Squarespace vs WordPress: Mana Yang Harus Anda Pilih?

Memilih pembangun laman web adalah tugas yang cukup sukar, dan membandingkan pembangun laman web Squarespace dan perisian WordPress yang dihoskan sendiri (WordPress.org) menambahkan tahap kerumitan lain untuk memilih pembangun laman web anda, masing-masing yang dihoskan atau dihoskan sendiri..


Pembina laman web yang dihoskan adalah syarikat di mana syarikat menjalankan laman web anda di komputer mereka; pembina laman web yang dihoskan sendiri menyediakan perisian untuk membina laman web anda, tetapi anda harus menjaga perkhidmatan hosting web untuk menjalankan laman web anda untuk anda.

Komplikasi ini memperluaskan soalan biasa untuk bertanya kepada diri sendiri mengenai laman web anda – apa yang anda mahukan darinya dan berapa banyak masa dan usaha yang anda ingin laburkan untuk merealisasikan impian itu – dan memperkenalkan satu set baru.

Sekarang, lebih dari sebelumnya, adalah penting untuk bersikap jujur ​​dengan diri sendiri tentang seberapa kompleks yang anda mahukan laman web anda, betapa mudahnya anda dalam pembuatan dan penyelenggaraannya, berapa sebenarnya anggaran anda dan sama ada anda dapat mengikuti jumlah dolar itu.

Ulasan Squarespace versus WordPress.org kami membimbing anda melalui proses membuat keputusan ini dengan menyoroti persamaan dan perbezaan antara Squarespace yang dihoskan dan WordPress.org yang dihoskan sendiri, dengan menunjukkan kepada anda apa yang terbaik pada setiap produk.

Sepanjang perjalanan, jawapan anda terhadap soalan akan membantu anda dalam memilih pembina laman web terbaik untuk laman web impian anda.

Ini bukan permainan nombor

Terdapat dua sebab utama mengapa melihat nombor untuk Squarespace dan WordPress.org tidak banyak membantu memilih antara mereka. Pertama, Squarespace adalah produk pembangun web, yang membolehkan anda membuat laman web yang cantik.

WordPress.org terutamanya merupakan sistem pengurusan kandungan yang, walaupun anda masih dapat membuat laman web yang sangat menarik, juga membolehkan anda menguruskan sejumlah besar data dengan berkesan dan cekap.

Jadi Squarespace dan WordPress.org dapat memenuhi keperluan yang berbeza. Kedua, nombor WordPress.org menggegarkan orang lain.

Squarespace mempunyai lebih daripada 700,00 laman web di seluruh Internet (pada masa penulisan); ini diterjemahkan menjadi 0.2% dari semua laman web di luar sana, dan 0,4% dari 10,000 laman web teratas seperti yang ditentukan oleh Quantcast.

Yang menarik di sini ialah semua laman web ini mempunyai langganan berbayar kerana Squarespace tidak mempunyai rancangan percuma. Sebaliknya, WordPress.org mempunyai sekitar 17 juta laman web untuk sekitar 5% dari keseluruhan Internet.

Dari 10,000 laman web teratas, sekitar 27% telah dibuat dengan WordPress.org, dan ini terutama dalam bidang perniagaan dan teknologi. Sejauh ini, WordPress.org mempunyai laman web yang paling banyak dari mana-mana sistem pengurusan kandungan di luar sana.

Populariti Pembangun Laman Web kami:

Angka itu menarik dan menunjukkan bahawa bilangan orang dan perniagaan yang mengejutkan menggunakan WordPress.org, dan sejumlah orang yang terhormat telah membina laman web mereka menggunakan Squarespace. Itu sahaja.

Membuat laman web yang indah

Berapa banyak pilihan templat yang anda perlukan?

Kami akan terus mengetahui jumlah templat yang ada:

 • Ruang Squarespace: 52 (jumlah)
 • WordPress.org: beribu-ribu

Berdasarkan nombor sahaja, WordPress.org menang secara langsung. Templat WordPress.org, yang disebut tema, telah dikembangkan oleh kakitangan syarikat, oleh pemaju pihak ketiga dan oleh pereka bebas yang memuat naik templat mereka ke laman WordPress.org.

