Weebly vs. WordPress: Mana Yang Harus Anda Pilih?

Adakah anda pemilik perniagaan baru dengan kesabaran dan masa untuk membina laman web anda sendiri? Adakah anda blogger yang mahir komputer yang memerlukan platform yang lebih baik untuk menguruskan kandungan? Adakah anda seorang teknisi pintar yang boleh membuat banyak laman web untuk agensi atau individu? Sekiranya anda tergolong dalam salah satu kategori ini, kami fikir Weebly atau WordPress mungkin hanya penyelesaian untuk anda.


Jadi apa masalahnya? Memilih antara pembangun laman web yang dihoskan atau sistem pengurusan kandungan yang dihoskan sendiri (CMS) tidak boleh dipandang ringan, terutama jika anda membangun perniagaan. Membuat pilihan yang tepat dapat menjimatkan masa, wang, dan kekecewaan jika anda mengetahui apa yang anda hadapi terlebih dahulu.

Walaupun pilihan untuk membina laman web ini memberi anda hasil akhir yang serupa, ada banyak pertimbangan untuk dimasukkan dalam rancangan perniagaan anda. Ya, anda harus mempunyai rancangan perniagaan laman web yang menentukan keperluan anda dan merangkumi bahagian untuk kehadiran dalam talian, peta laman, seni bina laman web, dan navigasi anda (minimum).

Langkah pertama dalam memilih pembangun laman web Weebly yang dihoskan atau CMS WordPress yang dihoskan sendiri, adalah membaca semua ulasan yang anda dapat. Sebelum anda teruja dengan mana-mana satu produk, ingatlah bahawa kebanyakannya merangkumi pelan permulaan percuma atau tempoh percubaan sehingga anda dapat melihat antara muka, melihat reka bentuk, dan memutuskan apakah platform itu memenuhi keperluan anda dan sesuai dengan kemahiran anda dan pengalaman.

Dalam ulasan ini, kami telah memilih dua produk laman web yang hebat tetapi berbeza untuk membantu anda mengatasi pelbagai pilihan dalam kelas ini. Sebelum anda memulakan, yang penting untuk diperhatikan ialah platform laman web terkenal dengan perubahan dan perubahan ketika kemajuan teknologi dan pelanggan memberikan maklum balas yang berharga. Kita akan melihat ini berlaku hingga tahap tertentu dengan Weebly dan WordPress.

Perhatikan bahawa Weebly berada dalam kelas pembangun laman web yang dihoskan sendiri, sementara Word-Press menggunakan platform CMS sumber terbuka yang dihoskan sendiri. Semasa kami membandingkan kedua-duanya, anda akan mula melihat perbezaannya. Kami harap anda mendapat pemahaman yang lebih baik mengenai produk laman web mana yang melakukan apa.

Populariti Weebly dan WordPress

Populariti pembangun laman web sering diputuskan berdasarkan jumlah pelanggan dan pelawat laman web. Ini agak mengelirukan kerana tiga sebab.

Pertama, kecuali sebuah syarikat diperdagangkan secara terbuka, sukar untuk mengesan angka-angka ini. Pelanggan yang mendaftar boleh keluar, membuat banyak laman web, atau meninggalkan laman web mereka sama sekali. Juga, sejak awal, langganan untuk hosting web dan nama domain ditawarkan melalui syarikat yang berbeza daripada pembangun laman web, sementara sekarang perkhidmatan tersebut biasanya ditawarkan. Ini menjadikan pengesanan juga sukar.

Kedua, nombor yang diiklankan di halaman About untuk sebahagian besar produk laman web ini berlebihan dan biasanya tidak tepat. Penonton mungkin salah membaca jumlah “pelanggan” (pengguna), pengunjung, dan laman web sebenar. Nombor yang berbeza membingungkan mereka yang mencari jalan penyelesaian yang sempurna.

Ketiga, ketika platform pembangunan laman web berkembang dan berubah untuk memenuhi permintaan perniagaan, popularitas mereka meningkat atau menurun, dan data ini umumnya tidak dapat dilihat.

