7 utmerkede mål for sosiale medier for å strebe etter

Det første trinnet for enhver markedsføringsstrategi, inkludert markedsføring på sosiale medier, er å definere dine mål. Hva forventer du å få ut av markedsføringsstrategien for sosiale medier? Hver virksomhet vil variere, men her er noen mål som selskaper ofte streber etter.


Merk: Du kan velge mer enn ett mål for ditt mål sosiale medier markedsføringsstrategi. Nøkkelen er å identifisere hvilket mål du prøver å oppnå med hver kampanje på sosiale medier du lanserer.

MÅL 1: Å bygge merkevarebevissthet blant kundene dine

Det første målet med markedsføring på sosiale medier er å bare la de ideelle kundene dine vite at merkevaren din eksisterer. På sosiale medier er det et utall måter du kan gjøre dette på. Her er noen måter basert på topp sosiale nettverk. Vi vil diskutere flere taktikker og andre sosiale nettverk senere i trinn 2.

Twitter, du kan kommunisere med hvem som helst, uavhengig av om de følger deg. Derfor kan du finne de ideelle kundene dine og starte samtaler med dem ved å sende offentlige meldinger til dem ved å bruke deres @ brukernavn. De kan være forretningsrelaterte eller bare morsomme. Enten vil merke merkevaren din.

Markedsføringsstrategi for sosiale medier

Du kan også bruke Twitter-annonser for å få innhold, produkter og tjenester foran de ideelle kundene dine.

Facebook, kan du kommunisere med de ideelle kundene dine ved å bli fan av siden deres og kommentere innleggene deres ved hjelp av Facebook-siden din.

Du ønsker ikke å annonsere produktene eller tjenestene dine på dette tidspunktet, men bare bidra til verdifulle samtaler. Du kan også bruke personlige profiler av kjente medlemmer av selskapet ditt til å bli med i grupper der dine ideelle kunder engasjerer seg og begynne å samarbeide med dem der. Endelig kan du også bruke Facebook-annonser for å få innhold, produkter og tjenester foran de ideelle kundene dine.

Slik annonserer du på LinkedIn

Linkedin, kan du kommunisere med dine ideelle kunder ved å bruke personlige profiler ved å koble deg direkte til dem, gjennom Premium-kontoer og InMails, eller ved å delta i dem i LinkedIn-grupper. Du kan også bruke LinkedIn-annonser for å få innhold, produkter og tjenester foran de ideelle kundene dine.

Som du kan se, kan du lett øke oppmerksomheten rundt merkevaren din foran den ideelle kunden via sosiale medier. Og med tanke på at kundene dine er virksomheter som allerede er på sosiale medier som prøver å bygge bevissthet for seg selv foran sine ideelle kunder, har du ingen problemer med å finne dem og bygge bevissthet for deg selv.

MÅL 2: Etablere merkevaren din som en tankeleder i din bransje

Et annet mål som går et skritt utover å skape oppmerksomhet for merkevaren din, er å etablere merkevaren din som en tankeleder i din bransje. La oss si at merkevaren din, sosiale medier. Merkevaren din ønsker å bli anerkjent som en tankeleder i sosiale medieindustrien. For å gjøre det, vil du lage verdifullt innhold i en rekke formater.

Avhengig av din bransje og ideelle kunder, kan disse formatene inkludere blogginnlegg, e-bøker, artikler, videoer, webinarer, podcaster, verktøy, utdanningsprogrammer og til og med sertifiseringer. Målet med alt dette innholdet vil være å demonstrere merkevarenes kunnskap og ekspertise i bransjen din.

Ressurser for innholdsmarkedsføring for sosiale medier

Å lage alt dette innholdet er selvfølgelig en ting. Å sørge for at innhold når din ideelle kunde er en annen. Det er her sosiale medier spiller inn. Sosiale medienettverk spiller en stor rolle i å sørge for at du kan nå dine ideelle kunder med det verdifulle innholdet som etablerer deg som en tankeleder.

Mest strategier for distribusjon av sosiale medier involvere en blanding av å dele innholdet organisk med merkets nettverk, samt lage målrettede annonser som sikrer at innholdet når merkevarens ideelle kunder. Avhengig av innholdstype, kan innholdet også brukes som en måte å ikke bare øke statusen din som en tankeleder i din bransje, men også hjelpe deg med å generere potensielle kunder.

