7 utmärkta mål för marknadsföring av sociala medier att sträva efter

Det första steget för varje marknadsföringsstrategi, inklusive marknadsföring på sociala medier, är att definiera dina mål. Vad förväntar du dig för att få ut din marknadsföringsstrategi för sociala medier? Varje verksamhet kommer att skilja sig, men här är några mål som företag ofta strävar efter.


Obs: Du kan välja mer än ett mål för ditt sociala medier marknadsföringsstrategi. Nyckeln är att identifiera vilket mål du försöker uppnå med varje sociala mediekampanj som du startar.

MÅL 1: Att bygga varumärkeskännedom bland dina kunder

Det första målet med marknadsföring på sociala medier är att helt enkelt låta dina ideala kunder veta att ditt varumärke finns. På sociala medier finns det en mängd olika sätt du kan göra detta. Här är några sätt baserade på topp sociala nätverk. Vi kommer att diskutera mer taktik och andra sociala nätverk senare i steg 2.

Twitter, du kan kommunicera med vem som helst, oavsett om de följer dig. Därför kan du hitta dina ideala kunder och starta konversationer med dem genom att skicka offentliga meddelanden till dem med deras @ användarnamn. De kan vara affärsrelaterade eller helt enkelt bara roliga. Endera får ditt märke märkt.

Sociala medier marknadsföringsstrategi

Du kan också använda Twitter-annonser för att få ditt innehåll, produkter och tjänster framför dina ideala kunder.

Facebook, kan du kommunicera med dina ideala kunder genom att bli ett fan av deras sida och kommentera deras inlägg med din Facebook-sida.

Du vill inte marknadsföra dina produkter eller tjänster just nu, utan helt enkelt bidra till värdefulla konversationer. Du kan också använda personliga profiler av kända medlemmar i ditt företag för att gå med i grupper där dina ideala kunder engagerar sig och börjar samarbeta med dem där. Slutligen kan du också använda Facebook-annonser för att få ditt innehåll, produkter och tjänster framför dina perfekta kunder.

Hur man annonserar på LinkedIn

Linkedin, kan du kommunicera med dina ideala kunder genom att använda personliga profiler genom att ansluta med dem direkt, via Premium-konton och InMails eller genom att engagera dem i LinkedIn-grupper. Du kan också använda LinkedIn-annonser för att få ditt innehåll, produkter och tjänster framför dina ideala kunder.

Som du kan se kan du enkelt skapa sociala medier genom att skapa medvetenhet om ditt märke framför din perfekta kund. Och med tanke på att dina kunder är företag som redan är på sociala medier som försöker bygga medvetenhet för sig själva framför sina ideala kunder, har du inga problem att hitta dem och bygga medvetenhet för dig själv.

MÅL 2: Etablera ditt varumärke som en tankeledare i din bransch

Ett annat mål som går ett steg utöver att skapa medvetenhet för ditt varumärke är att etablera ditt varumärke som en tankeledare i din bransch. Låt oss säga att ditt varumärkesprogram för sociala medier. Ditt varumärke skulle vilja bli erkänt som en tankeledare inom den sociala medieindustrin. För att göra det, vill du skapa värdefullt innehåll i olika format.

Beroende på din bransch och idealkunder kan dessa format inkludera blogginlägg, e-böcker, vitböcker, videor, webbseminarier, podcast, verktyg, utbildningsprogram och till och med certifieringar. Målet med allt detta innehåll skulle vara att visa ditt varumärkes kunskap och expertis inom din bransch.

Resurser för innehållsmarknadsföring för sociala medier

Naturligtvis är det en sak att skapa allt detta innehåll. Att se till att innehåll når din ideala kund är en annan. Det är där sociala medier spelar in. Sociala medienätverk spelar en enorm roll för att se till att du kan nå dina ideala kunder med det värdefulla innehållet som etablerar dig som en tankeledare.

Mest strategier för distribution av sociala medier involvera en blandning av att dela innehållet organiskt med varumärkets nätverk samt skapa riktade annonser som säkerställer att innehållet når varumärkets ideala kunder. Beroende på typ av innehåll kan innehållet också användas som ett sätt att inte bara öka din status som tankeledare i din bransch, utan också hjälpa dig att generera leads.

