BlueHost vs. A2-hosting: kumpaa kannattaa käyttää?

On olemassa monia web-hosting-yrityksiä, joista valita verkkosivustollesi. Itse asiassa suunnitelmia ja ominaisuuksia on niin paljon, että se voi saada pään pyörimään. Aseta prosessiin jonkin verran vakautta ja käytä tätä head-to-head-vertailua rajataksesi valintasi.


BlueHost on toiminut web-hosting-liiketoiminnassa vuodesta 1996, joten se on vakiintunut hosting-yritys, jonka palvelimilla on isännöity yli 2 miljoonaa sivustoa.

A2 Hosting on teollisuuden uudempi, perustettiin vuonna 2003. A2 Hosting käynnistettiin ensimmäisen kerran kehittäjien mielessä ja oli yksi ensimmäisistä, joka tarjosi PHP 5: tä ja Ruby on Rails -tuotteita. Nyt heidän painopiste on suorituksessa.

BlueHost ja A2 tarjoavat molemmat jaetun isännöinnin, hallitun WordPress-isännöinnin sekä VPS- ja omistettu palvelinasuunnitelmat, ja ne ovat Linux-pohjaisia.

BlueHost on voittanut useita palkintoja, kuten “Paras edullinen hosting” ja “Paras vastine isäntä”. A2 on voittanut monia parhaita palkintoja, joista useita on viime aikoina.

Endurance International Group (EIG), yritys, joka omistaa monia hosting-yrityksiä, osti BlueHostin vuonna 2010. EIG antaa jokaiselle isäntäyritykselleen mahdollisuuden toimia omalla nimellä.

Vaikka EIG-hosting-yritykset eivät ole toistensa klooneja, yhtäläisyyksiä on riittävästi, että jos sinulla on ollut ongelmia yhden EIG-yrityksen kanssa, saatat löytää samat ongelmat toisen kanssa.

A2 on yksityisomistuksessa. A2-palvelimen nimi A2 tulee siitä, että niiden pääkonttori sijaitsee Ann Arborissa, Michiganissa.

Vertaa BlueHost- ja A2 Hosting -suoritusten suorituskykyä

BlueHost vs. A2-hosting: Uptime ja luotettavuus

Käyttöaste. Vaikka BlueHostin käyttöaikatilastot osoittavat sen olevan säännöllisesti vähintään 99,9%, heillä ei ole käyttöaikatakuuta. A2-hosting-ohjelmalla on 99,9%: n käyttöaikatakuu. A2-hosting palauttaa 5% kuukausimaksusta jokaisesta tunnista, jolle verkkosivustosi ei ole tavoitettavissa laitteiden tai verkkovirheiden takia.

Esitys. BlueHost rakentaa omia palvelimia ja käyttää 16 ytimen AMD Opteroneja. A2-hosting käyttää Dell-palvelimia, joissa on neliydinprosessorit, ja suorituskykyyn keskitytään SSD-tallennuksen avulla.

Pingdomilla testattu Bluehost-isäntäsivusto tuotti 2,37 sekunnin latausajan, nopeammin kuin 65% testatuista sivustoista. A2-paikka johti nopeaan latausaikaan 1,49 s, nopeampi kuin 81% testatuista kohteista.

Luotettavuus. BlueHostin tietokeskus sijaitsee Utahissa. Tietokeskukseen kytketään virta ja jäähdytetään tarpeettomilla lähteillä, ja dieselvarmuuskopiot ovat valmiina hätätilanteita varten. BlueHost ei tee peilattuja tai tarpeettomia tietojen varmuuskopioita, lukuun ottamatta heidän pilvisuunnitelmiaan. Varmuuskopioita säilytetään enintään 30 päivää.

A2 Hosting -yrityksellä on tietokeskuksia Yhdysvalloissa (Michigan), Euroopassa (Amsterdam) ja Aasiassa (Singapore). Tietokeskuksissa on tarpeeton virta ja jäähdytys, ja varmuuskopiointia varten on olemassa dieselgeneraattoreita.

Tietokeskuksia valvotaan paikan päällä turvallisuuden ja luotettavuuden kannalta. Heillä on myös nelinkertainen verkkoyhteys redundanssiin ja luotettavaan palveluun.

