Как да стартирате онлайн магазин

Мислили ли сте да започнете свой собствен онлайн магазин? Предвижда се онлайн продажбите да бъдат ударени 1,5 трилиона долара до 2018 г.. Нещото, което възпира много хора обаче, е несигурността за създаването и поддържането на онлайн пазар.


Създаването на онлайн магазин е по-евтино и по-лесно, отколкото може да си мислите. Ако имате продукт, който искате да продадете, тогава онлайн магазинът е чудесен начин да тествате продажбата на тези и други артикули, за да видите какво е търсенето.

Въпреки че можете да продавате артикули в сайтове като Amazon, Ebay и Etsy, създаването на собствен онлайн магазин ви позволява да имате пълен контрол върху брандирането и да надграждате трафика с течение на времето, вместо да рискувате да загубите редовни клиенти на конкуренти също на тези сайтове.

За да настроите и стартирате успешен онлайн магазин, има няколко неща, които първо трябва да помислите.

Започнете с онлайн магазин

Contents

НАМЕРЕТЕ РЕФТИЧЕН ПРОДУКТ

Тъй като целта ви е вероятно да спечелите пари, първо трябва да намерите продукт, който ще ви е изгоден да продавате. Това означава, че трябва да изберете продукти, които са едновременно търсещи и които имат разумен марж на печалба между цената, която можете да закупите / направите и цената, която пазарът ще понесе.

Избор на ниша за вашия онлайн магазин

Едно от най-трудните решения, с които ще се сблъскате, е каква ниша искате за вашия онлайн магазин. Важно е да изберете ниша, която е достатъчно тясна, за да ви помогне на пазара на вашата марка, но достатъчно широка, за да ви позволи да се разширите до допълнителни аксесоари / продукти.

Избор на продуктов сегмент, който е свързан с вашата страст или интерес

Ако мразите готвенето, продажбата на кухненски аксесоари вероятно не е най-добрият избор за вашия онлайн магазин. От друга страна, ако обичате всичко готвене, продажбата на най-добрите тенджери и тигани на пазара ви дава отлично начално място, от което можете да се разширите в приспособления за готвене и дори подправки и подправки.

Избор на ниша, където можете да добавите стойност

Един от ключовите компоненти за намирането на ниша за вашия онлайн магазин е избора на такъв, където можете да добавите стойност. Както Андрю Юдерян заявява в статията си за електронната търговия гориво, ако се опитате да се конкурирате с Amazon по отношение на цените, ще излезете от работа.

Вместо това трябва да сте сигурни, че имате нещо по-ценно от Amazon, което да предложите на клиента. Решението? Отговорете на въпросите на клиента и го обучете с отлично съдържание. Първо трябва да разберете проблема, с който се сблъсква клиентът, да предложите начин за решаването му и поръчките ще последват.

Избор на пазарна ниша, която има място за растеж

Не се фокусирайте само върху един или два предмета с големи билети, които ще ви дадат висока възвръщаемост на печалбата. Това е чудесно, когато новият клиент посети вашия сайт, но как ще пускате на пазара до текущата си клиентска база?

Потърсете пазар с аксесоари и добавки, които можете да създадете, за да получите тези последващи продажби. Един пример за това е фотографското оборудване. Първоначалната покупка на висок клас DSLR камера е голяма и ще ви донесе големи печалби, ако я продадете. Можете обаче да увеличите своите онлайн продажби, като предлагате аксесоари за камери. Можете да продавате лещи, приставки за светкавици, презрамки, чанти, стативи и т.н..

Насочване към правилния тип клиенти

Важно е да разберете основния тип клиент, който искате да насочите. Това са хората, на които можете да добавите стойност към живота им. Един пример би бил любител на модела кола. Може да е готов да харчи пари за организиране на моделите си части за автомобили, за отлична нова боя или дори за книги и информация, които да му помогнат да подобри хобито си. Ключът е да се намери клиентска база, която е страстна за нишата.

Клиентите могат да включват:

 • любители
 • Собственици на бизнес
 • специалисти

Също така ще искате да вземете под внимание всеки аспект от тази клиентска база, като пол, разполагаем доход и възраст. Имат ли достатъчно пари, за да инвестират в това, което продавате в своя онлайн магазин?

Намиране на подходящите продукти за продажба

След като стесните страстта си, трябва да различите кои продукти да продавате. Андрей Юдерян предлага да търсите продукт, който ще ви позволи да добавите стойност. Под това се разбира просто, че това е нещо, от което хората се нуждаят и ще им помогне по някакъв начин или ще подобри живота им по някакъв начин.

В 4-часовата работна седмица от Тим ​​Ферис, той препоръчва да изберете продукт с цена от $ 100 до $ 200. Причината, поради която това е идеален диапазон, е, че той е достатъчно голям, за да може маржовете да са правилни, но за да можете да осигурите стойност.

Трябва също да вземете предвид факта, че ще продавате повече артикули в горепосочения ценови диапазон. Колкото по-висока цена е артикулът, толкова по-нисък е процентът на реализация. Повечето хора са готови да похарчат $ 100 – $ 150 онлайн. В допълнение, Youderian посочва, че артикулите с по-висока цена, например, кухненски уред от 1000 долара, често имат по-нисък марж на печалба.

Така че може да спечелите 30 долара за тази приспособление за 100 долара, но само 100 долара за уреда от 1000 долара. Това означава, че артикулът от 100 долара ви дава 30% марж на печалба и вие ще продавате повече от тях, но уредът от 1000 долара ви дава само 10% печалба, а вие ще продавате по-малко.

Също така е важно да се опитате да намерите продукт, който всички останали вече не продават. Потърсете уникални продукти, които никой друг не предлага и ще застанете на ъгъла на пазара, поне за известно време. Един от начините да откриете продукти за продажба е да присъствате на търговски изложения във вашата ниша.

Оценка на търсенето на пазара на вашите продукти

Преди да вземете окончателно решение за продуктите, които искате да продавате, направете задълбочено търсене на онлайн конкуренти. Кой продава същите или подобни продукти? Можете ли да се конкурирате ефективно с тази компания? Ако те са лесно разпознаваемо име и имат най-високо класиране в търсачките, забелязването на вашия онлайн магазин може да бъде истинско предизвикателство.

Оценка на търсенето на продукти

Отделете време, за да проверите дали има разумно пазарно търсене на продукта, който искате да продадете.

Ако се опитвате да изберете между няколко продукта, изпълнете следните задачи:

 • Тествайте името на продукта за интерес по ключови думи. Кои продукти получават повече търсения? Много търсения на име на продукт могат да показват голям интерес.
 • Проверете сайтовете в социалните медии, за да видите дали има публикации в продукта и колко пъти тези публикации са харесвани и споделяни.
 • Вижте Google Тенденции и вижте дали темата е с тенденция нагоре или надолу или остава стабилна.

Валидиране на географското търсене

Сега, когато разгледате тенденциите и наситеността на ключовите думи и знаете, че хората всъщност търсят продукта, който искате да предложите, копайте малко по-дълбоко и разберете кой точно са тези хора. Понякога един продукт ще бъде по-популярен в една географска област, отколкото в друга. Например, ако продавате скрепер за предно стъкло, той ще се продава по-добре там, където зимата е удължен сезон.

Важно е да се уверите, че най-голямото търсене на вашия продукт е в област, до която лесно можете да изпратите. Ако разходите за доставка са твърде прекомерни, това може да убие вашите продажби.

Можете да използвате тенденциите на Google, за да откриете кои страни търсят ключовите думи, свързани с вашия продукт и кои градове имат най-голям брой търсения (това може да помогне с информация за доставка).

Утвърждаване на социалните медии

Също така ще искате да проверите двойно валидирането на социалните медии, за да видите до колко сцепление може да стигне вашият продукт. Ще искате да разгледате интереса на пазара и продуктите на множество платформи за социални медии, за да откриете не само колко популярна е темата, но дали има хора, споделящи информация за вашия продукт.

Можете да използвате сайтове като Topsy, за да разберете колко туитове има на ден. Например, нека кажем, че ще продавате определен тип обективи на камери, насочени към фотографите от дивата природа. Можете да потърсите термини като “камера”, “дива природа” и “на открито”, за да видите какво е тенденция.

Оценка на потенциалните конкуренти

Започнете с сортирането на различните видове конкуренция, с които ще се сблъскате при продажбата на този продукт. Да се ​​върнем към примера на обектива на специалната камера. Вие също ще се състезавате с хора, които продават обективи за други видове фотография, други хобита в някои случаи и т.н..