Semasa anda membaca, perhatikan bahawa populariti platform sangat mengagumkan, tetapi jangan terlalu berat pada kategori tertentu ini apabila anda memutuskan pembangun laman web berbanding sistem pengurusan kandungan.

WordPress

Populariti WordPress

Salah satu platform blogging pertama, yang didirikan di San Francisco pada tahun 2003, versi WordPress ini didefinisikan sebagai sistem pengurusan kandungan sumber terbuka (CMS) yang berdasarkan PHP dan MySQL.

WordPress membentuk 37.3 juta laman web yang dihoskan sendiri (dan lebih banyak lagi di laman web yang dihoskan). Dalam perkhidmatan WordPress yang dihoskan sepenuhnya, di mana laman web WordPress dapat disimpan di pelayan pengguna sendiri, ini menambah hampir 25% dari semua laman web. Ya, itu popular!

Weebly

Populariti Weebly

Weebly, pembangun laman web drag and drop, yang ditubuhkan di Silicon Valley pada tahun 2006, adalah perkhidmatan yang dihoskan di mana data anda disimpan di pelayan Weebly. Weebly meningkat daripada 80 pekerja pada tahun 2014 kepada lebih dari 600 orang pada tahun 2016. Weebly mendakwa orang telah mengunjungi lebih dari 30 juta laman web Weebly setiap bulan.

Anda mesti membuat matematik untuk itu. Weebly kerap mendapat populariti dan berada di kedudukan yang sangat tinggi di kalangan pembangun laman web yang dihoskan sendiri. Weebly juga popular!

Pendapat Akhir

Walaupun WordPress mempunyai lebih banyak pelanggan antara platform yang dihoskan dan yang tidak dihoskan, Weebly berada tepat di belakang mereka. Walaupun populariti penting bagi beberapa orang, dengan dua platform ini kami membandingkan epal dengan jeruk. Luangkan lebih banyak masa untuk menentukan keperluan anda dan padankan dengan platform yang betul dan lupakan nombor.

Reka Bentuk dan Penyesuaian Dibandingkan

Reka bentuk dan penyesuaian dibandingkan

Apabila anda membandingkan ciri reka bentuk dan penyesuaian dalam dua platform yang berbeza, ini merujuk kepada templat dan pilihan reka bentuk untuk laman web anda, kemampuan untuk mengedit dalam HTML, integrasi aplikasi, dan respons mudah alih.

Hasil akhirnya menggunakan CMS berbanding pembangun laman web akan sangat serupa, tetapi cara anda ke sana sangat berbeza. Mari kita perhatikan lebih dekat setiap platform dari segi pilihan reka bentuk dan penyesuaian:

WordPress

Reka Bentuk dan Penyesuaian WordPress

Keindahan WordPress adalah kemampuan untuk anda bekerja dalam sistem sumber terbuka untuk fungsi, penyesuaian, dan pengaturcaraan yang kompleks. Anda mesti memasangnya, dan kemudian anda akan mendapat pelbagai jenis pemalam (seperti 37,000 daripadanya) dan alat untuk memberi anda banyak pilihan reka bentuk dan penyesuaian.

Anda boleh memilih dari ribuan templat dan tema, atau anda boleh merancang sendiri. Anda mempunyai akses penuh ke penyuntingan HTML dan CSS. Gabungkan aplikasi pilihan, dan pilih atau bina tema yang dibuat untuk peranti mudah alih. Anda boleh menukar tema dengan mudah.

Weebly

Reka Bentuk dan Penyesuaian Weebly

Weebly menawarkan beratus-ratus “tema” untuk diselaraskan dengan mana-mana entiti peribadi atau perniagaan, dan tema mereka responsif untuk peranti mudah alih. Weebly menyediakan fungsi berbanding tarikan mata, tetapi pilihan reka bentuk dan penyesuaian akan membantu anda mengatasi segala kekurangan reka bentuk, dan sepertinya Weebly baru-baru ini memodenkan.