Beberapa tema asas adalah percuma sementara banyak yang mempunyai harga, biasanya antara $ 50 – $ 100. Kosnya mungkin merangkumi ciri tambahan, sokongan daripada pembangun atau peningkatan. Terdapat tema WordPress.org untuk setiap jenis perniagaan, industri dan keperluan peribadi.

Beberapa pengulas memberi amaran bahawa kualiti templat percuma sering kurang dan pengembang ini tidak mempunyai insentif untuk terus memperbaharui atau memperbaiki bug di dalamnya. Tema berbayar untuk kelas atas, bagaimanapun, sepenuhnya profesional, canggih dan antara laman web yang paling menarik, anda akan pernah melihat.

Lima puluh dua templat Squarespace dibahagikan kepada dua kumpulan. Dua puluh enam templat tersedia untuk laman web biasa dan dua puluh enam untuk muka depan. Halaman sampul adalah satu halaman yang boleh digunakan untuk halaman arahan atau laman satu halaman atau blog.

Semua templat telah dibuat oleh pasukan Squarespace dan direka untuk pengalaman visual, jadi anda perlu mempunyai gambar-gambar indah anda sendiri untuk diimport ke dalamnya atau bersiap untuk membeli gambar stok. Pengulas tertarik dengan kualiti templat Squarespace yang berkualiti tinggi dan canggih.

Membawa pereka dalam diri anda

Mungkin anda tidak dapat menjumpai tema atau templat yang dapat berbicara sepenuhnya kepada anda dan ingin mengubahnya. WordPress.org adalah platform sumber terbuka yang bermaksud bahawa kod mereka terbuka kepada semua orang untuk digunakan dan disesuaikan. Walaupun begitu, terutamanya pemaju tema dan alat yang memanfaatkan ini.

Bergantung pada tema yang anda pilih, anda dapat dengan cepat mengubah ciri standard, fon, warna dan elemen lain dengan pilihan gaya lanjutan. Penyesuaian tema yang lebih maju memerlukan pengetahuan asas, sekurang-kurangnya, mengenai pengekodan HTML dan pengubahsuaian CSS.

Squarespace jauh lebih terhad dalam pilihan penyesuaiannya. Terdapat editor gaya yang kuat yang membolehkan anda menukar fon, warna, kelegapan gambar, gambar latar dan beberapa elemen lain tanpa perlu mengetahui sebilangan pengekodan. Sekiranya anda tahu sedikit mengenai pengekodan, fungsi Pembangun Squarespace membolehkan anda mengedit CSS untuk menyesuaikan laman web anda lebih jauh.

Nampak baik pada telefon bimbit

Sebilangan besar laman web yang dilihat hari ini dilakukan pada peranti mudah alih, biasanya telefon bimbit. Pembina laman web yang bijak membuat penampilan laman web mereka yang sesuai untuk peranti ini. Squarespace melakukan ini secara automatik untuk anda kerana semua templatnya bergerak pantas.

Beberapa tema WordPress.org menawarkan pandangan yang mudah alih, sementara dengan yang lain anda harus menggunakan pemalam untuk memastikan laman web anda berfungsi dengan betul pada peranti mudah alih. Anda mungkin bertanya sama ada anda perlu bimbang tentang ini, jadi ketahuilah bahawa Google lebih suka laman web mudah alih dalam hasil cariannya untuk carian yang dilancarkan dari peranti mudah alih.

Pengambilan Kami:

Ia benar-benar dikendalikan berbanding kemudahan. WordPress.org dan Squarespace menghasilkan laman web yang indah; ini semua berkaitan dengan berapa banyak masa dan usaha yang ingin anda lakukan dan sejauh mana anda bertekad untuk memiliki laman web anda dengan tepat seperti yang anda bayangkan.

Beribu-ribu tema WordPress dan penyesuaian terbuka memastikan bahawa anda dapat memiliki laman web impian anda jika anda bersedia untuk bekerja atau membayar orang lain untuk melakukannya.

Sebagai perbandingan, sejumlah tema dan ciri penyesuaian Squarespace secara drastik mengurangkan pilihan reka bentuk anda, tetapi anda boleh menjadikan laman web anda yang cantik dan berjalan sendiri tanpa mengetahui apa-apa mengenai pengekodan.

