7 odličnih ciljev trženja socialnih medijev, za katere si prizadevati

Prvi korak katere koli marketinške strategije, vključno s trženjem na družbenih medijih, je določitev vaših ciljev. Kaj pričakujete, da boste izstopili iz svoje strategije trženja na družbenih medijih? Vsako podjetje se bo razlikovalo, a tu je nekaj ciljev, ki si jih podjetja običajno prizadevajo.


Opomba: za svoj lahko izberete več ciljev strategija trženja socialnih medijev. Ključno je, da z vsako zagnano kampanjo družbenih medijev ugotovite, kateri cilj poskušate doseči.

CILJ 1: Gradnja ozaveščenosti o blagovnih znamkah med vašimi strankami

Prvi cilj trženja družbenih medijev je preprosto sporočiti svojim idealnim kupcem, da vaša blagovna znamka obstaja. Na družbenih medijih obstaja veliko načinov, kako to lahko storite. Tu je nekaj načinov, ki temeljijo na vrhunskih družbenih omrežjih. O več taktikah in drugih socialnih omrežjih bomo razpravljali pozneje v 2. koraku.

Na Twitter, lahko komunicirate s kom, ne glede na to, ali vas spremljajo. Zato lahko najdete svoje idealne stranke in začnete pogovore z njimi, tako da jim pošljete javna sporočila s svojim @username. Lahko so poslovno povezani ali preprosto samo zabavni. Vsaka vaša znamka bo opažena.

Trženjska strategija socialnih medijev

S pomočjo Twitter Ads lahko dobite svojo vsebino, izdelke in storitve pred idealnimi strankami.

Na Facebook, lahko komunicirate s svojimi idealnimi strankami, tako da postanete oboževalec njihove strani in komentirate njihove objave z uporabo vaše Facebook strani.

Na tem mestu ne želite oglaševati svojih izdelkov ali storitev, ampak preprosto prispevati k dragocenim pogovorom. Osebne profile znanih članov vašega podjetja lahko uporabite tudi, da se pridružite skupinam, kjer se vaši idealni kupci ukvarjajo, in tam začnete sodelovati. Končno lahko uporabite tudi Facebook oglase, da dobite svojo vsebino, izdelke in storitve pred idealnimi strankami.

Kako oglaševati na LinkedInu

Na LinkedIn, lahko komunicirate s svojimi idealnimi strankami z osebnimi profili, tako da se neposredno povežete z njimi, prek Premium računov in InMails ali z njimi sodelujete v skupinah LinkedIn. LinkedIn Ads lahko uporabite tudi za pridobivanje vsebine, izdelkov in storitev pred vašimi idealnimi strankami.

Kot lahko vidite, je mogoče ozaveščanje o svoji blagovni znamki pred vašo idealno stranko enostavno opraviti prek družbenih medijev. Glede na to, da so vaše stranke podjetja, ki so že v družabnih medijih in poskušajo osveščati sebe pred svojimi idealnimi strankami, jih ne boste imeli pri iskanju in ozaveščanju zase.

CILJ 2: Vzpostaviti vašo blagovno znamko kot vodilni vodja v vaši industriji

Naslednji cilj, ki presega večjo ozaveščenost o svoji blagovni znamki, je uveljavitev vaše blagovne znamke kot vodilne miselne industrije. Recimo, da je programska oprema za vaše družbene medije blagovne znamke. Vaša blagovna znamka bi želela biti prepoznana kot vodilna misel v industriji družbenih medijev. Če želite to narediti, bi radi ustvarili dragoceno vsebino v različnih oblikah.

Ti formati lahko vsebujejo objave na spletnem dnevniku, e-knjige, bele knjige, video posnetke, spletne seminarje, poddaje, orodja, izobraževalne programe in celo potrdila, odvisno od vaše panoge in idealnih strank. Cilj vse te vsebine bi bil pokazati znanje in strokovno znanje vaše blagovne znamke v vaši panogi.

Viri za vsebinsko trženje za socialne medije

Seveda je ustvarjanje vse te vsebine ena stvar. Zagotavljanje, da vsebina doseže vašo idealno stranko, je drugo. Tu se začnejo igrati socialni mediji. Omrežja družabnih medijev igrajo veliko vlogo pri zagotavljanju, da lahko dosežete svoje idealne stranke s dragoceno vsebino, ki vas uveljavi kot vodjo misli.

Večina strategije distribucije vsebine na družbenih medijih vključujejo mešanico organske delitve vsebine z omrežjem blagovne znamke in ustvarjanje ciljanih oglasov, ki zagotavljajo, da bo vsebina dosegla idealne kupce blagovne znamke. Glede na vrsto vsebine lahko vsebino uporabite tudi kot način, da ne samo izboljšate svoj status miselnega vodje v svoji panogi, ampak tudi pomagate pri ustvarjanju potencialnih strank.