Anda dapat memanfaatkan editor seret-dan-lepas untuk menyesuaikan laman web anda dengan kandungan, lajur, gambar, dan video, untuk beberapa nama. Terdapat banyak peluang untuk pilihan integrasi aplikasi dan sedikit kemampuan untuk elemen kod HTML. Tema menukar adalah mudah.

Pendapat Akhir

Kedua-dua platform pembinaan laman web ini menawarkan reka bentuk dan penyesuaian yang serba boleh, tetapi cara anda mencapainya sama sekali berbeza. Dengan WordPress, langit adalah hadnya, tetapi lebih baik anda mempunyai skillet untuk menggunakannya atau kesabaran untuk mempelajarinya.

Terdapat banyak sumber, kelas dalam talian, dan pilihan bantuan. Dengan Weebly, hampir semua orang boleh membuat laman web asas yang sesuai untuk perniagaan kecil, eCommerce, blogging, dan banyak lagi. Keluk pembelajaran jauh lebih pendek, tetapi anda tidak dapat melakukan banyak perkara (dan anda mungkin tidak perlu).

Antara Muka / Kemudahan Penggunaan Dibandingkan

Betapa senang menggunakan antara muka

Antaramuka merujuk kepada gaya dan fungsi penyuntingan program laman web, navigasi laman web, dan pilihan seni bina laman web. Semasa membandingkan antara muka antara WordPress dan Weebly, kemudahan penggunaan sangat bergantung pada tahap kemahiran pengguna. Kedua-dua platform ini adalah haiwan yang berbeza yang direka untuk pelbagai jenis pembangun laman web, walaupun hasilnya mungkin serupa. Inilah sebabnya:

WordPress

Antara Muka WordPress

Antara muka WordPress menawarkan halaman dan catatan dalam editor gaya kontena di mana anda meletakkan elemen dan kemudian melihat hasilnya. Dengan sedikit pengetahuan HTML, anda dapat menguruskan halaman dan catatan anda dengan berkesan dan akhirnya mendapat hasil yang anda inginkan.

Kelebihan platform sumber terbuka WordPress ialah anda dapat mengubah dan mengubah kod. Apa yang anda lihat di layar pada umumnya bukanlah hasil yang anda dapat untuk mendapatkan hasil. Senibina dan navigasi laman web dapat dirancang dan dirancang mengikut spesifikasi, tetapi tidak tanpa beberapa pengetahuan teknikal.

Weebly

Antara Muka Weebly

Antara muka Weebly adalah papan pemuka intuitif untuk merancang dan mengedit halaman, dan apa yang anda lihat di layar lebih dekat dengan yang anda dapatkan di laman web anda. Terdapat banyak pilihan bantuan dalam antara muka dalam bentuk butang, pop timbul dan senarai semak. Weebly menggunakan bekas untuk elemen kandungan, yang menunjukkan beberapa batasan. Navigasi laman web dan seni bina laman web banyak bergantung pada tema templat.

Pendapat Akhir

WordPress adalah platform, sumber terbuka, dan sumber terbuka yang kaya dengan kod untuk mereka yang mempunyai pengalaman dan ingin merancang laman web yang cukup rumit. Sekiranya anda seorang teknisi atau pengaturcara yang mahukan pilihan dalam antara muka lanjutan untuk kemampuan reka bentuk penuh, WordPress yang dihoskan sendiri sesuai untuk hampir semua laman web perniagaan atau blog.

Weebly sesuai untuk pemula atau pereka yang memerlukan laman web DIY cepat yang mudah disediakan, mudah dikendalikan, dan dihoskan sepenuhnya untuk anda.

Ciri-ciri Utama Dibandingkan

Ciri-ciri utama dibandingkan

Sebagai pemilik perniagaan atau blogger, terdapat banyak ciri utama yang ingin anda ketahui lebih lanjut. Sama ada anda merancang laman web dari awal dengan WordPress atau memilih templat perniagaan dari pembangun laman web Weebly, terdapat beberapa ciri utama yang paling anda perlukan.

