7 obiective de marketing social media excelente pentru a face eforturi

Primul pas pentru orice strategie de marketing, inclusiv marketingul social media, este să vă definiți obiectivele. La ce vă așteptați să ieșiți din strategia de marketing socială? Fiecare afacere va diferi, dar iată câteva obiective pe care companiile se străduiesc în mod obișnuit.


Notă: Puteți alege mai mult de un obiectiv pentru dvs. strategie de marketing social media. Cheia este să identificați ce obiectiv încercați să atingeți cu fiecare campanie de social media pe care o lansați.

Obiectivul 1: Creșterea conștientizării mărcii printre clienții dvs.

Primul obiectiv al marketingului social media este acela de a-i lăsa pe clienții dvs. ideali să știe că marca dvs. există. Pe social media, există o multitudine de moduri în care poți face acest lucru. Iată câteva moduri bazate pe rețelele sociale de top. Vom discuta mai multe tactici și alte rețele sociale mai târziu în Pasul 2.

Pe Stare de nervozitate, poți comunica cu oricine, indiferent dacă te urmăresc. Prin urmare, puteți găsi clienții dvs. ideali și puteți începe conversații cu aceștia, trimițându-le mesaje publice utilizând numele de utilizator @. Pot fi legate de afaceri sau pur și simplu doar distractive. Fiecare dintre dvs. vă va marca marca.

Strategie de marketing social media

De asemenea, puteți utiliza Anunțuri Twitter pentru a obține conținutul, produsele și serviciile dvs. în fața clienților dvs. ideali.

Pe Facebook, puteți comunica cu clienții dvs. ideali devenind fan al paginii lor și comentând postările lor folosind pagina de Facebook.

Nu ați dori să faceți publicitate în acest moment pentru produsele sau serviciile dvs., ci pentru a contribui pur și simplu la conversații valoroase. De asemenea, puteți utiliza profiluri personale ale unor membri cunoscuți ai companiei dvs. pentru a vă alătura grupurilor în care clienții dvs. ideali se angajează și să înceapă să se angajeze cu ei acolo. În cele din urmă, puteți utiliza, de asemenea, Facebook Ads pentru a obține conținutul, produsele și serviciile dvs. în fața clienților dvs. ideali.

Cum să faci reclamă pe LinkedIn

Pe LinkedIn, puteți comunica cu clienții dvs. ideali utilizând profiluri personale, conectându-vă direct cu aceștia, prin conturi Premium și InMails sau prin implicarea lor în grupurile LinkedIn. De asemenea, puteți utiliza Anunțuri LinkedIn pentru a obține conținutul, produsele și serviciile dvs. în fața clienților dvs. ideali.

După cum puteți vedea, crearea de conștientizare a mărcii dvs. în fața clientului ideal se poate face cu ușurință prin intermediul rețelelor de socializare. Și având în vedere că clienții dvs. sunt companii care se află deja pe rețelele de socializare care încearcă să-și creeze conștientizare în fața clienților ideali, nu veți avea probleme să le găsiți și să vă creați conștiență pentru dvs..

Obiectivul 2: Stabilirea mărcii tale ca lider de gândire în industria ta

Un alt obiectiv care depășește un pas dincolo de creșterea conștientizării pentru marca dvs. este stabilirea brandului dvs. ca lider de gândire în industria dvs. Să spunem că software-ul dvs. de social media de marcă. Brandul dvs. ar dori să fie recunoscut ca lider de gândire în industria de social media. Pentru a face acest lucru, doriți să creați conținut valoros într-o varietate de formate.

În funcție de industria dvs. particulară și de clienții ideali, aceste formate pot include postări pe blog, cărți electronice, cărți albe, videoclipuri, webinarii, podcast-uri, instrumente, programe educaționale și chiar certificări. Scopul întregului conținut ar fi să demonstreze cunoștințele și expertiza mărcii dvs. în industria dvs..

Resurse de marketing de conținut pentru social media

Desigur, crearea întregului conținut este un lucru. Să te asiguri că conținutul ajunge la clientul tău ideal este altul. Acolo intră în joc media socială. Rețelele de socializare joacă un rol uriaș în asigurarea că puteți ajunge la clienții dvs. ideali cu conținutul valoros care vă stabilește ca lider de gândire.

Cel mai strategii de distribuție de conținut social media implică un amestec de partajare a conținutului în mod organic cu rețeaua mărcii, precum și crearea de anunțuri direcționate care să asigure că conținutul ajunge la clienții ideali ai mărcii. În funcție de tipul de conținut, conținutul poate fi folosit și ca o modalitate de a nu numai să îți îmbunătățești statutul de lider de gândire în industria ta, ci și să te ajute să generezi oportunități.

De exemplu, nu dați doar o carte albă gratuită. Fă-ți clientul ideal să-ți ofere adresa de e-mail în schimbul acesteia, legând orice promoție de marketing social pentru acea carte albă cu o pagină de destinație concepută special pentru acea carte albă.

