24 laman web terbaik untuk memuat turun eBook percuma

Sekiranya anda seorang cacing buku sekolah lama yang sudah digital, kemungkinan anda menikmati kemudahan untuk membawa buku anda ke mana sahaja anda pergi. Sama ada anda membaca di peranti mudah alih anda atau menggunakan pembaca e-book, seperti Amazon’s Kindle, membeli buku yang anda minat baca menjadi mudah.


Namun, bukankah lebih baik jika anda dapat memuat turun buku secara percuma dan membawanya bersamanya? Nah, teka apa? Terdapat pelbagai sumber percuma di Internet di mana anda boleh mendapatkan buku tanpa menghabiskan sedikit pun! Laman web ini bukan sahaja 100 peratus percuma, tetapi juga menawarkan banyak pilihan buku untuk dipilih tanpa mengira genre yang anda sukai.

Oleh itu, adakah anda mencari bacaan hebat anda yang seterusnya? Atau adakah anda sudah mempunyai buku atau pengarang tertentu? Sama ada cara, geser ke atas; kami telah mengumpulkan senarai 25 laman web terbaik (tanpa urutan tertentu) di mana anda boleh mencari dan memuat turun banyak e-buku secara percuma.

1. Projek Gutenberg

Sebilangan besar orang sudah pernah mendengarnya Projek Gutenberg kerana mungkin merupakan antara perpustakaan digital tertua yang ada. Sukarelawan menjalankan laman web ini, dan ia mempunyai lebih daripada 50,000 eBook percuma untuk dimuat turun. Ini tersedia dalam pelbagai format, dari epub hingga mesra Kindle hingga teks biasa. Ia juga memiliki pilihan buku audio yang melayani semua jenis pembaca, mulai dari buku yang sukarela dibaca hingga yang dibaca oleh komputer.

Walau bagaimanapun, laman web ini sedikit membingungkan kerana eBook terletak di sebalik pelbagai lapisan navigasi. Namun begitu, ia mungkin masih merupakan salah satu sumber percuma yang paling komprehensif untuk e-book dalam talian.

2. Buka Perpustakaan

Buka Perpustakaan mempunyai banyak pilihan eBook untuk dipilih, dengan lebih daripada 3 juta eBook percuma tersedia untuk dimuat turun. Anda boleh membuat senarai e-book anda sendiri, yang juga dapat dilihat oleh orang lain, dan mencari e-book dengan mudah mengenai perkara yang anda minati dengan alat carian subjeknya yang berguna. Laman web ini membolehkan anda membaca e-buku dalam talian di penyemak imbas anda, atau anda boleh memuat turunnya dan membacanya di mana-mana peranti.

Oleh kerana perpustakaan digital adalah projek dalam talian terbuka, ia membolehkan pengguna menyumbang dengan menambahkan e-buku. Anda juga boleh mencari eBook mengikut subjek, tajuk, dan pengarang di bar carian. Walau bagaimanapun, ciri yang paling menarik dari laman web ini adalah membantu anda mencari eBuku yang anda mahukan di perpustakaan awam, sehingga anda dapat dengan mudah mendapatkan salinan cetak.

3. Perpustakaan Percuma Baen

Perpustakaan Percuma Baen adalah laman web yang memfokuskan penulisan fiksyen dan sains fiksyen. Kedai eBooknya terkenal oleh banyak orang kerana harga yang berpatutan dan ciri mesra pengguna, misalnya, tidak ada DRM. Pengguna boleh menyalin eBook ke peranti lain tanpa sekatan. Penerbit Amerika mempunyai banyak pilihan penulis terkenal, termasuk Michael A. Stackpole, Lois McMaster, dan John Scalzi, antara lain. Walau bagaimanapun, ini adalah karya penulis yang kurang terkenal yang kebanyakan anda akan dapat dimuat turun di bahagian percuma laman web ini.