Keluk pembelajaran

Antara muka

Di Squarespace dan WordPress, akses ke laman web anda untuk membuatnya dan mengekalkannya adalah dari papan pemuka. Perbezaan utama adalah bagaimana rupa setiap papan pemuka. Papan pemuka Squarespace bersih dan elegan, mencerminkan asas penggunanya dari orang yang tidak berteknologi. Semua boleh dicapai dari satu tempat ini.

WordPress.org menawarkan papan pemuka yang kurang halus, tetapi semua yang boleh anda lakukan ke laman web anda, termasuk menukar pengekodan, tersedia dari sana.

Seret dan lepas

Menyeret dan melepaskan adalah kaedah termudah untuk membina laman web. Anda boleh meletakkan kotak untuk teks, gambar, video, grafik dan sebagainya dengan cara ini. Walau bagaimanapun, beberapa templat lebih ketat daripada yang lain di mana anda boleh meletakkan elemen-elemen ini.

Semua templat Squarespace mempunyai kemampuan seret dan lepas ini, sehingga Anda dapat bermain-main dengan tata letak sejauh templat memungkinkan Anda.

Dengan WordPress.org semuanya bergantung pada tema yang anda gunakan; secara amnya, WordPress.org bukanlah pembangun laman web drag and drop. Beberapa tema premium mempunyai fungsi drag and drop, tetapi anda membayar untuk kemudahan ini.

Tetapi ini adalah WordPress, dan oleh itu anda beralih kepada pemalam untuk menyelesaikan masalah anda. Terdapat pilihan plug-in pembangun halaman drag and drop yang tersedia, dengan ulasan mengenai kejayaan campuran. Anda biasanya masih perlu membayarnya, tetapi tema itu tidak bergantung kepada tema.

WYSIWYG apa?

“Apa yang anda lihat adalah apa yang anda dapat” editor visual “adalah di mana anda akan segera melihat hasil dari perubahan yang anda buat pada teks, gambar, grafik atau elemen lain dari laman web anda. Dengan cara ini, anda dapat melihat bagaimana laman web terbitan anda akan dilihat dan dapat menyesuaikan perubahan anda jika perlu.

Squarespace mempunyai editor WYSIWYG, dan dengan itu anda boleh membuat perubahan pada kandungan anda dengan senang hati dan menyemaknya, semuanya pada skrin yang sama.

Dengan WordPress, ia sedikit berbeza. Untuk melihat perubahan yang anda buat, anda perlu mengklik butang Pratonton dan pergi ke skrin lain untuk melihat halaman web yang diubah. Anda kemudian kembali ke skrin pengeditan untuk menyemak semula perubahan anda, mengulangi ini jika perlu.

Penyelenggaraan

Kedua-dua Squarespace dan WordPress.org terus memperbarui platform mereka untuk meningkatkan keselamatan, memperbaiki bug dan, dalam kes Squarespace, untuk meningkatkan prestasi. Perbezaan antara mereka adalah sejauh mana anda menyedari perkara ini.

Squarespace melakukan semua ini di belakang tabir, dan anda tidak perlu risau tentang apa-apa – semua perubahan yang mereka buat telah diuji sebelumnya dan dimasukkan secara automatik ke dalam sistem Squarespace.

WordPress.org sama teliti dalam membuat perubahan tersebut, tetapi anda mempunyai beberapa penglibatan di sini. Anda menerima mesej di Papan Pemuka apabila perubahan siap digunakan dan kemudian klik butang untuk memasangnya.

Tapi itu baru permulaan. Tema dan semua pemalam anda juga perlu dikemas kini untuk perubahan ini, dan pembangunnya (terutamanya jika mereka bebas) mungkin tidak melakukan ini untuk anda sehingga anda boleh berada di sana sendiri. Tidak melaksanakan perubahan ini dapat mendedahkan laman web anda kepada masalah keselamatan atau prestasi.

Pengambilan Kami:

Squarespace adalah pembangun laman web yang lebih mudah digunakan, dengan keluk pembelajaran yang kecil; drag and drop benar-benar membuat perbezaan. Walaupun dapat membuat laman web asas di WordPress.org dengan cepat, ia pasti tidak akan mempunyai faktor yang sama.

