15 najboljših platform za bloganje za ustvarjanje novega bloga

Kljub nenehnim krikom, da bloganje počasi izumira zaradi novih komunikacijskih metod, kot so socialni mediji, še vedno obstaja ogromno ljudi, ki želijo zagnati lastne bloge ali preiti na boljšo platformo na internetu.


Pravzaprav ne more biti boljšega časa za blog kot zdaj! Tako kot dober stari email, je tudi bloganje živ in zdrav. Status ene najbolj priljubljenih spletnih dejavnosti se ni spremenil, čeprav so dejstva razblinila stališče, da so dnevi bloganja oštevilčeni. Torej, varno je reči, da bloganje, v takšni ali drugačni obliki, že dolgo ne gre nikamor.

Kakšno platformo za bloganje morate uporabiti? Danes je na voljo veliko storitev, ki vam bodo pomagale pri zagonu in upravljanju svojega spletnega dnevnika, zato je izbrati platformo, ki je najbolj primerna za vas. Vseeno ne skrbite; smo raziskali in našteli spodaj (ne v določenem zaporedju) 15 najboljših platform za bloganje:

1. Duh

Če ste minimalist, Ghost so vaše sanje! Z brezskrbnim in čistim vmesnikom lahko vskočite in začnete pisati v katero koli napravo, ki jo uporabljate. Vendar to ne pomeni nujno, da platforma ni močna. Ima celotno tržnico s spektakularnimi temami za vaš blog in vrsto orodij za skupinsko sodelovanje.

Posebej zanimiva je sintaksa funkcije sintakse Markdown na deljenem zaslonu. Odpravlja potrebo po neprekinjenem skoku naprej in nazaj za razliko od mnogih drugih platform tam zunaj. Če imate svoj strežnik, lahko svoj blog gostite brezplačno. Če pa ni, se načrti začnejo od 8 dolarjev na mesec in sežejo do 200 dolarjev na mesec.

2. MarketPress

Tipkovnica
Ena najstarejših platform za bloganje na internetu, Typepad, obstaja že več kot desetletje. Če želite postaviti čudovit blog, brez glavobola pri ravnanju s kodiranjem, gostovanjem ali drugimi tehničnimi stvarmi, je ta platforma namenjena vam. Če pa imate radi programiranje, lahko CSS prilagodite po svojih željah.

Objave lahko preprosto pišete na mobilni napravi, namizju in celo prek e-poštnih sporočil! Poleg tega se lahko pridružite tudi njegovemu pridruženemu programu ali prikažete oglase, da zaslužite svoj blog, kar večina drugih spletnih dnevniških platform ne ponuja. Če na poti potrebujete kakršno koli pomoč, vas je skrbela njegova odlična skupina za podporo strankam. Načrti se začnejo z razumnih 8,95 USD na mesec.

3. WordPress

Ni skrivnost: WordPress je danes najbolj priljubljena platforma za bloganje na svetu! WordPress sam poganja približno 25 odstotkov spletnih mest na svetovnem spletu. Prav tako več kot 48 odstotkov najbolj priljubljenih spletnih mest uporablja WordPress kot svoj sistem za upravljanje vsebin. Morate priznati, da je to nekaj zelo impresivnih števil!

S to platformo je pisanje, objavljanje in upravljanje vsebine neverjetno enostavno. Svoj blog lahko prilagodite tudi z različnimi temami, ki jih je mogoče urejati, in na tisoče vtičnikov, ki vam omogočajo, da naredite skoraj vse. Izberete lahko dve različici WordPress-a, pri čemer vsaka ponuja nekaj drugačnega:

WordPress.org – je brezplačna za uporabo in omogoča gostovanje v vašem spletnem dnevniku.
WordPress.com – brezplačno je za osnovno bloganje, če pa iščete nekaj več kot to, se premijski načrti začnejo pri 99 USD na leto.

4. sidro

Super preprosta platforma za bloganje, Anchor, je tudi ena najhitrejših. Če želite začeti uporabljati platformo, jo prenesite in namestite na svoj strežnik. Program je lahek, zato prostor vsekakor ni problem. Idealno je za napredne blogerje, saj morate za optimalno uporabo platforme vedeti Markdown in HTML.

Prav tako lahko najdete nekaj funkcij povleci in spusti. Omogoča vam dodajanje informacij, predvsem slik, brez težav. Sidro ima na GitHubu tudi ogromno odprtokodno skupnost, katere člani aktivno delijo svoje delo za pomoč drugim. Platformo lahko prenesete brezplačno, lahko pa donirate tudi 5 USD, če ste razpoloženi.