Na primer, ne dajajte samo brezplačnega belega papirja. Naj bo vaš idealen kupec v zameno za njegov e-poštni naslov, tako da morebitne promocije trženja družbenih medijev za ta beli papir povežete s ciljno stranjo, zasnovano posebej za ta beli papir.

Vodilna generacija za trženje družbenih medijev

Če ste ustvarili odlično vsebino, je to zmaga tako za vas kot za vašo novo prednost.

CILJ 3: Ustvarjanje prometa na vašem spletnem mestu

Ne glede na to, kaj počne vaše podjetje, tega verjetno ne morete storiti brez prometa na svojem spletnem mestu. Trženje socialnih medijev je odličen način za konec usmerite promet na svoje spletno mesto. Za začetek skoraj vsako družabno omrežje omogoča vsaj eno mesto, kjer lahko dodate povezavo do svojega spletnega mesta, če ne več. Osebni profili, poslovne strani – skoraj vsi ponujajo vsaj eno polje povezav na spletni strani. Nekatera ponujajo polja, ki očitno niso povezave na spletna mesta, vendar jih je mogoče uporabiti zanje.

Po povezavah v svojih profilih imate na voljo posodobitve stanja s povezavami do vaše vsebine ali trenutnih promocijskih oglaševalskih akcij in oglaševalskih akcij za družabne medije s povezavami do vaše vsebine ali trenutnih promocij.

Potem boste, če imate res srečo, našli ustrezne razprave, v katerih ljudje postavljajo vprašanja, na katera lahko odgovorite s povezavo do vašega spletnega mesta. Seveda včasih povezave morda ne dobite, če pa imate lahko prepoznavno blagovno znamko, je le omemba dovolj dobra. Ali pa boste morda imeli srečo in od svojih uporabnikov dobili nekaj odličnega trženja ustnih ust!

Ustna beseda na Twitterju

Pomembno je biti pozoren na tovrstne omembe in se, če je le mogoče, zahvaliti, da bodo ljudje želeli še naprej širiti besedo o vašem podjetju..

CILJ 4: Ustvarjanje vodij za vašo prodajno ekipo

Sprva je bil marketing na družbenih medijih namenjen ustvarjanju občinstva in spodbujanju udejstvovanja. Potem pa podjetja začnejo govoriti o ROI. Želeli so videti številke, s katerimi bi lahko marketinške dejavnosti na družbenih medijih izenačile z vrednostjo dolarja.

Eden od načinov za to je postaviti cilj ustvarjanja svinca. Če lahko za svojo prodajno ekipo ustvarite potencialni potencial iz družbenih medijev, lahko vaša prodajna skupina slednje vodi tako, da če se prodaja spremeni v prodajo, boste vedeli, ali vaš trženje družbenih medijev ustvarja donosnost naložbe.

Kot smo že omenili, lahko del cilja, kako uveljaviti svojo blagovno znamko kot vodilno misel v vaši panogi, združiti tudi v generiranje svinca, tako da ustvarite dragoceno vsebino, v katero lahko ljudje vstopijo, če z vami delijo svoje podatke. Toda nekatere družbene mreže so šle še naprej, da bi pomagale blagovnim znamkam doseči vodilno generacijo.

Facebook, na primer, ima mobilno obliko generacije svinca, ki jo blagovne znamke lahko uporabljajo za zajemanje potencialnih uporabnikov Facebook aplikacije. Uporabnik začne s tapkanjem na oglas.

Oglas BMW USA na Facebooku mobile
Obrazec vodilne generacije BMW USA na Facebooku mobile

Nato svoje podatke delijo z blagovno znamko, ne da bi zapustili aplikacijo Facebook.

Twitter ima podobno možnost oglasa, vendar je njihova na voljo tako za namizne kot za mobilne uporabnike.

Twitter oglas, da dobi informacije o uporabnikih

Z enim klikom na gumb za poziv k dejanju bo uporabnik Twitterja lahko poslal ime in e-poštni naslov, povezan z računom Twitter, v katerega je trenutno prijavljen, ne da bi moral zapustiti Twitter. Obe možnosti iz Facebooka in Twitterja naj vam pomagata pretvoriti družabne oglase v potencialne stranke, saj imate manj možnosti, da jih izgubite med klikom oglasa na vašo ciljno stran.

CILJ 5: Pretvarjanje prometa družbenih medijev v prodajo na vašem spletnem mestu

V običajnih tokovih bo večina podjetij to poskušala pretvarjanje prometa iz trženja družbenih medijev v potencialne, nato pa te pretvorbe pretvorite v prodajo. Vendar to ne pomeni vedno, da prometa na družabnih medijih ne morete pretvoriti neposredno v prodajo. To je samo vprašanje vrste prometa na družbenih medijih, ki ga želite pretvoriti.

