Πώς να ξεκινήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα

Σκέφτεστε να ξεκινήσετε το δικό σας ηλεκτρονικό κατάστημα; Οι διαδικτυακές πωλήσεις αναμένεται να επιτύχουν 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια έως το 2018. Το πράγμα που συγκρατεί πολλούς ανθρώπους πίσω, ωστόσο, είναι η αβεβαιότητα σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας και συντήρησης μιας διαδικτυακής αγοράς.


Η εγκατάσταση ενός διαδικτυακού καταστήματος είναι λιγότερο ακριβή και ευκολότερη από ό, τι νομίζετε. Εάν έχετε ένα προϊόν που θέλετε να πουλήσετε, τότε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δοκιμάσετε την πώληση αυτού και άλλων αντικειμένων για να δείτε ποια είναι η ζήτηση.

Παρόλο που μπορείτε να πουλήσετε αντικείμενα σε ιστότοπους όπως το Amazon, το Ebay και το Etsy, η δημιουργία του δικού σας διαδικτυακού καταστήματος σας επιτρέπει να έχετε πλήρη έλεγχο της επωνυμίας και να αξιοποιείτε την κυκλοφορία με την πάροδο του χρόνου αντί να κινδυνεύετε να χάσετε τακτικούς πελάτες σε ανταγωνιστές και σε αυτούς τους ιστότοπους.

Για να εγκαταστήσετε και να διαχειριστείτε ένα επιτυχημένο ηλεκτρονικό κατάστημα, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πρώτα.

Ξεκινήστε με το ηλεκτρονικό κατάστημα

Contents

ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΝΑ ΚΕΡΔΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ

Δεδομένου ότι ο στόχος σας είναι πιθανό να κερδίσει χρήματα, πρέπει πρώτα να βρείτε ένα προϊόν που θα είναι κερδοφόρο για να πουλήσετε. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να επιλέξετε προϊόντα που είναι και τα δύο σε ζήτηση και που έχουν ένα λογικό περιθώριο κέρδους μεταξύ της τιμής που μπορείτε να αγοράσετε / κάνετε και της τιμής που θα φέρει η αγορά.

Επιλέγοντας μια θέση για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα

Μία από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που θα αντιμετωπίσετε είναι αυτό που θέλετε για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Είναι σημαντικό να επιλέξετε μια θέση που να είναι αρκετά στενή για να σας βοηθήσει στην αγορά της επωνυμίας σας, αλλά αρκετά ευρεία ώστε να σας επιτρέπει να επεκτείνετε σε επιπλέον αξεσουάρ / προϊόντα.

Επιλέγοντας ένα τμήμα προϊόντων που σχετίζεται με το πάθος ή το ενδιαφέρον που έχετε

Αν σας αρέσει το μαγείρεμα, η πώληση αξεσουάρ κουζίνας πιθανώς δεν είναι η καλύτερη επιλογή για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Από την άλλη πλευρά, αν σας αρέσουν τα πάντα στο μαγείρεμα, τότε η πώληση των καλύτερων κατσαρολών και ταψιών στην αγορά σάς προσφέρει μια εξαιρετική αφετηρία από την οποία μπορείτε να επεκταθείτε σε συσκευές μαγειρικής, ακόμη και μπαχαρικά και καρυκεύματα..

Διαλέγοντας μια θέση όπου μπορείτε να προσθέσετε αξία

Ένα από τα βασικά συστατικά του να βρει μια θέση για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα είναι να επιλέξει εκεί όπου μπορείτε να προσθέσετε αξία. Όπως δηλώνει ο Andrew Youderian στο άρθρο του για το ηλεκτρονικό εμπόριο καυσίμων, εάν προσπαθήσετε να ανταγωνιστείτε με την Amazon σχετικά με τις τιμές, θα βγείτε εκτός λειτουργίας.

Αντ ‘αυτού, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε κάτι πιο πολύτιμο από το Amazon να προσφέρει στον πελάτη. Η λύση? Απαντήστε στις ερωτήσεις του πελάτη και εκπαιδεύστε τον πελάτη με εξαιρετικό περιεχόμενο. Πρέπει πρώτα να καταλάβετε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο πελάτης σας, να προσφέρετε έναν τρόπο επίλυσης αυτού του προβλήματος και θα ακολουθήσουν οι παραγγελίες.

Επιλέγοντας μια εξειδικευμένη αγορά που έχει περιθώριο για ανάπτυξη

Μην εστιάζετε μόνο σε ένα ή δύο αντικείμενα με μεγάλα εισιτήρια που θα σας προσφέρουν υψηλή απόδοση κερδών. Αυτό είναι υπέροχο όταν ο νέος πελάτης επισκέπτεται τον ιστότοπό σας, αλλά πώς θα αγοράσετε στην τρέχουσα βάση πελατών σας?

Αναζητήστε μια αγορά με αξεσουάρ και πρόσθετα που μπορείτε να δημιουργήσετε για να λάβετε αυτές τις επόμενες πωλήσεις. Ένα παράδειγμα θα ήταν ο εξοπλισμός φωτογραφίας. Η αρχική αγορά μιας φωτογραφικής μηχανής DSLR υψηλών προδιαγραφών είναι μεγάλη και θα σας αποφέρει μεγάλα κέρδη αν πουλήσετε ένα. Ωστόσο, μπορείτε να αυξήσετε τις διαδικτυακές πωλήσεις σας προσφέροντας αξεσουάρ κάμερας. Μπορείτε να πουλήσετε φακούς, εξαρτήματα φλας, ιμάντες, τσάντες, τρίποδα και ούτω καθεξής.

Στόχευση του σωστού τύπου πελατών

Είναι σημαντικό να καταλάβετε τον κύριο τύπο πελάτη που θέλετε να στοχεύσετε. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που μπορείτε να προσθέσετε αξία στη ζωή τους. Ένα παράδειγμα θα ήταν ένας χόμπι μοντέλο. Μπορεί να είναι πρόθυμος να ξοδέψει χρήματα για την οργάνωση των ανταλλακτικών του μοντέλου αυτοκινήτου του, σε μια εξαιρετική νέα μπογιά, ή ακόμη και σε βιβλία και πληροφορίες για να τον βοηθήσει να βελτιώσει το χόμπι του. Το κλειδί είναι να βρείτε μια πελατειακή βάση που είναι παθιασμένη με τη θέση.

Οι πελάτες μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Χόμπι
 • Ιδιοκτήτες της επιχείρησης
 • Επαγγελματίες

Θα θέλατε επίσης να λάβετε υπόψη κάθε πτυχή αυτής της πελατειακής βάσης, όπως φύλο, διαθέσιμο εισόδημα και ηλικία. Έχουν αρκετά επιπλέον χρήματα για να επενδύσουν σε αυτά που πουλάτε στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα?

Εύρεση των σωστών προϊόντων προς πώληση

Μόλις μειώσετε το πάθος σας, πρέπει να διακρίνετε ποια προϊόντα θα πουλήσετε. Άντριου Γουίντεριαν προτείνει να αναζητήσετε ένα προϊόν που θα σας επιτρέψει να προσθέσετε αξία. Αυτό που σημαίνει αυτό είναι απλώς ότι είναι κάτι που οι άνθρωποι χρειάζονται και θα τους βοηθήσουν με κάποιο τρόπο ή θα κάνουν τη ζωή τους καλύτερη με κάποιο τρόπο.