Lausunto

Vaikka BlueHostin luotettavuus on erinomaista ja käyttöaika hyvä, käyttöaikatakuun puuttuminen voi olla huolenaihe.
A2-isännöinnillä on takuu, ja A2-palvelimen lataus- ja vastausajat olivat huomattavasti nopeammat kuin BlueHostin.

Vertaa BlueHost- ja A2 Hosting-ominaisuuksia

BlueHost vs. A2-hosting: Tärkeimmät ominaisuudet

merkintä: Yleinen markkinointitermi, jota web-hosting-yritykset käyttävät ominaisuuksien kuvaamiseen, on ”rajaton”. Mikään ei ole todella rajatonta. Sen sijaan termit viittaavat siihen, mitä hosting-yritykset “pitävät kohtuullisena käyttöä”. Ylläpitoyritykset voivat antaa varoituksia tai keskeyttää sivuston käytön, jos heidän mielestään on käytetty “liiallista käyttöä”.

Verkkotunnuksen rekisteröinti. Molemmat isännät ovat verkkotunnuksen rekisteröijiä. BlueHost tarjoaa ilmaisen verkkotunnuksen rekisteröintivuoden uusille tileille. A2-hosting ei.

Verkkosivun rakentaja. BlueHost tarjoaa vedä ja pudota Weebly Basic -sovelluksen, joka on rajoitettu viiteen verkkosivuun. Basic on ilmainen, ja Weebly Premium -päivitys on saatavana lisämaksusta.

A2 Hosting -palvelussa ei ole integroitua verkkosivustojen rakentajaa yhdessäkään suunnitelmassaan, mutta se tukee suurimpaa osaa ilmaisista ja kaupallisista verkkosivustojen rakentajista..

tietokannat. BlueHost tarjoaa rajoittamattoman MySQL-tietokannan. A2 Hosting rajoittaa alimman tasonsa viiteen tietokantaan rajoittamattomilla tietokannoilla muilla tasoilla ja suunnitelmilla. A2 Hosting tukee myös PostgreSQL: tä.

Sähköpostitilit. BlueHost tarjoaa rajoittamattoman määrän sähköpostitilejä ja sähköpostin edelleenlähetyksiä. A2 Hosting rajoittaa alimman tasonsa 25 tiliin, ja muilla tasoilla voi olla rajoittamaton määrä.

WordPress-hosting. BlueHost ja A2 Hosting tarjoavat molemmat hallittuja WordPress-suunnitelmia. Hallittu WordPress-suunnitelma maksaa yleensä enemmän kuin tavanomainen jaettu suunnitelma, vaikka A2 Hosting hinnat sekä jaetut että hallitut WordPress-suunnitelmat sisältävät saman.

Hallittuja WordPress-suunnitelmia ylläpidetään yleensä optimoiduilla palvelimilla, joissa on esimerkiksi välimuisti ja ylimääräinen suojaus suorituskyvyn ja vakauden parantamiseksi. Toinen hallitun WordPress-isännöinnin etu on, että isännöintiyritys tekee automaattisesti varmuuskopiot ja päivittää WordPress-sivustosi automaattisesti, jolloin voit keskittyä sinulle tärkeään – sisältöön.

verkkokaupan ratkaisu. BlueHost ja A2 Hosting tarjoavat ilmaisia ​​ostoskärryjä ohjauspaneeliensa, kuten Magneto, ZenCart, PrestaShop ja muiden, kautta. WP eCommerce -laajennuksia on saatavana molemmista WordPress-sivustojen isännöimistä.

varmuuskopiot. BlueHost tarjoaa päivittäin, viikoittain ja kuukausittain varmuuskopioita. Se tarjoaa myös SiteBackup Pron ilmaiseksi Business Pron jaetulle suunnitelmalle ja lisämaksusta muille suunnitelmille. SiteBackup Pro mahdollistaa varmuuskopion ja palauttaa tiedostotasolla.

A2-hosting tarjoaa Server Rewind -sovelluksen, joka ottaa säännöllisiä automaattisia otoksia sivustoltasi ja mahdollistaa tiedostojen, tietokantojen tai koko sivuston palauttamisen ilmaiseksi – vaikka se ei ole käytettävissä alimmalle tasolle.