Колко конкуренти са онлайн? Пазарът е толкова пълен, че ще ви е трудно да се откроите от тълпата? Има само толкова много клиенти, които трябва да заобиколите, така че ако наличността надвишава търсенето на пазара, няма вероятност да постигнете успех.

Тук влизат в игра тези уникални продукти. Какво можете да предложите, че никой друг не предлага онлайн? Как можете да го предложите по начин, който добавя стойност?

Намиране на източниците на продукти за продажба

След като решите кои продукти искате да продавате във вашия онлайн магазин, трябва да настроите най-добрия начин да закупите тези продукти. Имате няколко възможности за избор.

 • Dropshippers: С този метод изчаквате, докато клиент поръча продукта и след това правите поръчката си на търговец на едро, който след това ще изпрати артикула директно на вашия клиент.
 • Търговци на едро на едро: Някои компании на едро изискват огромни поръчки, за да ви осигурят прилична ценова почивка на продукта. Някои търговци на едро обаче предлагат леки опции, така че да можете да закупите по-малко количество продукт (да кажем един случай) и да го препродадете с цел печалба.

Едно нещо, което трябва да имате предвид както с доставчиците на капки, така и с търговците на едро на едро, е, че те не трябва да имат свои собствени онлайн магазини или ще бъдете принудени да се конкурирате с по-ниските цени, които могат да предложат чрез директна продажба. Най-добрият ви залог е да опитате първо производителя на продукта. Пускат ли кораб? Ще продават ли лек насип? След като намерите производителя на продукт, който харесвате, който ще направи едно или и двете от тези неща, тогава сте на път да намерите продуктите, които трябва да продадете във вашия онлайн магазин.

ПЛАНИРАНЕ НА ИКОНОМЕРСКИ БИЗНЕС

Започнете да планирате бизнеса си в електронната търговия

Въпреки че е изкушаващо да скочите първо в краката, тъй като това е “просто” онлайн магазин, ако искате да успеете всъщност, ще трябва да направите план за вашия бизнес в електронната търговия. Когато осъзнаеш това „4 трилиона долара стоки бяха изоставени в онлайн количките за пазаруване през 2014 г.“ лесно е да разбереш защо трябва да влезеш с план за действие.

Писане на бизнес план за електронна търговия

Nolo юридически сайт обяснява, че да имаш бизнес план е важно, защото това е крайъгълен камък на сградата. Това може да помогне на вашия бизнес да бъде структурно стабилен. Администрацията за малък бизнес (SBA) предлага a съветник за бизнес план за да ви помогне бързо да напишете собствен бизнес план.

Създаване на маркетингова стратегия за електронна търговия

Популяризирането на вашия онлайн магазин е малко по-различно от популяризирането на магазин за тухли и хоросани. Ще искате да сте сигурни, че имате стабилна маркетингова стратегия за електронна търговия преди вашето откриване. Ще трябва да вземете някои основни решения, като например:

 • Кой е вашият целеви демографски?
 • На кои платформи за социални медии искате да присъствате най-добре и как да достигнете до тази целева демографска група там?
 • Какъв е вашият бюджет за реклама и къде е най-доброто място да го използвате, за да насочите клиентите към вашия сайт?
 • Как ще конвертирате посетителите на сайта в клиенти?

Едно от основните правила в бизнеса е, че е много по-лесно да продадете 20% повече на настоящите си клиенти, отколкото да достигнете до нов клиент. Така че, помислете за допълнителни нужди, които можете да срещнете, докато бизнесът ви се разраства и получавате лоялна клиентска база.

Проучване на вашата потенциална конкуренция

Ако искате да бъдете онлайн магазинът за хората, трябва да се убедите не само кой е конкуренцията, но и какво правят. Трябва да използвате инструменти като:

 • SEOBook – Сравнете как вашите конкуренти дават име на своите страници, каква мета информация използват и фрази, които са подобни.
 • Google AdWords – Използвайте този инструмент, за да видите колко трафик получават определени ключови думи. Въпреки че ключовите думи са само част от уравнението, тази информация може да ви помогне да решите какъв тип продукти или съдържание искате да добавите към вашия сайт, за да привлечете посетители.
 • SpyFu – Това е платена услуга, но информацията, която ще спечелите, е ценна. Можете лесно да видите какво използва вашата конкуренция в AdWords. Можете дори да видите кои от тях са били успешни и кои не. Това е принципно начин да се научите от това, което вашите конкуренти правят правилно, както и това, което не работи за тях.

В допълнение към използването на инструменти отделете време да проучите как са разположени уебсайтовете на конкурентите, какво съдържание имат и какви специални функции предлагат на посетителите, като бюлетин или купони.

Идентифициране на вашите целеви клиенти

Една от основните съставки при успешното предлагане на пазара на клиентите е да разберем кои са вашите целеви клиенти. Преди да започнете своето проучване, трябва да изберете конкретна демография, към която да се насочите.

Избор на конкретна демографска цел за насочване

Познаването на целевия ви клиент ви позволява не само да персонализирате маркетинга, но дори и да персонализирате продуктите, които решите да изброите във вашия магазин. Това е мястото, където създаването на потребителски персони наистина може да бъде полезно.

По същество създавате профил на идеалния клиент за вашия магазин. Отговорете на въпроси като възраст, къде живее човекът, какви са нейните интереси, ако е омъжена, дали има деца и дори причини, поради които би купила вашия продукт.

Ще искате да дефинирате както демографска информация, така и психологическа информация. Демографската информация включва:

 • пол
 • възраст
 • местоположение
 • образование
 • Семейно положение
 • Годишен доход
 • Описание на работата

Психологическата информация включва:

 • хоби
 • Интереси
 • Морали и ценности
 • Поведение
 • начин на живот

Трябва също така да вземете предвид всички настоящи клиенти, които имате или очаквате, и как те попадат в описанията, изброени по-горе.

Създаване на потребителски профил

Потребителският ви профил или потребителска персона е макет на това как изглежда вашият идеален клиент. След като съберете информацията по-горе, напишете кратко био за потребителя на вашата идея. Напишете го като био. Можете дори да дадете име на своя подигравател, за да го запазите лично.

След като създадете своя потребителска персона, ще искате да използвате тази информация във всеки аспект на стартирането на вашия онлайн магазин. Потребителят на идеята ви е работеща майка? Тогава тя вероятно ще посети сайта ви вечер или през уикенда. Това означава, че трябва да провеждате специални отстъпки или събития в момент, който е удобен за нея.

Ако тя е на конкретна възраст, имайте това предвид, когато създавате размера на шрифта на съдържанието си. Можете да приложите персоналията на потребителя към всичко направо до поведението на количката и да постигнете максимално високите си проценти на реализация. Колкото по-добре разбирате типичния си клиент, толкова по-добре можете да прецизирате целите си и да намерите успех.

Определяне на пазарна ниша

Когато за пръв път започвате, намирането на насочената ниша може да ви спести много време и пари. Няма да губите рекламни средства, като пускате реклами на хора, които не се вписват във вашия целеви пазар.

Когато започнете за първи път, може да бъде малко трудно да определите кои са вашите целеви клиенти. Един от начините за идентифициране на целевите перспективи е чрез проучване на конкурентите, както беше споменато по-горе. Например, използвайте Quantcast за да получите информация за това какъв тип хора посещават уебсайтовете на вашите конкуренти. Това е отлична информация за определяне на целевата ви демографска информация.

Тази информация може да се промени, след като всъщност стартирате магазина си. Можете да събирате допълнителни демографски данни, като правите анкети на вашите клиенти и изучавате статистически данни за уеб анализи чрез инструменти на контролния панел на уебсайта си, като Webalizer и AWStats.

Изграждане на стратегия за брандиране

Вашата стратегия за брандиране определя магазина Ви пред клиентите. След като проучите конкурентите си и разберете целевата си демографска група, вие също ще искате да проучите общата информация за тази демографска група. Можете да използвате инструменти като Compete.com и Нилсон за да определим точно за какво се интересува тази целева аудитория.

Настройване на вашия е-бизнес Апарт

Важно е да разграничите бизнеса си извън всички други подобни. Кои са някои думи, които описват вашия бизнес като цяло? Опитайте да намерите думи, които вашите конкуренти не използват, но ще говорят на целевата ви демографска.

Например, ако сте открили в своите изследвания, че вашият целеви клиент е работеща майка, тогава тя може да търси помощ, за да остане отгоре на всичко, което трябва да направи. Можете да използвате думи като „полезно“ и „спестяване на време“, за да рисувате в тази целева аудитория.

Познаване на вашите целеви клиенти

До този момент трябва да имате доста добра идея кои са вашите целеви клиенти. Изкопайте още по-дълбоко миналото на тази потребителска персона и разберете какво точно иска този човек, когато посети вашия онлайн магазин. Какво търси тя?

