Arvixe vs. SiteGround: kumpaa kannattaa käyttää?

Ehkä tärkein päätös, jonka voit tehdä verkkosivustosi suhteen, on löytää oikea hosting-yritys ja suunnitelma. Kuitenkin niin monia yrityksiä, joista valita. Voit käyttää tätä yksitellen Arvixen ja SiteGround-vertailun avulla rajata valintoja.


SiteGround on vielä uudempi, perustettiin vuonna 2004, mutta se isännöi palvelimillaan lähes 500 000 sivustoa. Arvixe ja SiteGround tarjoavat molemmat jaetun isännöinnin, hallitun WordPress-isäntäpalvelun sekä VPS: n ja omistettu palvelinasuunnitelman. Arvixessa on sekä Linux- että Windows-asetukset, kun taas SiteGround on vain Linux.

Arvixe nimettiin PCMag Editor’s Choiceksi vuonna 2015, ja Inc.com nimitti sen yhdeksi nopeimmin kasvavista yrityksistä Yhdysvalloissa. SiteGround on voittanut monia “best of” -palkintoja, mutta monet ovat peräisin sivustoilta, jotka ne ovat luoneet itsemarkkinointiin – jotain on aivan liian yleistä web-hosting-yritysten kanssa. SiteGround on voittanut lailliset palkinnot käytettävyydestä ja asiakaspalvelusta.

Endurance International Group (EIG) osti Arvixen vuonna 2014. EIG-bannerin alla on monia web-hosting-yrityksiä, mutta kaikki toimivat omilla alkuperäisillä nimillään. Vaikka EIG-yritykset eivät olekaan klooneja toisiinsa, jos sinulla oli ongelmia yhden kanssa, ne ovat riittävän samanlaisia, että sinulla voi olla samoja ongelmia toisen kanssa.

SiteGround perustettiin vuonna 2004 ja se on yksityisomistuksessa oleva yritys, jonka pääkonttori sijaitsee Sofiassa, Bulgariassa, vaikka sillä on maailmanlaajuinen läsnäolo.

Vertaa Arvixen ja SiteGroundin suorituskykyä

Arvixe vs. SiteGround: Uptime ja luotettavuus

Käyttöaste. Arvixella on 99,9%: n takuu ja ilmainen kuukauden palautus, jos kuukausikeskiarvo laskee alle prosenttiosuuden. SiteGroundilla on samanlainen takuu vähintään 99,9%: n käyttöajalla. Jos sivusto on välillä 99,9–99%, saat yhden kuukauden isännöinnin ilmaiseksi; jokaisesta alle 99%: n 1%: sta saat lisäkuukauden ilmaiseksi.

Esitys. Arvixe sijoittaa suuren osan verkkosivustoihin liittyvistä tiedoista SSD-levyille, mukaan lukien tietokannat ja sähköpostipalvelimet, nopeaa suorituskykyä varten. SiteGround ei vain istu samalla tekniikalla vuosien ajan.

Kun uusia menetelmiä tai nopeampaa tekniikkaa tulee käyttöön, SiteGround päivittää tietokeskuksensa – kaikille käyttäjilleen, ei vain uusille tulokkaille. SiteGround käyttää Supercachetta kaikkiin suunnitelmiinsa, ei vain hallinnoimaan WordPress-isännöintiä, kuten useimmat yritykset.

Arvixen isännöimällä verkkosivustolla oli latausaika 1,05 sekuntia, nopeampi kuin 89% testatuista sivustoista. Vertailukelpoisen SiteGround-sivuston testi tuotti 1,2 sekunnin latausajan, nopeampi kuin 87% testatuista kohteista.

Luotettavuus. Arvixella on tietokeskuksia ympäri maailmaa – Pohjois-Amerikassa (Dallas, Texas), Euroopassa (Amsterdam) ja (Hong Kong). Kaikki tietokeskukset ovat täysin tarpeettomia, ja niissä on useita virta- ja jäähdytysvaihtoehtoja. Tietokeskuksia valvotaan paikan päällä turvallisuuden ja luotettavuuden kannalta.

SiteGroundillä on myös tietokeskuksia ympäri maailmaa. Tietokeskuksia on Chicagossa, Lontoossa, Amsterdamissa ja Singaporessa. Tietokeskuksissa on tarpeeton virta ja jäähdytys, dieselkäyttöisillä varmuuskopioilla.

