25 Pengaruh Reka Bentuk Web yang Perlu Anda Ketahui dan Ikuti

APA YANG MEMBUAT REKABENTUK WEB YANG BAIK?

Jawapannya hari ini berbeza daripada hanya beberapa bulan yang lalu. Teknologi dan pengalaman pengguna menuntut laman web mengalami perubahan dan kemas kini yang berterusan. Satu-satunya cara untuk terus mengikuti perkembangan adalah dengan mengetahui apa yang menjadi trend reka bentuk seterusnya.


Sebilangan orang mempunyai kemampuan untuk meramalkan apa yang akan berlaku. Yang lain mengambil tren tersebut dan menulis kod untuk mewujudkannya. Mereka dikenali sebagai influencer.

Ketahui masa depan reka bentuk web dari pakar

Berikut adalah senarai peneraju reka bentuk Web yang cukup murah hati untuk berkongsi apa yang akan datang. Ikuti mereka dan ikuti gelombang reka bentuk web semasa. Apa yang akan anda pelajari baik untuk pelawat laman web, dan lebih baik lagi untuk perniagaan anda.

Jeffrey Zeldman

Foto Jeffrey Zeldman

Mengapa dia berpengaruh: Zeldman dijuluki “King of Web Standards” oleh Minggu Perniagaan. Dia adalah orang pertama yang dimasukkan ke dalam Dewan Kemasyhuran Interaktif SXSW pada tahun 2012. Ikuti blognya untuk melihat trend reka bentuk industri semasa yang perlu diberi perhatian. Dia cepat menunjukkan apa yang penting, dan apa yang baru.

Cari dia dalam talian di: zeldman.com
Ikut dia: @zeldman

Vitaly Friedman

Foto Vitaly Friedman

Friedman adalah ketua pengarang Majalah Smashing, di mana dia menulis tentang apa yang menjadikan kandungan cantik. Cari catatannya di Smashing Magazine jika anda mahukan pandangan mengenai masalah UX, front-end, dan prestasi. Vitaly juga berlari bengkel reka bentuk Web dalam talian.

Cari dia dalam talian di: Majalah Smashing
Ikut dia: @smashingmag

Chris Coyier

Foto Chris Coyier

Sekiranya ada kaitan dengan reka bentuk yang dihasilkan oleh CSS, Chris Coyier berada di atasnya. Dia suka melepak dan menyumbang di CodePen. Dia mengasaskan laman web dengan Alex Vazquez dan Tim Sabat. Lihat laman web ini jika anda memerlukan bantuan untuk mengeluarkan bug dari kod anda.

Cari dia dalam talian di: CodePen
Ikut dia: @chrisCoyier

Mike Monteiro

Foto Mike Monteiro

Imej terang yang memberi salam kepada anda Reka bentuk keldai adalah bukti bahawa kumpulan ini serius dalam reka bentuk web. Penyumbang Mule menulis mengenai reka bentuk dengan semangat yang sama. Ini adalah syarikat reka bentuk Mike, dan dia adalah salah satu penyumbang utama. Jangan berharap untuk melihat tutorial. Mike dan rakan-rakan penulisnya memberi tumpuan kepada pengalaman mereka bentuk laman web.

Cari dia dalam talian di: Reka bentuk keldai
Ikut dia: @monteiro

Chris Spooner

Foto Chris Spooner

Spooner memulakan blog ini untuk membantu orang meningkatkan kemahiran reka bentuk mereka. Anda akan menemui 3 jenis kandungan utama. Artikelnya ditulis untuk berkongsi teori dan inspirasi. Tutorial bertulis dan video memberikan panduan langkah demi langkah. Terdapat juga percuma untuk digunakan dalam reka bentuk anda sendiri.