5. Postach.io

Ste že kdaj uporabljali Evernote? Če vam je všeč tisto, kar ponuja digitalni delovni prostor, se boste verjetno počutili enako kot pri Postach.io. Platforma deluje brezhibno z vašim delom v Evernoteju. Ustvarjanje objav na spletnem dnevniku je lažje kot kdajkoli prej. Objavo preprosto označite kot “objavljeno” in bo objavljena na vašem spletnem dnevniku.

Platforma ponuja tudi številne teme, ki jih lahko urejate z računom GitHub. Vse to lahko storite popolnoma brezplačno, vendar se boste morali naročiti na načrt (24,99 USD na leto ali 49,99 USD na leto) za več možnosti in funkcij, ki vam bodo pomagale biti najbolj produktivni.

6. Vijak

Bolt je odprtokodni sistem za upravljanje vsebin, ki ga lahko uporabljamo tako za komercialna kot osebna spletna mesta. Platforma je idealna za blogerje, ki jim je všeč, da imajo neverjeten vmesnik, s katerim lahko sodelujejo, medtem ko se igrajo z zadnjim delom spletnega mesta. Ko naložite Bolt in platformo naložite na svoje strežnike, lahko spremenite skoraj vse. Resnično sanjski CMS za razvijalce, kajne??

Na sprednji strani je platforma popolnoma odzivna, kar je največ, kar trenutno največje platforme za bloganje ne ponujajo. Če imate račun GitHub, lahko delo drugih članov skupnosti brezplačno prenesete. Bolt prav tako omogoča urejanje enostavno in enostavno za urejevalce!

7. Tumblr

Če želite ustvariti blog, kjer lahko preprosto in hitro delite videoposnetke, povezave, slike ali celo svoje naključne misli, je Tumblr odlična možnost. Platforma je preprosta za uporabo, kar vam omogoča, da se z blogerskimi nalogami ukvarjate z lahkoto. S svojimi komponentami družbenih medijev lahko množici izpostavite svojo vsebino tako, da se povežete z milijoni Tumblr uporabnikov.

Če iščete platformo za vključitev v svoje obstoječe podjetje ali osebno spletno mesto, Tumblr morda ni najboljša možnost. Če pa želite postaviti samostojni blog, je ta platforma vredna poskusa. Na voljo je vrsta vrhunskih predlog, najboljše pa je, da je Tumblr popolnoma brezplačen.

8. Hexo

Če želite ustvariti oglaševanje za vaše podjetje, boste verjetno potrebovali bolj napredno platformo za bloganje. Hexo je idealen za ta namen, vendar od vas zahteva dobre veščine kodiranja. Na Markdownu morate opraviti večino dela, in ker Node.js poganja platformo, lahko izkoristite bliskovite hitrosti ustvarjanja hitrosti, ki vam omogočajo, da v nekaj sekundah ustvarite na stotine datotek.

Še en plus uporabe Hexo je njegova aktivna skupnost. Člani aktivno delijo svoje vtičnike in teme na GitHubu, ki ga lahko brezplačno prenesete, če imate račun. Če to iščete, zakaj ne bi poskusili s Hexo? Poleg tega, ker je platforma brezplačna, resnično nimate česa izgubiti.

9. Svbtle

Platforma za bloganje, ki je morda najbolj minimalistična od sklopa, skoraj vsakdo lahko uporablja Svbtle. Njen oddelek za upravljanje je odličen, saj so razvijalci razumeli, kako delujejo blogerji. Na desni strani boste našli vse objave, ki ste jih objavili, na levi pa lahko naštejete ideje, ko pridejo, in na koncu začnete delati na njih.

Kar zadeva pisanje, je vmesnik platforme popolnoma prazen, tako da se lahko med pisanjem osredotočite. Markdown obravnava oblikovanje vaše vsebine! Vendar je pomanjkanje raznolikosti, ko gre za teme, razočaranje. Kljub temu je Svbtle vredno poskusiti, če želite preprost način za svoje blogerske dejavnosti, saj stane le 6 USD na mesec.

10. Kvadrat

Čeprav je Squarespace bolj znan kot graditelj spletnega mesta na enem mestu, platforma ponuja funkcionalnosti in zmogljivosti za bloganje, s katerimi lahko celo največje platforme za bloganje zaslužijo za svoj denar. Ima impresiven sistem sodelovanja v skupini, vrsto privlačnih tem in gostovanje ter analitiko.

Če boste na poti potrebovali kakršno koli pomoč, se 24-urna služba za stranke izkaže za koristno. Podjetje ponuja tudi brezplačno 14-dnevno preizkusno različico, ki vam omogoča uporabo platforme in odločitev, ali ustreza vašim potrebam. Lahko ostanete tudi socialno povezani. Z naborom močnih orodij lahko uvozite, objavljate v ali sinhronizirate z različnimi omrežji socialnih medijev. Načrti se začnejo od 8 dolarjev na mesec.