Ciri-ciri masing-masing

Melihat set ciri Squarespace dan WordPress.org menyoroti asal usulnya. Squarespace dirancang dari awal untuk menjadi platform penerbitan digital yang kaya dengan ciri, merangkumi banyak perkara yang mungkin ingin dilakukan oleh sesiapa sahaja di laman web.

Sebaliknya, WordPress.org berkembang dari aplikasi blogging yang sangat berjaya dan membuka kod sumbernya kepada orang ramai, mendorong para pembangun untuk menulis plugin yang diperlukan untuk evolusinya kepada pembangun laman web apa sahaja-yang anda perlukan-kami-dapatkan.

Kelenturan alat

Perbezaan falsafah antara Squarespace dan WordPress.org dilihat pada fleksibiliti alat pembinaan laman web mereka.

Squarespace menyediakan banyak pilihan aplikasi dan widget dalaman yang mereka buat, uji dan pasang. Ini adalah alat yang anda gunakan untuk menyesuaikan laman web anda, dan ia berfungsi dengan baik – tetapi ini adalah satu-satunya alat yang boleh anda gunakan.

WordPress.org juga menyediakan beberapa alat asas untuk anda tetapi di luar ini terdapat puluhan ribu pemalam (percuma dan tanpa bayaran) yang tersedia untuk membina laman web anda. Ini mungkin kelihatan seperti kebebasan yang tidak terikat, tetapi berhati-hatilah: tidak semua pemalam bermain dengan baik dan konflik antara mereka, atau dengan tema anda, mungkin memerlukan sedikit masa untuk mengetahui.

Hosting dan Keselamatan

Di sinilah perbezaan yang dihoskan berbanding yang dihoskan sendiri adalah yang paling jelas.

Squarespace menghoskan laman web anda yang melibatkan memastikan ia berjalan di pelayan mereka dan menjaga keselamatan, baik fizikal dan digital. Squarespace memastikan templatnya terkini dengan piawaian web terkini, bahawa laman web anda tidak diretas, dan menguruskan platform mereka, sehingga semua laman web tersebar di seluruh rangkaian pelayan mereka.

Dengan WordPress.org anda bertanggungjawab untuk mencari perkhidmatan hosting web untuk laman web anda. Anda mesti mendaftar untuk akaun hosting web sebelum memuat turun perisian WordPress.org.

Sebilangan besar penyedia hosting web mempunyai butang pemasangan 1 klik untuk WordPress yang memudahkannya. Untuk mendapatkan nasihat mengenai memilih perkhidmatan hosting web terbaik untuk anda, periksa ulasan kami mengenai penyedia tersebut.

Domain tersuai

Anda tidak perlu memiliki nama domain khusus jika memilih Squarespace sebagai pembangun laman web anda, kerana anda mempunyai pilihan untuk memiliki sub-domain dari jenis Yoursitename.squarespace.com.

Namun, jika anda menghadapi masalah merancang laman web yang hebat, anda harus mempertimbangkan domain khusus, yang percuma dengan rancangan Squarespace tahunan.

Perkhidmatan hosting web WordPress anda akan mengharapkan anda memiliki nama domain anda sendiri tetapi mungkin menawarkan potongan atau bahkan nama domain percuma dengan rancangan tertentu.

SEO

Sekali lagi, WordPress memberikan fungsi yang serius melalui penggunaan pemalam, kali ini dalam bidang pengoptimuman enjin carian. Sekiranya SEO menjadi keutamaan untuk perniagaan anda, maka pertimbangkan pilihan paling maju yang mengingatkan anda tentang kata kunci apa yang anda sasarkan dan pastikan halaman anda dioptimumkan.

Fungsi SEO Squarespace lebih asas. Mereka membolehkan anda mengoptimumkan semua asas untuk keseluruhan laman web anda dan setiap halaman, sehingga mudah diindeks oleh mesin pencari. Tambahan yang berguna ialah Squarespace membuat peta laman secara automatik untuk diserahkan kepada Google.

e-Dagang

Perbezaan antara penawaran e-Dagang WordPress dan Squarespace boleh dilakukan sama ada anda melihat diri anda sebagai peneraju sebuah megastore besar atau sebuah syarikat kedai sudut yang lebih sederhana.

