7 erinomaista sosiaalisen median markkinointitavoitetta

Kaikkien markkinointistrategioiden, mukaan lukien sosiaalisen median markkinointi, ensimmäinen askel on määritellä tavoitteesi. Mitä odotat päästäksesi ulos sosiaalisen median markkinointistrategiastasi? Jokainen liiketoiminta eroaa, mutta tässä on joitain tavoitteita, joihin yritykset yleensä pyrkivät.


Huomaa: Voit valita useamman kuin yhden tavoitteesi sosiaalisen median markkinointistrategia. Tärkeintä on tunnistaa, mitä tavoitetta yrität saavuttaa jokaisella käynnistämälläsi sosiaalisen median kampanjalla.

TAVOITE 1: Bränditietoisuuden lisääminen asiakkaidesi keskuudessa

Sosiaalisen median markkinoinnin ensisijaisena tavoitteena on yksinkertaisesti kertoa ihanteellisille asiakkaillesi tuotemerkkisi olemassaolosta. Sosiaalisessa mediassa on lukemattomia tapoja, joilla voit tehdä tämän. Tässä on joitain tapoja, jotka perustuvat suosituimpiin sosiaalisiin verkostoihin. Keskustelemme lisää taktiikoista ja muista sosiaalisista verkostoista myöhemmin vaiheessa 2.

Päällä Viserrys, voit kommunikoida kenen kanssa riippumatta siitä, seuraavatko he sinua. Siksi voit löytää ihanteelliset asiakkaasi ja aloittaa keskusteluja lähettämällä heille julkisia viestejä heidän @käyttäjätunnuksensa avulla. Ne voivat olla liiketoimintaan liittyviä tai yksinkertaisesti vain hauskoja. Kumpi tahansa merkki huomataan.

Sosiaalisen median markkinointistrategia

Voit käyttää Twitter-mainoksia myös saadaksesi sisältösi, tuotteesi ja palvelusi ihanteellisten asiakkaidesi eteen.

Päällä Facebook, voit kommunikoida ihanteellisten asiakkaidesi kanssa tullessaan heidän sivunsa fanaa ja kommentoimalla heidän viestejään Facebook-sivullasi.

Et halua mainostaa tuotteitasi tai palveluitasi tässä vaiheessa, vaan vain osallistua arvokkaisiin keskusteluihin. Voit myös käyttää yrityksen tunnettujen jäsenten henkilökohtaisia ​​profiileja liittyäksesi ryhmiin, joissa ihanteelliset asiakkaasi ovat tekemisissä, ja aloittaa heidän kanssaan sitoutuminen. Voit myös käyttää Facebook-mainoksia saadaksesi sisältösi, tuotteesi ja palvelusi ihanteellisten asiakkaidesi eteen.

Kuinka mainostaa LinkedIn-sivustossa

Päällä LinkedIn, Voit kommunikoida ihanteellisten asiakkaidesi kanssa käyttämällä henkilökohtaisia ​​profiileja muodostamalla yhteyden heihin suoraan, Premium-tilien ja InMailsin kautta tai käymällä heidän kanssaan LinkedIn-ryhmissä. Voit käyttää LinkedIn-mainoksia myös saadaksesi sisältösi, tuotteesi ja palvelusi ihanteellisten asiakkaidesi eteen.

Kuten huomaat, bränditietoisuuden lisääminen ihanteellisen asiakkaasi edessä voidaan tehdä helposti sosiaalisen median kautta. Ja ottaen huomioon, että asiakkaasi ovat yrityksiä, jotka jo käyttävät sosiaalista mediaa yrittää lisätä tietoisuutta itselleen ihanteellisten asiakkaidensa edessä, sinulla ei ole vaikeuksia löytää heitä ja rakentaa tietoisuutta itsellesi.

TAVOITE 2: Brändisi vakiinnuttaminen alansa ajatusjohtajana

Toinen tavoite, joka ylittää yhden askeleen brändin tunnettuuden lisäämisessä, on brändisi vakiinnuttaminen alasi ajatusjohtajana. Oletetaan, että brändisi sosiaalisen median ohjelmisto. Brändisi haluaa tulla tunnustetuksi ajattelujohtajana sosiaalisen median alalla. Tätä varten haluat luoda arvokasta sisältöä useissa muodoissa.