Generația de lider pentru marketing pe social media

Dacă ați creat un conținut excelent, este un câștig câștigat atât pentru dvs., cât și pentru noul dvs. avans.

Obiectivul 3: Generarea traficului către site-ul dvs. web

Indiferent ce face afacerea dvs., nu o puteți face fără trafic pe site-ul dvs. web. Marketingul pe rețelele de socializare este o modalitate excelentă de a face în cele din urmă conduce traficul către site-ul dvs. web. Pentru început, aproape fiecare rețea de socializare permite cel puțin un loc unde puteți adăuga un link către site-ul dvs., dacă nu mai mult. Profiluri personale, pagini de afaceri – aproape toate oferă cel puțin un câmp de link site. Unele oferă câmpuri care nu sunt, evident, pentru link-uri de site-uri, dar pot fi folosite pentru ele.

După legăturile din profilurile dvs., aveți actualizări de stare cu linkuri înapoi la conținutul dvs. sau promoții curente și campanii publicitare de social media cu link-uri înapoi la conținutul dvs. sau la promoțiile curente.

Apoi, dacă aveți cu adevărat noroc, veți găsi discuții relevante în care oamenii pun întrebări la care puteți răspunde printr-un link înapoi la site-ul dvs. web. Desigur, uneori este posibil să nu obțineți linkul, dar dacă aveți un brand ușor de recunoscut, doar o mențiune este suficient de bună. Sau s-ar putea să aveți noroc și să primiți niște cuvinte grozave de marketing gură de la utilizatorii dvs.!

Cuvânt pe gură pe Twitter

Este important să fiți în căutarea acestor tipuri de mențiuni și să vă mulțumiți atunci când este posibil, astfel încât oamenii vor dori să continue să răspândească cuvântul despre afacerea dvs..

Obiectivul 4: Generarea oportunităților pentru echipa dvs. de vânzări

La început, marketingul pe rețelele de socializare se referea la crearea de audiențe și încurajarea implicării. Dar apoi, întreprinderile încep să vorbească ROI. Au vrut să vadă numere pe care le-ar putea folosi pentru a face activități de marketing în rețele sociale echivalente cu valoarea dolarului.

Unul dintre modurile de a face acest lucru este de a stabili generația de plumb ca obiectiv. Dacă puteți genera un avantaj din rețelele de socializare pentru echipa dvs. de vânzări, echipa dvs. de vânzări poate urmări în final acel plumb, astfel încât dacă plumbul se transformă într-o vânzare, veți ști dacă marketingul dvs. de social media generează ROI.

Așa cum am menționat anterior, o parte din obiectivul de a stabili brandul dvs. ca lider de lider în industria dvs. poate fi, de asemenea, contopită în generarea de plumb prin crearea de conținut valoros, pe care oamenii îl pot obține prin împărtășirea informațiilor cu dvs. Dar anumite rețele de socializare au mers mai departe pentru a ajuta brandurile să obțină generarea de plumb.

Facebook, de exemplu, are un formular mobil de generare a plumbului pe care brandurile îl pot utiliza pentru a capta clienți de la utilizatorii de telefonie mobilă ai aplicației Facebook. Utilizatorul începe apăsând pe anunț.

Anunț BMW BMW pe telefonul mobil Facebook
Formular de generare de plumb BMW SUA pe telefonul mobil Facebook

Apoi își împărtășesc informațiile cu brandul fără a părăsi aplicația Facebook.

Twitter are o opțiune publicitară similară, dar a lor este disponibilă atât pentru utilizatorii desktop cât și pentru utilizatorii de telefonie mobilă.

Anunțul Twitter pentru a obține informații despre utilizatori

Un singur clic pe butonul de apelare la acțiune va permite utilizatorului Twitter să trimită numele și adresa de e-mail asociate cu contul de Twitter în care sunt conectați în prezent, fără a fi nevoie să părăsească Twitter. Ambele opțiuni de pe Facebook și Twitter ar trebui să vă ajute să convertiți anunțurile sociale în oportunități, deoarece aveți șanse mai mici de a le pierde între clicul din anunț la pagina dvs. de destinație.

Obiectivul 5: Conversia traficului social media în vânzări pe site-ul dvs. web

În canalele tipice, majoritatea întreprinderilor vor încerca convertiți traficul din marketingul social media în oportunități, și apoi convertiți acele oportunități în vânzări. Dar asta nu înseamnă întotdeauna că nu puteți converti traficul de social media direct în vânzări. Este doar o problemă a tipului de trafic de social media pe care încercați să-l convertiți.