Sekiranya anda bermimpi memiliki pasar raya dalam talian anda sendiri, lengkap dengan pelbagai jenis produk yang tidak terhitung, semuanya teratur dan dilabel dengan rapi dan siap dihantar ke seluruh pelosok dunia, maka WordPress mempunyai pemalam yang dapat melakukan ini untuk anda.

Mulakan dengan memilih tema yang direka khusus untuk e-Dagang dan pergi dari sana, memilih pemasaran afiliasi, pengurusan inventori, pemalam invois dan penghantaran dan pemproses pembayaran yang anda mahukan.

Untuk mendirikan kedai di Squarespace cukup seret dan lepaskan elemen Blok Produk ke laman web Squarespace anda. Keranjang belanja Squarespace digabungkan sepenuhnya ke dalam laman web, baik dari segi rupa, dan fungsi; pelanggan tetap berada di laman web anda semasa proses pembayaran sehingga anda dapat mengawal keseluruhan pengalaman membeli-belah mereka.

Walau bagaimanapun, rancangan perniagaan kos rendah membatasi jumlah produk yang dapat anda jual di kedai anda, dan anda hanya boleh menggunakan Stripe sebagai penyedia perkhidmatan pembayaran anda.

Platform blogging

Walaupun anda dapat menyiapkan blog yang menarik dan berfungsi di WordPress dan Squarespace, WordPress memulakan hidup sebagai platform blog yang dikaji dengan baik dan digunakan secara meluas.

Squarespace sangat baik dalam menawarkan semua blok kandungan blog standard (gambar, video, teks, audio, dll.) Dan mempunyai sokongan Podcast serta tag dan sokongan kategori. Anda juga boleh mengimport blog yang ada ke Squarespace. Walau bagaimanapun, WordPress menang dengan banyak ciri blognya, dan ia mempunyai semua jenis plug-in yang memperluas ini dan menambah banyak yang baru.

Pengurusan kandungan

Sekali lagi, di sinilah WordPress.org unggul kerana asalnya dalam pengurusan kandungan. Sekiranya anda berurusan dengan sejumlah besar kandungan, menyemak semula kandungan sebagai sebahagian daripada pasukan atau perlu menjaga laman web bersama dengan orang lain, maka WordPress.org adalah pilihan terbaik untuk anda.

Squarespace menawarkan fungsi pengurusan kandungan yang sama dengan pembangun laman web biasa yang lain, tetapi tidak dirancang untuk menangani sejumlah besar maklumat.

Pemalam dan aplikasi

Menentukan nombor sekali lagi, untuk pemalam dan aplikasi kali ini:

Ruang Squarespace: 0         WordPress.org: sepuluh dalam seribu

Squarespace bukanlah penyelesaian sumber terbuka, jadi hanya pasukan pengembangan Squarespace sendiri yang bertanggungjawab untuk templat dan alat mereka. Kelemahannya ialah anda hanya boleh menggunakan apa yang mereka berikan kepada anda; keburukannya adalah bahawa semua alat berkualiti tinggi, diuji dengan baik dan akan berfungsi di platform Squarespace. Anda tidak perlu risau tentang konflik atau kemalangan.

Sebagai platform sumber terbuka, WordPress.org mempunyai perpustakaan dengan pautan ke puluhan ribu aplikasi dari semua jenis. Di samping itu, anda bebas menulis dan melaksanakan sendiri, malah menjualnya (atau memberikannya) melalui laman web mereka.

Kelemahannya ialah mungkin ada sekurang-kurangnya satu, jika tidak lebih banyak aplikasi untuk apa sahaja yang dapat anda impikan, dan itu juga kelemahannya. Sangat mudah untuk terbawa-bawa dan membina laman web yang penuh dengan loceng dan wisel yang boleh menurunkan prestasinya.

Kelemahan lain adalah bahawa kualiti alat ini sering tidak diketahui, walaupun membaca ulasan pengguna akan membantu.