Vuonna 2015 jaetut palvelimet päivitettiin käyttämään Linux-säilöjä, jotka yhdistävät palvelimet käyttöoikeuden nopeuttamiseksi ja lisää luotettavuutta. Kaikki heidän suunnitelmansa on siirretty SSD-tallennukseen sekä MySQL-tietokantoihin.

Lausunto

Kumpikin näistä tarjoaa nopean, luotettavan palvelun. Molemmilla on poikkeukselliset käyttöaikatakuut, ja molemmilla on erittäin nopea vastaus ja latausajat.

Vertaa Arvixen ja SiteGroundin ominaisuuksia

Vertaa tärkeimpiä ominaisuuksia

merkintä: Vaikka jokainen web-hosting-yritys käyttää ominaisuuksien kuvauksessa “rajatonta” tai “mittaamatonta”, se on vähän harhaanjohtava. Tämä markkinointitermi ei tarkoita ”käytä niin paljon kuin haluat”. Sen sijaan termit viittaavat siihen, mitä hosting-yritykset “pitävät kohtuullisena käyttöä”.

Isännöintiyritykset rankaisevat sivustoja, jotka heidän mielestään ylittävät tämän, toisinaan ilman varoitusta – tosin useimmat käyttäjät eivät koskaan ylitä kohtuullista käyttöä.

Verkkotunnuksen rekisteröinti. Molemmat isännät ovat verkkotunnuksen rekisteröijiä. Arvixe eroaa alan standardista – se tarjoaa ilmaisen verkkotunnuksen niin kauan kuin sinulla on suunnitelma. Arvixe tarjoaa myös ilmaisen siirron, jos sinulla on jo verkkotunnus muualla. SiteGround tarjoaa yhden ilmaisen verkkotunnuksen rekisteröinnin vuoden.

Verkkosivun rakentaja. Arvixe tarjoaa RvSiteBuilderin, monipuolisen ominaisuuksien rakentajan, jolla on WSYWIG-editori ja yli 600 verkkomallia. SiteGround tarjoaa Weebly Basic -sovelluksen ilmaiseksi – vaikka sen luotavien sivujen määrä on rajoitettu. Lisäkuukausimaksun voi päivittää Weeblyn monipuolisiin versioihin.

tietokannat. Arvixe tarjoaa rajattomasti MySQL-tietokantoja ja tukee PostgreSQL-tietokantoja. SiteGround tarjoaa rajoittamattoman MySQL-tietokannan.

Sähköpostitilit. Arvixe ja SiteGround tarjoavat molemmat rajattomat sähköpostitilit ja sähköpostin edelleenlähetykset. Rajoittamattomat tilit ovat etu, jos olet suuri yritys, jolla on paljon työntekijöitä, koska se mahdollistaa erillisen tilin perustamisen jokaiselle. Lisäksi jokaisella yrityksesi osastolla, kuten myynnillä, tuella ja tiedoilla, voi olla erillinen tili.

WordPress-hosting. Sekä Arvixe että SiteGround tarjoavat hallittuja WordPress-suunnitelmia. Yleensä hallitut WordPress-suunnitelmat maksavat enemmän kuin tavallinen jaettu suunnitelma. Osa lisäkustannuksista johtuu siitä, että hallitut WordPress-suunnitelmat sijoitetaan yleensä optimoituihin palvelimiin, joissa on välimuisti ja ylimääräinen suojaus suorituskyvyn ja vakauden parantamiseksi.

Toinen hallitun WordPress-hosting-etun etu on, että WordPress-sivustojesi automaattiset varmuuskopiot tehdään sinulle, samoin kuin päivitysten ajoittaminen ja asentaminen. Tämän avulla voit keskittyä tärkeään – sisältöön.

Sekä Arvixe että SiteGround ovat ainutlaatuisia siinä mielessä, että ne eivät veloita lisäkustannuksia WordPress-suunnitelmistaan.

verkkokaupan ratkaisu. Arvixe ja SiteGround tukevat joitain ilmaisia ​​ja kaupallisia verkkokaupan vaihtoehtoja, joista monilla on 24/7-tuki ja automaattinen asennus.

varmuuskopiot. Arvixe tekee päivittäisiä tilannekuvien varmuuskopioita palvelimistaan ​​R1Softilla, johon asiakkaat pääsevät hallintapaneelin kautta. Varmuuskopiot isännöidään erillisellä palvelimella redundanssia varten. SiteGround tekee päivittäin varmuuskopioita, jotka pidetään 30 päivää.