Satu perkara yang menarik mengenai laman web ini adalah segala yang ada di dalam katalognya melalui penyuntingan profesional sebelum tersedia di laman web ini. Oleh itu, mana sahaja eBook yang anda pilih, yakinlah bahawa penulisannya mempunyai kualiti yang setinggi mungkin. Lebih-lebih lagi, jika fiksyen sains ketenteraan adalah genre anda, Perpustakaan Bebas Baen adalah laman web yang pastinya tidak boleh anda lewatkan!

4. eBook percuma

Dinamakan dengan tepat E-book percuma adalah satu lagi laman web hebat di mana anda boleh memuat turun e-book secara percuma. Sebenarnya, anda juga boleh mendaftar untuk mendapatkan e-book percuma seumur hidup! Sama ada anda suka drama, percintaan, fiksyen, sci-fi, atau misteri, anda pasti menemui sesuatu yang menarik di sini; perpustakaan laman web ini menempatkan ribuan eBook dari pelbagai genre.

Untuk mempermudah anda, laman web menyenaraikan 10 eBook teratas dalam setiap kategori. Bukan hanya ini, tetapi anda juga boleh melalui penilaian dan ulasan untuk setiap e-book. Semua ini akan membantu anda memperoleh perspektif menarik mengenai apa yang dibaca oleh pengguna lain. Atau anda boleh mengambilnya sendiri dan melihat sendiri. Perjalanan ke yang tidak diketahui selalu menggembirakan!

5. Buku Google

Buku Google berguna untuk melihat melalui majalah dan buku digital tetapi adakah anda tahu bahawa perkhidmatan ini juga membolehkan anda memuat turun eBook? Walaupun terdapat berjuta-juta judul yang tersedia untuk dibeli, anda juga boleh melihat-lihat dan memuat turun semuanya, dari e-buku moden hingga klasik, dari laman web bahagian buku percuma.

Ciri pratonton laman web ini sangat menarik kerana memberi anda intip ke dalam e-book terkini di pasaran. Dan ini boleh menjadi berguna dalam menemui penemuan hebat anda yang seterusnya dari kedainya. Sama ada anda mahu eBook membeli atau memuat turun secara percuma, Buku Google adalah tempat yang bagus untuk semua jenis pembaca.

6. 2020ok

2020ok adalah laman web yang bagus untuk mencari e-book, tetapi reka bentuk laman web adalah kelemahan besar. Ia berantakan, jadi kadang-kadang memerlukan banyak masa untuk mencari e-book yang anda minat baca. Namun, situs ini memiliki e-buku dengan berbagai topik, seperti sejarah, hukum, perubatan, perniagaan, dan pelaburan, serta seni dan fotografi.

Anda juga boleh menemui banyak eBook komputer dan Internet. Dan jika anda rasa itu sahaja, terdapat ribuan e-book mengenai agama dan kerohanian. Jadi, adakah anda mencari e-book tertentu? Pergi ke laman web ini; ia merangkumi hampir setiap subjek.

7. Buku suapan

Buku suapan adalah laman web menarik yang berfungsi dengan baik pada peranti mudah alih kerana yang lebih besar. Ini menjadikannya mudah digunakan jika Anda membaca di tablet atau telefon pintar dan menjimatkan masalah memuat turun e-book di PC anda. Walaupun laman web ini mempunyai pelbagai eBook yang tersedia untuk dijual, ia juga menawarkan dua bahagian percuma.

Bahagian domain awam mempunyai ribuan e-book percuma untuk dimuat turun. Dan di bahagian buku asal, anda akan menemui e-book percuma yang sebahagian besarnya diterbitkan sendiri, yang membolehkan anda menemui pengarang baru dan karya mereka. Koleksi di laman web ini teratur, yang merupakan nilai tambah yang besar!

8. Banyak Buku

Banyak buku disokong oleh Project Gutenberg dan menawarkan banyak tajuk yang sama. Walau bagaimanapun, susun aturnya lebih bagus, dan fungsi carian lebih mudah digunakan. Apa yang lebih menarik adalah, tidak seperti laman eBook percuma lain, pengguna boleh memuat turun eBook dalam format yang diinginkan. Ini termasuk pilihan seperti PDF, eReader, HTML, dan banyak lagi. Laman web ini juga aktif di Facebook, di mana ia sentiasa mengemas kini berita mengenai e-book terkini.