Στην 4ωρη Εβδομάδα Εργασίας του Tim Ferriss, προτείνει την επιλογή ενός προϊόντος με σημείο από 100 έως 200 $. Ο λόγος που αυτό είναι ένα ιδανικό εύρος είναι ότι είναι αρκετά μεγάλο για να είναι σωστά τα περιθώρια, αλλά για να εξακολουθείτε να παρέχετε αξία.

Πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη το γεγονός ότι θα πουλήσετε περισσότερα είδη στο προαναφερόμενο εύρος τιμών. Όσο υψηλότερη τιμή είναι ένα αντικείμενο, τόσο χαμηλότερη είναι η τιμή μετατροπής. Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να ξοδέψουν 100 $ – 150 $ στο διαδίκτυο. Επιπλέον, ο Youderian επισημαίνει ότι τα είδη με υψηλότερες τιμές δηλώνουν μια συσκευή κουζίνας $ 1000, συχνά έχουν χαμηλότερο περιθώριο κέρδους.

Έτσι, μπορείτε να κερδίσετε $ 30 σε αυτό το gadget 100 $, αλλά μόνο 100 $ στη συσκευή $ 1000. Αυτό σημαίνει ότι το στοιχείο $ 100 σας δίνει ένα περιθώριο κέρδους 30% και θα πουλήσετε περισσότερα από αυτά, αλλά η συσκευή 1000 $ σας δίνει μόνο 10% κέρδος και θα πουλήσετε λιγότερα.

Είναι επίσης σημαντικό να προσπαθήσετε να βρείτε ένα προϊόν που δεν πωλούν ήδη όλοι οι άλλοι. Αναζητήστε μοναδικά προϊόντα που κανείς άλλος δεν προσφέρει και θα γωνιώσετε την αγορά, τουλάχιστον για λίγο. Ένας τρόπος να ανακαλύψετε προϊόντα προς πώληση είναι να παρακολουθήσετε εμπορικές εκθέσεις στην εξειδικευμένη περιοχή σας.

Αξιολόγηση της ζήτησης αγοράς για τα προϊόντα σας

Πριν λάβετε την τελική απόφαση για τα προϊόντα που θέλετε να πουλήσετε, πραγματοποιήστε μια διεξοδική αναζήτηση για ανταγωνιστές στο διαδίκτυο. Ποιος πωλεί τα ίδια ή παρόμοια προϊόντα; Μπορείτε να ανταγωνιστείτε αποτελεσματικά με αυτήν την εταιρεία; Εάν είναι εύκολα αναγνωρίσιμο όνομα και έχουν κορυφαία κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης, το να παρατηρήσετε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα μπορεί να είναι πραγματική πρόκληση.

Αξιολόγηση της ζήτησης προϊόντων

Αφιερώστε χρόνο για να επιβεβαιώσετε εάν υπάρχει εύλογο ποσό ζήτησης στην αγορά για το προϊόν που θέλετε να πουλήσετε.

Εάν προσπαθείτε να αποφασίσετε μεταξύ πολλών προϊόντων, ολοκληρώστε τις ακόλουθες εργασίες:

 • Δοκιμάστε το όνομα του προϊόντος για το ενδιαφέρον λέξεων-κλειδιών. Ποια προϊόντα λαμβάνουν περισσότερες αναζητήσεις; Πολλές αναζητήσεις για ένα όνομα προϊόντος μπορούν να υποδηλώνουν μεγάλο ενδιαφέρον.
 • Ελέγξτε ιστότοπους κοινωνικών μέσων για να δείτε αν υπάρχουν αναρτήσεις στο προϊόν και πόσες φορές αυτές οι δημοσιεύσεις αρέσουν και κοινοποιούνται.
 • Ρίξτε μια ματιά στο Google Trends και δείτε αν το θέμα έχει τάση πάνω ή κάτω ή παραμένει σταθερό.

Επικύρωση της γεωγραφικής ζήτησης

Τώρα που έχετε εξετάσει τις τάσεις και τον κορεσμό των λέξεων-κλειδιών και γνωρίζετε ότι οι άνθρωποι αναζητούν πραγματικά το προϊόν που θέλετε να προσφέρετε, σκάψτε λίγο βαθύτερα και μάθετε ποιοι ακριβώς είναι αυτοί οι άνθρωποι. Περιστασιακά, ένα προϊόν θα είναι πιο δημοφιλές σε μια γεωγραφική περιοχή από μια άλλη. Για παράδειγμα, εάν πουλάτε ξύστρα παρμπρίζ, πρόκειται να πουλήσει καλύτερα όταν ο χειμώνας είναι μεγάλη περίοδος.

Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι η μεγαλύτερη ζήτηση για το προϊόν σας είναι σε μια περιοχή όπου μπορείτε εύκολα να αποστείλετε. Εάν το κόστος αποστολής είναι πολύ απαγορευτικό, αυτό μπορεί να σκοτώσει τις πωλήσεις σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις τάσεις της Google για να ανακαλύψετε ποιες χώρες αναζητούν τις λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με το προϊόν σας και ποιες πόλεις έχουν τον υψηλότερο αριθμό αναζητήσεων (αυτό μπορεί να βοηθήσει στις πληροφορίες αποστολής).

Επικύρωση κοινωνικών μέσων

Θα θέλατε επίσης να ελέγξετε ξανά την επικύρωση κοινωνικών μέσων για να δείτε πόση έλξη μπορεί να φτάσει το προϊόν σας εκεί. Θα θέλατε να κοιτάξετε την αγορά και το ενδιαφέρον των προϊόντων σε πολλές πλατφόρμες κοινωνικών μέσων για να ανακαλύψετε όχι μόνο πόσο δημοφιλές είναι το θέμα, αλλά εάν υπάρχουν άτομα που μοιράζονται πληροφορίες για το προϊόν σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ιστότοπους όπως το Topsy για να μάθετε πόσα tweets υπάρχουν ανά ημέρα. Για παράδειγμα, ας πούμε ότι πρόκειται να πουλήσετε έναν συγκεκριμένο τύπο φακού κάμερας που απευθύνεται σε φωτογράφους άγριας ζωής. Μπορείτε να αναζητήσετε όρους όπως “κάμερα”, “άγρια ​​φύση” και “υπαίθριος” για να δείτε τι είναι δημοφιλές.

Αξιολόγηση πιθανών ανταγωνιστών

Ξεκινήστε ταξινομώντας τους διαφορετικούς τύπους ανταγωνισμού που θα αντιμετωπίσετε κατά την πώληση αυτού του προϊόντος. Ας επιστρέψουμε στο παράδειγμα του ειδικού φακού κάμερας. Θα ανταγωνιστείτε επίσης με άτομα που πωλούν φακούς για άλλους τύπους φωτογραφιών, άλλα χόμπι σε ορισμένες περιπτώσεις και ούτω καθεξής.