Isäntäturvallisuus. Hakea, poistaa ja estää haittaohjelmia, BlueHost tarjoaa perustason SiteLock-palvelun ilmaiseksi alemmilla tasoillaan ja SiteLock Pro ilmaisen korkeamman tason suunnitelmissa. BlueHost toteaa, että sillä on myös sisäiset prosessit suojautuakseen DDoS: lta.

A2 skannaa ja proaktiivisesti torjuu DDoS-uhkia, haittaohjelmia ja viruksia Perpetual Security- ja HackScan-ohjelmilla – ilmaiseksi. Se käyttää tavallista roskapostisuojausta sekä Barracuda Advanced Spam Filtering -sivustoa sähköpostissa.

A2 Hosting tarjoaa myös Patchman Enhanced Security Tool -työkalun, joka etsii korjaustarpeita tarvitsevia ohjelmia ja sovelluksia sekä ilmoittaa sinulle, kun sovellukset ovat vanhentuneita.

Kaikilla Bluehost-suunnitelmilla on ilmainen jaettu SSL-varmenne. BlueHostin parhaiten jaettu suunnitelma sisältää ilmaisen yksityisen SSL-varmenteen. A2 Hosting tarjoaa ilmaisen jaetun SSL: n suunnitelmiinsa cPanelin kautta, ja yksityisen SSL: n voi ostaa.

Ohjauspaneeli. BlueHost käyttää cPanelia, mutta on muuttanut laajasti käyttöliittymää. A2 Hosting käyttää myös teollisuusstandardia cPanel.

Vihreä. DreamHost ostaa uusiutuvan energian hyvityksiä ja toimii hiilineutraalilla jalanjälillä. A2 Hosting -yrityksellä on myös 100% hiilidioksidipäästöjä ja se osallistuu aktiivisesti puiden istutukseen ja muihin ympäristöystävällisiin toimintoihin Ann Arborissa.

Affiliate- ja jälleenmyyjäohjelmat. BlueHostin tytäryhtiöohjelma maksaa 65 dollaria lähetteestä. A2 Hosting -yhtiön tytäryhtiöohjelma maksaa 85 dollaria lähetteestä. A2: lla on myös jälleenmyyjäohjelma, joka voidaan merkitä yrityksen nimellä.

Ekstrat. BlueHostilla on 150 dollaria mainoshyvityksiä. BlueHost siirtää vakiintuneen verkkosivuston, jos sinulla on muualla, vaikka se veloittaa palvelusta palkkion. A2 Hosting tarjoaa 50 dollaria mainoshyvitystä Bing / Yahoo: lle.

Lausunto

Sekä BlueHost että A2 Hosting tarjoavat hyvän valikoiman ominaisuuksia. Molemmat ovat vihreitä, molemmat käyttävät cPanelia, molemmilla on houkuttelevat kumppaniohjelmat ja molemmat tarjoavat suojausominaisuuksia, jotka pitävät sivustosi turvallisena.

BlueHostilla on pieni ominaisuus tarjoamalla ilmainen verkkotunnuksen rekisteröintivuosi ja tarjoamalla Weebly, verkkosivustojen rakentaja.

Vertaa BlueHost- ja A2-hosting-palveluiden web-hosting-suunnitelmia ja hinnoittelua

Isäntäsuunnitelmat & hinnoittelu

merkintä: Aggressiivinen kilpailu johtaa jatkuviin muutoksiin hinnoittelussa ja paljon myynninedistämiseen. Tarjoushinnat rajoittuvat tyypillisesti ensimmäiseen palvelusaikaan, joten pidemmän aikavälin ilmoittautuminen merkitsee suurempia säästöjä.

Jopa ilman tarjouksia, pidemmät palvelun ehdot johtavat yleensä hinnoittelun katkokseen. Alla olevat hinnat on lueteltu isäntäsivustoilla vertailun ajankohtana.

BlueHost. BlueHost tarjoaa kolme yhteistä suunnitelmaa. Basic, 3,95 dollaria kuukaudessa, sallii yhden sivuston, tarjoaa 50 Gt tallennustilaa ja sallii rajoittamattoman kaistanleveyden ja sähköpostitilit. Lisäksi 6,95 dollarilla kuukaudessa sallii jopa 10 sivuston ja lisää tallennustilan 150 Gt: ään.

