24 najboljših spletnih mest za prenos brezplačnih e-knjig

Če ste stari šolski knjižni črv, ki je postal digitalni, boste verjetno uživali v svojih knjigah, kamor koli greste. Ne glede na to, ali berete v svoji mobilni napravi ali uporabljate bralnik e-knjig, kot je Amazon’s Kindle, je nakup knjig, ki jih želite brati, postal preprost.


Vendar, ali ne bi bilo lepo, če bi lahko knjigo prenesli brezplačno in jo vzeli s seboj? No, ugani kaj? Na internetu obstajajo različni zakoniti brezplačni viri, kjer lahko dobite knjige, ne da bi porabili denar! Ta spletna mesta so ne samo 100-odstotno brezplačna, ampak ponujajo tudi veliko izbiro knjig, ki jih lahko izbirate, ne glede na žanr, ki ga želite.

Ali iščete svoje naslednje odlično branje? Ali že imate v mislih določeno knjigo ali avtorja? Kakor koli, zaponkajte; Sestavili smo seznam 25 najboljših spletnih mest (ne v določenem vrstnem redu), kjer lahko najdete in naložite bogastvo e-knjig popolnoma brezplačno.

1. Projekt Gutenberg

Večina ljudi je že slišala Projekt Gutenberg saj gre verjetno za eno najstarejših digitalnih knjižnic. Spletno mesto vodijo prostovoljci, na njem pa je več kot 50.000 brezplačnih e-knjig. Na voljo so v številnih oblikah, od epub do Kindle-friendly do navadnega besedila. Na voljo je tudi izbor zvočnih knjig, ki poskrbijo za vse vrste bralcev, od tistih, ki jih prostovoljci berejo na glas, do tistih, ki jih računalnik bere.

Spletno mesto pa lahko nekoliko zmede, ker e-knjige gnezdijo za več plastmi navigacije. Kljub temu je to morda še vedno eden najbolj obsežnih brezplačnih virov za e-knjige v spletu.

2. Odprite knjižnico

Odpri knjižnico na voljo je ogromen izbor e-knjig, na voljo pa je več kot 3 milijone brezplačnih e-knjig. Ustvarite lahko svoje lastne sezname e-knjig, ki si jih lahko ogledajo tudi drugi ljudje, in preprosto uporabite e-knjige na svojem predmetu, ki vas zanimajo, s svojim priročnim orodjem za iskanje predmetov. Spletno mesto omogoča branje e-knjig prek spleta v brskalniku ali pa jih lahko prenesete in preberete na kateri koli napravi.

Ker je digitalna knjižnica odprt spletni projekt, uporabnikom omogoča prispevek z dodajanjem e-knjig. V iskalni vrstici lahko poiščete tudi e-knjige po temi, naslovu in avtorju. Najbolj zanimiva funkcija tega spletnega mesta pa je, da vam pomaga najti e-knjige, ki jih želite v javni knjižnici, tako da lahko preprosto dobite tiskano kopijo.

3. Brezplačna knjižnica Baen

Brezplačna knjižnica Baen je spletno mesto, ki se osredotoča predvsem na pisanje fantazij in znanstvene fantastike. Mnogi svojo e-trgovino poznajo po razumnih cenah in uporabniku prijaznih lastnostih, na primer, ni DRM. Uporabniki lahko brez kakršnih koli omejitev kopirajo e-knjige na druge naprave. Ameriški založnik ima ogromno izbire priznanih pisateljev, med njimi Michael A. Stackpole, Lois McMaster in John Scalzi. Vendar so dela manj znanih pisateljev večinoma na voljo za prenos na brezplačnem odseku tega spletnega mesta.

Zanimiva stvar spletnega mesta je, da vse v njegovem katalogu poteka skozi strokovno urejanje, preden postane dostopno na spletnem mestu. Torej, ne glede na to, katero knjigo boste izbrali, bodite prepričani, da je pisanje najvišje možne kakovosti. Še več, če je vaša vojaška znanstvena fantastika žanr, je brezplačna knjižnica Baen mesto, ki ga zagotovo ne bi smeli zamuditi!

4. Brezplačne e-knjige

Prikladno imenovan Brezplačne e-knjige je še eno odlično spletno mesto, na katerega lahko brezplačno prenesete e-knjige. Pravzaprav se lahko celo prijavite in si zagotovite brezplačne e-knjige za vse življenje! Ne glede na to, ali imate radi dramo, romantiko, leposlovje, znanstveno fantastiko ali skrivnostnost, boste tukaj zagotovo našli nekaj zanimivega; v knjižnici spletnega mesta je na tisoče e-knjig različnih zvrsti.

Da bi vam olajšali, spletno mesto navaja 10 najboljših e-knjig v vsaki kategoriji. Ne samo to, ampak lahko tudi skozi ocene in ocene za vsako e-knjigo. Vse to vam bo pomagalo pridobiti privlačno perspektivo tega, kar berejo drugi uporabniki. Ali pa bi si ga lahko preprosto izbrali in se prepričali sami. Potovanje v neznano je vedno navdušujoče!