Πόσοι ανταγωνιστές είναι διαδικτυακοί; Είναι η αγορά τόσο γεμάτη που θα δυσκολευτείτε να ξεχωρίσετε από το πλήθος; Υπάρχουν τόσοι πολλοί πελάτες για να περιηγηθείτε, οπότε αν η διαθεσιμότητα υπερβαίνει τη ζήτηση της αγοράς, τότε δεν είναι πιθανό να είστε επιτυχημένοι.

Εδώ μπαίνουν αυτά τα μοναδικά προϊόντα. Τι μπορείτε να προσφέρετε που κανείς άλλος δεν προσφέρει διαδικτυακά; Πώς μπορείτε να το προσφέρετε με τρόπο που προσθέτει αξία?

Εύρεση των πηγών προϊόντων προς πώληση

Αφού αποφασίσετε ποια προϊόντα θέλετε να πουλήσετε στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα, θα πρέπει να ρυθμίσετε τον καλύτερο τρόπο αγοράς αυτών των προϊόντων. Έχετε μερικές επιλογές.

 • Dropshippers: Με αυτήν τη μέθοδο, περιμένετε έως ότου ένας πελάτης παραγγείλει το προϊόν και, στη συνέχεια, υποβάλλετε την παραγγελία σας στον χονδρέμπορο ο οποίος στη συνέχεια θα στείλει το προϊόν απευθείας στον πελάτη σας.
 • Χονδρέμποροι ελαφρού φορτίου: Ορισμένες εταιρείες χονδρικής απαιτούν τεράστιες παραγγελίες για να σας δώσουν μια αξιοπρεπή μείωση τιμών στο προϊόν. Ωστόσο, ορισμένοι χονδρέμποροι προσφέρουν ελαφριές επιλογές, ώστε να μπορείτε να αγοράσετε μια μικρότερη ποσότητα προϊόντος (ας πούμε μια περίπτωση) και να την μεταπωλήσετε για κέρδος.

Ένα πράγμα που πρέπει να θυμάστε τόσο για τους αποστολείς πτώσης όσο και για τους χονδρεμπόρους χύδην χύμα είναι ότι δεν θα πρέπει να έχουν τα δικά τους διαδικτυακά καταστήματα ή διαφορετικά θα αναγκαστείτε να ανταγωνιστείτε τις χαμηλότερες τιμές που μπορούν να προσφέρουν, πραγματοποιώντας απευθείας πωλήσεις. Το καλύτερο στοίχημά σας είναι να δοκιμάσετε πρώτα τον κατασκευαστή του προϊόντος. Πέφτουν πλοίο; Θα πουλήσουν ελαφρύ χύμα; Μόλις βρείτε τον κατασκευαστή ενός προϊόντος που σας αρέσει που θα κάνει ένα ή και τα δύο αυτά πράγματα, τότε είστε στο δρόμο για να βρείτε τα προϊόντα που πρέπει να πουλήσετε στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα.

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ

Ξεκινήστε να σχεδιάζετε την επιχείρησή σας ηλεκτρονικού εμπορίου

Ενώ είναι δελεαστικό να πηδήξετε πρώτα, επειδή είναι “απλώς” ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, εάν θέλετε πραγματικά να πετύχετε, θα πρέπει να κάνετε ένα σχέδιο για την επιχείρησή σας ηλεκτρονικού εμπορίου. Όταν το συνειδητοποιείς αυτό “4 τρισεκατομμύρια δολάρια σε εμπορεύματα εγκαταλείφθηκαν σε διαδικτυακά καροτσάκια το 2014” είναι εύκολο να καταλάβεις γιατί πρέπει να μπεις με ένα σχέδιο δράσης.

Σύνταξη του επιχειρηματικού σας σχεδίου ηλεκτρονικού εμπορίου

ΝΟΛΟ Ο νομικός ιστότοπος εξηγεί ότι η ύπαρξη επιχειρηματικού σχεδίου είναι σημαντική επειδή αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο ενός κτηρίου. Μπορεί να βοηθήσει την επιχείρησή σας να είναι δομικά υγιής. Η διαχείριση μικρών επιχειρήσεων (SBA) προσφέρει ένα οδηγός επιχειρηματικού σχεδίου για να σας βοηθήσει να γράψετε γρήγορα το δικό σας επιχειρηματικό σχέδιο.

Δημιουργία στρατηγικής μάρκετινγκ ηλεκτρονικού εμπορίου

Η προώθηση του διαδικτυακού σας καταστήματος είναι λίγο διαφορετική από την προώθηση ενός καταστήματος τούβλων. Θα θέλατε να βεβαιωθείτε ότι έχετε μια σταθερή στρατηγική μάρκετινγκ ηλεκτρονικού εμπορίου πριν από τα εγκαίνια. Θα πρέπει να λάβετε ορισμένες θεμελιώδεις αποφάσεις, όπως:

 • Ποιος είναι ο δημογραφικός στόχος σας?
 • Σε ποιες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης θέλετε να έχετε την καλύτερη παρουσία και πώς φτάνετε εκεί το δημογραφικό στόχο εκεί?
 • Ποιος είναι ο διαφημιστικός σας προϋπολογισμός και πού είναι το καλύτερο μέρος για να το χρησιμοποιήσετε για να προσελκύσετε πελάτες στον ιστότοπό σας?
 • Πώς θα μετατρέψετε τους επισκέπτες του ιστότοπου σε πελάτες?

Ένας βασικός κανόνας στην επιχείρηση είναι ότι είναι πολύ πιο εύκολο να πουλάτε 20% περισσότερα στους τρέχοντες πελάτες σας από το να προσεγγίζετε έναν νέο πελάτη. Έτσι, σκεφτείτε τις πρόσθετες ανάγκες που μπορείτε να καλύψετε καθώς η επιχείρησή σας αναπτύσσεται και κερδίζετε μια πιστή πελατειακή βάση.

Ερευνώντας τον πιθανό ανταγωνισμό σας

Αν θέλετε να είστε το ηλεκτρονικό κατάστημα για άτομα, πρέπει να έχετε μια αυστηρή αντίληψη όχι μόνο ποιος είναι ο ανταγωνισμός αλλά και τι κάνουν. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε εργαλεία όπως:

 • Βιβλίο SEO – Συγκρίνετε πώς οι ανταγωνιστές σας ονομάζουν τις σελίδες τους, ποιες μετα-πληροφορίες χρησιμοποιούν και φράσεις που είναι παρόμοιες.
 • Google AdWords – Χρησιμοποιήστε αυτό το εργαλείο για να δείτε πόση επισκεψιμότητα λαμβάνουν ορισμένες λέξεις-κλειδιά. Ενώ οι λέξεις-κλειδιά αποτελούν μόνο μέρος της εξίσωσης, αυτές οι πληροφορίες μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφασίσετε τι είδους προϊόντα ή περιεχόμενο θέλετε να προσθέσετε στον ιστότοπό σας για να προσελκύσετε επισκέπτες.
 • SpyFu – Αυτή είναι μια υπηρεσία επί πληρωμή, αλλά οι πληροφορίες που θα κερδίσετε είναι πολύτιμες. Μπορείτε εύκολα να δείτε τι AdWords χρησιμοποιεί ο ανταγωνισμός σας. Μπορείτε ακόμη να δείτε ποια ήταν επιτυχημένα και ποια όχι. Αυτός είναι βασικά ένας τρόπος να μάθετε από τι κάνουν οι ανταγωνιστές σας σωστά, καθώς και από τι δεν λειτουργεί για αυτούς.

