. Arvixe ponuja „Prednostno podporo“ za dodatno mesečno plačilo. SiteGround ponuja račune samo za e-pošto za majhno mesečno plačilo. SiteGround podpira tudi Joomla in Drupal gostovanje.

Mnenje

Obe sta celoviti spletni ponudniki gostovanja. Vendar podpora PostgreSQL, njegove brezplačne domene, dokler imate načrt, Arvixejeva podpora za Linux in Windows ter za boljšega ustvarjalca spletnih strani daje Arvixeju prednost pred SiteGround za funkcije.

Primerjajte načrte spletnega gostovanja in cene Arvixe in SiteGround

Gostovalni načrti & Cenitev

Opomba: Spletno gostovanje je konkurenčna panoga. Posledično se nenehno spreminjajo cene in veliko promocijskih cen. Ker so cene za promocijo običajno omejene na prvi rok storitve, lahko dolgoročna prijava pomeni večje prihranke. Tudi brez promocij daljši pogoji storitve običajno povzročijo zlom cen. Spodnje cene so trenutne za to primerjavo.

Arvixe. Arvixe ponuja štiri skupne načrte – dva v PersonalClass in dva v BusinessClassu. Za hitrejše nalaganje in odzivne čase za vašo glavno bazo strank lahko ob nakupu izberete ameriške, evropske ali azijske podatkovne centre..

Vse stopnje PersonalClass in BusinessClass ponujajo neomejen prostor, pasovno širino, e-poštna sporočila in baze podatkov. PersonalClass znaša 4 USD na mesec, BusinessClass pa 22 USD na mesec. PersonalClassPro znaša 7 USD na mesec, BusinessClassPro pa 35 USD na mesec. Pro ravni omogočajo neomejeno število mest, medtem ko običajne stopnje omogočajo le šest.

Razlika med PersonalClass in BusinessClass je v tem, da ima BusinessClass na strežniku manj uporabnikov, zaradi česar je v osnovi deljeno gostovanje s funkcijami VPS. Možnost ASP (Windows) teče nekaj dolarjev več za vsak načrt in stopnjo. Skupni načrti Arvixe-ja zagotavljajo neomejene baze podatkov MySQL in PostgreSQL. Prav tako imajo BusinessClass načrti brezplačen SSL certifikat, dokler se na spletnem mestu nahaja Arvixe.

Arvixe ponuja dva upravljana programa WordPress, in sicer 4 do 7 dolarjev na mesec, enako kot skupno gostovanje. Neomejena pasovna širina, neomejeno shranjevanje in neomejeno število baz imajo vse načrte. Načrt 4 USD je omejen na 6 spletnih mest, medtem ko načrt 7 USD omogoča neomejeno število.

Spletna mesta v WordPressu se zlahka spremenijo v skupni dostop do VPS in namenskega gostovanja, čeprav cene Arvixeja rastejo za VPS ali namenske strežnike.

SiteGround. SiteGround ponuja tri skupne načrte. Zagon omogoča eno spletno mesto, 10 GB prostora za shranjevanje, in je cena 3,95 USD na mesec. GrowBig, ki znaša 7,95 USD na mesec, in GoGeek, ki znaša 14,95 USD na mesec, ponujata neomejena spletna mesta ter 20 GB in 30 GB prostora za shranjevanje oz..

Vsi načrti imajo brezplačno leto registracije domen, neomejeno število e-poštnih računov, neomejeno prometa, vsakodnevno varnostno kopiranje in brezplačen CDN. Načrta GrowBig in GoGeek dodata prednostno tehnično podporo in brezplačno SSL za eno leto. Načrt GoGeek doda manj računov na strežnik, skladnost PCI in Git.

Medtem ko SiteGround ne šteje obiskovalcev glede na vašo pasovno širino, vendar meri porabo CPE-ja in izdaja opozorila za tisto, za kar meni, da je prekomerna poraba virov CPU-ja.