11. Silvrback

Silvrback prinaša na mizo nekaj novega: Platforma brez težav združuje sprednji in zadnji del bloga. To pomeni, da pri izbiri katere koli njegove teme uporabniškega vmesnika ne bi veljalo le za tisto, kar vidijo vaši bralci, ampak tudi tisto, kar vidite med pisanjem. Čeprav sprememba ni nekaj neverjetnega, dejansko sproži občutek, kot da pišete za svoj blog.

Konec koncev, ne more vsak bloger napisati svoje najboljše s pomočjo dolgočasnega programa za obdelavo besedil. Če spadate v to skupino, si omislite to platformo. Silvrback ponuja tudi nekatere druge funkcije, na primer e-poštno naročnino, ki samodejno pošilja vaše najnovejše objave, in prilagodljivo bio stran avtorja. Načrti se začnejo od 29,99 USD na leto in sežejo do 49,99 USD na leto.

12. Kapljice

Dropplets je še ena platforma za bloganje, ki temelji na Markdownu. To platformo ločuje od drugih na tem seznamu je raven nadzora, ki vam jo daje nad različnimi vidiki vašega spletnega dnevnika. Če želite uporabljati kapljice, boste potrebovali strežnik, ki bo gostil vaš blog. To pomeni tudi, da lahko brezplačno uporabljate to platformo.

Programska oprema ponuja tudi številne vrhunske predloge, ki jih lahko izbirate, s pomočjo katerih lahko vaš blog daje eleganten, eleganten in privlačen videz. Dejansko lahko predloge prilagodite. Če ste razvijalec ali oblikovalec, lahko ustvarite in uporabljate svoje predloge s pomočjo kapljic.

13. Postagon

Preprosta in čista platforma Postagon je idealna za blogerje, ki želijo blog enostavno in hitro nastaviti. Opremljen je s številnimi funkcijami, ki zagotavljajo hvalevredno izkušnjo pisanja in branja. Platforma vam omogoča, da objavljate po e-pošti in celo upravljate s svojimi naročniki in komentarji.

Vendar je pomanjkanje prilagajanja, ko gre za teme, morda največja pomanjkljivost Postagona. Imate samo privzeto temo in nobene možnosti za napredno prilagajanje. Brezplačna preizkusna različica pa vam omogoča, da preizkusite platformo in preverite, ali ustreza vašim potrebam.

14. Posthaven

Posthaven, še ena preprosta platforma za bloganje, ponuja vrsto funkcij, kot so več avtorjev, zasebna spletna mesta, zavarovana z gesli, e-poštne naročnine, samodejno objavljanje na Twitter / Facebook, pa tudi komentarji. Vendar je morda njegova najbolj impresivna funkcija ta, da omogoča pošiljanje po e-pošti z dokumenti, fotografijami, videoposnetki in glasbo.

Platforma ima v pripravi tudi ogromno ponudb, vključno s samodejnim objavljanjem storitev, kot so App.net, zaznamkov in prilagoditvijo CSS / HTML. Posthaven lahko uporabljate za razumnih 5 dolarjev na mesec in “naredi, da traja večno”, kot piše na spletni strani. Tu lahko greste skozi njihovo celotno zastavo.

15. Srednja

Medium je blogerska platforma, ki združuje bloganje s socialnim novinarstvom. To ni samo idealno mesto za hitro prikazovanje vsebine širšemu občinstvu, ampak je tudi izjemno koristno pri iskanju ustreznih člankov in drugih člankov, ki jih drugi blogerji objavljajo o različnih temah. Platforma je še posebej priljubljena zaradi svoje osredotočenosti na vsebine in pisanje brez vsebine.

Kot rečeno, pomanjkanje možnosti prilagajanja je ena pomanjkljivost uporabe te platforme. Če to ni težava in nameravate le pisati objave na spletnem dnevniku, bogate z vsebino, si oglejte Medium. Da ne omenjam, da bodo drugi (s podobnimi interesi) hitro odkrili vaše bloge in kdo bi to na pamet imel? Načrti se začnejo pri 75 USD na četrtino.

In s tem pridemo do konca te objave. To je 15 najboljših platform za bloganje, ki jih lahko uporabite za zagon svojega bloga. Preden dokončno odločite, upoštevajte vse pomembne dejavnike, kot so načrti za cene in funkcije, da boste dosegli želeni uspeh bloganja.
Ali bi želeli uporabljati še kakšne platforme za bloganje? Sporočite nam v spodnjem razdelku za komentarje!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map