Възможно е да има много нива от неща, от които този клиент най-много се нуждае. С течение на времето, когато опознавате по-добре клиентската си база, вероятно ще разработите допълнителни персони, така че знаете най-добре как да достигнете до всеки тип клиент.

Диференциране на вашата марка

Каква е вашата личност като собственик на онлайн магазин? Това трябва да се осъществи във вашето отношение, вашите страници и дори по всички начини, които връщате на света като цяло. Някои компании се гордеят с това, че са екологично чисти. Какво отличава вас и вашата марка? Как можете да покажете това ще остане вярно на изявлението ви за мисия.

Ще искате да копаете още по-дълбоко във вашата марка. Например, ако обещаете услуга за спестяване на време, какво означава това? Означава ли това, че поръчката е опакована и изпратена в рамките на час от получаването? Какво ще трябва да направите, за да гарантирате, че това се случва? Колко служители ще трябва да наемете или можете сами да се справите?

Това също може да има значение дали ще поставите доставката в ръцете на производител (дропшипинг), или сами се справяте, за да сте сигурни, че продуктът ще излезе незабавно..

Персонализиране на вашата марка

Представете два различни имейла, кацащи във вашата пощенска кутия. Един имейл казва:

– Хей, Джейн. Просто исках да ти пусна линия и да ти благодаря за скорошната ти поръчка на ABC Widget. Тъй като сте харесали ABC Widget, аз също исках да ви уведомя, че Widget XYZ е в продажба до полунощ утре. Благодаря, че сте лоялен клиент. “

Другият имейл казва:

„XYZ Widgets са в продажба до полунощ утре. Елате и купете. “

На кой имейл ще отговаряте по-добре? Трябва да персонализирате марката си, за да отговори на нуждите на вашите клиенти. Това включва потребителското изживяване на вашия уебсайт, имейлите, които изпращате и дори маркетинга в социалните медии. Дори вашата мисия трябва да бъде персонализирана според нуждите на вашите клиенти.

Когато разработвате вашата декларация за мисия, имайте предвид тази целева аудитория. Какъв проблем решавате? Как се отнася името на вашата марка? Как можете да направите тази марка да се придържа в съзнанието на клиента?

Разработване на уникално предложение за продажба

Уникалното предложение за продажба (USP) може да ви помогне да се откажете от конкуренцията. Именно това прави вашата марка уникална. За да разработите USP, трябва да се съсредоточите тясно върху вашите клиенти или идеални клиенти и това, което те искат.

Това означава, че може да разочаровате други хора. Това обаче няма значение, докато сте избрали активна целева аудитория и ги разбирате добре. Ще развиете лоялен следване сред тези клиенти. Силна USP:

 • Изпълнява висока потребност
 • Показва, че познавате целевата си аудитория
 • Може да се обобщи в изречение или две

Ако искате да бъдете запомнени в препълнен пазар на онлайн света, вашата марка просто трябва да се откроява по някакъв начин.

Ценообразуване на вашите продукти за вашия онлайн магазин

Измислянето как да цените продуктите за вашия онлайн магазин, така че да печелите, докато все още привличате клиенти, е балансиращ акт. Shopify предлага следното формула, която да ви помогне да разберете как да цените продуктите за онлайн магазин:

„Цена на дребно = [(цена на артикул) ÷ (100 – процент на маркиране)] x 100“

Така че, само за да ви дам идея. Ако искате да направите 60% печалба върху артикул, който ви струва $ 20,00 за закупуване, формулата ще изглежда така:

Цена на дребно = [(20,00 $) ÷ (100 – 60)] х 100
Цена на дребно = [$ 20,00 ÷ 40)] х 100
Цена на дребно = ($ .50) x 100
Цена на дребно = 50,00 щ.д.

И така, артикулът, който ви струва $ 20,00, би се продал за $ 50,00. Също така ще трябва да разберете дали просто искате да използвате предложената от производителя цена на дребно или ако трябва да направите някакъв продукт, като го намалите.

Ключът е да се уверите, че печелите дори след като изплащате всякакви режийни разходи, като например хостинг услугите си и разходите за служители.

Определяне на вашите печалби

Както споменахме по-рано, не бива да се опитвате да се конкурирате с цените на Amazon. Amazon ще цени артикулите на загуба само за пускане на по-малки магазини. Те имат финансиране и размер, за да постигнат това лесно, но ако се опитате да подценявате продуктите си, бързо ще излезете от работа.

Ето защо е толкова важно да знаете маржовете си. Важно е да знаете маржовете си, за да можете да цените достатъчно ниско, за да сте конкурентоспособни, но все пак не забравяйте да спечелите малко.

Като знаете вашия USP

USP означава Уникално предложение за продажба. Кой си уникален фактор, който поддържа клиентите да се връщат отново и отново? Някои USP включват:

 • Добро обслужване на клиентите
 • Безплатна доставка
 • Елементи, които не са налични другаде
 • Чувство за милосърдие

Какъвто и да е вашият USP, важно е да разберете как ще се разграничите от конкуренцията.

Предлагане на стимули

Друга причина, поради която е толкова важно да разберете маржовете си, е, че след това можете да разберете какви стимули да предложите на клиентите си.

Вашите печалби ще ви позволят ли да осигурите безплатна доставка? Трябва ли да предложите половин отстъпка? Можете дори да искате да осигурите лидер за загуби. Това е просто продукт, на който губите пари, продавайки на ниска цена с надеждата, че другите ви артикули, които реализират печалба, също ще продадат.

Предлагане на диверсификация на продуктите

Ако сте направили домашната си работа и разбирате добре търсенето на пазара и целевия си клиент, тогава лесно ще можете да разнообразите предлаганите от вас продукти за продажба на допълнителни артикули. Можете също така просто да предложите повече възможности за избор на продуктите, които вече продавате.

Добър пример за това би била тениска. Може би започвате, като го продавате в малки, средни и големи и в черно. Тук можете бързо да разнообразите, като добавите детски размери, плюс размери и различни цветови възможности.

Настройване на времевата линия на проекта

Много неща могат да повлияят колко време отнема да стартирате и работи вашия онлайн магазин. Ако използвате платформа, която е готова за стартиране, например Shopify, времевата линия може да премине по-бързо. Ако обаче искате да персонализирате своя онлайн магазин и самостоятелно домакин, може да отнеме значително повече време, за да настроите сайта.

Ще искате да изградите навреме за:

 • Завършете тестването, за да сте сигурни, че всичко работи правилно, преди да стартирате магазина си.
 • Неочаквани проблеми, които срещнете, може да забавят стартирането.
 • Предварително стартирайте промоции.

По-добре е да планирате повече време, отколкото смятате, че ще ви трябва. Далеч по-добре е да стартирате малко по-рано, отколкото късно.

Оценка на разходите за стартиране на бизнес в електронната търговия

Според предприемач, основен шаблон, базиран на онлайн магазин, може да работи само $ 250 на месец, но цялостно персонализирано решение, което е напълно персонализирано, може да струва над 500 000 долара годишно. Очевидно между тях има много нива. Някои от разходите, които ще понесете, включват:

 • Такси за регистрация и хостинг на имена на домейни
 • Разходи за уеб дизайн
 • Персонализиране на софтуера за електронна търговия
 • Покупка на първоначален продукт
 • Разходи за пътуване до търговски изложения или за среща с производители
 • Разходи за реклама
 • Шест месеца финансиране за заплащане на служители и всякакви режийни разходи

Някои такси, на които можете да спестите, като стартирате малки и се развивате с растежа на бизнеса си. Например, не е необходимо да плащате за скъпа система за шлюзови плащания при първо отваряне. Можете лесно да използвате PayPal или Google Pay вместо това.

След това, тъй като обемът на вашите продажби се увеличава, има смисъл да плащате таксите за обработка на плащания с кредитна карта, защото това ще ви спести от таксите за обработка, можете да добавите това към вашия бизнес план.

Финансиране на вашия бизнес в електронната търговия

Дори и да започнете с най-основния въображаем онлайн магазин, ще имате някои такси. Има някои начини, по които можете да финансирате бизнеса си.

Ако имате продукт, който разработвате, можете да използвате Crowdfunding, за да излезете с парите, за да разработите първоначалния продукт и да получите магазина си на място. Някои други идеи за събиране на достатъчно пари:

 • Приемете различни онлайн средства и извън тях. Продайте продукти, стартирайте GoFundMe акаунт и т.н..
 • Помолете приятели и семейство да инвестират за процент от бъдещи печалби. Въпреки това, винаги поддържайте мажоритарен контрол върху бизнеса си.
 • Потърсете ангел инвеститори.
 • Вземете заем за малък бизнес.
 • Плащайте ежемесечно за вашия сайт за електронна търговия, докато не можете да си позволите да разработите своя собствена хоствана платформа.

