7 uitstekende sociale media marketingdoelen om naar te streven

De eerste stap voor elke marketingstrategie, inclusief socialemediamarketing, is het definiëren van uw doelen. Wat verwacht u te halen uit uw marketingstrategie voor sociale media? Elk bedrijf zal anders zijn, maar hier zijn enkele doelen waar bedrijven gewoonlijk naar streven.


Opmerking: u kunt meer dan één doel voor uw doel kiezen marketingstrategie voor sociale media. De sleutel is om te identificeren welk doel u probeert te bereiken met elke socialemediacampagne die u start.

DOEL 1: Merkbekendheid opbouwen bij uw klanten

Het eerste doel van social media marketing is om je ideale klanten simpelweg te laten weten dat je merk bestaat. Op sociale media zijn er talloze manieren om dit te doen. Hier zijn enkele manieren op basis van sociale topnetwerken. We zullen later in stap 2 meer tactieken en andere sociale netwerken bespreken.

Aan Twitter, u kunt met iedereen communiceren, ongeacht of ze u volgen. Daarom kunt u uw ideale klanten vinden en gesprekken met hen beginnen door openbare berichten naar hen te sturen met hun @gebruikersnaam. Ze kunnen zakelijk of gewoon leuk zijn. Ofwel zal uw merk opvallen.

Marketingstrategie voor sociale media

U kunt ook Twitter-advertenties gebruiken om uw inhoud, producten en diensten onder de aandacht van uw ideale klanten te brengen.

Aan Facebook, u kunt communiceren met uw ideale klanten door fan te worden van hun pagina en commentaar te geven op hun berichten via uw Facebook-pagina.

U wilt op dit moment geen reclame maken voor uw producten of services, maar gewoon bijdragen aan waardevolle gesprekken. U kunt ook persoonlijke profielen van bekende leden van uw bedrijf gebruiken om lid te worden van groepen waar uw ideale klanten betrokken zijn en daar met hen in gesprek te gaan. Ten slotte kunt u ook Facebook-advertenties gebruiken om uw inhoud, producten en diensten onder de aandacht van uw ideale klanten te brengen.

Adverteren op LinkedIn

Aan LinkedIn, u kunt communiceren met uw ideale klanten door gebruik te maken van persoonlijke profielen door rechtstreeks met hen in contact te komen, via Premium-accounts en InMails, of door contact met hen op te nemen in LinkedIn-groepen. U kunt ook LinkedIn-advertenties gebruiken om uw inhoud, producten en diensten onder de aandacht van uw ideale klanten te brengen.

Zoals u kunt zien, kunt u eenvoudig via sociale media bewustzijn creëren over uw merk voor uw ideale klant. En aangezien uw klanten bedrijven zijn die al op sociale media werken om voor zichzelf op te bouwen voor hun ideale klanten, zult u er geen moeite mee hebben om ze te vinden en voor uzelf op te bouwen.

DOEL 2: Uw merk vestigen als een toonaangevende leider in uw branche

Een ander doel dat een stap verder gaat dan het opbouwen van bekendheid voor uw merk, is het vestigen van uw merk als thought leader in uw branche. Stel dat uw merk social-mediasoftware is. Uw merk zou erkend willen worden als thought leader in de social media-industrie. Om dat te doen, zou je waardevolle inhoud in verschillende formaten willen creëren.

Afhankelijk van uw specifieke branche en ideale klanten, kunnen deze formaten blogposts, e-boeken, whitepapers, video’s, webinars, podcasts, tools, educatieve programma’s en zelfs certificeringen bevatten. Het doel van al die inhoud zou zijn om de kennis en expertise van uw merk in uw branche te demonstreren.

Contentmarketingbronnen voor sociale media

Natuurlijk is het creëren van al die inhoud één ding. Ervoor zorgen dat inhoud uw ideale klant bereikt, is een andere. Dat is waar sociale media een rol spelen. Sociale medianetwerken spelen een grote rol om ervoor te zorgen dat u uw ideale klanten kunt bereiken met de waardevolle inhoud die u als een thought leader plaatst.

Meest strategieën voor de distributie van inhoud op sociale media bestaat uit een combinatie van het organisch delen van de inhoud met het netwerk van het merk en het maken van gerichte advertenties die ervoor zorgen dat de inhoud de ideale klanten van het merk bereikt. Afhankelijk van het type inhoud kan de inhoud ook worden gebruikt als een manier om niet alleen uw status als thought leader in uw branche te versterken, maar ook om u te helpen leads te genereren.