Εκτός από τη χρήση εργαλείων, αφιερώστε λίγο χρόνο για να μελετήσετε τον τρόπο διαμόρφωσης των ιστότοπων των ανταγωνιστών, το περιεχόμενο που έχουν και τυχόν ειδικές δυνατότητες που προσφέρουν στους επισκέπτες, όπως ενημερωτικό δελτίο ή κουπόνια.

Προσδιορισμός των πελατών-στόχων σας

Ένα από τα βασικά συστατικά για την επιτυχή εμπορία πελατών είναι να βρείτε ποιοι είναι οι πελάτες-στόχοι σας. Πριν ξεκινήσετε την έρευνά σας, θα πρέπει να επιλέξετε συγκεκριμένα δημογραφικά στοιχεία για στόχευση.

Επιλογή συγκεκριμένων δημογραφικών στοιχείων για στόχευση

Γνωρίζοντας τον πελάτη-στόχο σας, μπορείτε όχι μόνο να προσαρμόσετε το μάρκετινγκ, αλλά και να προσαρμόσετε τα προϊόντα που επιλέγετε να καταχωρίσετε στο κατάστημά σας. Αυτό είναι όπου η δημιουργία προσωπικών δεδομένων χρήστη μπορεί πραγματικά να είναι χρήσιμη.

Ουσιαστικά, δημιουργείτε ένα προφίλ του ιδανικού πελάτη για το κατάστημά σας. Απαντήστε σε ερωτήσεις όπως η ηλικία, το πού ζει το άτομο, ποια είναι τα ενδιαφέροντά της εάν είναι παντρεμένη, αν έχει παιδιά και ακόμη και λόγους για τους οποίους θα αγόραζε το προϊόν σας.

Θα θέλατε να ορίσετε τόσο δημογραφικές όσο και ψυχολογικές πληροφορίες. Οι δημογραφικές πληροφορίες περιλαμβάνουν:

 • Γένος
 • Ηλικία
 • Τοποθεσία
 • Εκπαίδευση
 • Οικογενειακή κατάσταση
 • Ετήσιο εισόδημα
 • Περιγραφή εργασίας

Οι ψυχολογικές πληροφορίες περιλαμβάνουν:

 • Χόμπι
 • Τα ενδιαφέροντα
 • Ηθικά και αξίες
 • η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ
 • ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ

Θα πρέπει επίσης να λαμβάνονται υπόψη οι τρέχοντες πελάτες που έχετε ή αναμένετε να έχετε και πώς εμπίπτουν στις περιγραφές που αναφέρονται παραπάνω.

Δημιουργία προφίλ πελάτη

Το προφίλ πελάτη ή το πρόσωπο χρήστη σας είναι ένα πρότυπο για το πώς μοιάζει ο ιδανικός πελάτης σας. Μόλις συγκεντρώσετε τις παραπάνω πληροφορίες, γράψτε ένα σύντομο βιογραφικό για τον χρήστη της ιδέας σας. Γράψτε το σαν βιογραφικό. Μπορείτε ακόμη και να ονομάσετε το πλαστό σας πρόσωπο για να το διατηρήσετε προσωπικό.

Μόλις δημιουργήσετε το πρόσωπο χρήστη σας, θα θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις πληροφορίες σε κάθε πτυχή της λειτουργίας του διαδικτυακού σας καταστήματος. Είναι ο χρήστης της ιδέας σας εργαζόμενη μαμά; Τότε είναι πιθανό να επισκεφτεί τον ιστότοπό σας τα βράδια ή το σαββατοκύριακο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εκτελείτε ειδικές εκπτώσεις ή εκδηλώσεις σε μια στιγμή που είναι κατάλληλη για να παρευρεθεί.

Εάν είναι μια συγκεκριμένη ηλικία, λάβετε υπόψη αυτό κατά τη δημιουργία του μεγέθους γραμματοσειράς του περιεχομένου σας. Μπορείτε να εφαρμόσετε το πρόσωπο του χρήστη σε όλα μέχρι τις συμπεριφορές του καλαθιού αγορών και να επιτύχετε τα υψηλότερα ποσοστά μετατροπών. Όσο καλύτερα καταλαβαίνετε τον τυπικό πελάτη σας, τόσο καλύτερα μπορείτε να βελτιώσετε τους στόχους σας και να βρείτε επιτυχία.

Καθορισμός εξειδικευμένης αγοράς

Όταν ξεκινάτε για πρώτη φορά, υπολογίζοντας τη στοχευμένη θέση σας μπορείτε να εξοικονομήσετε πολύ χρόνο και χρήμα. Δεν θα σπαταλήσετε διαφημιστικά κεφάλαια για τη διαφήμιση σε άτομα που δεν ταιριάζουν στην αγορά-στόχο σας.

Όταν ξεκινάτε για πρώτη φορά, μπορεί να είναι λίγο δύσκολο να προσδιορίσετε ποιοι είναι οι πελάτες-στόχοι σας. Ένας τρόπος για τον εντοπισμό των προοπτικών στόχου είναι μέσω της έρευνας των ανταγωνιστών όπως αναφέρεται παραπάνω. Για παράδειγμα, χρησιμοποιήστε Quantcast για να λάβετε πληροφορίες σχετικά με τους τύπους ατόμων που επισκέπτονται τους ιστότοπους των ανταγωνιστών σας. Αυτές είναι εξαιρετικές πληροφορίες για τον προσδιορισμό του δημογραφικού στόχου σας.

Αυτές οι πληροφορίες ενδέχεται να αλλάξουν μετά την πραγματική λειτουργία του καταστήματός σας. Μπορείτε να συλλέξετε επιπλέον δημογραφικά δεδομένα λαμβάνοντας δημοσκοπήσεις των πελατών σας και μελετώντας στατιστικά στοιχεία ανάλυσης ιστού μέσω εργαλείων στον πίνακα ελέγχου του ιστότοπού σας, όπως το Webalizer και το AWStats.

Δημιουργία στρατηγικής επωνυμίας

Η στρατηγική επωνυμίας σας καθορίζει το κατάστημά σας για τους πελάτες. Μόλις ερευνήσετε τους ανταγωνιστές σας και καταλάβετε το δημογραφικό στόχο σας, θα θελήσετε επίσης να ερευνήσετε γενικές πληροφορίες σχετικά με αυτά τα δημογραφικά στοιχεία. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εργαλεία όπως Compete.com και Νίλσον για να προσδιορίσετε ακριβώς τι ενδιαφέρεται περισσότερο το συγκεκριμένο κοινό.

Ξεχωρίζοντας το eBusiness σας

Είναι σημαντικό να ξεχωρίζετε την επιχείρησή σας από όλες τις άλλες παρόμοιες. Ποιες είναι μερικές λέξεις που περιγράφουν την επιχείρησή σας στο σύνολό της; Προσπαθήστε να εντοπίσετε λέξεις που οι ανταγωνιστές σας δεν χρησιμοποιούν, αλλά θα μιλήσουν με το δημογραφικό στόχο σας.