9. FreeBookSpot

Satu lagi laman web eBook percuma, Potongan Buku Percuma, yang merangkumi 90 kategori, mempunyai ribuan eBook untuk dimuat turun. Laman web ini lebih mirip seperti pangkalan data; ia akan menghubungkan anda ke eBook percuma yang ditawarkan di laman web lain. Anda boleh menemui e-buku yang berkaitan dengan pengaturcaraan, sains, fiksyen, seni, catur, dan biologi, di antara pelbagai topik lain. Terdapat buku audio jika anda lebih suka mendengar bacaan. Mencari eBook tertentu juga mudah, berdasarkan ciri carian lanjutan laman web ini.

10. Dapatkan Buku Percuma

Dapatkan Buku Percuma mempunyai lebih daripada 100 kategori untuk dipilih, memastikan ada sesuatu untuk setiap pembaca. Dari kesusasteraan klasik hingga kejuruteraan hingga buku mengenai makhluk luar angkasa, laman web ini merangkumi semuanya. Pengarang juga dapat menghantar karya mereka sendiri di laman web ini, dan pembaca dapat memuat turunnya secara percuma. Laman web ini direka dengan baik, jadi senang digunakan. Tidak ketinggalan, dengan kehadiran media sosial yang aktif, anda boleh mengikutinya di laman sosial mereka Laman Facebook untuk mendapatkan kemas kini terkini.

11. Direktori E-Buku

Direktori E-buku adalah laman web e-book percuma yang menawarkan senarai nota kuliah, e-book dan dokumen yang boleh dimuat turun yang terus berkembang. Pada masa ini, laman web ini mempunyai lebih dari 9,400 eBook untuk dipilih, merangkumi 666 kategori. Bahagian 20 teratas menyenaraikan e-buku yang paling popular (dan dilihat) di kalangan komuniti pembaca yang luas, sementara di bahagian baru, anda akan menemui penambahan terkini ke direktori. Pengarang juga boleh menghantar dan mempromosikan eBook mereka sendiri.

12. Ratusan Sifar

Sekiranya anda pengguna Kindle, Ratusan Sifar harus menarik perhatian anda. Laman web ini mempunyai koleksi buku terlaris Kindle, yang boleh dimuat turun secara percuma. E-book percuma yang ditawarkan di sini merangkumi pelbagai kategori, dari seni hingga fiksyen hingga psikologi dan banyak topik lain. Walau bagaimanapun, untuk memuat turun dan membaca e-buku ini di tablet, telefon pintar atau komputer anda, anda harus menggunakan Aplikasi pembaca Kindle. Jangan bimbang, dan aplikasinya percuma.

13. Buku Komputer Percuma

Seperti namanya, Buku Komputer Percuma menawarkan banyak koleksi eBook percuma yang berkaitan dengan komputer. Anda juga boleh mendapatkan eBook teknikal, matematik, dan kejuruteraan, serta beberapa tutorial dan nota kuliah yang berguna. Walaupun laman web ini asas mengenai reka bentuk, topiknya dikategorikan dengan baik, memudahkan pengguna mencari apa yang mereka mahukan. Laman web ini mempunyai 13 kategori utama dan lebih daripada 200 subkategori.

14. BookBoon

Adakah anda mencari buku perniagaan atau buku teks pendidikan? Kemudian, jangan melihat lebih jauh BookBoon! Laman web ini mempunyai lebih daripada 1,000 eBook percuma yang boleh dimuat turun, merangkumi pelbagai topik. Walaupun buku teksnya percuma, ada rancangan premium untuk mendapatkan akses ke eBook yang berkaitan dengan perniagaan. Tetapi anda boleh mendapatkan percubaan percuma selama 30 hari di mana anda boleh mengakses sebahagian besar daripada mereka.