Erityisestä teollisuudestasi ja ihanteellisista asiakkaista riippuen nämä muodot voivat sisältää blogiviestit, e-kirjat, valkoiset paperit, videot, webinaarit, podcastit, työkalut, koulutusohjelmat ja jopa sertifikaatit. Kaiken tämän sisällön tavoitteena olisi osoittaa brändisi tietämys ja osaaminen teollisuudessasi.

Sisämarkkinointiresurssit sosiaaliseen mediaan

Kaiken tämän sisällön luominen on tietysti yksi asia. Toinen asia on varmistaa, että sisältö tavoittaa ihanteellisen asiakkaasi. Siellä sosiaalinen media tulee pelaamaan. Sosiaalisen median verkostoilla on valtava rooli sen varmistamisessa, että voit tavoittaa ihanteelliset asiakkaasi arvokkaalla sisällöllä, joka vahvistaa sinut ajatusjohtajaksi.

Suurin osa sosiaalisen median sisällön jakelustrategiat sisältyy sekoitus sisällön jakamisesta orgaanisesti brändin verkoston kanssa ja kohdistettujen mainosten luominen, joka varmistaa, että sisältö tavoittaa brändin ihanteelliset asiakkaat. Sisällön tyypistä riippuen sisältöä voidaan käyttää myös tapaksi, jolla ei vain paranneta asemaasi alan ajattelupäällikkönä, vaan myös autetaan luomaan viittauksia.

Älä esimerkiksi anna vain ilmaista valkoista paperia. Tee ihanteelliselle asiakkaallesi sähköpostiosoitteesi vastineeksi siitä linkittämällä kaikki kyseisen valkoisen kirjan sosiaalisen median markkinointitarkistukset erityisesti kyseiselle valkoiselle paperille suunnitellulle aloitussivulle..

Johtava sukupolvi sosiaalisen median markkinointiin

Jos olet luonut loistavaa sisältöä, se on hyödyllinen sekä sinulle että uudelle etumatkallesi.

GOAL 3: liikenteen tuottaminen verkkosivustollesi

Riippumatta siitä, mitä yrityksesi tekee, et todennäköisesti voi tehdä sitä ilman liikennettä verkkosivustoosi. Sosiaalisen median markkinointi on hieno tapa lopulta ohjata liikennettä verkkosivustoosi. Ensinnäkin melkein jokaisessa sosiaalisessa verkostossa on ainakin yksi paikka, johon voit lisätä linkin verkkosivustoosi, jos ei enemmän. Henkilökohtaiset profiilit, yrityssivut – ne tarjoavat melkein kaikki vähintään yhden verkkosivulinkin kentän. Jotkut tarjouskentät eivät ole selvästi verkkosivustojen linkkejä, mutta niitä voidaan käyttää niissä.

Profiilissasi olevien linkkien jälkeen sinulla on tilapäivitykset ja linkit takaisin sisältöön tai nykyisiin tarjouksiin ja sosiaalisen median mainoskampanjoihin, joissa on linkit takaisin sisältöön tai nykyisiin tarjouksiin.

Sitten, jos olet todella onnekas, löydät asiaankuuluvia keskusteluja, joissa ihmiset esittävät kysymyksiä, joihin voidaan vastata linkkillä verkkosivustollesi. Tietenkin joskus et ehkä saa linkkiä, mutta jos sinulla on helposti tunnistettava tuotemerkki, vain mainitseminen on tarpeeksi hyvä. Tai saatat onnekas ja saada hienoa suusanallista markkinointia käyttäjiltäsi!

Suusanallisesti Twitterissä

On tärkeää olla etsimässä tällaista mainintaa ja kiittää mahdollisuuksien mukaan, jotta ihmiset haluavat jatkaa sanan levittämistä yrityksestäsi..

GOAL 4: Lyijyjen luominen myyntitiimillesi

Aluksi sosiaalisen median markkinoinnissa oli kyse yleisön rakentamisesta ja sitoutumisen kannustamisesta. Mutta sitten yritykset alkavat puhua sijoitetun pääoman tuottoprosenttia. He halusivat nähdä lukuja, joita he voisivat käyttää saattamaan sosiaalisen median markkinointitoimenpiteet vastaamaan dollarin arvoa.

