7 Fremragende mål for sociale medier til stræben efter

Det første trin for enhver marketingstrategi, herunder marketing på sociale medier, er at definere dine mål. Hvad forventer du at komme ud af din social media marketing strategi? Hver virksomhed vil variere, men her er nogle mål, som virksomheder ofte stræber efter.


Bemærk: Du kan vælge mere end et mål til dit social media marketing strategi. Nøglen er at identificere, hvilket mål du prøver at nå med hver social-mediekampagne, du lancerer.

MÅL 1: Opbygning af mærkebevidsthed blandt dine kunder

Det første mål med social media marketing er simpelthen at lade dine ideelle kunder vide, at dit brand findes. På sociale medier er der et utal af måder, du kan gøre dette på. Her er nogle måder baseret på top sociale netværk. Vi vil diskutere flere taktikker og andre sociale netværk senere i trin 2.

Twitter, du kan kommunikere med enhver, uanset om de følger dig. Derfor kan du finde dine ideelle kunder og starte samtaler med dem ved at sende offentlige beskeder til dem ved hjælp af deres @usnavn. De kan være forretningsrelaterede eller simpelthen bare sjove. Enten får dit brand mærke.

Social media marketing strategi

Du kan også bruge Twitter-annoncer til at få dit indhold, produkter og tjenester foran dine ideelle kunder.

Facebook, kan du kommunikere med dine ideelle kunder ved at blive fan af deres side og kommentere deres indlæg ved hjælp af din Facebook-side.

Du ønsker ikke at annoncere dine produkter eller tjenester på dette tidspunkt, men blot bidrage til værdifulde samtaler. Du kan også bruge personlige profiler af kendte medlemmer af din virksomhed til at deltage i grupper, hvor dine ideelle kunder engagerer sig og begynder at samarbejde med dem der. Endelig kan du også bruge Facebook-annoncer til at få dit indhold, produkter og tjenester foran dine ideelle kunder.

Sådan reklameres du på LinkedIn

LinkedIn, du kan kommunikere med dine ideelle kunder ved at bruge personlige profiler ved at oprette forbindelse direkte til dem, via Premium-konti og InMails eller ved at samarbejde med dem i LinkedIn-grupper. Du kan også bruge LinkedIn-annoncer til at få dit indhold, produkter og tjenester foran dine ideelle kunder.

Som du kan se, kan du let opbygge opmærksomhed omkring dit brand foran din ideelle kunde via sociale medier. Og i betragtning af at dine kunder er virksomheder, der allerede er på sociale medier, der prøver at skabe opmærksomhed for sig selv foran deres ideelle kunder, har du ingen problemer med at finde dem og skabe opmærksomhed for dig selv.

MÅL 2: Etablering af dit brand som en tankeleder i din branche

Et andet mål, der går et skridt ud over at skabe opmærksomhed for dit brand, er at etablere dit brand som en tankeleder i din branche. Lad os sige, at dit brand sociale software. Dit brand ønsker at blive anerkendt som en tankeleder i den sociale medieindustri. For at gøre det, ønsker du at oprette værdifuldt indhold i forskellige formater.

Afhængig af din særlige branche og ideelle kunder kan disse formater omfatte blogindlæg, e-bøger, hvidbøger, videoer, webinarer, podcasts, værktøjer, uddannelsesprogrammer og endda certificeringer. Målet med alt dette indhold ville være at demonstrere dit brands viden og ekspertise i din branche.

Indholdsmarkedsføringsressourcer til sociale medier

Selvfølgelig er det en ting at oprette alt dette indhold. At sikre, at indhold når ud til din ideelle kunde, er en anden. Det er her sociale medier kommer i spil. Sociale medienetværk spiller en enorm rolle i at sikre, at du kan nå dine ideelle kunder med det værdifulde indhold, der etablerer dig som en tankeleder.

Mest strategier for distribution af sociale medier involverer en blanding af deling af indholdet organisk med brandets netværk samt oprettelse af målrettede annoncer, der sikrer, at indholdet når brandets ideelle kunder. Afhængigt af indholdstypen kan indholdet også bruges som en måde at ikke kun øge din status som en tankeleder i din branche, men også hjælpe dig med at generere kundeemner.