Isäntäturvallisuus. Arvixe skannaa ja toimii ennakoivasti DDoS-uhkia vastaan ​​sekä tarjoaa suojan raakoja voimahyökkäyksiä vastaan. Arvixe-suunnitelmiin kuuluu SpamAssassin ja Spamhaus suodattamalla sähköpostia.

SiteGround tarjoaa SpamExpert-sovelluksia ohjauspaneelin kautta. SiteGroundissa on myös mukautettuja ohjelmistoja, jotka voivat eristää tilit, joissa on ongelmia, mikä pitää sivustosi suojattuna, vaikka huono sivusto olisi samassa jaetussa palvelimessa. SiteGround tarkkailee palvelimia reaaliajassa, ja sen ohjelmistot voivat reagoida automaattisesti useimpiin ongelmiin ilman ihmisen puuttumista asiaan.

Arvixe tarjosi aiemmin jaetun SSL: n Linux-jaettuihin suunnitelmiinsa, mutta nyt näyttää siltä, ​​että Jaetut SSL: t eivät ole enää saatavissa Linux- tai Windows PersonalClass -suunnitelmiin. Liiketoimintasuunnitelmissa on kuitenkin ilmainen SSL niin kauan kuin sinulla on suunnitelma Arvixen kanssa, ja yksityiset SSL: t ovat ostettavissa. SiteGround tarjoaa ilmaisen SSL-sertifikaatin vuodeksi kaikille paitsi alimmalle tasolle.

Ohjauspaneeli. Arvixe ja SiteGround käyttävät alan standardia cPanel.

Affiliate- ja jälleenmyyjäohjelmat. Arvixen kumppaniohjelma maksaa 70–135 dollaria lähetystä kohden, riippuen kuukausien suositusten määrästä. Arvixella on myös jälleenmyyjäohjelma sekä Linuxille että Windowsille. SiteGround -yrityksellä on jälleenmyyjäohjelma, joka tarjoaa volyymialennuksia, ja sen tytäryhtiöohjelma maksaa 50–125 dollaria lähetystä kohden, riippuen myös viittausten määrästä kuukaudessa.

Ekstrat. Arvixe tarjoaa yhteensä 200 dollaria mainoshyvityksiä Googlelle ja Yahoo: lle. Arvixe tarjoaa ”Priority-tuki” lisäkuukausimaksun. SiteGround tarjoaa vain sähköpostitilejä pienestä kuukausimaksusta. SiteGround tukee myös Joomlan ja Drupalin majoitusta.

Lausunto

Molemmat ovat täysin varustellut web-hosting-yritykset. Arvixen tuki PostgreSQL: lle, sen “ilmaiselle verkkotunnukselle niin kauan kuin sinulla on suunnitelma”, tukee sekä Linuxia että Windowsia ja sen parempi verkkosivustojen rakentaja antaa Arvixelle kuitenkin hieman etulyöntiaseman SiteGround-ominaisuuksista.

Vertaa Arvixen ja SiteGroundin web-hosting-suunnitelmia ja hinnoittelua

Isäntäsuunnitelmat & hinnoittelu

merkintä: Web-hosting on kilpailukykyinen ala. Tämän seurauksena hinnoittelussa tapahtuu jatkuvia muutoksia ja paljon myynninedistämistä. Koska myynninedistämishinnoittelu rajoittuu tyypillisesti ensimmäiseen palvelukauteen, pitkäaikainen ilmoittautuminen merkitsee huomattavia säästöjä. Jopa ilman tarjouksia, pidemmät palvelun ehdot johtavat yleensä hintaeroihin. Alla olevat hinnat ovat voimassa vertailun ajankohtana.

Arvixe. Arvixe tarjoaa neljä yhteistä suunnitelmaa – kaksi PersonalClassissa ja kaksi BusinessClassissa. Pääasiakkaasi nopeammat lataus- ja vastausajat antavat mahdollisuuden valita kassalla Yhdysvaltojen, Euroopan tai Aasian tietokeskukset..