Sandaran dan Pengeksportan

Dihoskan berbanding hosting sendiri kembali berfungsi dalam hal membuat sandaran dan mengeksport laman web anda. Squarespace membuat sandaran laman web anda secara berkala, dalam masa nyata dan berkala.

Squarespace juga menyediakan alat untuk anda mengeksport laman web anda, dan tidak semua pembangun laman web memberikan pilihan ini. Tidak semua boleh dieksport; contohnya, halaman produk, halaman album, blok teks, audio dan video tidak akan dijumpai.

Dengan WordPress, sandaran dan eksport hanya bergantung pada dasar perkhidmatan hosting web anda. Banyak penyedia hosting web menawarkan perkhidmatan sandaran terhad, tetapi kami mengingatkan anda bahawa adalah lebih selamat untuk menganggap tanggungjawab anda untuk membuat sandaran laman web anda sendiri.

Statistik laman web

Di dalam Squarespace terdapat analitik yang memberikan statistik masa nyata anda mengenai trafik setiap jam, harian, mingguan dan bulanan, termasuk penggunaan dari orang yang mempunyai peranti mudah alih. Anda juga boleh memasukkan Google Analytics untuk melengkapkan gambar dengan maklumat mengenai pelawat laman web.

Dengan laman web WordPress, terdapat banyak pemalam untuk statistik laman web mengenai apa sahaja yang mungkin anda ingin ketahui.

Pengambilan Kami:

Squarespace mempunyai sekumpulan ciri yang lengkap dan padat yang merangkumi hampir semua perkara yang diperlukan oleh laman web biasa. Sekiranya anda mencari semua jenis fungsi dan ayah untuk laman web anda, maka laman WordPress, melalui penggunaan pemalam, adalah gua khazanah Aladdin yang sebenar.

Dan kos untuk semua ini

Kos yang diperlukan untuk menyiapkan dan menjalankan laman web anda adalah permainan angka, di mana anda harus sangat memperhatikan anggaran anda dan rajin mematuhinya. Kami akan mulakan dengan pilihan yang mudah dikendalikan.

Kos laman web Squarespace

Squarespace mempunyai lima rancangan berbeza untuk dipilih, tiga untuk laman web peribadi dan dua rancangan e-Dagang. Tidak ada rancangan percuma, tetapi Squarespace menawarkan percubaan 14 hari percuma sehingga anda boleh berlatih membina satu halaman, laman web luar talian. Untuk menghidupkan laman web anda, anda perlu mendaftar rancangan.

Pada masa penulisan, rancangannya berkisar dari laman web satu halaman dengan harga $ 7 sebulan hingga halaman tanpa had untuk $ 26 sebulan, untuk langganan dari bulan ke bulan. Anda mendapat lebih banyak ciri dengan rancangan yang lebih mahal.

Dua rancangan e-Dagang khusus adalah untuk kedai asas dan kedai yang lebih mantap, walaupun anda boleh menjual produk kecuali pelan peribadi paling asas.

Sekiranya anda membayar terlebih dahulu untuk langganan tahunan, kos bulanan akan turun, dan anda akan menerima domain khusus percuma. Jangan lupa bahawa hosting termasuk dalam kos ini – yuran bulanan anda merangkumi semuanya.

Kos laman web WordPress

Kami membahas secara terperinci dengan Squarespace untuk menyoroti perbandingan dengan laman WordPress. Kos CMS WordPress ialah $ 0. Betul; percuma – tetapi hanya untuk perisian.

Inilah perkara lain yang perlu anda belanjakan:

 • Perkhidmatan hosting web: rancangan bulanan atau tahunan
 • Nama domain: kos tahunan; beberapa perkhidmatan web hosting memberikan ini percuma dengan rancangan tahunan
 • Tema WordPress: percuma atau dengan kos
 • Pemalam: percuma atau dengan kos
 • Pemalam SEO: penting jika kedudukan tinggi dalam enjin carian adalah kunci untuk perniagaan anda
 • Masa anda: ada nilai $ yang dikaitkan dengan ini jika anda melakukan kerja sendiri, terutamanya jika
 • ada keluk pembelajaran
 • Perkhidmatan pembangunan laman web WordPress: bayaran untuk menggaji seseorang agar laman web anda terus berjalan (pilihan)
 • Penyelenggaraan: masa anda atau $$ untuk mengikuti kemas kini, menyelesaikan masalah, dll

Pengambilan Kami:

Itu semua bergantung pada bagaimana anda melihatnya dan seberapa mahir anda dalam membina dan menyelenggara laman web. Terdapat membayar jumlah dolar yang diketahui setiap bulan dengan Squarespace atau yuran hosting bulanan yang rendah dan masa anda sendiri jika anda dapat DIY laman web WordPress anda.