Понякога наистина е най-добре да започнете с по-малки размери и да оставите място за растеж. По-важно е в първите дни на новия бизнес да имате достатъчно паричен поток, за да може вашият бизнес да расте, отколкото да стартирате голям.

УСТАНОВЯВАНЕ НА ДЕЙНОСТТА НА БИЗНЕСА

Важно е да защитите себе си и личната си собственост, като поставите няколко неща, преди да стартирате своя онлайн магазин.

Подаване на името на бизнеса ви

Ще трябва да изберете правната структура на вашия бизнес. Ключът тук е да изберете каква ще бъде вашата корпорация, така че ако някой ви атакува на законно ниво, вие лично не носите отговорност за щети, които сте длъжни да изплатите.

Можете да създадете S Corp или LLC. Най-умното е да говорите с бизнес адвокат за най-добрата структура за вашия бизнес. Документацията за подаване на корпорация може да бъде сложна.

Въпреки че можете потенциално да се регистрирате в държавата си, ще ви отнеме много часове, за да разберете документите и последващите документи, които се изискват всяка година. Може да е по-изгодно да продължите напред и да наемете професионалист, който да се справи с тази работа вместо вас.

Също така ще трябва да изберете име, за да правите бизнес, или „да правите бизнес като“ (DBA). Обикновено, когато подадете заявление за вашата корпорация, държавният секретар ще провери базата данни, за да се увери, че няма друг бизнес, който вече прави бизнес под това име.

Получаване на идентификационния номер на вашия работодател (или „данъчен номер“)

Тъй като не искате да давате свой собствен осигурителен номер на доставчиците, вие също ще искате да се регистрирате за данъчен идентификационен номер за вашия бизнес или идентификационен номер на работодателя (EIN). Можеш регистрирайте се онлайн чрез Службата за вътрешни приходи за този номер.

Кандидатстване за бизнес лицензи и разрешителни

Лицензите и разрешенията, които ще ви трябват за вашия бизнес, варират в зависимост от това къде живеете. Ще трябва да се консултирате с държавните и окръжните служители, за да видите какво ви трябва. Някои типични неща включват:

Разрешителни за храна, ако управлявате бизнес с храни (може да има и други съображения, свързани с храните)
Лиценз на дребно, за да ви позволи да събирате данък върху продажбите за вашата държава

Ключът е да се уверите, че спазвате всички правила за вашата индустрия и да събирате всички данъци, които държавата ви изисква да събирате.

Откриване на сметка в бизнес банката

Правно увеличение препоръчва да съхранявате Вашата бизнес банкова сметка и лични сметки отделно. Има много причини да го направите, но основната причина е, че поддържа парите ви прозрачни за данъчни цели и ако има всеки одит, те ще разгледат първо вашата бизнес сметка, вместо личната ви сметка. Това може да спести много утежнения и недоразумения.

Потърсете банка, която предлага някои от специфичните функции, които ще ви трябват сега или в бъдеще за вашия онлайн бизнес, като например:

 • Директни депозити
 • Електронно плащане на сметки
 • Възможности за обработка на кредитни карти

Внимавайте за таксите, тъй като те могат бързо да се добавят, особено когато едва започвате. Винаги четете финия шрифт и се уверете, че сте разбрали структурата на таксите на всеки отворен бизнес акаунт.

Откриване на търговска сметка за приемане на плащания с кредитни карти

Както бе споменато по-горе, трябва да потърсите или банка, или отделна компания, която ви позволява да обработвате плащания с кредитни карти. Търговски акаунт ви дава тази възможност за вашия бизнес. Има някои начини да приемате кредитни карти онлайн, включително PayPal, когато просто започвате към пълноценна сметка на търговеца, след като направите обема, който ще го накара да плаща за себе си в спестявания от такси.

Ще искате да го направите избягвайте преплащането като внимавате за скритите такси. Първата стъпка е да прочетете внимателно месечните извлечения.

Някои такси, които ще искате да поискате и търсите в изявленията си, включват:

 • Неквалифицирани такси за отстъпки
 • Обмен на диференциални такси
 • Месечни минимални такси (ако не достигнете определена сума за транзакция)
 • Такси за оценка на PCI
 • Тримесечни такси
 • Такси за настройка
 • Такси за предсрочно прекратяване (много процесори имат необходимата продължителност на договора)

Проверка на гъвкавостта за обработка на повече продажби

Друго, което ще искате да попитате, преди да изберете компания за обработка на кредитни карти, е как ще се справят с нея, ако продажбите ви внезапно излязат. Имат ли способността лесно да обработват повече транзакции? Каква е структурата на таксите? Спускат ли се таксите, ако имате повече продажби?

Избор на търговец с добра репутация

И накрая, вие ще искате да изберете търговец с отлична репутация. Прочетете отзивите онлайн и се консултирайте с Better Business Bureau в държавата, в която е седалището на компанията. Някои червени знамена, на които трябва да обърнете внимание, включват:

 • Лошо обслужване на клиентите (това също може да ви направи зле за клиентите)
 • Неплащане или забавени плащания
 • Твърде много скрити такси
 • Неизправно оборудване

Обърнете внимание кой друг използва същата компания за обработка на транзакции и не се колебайте да се свържете с тези компании и да попитате дали са доволни от услугата.

Настройване на бизнес онлайн

Сега, когато вече имате планиране, е време да преминете към работата по създаването на вашия бизнес в електронната търговия. Стъпките, които ще трябва да предприемете, са изброени по-долу.

Регистриране на домейн

След като сте избрали ниша и сте записали името си, ще трябва да намерите име на домейн, което не е взето, което също ще позволи на клиентите лесно да запомнят пътя към вашия уебсайт. Това не е толкова лесно като задача, както преди. Може да се наложи да похарчите малко пари, за да закупите първокласно име на домейн или да го купите от някой, който винаги притежава правата върху този домейн.

Очаквайте да плащате минимум около $ 15,00 годишно за точка com. Повече от вероятно е обаче, че ще трябва да плащате много повече за първокласно име, което ще бъде лесно запомнящо се и ще се класира добре в търсачките.

Разбиране на имена на домейни

Уебсайтовете всъщност живеят на IP адреси или сървъри. Най- IP адресът е номер което показва къде се намира тази уеб страница. Въпреки това, цифрите биха били трудни за запомняне на хората. Вместо това регистраторите на имена на домейни предлагат по-лесно запомняне на имена, съставени от думи (а понякога и от числа). Така че, вместо да се налага да помните да въведете „54.239.25.200“, просто трябва да запомните да въведете „amazon.com“.

Има различни разширения, които можете да изберете освен .com, но тъй като точка com е по подразбиране, за повечето хора е по-лесно да си спомнят.

Важността на избора на правилното име на домейн

Избирането на име на домейн е подобно на именуване на бизнес с тухли и хоросани. Искате нещо, което е лесно за запомняне, показва визията за вашата марка и която никой друг не използва. А .com е най-запомнящият се тип име, но в САЩ .biz е солиден втори избор. В други страни може да искате да използвате конкретен избор за местоположение, като например .co.uk.

Ако имате възможност, потърсете име на домейн с популярни ключови думи в него. Така че, ако изследвате тенденциите и откриете, че „балсам с аргоново масло“ е много търсен термин и можете да вземете името на домейн „argonoilconditioner.com“, тогава това е интелигентен ход.

Някои последни проучвания обаче показват това домейните с точно съвпадение (EMD) не са толкова ефективни, колкото са били в миналото, така че не харчете пари, не е нужно просто да ги осигурите. Ако можете да вземете такава за разумна цена, тогава направете това. Ако е 10 000 долара, може би ще искате да помислите два пъти.

Име на домейн, което е трудно да се запомни, твърде много време или твърде рядко, ще бъде трудно за посетителите на вашия сайт да запомнят. Ако посетителят на сайта не успее да маркира вашия уебсайт, тя може никога повече да не го намери, тъй като няма да може да запомни името.

Едно от ключовите предимства при закупуването на EMD е, че той вече може да получава трафик само заради фразата с ключови думи в името. Направете проучване и вижте дали си струва разходите да закупите това име на домейн или не. Имайте предвид, че целият трафик в света няма да ви помогне, ако все пак не е насочен трафик.