SiteGround ima tri upravljane WordPress načrte; Zagon, ki je omejen na eno mesto in 10 GB prostora za shranjevanje, GrowBig z 20 GB prostora za shranjevanje in GoGeek s 30 GB. Načrta GrowBig in GoGeek zagotavljata neomejeno število spletnih mest, brezplačen SSL za eno leto in prednostni status na podpornih vozovnicah. Načrt GoGeek dodaja Git in ima manj uporabnikov na strežniku.

Vsi trije načrti imajo brezplačno domeno, brezplačno podporo za CDN, WordPerfect in neomejen promet. Tako kot načrti v skupni rabi SiteGround ne omejuje števila obiskovalcev. Namesto tega se poraba CPE-ja meri s strani SiteGround, za pretirano uporabo pa se izdajo opozorila.

Načrtovani WordPress načrti SiteGround so enaki kot njihovi načrti v skupni vrednosti 3,95, 7,95 USD in 14,95 USD na mesec..

VPS in namenski načrti: Arvixe ponuja dve ravni VPS v operacijskem sistemu Linux in Windows. Načrti Arvixe znašajo 40 in 70 USD na mesec za možnost Linux. Dve stopnji Windows VPS sta 60 do 100 USD na mesec.

Vsi štirje načrti Arvixe imajo neomejeno pasovno širino in prihajajo z brezplačnim SSL certifikatom, dokler imate načrt. Štirje načrti VPS SiteGround so na voljo pod gostovanjem v oblaku na spletnem mestu in so od 60 do 140 dolarjev na mesec. Omejeni so na 5 TB pasovne širine in 20 do 80 GB prostora za shranjevanje. V celoti se upravljajo in so na SSD diskih za hitrost in zanesljivost.

Glede na konfiguracijo se šest armičnih strežnikov, namenjenih Arvixeju, namenjenih enim enim procesorjem, giblje od 128,70 USD na mesec do 227,50 USD na mesec. Za tiste, ki potrebujejo večjo zmogljivost, ima Arvixe dva večprocesorska nivoja po ceni 357,30 USD na mesec.

Arvixe ponuja tudi oblačne možnosti, ki se začnejo pri 108 USD na mesec. Vsi namenski načrti Arvixe so urejeni za vas. SiteGround ima tri namenske načrte, od 229 do 429 dolarjev na mesec.

Garancija za vračilo denarja: 60-dnevna garancija za vračilo denarja Arvixe je boljša od industrijske. SiteGround ima industrijsko standardno 30-dnevno garancijo. Če imate brezplačno registracijo domen na Arvixe ali SiteGround, bodo ti odvzeli pristojbino za registracijo domene od povračila, vi pa boste ohranili ime domene.

Mnenje

Uporabnikom WordPressa bodo cene ponudnikov gostiteljev všečne. Vendar je zgornja meja SiteGround, ki je enaka zgornjem nivoju Arvixeja, dvakrat višja od cene. Če potrebujete Windows, je Arvixe edina izbira med tema dvema, saj SiteGround nima nobenih načrtov za Windows. Cene in funkcije podjetja Arvixe so boljše od ponudbe SiteGround v VPS in namenskih strežniških možnostih.

Primerjajte, kako enostaven je za uporabo Arvixe in SiteGround

Enostavnost uporabe

Nadzorna plošča. Arvixe in SiteGround uporabljata uporabniku prijazen vmesnik cPanel, ki temelji na ikonah, kar je z razlogom industrijski standard.

Instalacija z enim klikom. Tako Arvixe kot SiteGround uporabljata Softaculous kot namestitveni program z enim klikom za stotine aplikacij.

Navigacija po spletnem mestu. Obe strani Arvixe in SiteGround sta dobro razdelani. Obe strani imata primerne lestvice za primerjavo stopenj v svojih načrtih.

Mnenje

Ta dva podjetja za gostovanje sta glede enostavnosti uporabe skoraj enaka, obe pa sta zelo uporabniku prijazni.

Primerjajte podporo Arvixe in SiteGround

SiteGround vs. Arvixe: Tehnična in uporabniška podpora

Arvixe je imel še do nedavnega izjemno zvezdniški ugled za podporo strankam. Od odkupa EIG so se povečale pritožbe strank glede storitve in podpore. Vendar pa še vedno nadpovprečno ocenjuje podporo strankam.