For eksempel, ikke bare gi bort en gratis hvitbok. Gjør din ideelle kunde til å gi deg e-postadressen deres i bytte mot den ved å koble markedsføringskampanjer for sosiale medier for den hvite papiren til en destinasjonsside designet spesielt for den hvite papiren..

Ledende generasjon for markedsføring på sosiale medier

Hvis du har laget flott innhold, er det en vinn-vinn for både deg og din nye leder.

MÅL 3: Genererer trafikk til nettstedet ditt

Uansett hva virksomheten din gjør, kan du sannsynligvis ikke gjøre det uten trafikk til nettstedet ditt. Markedsføring på sosiale medier er en flott måte å til slutt føre trafikk til nettstedet ditt. For det første tillater nesten hvert sosialt nettverk minst ett sted der du kan legge til en lenke til nettstedet ditt, om ikke mer. Personlige profiler, bedriftssider – de tilbyr nesten alle minst ett nettstedkoblingsfelt. Noen tilbyr felt som åpenbart ikke er tilkoblede for nettsteder, men som kan brukes til dem.

Etter koblingene i profilene dine, har du statusoppdateringer med lenker tilbake til innholdet ditt eller nåværende kampanjer og sosiale medier annonsekampanjer med koblinger tilbake til innholdet ditt eller nåværende kampanjer..

Hvis du er heldig, vil du finne relevante diskusjoner der folk stiller spørsmål som kan besvares med en lenke tilbake til nettstedet ditt. Noen ganger kan det hende at noen ganger ikke får koblingen, men hvis du har et lett gjenkjennelig merke, er bare en omtale god nok. Eller du kan være heldig og få noen gode muntlige markedsføringer fra brukerne dine!

Jungeltelegrafen på Twitter

Det er viktig å være på utkikk etter denne typen omtaler og si takk når det er mulig, slik at folk vil fortsette å spre ordet om virksomheten din.

MÅL 4: Genererer kundeemner for salgsteamet ditt

Til å begynne med handlet markedsføring på sosiale medier om å bygge publikum og oppmuntre til engasjement. Men så begynner virksomheter å snakke ROI. De ønsket å se tall som de kunne bruke for å gjøre markedsføringsaktiviteter på sosiale medier til å tilsvarer dollarverdien.

En av måtene å gjøre dette på er å sette blygenerering som et mål. Hvis du kan generere en kundeemne fra sosiale medier for salgsteamet ditt, kan salgsteamet til slutt spore ledelsen slik at hvis ledelsen blir til et salg, vil du vite om markedsføringen av sosiale medier genererer avkastning.

Som vi nevnte tidligere, kan en del av målet om å etablere merkevaren din som en tankeleder i din bransje også slås sammen til blygenerering ved å lage verdifullt innhold som folk kan få i ved å dele informasjonen sin med deg. Men visse sosiale medienettverk har gått lenger for å hjelpe merkevarer med å oppnå blygenerering.

Facebook har for eksempel en mobil generasjonsform som merker kan bruke til å fange opp potensielle kunder fra mobilbrukere av Facebook-appen. Brukeren starter med å banke på annonsen.

BMW USA-annonse på Facebook-mobil
BMW USAs generasjonsform på Facebook-mobil

Deretter deler de informasjonen sin med merkevaren uten å forlate Facebook-appen.

Twitter har et lignende annonsealternativ, men deres er tilgjengelig for både stasjonære og mobile brukere.

Twitter-annonse for å få brukerinfo

Ett klikk på call to action-knappen lar Twitter-brukeren sende inn navn og e-postadresse tilknyttet Twitter-kontoen de for øyeblikket er logget på uten å måtte forlate Twitter. Begge alternativene fra Facebook og Twitter skal hjelpe deg med å konvertere sosiale annonser til potensielle kunder fordi du har mindre sjanser for å miste dem mellom klikket fra annonsen til destinasjonssiden..

MÅL 5: Konvertering av sosiale medietrafikk til salg på nettstedet ditt

I typiske trakter vil de fleste virksomheter prøve å gjøre det konvertere trafikk fra markedsføring på sosiale medier til potensielle kunder, og konverter deretter disse potensielle salgene til salg. Men det betyr ikke alltid at du ikke kan konvertere sosiale medietrafikk direkte til salg. Det er bare et spørsmål om hvilken type sosiale medietrafikk du prøver å konvertere.