Apa yang menarik ialah ciri-ciri ini berbeza antara produk dan rancangan harga. Anda akan dapati beberapa rancangan termasuk ciri dan yang lain menggunakan harga tambahan untuk ciri. Mari lihat bagaimana perbezaan WordPress dan Weebly dalam set ciri:

WordPress

Ciri Utama WordPress

Alat Pembinaan Laman Web. WordPress menawarkan kawalan hebat dalam pembinaan laman web kerana pereka mempunyai pilihan untuk bekerja dengan tema atau mengerjakan kanvas terbuka untuk merancang, menyesuaikan, dan mengurus laman web. Di kedua halaman dan siaran, WordPress mempunyai fleksibiliti yang sangat tinggi bagi mereka yang tidak terintimidasi.

Tema dapat diubah, navigasi dapat diubah, halaman dapat ditambahkan, dan kod dapat diedit untuk mendapatkan hasil yang Anda inginkan. Semua alat membina laman web tersedia, dan banyak lagi, bagi mereka yang mempunyai kemahiran untuk mengetahui cara menggunakannya.

Domain Tersuai. Dengan WordPress, anda mesti mencari sumber untuk membeli nama domain dan hosting.

SEO. WordPress menawarkan bulan mengenai pengaya untuk SEO dan peningkatan peringkat, termasuk WordPress SEO oleh Yoast. Tidak ada ciri automatik terbina dalam. Anda mesti merancangnya.

e-dagang. WordPress menawarkan pemalam eCommerce yang kuat untuk kedai dalam talian: Wooommerce, iThemes Exchange, Easy Digital Downloads, dan banyak lagi. Anda boleh menambah kupon, resit, keranjang belanja, dan komponen lain yang anda perlukan untuk menjual produk.

Menambah Blog. WordPress mungkin terlalu banyak melainkan anda seorang blogger yang serius, sekiranya anda beralih ke WordPress.com, dibuat untuk blogging.

Integrasi Aplikasi. Tidak ada had untuk integrasi aplikasi di WordPress. Perlu kita katakan lebih banyak?

Eksport Tapak. Kerana platform sumber terbuka di WordPress, anda boleh mengeksport data ke hampir di mana sahaja, dalam beberapa format termasuk XML, pangkalan data, dan banyak lagi.

Weebly

Ciri Utama Weebly

Alat Pembinaan Laman Web. Weebly menawarkan elemen asas dan gaya minimalis dalam satu set templat reka bentuk. Walaupun anda tidak akan menemui rangkaian pilihan penyesuaian seperti yang anda lakukan di platform sumber terbuka, kebanyakan pengguna dapat mencari alat dan menyesuaikan halaman agar sesuai dengan keperluan mereka. Juga, beberapa kod HTML mungkin.

Domain Tersuai. Weebly menawarkan tiga rancangan harga, masing-masing merangkumi nama domain yang boleh diperbaharui selama satu tahun.

SEO. Weebly menawarkan kumpulan alat yang luas yang diperlukan untuk meningkatkan kedudukan carian bersama dengan fail bantuan mengenai cara mengoptimumkan halaman anda.

e-dagang. Weebly direka untuk kedai eCommerce kecil hingga sederhana dengan banyak pilihan integrasi. Anda akan menemui beberapa alat eCommerce Weebly yang terbina dalam, atau anda boleh menambahkan fungsi pengewangan dan pintu masuk. Beberapa kod HTML / CSS juga dapat digunakan untuk ini.

Menambah Blog. Weebly adalah platform lain yang dimaksudkan untuk blog. Editor seret dan lepas sesuai untuk pengurusan blog yang mudah, dan anda akan mempunyai kawalan ke atas media sosial.

Integrasi Aplikasi. Seperti WordPress, Weebly mempunyai Pusat Aplikasi sendiri, atau anda dapat merampas aplikasi yang ingin anda gabungkan.