Till exempel, ge inte bara en gratis vitbok. Gör din ideala kund att ge dig deras e-postadress i utbyte mot den genom att länka alla marknadsföringskampanjer för sociala medier för det vita papperet till en målsida som är utformad speciellt för den vita.

Ledande generation för marknadsföring på sociala medier

Om du har skapat bra innehåll är det en win-win för både dig och din nya lead.

MÅL 3: Generera trafik till din webbplats

Oavsett vad ditt företag gör, kan du förmodligen inte göra det utan trafik till din webbplats. Sociala medier marknadsföring är ett bra sätt att i slutändan driva trafik till din webbplats. Till att börja med har nästan varje socialt nätverk åtminstone en plats där du kan lägga till en länk till din webbplats, om inte mer. Personliga profiler, affärssidor – de erbjuder nästan alla minst ett webbplatslänkfält. Vissa erbjuder fält som uppenbarligen inte är avsedda för webbplatslänkar, men kan användas för dem.

Efter länkarna i dina profiler har du statusuppdateringar med länkar tillbaka till ditt innehåll eller aktuella kampanjer och sociala medieannonskampanjer med länkar tillbaka till ditt innehåll eller aktuella kampanjer.

Sedan, om du har riktigt tur, hittar du relevanta diskussioner där människor ställer frågor som kan besvaras med en länk tillbaka till din webbplats. Naturligtvis kanske du ibland inte får länken, men om du har ett lätt igenkännligt varumärke är bara ett omnämnande tillräckligt bra. Eller så kan du ha tur och få ett fantastiskt marknadsföring från dina användare!

Ordet på munnen på Twitter

Det är viktigt att vara på jakt efter sådana omnämnanden och säga tack när det är möjligt så att människor vill fortsätta att sprida ordet om ditt företag.

MÅL 4: Generera potentiella kunder för ditt säljteam

Först handlade marknadsföring på sociala medier om att bygga publik och uppmuntra engagemang. Men sedan börjar företag prata ROI. De ville se siffror som de kunde använda för att göra marknadsföringsaktiviteter på sociala medier lika med dollarns värde.

Ett av sätten att göra detta är att sätta blygenerering som mål. Om du kan generera ett lead från sociala medier för ditt säljteam kan ditt säljteam i slutändan spåra det blyet så att om blyet blir en försäljning, vet du om din sociala medier marknadsföring genererar avkastning.

Som vi nämnde tidigare kan en del av målet att etablera ditt varumärke som en tankeledare i din bransch också slås samman till blygenerering genom att skapa värdefullt innehåll som människor kan få i genom att dela sin information med dig. Men vissa sociala medienätverk har gått längre för att hjälpa varumärken att uppnå blygenerering.

Facebook har till exempel en mobilgenerationsform som varumärken kan använda för att fånga leads från mobilanvändare av Facebook-appen. Användaren börjar med att knacka på annonsen.

BMW USA-annons på Facebook-mobil
BMW USA-ledgenerationsform på Facebook-mobil

Sedan delar de sin information med varumärket utan att lämna Facebook-appen.

Twitter har ett liknande annonsalternativ, men deras är tillgängligt för både stationära och mobila användare.

Twitter-annons för att få användarnas information

Ett klick på knappen Call to action gör det möjligt för Twitter-användaren att skicka in namn och e-postadress som är kopplad till Twitter-kontot de för närvarande är inloggad utan att behöva lämna Twitter. Båda alternativen från Facebook och Twitter bör hjälpa dig att konvertera sociala annonser till potentiella kunder eftersom du har mindre chanser att förlora dem mellan klicket från annonsen till din målsida.

MÅL 5: Konvertering av socialt medietrafik till försäljning på din webbplats

I typiska trattar kommer de flesta företag att försöka konvertera trafik från sociala medier marknadsföring till leads, och konvertera sedan dessa leads till försäljning. Men det betyder inte alltid att du inte kan omvandla trafik på sociala medier direkt till försäljning. Det är bara en fråga om vilken typ av socialt medietrafik du försöker konvertera.