Facebook-annonse for møbler

Hvis målet ditt er å konvertere trafikk på sosiale medier til salg, vil du absolutt ønske å fokusere på sosiale nettverk som gjør det mulig å målrette annonser på nytt – spesielt Facebook og Twitter. Retargeting-annonser lar deg lage annonser til folk som allerede har besøkt sidene dine om produkter og tjenester. I hovedsak vil disse annonsene minne folk om produktene og tjenestene dine, og forhåpentligvis engasjere dem nok til å gjøre dem til kjøpere.

Var det Facebook-annonse det første som førte personen til nettstedet ditt? Nei. Men var det tingen som fikk dem til å kjøpe? Hvis det var den siste kampanjen de klikket på før kjøpet, så effektivt, ja.

Å målrette annonser er heller ikke den eneste veien. Facebook tilbyr også sideeiere i utvalgte kategorier muligheten til å sette opp butikker på sidene sine slik at de kan selge fysiske produkter på siden sin. Den eneste kostnaden for merkevaren er behandlingsgebyret med kredittkort.

Sette opp en butikk på Facebook-siden

Hvis du ikke har en butikk-fane, kan du også markedsføre produktene og tjenestene dine ved å feste et innlegg om dem øverst på veggen din på Facebook eller profilen på Twitter. Eller legg dem på forsidebildet. Mange mulige måter å føre besøkende fra din sosiale profil til å være interessert i å kjøpe et kjøp på nettstedet ditt.

MÅL 6: Behandle spørsmål før salg og kundesupport etter salg

Noen ganger handler det ikke alltid om å gjøre salget, men snarere å gjøre opplevelsen. Markedsføring på sosiale medier kan hjelpe et merke med å skape et flott opplevelse for kundene sine. Spesielt B2B-virksomheter vil være klar til å svare på spørsmål før og etter salg for kundene, da kundene er virksomheter som allerede er vant til å håndtere kundesupport på sosiale medier.

Ikke bare det, men bedrifter vil forvente nesten umiddelbar respons. Det er grunnen til å bruke markedsføring på sosiale medier for å skape en god kundeopplevelse gjennom hele kundereisen og utover, er et mål enhver bedrift skal strebe for å oppnå.

Toyota kundeservice samhandling på Facebook

Den store nøkkelen er å være klar over at støtte før salg og etter salg kan være nødvendig på flere sosiale nettverk. Igjen vil det hele avhenge av bransjen din, bransjen til kundene dine og de sosiale plattformene de er mest komfortable å bruke.

I noen tilfeller kan det være fornuftig for merkevaren din å opprette en egen konto spesielt for supporthenvendelser. Men uansett om du gjør det, er det viktig å være på utkikk etter spørsmål og kommentarer hvor som helst og når som helst. På Facebook kan de være i besøkendeinnlegg til veggen din eller kommentere de siste innleggene dine. På Twitter kan de være i tweets som nevner brukernavnet ditt eller bare nevner produktet ditt. I andre nettverk kan de være i en kommentartråd eller gruppe om merkevaren eller produktet ditt. Derfor er det neste målet så viktig.

MÅL 7: Lytte til ledelse av omdømme om merkevarer

Nesten hvert merke, enten du er B2B eller B2C, bør bruke sosiale medier for å lytte og omdømme ledelse. Det er ikke slik at folk nødvendigvis vil si dårlige ting om deg hele tiden. Faktisk drar mange merker av å ta de gode tingene som deres sosiale medier sier om dem og bruker disse tingene som et samfunns bevis for å selge sine produkter og tjenester.

På baksiden kan du også være i den mottakende enden av et sosialt medieblåsing. Når det skjer, kan det hende at du ikke blir spesifikt nevnt eller merket i innlegget. Men hvis det er offentlig, vil du lytte slik at du kan komme med en positiv respons.

Ledelse av omdømme på Twitter

Akkurat som en kundeservicerepresentant vil gjøre med en sint kunde i en butikk, vil jobben din være å prøve å spre situasjonen. Erkjenner problemet, beklager og tilbyr å gjøre ting riktig. Selv om du ikke kan hjelpe personen det gjelder, har du bare vist gode kundeserviceferdigheter, og det kan gå langt med potensielle fremtidige kunder som også kan overvåke situasjonen. Eller du kan gjøre en kundes dårlige opplevelse om til en god igjen.

Hvis du kan oppnå enda et av disse målene med markedsføring på sosiale medier, er du sikker på å føle fordelene som sosiale medier kan gi for virksomheten din!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map