Yksi tapa tehdä tämä on asettaa lyijyn luominen tavoitteeksi. Jos voit luoda myyntitiimillesi johdannon sosiaalisesta mediasta, myyntitiimisi voi viime kädessä seurata sitä johtaa siten, että jos lyijy muuttuu myynniksi, tiedätkö sosiaalisen median markkinointi tuottaa sijoitetun pääoman tuottoprosenttia.

Kuten aiemmin mainitsimme, osa tavoitettasi perustaa brändisi alasi ajatusjohtajaksi voidaan yhdistää myös lyijyn sukupolveksi luomalla arvokasta sisältöä, johon ihmiset pääsevät jakamalla tietonsa kanssasi. Mutta tietyt sosiaalisen median verkot ovat menneet pidemmälle auttamalla tuotemerkkejä saavuttamaan johtoaseman.

Esimerkiksi Facebookilla on mobiililaitteiden lyijyn luomismuoto, jonka avulla tuotemerkit voivat kaapata liidit Facebook-sovelluksen mobiilikäyttäjiltä. Käyttäjä aloittaa napauttamalla mainosta.

BMW USA -mainos Facebook-matkapuhelimella
BMW USA: n johtavan sukupolven muoto Facebook-matkapuhelimella

Sitten he jakavat tietonsa brändin kanssa poistumatta Facebook-sovelluksesta.

Twitterissä on samanlainen mainosvaihtoehto, mutta heidän omaansa on saatavana sekä työpöydän että mobiili-käyttäjille.

Twitter-mainos saadaan käyttäjille tietoa

Yksi napsautus toimintakehotuspainikkeella antaa Twitter-käyttäjän lähettää sen Twitter-tiliin liittyvän nimen ja sähköpostiosoitteen, johon he ovat tällä hetkellä kirjautuneena, poistumatta Twitteristä. Molempien Facebookin ja Twitterin vaihtoehtojen pitäisi auttaa sinua muuntamaan sosiaaliset mainokset viittauksiksi, koska sinulla on vähemmän mahdollisuuksia menettää ne mainoksen napsautuksella aloitussivullesi..

GOAL 5: Sosiaalisen median liikenteen muuntaminen verkkosivustosi myynniksi

Tyypillisissä suppiloissa useimmat yritykset yrittävät muuntaa liikenne sosiaalisen median markkinoinnista johtaaksi, ja sitten muuntaa nämä liidit myyntiin. Mutta se ei aina tarkoita, että et voi muuntaa sosiaalisen median liikennettä suoraan myyntiin. Kyse on vain siitä sosiaalisen median liikenteen tyypistä, jota yrität muuntaa.

Facebook-ilmoitus huonekaluista

Jos tavoitteesi on muuntaa sosiaalisen median liikenne myyntiin, sinun kannattaa ehdottomasti keskittyä sosiaalisiin verkostoihin, jotka sallivat mainosten uudelleen kohdistamisen – erityisesti Facebookiin ja Twitteriin. Mainosten uudelleen kohdistaminen antaa sinun luoda mainoksia ihmisille, jotka ovat jo käyneet tuote- ja palvelusivuillasi. Pohjimmiltaan nämä mainokset muistuttavat ihmisiä tuotteistasi ja palveluistasi, ja toivottavasti kiinnostavat heitä uudelleen niin paljon, että ne muuttuvat ostajiksi.

Oliko tuo Facebook-mainos ensimmäinen asia, joka johdatti henkilön verkkosivustollesi? Ei. Mutta oliko se asia, joka sai heidät ostamaan? Jos se oli viimeinen kampanja, jota he napsauttivat ennen ostamista, niin todella, kyllä.

Mainosten uudelleenkohdistaminen ei ole myöskään ainoa tapa edetä. Facebook tarjoaa myös valikoitujen luokkien sivujen omistajille mahdollisuuden perustaa kauppoja sivuilleen, jotta he voivat myydä fyysisiä tuotteita sivuillaan. Ainoa brändin kustannus on luottokortin käsittelymaksu.