CDN on myös osa Plus-suunnitelmaa. Business Pro, hintaan 14,95 dollaria kuukaudessa, tarjoaa rajoittamattoman määrän sivustoja sekä rajattoman kaistanleveyden, tallennustilan ja sähköpostitilit. CDN, yksityinen SSL, omistettu IP ja Site Backup Pro sisältyvät tähän ylimmän tason suunnitelmaan.

Kaikissa jaetuissa BlueHost-suunnitelmissa on ilmainen verkkotunnuksen rekisteröinti vuodeksi. BlueHost tarjoaa lisämaksusta kolme skaalautuvaa pilvisuunnitelmaa, joka heijastaa tietosi kolmessa paikassa luotettavuuden ja nopeampien latausaikojen vuoksi.

BlueHostilla on neljä hallittua WordPress-suunnitelmaa, jotka perustuvat VPS-tekniikkaan. Pienin suunnitelma, bloggaaja, hintaan 12,95 dollaria kuukaudessa, on rajoitettu 100 miljoonaan käyntiin, 30 Gt tallennustilaan ja viiteen sivustoon. Ylin suunnitelmassa, yrityksessä, on 240 Gt tallennustilaa, rajaton kaistanleveys, 30 sivustoa, ja sen hinta on 85 dollaria kuukaudessa.

Kaksi keskitasoa ovat ammattilaisia ​​37,50 dollarilla ja liiketoimintaa 60 dollarilla kuukaudessa. Ammattitaso sallii 300 miljoonan kävijän ja 60 Gt tallennustilaa. Liiketoimintataso sallii 600 miljoonan kävijän, ja sillä on 120 Gt tallennustilaa.

Kaikilla on ilmainen CDN ja SiteLock (kahdella alatasolla on SiteLock Pro, yrityksellä on SiteLock Premium ja ylimmällä tasolla SiteLock Enterprise).

A2-hosting. A2 tarjoaa myös kolme yhteistä suunnitelmaa. Lite sallii yhden sivuston, viisi tietokantaa, ja sen hinta on 3,92 dollaria kuukaudessa. Swift- ja Turbo-suunnitelmat sallivat rajoittamattoman määrän verkkosivustoja ja rajattomia tietokantoja. Swift on 4,90 dollaria kuukaudessa ja Turbo on 9,31 dollaria kuukaudessa.

Kaikilla on rajoittamaton SSD-tallennustila ja rajaton kaistaleveys. A2-isännöinnissä on CloudLinux, Centos-käyttöjärjestelmän nopeampi versio, joka ilmoittaa, että sillä on vähemmän asiakkaita palvelinta kohti kuin useimmilla.

A2 Hosting -palvelussa on kolme hallittua WordPress-suunnitelmaa, hinnoiteltu samalla tavalla kuin sen jaetut isännöintisuunnitelmat. Lite on rajoitettu yhteen verkkosivustoon ja viiteen tietokantaan, ja sen hinta on 3,92 dollaria kuukaudessa. Swift, hinta 4,90 dollaria kuukaudessa, ja Turbo, hintaan 9,31 dollaria kuukaudessa, tarjoavat rajattomasti verkkosivustoja ja tietokantoja.

Kaikki suunnitelmat ovat SSD-pohjaisia ​​ja niissä on välimuisti, vaikka Turbo-suunnitelma on optimoinut välimuistion. Heillä kaikilla on CDN ja ylimääräiset suojausasetukset. Swift ja Turbo toimitetaan myös Server Rewindilla varmuuskopiointia varten.

VPS ja omistetut suunnitelmat: BlueHostilla on neljä VPS-suunnitelmaa. BlueHostin VPS-tasojen hinta on 14,99 dollaria, 29,99 dollaria, 44,99 dollaria ja 55,99 dollaria kuukaudessa. BlueHost VPS -suunnitelmien kaistanleveysrajat ovat 1–4 TB.

A2-isännöinnissä on kolme hallitsematonta ja kolme hallittua VPS-suunnitelmaa, joissa kaikissa on SSD-levyjä. Hallitsemattomat ovat 5 dollaria, 10 dollaria ja 15 dollaria kuukaudessa, ja niillä on 2 TB kaistaleveä. Ne tarjoavat 20 Gt, 30 Gt ja 50 Gt tallennustilaa.

A2 Hosting -yrityksen hallitut VPS-tasot ovat 32,99 dollaria, 46,19 dollaria ja 65,99 dollaria kuukaudessa. Niillä on 75, 100 ja 150 Gt tallennustilaa ja 2, 3 ja 4 TB kaistaleveyttä.