Geef bijvoorbeeld niet zomaar een gratis wit papier weg. Laat uw ideale klant u in ruil daarvoor hun e-mailadres geven door marketingpromoties voor sociale media voor dat witboek te koppelen aan een bestemmingspagina die speciaal voor dat witboek is ontworpen.

Leadgeneratie voor voor social media marketing

Als u geweldige inhoud heeft gemaakt, is dit een win-win situatie voor zowel u als uw nieuwe lead.

DOEL 3: verkeer naar uw website genereren

Wat uw bedrijf ook doet, u kunt het waarschijnlijk niet doen zonder verkeer naar uw website. Social media marketing is een geweldige manier om uiteindelijk verkeer naar uw website leiden. Om te beginnen staat bijna elk sociaal netwerk ten minste één plaats toe waar u een link naar uw website kunt toevoegen, zo niet meer. Persoonlijke profielen, bedrijfspagina’s – ze bieden bijna allemaal minstens één websitekoppelingsveld. Sommige bieden velden die niet duidelijk voor websitelinks zijn, maar die wel voor ze kunnen worden gebruikt.

Na de links in uw profielen heeft u de statusupdates met links terug naar uw inhoud of huidige promoties en advertentiecampagnes op sociale media met links terug naar uw inhoud of huidige promoties.

Als je echt geluk hebt, vind je relevante discussies waarin mensen vragen stellen die kunnen worden beantwoord met een link naar je website. Natuurlijk krijg je soms de link niet, maar als je een gemakkelijk herkenbaar merk hebt, is een vermelding voldoende. Of misschien heb je geluk en krijg je geweldige mond-tot-mondreclame van je gebruikers!

Mond-tot-mondreclame op Twitter

Het is belangrijk om op zoek te zijn naar dit soort vermeldingen en waar mogelijk te bedanken, zodat mensen het woord over uw bedrijf willen blijven verspreiden.

DOEL 4: Leads genereren voor uw verkoopteam

In eerste instantie draaide socialemediamarketing om het opbouwen van een publiek en het stimuleren van betrokkenheid. Maar dan beginnen bedrijven ROI te praten. Ze wilden cijfers zien die ze konden gebruiken om marketingactiviteiten voor sociale media gelijk te stellen aan de dollarwaarde.

Een van de manieren om dit te doen, is door leadgeneratie als doel in te stellen. Als u een lead van sociale media voor uw verkoopteam kunt genereren, kan uw verkoopteam die lead uiteindelijk volgen, zodat als de lead in een verkoop verandert, u weet of uw socialemediamarketing ROI genereert.

Zoals we eerder vermeldden, kan een deel van het doel van het vestigen van uw merk als thought leader in uw branche ook worden samengevoegd met het genereren van leads door waardevolle inhoud te creëren die mensen kunnen krijgen door hun informatie met u te delen. Maar bepaalde sociale medianetwerken zijn verder gegaan om merken te helpen bij het genereren van leads.

Facebook heeft bijvoorbeeld een formulier voor het genereren van mobiele leads waarmee merken leads kunnen vastleggen van mobiele gebruikers van de Facebook-app. De gebruiker begint door op de advertentie te tikken.

BMW USA-advertentie op Facebook mobiel
BMW USA lead generatie formulier op Facebook mobiel

Vervolgens delen ze hun informatie met het merk zonder de Facebook-app te verlaten.

Twitter heeft een vergelijkbare advertentieoptie, maar die is beschikbaar voor zowel desktop- als mobiele gebruikers.

Twitter-advertentie om gebruikersinformatie te krijgen

Met één klik op de call-to-action-knop kan de Twitter-gebruiker de naam en het e-mailadres invoeren dat is gekoppeld aan het Twitter-account waarop ze momenteel zijn ingelogd zonder Twitter te hoeven verlaten. Beide opties van Facebook en Twitter moeten u helpen sociale advertenties om te zetten in leads, omdat u minder kans heeft ze te verliezen tussen de klik van de advertentie op uw bestemmingspagina.

DOEL 5: Omzetten van social media-verkeer in verkopen op uw website

In typische trechters zullen de meeste bedrijven proberen zet verkeer van social media marketing om in leads, en zet die leads vervolgens om in verkopen. Maar dat betekent niet altijd dat u het verkeer van sociale media niet rechtstreeks in verkopen kunt omzetten. Het is gewoon een kwestie van het type social media-verkeer dat u probeert te converteren.