Избор на уеб хостинг услуга

След като имате име на домейн, ако планирате да създадете своя собствена витрина, а не да използвате услуга като Shopify или Facebook Stores, ще трябва да намерите хостинг компания, където сайтът ви ще пребивава. Разходите и характеристиките могат да варират. За онлайн магазин се уверете, че хостинг компанията предлага минимум:

 • SSL възможност
 • Неограничена честотна лента (никога не е напълно неограничена, но това е добро място за стартиране)
 • Отлично обслужване на клиенти и 24/7 техническа поддръжка
 • Достатъчно място за вашия сайт да се разраства, докато добавяте продукти и съдържание

Преди да вземете окончателно решение за хостинг услуга, не забравяйте да проверите старателно онлайн прегледите. Някои изискват плащане година по-рано, а последното, което искате да направите, е да изплатите годишна такса за хостинг, само за да разберете, че хостинг компанията е ненадеждна. Ако домакинът предлага безплатна пробна версия, възползвайте се от това, преди да поемете ангажимент.

Избор на платформа за електронна търговия

Следващата ви стъпка е да изберете пазарската количка за вашия онлайн магазин. Отделете време и изберете платформа, която смятате, че можете да растете. Ако мечтата ви е да имате мега магазин, тогава решение за самостоятелно хостване вероятно е по-добро от хоствано.

 • Хоствани решения за електронна търговия – Няколко от тях бяха споменати и преди, като напр Shopify. Някои други включват Volusion и BigCommerce. Хоствано решение се хоства на уебсайта на доставчика на софтуер и използва тяхната платформа. Опциите за персонализиране са ограничени, но повечето могат да бъдат персонализирани малко.
 • Самостоятелни домакински колички за пазаруване – Самостоятелно хоствано устройство ви позволява да инсталирате софтуера по ваш избор на вашия собствен сървър. Това може да е софтуер за електронна търговия с отворен код или може да е нещо, което сте проектирали специално за вашия онлайн магазин. По-малко скъпото от двете опции е да вземете софтуер с отворен код и да го персонализирате според вашите нужди. Повечето колички за пазаруване с отворен код имат разработчици, работещи по теми и плъгини, които ще разширят възможностите.

Избор на шлюз за плащане

Изборът на опции за шлюз на плащания е едно от най-трудните решения, които много собственици на онлайн магазини могат да вземат. Най-хубавото е да разгледате някои от най-горните шлюзове и да видите кои функции са налични и кои най-лесно се интегрират с избраната от вас количка за пазаруване. Ето някои от най-популярните опции:

 • PayPal
 • Квадрат
 • райе

Предлагат се и много други опции, включително местни и национални търговски акаунти, които ще се интегрират със система за онлайн поръчки. Ключът е да разберете кой ще ви предложи най-добрите такси за обработка въз основа на обема на бизнеса, който правите днес. Винаги можете да преминете към друга компания по-късно, ако това има по-голям смисъл за вашия бизнес и разходите за обработка на кредитната ви карта.

Различните платформи за електронна търговия се интегрират с различни шлюзове за плащания. Например, поради ограниченията на приложенията на Square, той не интегрира лесно много места. От друга страна, PayPal има много разработчици на трети страни и е разработил приложения, които й позволяват да се интегрира с почти всеки шлюз за плащания там.

Като се има предвид доставчик на платежни услуги „всичко в едно“

Ако искате да опростите вашето счетоводство и колко източници на плащания трябва да сте в крак, намерете доставчик на платежни услуги „всичко в едно“.

Всичко в един доставчик ще ви позволи:

 • Обработка на транзакция
 • Изпълнете отчети
 • Настройте откриването на измами
 • Процесът връща
 • Изтеглете данъчна информация

Изборът на доставчик, който прави всичко, също ще ви даде известна гъвкавост, докато вашият онлайн магазин расте, без да се налага да изследвате търговските акаунти отново, преди да преместите обработката на транзакциите си.

Сравняване на таксите на доставчиците на платежни услуги

Таксите за обработка могат бързо да се възползват от печалбите ви. Важно е да разбирате напълно всички такси, преди да се регистрирате за сметка на търговец.

 • Такса за транзакция: Някои компании начисляват такса за транзакция за всяка обработена поръчка. Обикновено това е фиксирана такса, която е под 1,00 долара. Това обаче може да варира.
 • Процент от продажбата: Повечето търговски компании начисляват такса въз основа на продажната цена на артикула. Това може да е около 2,99%, ако не правите много голям обем на бизнес, но е склонен да намалява повече, колкото е по-голям обемът на продажбите ви.
 • Такси за сметка: Някои компании начисляват годишна, тримесечна или месечна такса само за да поддържат вашата сметка отворена. Потърсете фирми, които не ви таксуват такса, стига да правите няколко продажби.

Например, Authorize.net начислява месечна такса от около $ 25 плюс такси за транзакции от 2,9% + 0,30 USD. Можете обаче да вземете пари от 5 държави в 6 различни валути и те приемат всички основни кредитни карти и мобилни плащания.

От друга страна, Beanstream не начислява месечна такса и 2,25-2,65% такса за транзакции. Предлага се само за три държави в 2 различни валути.

Можете да намерите пълен диаграма, която очертава таксите и процентите на FormStack. Можете да сравните с един поглед кои шлюзи имат необходимите функции с най-ниска цена.

СГРАДА НА ОНЛАЙН МАГАЗИН

След като изберете софтуера, който искате да използвате, е време да преминете към персонализиране на магазина си колкото е възможно повече. Въпреки че може да се уморите да вземате решения в този момент, внимателното обмисляне на няколко неща ще помогне на уебсайта ви да бъде по-привлекателен и удобен за потребителите на клиентите.

Избор на правилната тема за вашия онлайн магазин

Според Списание Time, имате около 15 секунди, за да привлечете интереса на посетителя на сайта, който кацне на вашата страница. Някои може да твърдят, че имате дори по-малко време от това, но дори и да имате цели 15 секунди, не забравяйте, че това е много кратък прозорец, за да направите страхотно първо впечатление.

За да направите страхотно първо впечатление, ще трябва:

 • Ясна навигационна структура. Читателят трябва да види как бързо да стигне от точка А до точка Б.
 • Напишете невероятно съдържание, което грабва интереса на читателя.
 • Неусетен поглед, който привлича окото, където искате да отиде. Например, ако искате да привличате посетителите на вашия сайт към елементите за разрешение, кое е първото нещо, което виждат при кацане на началната си страница? Това ли е разрешението или връзката към тях?

Имайте предвид всички тези неща, докато избирате тема. Ще ви даде незабравената, лесна за навигиране страница, която търсите?

Персонализиране на външния вид на вашия магазин

Ако вашият магазин изглежда като всеки друг магазин там, тогава ще бъде трудно да установите марката си. В допълнение към добавянето на вашето лого и уникално завъртане към цялостния външен вид на магазина ви, ще искате да вземете предвид цветовете, които използвате и как те се връзват в цялостния ви имидж на марката.

Според KISSmetrics, цветът увеличава разпознаваемостта на вашата марка с до 80% и може да доведе до доверие на потребителите.

Също така ще искате да добавите функции, които имат смисъл за вашата ниша. Например, ако продавате дрехи, ще трябва да добавите опции за избор на размер. От друга страна, ако продавате кухненски съдове, възможностите за оцветяване и размери вероятно са ограничени, така че може да не се нуждаете от тази функция.

Проектиране на архитектура за информация в уебсайта за електронна търговия (IA)

Въпреки че информационната архитектура може да звучи малко като навигация по сайта, има някои основни разлики. Докато двете са свързани помежду си, архитектурата на даден сайт е скелетът на сайта. Архитектурата включва костите на сайта и как всички елементи работят заедно, за да донесат информация до крайния потребител.

IA може да включва елементи като:

 • Опис на съдържанието
 • Стандартизирано именуване или редакционен стил
 • Как се групират нещата

Оценката на въздействието е от жизненоважно значение, тъй като вие ще надграждате тази основна структура с развитието на вашия сайт. Една добра структура може да ви направи или да ви счупи, когато достигнете върхове на растеж.

Създаване на страхотни изображения на продукти

Можете да създадете най-невероятния онлайн магазин някога, но ако потребителят не може ясно да види артикула, който продавате, може да приключите с липса на продажби, за да се покаже за него.

Имате няколко основни опции, когато става дума за добавяне на изображения на продукти:

 • Използвайте предоставени от производителя изображения (стига да имате разрешение за това). Много производители наемат професионални фотографи, за да създават красиви снимки на своите продукти. Недостатъкът е, че други хора, продаващи продукта, вероятно ще имат същия имидж на своите сайтове.
 • Наемете професионален фотограф. Може потенциално да наемете професионалист, който да прави снимки на продуктите. Това обаче може да бъде скъпо, особено в началото, когато може да имате ограничен бюджет.
 • Направете снимките сами. Това може да бъде предизвикателство. Ще се нуждаете от бял или черен фон за повечето елементи. Лека кутия може да ви бъде полезна. Можете да си купите един много евтин в сайтове като Amazon за по-малки артикули. Умно е също да инвестирате в добра DSLR камера за най-добра резолюция.