Kaikki PersonalClass- ja BusinessClass-tasot tarjoavat rajoittamattoman tilan, kaistanleveyden, sähköpostit ja tietokannat. PersonalClass on 4 dollaria kuukaudessa ja BusinessClass on 22 dollaria kuukaudessa. PersonalClassPro on 7 dollaria kuukaudessa ja BusinessClassPro on 35 dollaria kuukaudessa. Pro-tasot sallivat rajoittamattoman määrän sivustoja, kun taas tavalliset tasot sallivat vain kuusi.

Ero PersonalClassin ja BusinessClassin välillä on se, että BusinessClassilla on vähemmän käyttäjiä palvelimella, mikä tekee siitä pohjimmiltaan jaetun isännöinnin VPS-ominaisuuksilla. ASP (Windows) -vaihtoehto suorittaa muutama dollari enemmän kutakin suunnitelmaa ja tasoa kohti. Arvixen yhteiset suunnitelmat tarjoavat rajoittamattoman MySQL- ja PostgreSQL-tietokannan. BusinessClass-suunnitelmilla on myös ilmainen SSL-varmenne niin kauan kuin sivustoa ylläpidetään Arvixen kanssa.

Arvixe tarjoaa kaksi hallittua WordPress-suunnitelmaa, 4 ja 7 dollaria kuukaudessa, samoja kuin jaetussa isännöinnissä. Rajoittamaton kaistaleveys, rajoittamaton tallennustila ja rajaton määrä tietokantoja tulee kaikkien suunnitelmien mukana. 4 dollarin suunnitelma on rajoitettu 6 verkkosivustoon, kun taas 7 dollarin suunnitelma sallii rajoittamattoman määrän.

WordPress-sivustot voidaan helposti skaalata jaetusta VPS: ään ja omistettuun isännöintiin, vaikka Arvixen hinnoittelu nousee VPS: lle tai omille palvelimille.

SiteGround. SiteGround tarjoaa kolme yhteistä suunnitelmaa. Käynnistys sallii yhden sivuston, 10 Gt tallennustilaa, ja sen hinta on 3,95 dollaria kuukaudessa. GrowBig, 7,95 dollaria kuukaudessa, ja GoGeek, 14,95 dollaria kuukaudessa, tarjoavat rajattomasti verkkosivustoja, vastaavasti 20 Gt ja 30 Gt tallennustilaa..

Kaikissa suunnitelmissa on ilmainen verkkotunnuksen rekisteröintivuosi, rajaton sähköpostitili, rajaton liikenne, päivittäinen varmuuskopiointi ja ilmainen CDN. GrowBig- ja GoGeek-suunnitelmat lisäävät ensisijaisen tärkeän teknisen tuen ja ilmaisen SSL: n vuodeksi. GoGeek-suunnitelma lisää vähemmän tilejä palvelinta kohti, PCI-vaatimustenmukaisuus ja Git.

Vaikka SiteGround ei laske kävijöitä kaistanleveyden käytöstä, se mittaa prosessorin käytön ja antaa varoituksia siitä, mitä se pitää prosessorin resurssien liiallisesta käytöstä.

SiteGroundilla on kolme hallittua WordPress-suunnitelmaa; Käynnistys, joka on rajoitettu yhteen sivustoon ja 10 Gt tallennustilaan, GrowBig 20 Gt tallennustilaan ja GoGeek 30 Gt tallennustilaan. GrowBig- ja GoGeek-suunnitelmat tarjoavat rajoittamattoman määrän sivustoja, ilmaisen SSL: n vuodeksi ja prioriteetin tilan tukilipuille. GoGeek-suunnitelma lisää Gitin ja sillä on vähemmän käyttäjiä palvelinta kohti.

Kaikissa kolmessa suunnitelmassa on ilmainen verkkotunnus, ilmainen CDN, WordPerfect-tuki ja rajaton liikenne. Kuten jaetut suunnitelmat, SiteGround ei rajoita vierailijoiden määrää. Sen sijaan CPU: n käyttöä mittaa SiteGround, ja varoitukset annetaan liiallisesta käytöstä.

SiteGroundin hallinnoimien WordPress-suunnitelmien hinnoittelu on sama kuin heidän jaettujen suunnitelmien 3,95 dollaria, 7,95 dollaria ja 14,95 dollaria kuukaudessa.