For eksempel må du ikke give væk en gratis hvidbog. Få din ideelle kunde til at give dig deres e-mail-adresse i bytte for den ved at linke enhver promovering på sociale medier for den hvidbog til en destinationsside designet specifikt til den hvidbog.

Lead generation til til social media marketing

Hvis du har oprettet fantastisk indhold, er det en win-win for både dig og din nye lead.

MÅL 3: Generering af trafik til dit websted

Uanset hvad din virksomhed gør, kan du sandsynligvis ikke gøre det uden trafik til dit websted. Sociale medier markedsføring er en fantastisk måde at i sidste ende få trafik til dit websted. For det første tillader næsten ethvert socialt netværk mindst et sted, hvor du kan tilføje et link til dit websted, hvis ikke mere. Personlige profiler, forretningssider – de tilbyder næsten alle mindst et link til et webstedslink. Nogle tilbyder felter, der naturligvis ikke er til webstedslink, men som kan bruges til dem.

Efter linkene i dine profiler har du statusopdateringer med links tilbage til dit indhold eller aktuelle kampagner og sociale medier annoncekampagner med links tilbage til dit indhold eller aktuelle kampagner.

Så hvis du virkelig er heldig, finder du relevante diskussioner, hvor folk stiller spørgsmål, der kan besvares med et link tilbage til dit websted. Selvfølgelig får du nogle gange måske ikke linket, men hvis du har et let genkendeligt brand, er bare en omtale god nok. Eller så er du måske heldig og får en god mundtags markedsføring fra dine brugere!

Mund til mund på Twitter

Det er vigtigt at være på udkig efter disse slags omtaler og sige tak når det er muligt, så folk vil fortsætte med at sprede ordet om din virksomhed.

MÅL 4: Generering af kundeemner til dit salgsteam

Til at begynde med handlede marketing på sociale medier alt om at opbygge publikum og tilskynde til engagement. Men så begynder virksomheder at tale ROI. De ønskede at se tal, som de kunne bruge til at gøre marketingmedier på sociale medier til at svare til dollarværdien.

En af måderne at gøre dette på er at sætte blygenerering som et mål. Hvis du kan generere en kundeemne fra sociale medier til dit salgsteam, kan dit salgsteam i sidste ende spore denne kundeemne, så hvis blyet bliver til et salg, vil du vide, om din social media marketing genererer ROI.

Som vi tidligere har nævnt, kan en del af målet om at etablere dit brand som en tankeleder i din branche også flettes til blygenerering ved at skabe værdifuldt indhold, som folk kan få i ved at dele deres information med dig. Men visse sociale medienetværk er gået længere for at hjælpe mærker med at opnå blygenerering.

Facebook har for eksempel en mobil Lead Generation-form, som mærker kan bruge til at fange leads fra mobile brugere af Facebook-appen. Brugeren starter med at tappe på annoncen.

BMW USA-annonce på Facebook-mobil
BMW USA's ledegenerationsformular på Facebook-mobil

Derefter deler de deres oplysninger med mærket uden at forlade Facebook-appen.

Twitter har en lignende annonceindstilling, men deres er tilgængelig for både stationære og mobile brugere.

Twitter-annonce for at få brugernes info

Et klik på opkaldsknappen giver Twitter-brugeren mulighed for at indsende navn og e-mail-adresse tilknyttet den Twitter-konto, de i øjeblikket er logget på, uden at skulle forlade Twitter. Begge muligheder fra Facebook og Twitter skal hjælpe dig med at konvertere sociale annoncer til kundeemner, fordi du har mindre chancer for at miste dem mellem kliket fra annoncen til din destinationsside.

MÅL 5: Konvertering af sociale medietrafik til salg på dit websted

I typiske tragte forsøger de fleste virksomheder at gøre det konverter trafik fra marketing på sociale medier til kundeemner, og konverter derefter disse kundeemner til salg. Men det betyder ikke altid, at du ikke kan konvertere trafik på sociale medier direkte til salg. Det er bare et spørgsmål om den type social media-trafik, du prøver at konvertere.