Eksport Tapak. Weebly menawarkan ciri eksport laman web yang dipermudahkan.

Pendapat Akhir

Set ciri untuk WordPress dan Weebly cukup serasi walaupun proses yang terlibat dalam bekerja dengannya sama sekali berbeza. Sekiranya anda pemilik eCommerce, WordPress mempunyai beberapa kekuatan dan fungsi serius yang mungkin anda perlukan. Bagi blogger dan pereka DIY yang baru, Weebly mudah digunakan dan cukup mantap dari segi ciri.

Harga Dibandingkan

Pelan harga dibandingkan

Satu lagi kualiti menarik di WordPress dan Weebly adalah pilihan kos rendah. Terdapat sebilangan pembangun laman web yang mahal di pasaran, dan jika anda mempunyai seseorang yang merancang laman web untuk anda, ia mungkin memerlukan sedikit perbelanjaan. Platform ini adalah beberapa pilihan yang paling berpatutan di pasaran. Berikut ini adalah melihat harga untuk WordPress dan Weebly dengan lebih dekat:

WordPress

Harga WordPress

WordPress adalah percuma untuk dipasang, tetapi anda perlu melanggan Bluehost pasangan mereka atau pihak lain untuk hosting web dan nama domain. Sekiranya anda memerlukan tema dan pemalam, harapkan kos tambahan yang dapat ditambah, walaupun beberapa pemalam adalah percuma.

Pilihan untuk membina laman web anda secara percuma serupa dengan rancangan akaun percuma pembangun laman web DIY, kecuali anda mendapat alat, fungsi, dan penyesuaian dalam CMS kelas atas.

Weebly

Harga Weebly

Weebly menawarkan harga berdasarkan langganan dalam pelan percuma atau tiga rancangan yang berpatutan. Anda akan membayar $ 8, $ 12, atau $ 25 bergantung pada keperluan anda. Seperti WordPress, anda boleh membuat akaun secara percuma tetapi dengan kemampuan terhad. Pelan Weebly adalah Starter, Pro, dan Business dan termasuk nama domain percuma selama satu tahun. Anda boleh pergi dengan hosting inklusif Weebly atau memilih pilihan Bluehost yang disyorkan oleh WordPress.

Pendapat Akhir

Apabila anda mahukan nilai, WordPress memberikan pereka gula-gula secara percuma, tetapi perlu diingat bahawa beberapa pemalam dapat bertambah dengan cepat, dan anda masih memerlukan host web dan nama domain. Harga bulanan Weebly berdaya saing antara pembangun laman web lain di kelasnya, dan anda boleh mendapatkan ciri yang anda perlukan untuk laman web asas atau kedai kecil hingga sederhana.

Sukar untuk membandingkan kedua-duanya, tetapi laman web asas di kedua-dua platform adalah percuma. Sebilangan besar kos hosting web adalah berpatutan antara $ 3 hingga $ 10 sebulan.

Sokongan Pengguna Berbanding

Sokongan pengguna dibandingkan

Tahap sokongan pengguna agak serupa untuk WordPress dan Weebly, yang khas dalam arena pembinaan laman web. Inilah cetakan terbaik dalam pilihan sokongan pengguna untuk setiap:

WordPress

Sokongan Pengguna WordPress

Oleh kerana WordPress adalah program percuma, anda bergantung pada YouTube, forum, dan kandungan dalam talian untuk sokongan pengguna. Terdapat banyak sumber di web, dan pengguna telah mengetahui hampir semua perkara. Cukup Google perlukan sokongan anda.

Weebly

Sokongan Pengguna Weebly

Weebly memperkenalkan beberapa sokongan telefon, dan mereka menyediakan fungsi sembang langsung pada waktu biasa di AS. Sokongan Weebly berbeza mengikut rancangan tetapi merangkumi e-mel, sembang langsung, sokongan telefon, dan pangkalan pengetahuan.