Facebook-advertentie voor meubels

Als het uw doel is om verkeer van sociale media om te zetten in verkoop, wilt u zich zeker concentreren op sociale netwerken die retargeting-advertenties toestaan, met name Facebook en Twitter. Met retargeting-advertenties kunt u advertenties maken voor mensen die uw producten- en servicepagina’s al hebben bezocht. In wezen zullen deze advertenties mensen herinneren aan uw producten en services en ze hopelijk opnieuw genoeg aanspreken om er kopers van te maken.

Was die Facebook-advertentie het eerste dat de persoon naar uw website leidde? Nee. Maar was het datgene waardoor ze iets kochten? Als het de laatste campagne was waarop ze hadden geklikt voorafgaand aan hun aankoop, dan is dat inderdaad zo.

Retargeting-advertenties zijn ook niet de enige manier. Facebook biedt ook pagina-eigenaren in bepaalde categorieën de mogelijkheid om winkels op hun pagina’s op te zetten zodat ze fysieke producten op hun pagina kunnen verkopen. De enige kosten voor het merk zijn de verwerkingskosten voor creditcards.

Een winkel opzetten op Facebook-pagina

Als u geen tabblad Winkel heeft, kunt u uw producten en services ook promoten door een bericht over hen bovenaan uw muur op Facebook of op Twitter te pinnen. Of zet ze op je omslagfoto. Veel manieren om bezoekers van uw sociale profiel te interesseren voor een aankoop op uw website.

DOEL 6: Beheren van pre-salesvragen en post-sales klantenondersteuning

Soms gaat het niet altijd om de verkoop, maar om de ervaring. Social media marketing kan een merk helpen bij het creëren van een geweldige ervaring voor hun klanten. Vooral B2B-bedrijven willen klaar zijn om vragen voor en na de verkoop voor hun klanten te beantwoorden, aangezien hun klanten bedrijven zijn die al gewend zijn om klantenondersteuning op sociale media te behandelen.

Niet alleen dat, maar bedrijven zullen een vrijwel onmiddellijke reactie verwachten. Daarom is het gebruik van social media marketing om een ​​geweldige klantervaring te creëren gedurende de hele klantreis en daarna, een doel dat elk bedrijf moet nastreven.

Toyota klantenservice interactie op Facebook

De grote sleutel is dat u zich ervan bewust bent dat pre-sales en post-sales ondersteuning mogelijk op meerdere sociale netwerken moet plaatsvinden. Nogmaals, het hangt allemaal af van uw branche, de branche van uw klanten en de sociale platforms die ze het prettigst vinden om te gebruiken.

In sommige gevallen kan het voor uw merk zinvol zijn om een ​​apart account aan te maken, specifiek voor ondersteuningsvragen. Maar ongeacht of u dat doet, het is absoluut noodzakelijk om altijd en overal op uw hoede te zijn voor vragen en opmerkingen. Op Facebook kunnen ze in bezoekersposts op je prikbord staan ​​of reacties op je laatste berichten. Op Twitter kunnen ze in tweets staan ​​waarin uw gebruikersnaam wordt vermeld of alleen uw product. Op andere netwerken kunnen ze in een commentaarthread of -groep staan ​​over uw merk of product. Daarom is het volgende doel zo belangrijk.

DOEL 7: Luisteren naar Brand Reputation Management

Bijna elk merk, of je nu B2B of B2C bent, zou sociale media moeten gebruiken om te luisteren en reputatie management. Het is niet zo dat mensen noodzakelijkerwijs de hele tijd slechte dingen over je zullen zeggen. In feite profiteren veel merken van het nemen van de goede dingen die hun sociale media-publiek over hen zegt en gebruiken die dingen als sociaal bewijs om hun producten en diensten te verkopen.

Aan de andere kant zou je ook aan de ontvangende kant kunnen zijn van een geseling van sociale media. Wanneer dat gebeurt, wordt u al dan niet specifiek genoemd of getagd in de post. Maar als het openbaar is, wil je luisteren zodat je een positieve reactie kunt geven.

Merkreputatiebeheer op Twitter

Net zoals een medewerker van de klantenservice met een boze klant in een winkel zou doen, is het jouw taak om te proberen de situatie te verspreiden. Erken het probleem, bied je excuses aan en bied aan om de zaken recht te zetten. Zelfs als u de persoon in kwestie niet kunt helpen, heeft u zojuist uitstekende klantenservice-vaardigheden getoond, en dat kan een lange weg gaan met potentiële toekomstige klanten die mogelijk ook de situatie in de gaten houden. Of u maakt van de slechte ervaring van een klant weer een goede.

Als u zelfs een van deze doelen kunt bereiken met uw socialemediamarketing, dan zult u zeker de voordelen voelen die sociale media voor uw bedrijf kunnen bieden!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map