Facebook-annons för möbler

Om ditt mål är att konvertera sociala mediatrafik till försäljning, kommer du definitivt att vilja fokusera på sociala nätverk som tillåter ominriktning av annonser – specifikt Facebook och Twitter. Ommarknadsföring av annonser gör att du kan skapa annonser till personer som redan har besökt dina produkter och servicesidor. I huvudsak kommer dessa annonser att påminna människor om dina produkter och tjänster och förhoppningsvis engagera dem tillräckligt för att göra dem till köpare.

Var den Facebook-annonsen det första som ledde personen till din webbplats? Nej. Men var det saken som fick dem att köpa? Om det var den sista kampanjen de klickade på innan de köpte, då, ja, ja.

Återinriktning av annonser är inte det enda sättet att gå heller. Facebook erbjuder också sidägare i utvalda kategorier möjlighet att ställa in butiker på sina sidor så att de kan sälja fysiska produkter på sin sida. Den enda kostnaden för varumärket är kreditkortsbehandlingsavgiften.

Ställa in en butik på Facebook-sidan

Om du inte har en flik Butik kan du också marknadsföra dina produkter och tjänster genom att fästa ett inlägg om dem högst upp på din vägg på Facebook eller profil på Twitter. Eller presentera dem i ditt omslagsfoto. Många möjliga sätt att leda besökare från din sociala profil till att vara intresserade av att göra ett köp på din webbplats.

MÅL 6: Hantera frågor före försäljning och kundsupport efter försäljning

Ibland handlar det inte alltid om att göra försäljningen utan snarare göra erfarenheten. Sociala medier marknadsföring kan hjälpa ett varumärke skapa en jättebra erfarenhet för sina kunder. Särskilt B2B-företag kommer att vilja vara redo att svara på frågor före och efter försäljning för sina kunder eftersom deras kunder är företag som redan är vana vid att hantera kundsupport på sociala medier.

Inte bara det, utan företag förväntar sig nästan omedelbart svar. Det är därför som marknadsföring av sociala medier för att skapa en bra kundupplevelse under hela kundresan och utöver detta är ett mål som alla företag ska sträva efter att uppnå.

Toyota kundtjänstinteraktion på Facebook

Den stora nyckeln är att vara medveten om att support före försäljning och efter försäljning kan behöva ske på flera sociala nätverk. Återigen kommer allt att bero på din bransch, branschen för dina kunder och de sociala plattformar de är mest bekväma att använda.

I vissa fall kan det vara vettigt för ditt varumärke att skapa ett separat konto specifikt för supportförfrågningar. Men oavsett om du gör det, är det viktigt att vara på jakt efter frågor och kommentarer var som helst och när som helst. På Facebook kan de vara i besökares inlägg på din vägg eller kommentarer på dina senaste inlägg. På Twitter kan de vara i tweets som nämner ditt användarnamn eller bara nämna din produkt. I andra nätverk kan de vara i en kommentartråd eller grupp om ditt märke eller produkt. Därför är nästa mål så viktigt.

MÅL 7: Lyssna på varumärkeshantering

Nästan varje märke, oavsett om du är B2B eller B2C, bör använda sociala medier för att lyssna och Rykteshantering. Det är inte så att människor nödvändigtvis kommer att säga dåliga saker om dig hela tiden. Faktum är att många varumärken drar nytta av att ta de goda saker som deras sociala medier säger om dem och använder dessa saker som socialt bevis för att sälja sina produkter och tjänster.

På baksidan kan du också vara i den mottagande änden av en sociala medier flogging. När det händer kanske du kanske inte nämns eller märks specifikt i inlägget. Men om det är offentligt vill du lyssna så att du kan ge ett positivt svar.

Varumärkeshantering på Twitter

Precis som en kundservicerepresentant skulle göra med en arg kund i en butik, kommer ditt jobb att vara att försöka sprida situationen. Erkänna problemet, be om ursäkt och erbjuda att göra saker rätt. Även om du inte kan hjälpa personen i fråga har du bara visat utmärkta kunskaper om kundtjänst och det kan gå långt med potentiella framtida kunder som också kan övervaka situationen. Eller så kan du göra kundens dåliga upplevelse till en bra igen.

Om du kan uppnå till och med ett av dessa mål med din marknadsföring på sociala medier är du säker på att känna de fördelar som sociala medier kan ge för ditt företag!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map