Για παράδειγμα, αν διαπιστώσατε στην έρευνά σας ότι ο πελάτης-στόχος σας είναι εργαζόμενη μαμά, τότε μπορεί να αναζητά βοήθεια για να μείνει πάνω από όλα όσα έχει να κάνει. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε λέξεις όπως “χρήσιμες” και “εξοικονόμηση χρόνου” για να προσελκύσετε αυτό το κοινό-στόχο.

Γνωρίζοντας τους πελάτες-στόχους σας

Μέχρι τώρα, θα πρέπει να έχετε μια πολύ καλή ιδέα ποιοι είναι οι πελάτες-στόχοι σας. Σκάψτε ακόμη πιο βαθιά από εκείνο το πρόσωπο του χρήστη και μάθετε τι ακριβώς θέλει αυτό το άτομο όταν επισκέπτεται το ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Τι ψάχνει?

Μπορεί να υπάρχουν πολλά επίπεδα πραγμάτων που χρειάζεται περισσότερο αυτός ο πελάτης. Με την πάροδο του χρόνου, καθώς γνωρίζετε καλύτερα την πελατειακή σας βάση, πιθανότατα θα αναπτύξετε επιπλέον προσωπικότητες, ώστε να γνωρίζετε καλύτερα πώς να προσεγγίσετε κάθε τύπο πελάτη.

Διαφοροποίηση της επωνυμίας σας

Ποια είναι η προσωπικότητά σας ως ιδιοκτήτης διαδικτυακού καταστήματος; Αυτό πρέπει να έρθει μέσα από τη στάση σας, τις σελίδες σας, και ακόμη και με οποιονδήποτε τρόπο που επιστρέφετε στον κόσμο ως σύνολο. Ορισμένες εταιρείες υπερηφανεύονται για το ότι είναι φιλικές προς το περιβάλλον. Τι ξεχωρίζει εσείς και η επωνυμία σας; Πώς μπορείτε να το δείξετε αυτό θα παραμείνει πιστό στην δήλωση αποστολής σας.

Θα θελήσετε να σκάψετε ακόμα πιο βαθιά μέσα στην επωνυμία σας. Για παράδειγμα, εάν υποσχεθείτε υπηρεσία εξοικονόμησης χρόνου, τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι η παραγγελία συσκευάζεται και αποστέλλεται εντός μίας ώρας από την παραλαβή της; Τι θα πρέπει να κάνετε για να διασφαλίσετε ότι αυτό θα συμβεί; Πόσους υπαλλήλους θα χρειαστεί να προσλάβετε ή μπορείτε να το χειριστείτε μόνοι σας?

Αυτό μπορεί επίσης να κάνει τη διαφορά στο αν βάζετε την αποστολή στα χέρια ενός κατασκευαστή (dropshipping) ή αν το χειρίζεστε μόνοι σας για να βεβαιωθείτε ότι το προϊόν βγαίνει αμέσως.

Εξατομίκευση της επωνυμίας σας

Φανταστείτε δύο διαφορετικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εισέρχονται στα εισερχόμενά σας. Ένα email λέει:

«Γεια, Τζέιν. Ήθελα απλώς να σας αφήσω μια γραμμή και σας ευχαριστώ για την πρόσφατη παραγγελία σας του ABC Widget. Επειδή σας άρεσε το ABC Widget, θα ήθελα επίσης να σας ενημερώσω ότι το XYZ Widget είναι προς πώληση μέχρι τα μεσάνυχτα αύριο. Σας ευχαριστούμε που είστε πιστός πελάτης. “

Το άλλο email λέει:

«Τα XYZ Widgets πωλούνται μέχρι τα μεσάνυχτα αύριο. Ελάτε να αγοράσετε ένα. “

Σε ποια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα απαντήσετε καλύτερα; Πρέπει να εξατομικεύσετε την επωνυμία σας για να καλύψετε τις ανάγκες των πελατών σας. Αυτό περιλαμβάνει την εμπειρία χρήστη στον ιστότοπό σας, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στέλνετε και ακόμη και το μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων. Ακόμη και η δήλωση αποστολής σας πρέπει να εξατομικεύεται στις ανάγκες των πελατών σας.

Κατά την ανάπτυξη της δήλωσης αποστολής σας, λάβετε υπόψη αυτό το κοινό-στόχο. Τι πρόβλημα λύνεις; Πώς σχετίζεται η επωνυμία σας; Πώς μπορείτε να κάνετε αυτό το εμπορικό σήμα να παραμείνει στο μυαλό των πελατών?

Ανάπτυξη μιας μοναδικής πρότασης πώλησης

Μια μοναδική πρόταση πώλησης (USP) μπορεί να σας βοηθήσει να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό. Είναι αυτό που κάνει την επωνυμία σας μοναδική. Για να αναπτύξετε ένα USP, πρέπει να εστιάσετε στενά στους πελάτες σας, ή στους ιδανικούς πελάτες, και αυτό που θέλουν.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να απογοητεύσετε άλλους ανθρώπους. Ωστόσο, αυτό δεν έχει σημασία εφόσον έχετε επιλέξει ένα ενεργό κοινό-στόχο και το κατανοείτε καλά. Θα αναπτύξετε ένα πιστό κοινό μεταξύ αυτών των πελατών. Ένα ισχυρό USP:

 • Καλύπτει μια μεγάλη ανάγκη
 • Δείχνει ότι γνωρίζετε το κοινό-στόχο σας
 • Μπορεί να συνοψιστεί σε μία ή δύο προτάσεις

Εάν θέλετε να θυμάστε στο πολυσύχναστη αγορά του διαδικτυακού κόσμου, η επωνυμία σας πρέπει απλά να ξεχωρίζει με κάποιο τρόπο.

Τιμολόγηση των προϊόντων σας για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα

Το να καταλάβετε πώς να τιμολογείτε προϊόντα για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα, ώστε να αποκομίσετε κέρδος ενώ εξακολουθείτε να προσελκύετε πελάτες είναι μια πράξη εξισορρόπησης. Το Shopify προσφέρει τα ακόλουθα φόρμουλα που θα σας βοηθήσει να καταλάβετε πώς να τιμολογείτε προϊόντα για ένα ηλεκτρονικό κατάστημα:

“Λιανική τιμή = [(κόστος προϊόντος) ÷ (100 – ποσοστό σήμανσης)] x 100”

Έτσι, απλώς για να σας δώσω μια ιδέα. Αν θέλετε να κάνετε κέρδος 60% σε ένα προϊόν που σας κοστίζει 20,00 $ για να αγοράσετε, ο τύπος θα έχει την εξής μορφή:

Λιανική τιμή = [(20,00 $) ÷ (100 – 60)] x 100
Λιανική τιμή = [20,00 $ ÷ 40)] x 100
Λιανική τιμή = (0,50 $) x 100
Λιανική τιμή = 50,00 $

Έτσι, το αντικείμενο που σας κοστίζει 20,00 $ θα πουλήσει για 50,00 $. Θα πρέπει επίσης να μάθετε εάν θέλετε απλώς να χρησιμοποιήσετε την προτεινόμενη τιμή λιανικής από τον κατασκευαστή ή εάν πρέπει να κάνετε κάποια κίνηση του προϊόντος, μειώνοντας την.