BlueHostilla on kolme erillistä tasoa, jotka sallivat 3, 4 ja 5 IP: n, hinta on vastaavasti 74,99 dollaria, 99,99 dollaria ja 124,99 dollaria kuukaudessa. A2-isännöinnissä on kolme hallitsematonta ja kolme hallittua erillistä palvelintasoa.

Hallitsemattomien hinta on 99,59 dollaria, 165,99 dollaria ja 248,99 dollaria kuukaudessa. Hallinnoidut tasot ovat 141,09 dollaria, 207,49 dollaria ja 290,49 dollaria kuukaudessa.

Rahat takaisin takuu: BlueHostilla on alan standardi 30 päivän takuu. A2 Hosting -palvelussa on 30 päivän täysi hyvitys ja 30 päivän kuluttua suhteelliset hyvitykset. Jos sinulla on ilmainen verkkotunnuksen rekisteröinti BlueHostissa, verkkotunnuksen rekisteröintimaksu pidätetään kaikista palautuksista, ja verkkotunnus säilytetään.

Lausunto

BlueHostin jaettu hosting on vain hiukan korkeampi kuin A2 Hostingin suunnitelmat, mutta siinä on enemmän ominaisuuksia. A2 Hosting -palvelun hinnoittelu ja ominaisuudet hallituille WordPress-suunnitelmille tekevät siitä houkuttelevan valinnan WordPress-käyttäjille.

A2-hosting tarjoaa asiakkaille enemmän valinnanvaraa VPS: ssä ja omistettuissa suunnitelmissa tarjoamalla hallitsemattomia ja hallittuja vaihtoehtoja.

Vertaa kuinka helppokäyttöisiä BlueHost ja A2 Hosting -sovelluksia ovat

Helppokäyttöisyys

Ohjauspaneeli. BlueHost käyttää cPanelia, mutta muokatulla käyttöliittymällä, joten säännöllisillä cPanel-käyttäjillä on joitain muutoksia tehdä. A2-hosting käyttää tavallista, alan standardia, cPanelia.

Yhden napsautuksen asentaja. BlueHost käyttää MOJO Marketplace -sovelluksen yhden napsautuksen asennusohjelmaa lähes sadan sovelluksen asentamiseen helposti. A2 tarjoaa yhden napsautuksen sovelluksen asennuksen satoille sovelluksille Softaculous-sovelluksen kautta.

Sivustojen selaus. Sekä BlueHostin että A2 Hosting -sivustot tarjoavat kaikki tarvitsemasi tiedot suunnitelman valitsemiseksi. Molemmilla on kätevät vertailutaulukoiden tasojen vertaamiseksi suunnitelmissa. Molemmat ovat puhtaita ja käyttäjäystävällisiä. A2: lla on kätevä ominaisuus – linkit ponnahdusikkunoihin, jotka sisältävät monia sen kaavioissa esitettyjä termejä ja vaihtoehtoja.

Lausunto

Molemmilla on satoja sovelluksia, jotka voidaan asentaa yhdellä napsautuksella, molemmilla on helppo selata verkkosivustoja ja molemmat käyttävät cPanelia – vaikka BlueHostin muutoksia onkin. Useimmat käyttäjät olisivat tyytyväisiä jommankumman näistä isäntäyritysten helppoon käyttöön.

Vertaa BlueHost- ja A2 Hosting -palveluiden tukea

BlueHost vs. A2-hosting: tekninen ja asiakastuki

Asiakasarvioiden perusteella tämä on yksi alue, jota BlueHost tarvitsee parantamiseksi. A2 Hosting -palvelun tuki on jatkuvasti arvostettu, ja sen tukihenkilöstöä pidetään ystävällisenä ja osaavana.

BlueHostilla ja A2 Hostingilla on puhelin, sähköposti ja suorakeskustelu ympäri vuorokauden. Molemmilla on foorumi ja laaja tietokanta. A2 Hostingilla on aktiivinen blogi.

Lausunto

Vaikka BlueHost tarjoaa useita yhteydenottomenetelmiä, asiakasarviot valittavat toistuvasti tuesta. A2-isännöinnissä on samat monta tapaa ottaa yhteyttä, mutta sen tukea pidetään erittäin arvostettuna. A2 on valinta, jos tuki on etusijalla sinulle.