Cari dia dalam talian di: Grafik Sudu
Ikut dia: @chrisspooner

David Walsh

Foto David Walsh

“Saya tidak merancang laman web,” kata Walsh, “Saya membuatnya berfungsi.” Dia menunjukkan kepada anda bagaimana di blognya, di mana dia mengajak anda untuk ikut dengannya ketika dia menulis mengenai eksperimen dalam reka bentuk. Kepakaran David berasal dari masa yang dihabiskan sebagai Pembangun web kanan Mozilla. Anda akan menemui demo dan tutorial, serta catatan blognya.

Cari dia dalam talian di: DWB
Ikut dia: @davidwalshblog

Dave Shea

Foto Dave Shea

Apa yang anda lakukan dengan pengalaman yang diperoleh daripada mengerjakan projek untuk Google, CNet, dan Universiti New York? Sekiranya anda pemurah seperti Dave Shea, anda kongsikan kepada orang lain. Dia mengumpulkan projeknya dan menyusunnya mengikut subjek. Anda ingin memfokuskan pada dua subjek terbaharu dan terkini. Mereka paling relevan dengan reka bentuk.

Cari dia dalam talian di: Dave Shea
Ikut dia: @mezzoblue

Steven Snell

Foto Steven Snell

Beberapa laman web semurah dengan alat yang anda perlukan untuk menjayakan perniagaan dalam talian anda. Steven Snell dan pasukan menggunakan blog dan kawasan lain untuk memberikan nasihat reka bentuk. Anda juga akan menemui sumber dari templat reka bentuk hingga kod. Gunakan navigasi di bahagian atas untuk melihat semua topik.

Cari dia dalam talian di: Reka Bentuk Vandelay
Ikut dia: @stevensnell

Ronald Bien

Foto Ronald Bien

Bien adalah Ketua Pegawai Eksekutif dan pengasas laman web Naldz Graphics. Lebih 41,000 pengikut datang ke laman web untuk mendapatkan nasihat dan tutorial mengenai reka bentuk web. Ronald dan sekumpulan penulis merangkumi keseluruhan bidang reka bentuk, tetapi mereka mempunyai fokus pada tema WordPress. Artikel diisi dengan contoh grafik, dan penulisannya tidak diisi dengan jargon.

Cari dia dalam talian di: Grafik Naldz
Ikut dia: @naldzgraphics

Jason Santa Maria

Foto Jason Santa Maria

Ini adalah laman web peribadi Vox Media pengarah reka bentuk eksekutif. Jason percaya bahawa kandungan harus menentukan reka bentuk. Laman webnya adalah eksperimen ke arah seni dalam talian. Dia peminat reka bentuk cetakan tradisional, jadi laman webnya mempunyai rasa konservatif. Jangan biarkan itu memperbodohkan anda. Jason dan penulis tetamunya menangani semua topik reka bentuk terkini.

Cari dia dalam talian di: Jason Santa Maria
Ikut dia: @jasonantamaria

Doug Bowman

Foto Doug Bowman

Bercakap tentang silsilah. Bowman adalah peneraju reka bentuk visual Google, dan kemudian pengarah kreatif Twitter. Hari ini, dia adalah ketua Stopdesign. Dia menggunakan blognya untuk menulis mengenai reka bentuk, tipografi, dan alat yang diperlukan untuk melakukannya di Web. Sebilangan besar catatan mengenai penyelesaian reka bentuk dan hasil yang dia dan pasukannya tentukan untuk pelanggan.

Cari dia dalam talian di: Reka Bentuk Berhenti
Ikut dia: @hentikan

Mark Ford

Foto Mark Ford

Anda akan mempunyai banyak persamaan dengan Mark Ford jika anda seorang pengusaha bootstrap. Itulah cara dia bermula pada tahun 2007 dengan perniagaan dalam talian pertamanya. Hari ini, dia mempunyai lebih daripada 1,000 pelanggan yang menggunakan perkhidmatan laman webnya. Mark menggunakan miliknya blog untuk berkongsi apa yang telah dipelajari oleh syarikatnya mengenai reka bentuk laman web. Gunakan navigasi di bahagian atas untuk mencari topik tertentu.