Sebaliknya, jika anda merasa tidak memiliki semua kemahiran teknikal yang anda perlukan dan kadangkala akhirnya boleh mengambil seseorang, terdapat sejumlah laman WordPress yang tidak diketahui atau jumlah wang yang dapat diramalkan setiap bulan dengan Squarespace.

Laman web yang sangat menarik

Kedua-dua Squarespace dan WordPress CMS mempunyai pengguna berprofil tinggi dengan laman web yang direka secara profesional dan banyak pengguna yang telah merancang sendiri.

Laman Web Squarespace

Laman web rasmi The Dixie Chicks.
http://www.dixiechicks.com/

fikir kopi menggunakan laman web mereka sebagai laman pendidikan dan kedai.
http://www.thinkcoffee.com/

Logam dan madu adalah blog yang menggunakan foto yang indah dalam catatan mereka.
http://www.metalandhoney.com/

Laman Web WordPress

Ringling Bros. dan Barnum dan Bailey Circus menggunakan pelbagai elemen halaman yang berbeza.
https://www.ringling.com/

TechCrunch adalah blog teknologi.
http://techcrunch.com/

Cutest Paw adalah laman web gambar haiwan kesayangan.
http://www.cutestpaw.com/

Tolonglah ketika anda memerlukannya

Tidak dapat dielakkan bahawa, tidak kira betapa mudahnya menggunakan pembangun laman web, anda memerlukan bantuan kadang-kadang. Terdapat pertolongan untuk kedua-dua masalah WordPress.org dan Squarespace semasa anda memerlukannya tetapi dengan cara yang berbeza.

Squarespace mempunyai pasukan sokongan pelanggan terpusat yang terletak di Amerika Syarikat. Anda boleh menghubungi mereka melalui e-mel 24/7 atau sembang langsung dari jam 3 pagi hingga 8 malam EST – tidak ada sokongan telefon. Squarespace komited untuk menjawab soalan e-mel dalam masa satu jam setelah menerimanya.

Pasukan sokongan Squarespace juga telah mengumpulkan banyak pengetahuan mengenai tutorial video, artikel, dan tangkapan layar langkah demi langkah untuk membantu anda. Anda juga boleh meminta bantuan pengguna Squarespace lain di forum komuniti.

Dengan laman WordPress, sokongan pelanggan anda adalah komuniti besar pengguna WordPress.org yang lain, kerana WordPress.org sendiri tidak memberikan sokongan apa pun.

Yang mengatakan, ada banyak artikel, video, Soalan Lazim, forum, panduan dan sebagainya untuk mencari bantuan. Ini adalah masalah (memakan masa) untuk mencari tempat yang tepat untuk mencari jawapan yang berguna untuk soalan anda.

Terdapat juga penyedia hosting anda untuk masalah hosting web, mungkin pembangun anda untuk masalah dengan pemalam atau tema anda, atau mungkin sokongan laman WordPress anda jika anda telah mengupah seseorang untuk menjaga laman web anda. Sokongan ada di luar sana; hanya masalah mencari orang yang tepat pada masa yang tepat.

Pengambilan Kami:

Adakah anda cukup yakin untuk melakukannya sendiri atau anda lebih suka mendapat sokongan pelanggan di hujung kotak telefon / e-mel / sembang langsung?

Pengguna yang disyorkan

Sekarang, anda telah memahami perbezaan antara pembangun laman web yang dihoskan dan dihoskan sendiri.
Kedua-dua pembangun laman web menyatakan bahawa sesiapa sahaja boleh menggunakan produk mereka dengan mudah.

Tetapi di luar persoalan kemampuan teknikal, ada beberapa masalah penting lain yang harus dipertimbangkan dalam memilih antara Squarespace dan WordPress CMS.