Vertaa käyttäjän arvosteluja Bluehostista ja A2 Hostingista

Käyttäjien arvostelut

Huomaa: arvosteluita lähettävät yleensä ne, joilla on vahva mielipide, joten suurin osa arvosteluita lähettävistä asiakkaista on joko voimakkaasti kielteisiä tai vahvasti positiivisia. Tästä syystä arvosteluja ei pidä käyttää tärkeimpänä tekijänä isäntävalinnassa. Kuitenkin, kun jotain ilmoitetaan jatkuvasti, se voi olla harkittavissa.

Negatiiviset arvostelut kohteelle BlueHost ja A2 Hosting

BlueHost. Negatiiviset arviot tuotteesta BlueHost liittyvät suurelta osin huonoon tukeen. Pitkät odotusajat, epäkohteliaisuus ja toistuvat liput samasta numerosta eivät ole harvinaisia.

A2-hosting. A2: lla on vähemmän negatiivisia asiakasarvosteluja kuin useimmissa yrityksissä. Lähetetyt negatiiviset ovat yleensä huonoja kokemuksia asiakastuesta.

Positiiviset arvostelut BlueHost ja A2 Hosting -palveluille

BlueHost. Bluehost-asiakkaiden positiivisimmat arvostelut kiittävät suunnitelmien tarjoamia hintoja ja ominaisuuksia.

A2-hosting. A2: lla on paljon enemmän positiivisia arvosteluja kuin negatiivisia asiakastuen suhteen. Asiakkaat ovat vaikuttuneita myös A2: n verkkosivustojen nopeudesta ja hintaan tarjottujen ominaisuuksien määrästä.

Lausunto

Kaiken kaikkiaan A2-hosting tarjoaa ylivoimaisesti enemmän positiivisia arvosteluja kuin negatiivisia arvosteluja.

Päätelmä BlueHostin ja A2-hosting-palvelun vertailusta

BlueHost vs. A2-hosting: Mikä hosting on sinulle paras?

BlueHost ja A2 Hosting ovat molemmilla ominaisuuksia, joita pidetään plus- ja miinuspisteinä.

Syyt valita A2-hosting yli BlueHostin:

 • SSD: t kaikissa suunnitelmissaan
 • Milloin tahansa (arvostettu) rahat takaisin -takuu
 • Uptime-takuu
 • Nopeat palvelimet
 • PostgreSQL-tuki

Syyt valita BlueHost yli A2-hosting:

 • Ilmainen sivustolukko
 • Lisää “rajattomia” ominaisuuksia
 • Ilmainen verkkosivustojen rakentaja

Vaikka BlueHostin hallinnoimat WordPress-suunnitelmat ovat kalliimpia kuin joidenkin muiden isäntien suunnitelmat, ne ovat erittäin suosittuja – kuten osoittaa se tosiasia, että BlueHostissa ylläpidetään yli miljoona WordPress-sivustoa.

Kuitenkin A2 Hostingin sama kuin jaettu isännöinti hinnoittelu hallinnoimissaan WordPress-suunnitelmissa tekee siitä erittäin houkuttelevan WordPress-käyttäjille. Sekä BlueHost että A2 Hosting ovat kilpailukykyisesti hinnoiteltuja VPS ja omistettu palvelinvaihtoehto niille, joilla on suurempia sivustoja tai raskaampi liikenne.

Molemmilla isäntäillä on myös budjettihinnoiteltuja jaettuja suunnitelmia, jotka ovat täysin varusteltuja. Ero näiden kahden hosting-yrityksen välillä on A2 Hosting -yrityksen parempi asiakaspalvelun ja -tuen ennätys.

On muitakin web-hosting-yrityksiä harkitsemaan. Jos et halua kuluttaa muutama dollari enemmän nopeita lataus- ja vastausaikoja sekä premium-ominaisuuksia varten, SiteGround olisi kannattaa tarkistaa.

Toinen isäntä, jolla on houkuttelevat hallitut WordPress-suunnitelmat ja yksi pisin pientä rahojen palautustakausta on InMotion Hosting.

Onko sinulla kysyttävää BlueHost tai A2 Hosting? Mitkä ovat olleet kokemuksesi web-hosting-palvelusta yleensä? Jätä kommenttisi ja ilmoita meille.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map