Το κλειδί είναι να βεβαιωθείτε ότι έχετε κέρδος ακόμη και μετά την πληρωμή τυχόν γενικών εξόδων, όπως τα έξοδα φιλοξενίας ιστού και τα έξοδα υπαλλήλων.

Προσδιορισμός των περιθωρίων κέρδους σας

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, δεν πρέπει να προσπαθήσετε να ανταγωνιστείτε τις τιμές στο Amazon. Η Amazon θα τιμολογεί αντικείμενα με απώλεια μόνο για να λειτουργήσει μικρότερα καταστήματα εκτός λειτουργίας. Έχουν τη χρηματοδότηση και το μέγεθος για να το πετύχουν εύκολα, αλλά αν προσπαθήσετε να υποτιμήσετε τα προϊόντα σας, θα βγείτε γρήγορα από την επιχείρηση.

Γι ‘αυτό είναι τόσο σημαντικό να γνωρίζετε τα περιθώριά σας. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα περιθώρια κέρδους σας, ώστε να μπορείτε να έχετε αρκετά χαμηλές τιμές για να είστε ανταγωνιστικοί, αλλά να βεβαιωθείτε ότι έχετε λίγο κέρδος.

Γνωρίζοντας το USP σας

Το USP σημαίνει Unique Selling Proposition. Ποιος είναι ο μοναδικός παράγοντας που κρατά τους πελάτες να επανέρχονται ξανά και ξανά; Ορισμένα USP περιλαμβάνουν:

 • Καλή εξυπηρέτηση πελατών
 • Δωρεάν αποστολή
 • Τα στοιχεία δεν είναι διαθέσιμα αλλού
 • Αίσθηση φιλανθρωπίας

Ανεξάρτητα από το USP σας, είναι σημαντικό να καταλάβετε πώς θα ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό.

Προσφορά κινήτρων

Ένας άλλος λόγος που είναι τόσο σημαντικό να κατανοήσετε τα περιθώριά σας είναι ότι μπορείτε στη συνέχεια να καταλάβετε ποια κίνητρα να προσφέρετε στους πελάτες σας.

Τα κέρδη σας θα σας επιτρέψουν να παρέχετε δωρεάν αποστολή; Πρέπει να προσφέρετε μισή έκπτωση; Ίσως θελήσετε ακόμη και να δώσετε έναν ηγέτη απώλειας. Αυτό είναι απλά ένα προϊόν που χάνετε χρήματα που πουλάτε σε χαμηλή τιμή με την ελπίδα ότι και τα άλλα αντικείμενα που κάνουν κέρδος θα πουλήσουν επίσης.

Προσφορά διαφοροποίησης προϊόντων

Εάν έχετε ολοκληρώσει την εργασία σας και κατανοήσετε πλήρως τη ζήτηση της αγοράς και τον πελάτη-στόχο σας, τότε θα μπορείτε εύκολα να διαφοροποιήσετε τα προϊόντα που προσφέρετε για να πουλήσετε επιπλέον είδη. Μπορείτε επίσης απλά να προσφέρετε περισσότερες επιλογές για τα προϊόντα που πουλάτε ήδη.

Ένα καλό παράδειγμα αυτού θα ήταν ένα μπλουζάκι. Ίσως ξεκινάτε να το πουλάτε σε μικρό, μεσαίο και μεγάλο και σε μαύρο. Μπορείτε να διαφοροποιήσετε γρήγορα εδώ προσθέτοντας μεγέθη παιδιών, συν μεγέθη και διαφορετικές επιλογές χρωμάτων.

Ρύθμιση του χρονοδιαγράμματος του έργου

Πολλά πράγματα μπορούν να επηρεάσουν πόσο καιρό χρειάζεται για να λειτουργήσει το ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Εάν χρησιμοποιείτε μια πλατφόρμα που είναι έτοιμη να ξεκινήσει, όπως το Shopify, το χρονοδιάγραμμα μπορεί να πάει πιο γρήγορα. Ωστόσο, εάν θέλετε να προσαρμόσετε πραγματικά το διαδικτυακό σας κατάστημα και τον αυτο-οικοδεσπότη, ενδέχεται να χρειαστεί πολύ περισσότερο χρόνο για να ρυθμιστεί ο ιστότοπος.

Θα θελήσετε να χτίσετε εγκαίρως για:

 • Ολοκληρώστε τις δοκιμές για να βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν σωστά πριν ξεκινήσετε το κατάστημά σας.
 • Μη αναμενόμενα προβλήματα που αντιμετωπίζετε και ενδέχεται να καθυστερήσουν την κυκλοφορία.
 • Προσφορές πριν από την κυκλοφορία.

Είναι καλύτερο να σχεδιάζετε περισσότερο χρόνο από ό, τι νομίζετε ότι θα χρειαστείτε. Είναι πολύ καλύτερο να ξεκινήσετε λίγο νωρίτερα από ό, τι αργά.

Εκτίμηση του κόστους για την έναρξη μιας επιχείρησης ηλεκτρονικού εμπορίου

Σύμφωνα με Επιχειρηματίας, Ένα βασικό διαδικτυακό κατάστημα βασισμένο σε πρότυπα μπορεί να τρέχει μόλις 250 $ ανά μήνα, αλλά μια λύση all-in-one που είναι πλήρως προσαρμοσμένη μπορεί να κοστίζει πάνω από 500.000 $ ετησίως. Προφανώς, υπάρχουν πολλά επίπεδα στο μεταξύ. Μερικά από τα έξοδα που θα επιβαρυνθείτε περιλαμβάνουν:

 • Τέλη εγγραφής και φιλοξενίας ονόματος τομέα
 • Κόστος σχεδιασμού ιστοσελίδων
 • Προσαρμογή λογισμικού ηλεκτρονικού εμπορίου
 • Προμήθεια αρχικού προϊόντος
 • Κόστος ταξιδιού σε εμπορικές εκθέσεις ή συναντήσεις με κατασκευαστές
 • Κόστος διαφήμισης
 • Έξι μήνες χρηματοδότησης για την πληρωμή υπαλλήλων και τυχόν γενικά έξοδα

Ορισμένες χρεώσεις μπορείτε να εξοικονομήσετε ξεκινώντας μικρές και αυξανόμενες καθώς η επιχείρησή σας μεγαλώνει. Για παράδειγμα, δεν χρειάζεται να πληρώσετε για ένα ακριβό σύστημα πύλης πληρωμής όταν ανοίγετε για πρώτη φορά. Μπορείτε εύκολα να χρησιμοποιήσετε το PayPal ή το Google Pay.

Στη συνέχεια, καθώς ο όγκος των πωλήσεών σας αυξάνεται, είναι λογικό να πληρώνετε τα τέλη για τη διεκπεραίωση πληρωμών με πιστωτική κάρτα, επειδή θα σας εξοικονομήσει έξοδα επεξεργασίας, μπορείτε να το προσθέσετε στο επιχειρηματικό σχέδιο.

Χρηματοδότηση της επιχείρησης ηλεκτρονικού εμπορίου

Ακόμα κι αν ξεκινήσετε με το πιο βασικό ηλεκτρονικό κατάστημα που μπορείτε να φανταστείτε, θα έχετε κάποιες χρεώσεις. Υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να χρηματοδοτήσετε την επιχείρησή σας.