Facebook-annonce for møbler

Hvis dit mål er at konvertere trafik på sociale medier til salg, vil du bestemt ønske at fokusere på sociale netværk, der giver mulighed for at omrette målannoncer – specifikt Facebook og Twitter. Genretning af annoncer giver dig mulighed for at oprette annoncer til folk, der allerede har besøgt dine produkter og servicesider. I det væsentlige minder disse annoncer folk om dine produkter og tjenester og forhåbentlig engagerer dem nok til at gøre dem til købere.

Var denne Facebook-annonce den første ting, der førte personen til dit websted? Nej. Men var det det, der fik dem til at købe? Hvis det var den sidste kampagne, de klikkede på før deres køb, så effektivt, ja.

Retargeting-annoncer er heller ikke den eneste vej. Facebook tilbyder også sideejere i udvalgte kategorier mulighed for at opsætte butikker på deres sider, så de kan sælge fysiske produkter på deres side. Den eneste pris for mærket er behandlingsgebyret med kreditkort.

Opsætning af en butik på Facebook-siden

Hvis du ikke har en fane Butik, kan du også markedsføre dine produkter og tjenester ved at sætte et indlæg om dem øverst på din væg på Facebook eller profil på Twitter. Eller vis dem på dit forsidefoto. Mange mulige måder at føre besøgende fra din sociale profil til at være interesseret i at foretage et køb på dit websted.

MÅL 6: Håndtering af spørgsmål før salg og kundesupport efter salg

Nogle gange handler det ikke altid om at sælge, men snarere at gøre oplevelsen. Social media marketing kan hjælpe et brand med at skabe et stor oplevelse for deres kunder. B2B-virksomheder vil især gerne være klar til at besvare spørgsmål før og efter salg til deres kunder, da deres kunder er virksomheder, der allerede er vant til at håndtere kundesupport på sociale medier.

Ikke kun det, men virksomhederne forventer næsten øjeblikkeligt svar. Derfor er det at bruge social media marketing til at skabe en god kundeoplevelse gennem hele kunderejsen og ud over det er et mål, som enhver virksomhed skal stræbe efter at nå.

Toyota kundeservice-interaktion på Facebook

Den store nøgle er at være opmærksom på, at support inden salg og post-salg muligvis skal ske på flere sociale netværk. Igen afhænger det alt af din branche, branchen for dine kunder og de sociale platforme, de er mest behagelige at bruge.

I nogle tilfælde kan det være fornuftigt for dit brand at oprette en separat konto specifikt til supporthenvendelser. Men uanset om du gør det, er det bydende at være på udkig efter spørgsmål og kommentarer overalt og når som helst. På Facebook kan de være i besøgendeindlæg på din væg eller kommentere dine seneste indlæg. På Twitter kunne de være i tweets, der nævner dit brugernavn eller bare nævner dit produkt. På andre netværk kan de være i en kommentartråd eller -gruppe om dit brand eller produkt. Derfor er det næste mål så vigtigt.

MÅL 7: Lytning til styring af varemærke

Næsten ethvert brand, uanset om du er B2B eller B2C, skal bruge sociale medier til at lytte og omdømmestyring. Det er ikke sådan, at folk nødvendigvis vil sige dårlige ting om dig hele tiden. Faktisk drager mange mærker fordel af at tage de gode ting, som deres sociale medie-publikum siger om dem og bruger disse ting som socialt bevis for at sælge deres produkter og tjenester.

På flipsiden kan du også være i den modtagende ende af en social medie-flogging. Når det sker, bliver du muligvis ikke specifikt nævnt eller tagget i indlægget. Men hvis det er offentligt, vil du lytte, så du kan komme med et positivt svar.

Brand management management på Twitter

Ligesom en kundeservicerepræsentant ville gøre med en vred kunde i en butik, er dit job at prøve at sprede situationen. Anerkend problemet, undskyld og tilbud om at gøre tingene rigtige. Selv hvis du ikke kan hjælpe den pågældende, har du lige vist fremragende kundeservicefærdigheder, og det kan gå langt med potentielle fremtidige kunder, som muligvis også overvåger situationen. Eller du kan muligvis forvandle en kundes dårlige oplevelse til en god igen.

Hvis du kan nå endnu et af disse mål med din social media marketing, er du sikker på at føle de fordele, som sociale medier kan give for din virksomhed!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map