15. Lobi eBook

eBookLobi mempunyai koleksi eBook percuma, mulai dari pendidikan, perniagaan, pengkomputeran, dan seni. Walaupun koleksi tidak begitu besar seperti yang anda harapkan, laman web ini menambah kekurangan eBuku berkualiti, yang tersedia untuk dimuat turun. Anda boleh mendapatkan semua kategori yang disenaraikan di laman web, dengan nombor tertinggi berdasarkan kategori komputer dan Internet. Laman web ini juga mempunyai senarai 10 eBook teratas yang paling banyak dilihat, yang memberi anda perspektif yang lebih baik mengenai apa yang dibaca oleh pengguna lain.

16. eBook3000

Nah, itu nama yang menarik, bukan? eBook3000 masih merupakan laman web lain yang menawarkan ribuan e-book percuma untuk dimuat turun. Terdapat eBook dari pelbagai kategori, yang memastikan ada sesuatu untuk semua orang. Dari seni bina hingga sukan hingga permainan, laman web ini mempunyai semuanya. Keupayaan pencarian terpuji; mereka memberikan hasil tepat yang sesuai dengan kata kunci yang anda masukkan. Juga, untuk mempermudah, laman web ini menyenaraikan e-buku yang paling popular.

17. Ketahui Percuma

Ketahui Percuma adalah portal Web yang membolehkan pengguna menukar video, laporan, majalah, kertas putih, dan e-buku untuk latihan diri dan tujuan pendidikan. Bahan-bahan ini percuma untuk profesional yang memenuhi syarat. Terdapat eBook yang tersedia untuk pelbagai kategori, seperti perniagaan, multimedia, kejuruteraan, pendidikan, teknologi, pembangunan Web, dan banyak lagi. Laman web ini dikemas kini setiap hari dengan beratus-ratus e-buku percuma, jadi yakinlah bahawa anda dapat menemui apa yang anda cari!

18. Scribd

Perpustakaan digital terbesar di dunia, Scribd membolehkan pembaca menemui e-book baru, komik, buku audio, dan banyak lagi. Laman web ini mempunyai lebih daripada 1 juta eBook! Walaupun anda perlu membayar yuran langganan untuk mendapatkan akses, anda boleh menggunakan percubaan percuma selama 14 hari untuk keuntungan anda.

19. Arkib Internet

Perpustakaan bukan untung, Arkib Internet adalah rumah bagi berjuta-juta perisian, muzik, video, dan filem percuma serta eBook. Anda boleh mendapatkan eBook dalam pelbagai format dan bahasa di laman web ini. Sebenarnya, ini adalah salah satu sumber terbaik untuk e-buku akademik dan sejarah.
Laman web eBook percuma lain yang mesti anda cuba!

20. Buku-bot

Buku-bot mempunyai lebih daripada 14,000 eBook percuma. Ini termasuk beberapa karya yang lebih terkenal, dan juga karya penulis yang kurang dikenali.

21. eBook Junkie

eBook Junkie menawarkan pembaca sejumlah e-book percuma, yang merangkumi pelbagai kategori, untuk dimuat turun.

22. Ebook Planet

Rumah eBook yang berkaitan dengan kesusasteraan klasik, Ebook Planet mempunyai lebih daripada 80 klasik malar hijau yang boleh dimuat turun.

23. Pusat Buku Percuma

Pusat Buku Percuma adalah laman web yang menawarkan beribu-ribu pautan untuk eBook yang berkaitan dengan komputer, termasuk topik seperti pengaturcaraan, rangkaian, dan banyak lagi.

24. Direktori eBook

Adakah anda mencari eBook berkualiti tinggi? Direktori eBook adalah tempat! Pengguna boleh mengakses ribuan eBook dengan melayari pelbagai kategori atau menggunakan kotak carian.

Dan dengan itu, orang ramai, senarai kami akan berakhir. Kami berharap senarai ini membolehkan anda menemui beberapa laman web hebat untuk memuat turun e-buku percuma. Jadi, adakah laman web lain yang anda gunakan? Beritahu kami di ruangan komen di bawah!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map