5. Google Knjige

Google Knjige je uporabno za skeniranje po digitalnih revijah in knjigah, a ste vedeli, da vam storitev omogoča tudi prenos e-knjig? Čeprav je na voljo več milijonov naslovov, lahko tudi brskate in prenašate vse, od sodobnih do klasičnih e-knjig, s spletnega mesta odsek za brezplačne knjige.

Predogled funkcije spletnega mesta je še posebej zanimiv, saj omogoča pokukljanje v najnovejše e-knjige na trgu. In to se lahko izkaže za koristno pri odkrivanju vaše naslednje velike najdbe iz njenih trgovin. Ne glede na to, ali želite e-knjige kupiti ali prenesti brezplačno, je Google Knjige odličen kraj za vse vrste bralcev.

6. 2020ok

2020ok je odlično spletno mesto za iskanje e-knjig, vendar je oblikovanje spletnega mesta zelo slabo. Je nered, zato lahko včasih traja veliko časa, da najdete e-knjigo, ki jo želite brati. Na spletnem mestu so e-knjige o različnih temah, kot so zgodovina, pravo, medicina, poslovanje in naložbe, pa tudi umetnost in fotografija.

Najdete lahko tudi številne računalniške in internetne e-knjige. In če ste mislili, da je to vse, obstaja na tisoče e-knjig o religiji in duhovnosti. Ali iščete določeno e-knjigo? Pojdite na to spletno mesto; zajema skoraj vsako temo.

7. Knjižice

Knjižice je privlačno spletno mesto, ki deluje enako dobro kot na večjih mobilnih napravah. Tako je enostavna za uporabo, če berete na tabličnem računalniku ali pametnem telefonu in vam prihrani težave pri prenosu e-knjig v računalnik. Čeprav je spletna stran na voljo za prodajo e-knjig, ponuja tudi dva brezplačna odseka.

Odsek z javno domeno ima na tisoče brezplačnih e-knjig za prenos. V razdelku o izvirnih knjigah boste našli brezplačne e-knjige, ki so večinoma samozaložbe in vam omogočajo odkrivanje novih avtorjev in njihovih mojstrovin. Zbirka na tej spletni strani je organizirana, kar je velik plus!

8. Veliko knjig

Veliko knjig je prašičja podpora Project Gutenberg in ponuja veliko istih naslovov. Postavitev je sicer lepša, funkcijo iskanja pa je razmeroma lažja za uporabo. Še bolj zanimivo je, da uporabniki, za razliko od drugih brezplačnih spletnih mest e-knjig, lahko naložijo e-knjige v želeni obliki. Sem spadajo možnosti, kot so PDF, eReader, HTML in še več. Spletno mesto je aktivno tudi na Facebooku, kjer redno posodablja novice o najnovejših e-knjigah.

9. FreeBookSpot

Še eno brezplačno spletno mesto e-knjige, FreeBookSpot, ki obsega več kot 90 kategorij, ima na tisoče e-knjig za prenos. Spletno mesto deluje bolj kot baza podatkov; povezala vas bo do brezplačnih e-knjig, ki so na voljo na drugih spletnih mestih. Med različnimi drugimi temami lahko najdete e-knjige, povezane s programiranjem, znanostjo, fantastiko, umetnostjo, šahom in biologijo. Obstajajo zvočne knjige, če raje poslušate branje. Iskanje določene e-knjige je tudi enostavno, z vsebino naprednega iskanja na spletnem mestu.

10. GetFreeEbooks

GetFreeEbooks na voljo je več kot 100 kategorij, ki zagotavljajo, da je za vsakega bralca nekaj. Od klasične literature do inženiringa do knjig o nezemeljih ima spletno mesto vse zajeto. Avtorji lahko na tej strani oddajo tudi svoja dela, bralci pa jih lahko prenesejo brezplačno. Spletno mesto je dobro oblikovano, tako da ga je enostavno uporabljati. Da ne omenjam, z aktivno prisotnostjo v družabnih medijih jih lahko spremljate na njihovih Facebook stran da bi dobili najnovejše posodobitve.

11. Imenik e-knjig

Imenik e-knjig je brezplačno spletno mesto e-knjig, ki ponuja vedno večji seznam prenosljivih zapiskov predavanj, e-knjig in dokumentov. Trenutno ima spletno mesto več kot 9.400 e-knjig med 666 kategorijami. V zgornjih 20 razdelkih je naštetih najbolj priljubljenih (in gledanih) e-knjig med veliko skupino bralcev, v novem razdelku pa boste naleteli na najnovejše dodatke v imenik. Avtorji lahko oddajo in promovirajo tudi svoje e-knjige.

12. Sto ničle

Če ste uporabnik Kindle, Sto ničle naj se pritoži na vas. Na spletnem mestu je na voljo zbirka prodajnih uspešnic Kindle, ki jih je mogoče brezplačno prenesti. Tu ponujajo brezplačne e-knjige, ki zajemajo različne kategorije, od umetnosti do fikcije, do psihologije in mnogih drugih tem. Za prenos in branje teh e-knjig na tabličnem računalniku, pametnem telefonu ali računalniku morate uporabiti Aplikacija za branje Kindle. Vseeno ne skrbite in aplikacija je brezplačna.