Докато добавяте изображения на вашите продукти, опитайте се да погледнете на продукта като че ли сте клиент. Какво бихте искали да знаете за продукта? От кои ъгли искате да видите продукта? Какви подробности са важни за потребителя?

Писане на компилационно описание на продукта

Целта ви с даден продукт трябва да бъде да привлечете интереса на клиента, като все още предоставя достатъчно подробности, за да може да знае дали иска да купи продукта или не. Ако можете да създадете уникален глас за описанията си, вероятно ще видите увеличение на реализациите на продажби.

Например, да кажем, че продавате кухненски кърпи. Можете просто да опишете влакната, размера, цвета и бързото време на сушене на микрофибърната страна, както всеки друг сайт там.

Или можете да създадете история за домашна готвачка, която използва кърпите, защото обича разнообразието от цветове, спестява й време заради по-бързото изсъхване на микрофибрите и т.н. Виждате ли как единият е по-завладяващ и личен от другия?

Въпреки че не е нужно да създавате измислена история за всеки елемент, трябва да го опишете по начин, по който читателят да може да се представи с помощта на този елемент. Опитайте да разпалите въображението на посетителя на сайта.

Оптимизиране на навигацията в сайта за електронна търговия

Що се отнася до навигацията по сайта, само наличието на структура и бутони, които са лесни за намиране, не е достатъчно. Трябва също да помислите как потребителите навигират до конкретни продукти, които искат да намерят. Това става още по-важно, колкото повече продукти имате на сайта си.

Според Smashing Magazine, ключът е да се гарантира, че клиентите могат да намерят продуктите, които искат да купят. Така че ще трябва да обмислите всичко от това как да организирате категории до най-добрия начин да накарате клиентите да търсят и какви резултати от търсенето на вашия сайт ще се върнат към тях.

Това означава, че ще трябва да имате силни категории родители. Освен това трябва да добавите филтри, които позволяват на потребителя да стеснява търсенето чрез неща като „най-новото“, „най-популярното“ и „най-ниската цена“.

Проектиране на поток за електронна търговия

Най- средната степен на изоставяне на количката е 68,95%. Ако искате да подобрите това и да конвертирате посетителите на сайта в клиенти, които правят поръчка, ще искате да помислите за потока на вашата количка за пазаруване.

Клиентът трябва да може да вижда ясно как да извърши плащане от момента на добавяне на първия артикул в пазарската количка до приключване на поръчката.

 • Поставете бутоните за преглед и пазаруване на колички на ясни места.
 • Направете проверката лесна – не принуждавайте потребителите да се регистрират, за да получат заявка. Предоставете и опция за проверка на гостите.
 • Инсталирайте софтуер, който изпраща оферта за втори шанс, ако потребителят се откаже от пазарската количка.

Колкото по-лесно можете да направите потока на касата, толкова по-висок ще бъде вашият процент на реализация.

Страници с подробности за изграждането на продукти

Подробностите за продукта ще помогнат на потребителите да разберат напълно какво купуват и трябва да намалят възвръщаемостта ви. Ще искате да включите информация като:

 • Гаранции
 • Размери
 • Материал, използван за направата на продукта
 • Технически спецификации

Колкото по-подробно можете да бъдете, толкова по-лесно ще бъде вашите клиенти да определят дали артикулите са това, което търсят. Обикновено е най-добре да не се претрупват страници с детайли. Вместо това предоставете връзка, където клиентът може да кликне и повече информация ще изскочи. Или поставете информацията под информацията за изображенията и описанието.

Да накарате клиентите да се доверят на вашия магазин за електронна търговия

Има причина повечето потребители да купуват от марки, които признават. Това е така, защото тези марки са изградили репутация и клиентът знае, че може да се довери на тази марка, за да достави качествен продукт и да изпълни обещаното.

Ако все още нямате това разпознаване на име, трябва да предоставите малко повече информация от сайт, който го има. Ще искате да включите информация, като например колко поръчки, които вече сте изпълнили, ясна информация за контакт и емблеми, които показват, че сте проверен търговец или търговец на дребно за определени марки, които са разпознати.

Включването на информация за членство за всички организации, към които принадлежите, също е начин за изграждане на доверие и лоялност.

Конфигуриране на сигурността на сайта за електронна търговия

Клиентите ви се доверяват на лична информация. Най-бързият начин да убиете доверието, което те поверяват е да оставите вашия сайт за електронна търговия отворен за хакери. Жизненоважно е да инвестирате в сигурност и да бъдете в течение на новите заплахи за сигурността през целия си живот на магазина.

 • Първото нещо, което трябва да направите, е да започнете с конфигурация на защитен уеб сървър. SSL например ще кодира чувствителна информация, добавяйки друг слой защита.
 • Добавете защитна стена към вашия сървър или се уверете, че вашият сървър е инсталирал защитна стена за защита. Повечето колички за пазаруване имат приставки за защитна стена, които можете да инсталирате.
 • Също така ще искате да инсталирате софтуер, който сканира за заплахи, вируси и опити за хакване.

Ще искате да анализирате сигурността на уебсайта си с a анализатор за базова сигурност като тази от Microsoft. Ако не сте сигурни как да защитите сайта си, трябва да инвестирате в сигурност, като наемете онлайн специалист по сигурността.

Спазване на PCI стандарти за защита на данните

Най- Съвет за стандарти за сигурност на PCI определи някои стандарти за сигурност за сайтовете за електронна търговия, за да помогне на собствениците на магазини да разберат най-добрия начин да запазят чувствителната информация.

Сайтът предлага инструменти, които да ви помогнат да запазите сигурността на вашия сайт и информацията за клиентите в безопасност, включително документи, които обясняват как да защитите вашия сайт и инструменти, които ви помагат да оцените сигурността на вашия сайт и да изясните начини за решаване на всички слабости в сигурността.

ПОДГОТОВКА ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА WEB МАГАЗИН

След като всичко е настроено, има някои предварителни проверки и задачи, които ще искате да завършите, преди да стартирате действително магазина си. Като се грижите за тези неща предварително, ще можете да насочите цялото си внимание към отличното обслужване на клиентите и бързото изпълнение на поръчките.

Настройка на мониторинга на сайта

Мониторингът на сайта ще ви уведоми, ако сървърът ви изпадне или има други проблеми с вашия сайт. Последното нещо, което искате е да харчите трудно спечелените си пари за реклама, да задвижвате трафика към сайта си, само за да може посетителят да осъзнае, че сайтът не работи.

Също така ще искате да настроите анализи, така че да можете да проследявате каква е ефективността на вашия сайт, откъде идва трафикът и кои ключови думи се представят най-добре.

Създаване на бюлетин

Не всеки, който идва на вашия уебсайт, ще купи нещо при това първо посещение. Ако обаче можете да ги примамите да се регистрират за вашия бюлетин, изведнъж имате начин да поддържате отворените линии за комуникация. Можете също така да ги убедите да се върнат на вашия сайт, като им показвате нови артикули, какво се продава или предлага отстъпка.

Първи настройки за социални медии

46% от потребителите които са онлайн, обърнете се към социалните медии, преди да направите покупка. Важно е да установите присъствие в социалните медии и да постигнете шум, преди да стартирате онлайн магазин. Поне трябва да имате присъствие на двамата най-големи играчи Twitter и Facebook.

Трябва обаче да разгледате и вашата целева демографска група и кои други платформи за социални медии може да са подходящи за вас. Например, ако искате да пускате на пазара на млади хора, опитайте Instagram. Ако искате да привлечете жени към вашия сайт, разгледайте Pinterest.

Разработване на резервен план на сайта

Без значение колко мерки за сигурност поставите или колко добре се подготвяте, понякога се случва немислимото и сайтът ви се спуска или хакерите го поемат. Уверете се, че имате план, който автоматично архивира вашите важни файлове в базата данни.

Умно е също да имате множество резервни копия. Повечето уеб хостинг компании създават цялостно архивиране на сайтове, което ще ви позволи да превъртите сайта си към предишна дата преди седмица или две. Също така ще искате да запазите резервни файлове на целия си сайт на външен твърд диск.

И накрая, продължете напред и инсталирайте софтуер, който създава резервни копия за вас редовно. Повечето платформи за съдържание съдържат плъгини, които можете да инсталирате, които ще свършат тази работа за вас на заден план. Вие задавате резервното копие само за това колко често искате да ги завършите.