Pendapat Akhir

Pembangun laman web sendiri-sendiri tidak terkenal dengan sokongan. Direka sebagai platform yang mencukupi, sokongan pengguna yang sangat baik sukar diperoleh. Anda mesti berfikiran terbuka dan bersedia meminta pertolongan di forum pengguna dan pangkalan pengetahuan untuk mendapatkan apa yang anda perlukan. Sekali lagi, Google adalah sumber yang luar biasa untuk menghasilkan hasil pada tugas yang tepat yang ingin anda laksanakan, baik untuk WordPress atau Weebly.

Cadangan untuk Menggunakan Weebly dan WordPress

Cadangan

Walaupun CMS WordPress dan pembangun laman web Weebly dapat menampung keperluan sesiapa sahaja yang memerlukan laman web, setiap syarikat menyatakan khalayak tertentu untuk platform mereka.

WordPress

WordPress Disyorkan untuk siapa?

WordPress menyenaraikan mereka yang ingin membuat laman web, blog, atau aplikasi yang indah. Ini bukan untuk pemula kecuali anda cukup teknikal. Sesuai untuk pereka dan pengaturcara yang mahir, platform ini boleh melakukan apa sahaja mengenai kemampuan web. WordPress menggunakan pemalam untuk pilihan pelbagai bahasa.

Weebly

Siapa yang disyorkan Weebly?

Weebly menyebut restoran, guru, laman web, perniagaan kecil, dan situs foto, untuk membuat laman web, blog atau kedai dalam talian yang berkualiti tinggi. Direka untuk pemula, Weebly sesuai untuk syarikat kecil dan eCommerce bersaiz sederhana. Weebly seperti WordPress menggunakan pemalam untuk pilihan pelbagai bahasa.

Pendapat Akhir

Dapatkan semua yang anda perlukan untuk laman web dan lebih banyak lagi dengan WordPress, tetapi bersiaplah untuk mempelajari sepenuhnya (kecuali jika anda sudah mempunyai pengalaman). Jangkakan menghabiskan beberapa hari hingga seminggu untuk menubuhkan laman web di WordPress. Dapatkan semua yang anda perlukan tanpa banyak tambahan di Weebly, dan kumpulkan laman web anda dalam beberapa hari (atau kurang). Ia senang disediakan dan senang diuruskan.

Perbezaan Utama Antara Weebly dan WordPress

Perbezaan utama antara platform

Walaupun kedua-dua platform ini mendapat ulasan yang sangat baik (bersama dengan yang buruk) dan mempunyai pengikut yang luar biasa, setiap program dilengkapi dengan beberapa kebaikan dan keburukan yang perlu dipertimbangkan:

WordPress

Kebaikan dan Keburukan WordPress

Kelebihan

 • Kedudukan populariti CMS yang tinggi
 • Fleksibiliti reka bentuk, tema, pemalam, widget, dan SEO yang hebat
 • Muat turun WordPress percuma; bayar hanya untuk nama domain dan hosting
 • Menggunakan halaman dan catatan untuk menguruskan maklumat
 • Sangat baik untuk eCommerce
 • Sangat bagus untuk blog
 • Komuniti sokongan dalam talian sangat besar
 • Boleh menukar tema
 • Kandungan yang boleh dieksport
 • Mesra HTML / CSS
 • Mudah untuk pengaturcara

Keburukan

 • Tema pra-reka bentuk dan responsif akan dikenakan biaya tambahan
 • Banyak plug-in dan add-on berharga lebih banyak
 • Bukan editor drag-and-drop yang mudah (walaupun ini boleh ditambah)
 • Sukar untuk pemula tanpa pengalaman
 • Apa yang anda lihat sebenarnya bukan apa yang anda dapat
 • Sokongan telefon terhad pada platform yang dihoskan sendiri