Εάν έχετε ένα προϊόν που αναπτύσσετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Crowdfunding για να βρείτε τα χρήματα για να αναπτύξετε το αρχικό προϊόν και να εγκαταστήσετε το κατάστημά σας στη θέση του. Μερικές άλλες ιδέες για να συγκεντρώσετε αρκετά χρήματα:

 • Φιλοξενήστε μια ποικιλία χρηματικών χρηστών τόσο online όσο και εκτός. Πουλήστε προϊόντα, ξεκινήστε έναν λογαριασμό GoFundMe, κ.λπ..
 • Ζητήστε από φίλους και συγγενείς να επενδύσουν για ένα ποσοστό μελλοντικών κερδών. Ωστόσο, διατηρείτε πάντα τον έλεγχο της πλειοψηφίας της επιχείρησής σας.
 • Αναζητήστε επενδυτές αγγέλου.
 • Πάρτε ένα μικρό δάνειο για τις επιχειρήσεις.
 • Πληρώστε μηνιαίως για τον ιστότοπό σας ηλεκτρονικού εμπορίου, έως ότου μπορέσετε να αναπτύξετε τη δική σας πλατφόρμα που φιλοξενείται.

Μερικές φορές είναι πραγματικά καλύτερο να ξεκινήσετε μικρότερα και να αφήσετε περιθώρια για ανάπτυξη. Είναι πιο σημαντικό στις πρώτες μέρες της νέας επιχείρησης να έχετε αρκετές ταμειακές ροές ώστε η επιχείρησή σας να μπορεί να αναπτυχθεί από ό, τι είναι να ξεκινήσετε μεγάλα.

ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

Είναι σημαντικό να προστατέψετε τον εαυτό σας και την προσωπική σας ιδιοκτησία τοποθετώντας μερικά πράγματα πριν ξεκινήσετε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα.

Υποβολή ονόματος επιχείρησης

Θα πρέπει να επιλέξετε τη νομική δομή της επιχείρησής σας. Το κλειδί εδώ είναι να επιλέξετε ποια θα είναι η εταιρεία σας, ώστε εάν κάποιος σας επιτεθεί σε νομικό επίπεδο, προσωπικά δεν είστε υπεύθυνοι για τυχόν ζημιές που πρέπει να πληρώσετε.

Μπορείτε να δημιουργήσετε μια S Corp ή μια LLC. Το πιο έξυπνο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να μιλήσετε με έναν δικηγόρο επιχείρησης σχετικά με την καλύτερη δομή για την επιχείρησή σας. Η γραφειοκρατία για την υποβολή μιας εταιρείας μπορεί να είναι περίπλοκη.

Ενώ μπορείτε ενδεχομένως να εγγραφείτε μόνοι σας στην πολιτεία σας, θα χρειαστείτε πολλές ώρες για να κατανοήσετε τη γραφική εργασία και τα επόμενα έγγραφα που απαιτούνται κάθε χρόνο. Μπορεί να είναι πιο οικονομικό να προχωρήσετε και να προσλάβετε έναν επαγγελματία για να χειριστείτε αυτό το έργο για εσάς.

Θα πρέπει επίσης να επιλέξετε ένα όνομα για να πραγματοποιήσετε επιχειρήσεις ή “να κάνετε επιχειρήσεις ως” (DBA). Συνήθως, όταν υποβάλλετε αίτηση για την εταιρεία σας, ο Υπουργός Εξωτερικών θα ελέγξει τη βάση δεδομένων για να βεβαιωθεί ότι δεν υπάρχει άλλη επιχείρηση που δραστηριοποιείται ήδη με αυτό το όνομα.

Λήψη του αριθμού ταυτοποίησης του εργοδότη σας (ή του «φορολογικού μητρώου»)

Δεδομένου ότι δεν θέλετε να δώσετε τον δικό σας αριθμό κοινωνικής ασφάλισης σε προμηθευτές, θα θέλατε επίσης να εγγραφείτε για έναν αριθμό φορολογικού μητρώου για την επιχείρησή σας ή έναν αριθμό αναγνώρισης εργοδότη (EIN). Μπορείς εγγραφείτε online μέσω της υπηρεσίας εσωτερικών εσόδων για αυτόν τον αριθμό.

Αίτηση για Άδεια και Άδειες για Επιχειρήσεις

Οι άδειες και οι άδειες που χρειάζεστε για την επιχείρησή σας ποικίλλουν ανάλογα με το πού ζείτε. Θα πρέπει να επικοινωνήσετε με αξιωματούχους πολιτείας και νομού για να δείτε τι χρειάζεστε. Μερικά τυπικά πράγματα περιλαμβάνουν:

Το φαγητό επιτρέπει εάν διευθύνετε μια επιχείρηση τροφίμων (μπορεί να υπάρχουν και άλλες σκέψεις και για τα τρόφιμα)
Λιανική άδεια που σας επιτρέπει να εισπράξετε φόρο επί των πωλήσεων για την πολιτεία σας

Το κλειδί είναι να βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τυχόν κανόνες για τη βιομηχανία σας και συλλέγετε τυχόν φόρους που απαιτεί η πολιτεία σας να εισπράξετε.

Άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού επιχείρησης

Νομικό ζουμ συνιστά τη διατήρηση του τραπεζικού λογαριασμού και των προσωπικών λογαριασμών της επιχείρησής σας ξεχωριστά. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να το κάνετε αυτό, αλλά ο κύριος λόγος είναι ότι διατηρεί τα χρήματά σας διαφανή για φορολογικούς σκοπούς και εάν υπάρχει κάθε έλεγχος, θα εξετάσουν πρώτα τον επαγγελματικό λογαριασμό σας αντί για τον προσωπικό σας λογαριασμό. Αυτό μπορεί να σώσει πολλή επιδείνωση και παρεξηγήσεις.

Αναζητήστε μια τράπεζα που προσφέρει μερικές από τις συγκεκριμένες λειτουργίες που θα χρειαστείτε τώρα ή στο μέλλον για την ηλεκτρονική σας επιχείρηση, όπως:

 • Άμεσες καταθέσεις
 • Ηλεκτρονική πληρωμή λογαριασμού
 • Δυνατότητες επεξεργασίας πιστωτικών καρτών

Να είστε προσεκτικοί σχετικά με τις χρεώσεις, καθώς μπορούν να αυξηθούν γρήγορα, ειδικά όταν μόλις ξεκινήσετε. Να διαβάζετε πάντα τη λεπτή εκτύπωση και βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε τη δομή των χρεώσεων για οποιονδήποτε επιχειρηματικό λογαριασμό ανοίγετε.

Άνοιγμα λογαριασμού εμπόρου για αποδοχή πληρωμών με πιστωτική κάρτα

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, θα πρέπει να αναζητήσετε είτε μια τράπεζα είτε μια ξεχωριστή εταιρεία που σας επιτρέπει να διεκπεραιώνετε πληρωμές με πιστωτική κάρτα. Ένας λογαριασμός εμπόρου σάς παρέχει αυτήν τη δυνατότητα για την επιχείρησή σας. Υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αποδεχτείτε πιστωτικές κάρτες στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένου του PayPal όταν ξεκινάτε σε έναν πλήρη λογαριασμό εμπόρου μόλις κάνετε τον όγκο που θα το κάνει να πληρώσει μόνο του με εξοικονόμηση τελών.