Cari dia dalam talian di: reka bentuk laman web merah
Ikut dia: @RedWebDesign

Cameron Moll

Foto Cameron Moll

Semua kerja dan tanpa permainan mengubah kita semua menjadi drone. Beristirahatlah dari usaha reka bentuk anda dan nikmati sedikit kesenangan. Cameron Moll membuat reka bentuk dari jenis. Dia tidak banyak bercakap di laman webnya. Ini semua mengenai gambar yang dibuat dengan teks bergaya. Anda boleh membeli banyak dari apa yang dia paparkan di laman webnya. Beberapa kepingan yang lebih popular habis dijual.

Cari dia dalam talian di: Struktur mengikut Jenis
Ikut dia: @cameronmoll

Nicholas Felton

Foto Nicholas Felton

Felton adalah salah seorang pereka utama Garis masa Facebook. The New York Times dan The Wall Street Journal telah memaparkan profilnya dalam penerbitan mereka. Semua perhatian ini adalah kerana bakat Felton untuk menerjemahkan data ke dalam reka bentuk yang bermakna. Lawati laman webnya untuk melihat koleksi karyanya untuk pelanggan. Sebahagiannya adalah sebahagian daripada koleksi MoMA yang kekal.

Cari dia dalam talian di: Felton
Ikut dia: @feltron

Ethan Marcotte

Foto Ethan Marcotte

Marcotte adalah pengarang buku dan artikel yang produktif. Dia juga menulis blog yang dipanggil Ninja Robot yang tidak dapat dihentikan, Perkara Web Dalam Talian Ethan Marcotte. Artikel yang anda akan dapati di laman web dan blognya dapat membantu anda dalam persilangan kod dan reka bentuk. Dia yakin kedua-duanya harus anggun.

Cari dia dalam talian di: Ethan Marcotte
Ikut dia: @tepuk

Karen McGrane

Foto Karen McGrane

McGrane telah bekerja di laman web sejak tahun 1995. Dia adalah arkitek maklumat pertama yang disewa di Razorfish. Kemudian dia naik ke peringkat untuk menjadi naib presiden dan peneraju nasional bagi bahagian pengalaman pengguna syarikat. Hari ini, dia adalah pengasas dan ketua Bond Art + Science. Blog Karen adalah tentang bagaimana menjadi pereka laman web. Pergi ke sini jika anda mahukan pandangan.

Cari dia dalam talian di: Karen McGrane
Ikut dia: @karenmcgrane

Dan Cederholm

Foto Dan Cederholm

Cederholm adalah pengasas bersama dan pereka Dribbble. Dia menulis 5 buku, 3 daripadanya adalah mengenai CSS. Dan menggunakan blognya untuk menulis mengenai reka bentuk, CSS, markup, dan standard web. Sekiranya ada tema untuk penulisannya, dia yakin pada reka bentuk Web berasaskan standard.

Cari dia dalam talian di: Bit Ringkas
Ikut dia: @simplebits

Andy Clarke

Foto Andy Clarke

Clarke adalah salah satu pereka web terkenal di Inggeris. Dia menulis dua buku mengenai reka bentuk laman web. Dia juga mempunyai podcast selain catatan yang dia sumbangkan ke blog studio reka bentuk laman webnya.

Cari dia dalam talian di: Barang & Tidak masuk akal
Ikut dia: @Malarkey

Sarah Parmenter

Foto Sarah Parmenter

.Majalah net menamakannya sebagai Pereka Tahun Terbaik pada tahun 2011. Sarah adalah individu yang berbakat. Dia menulis mengenai reka bentuk laman web dan menjadi tuan rumah podcast reka bentuk mingguan yang popular. Sekiranya itu tidak mencukupi, dia juga penyanyi dan pelakon profesional. Catatan blognya menghiburkan dan berbual. Anda akan belajar mengenai reka bentuk, dan dunia profesional pereka web.