Weebly

Kebaikan dan Keburukan Weebly

Kelebihan

 • Kedudukan populariti tinggi bersama dengan Squarespace, Wix dan pembangun laman web lain
 • Fleksibiliti reka bentuk, templat tema, dan pemalam yang baik
 • SEO yang baik
 • Editor drag and drop yang mudah; biasanya apa yang anda lihat adalah apa yang anda dapat
 • Akaun percuma tersedia, dan rancangan harga berpatutan dengan nama domain
 • Hebat untuk eCommerce asas
 • Hebat untuk menulis blog
 • Boleh menukar tema
 • Kandungan yang boleh dieksport
 • HTML / CSS mesra hingga tahap
 • Mudah untuk pemula
 • Sokongan telefon pada rancangan tertentu, dan komuniti sokongan yang besar

Keburukan

 • Tema templat minimalis
 • Antaramuka agak terhad dari segi reka bentuk dan penyesuaian (bergantung pada templat)
 • Tiada perkhidmatan e-mel, pencipta buletin, atau import blog
 • Terhad dari segi fungsi canggih yang mungkin diinginkan oleh pengaturcara

Pendapat Akhir

Kebaikan dan keburukan pilihan ini untuk membina laman web yang unggul agak sukar dibandingkan kerana produk ini berada dalam kelas yang berbeza. WordPress adalah CMS pelayan diri platform tinggi berdasarkan platform sumber terbuka sementara Weebly adalah pembangun laman web DIY yang dihoskan sederhana.

Namun, kedua-duanya menawarkan kemampuan luar biasa untuk memenuhi hampir semua orang yang memerlukan laman web. Keputusan sekarang harus cukup jelas tetapi mari kita selesaikan.

Kesimpulan: Platform mana yang sesuai untuk anda Weebly atau WordPress?

Memilih platform Terbaik

Ketika datang ke platform yang anda pilih untuk membina laman web perniagaan atau imej profesional anda, baik WordPress atau Weebly dapat memberikan hasil yang anda inginkan. Walaupun banyak pengguna melihat ciri, harga, dan kemampuan penyesuaian, dalam kes alatan yang berbeza ini, saya akan melihat kemahiran dan pengalaman saya dalam persekitaran yang berkaitan dengan komputer dan Internet..

WordPress

Sebab untuk Memilih WordPress

Sekiranya anda mendapat tahap pengalaman, anda ingin melakukan segala yang mungkin untuk menyokong laman web eCommerce atau blogging lanjutan, dan anda memahami pengekodan sumber terbuka untuk fleksibiliti penuh, pilih WordPress.

Weebly

Sebab untuk Memilih Weebly

Sekiranya anda seorang pemilik perniagaan kecil atau blogger dengan beberapa kemahiran komputer dan anda, ingin merancang laman web dengan cepat dalam antara muka yang mudah digunakan, dengan banyak pilihan eCommerce, pilih Weebly. Anda boleh melakukan sedikit kod HTML jika perlu.

Alternatif untuk WordPress dan Weebly

Terdapat banyak pilihan dari segi platform CMS dan platform pembangun laman web. Berikut adalah beberapa pesaing peringkat teratas:

Pembina Laman Web DIY yang dihoskan: Wix, Squarespace

Platform CMS Dihoskan Sendiri: Drupal, Joomla, Magento

Terdapat banyak tutorial, video, dan ulasan pengguna untuk program ini. Luangkan masa untuk meneroka dan mencari platform yang sesuai untuk kemahiran anda dan sesuai dengan keperluan laman web anda. Bagi kedua-dua produk ini, WordPress dan Weebly, keputusannya agak mudah, kerana tahap pengalaman komputer anda sangat luar biasa. Kami harap kajian ini dapat membantu.

Pembaca, jika ada pertanyaan, fikiran, atau idea yang ingin kami dengar daripada anda. Kami menyedari bahawa platform ini berubah dan diperbaiki secara berkala, dan kami membuka maklumat baru. Sekiranya anda mempunyai pengalaman peribadi dengan WordPress atau Weebly, sila kongsikannya dengan kami.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map