Anunț Facebook pentru mobilă

Dacă obiectivul dvs. este de a converti traficul de social media în vânzări, veți dori cu siguranță să vă concentrați pe rețelele de socializare care să permită retargeting de reclame – în special, Facebook și Twitter. Anunțurile retargeting vă vor permite să creați anunțuri pentru persoanele care v-au vizitat deja paginile de produse și servicii. În esență, aceste anunțuri vor aminti oamenilor de produsele și serviciile dvs. și sperăm să le reangajăm suficient pentru a le transforma în cumpărători.

A fost acel anunț pe Facebook primul lucru care a condus persoana la site-ul dvs. web? Nu. Dar a fost ceea ce i-a determinat să cumpere? Dacă a fost ultima campanie pe care au dat clic înainte de achiziție, atunci efectiv, da.

Anunțurile retargeting nu sunt singura cale de urmat. De asemenea, Facebook oferă proprietarilor de pagini din categorii selectate opțiunea de a seta magazine pe paginile lor, astfel încât să poată vinde produse fizice pe pagina lor. Singurul cost pentru marcă este taxa de procesare a cardului de credit.

Configurarea unui magazin pe pagina de Facebook

Dacă nu aveți o filă Magazin, puteți, de asemenea, să vă promovați produsele și serviciile prin fixarea unei postări despre ele în partea de sus a peretelui dvs. pe Facebook sau pe profilul de pe Twitter. Sau includeți-le în fotografia de copertă. O mulțime de moduri posibile de a conduce vizitatorii din profilul dvs. social să fie interesați să facă o achiziție pe site-ul dvs. web.

Obiectivul 6: Gestionarea întrebărilor pre-vânzare și asistență post-vânzare pentru clienți

Uneori, nu este vorba întotdeauna de a face vânzarea, ci de a face experiența. Marketingul social media poate ajuta o marcă să creeze un experiență grozavă pentru clienții lor. Întreprinderile B2B vor dori, în special, să fie gata să răspundă la întrebări înainte și post vânzare pentru clienții lor, deoarece clienții lor sunt afaceri care sunt deja obișnuite să se ocupe de asistența clienților pe social media.

Nu numai asta, dar întreprinderile vor aștepta un răspuns aproape imediat. Acesta este motivul pentru care utilizarea marketingului social media pentru a crea o experiență excelentă a clienților pe parcursul călătoriei clientului și nu numai, este un obiectiv pe care fiecare afacere ar trebui să depună eforturi pentru a-l atinge.

Interacțiunea serviciului clienți Toyota pe Facebook

Cea mai mare cheie este conștientizarea faptului că este posibil să fie nevoie de asistență pre-vânzare și post-vânzare pe mai multe rețele sociale. Din nou, totul va depinde de industria dvs., de industria clienților dvs. și de platformele sociale pe care le utilizează cel mai confortabil.

În unele cazuri, poate avea sens ca marca dvs. să creeze un cont separat special pentru anchetele de asistență. Dar indiferent dacă faceți acest lucru, este obligatoriu să fiți în căutarea întrebărilor și comentariilor oriunde, oricând. Pe Facebook, acestea ar putea fi în postările vizitatorilor de pe peretele tău sau comentarii cu privire la cele mai recente postări ale tale. Pe Twitter, acestea ar putea fi în tweet-uri menționând numele de utilizator sau doar menționând produsul. În alte rețele, acestea ar putea fi într-un fir sau un grup de comentarii despre marca sau produsul dvs. De aceea următorul obiectiv este atât de important.

Obiectivul 7: Ascultarea managementului reputației mărcilor

Aproape fiecare brand, indiferent dacă sunteți B2B sau B2C, ar trebui să utilizeze media socială pentru ascultare și managementul reputației. Nu este faptul că oamenii vor spune neapărat lucruri rele despre tine tot timpul. De fapt, o mulțime de branduri valorifică să ia lucrurile bune pe care publicul lor de social media le spune despre ele și folosește aceste lucruri ca dovadă socială pentru a-și vinde produsele și serviciile..

Pe flipside, ați putea fi, de asemenea, la capătul de primire al unui flogging de social media. Când se întâmplă acest lucru, puteți fi sau nu menționat sau etichetat în mod specific în postare. Dar dacă este public, veți dori să ascultați, astfel încât să puteți răspunde pozitiv.

Managementul reputației brandului pe Twitter

La fel cum ar fi un reprezentant al serviciului pentru clienți cu un client furios din interiorul unui magazin, munca dvs. va fi să încercați să difuzați situația. Recunoașteți problema, scuzați-vă și oferiți-vă să faceți lucrurile bine. Chiar dacă nu puteți ajuta persoana în cauză, tocmai ați demonstrat abilități excelente de servicii pentru clienți și acest lucru poate merge mult mai departe cu potențiali clienți viitori care pot monitoriza situația. Sau puteți transforma din nou experiența proastă a unui client într-una bună.

Dacă puteți atinge chiar unul dintre aceste obiective cu marketingul dvs. de social media, atunci sunteți sigur că veți simți beneficiile pe care media socială le poate oferi afacerii dvs.!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map