Kaupan perustaminen Facebook-sivulle

Jos sinulla ei ole Kauppa-välilehteä, voit myös mainostaa tuotteitasi ja palveluitasi kiinnittämällä niistä viestin seinän yläosaan Facebookissa tai Twitterissä. Tai sisällytä ne kansikuvaan. Paljon mahdollisia tapoja saada vierailijat sosiaalisesta profiilistasi kiinnostumaan ostosta verkkosivustollasi.

GOAL 6: Myyntiä edeltävien kysymysten ja myynnin jälkeisen asiakastuen hallinta

Joskus kyse ei ole aina myynnistä, vaan pikemminkin kokemuksen tekemisestä. Sosiaalisen median markkinointi voi auttaa brändiä luomaan hieno kokemus heidän asiakkailleen. Erityisesti B2B-yritykset haluavat olla valmiita vastaamaan asiakkaiden kysymyksiin ennen myyntiä ja sen jälkeen, koska heidän asiakkaansa ovat yrityksiä, jotka ovat jo tottuneet käsittelemään asiakastukea sosiaalisessa mediassa.

Paitsi, että myös yritykset odottavat melkein välitöntä vastausta. Siksi sosiaalisen median markkinoinnin käyttäminen loistavan asiakaskokemuksen luomiseen koko asiakasmatkalla ja sen ulkopuolella on tavoite, jonka jokaisen yrityksen tulisi pyrkiä saavuttamaan.

Toyota-asiakaspalvelun vuorovaikutus Facebookissa

Suuri avain on tietoisuus siitä, että myynnin edeltävän ja myynnin jälkeisen tuen on ehkä tapahduttava useissa sosiaalisissa verkostoissa. Kaikki riippuu jälleen toimialasta, asiakkaidesi teollisuudesta ja sosiaalisista ympäristöistä, joita he ovat mukavinta käyttää.

Joissakin tapauksissa brändilläsi voi olla järkevää luoda erillinen tili tukitutkimuksia varten. Mutta riippumatta siitä, teetkö, on ehdottomasti oltava etsimässä kysymyksiä ja kommentteja missä ja milloin tahansa. Facebookissa he voivat olla vierailijaviesteissä seinällesi tai kommentoida viimeisimpiä viestejäsi. Twitterissä ne voivat olla twiitteissä, joissa mainitaan käyttäjänimesi tai vain mainitaan tuotteesi. Muissa verkoissa ne voivat olla tuotemerkkiäsi tai tuotteitasi koskevissa kommenttilankoissa tai ryhmissä. Siksi seuraava tavoite on niin tärkeä.

GOAL 7: Brändin maineen hallinnan kuunteleminen

Lähes jokaisen tuotemerkin, olitpa sitten B2B tai B2C, tulisi käyttää sosiaalista mediaa kuunteluun ja maineen hallinta. Ei ole niin, että ihmiset sanovat välttämättä jatkuvasti pahoja asioita sinusta. Itse asiassa monet brändit ansaitsevat hyödyntää niitä hyviä asioita, jotka heidän sosiaalisen median yleisönsä heille kertoo, ja käyttävät näitä asioita sosiaalisena todisteena myydäkseen tuotteitaan ja palveluitaan.

Kääntöpuolella voit olla myös sosiaalisen median vastaanottavassa päässä. Kun näin tapahtuu, sinut voidaan mainita tai merkitä erikseen postissa. Mutta jos se on julkista, haluat kuunnella, jotta voit antaa positiivisen vastauksen.

Brändin maineen hallinta Twitterissä

Aivan kuten asiakaspalvelun edustaja vihaisen asiakkaan kanssa myymälässä, sinun tehtäväsi on yrittää hajauttaa tilanne. Tunnista ongelma, pyydä anteeksi ja tarjoa tehdä asiat oikein. Vaikka et pysty auttamaan kyseistä henkilöä, olet juuri osoittanut erinomaisen asiakaspalvelutaitonsa, ja se voi viedä pitkän matkan potentiaalisten tulevien asiakkaiden kanssa, jotka saattavat myös seurata tilannetta. Tai voit muuntaa asiakkaan huonon kokemuksen jälleen hyväksi.

Jos voit saavuttaa jopa yhden näistä tavoitteista sosiaalisen median markkinoinnilla, tunnet varmasti edut, joita sosiaalinen media voi tarjota yrityksellesi!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map