Защита на информацията за клиентите

Ако искате да развиете доверие с клиентите си, трябва да въведете сигурност и политики, за да защитите личната информация, която вашите клиенти споделят с вас. Трябва също да публикувате тези правила, така че клиентите ви да виждат какво правите с тяхната информация и стъпките, които сте предприели, за да добавите сигурност към вашия сайт.

Избор на стратегия за доставка

Може да е трудно да се знае най-доброто решение за доставка за вашия бизнес. Трябва да разберете каква е теглото на продуктите, които изпращате, къде се намират по-голямата част от клиентите ви, как да боравите с бързи поръчки и какви ще са разходите.

Можете да намерите тарифи за някои от големите корабоплавателни компании онлайн, включително USPS, FedEx и UPS. Ако току-що започвате, може да искате да направите някои сравнителни покупки, за да видите кой доставчик на доставка ще предложи най-добрата цена. Можете да използвате сайт като iShip.com за да разберете кой би бил най-бързият, най-евтиният или най-добрият начин за изпращане на вашите поръчки.

Вземане на решение за основните показатели за ефективността на вашия магазин (KPI)

Изборът на правилните ключови показатели за ефективност (KPI) за вашия магазин е нещо, което трябва да имате на разположение, преди да стартирате. Въпреки това, вашите KPI също трябва да са течни, тъй като те могат да се променят с течение на времето. Тъй като вече сте си поставили някои цели и мисия за вашия бизнес, те трябва да се обвържат с вашите KPI.

Така че, например, ако целта ви е да увеличите продажбите, бихте разгледали дневните проценти на реализация, броя на дневните продажби и статистиката за трафика.

Финализиране на промоцията и стратегията за стартиране

Преди да се подготвите за стартиране, вие също ще искате да имате среща с вашия маркетинг екип. Как ще разберете думата за вашето откриване? Това е момент, в който трябва да можете да задвижвате много трафик към вашия сайт, да създадете своя пощенски списък и да се надяваме да спечелите някои лоялни клиенти.

Промоциите за старта ви трябва да включват най-малко:

 • Прессъобщения към онлайн и местни медии
 • Парти, на което каните ключови влиятелни лица (може да се проведе онлайн)
 • Подаръци или специални отстъпки в деня на събитието
 • Онлайн чатове, в които влизат експерти и разговарят с вашите клиенти, като по този начин привличат трафик към вашия сайт чрез чат платформа. Например, ако продавате голф оборудване, може да говорите с професионален играч за голф как да подобрите последващите си резултати.

Опитайте се да мислите извън кутията, когато планирате стратегията си за стартиране. Всичко, което можете да направите, което ще ви накара да се откроите от конкуренцията, е добро нещо.

ШОФИРАНЕ НА ТРАФИКА ДО НОВИЯТ ОНЛАЙН МАГАЗИН

Дори най-красивият онлайн магазин не е от голяма полза, ако клиентите ви не знаят къде да ви намерят. Ако искате да постигнете успех, трябва да закарате възможно най-много трафик до магазина си.

Достигане до Bloggers и Press

Кои са ключовите влиятели във вашата ниша зона? BuzzSumo е фантастичен инструмент, който ще ви помогне да идентифицирате най-говорените за блогърите в рамките на ключова дума или фраза. Просто напишете темата и вижте какво се появява. Най-влиятелните блогъри са тези, с които искате да се свържете.

Пуснете ги на ред и ги попитайте дали те биха се интересували от интервю, статия или споделяне на викове за един друг.

Публикуване на вашия магазин в Reddit

Reddit е платформа, която хората използват, за да намерят съдържание, което ги интересува. Един от насоки сайтът предлага не е просто грубо да се саморекламирате. Тук може да ви бъде полезен блог, свързан с вашия магазин. Напишете само тема, която се отнася по някакъв начин до вашия онлайн магазин, като се свържете обратно към продукт или два, което има смисъл в обхвата на статията и след това публикувайте полезната информация на статията в Reddit, за да популяризирате съдържанието и се надяваме, от своя страна, да шофирате известен трафик към вашия онлайн магазин.

Създаване на съвет за Pinterest

Две трети от тези, които се регистрират в Pinterest, са жени. Ако вашата целева демографска група са жени или дори частично жени, е разумно да създадете дъска в Pinterest. Въпреки това, вие също трябва да разберете динамиката на Pinterest, за да разберете наистина как да търгувате там.

За най-партито тези, които посещават Pinterest, са хитър куп. Ако искате да се свържете с тях и да ги насърчите да споделят вашите пинове, ще искате да се върнете към съдържанието си на сайта си. Продавате съдове за готвене? Предложете рецепта. Облекло? Създайте щифт, който представя перфектното облекло за една нощ в града.

Използване на двигатели за сравнение за пазаруване

Двигателите за сравняване (CSE) стават все по-популярни сред потребителите, които ги използват, за да намерят най-добрата цена за определен артикул. Те също са начин да спечелите повече продажби за вашия онлайн магазин.

По принцип се регистрирате и плащате на кликване, когато някой дойде в магазина ви чрез CSE. Това обаче е изключително целенасочена реклама. Лицето, което кликне върху тази връзка, вече е потърсило продукта, който продавате, и търси място, което да има добра цена, където да може да го закупи. Честотата на разговорите вероятно ще бъде много по-висока, отколкото от общия трафик от търсачките.

Стартиране на блог

Както споменахме по-рано, блогът може да ви помогне да предоставите съдържание, което можете да споделяте в сайтове като Reddit, StumbleUpon и дори към които ще се свързват други блогъри. Можете също така да използвате статии в блога си, за да добавите стойност за постоянните си клиенти, докато ги обучавате на широк спектър от теми, свързани с вашите продукти и ниша.

В идеалния случай блогът трябва да е част от вашия уебсайт, така че когато хората идват да прочетат статия, те вече са на вашия сайт и могат лесно да кликнат, за да отидат да пазаруват или да купят конкретни артикули.

Достигане до Instagram Power потребители

От септември 2015 г. в Instagram имаше около 400 милиона активни месечни потребители. Някои от тях са известни като „потребители на енергия“. Това са потребителите, които масово следят и публикуват снимки редовно. Ключът към свързването с потребител на захранване е да публикувате снимка, която по някакъв начин се отнася до тях и ги споменава в коментарите. Въпреки че тази техника няма да намери успех, си струва да отделите време. Ако само един потребител на захранване спомена вашия магазин, това може да увеличи експозицията ви.

Подобно на повечето мрежи в социалните медии, ключът е да добавите нещо ценно и това ще привлече интереса на последователите на захранващия потребител.

Туитър в Twitter

Има повече от 1,3 милиарда регистрирани потребители в Twitter. Поне част от тези потребители ще се интересуват от това, което можете да предложите. Когато става въпрос за маркетинг в Twitter, ще получите обратно това, което сте вложили в него. Ако искате хората да ви следват, ретуират и споделят съдържанието ви, ще трябва да върнете услугата. Освен това, уверете се, че чурукате неща, които са достойни за споделяне и че не сте само самореклама през цялото време.

Ангажиране на последователи във Facebook

Facebook има наоколо 1 милиард ежедневно активни потребители. Едно от уникалните неща за Facebook е, че можете да създадете отделна страница за вашия бизнес, без да е необходимо да създавате отделен акаунт. Facebook също така предлага силно насочена реклама, където можете да посочите всичко, от типовете интереси, които тези, които виждат вашата реклама, трябва да имат до възрастови групи.

Получаване на приятели и семейство за споделяне

Ако все още не сте осъзнали, имате доста силен маркетинг стрийт екип, който вече е във вашия вътрешен кръг. Вашето семейство и приятели вероятно искат да ви видят успех с вашия онлайн магазин. Не се колебайте да ги помолите да споделят информация за вашия магазин с тези, които познават.

ОКОНЧАТЕЛНО ИЗПЪЛНЕТЕ ВАШИЯ ОНЛАЙН МАГАЗИН

Прекарали сте месеци в подготовка за пускането на вашия онлайн магазин, промотирайки го на всички, които познавате, и получавате от уста на уста. След като датата на стартиране пристигне, все още ще трябва да работите върху някои допълнителни задачи, за да поддържате магазина безпроблемно.

Управление на инвентара

Едно от ключовите предимства на един онлайн магазин е, че проследяването на инвентара е автоматизирано. На пръв поглед можете да видите кои артикули имат малък запас и какво имате твърде много. Важно е също така да разберете колко време отнема да получите определен артикул от доставчиците. Например, ако поръчате някои артикули от чужбина, може да отнеме много седмици, за да ги получите.