Cari dia dalam talian di: Sazzy
Ikut dia: @sazzy

Paul Boag

Foto Paul Boag

Boag menawarkannya bakat merancang kebanyakannya kepada organisasi bukan untung. Dia pakar pengalaman pengguna yang membantu organisasi seperti Suruhanjaya Eropah, UCAS, dan Doktor Tanpa Sempadan menyesuaikan diri dengan dunia digital kita yang berubah. Paul tidak mengeluarkan kata-kata. Nasihatnya relevan, dan dia tidak takut untuk memberikan pendapatnya.

Cari dia dalam talian di: boagworld
Ikut dia: @kelaburan

Brad Frost

Foto Brad Frost

Frost adalah pakar strategi dan perancang laman web mudah alih yang berjaya. Anda pernah melihat karyanya jika pernah ke laman web hiburan Mingguan Hiburan. Dia juga merancang elemen mudah alih untuk MasterCard, Verizon, dan Nike. Brad gemar menulis blog, dan banyak catatan terbarunya memperlihatkan kepada anda potongan buku barunya yang akan datang, Reka Bentuk Atom.

Cari dia dalam talian di: frost brad
Ikut dia: @bradfrost

Paul Ireland

Foto Paul Irish

Sekiranya anda menggunakan Penyemak imbas Chrome Google, anda telah menggunakan sebahagian karya Paul. Dia adalah pembangun kelas atas yang sangat suka membuat laman web mudah alih yang seksi. Blog Paul membebaskan perbincangan kecil. Dia masuk ke dalam kod di sebalik reka bentuk. Ini bukan tempat yang baik untuk pemula untuk memulakan. Anda akan berada di syurga jika anda biasa dan selesa dengan pengekodan CSS atau WebKit.

Cari dia dalam talian di: Paul Ireland
Ikut dia: @paulirish

Jonathan Snook

Foto Jonathan Snook

Snook telah meminjamkan bakat pengalaman penggunanya kepada Xero, Shopify, dan Yahoo! Sekarang dia lebih suka bekerja untuk dirinya sendiri. Apabila dia tidak berunding dengan pelanggan, dia akan berkongsi tip dan trik reka bentuk di blognya. Gunakan miliknya arkib pautan untuk mencari topik tertentu.

Cari dia dalam talian di: SNOOK
Ikut dia: @snookca

Christian Heilmann

Foto Christian Heilmann

Heilmann adalah blogger lain yang tidak takut memanggilnya kerana dia melihatnya. Dia meminati HTML5. Sebilangan besar catatannya adalah potongan kod yang dia tawarkan untuk pengalaman pengguna yang lebih baik. Christian juga merupakan poster YouTube yang gemar. Sebilangan besar sumbangan ini berkaitan dengan reka bentuk web. Dan, jika anda tidak mendapat cukup banyak catatan blog dan videonya, dia juga boleh berkongsi kehidupannya gambar.

Cari dia dalam talian di: Christian Heilmann
Ikut dia: @ codepo8

Jeremy Keith

Foto Jeremy Keith

Keith adalah pengasas yang berpangkalan di UK Kosongkan Agensi reka bentuk laman web. Syarikat dari BBC hingga Mozilla telah menggunakan kepakaran rekaannya. Jeremy menyimpan blog yang menjadi bahagian jurnal kehidupan, dan bahagian Nasihat reka bentuk laman web.

Cari dia dalam talian di: adactio
Ikut dia: @adactio

Ikuti, belajar, dan untung!

Pengaruh ini membuka mata dan telinga mereka untuk mengetahui trend reka bentuk baru, jadi anda tidak perlu melakukannya. Nasihat, tutorial, dan contohnya sangat berharga. Apa yang anda pelajari dapat meletakkan laman web anda di barisan hadapan prestasi dan reka bentuk.

Sumber yang mereka tawarkan adalah percuma. Langgan blog mereka atau berhubung dengannya di Twitter.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map