Na podlagi mnenj kupcev ima SiteGround odlično podporo. SiteGround pravi, da je čakalna doba na vstopnice za podporo le 10 minut.

Arvixe in SiteGround imata telefon, e-pošto in klepet v živo 24/7. Oba imata obsežno bazo znanja z vajami in videoposnetki, oba pa imata aktivni blog.

Mnenje

Do leta 2014 bi bilo katero od teh podjetij enako impresivno glede podpore in storitev. Danes ima SiteGround na podlagi mnenj kupcev prednost v tem oddelku.

Primerjajte ocene uporabnikov Arvixe in SiteGround

Mnenja uporabnikov

Opomba: Pregled nikoli ne bi smel odločiti, katerega gostitelja izbrati. Mnenja običajno objavljajo tisti, ki se počutijo zelo močno, kar pomeni, da so ocene bodisi močno negativne bodisi močno pozitivne. Ko pa se nekaj nenehno omenja, je morda treba kaj pogledati.

Negativni pregledi za Arvixe in SiteGround

Arvixe. Do nedavnega je bilo na Arvixe malo negativnih kritik. V zadnjem času pa se pregledi pritožujejo zaradi slabe storitve za stranke in dolgih čakalnih dob.

SiteGround. Večina negativnih ocen SiteGround se pritožuje zaradi nekaterih njihovih pravil. Nezadovoljeno je, kako ravnati s samodejno obnovo, pa tudi pomanjkanje opozorila pred izklopom spletnega mesta za nadomestne namene za uporabo CPU-ja.

Pozitivne ocene za Arvixe in SiteGround

Arvixe. Podjetje Arvixe je pohvalo kupcev za vse funkcije, ki so na voljo pri proračunskih cenah. Uporabniki sistema Windows z veseljem najdejo gostovanje po dostopni ceni.

SiteGround. Pozitivne ocene strank SiteGround dosledno omenjajo hitrost in uporabnost podpore ter zanesljivost strežnikov SiteGround.

Mnenje

Na splošno so obe gostiteljski družbi dobro sprejeti. Zaradi nedavnih pritožb glede podpore Arvixeju pa SiteGround dobiva bolj pozitivne ocene.

Sklep o primerjavi Arvixe in SiteGround

Zaključek: Kateri gostovanje je za vas najboljše?

Arvixe in SiteGround imata funkcije, ki ju ločujeta drug od drugega.

Razlogi za izbiro SiteGround nad Arvixejem:

 • Prenesite spletno mesto brezplačno od drugega gostitelja
 • Gostovanje varnosti
 • Vsi načrti uporabljajo predpomnjenje
 • Brezplačno CDN

Razlogi za izbiro Arvixeja nad SiteGround:

 • Brezplačna registracija domen, dokler se gosti načrt
 • Prednameščena WordPress
 • Možnosti strežnika Windows za vse načrte

Arvixejevi celostni načrti za upravljanje WordPress-a, ki so enaki kot deljeno gostovanje, so plus za WordPress uporabnike. Arvixejeve cene so tudi boljša izbira za večja spletna mesta ali tista, ki imajo veliko število obiskovalcev.

Skupni načrti SiteGround so po ugodnih cenah, vendar nekoliko omejeni v shrambi in pasovni širini. Če šele začenjate ali imate manjše spletno mesto, bi bili načrti primerni.

Obe gostiteljski družbi ponujata ugodne cene glede na število funkcij, ki jih zagotavljata.

To sta le dve od številnih možnosti spletnega gostovanja, ki so vam na voljo. Drug gostitelj, ki bi bil všeč uporabnikom WordPressa, je InMotion Hosting, zaradi odličnih upravljanih WordPress načrtov.

Imate kakšna vprašanja o Arvixe ali SiteGround? Kakšne so vaše izkušnje s spletnim gostovanjem na splošno? Pustite svoje komentarje in nas obvestite.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map