С течение на времето би трябвало да можете да видите някои модели на продажбите и да знаете, че когато стигнете до определен брой продукт, който трябва да направите нова поръчка.

Ако използвате компании, които изхвърлят кораба, ще трябва да се координирате с техните системи, за да сте сигурни, че не продавате артикули, които те са прекратили или не са на склад в края им. Най-лошият начин да започнете репутацията си на собственик на онлайн магазин е като накарате клиентите да чакат поръчките си.

Работа с Изпълнение и Доставка

Освен че системата работи безпроблемно, ще искате да сте сигурни, че имате процеси за бързо изпълнение на поръчките и изпращането им.

 • Ако носите предмети, които съхранявате в склад (или дори просто резервна стая в дома си за сега), ще искате да сте сигурни, че създавате система за каталогизиране, която ви позволява лесно да намерите този артикул. Помислете как са подредени книгите в библиотека и вижте каква система от числа или букви можете да създадете, която да работи за предлаганите от вас продукти. Уверете се, че сте включили този номер в системата за пазаруване, както и за сигурно местоположение.
 • Досега вероятно сте решили какви транспортни услуги ще използвате за вашия онлайн магазин. Също така, имайте предвид, че ще трябва да имате консумативи на ръце, като кутии, пакети, опаковъчна лента и опаковки с мехурчета.
 • Винаги проверявайте дали поръчката е попълнена правилно и всичко е в поръчаната пратка.
 • Ще искате да включите фактура с всяка поръчка, така че клиентът да види с един поглед, че всички артикули са изпратени.

Справяне с проблеми с клиентите

Рекламата от уста на уста е мощна сила. Хората ще разпространяват и доброто и лошото за вас. Един нещастен клиент може да каже на десет други, или в случай на социални медии, хиляди други. Когато клиентът е недоволен:

 • Отговорете веднага след получаване на жалба.
 • Отстранете проблема. Сменете повредени или неработещи артикули, осигурете връщане на пощенски разходи или предлагайте размяна.
 • Помнете мисията на вашия сайт. Мисията ви е само да печелите пари? Докато парите са важни, вероятно искате да влезете в собствен бизнес по много други причини. Как вашето обслужване на клиентите измерва с вашите цели?

Ако можете да разрешите проблем, може да спечелите лоялен клиент за цял живот.

Работа с продуктови обмени и връщане

Ако продукт пристигне при клиента, повреден по време на процеса на дропшипинг, ще трябва да подадете жалба от тяхно име до търговец на едро, предоставил услугата за доставка на капки. Или, ако артикулът просто не работи или е погрешен по някакъв начин, производителят трябва да се радва да го замени безплатно. Това означава, че обратната пощенска доставка за повредения продукт се грижи и не струва на клиента нищо.

От друга страна, ако стоката е била повредена при доставката, всяка застраховка, която сте имали върху артикула, трябва да покрие разходите ви за подмяна на този артикул. Ще трябва да подадете иск, разбира се, за да получите възстановяване и може да има забавяне, преди да получите плащане. Не бива обаче да карате клиента да чака, преди да замените артикула.

Оптимизиране на eStore до увеличаване на реализациите

След като стартирате магазина си, трябва да можете да виждате ясно някои модели. Ще искате да проведете някои A / B разделителни тестове, за да видите дали конкретни целеви страници фуния трафик по-ефективно чрез пазарската количка и до завършена продажба.

Можете да тествате всичко, което можете да представите, като проследявате аналитиката и правите A / B тестване. Тествайте различни цветови бутони, безплатна доставка или намалена доставка и дори различни описания или други функции.

Някои други неща, които можете да направите, за да оптимизирате своя eStore е:

 • Гледайки вашия сайт като клиент. Какво ви привлича окото? Какво е сложно или объркващо?
 • Проверете дали цените са ясно маркирани.
 • Добавете отзиви и отзиви, за да създадете усещане за доверие.
 • Използвайте специални оферти за сегменти от регистрирани потребители

Използвайки Google Analytics и статистическите данни за вашия сайт, можете да научите много за това, което не работи за превръщането на посетителите в клиенти и съответно да направите промени.

МАРКЕТИНГ НА САЙТА ЗА ПОСЛЕДНО ИЗПУСКАНЕ

След като стартирате своя онлайн магазин, ще трябва редовно да продължите маркетинговите си усилия или ще рискувате бавно да загубите скорост. Някои от нещата, които ще искате да правите редовно, включват:

Разпределяне на маркетингов бюджет

Независимо дали сте имали инвеститори, взели заем или сте използвали спестявания, първоначалният ви маркетингов бюджет ще стартира бързо. Важно е да разпределите процент от печалбата си за маркетинг, ако искате да продължите да достигате до нови клиенти.

Добро правило на палеца е да харчите до 20% от печалбата Ви от реклама.

Също така ще трябва да решите какви са целите ви. Например, фокусът ви върху генерирането на олово или увеличаване на продажбите на настоящите клиенти? След това погледнете кои рекламни канали са били най-ефективни за постигане на тези цели и разпределете повече финансиране за тези места, отколкото други.

Стартиране на рекламна кампания

Както при повечето части на онлайн магазин, първата ви стъпка е да разберете каква е целта ви за рекламната кампания. Какво искате да постигнете?

След това ще искате да помислите за целевата демографска група, която искате да постигнете с кампанията. Това ще ви каже къде трябва да стартирате рекламната кампания и кои платформи за социални медии биха работили най-добре за постигане на вашите цели.

Накрая ще изградите кампанията на избраните от вас платформи и трябва да тествате рекламата за ефективност. Може да искате да направите корекции, за да извлечете максимална полза от рекламния си бюджет.

Работа върху електронната търговия SEO

Сега, когато стартирахте сайта си, следващата ви цел трябва да бъде класиране по-високо от това на вашите конкуренти в търсачките. Optify проведе някои изследвания, които показаха, че уебсайтът за класиране номер едно за дадена ключова дума има честота на кликване двойно по-голяма от второто място.

Ще трябва да продължите както да изследвате ключовите думи, така и анализа на конкурентите, както е споменато в горната част на това ръководство. Когато не се класирате и не се състезавате, изучете страницата им и разберете защо. Често е въпрос на това кой има по-добро съдържание в наши дни, така че вашият блог може да помогне за това, както и колко подробни са описанията на вашите продукти.

Поправете всички проблеми, като грешки в печата или граматики. Накратко, направете страницата си абсолютно най-добрата, която може да бъде.

Продължете маркетинга на социалните медии

С маркетинга на социалните медии развивате връзка със своите последователи. Развитието на глас и стил е важно. Също така ще искате да споделите процент от неща само за забавление, а не с никакво намерение да правите продажба. Последователите ценят чувството за хумор или полезна информация и ще споделят това с другите.

Настройка на маркетинг по електронната поща

Решете график за маркетинг по имейл. Колко често искате да изпращате абонати на бюлетин? Ами купоните и специалните оферти? Как можете да се свържете с тези, без да изглеждате сякаш просто им продавате?

Помислете да напишете електронна книга или ръководство и да я предложите в замяна на абонамент за вашия бюлетин. Това може да даде стимул на посетителите на сайта да се регистрират.

Създаване на партньорска програма

Искате ли да предложите партньорска програма на други? Това може да бъде отличен начин да получите уникален продукт на множество уебсайтове.

 • Уверете се, че имате достатъчно инвентар за изпълнение на поръчки.
 • Изберете структура на компенсация, която ви позволява да реализирате все още достатъчно печалба, за да покриете режийните разходи.

Ако използвате сайт като Shopify, можете лесно да интегрирате партньорска програма. Ако сте самостоятелно хостинг, ще трябва да разгледате опции, които ви позволяват да внедрите идентификационни номера на проследяване на филиал, за да можете правилно да кредитирате филиала, който ви е изпратил реферала.

Изграждане на програма за лоялност

Искате ли да насърчите клиентите да поръчват от вас отново и отново? Внедрете програма за лоялност, която възнаграждава клиентите за поръчка на определено количество продукт или определен брой поводи. Можете да ги възнаградите с пари за харчене, отстъпка или дори малки подаръци, от които могат да изберат. Някои сайтове, които правят това ефективно, включват Sephora, Kohl’s (Пари в брой) и Old Navy.

Помислете какви награди ще поддържат целевата ви клиентска база отново и отново.

заключение

Стартирането на собствен онлайн магазин ви дава шанса да сте собственик на бизнес, без да инвестирате толкова пари отпред, колкото е необходимо за магазин за тухли и хоросани. Ако планирате правилно и сте в течение на тенденциите и маркетинга, би трябвало да можете да изградите много успешен бизнес в електронната търговия.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map