VPS ja omistetut suunnitelmat: Arvixe tarjoaa kaksi VPS-tasoa sekä Linuxissa että Windowsissa. Arvixe-suunnitelmat ovat 40 dollaria ja 70 dollaria kuukaudessa Linux-vaihtoehdolle. Kaksi Windows VPS -tasoa ovat 60 dollaria ja 100 dollaria kuukaudessa.

Kaikilla neljällä Arvixe-suunnitelmalla on rajaton kaistanleveys, ja niissä on ilmainen SSL-varmenne niin kauan kuin sinulla on suunnitelma. SiteGroundin neljä VPS-suunnitelmaa löytyvät sivuston pilvipalvelusta, ja niiden hinta on 60–140 dollaria kuukaudessa. Niiden rajoitus on 5 TB kaistanleveyttä ja 20–80 GB tallennustilaa. Niitä hallitaan täysin ja ne ovat SSD-levyillä nopeuden ja luotettavuuden kannalta.

Kokoonpanosta riippuen, Arvixen kuuden yksittäisen prosessorin dedikoidut palvelintasot ovat hinnoissa 128,70 dollaria kuukaudessa 227,50 dollariin kuukaudessa. Niille, jotka tarvitsevat enemmän suorituskykyä, Arvixella on kaksi moniprosessoritasoa, joiden hinta on 357,30 dollaria kuukaudessa.

Arvixe tarjoaa myös pilvivaihtoehtoja, jotka alkavat 108 dollarista kuukaudessa. Kaikkia Arvixelle omistettuja suunnitelmia hallitaan sinulle. SiteGroundilla on kolme erillistä suunnitelmaa 229–429 dollaria kuukaudessa.

Rahat takaisin takuu: Arvixen 60 päivän rahojen palautustakuu on parempi kuin alan standardi. SiteGroundilla on alan standardi 30 päivän takuu. Jos sinulla on ilmainen verkkotunnuksen rekisteröinti Arvixessa tai SiteGroundissa, he pidättävät verkkotunnuksen rekisteröintimaksun kaikista palautuksista ja säilytät verkkotunnuksen.

Lausunto

WordPress-käyttäjät pitävät kummankin isännän hinnoittelua houkuttelevana. SiteGroundin ylin taso, joka vastaa Arvixen ylin tasoa, on kuitenkin kaksinkertainen hinta. Jos tarvitset Windowsia, Arvixe on ainoa valinta näiden kahden välillä, koska SiteGroundilla ei ole Windows-suunnitelmia. Arvixen hinnat ja ominaisuudet ovat parempia kuin SiteGroundin tarjoukset VPS: ssä ja erillisissä palvelinvaihtoehdoissa.

Vertaa kuinka helppokäyttöinen Arvixe ja SiteGround ovat

Helppokäyttöisyys

Ohjauspaneeli. Arvixe ja SiteGround käyttävät molemmat cPanelin käyttäjäystävällistä, kuvakepohjaista käyttöliittymää, joka on alan standardi syystä.

Yhden napsautuksen asentaja. Sekä Arvixe että SiteGround käyttävät Softaculous-ohjelmaa yhden napsautuksen asentajana sadoille sovelluksille.

Sivustojen selaus. Sekä Arvixen että SiteGroundin sivustot ovat hyvin sijoitettu. Molemmilla on kätevät vertailutaulukoiden tasojen vertaamiseksi suunnitelmissa.

Lausunto

Nämä kaksi hosting-yritystä ovat käytön helppouden suhteen lähes identtisiä, ja molemmat ovat erittäin käyttäjäystävällisiä.

Vertaa Arvixen ja SiteGroundin tukea

SiteGround vs. Arvixe: Tekninen ja asiakastuki

Arvixella oli erinomainen maine asiakastuessa viime aikoihin asti. EIG-ostamisen jälkeen asiakasvalitukset palvelusta ja tuesta ovat lisääntyneet. Asiakastuen taso on kuitenkin edelleen keskimääräinen.

Asiakkaiden arvostelujen perusteella SiteGround tukee erinomaisesti. SiteGroundin mukaan tukilippujen odotusaika on vain 10 minuuttia.

Arvixella ja SiteGroundilla on puhelin, sähköposti ja suorakeskustelu ympäri vuorokauden. Molemmilla on laaja tietokanta opetusohjelmien ja videoiden kanssa, ja molemmilla on aktiivinen blogi.