Facebook oglas za pohištvo

Če je vaš cilj pretvoriti promet družbenih medijev v prodajo, se boste zagotovo želeli osredotočiti na družbena omrežja, ki omogočajo ponovno ciljanje oglasov – konkretno Facebook in Twitter. S preusmeritvijo oglasov boste lahko ustvarili oglase ljudem, ki so že obiskali strani z izdelki in storitvami. V bistvu bodo ti oglasi ljudi spominjali na vaše izdelke in storitve in upali, da jih bodo znova vključili v kupce.

Je bil tisti Facebook oglas prva stvar, ki je osebo pripeljala na vaše spletno mesto? Ne. Toda, ali je bila stvar tisto, zaradi česar so jih kupili? Če je bila zadnja akcija, na katero so kliknili pred nakupom, potem učinkovito, da.

Tudi oglasi za ponovno ciljanje niso edini način. Facebook lastnikom strani v izbranih kategorijah ponuja tudi možnost nastavitve trgovin na svojih straneh, tako da lahko na svoji strani prodajajo fizične izdelke. Edini strošek blagovne znamke je pristojbina za obdelavo kreditnih kartic.

Postavitev trgovine na Facebook strani

Če nimate zavihka Trgovine, lahko svoje izdelke in storitve tudi oglašujete tako, da objavo o njih pripnete na vrh stene na Facebooku ali profil na Twitterju. Ali pa jih predstavite na svoji fotografiji na naslovnici. Mnogo možnih načinov, kako obiskovalce iz vašega družbenega profila zanimati za nakup na vašem spletnem mestu.

CILJ 6: Upravljanje predprodajnih vprašanj in podpora za prodajo kupcev

Včasih ne gre vedno za prodajo, temveč za izkušnjo. Trženje na družbenih medijih lahko blagovni znamki pomaga ustvariti odlična izkušnja za njihove stranke. Zlasti B2B podjetja bodo želela biti pripravljena odgovarjati na vprašanja pred in po prodaji za svoje stranke, saj so njihove stranke podjetja, ki so že navajena na podporo strankam na družbenih medijih.

Ne samo to, podjetja bodo pričakovala skoraj takojšen odziv. Zato je uporaba marketinga na družabnih medijih za ustvarjanje odlične uporabniške izkušnje na celotnem potovanju in izven nje cilj, za katerega bi si moralo prizadevati vsako podjetje.

Toyotina interakcija s strankami na Facebooku

Velik ključ je zavedanje, da bo predprodajna in poprodajna podpora morda potrebna na več družbenih omrežjih. Ponovno bo vse odvisno od vaše panoge, industrije vaših strank in socialnih platform, ki jih najbolj uporabljajo.

V nekaterih primerih je morda smiselno, da vaša blagovna znamka ustvari ločen račun posebej za poizvedbe o podpori. Toda ne glede na to, ali ne, ne pozabite vprašati in komentarjev kjerkoli in kadar koli. Na Facebooku so lahko v objavah na vašem zidu ali v komentarjih glede vaših najnovejših objav. Na Twitterju bi lahko bili v tvitih, v katerih bi omenili vaše uporabniško ime ali samo omenili vaš izdelek. V drugih omrežjih so lahko v komentarjih ali skupini glede vaše blagovne znamke ali izdelka. Zato je naslednji cilj tako pomemben.

CILJ 7: Poslušanje upravljanja ugled blagovne znamke

Skoraj vsaka blagovna znamka, bodisi B2B ali B2C, bi morala za poslušanje in uporabo socialnih medijev upravljanje ugleda. Ne gre za to, da bodo ljudje ves čas nujno govorili o tebi. Pravzaprav veliko blagovnih znamk izkorišča dobre stvari, ki jih o njih pove njihovo občinstvo na družbenih medijih, in te stvari uporabi kot socialni dokaz za prodajo svojih izdelkov in storitev.

Na drugi strani ste lahko tudi na koncu sprejema družbenega medija. Ko se to zgodi, v objavi morda ali ne smete biti posebej omenjeni ali označeni. Če pa je to javno, boste želeli poslušati, da boste lahko pozitivno odgovorili.

Upravljanje ugleda blagovne znamke na Twitterju

Tako kot bi predstavnik za storitve za stranke z jezno stranko v trgovini, tudi vaša naloga bo poskusiti razbliniti situacijo. Priznajte težavo, se opravičite in ponudite, da bodo stvari vse v redu. Tudi če ne morete pomagati zadevni osebi, ste pravkar pokazali odlične spretnosti za pomoč strankam in to bo lahko daleč pri potencialnih bodočih kupcih, ki morda tudi spremljajo situacijo. Lahko pa kupčevo slabo izkušnjo spet spremenite v dobro.

Če lahko s svojim trženjem na družbenih medijih dosežete celo enega od teh ciljev, potem zagotovo čutite koristi, ki jih družbeni mediji lahko nudijo za vaše podjetje!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map