Templat Squarespace sangat berat pada foto dan grafik. Kategori templat yang disediakan oleh Squarespace merangkumi pemuzik, restoran dan perkahwinan, semuanya intensif secara visual.

Sekiranya anda merancang untuk membuat laman web berasaskan teks, pilihan templat terhad Squarespace tidak sesuai untuk anda dan, ingat, terdapat penyesuaian terhad. WordPress.org mempunyai pelbagai susun atur dan reka bentuk templat yang jauh lebih luas.

Pilihan anda mungkin bergantung kepada seberapa banyak kawalan yang anda mahukan di laman web anda. Mengawal reka bentuk; mengawal siapa yang menghoskannya; mengawal seberapa besar jumlahnya dan apa yang anda boleh masukkan ke dalamnya. Dalam kes ini, WordPress.org adalah cara yang tepat.

Sekiranya kemudahan lebih menjadi masalah dengan anda – bina laman web dengan cepat dan mudah dan jangan risau lagi – maka Squarespace adalah pilihan anda.

Sekiranya anda meragui kemampuan reka bentuk anda atau, sebaliknya, tahu bahawa anda mempunyai terlalu banyak idea dan perlu dikemas kini, struktur Squarespace akan sesuai dengan anda.

Sebagai alternatif, jika anda suka dengan kebebasan dan tahu bahawa anda dapat memenuhi anggaran anda dan tidak berlebihan dengan plugin, WordPress.org adalah taman permainan anda.

Perbezaan utama

Sekiranya anda masih terbelah antara Squarespace dan WordPress.org, berikut adalah ringkasan perbezaan asas, baik kebaikan dan keburukan, antara kedua pembangun laman web.

Ruang Squarespace

 • Harga termasuk semua
 • Semua dalam satu; semuanya dijaga
 • Koheren dan terkawal
 • Seret dan lepas
 • Fungsi terhad
 • Kesesuaian terhad
 • Pilihan templat terhad, condong ke arah reka bentuk visual
 • Tidak ada pengekodan yang terlibat
 • Sokongan 24/7
 • Kos yang boleh diramalkan

CMS WordPress

 • Perisian adalah percuma; hosting berharga wang dan segala yang melebihi itu percuma atau dengan bayaran
 • Pemalam campuran dan padan; blok bangunan
 • Keluk pembelajaran
 • Pengetahuan pengekodan adalah aset yang serius
 • Kos tidak semestinya dapat diramalkan
 • Fungsi yang meluas melalui pemalam
 • Boleh disesuaikan sepenuhnya melalui kod sumber terbuka
 • Seret dan lepas bergantung pada tema atau pemalam
 • Sokongan dari rakan sebaya; mungkin sukar untuk mencari jawapan yang anda perlukan

Membuat pilihan anda

Sekarang anda mungkin berseri-seri dan semuanya bersemangat dengan kebebasan dan kawalan yang diberikan oleh WordPress.org kepada anda dalam membina laman web anda, dan anda bersedia untuk memikul semua tanggungjawab yang disertakan dengan menggunakan WordPress.org. Atau mungkin anda lebih yakin bahawa kemudahan dan jangkaan sesuai untuk anda, dan anda menyukai semua ciri Squarespace.

Atau mungkin anda berada di suatu tempat di tengah. Anda tahu bahawa anda bukan orang WordPress.org, tetapi anda masih tidak pasti mengenai Squarespace, kami juga dapat membantu anda dengan itu. Baca ulasan perbandingan kami di Wix vs. Squarespace, atau Wix vs. Weebly, dua pembangun web dihoskan yang sangat popular yang menawarkan anda sebahagian besar ciri dan fungsi yang sama seperti Squarespace, tetapi sedikit berbeza, masing-masing dengan cara mereka sendiri.

Sekiranya anda adalah pengguna Squarespace atau CMS WordPress, kami ingin mengetahui pengalaman anda daripada anda. Atau mungkin anda mempunyai pertanyaan atau pemikiran mengenai pembangun web yang dihoskan berbanding yang dihoskan sendiri secara umum yang ingin anda jalankan oleh kami. Hantar mereka masuk.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map