Lausunto

Vuoteen 2014 saakka jompikumpi näistä yrityksistä olisi ollut yhtä vaikuttava tuki ja palvelu. Nykyään SiteGround, joka perustuu asiakasarviointiin, on tällä osastolla eturintamassa.

Vertaile Arvixen ja SiteGroundin käyttäjän arvosteluja

Käyttäjien arvostelut

merkintä: Arvostelun ei tulisi koskaan olla se, mikä päättää minkä isäntä valita. Arviointeja lähettävät yleensä ne, jotka tuntevat olonsa erittäin vahvaksi, mikä tarkoittaa, että arvostelut ovat joko voimakkaasti negatiivisia tai vahvasti positiivisia. Kun jotain mainitaan jatkuvasti, se voi kuitenkin olla jotain tutkittavaa.

Negatiiviset arvostelut kohteelle Arvixe ja SiteGround

Arvixe. Viime aikoihin saakka Arvixesta oli vähän negatiivisia arvosteluja. Viime aikoina arvostelut kuitenkin valittavat huonosta asiakaspalvelusta ja pitkistä odotusajoista.

SiteGround. Useimmat negatiiviset arvostelut SiteGroundistä valittavat joihinkin politiikoihin. Automaattisen uusimisen käsittelystä on tyytymättömyyttä, samoin kuin varoituksen puuttumisesta ennen sivuston sulkemista prosessorin käytön ylityksiä varten.

Positiiviset arvostelut Arvixelle ja SiteGroundille

Arvixe. Arvixe saa kiitosta asiakkailtaan kaikista budjettihinnoittelussa käytettävissä olevista ominaisuuksista. Windows-käyttäjät löytävät mielellään isännöinnin kohtuulliseen hintaan.

SiteGround. SiteGround-asiakkaiden positiivisissa arvosteluissa mainitaan jatkuvasti tuen nopeus ja hyödyllisyys sekä SiteGround-palvelimien luotettavuus.

Lausunto

Kaiken kaikkiaan asiakkaat ottavat molemmat näistä hosting-yrityksistä hyvin vastaan. Viimeaikaisten Arvixe-tukipalvelujen vuoksi SiteGround saa kuitenkin enemmän positiivisia arvosteluja.

Päätelmä Arvixen ja SiteGroundin vertailusta

Johtopäätös: Mikä isäntä on sinulle paras?

Arvixella ja SiteGroundilla on ominaisuuksia, jotka erottavat ne toisistaan.

Syyt valita SiteGround yli Arvixen:

 • Siirrä verkkosivusto ilmaiseksi toiselta palvelimelta
 • Isäntäturvallisuus
 • Kaikissa suunnitelmissa käytetään välimuistia
 • Ilmainen CDN

Syyt valita Arvixe SiteGroundin yli:

 • Ilmainen verkkotunnuksen rekisteröinti niin kauan kuin suunnitelmaa ylläpidetään
 • Esiasennettu WordPress
 • Windows-palvelimen asetukset kaikille suunnitelmille

Arvixen täysin varustellut hallitut WordPress-suunnitelmat hinnoitellaan samalla tavalla kuin jaettu isäntä on plus WordPress-käyttäjille. Arvixen hinnoittelu tekee siitä paremman valinnan isommille tai niille, joilla on huomattava määrä kävijöitä.

SiteGroundin yhteiset suunnitelmat ovat edullisesti hinnoiteltuja, mutta niiden tallennustila ja kaistaleveys ovat rajoitetut. Jos olet vasta aloittamassa tai sinulla on pienempi sivusto, suunnitelmat olisivat sopivia.

Molemmat näistä hosting-yrityksistä tarjoavat hyvät hinnat tarjoamilleen ominaisuuksille.

Nämä ovat vain kaksi käytettävissä olevista monista web-hosting-vaihtoehdoista. Toinen isäntä, joka vetoaa WordPressin käyttäjiin, on InMotion Hosting johtuen erinomaisista hallituista WordPress-suunnitelmistaan.

Onko sinulla kysyttävää Arvixesta tai SiteGroundista? Mitkä ovat olleet kokemuksesi web-hosting-palvelusta yleensä? Jätä kommenttisi ja ilmoita meille.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map