13. FreeComputerBooks

Kot že ime pove, FreeComputerBooks ponuja ogromno zbirko brezplačnih e-knjig, povezanih z računalniki. Najdete lahko tudi tehnične, matematične in inženirske e-knjige, pa tudi nekaj priročnih vaj in predavanj. Čeprav je spletno mesto glede oblikovanja osnovno, so teme dobro razvrščene in uporabnikom olajšajo iskanje tega, kar želijo. Na spletnem mestu je 13 glavnih kategorij in več kot 200 podkategorij.

14. BookBoon

Iščete določeno poslovno knjigo ali učni učbenik? Potem pa ne glej naprej BookBoon! Na spletnem mestu je na voljo več kot 1.000 brezplačnih e-knjig, ki pokrivajo različne teme. Medtem ko so učbeniki brezplačni, obstajajo premium načrti za dostop do e-knjig, povezanih s podjetjem. Lahko pa dobite 30-dnevno brezplačno preskusno obdobje, med katerim lahko dostopate do večine.

15. e-knjigaLobby

e-knjigaLobby ima veliko zbirko brezplačnih e-knjig, od izobraževanja, poslovanja, računalništva in umetnosti. Čeprav zbirka ni tako velika, kot bi pričakovali, spletno mesto nadomešča pomanjkanje kakovosti e-knjig, ki so na voljo za prenos. Na spletnem mestu najdete vse kategorije, ki so jih dosegle najvišje število računalnikov in kategorije interneta. Na spletnem mestu je tudi seznam najboljših 10 najbolj gledanih e-knjig, kar vam omogoča boljši pregled nad tem, kaj drugi uporabniki berejo.

16. eBook3000

No, to je zanimivo ime, kajne?? eBook3000 je še eno spletno mesto, ki ponuja na tisoče brezplačnih e-knjig za prenos. Obstajajo e-knjige iz različnih kategorij, kar zagotavlja, da jih je nekaj za vsakogar. Od arhitekture do športa do iger, spletna stran ima vse. Iskalne zmogljivosti so hvalevredne; zagotavljajo natančne rezultate, pomembne za vnesene ključne besede. Da bi olajšali stvari, spletno mesto vidno navaja najbolj priljubljene e-knjige.

17. Ne vem

Ne vem je spletni portal, ki uporabnikom omogoča izmenjavo video posnetkov, poročil, revij, belih knjig in e-knjig za samo-vadbene in izobraževalne namene. Ti materiali so brezplačni za strokovnjake, ki izpolnjujejo pogoje. Na voljo so e-knjige za vrsto kategorij, kot so podjetja, večpredstavnost, inženiring, izobraževanje, tehnologija, spletni razvoj in drugo. Spletno mesto se dnevno posodablja z več sto brezplačnimi e-knjigami, zato bodite prepričani, da boste našli tisto, kar iščete!

18. Scribd

Največja digitalna knjižnica na svetu, Scribd bralcem omogoča odkrivanje novih e-knjig, stripov, zvočnih knjig in še več. Na spletnem mestu je več kot milijon e-knjig! Medtem ko morate za dostop imeti plačilo naročnine, lahko uporabite 14-dnevno brezplačno preskusno različico v svojo korist.

19. Internetni arhiv

Neprofitna knjižnica, Internetni arhiv je dom milijonov milijonov brezplačne programske opreme, glasbe, videoposnetkov in filmov, pa tudi e-knjig. Na tej spletni strani najdete e-knjige v različnih oblikah in jezikih. Pravzaprav je eden najboljših virov za akademske in zgodovinske e-knjige.
Druga brezplačna spletna mesta e-knjige, ki jih morate poskusiti!

20. Knjiga-bot

Book-bot ima več kot 14.000 brezplačnih e-knjig. Sem spadajo nekateri bolj znani, pa tudi dela manj znanih pisateljev.

21. e-knjiga Junkie

e-knjiga Junkie bralcem ponuja številne brezplačne e-knjige, ki obsegajo številne kategorije, za prenos.

22. Planet eBook

Domače e-knjige, povezane s klasično literaturo, Planet eBook ima na voljo več kot 80 zimzelenih klasik.

23. Brezplačno knjižno središče

Brezplačno knjižno središče je spletno mesto, ki ponuja na tisoče povezav za e-knjige, povezane z računalniki, vključno s temami, kot so programiranje, mreženje in drugo.

24. Imenik e-knjig

Iščete visokokakovostne e-knjige? Imenik e-knjig je kraj! Uporabniki lahko dostopajo do tisoč e-knjig z brskanjem po različnih kategorijah ali s pomočjo iskalnega polja.

In s tem, ljudje, naš seznam se konča. Upamo, da vam bo ta seznam odkril nekaj odličnih spletnih mest za prenos brezplačnih e-knjig. Ali obstajajo še kakšna spletna mesta, ki jih uporabljate? Sporočite nam v spodnjem polju za komentar!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map