Θα θέλατε αποφύγετε την υπερβολική πληρωμή παρακολουθώντας τις κρυφές χρεώσεις. Το πρώτο βήμα είναι να διαβάσετε προσεκτικά τις μηνιαίες καταστάσεις.

Ορισμένες χρεώσεις για τις οποίες θέλετε να ζητήσετε και να αναζητήσετε τις δηλώσεις σας περιλαμβάνουν:

 • Μη ειδικές εκπτώσεις
 • Διατραπεζικά διαφορικά τέλη
 • Ελάχιστες μηνιαίες χρεώσεις (εάν δεν φτάσετε ένα συγκεκριμένο ποσό συναλλαγής)
 • Τέλη αξιολόγησης PCI
 • Τριμηνιαία τέλη
 • Τέλη εγκατάστασης
 • Τέλη πρόωρου τερματισμού (πολλοί επεξεργαστές έχουν απαιτούμενη διάρκεια συμβολαίου)

Έλεγχος ευελιξίας για επεξεργασία περισσότερων συναλλαγών πώλησης

Ένα άλλο πράγμα που θα θέλατε να ρωτήσετε προτού επιλέξετε μια εταιρεία επεξεργασίας πιστωτικών καρτών είναι πώς θα τη χειριστεί εάν οι πωλήσεις σας ξαφνικά απογειωθούν. Έχουν τη δυνατότητα να επεξεργάζονται περισσότερες συναλλαγές εύκολα; Ποια είναι η δομή των τελών; Μειώστε τα τέλη εάν έχετε περισσότερες πωλήσεις?

Επιλέγοντας έναν έμπορο με καλή φήμη

Τέλος, θα θέλετε να επιλέξετε έναν έμπορο με εξαιρετική φήμη. Διαβάστε κριτικές στο διαδίκτυο και επικοινωνήστε με το Better Business Bureau στην πολιτεία της εταιρείας με έδρα. Μερικές κόκκινες σημαίες που πρέπει να προσέξετε για να συμπεριλάβετε:

 • Κακή εξυπηρέτηση πελατών (αυτό μπορεί επίσης να σας κάνει να φαίνονται κακοί στους πελάτες σας)
 • Μη πληρωμές ή καθυστερημένες πληρωμές
 • Πάρα πολλές κρυφές χρεώσεις
 • Ελαττωματικός εξοπλισμός

Σημειώστε ποιος άλλος χρησιμοποιεί την ίδια εταιρεία επεξεργασίας συναλλαγών και μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με αυτές τις εταιρείες και να ρωτήσετε αν είναι ευχαριστημένοι με την υπηρεσία.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ONLINE

Τώρα που έχετε τον προγραμματισμό σας, είναι καιρός να ξεκινήσετε το έργο της δημιουργίας της επιχείρησης ηλεκτρονικού εμπορίου. Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε παρατίθενται παρακάτω.

Καταχώριση τομέα

Μόλις επιλέξετε μια θέση και καταγράψετε το όνομά σας, θα πρέπει να βρείτε ένα όνομα τομέα που δεν έχει ληφθεί και θα επιτρέψει επίσης στους πελάτες να θυμούνται εύκολα τη διαδρομή προς τον ιστότοπό σας. Αυτό δεν είναι τόσο εύκολο όσο μια δουλειά ήταν. Ίσως χρειαστεί να ξοδέψετε λίγα χρήματα για να αγοράσετε ένα premium domain name ή να το αγοράσετε από κάποιον που έχει πάντα τα δικαιώματα για αυτόν τον τομέα.

Περιμένετε να πληρώσετε τουλάχιστον 15,00 $ ετησίως για ένα dot com. Πιθανότατα, ωστόσο, θα πρέπει να πληρώσετε πολύ περισσότερα για ένα όνομα premium που θα είναι εύκολο να θυμάστε και θα κατατάσσεται καλά στις μηχανές αναζήτησης.

Κατανόηση ονομάτων τομέα

Οι ιστότοποι ζουν πραγματικά σε διευθύνσεις IP ή διακομιστές. ο Η διεύθυνση IP είναι ένας αριθμός που δείχνει πού βρίσκεται αυτή η ιστοσελίδα. Ωστόσο, οι αριθμοί θα ήταν δύσκολο για τους ανθρώπους να θυμούνται. Αντ ‘αυτού, οι καταχωρητές ονομάτων τομέα προσφέρουν ευκολότερα να θυμάστε ονόματα που αποτελούνται από λέξεις (και περιστασιακά αριθμούς). Έτσι, αντί να θυμάστε να πληκτρολογείτε “54.239.25.200”, απλά πρέπει να θυμάστε να πληκτρολογείτε “amazon.com”.

Υπάρχουν διαφορετικές επεκτάσεις που μπορείτε να επιλέξετε εκτός από το .com, αλλά επειδή το dot com είναι η προεπιλογή, είναι ευκολότερο για τους περισσότερους ανθρώπους να θυμούνται.

Σημασία της επιλογής του σωστού ονόματος τομέα

Η επιλογή ενός ονόματος τομέα είναι παρόμοια με την ονομασία μιας επιχείρησης. Θέλετε κάτι που να θυμάστε εύκολα, να αναφέρετε την επωνυμία σας και που κανείς άλλος δεν χρησιμοποιεί. ΕΝΑ .com είναι ο πιο αξέχαστος τύπος ονόματος, αλλά στις Ηνωμένες Πολιτείες. το biz είναι μια σταθερή δεύτερη επιλογή. Σε άλλες χώρες, μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια συγκεκριμένη τοποθεσία, όπως το .co.uk.

Εάν είστε σε θέση, αναζητήστε ένα όνομα τομέα με δημοφιλείς λέξεις-κλειδιά σε αυτό. Έτσι, εάν ερευνάτε τάσεις και ανακαλύπτετε ότι το “κλιματιστικό λαδιού αργού” αναζητείται πολύ καλά για τον όρο και μπορείτε να πάρετε το όνομα τομέα “argonoilconditioner.com”, τότε αυτό είναι μια έξυπνη κίνηση.

Ωστόσο, ορισμένες πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι Οι τομείς ακριβούς αντιστοίχισης (EMD) δεν είναι τόσο αποτελεσματικοί όσο στο παρελθόν, οπότε μην ξοδεύετε χρήματα που δεν έχετε μόνο για να εξασφαλίσετε ένα. Εάν μπορείτε να πάρετε ένα για λογική τιμή, τότε κάντε το. Εάν είναι 10.000 $, ίσως θελήσετε να σκεφτείτε δύο φορές.

Ένα όνομα τομέα που είναι δύσκολο να θυμηθεί, πάρα πολύ χρόνο ή πολύ ασυνήθιστο θα είναι δύσκολο για τους επισκέπτες του ιστότοπού σας να θυμούνται. Εάν ένας επισκέπτης ιστότοπου αποτύχει να προσθέσει σελιδοδείκτη στον ιστότοπό σας, ενδέχεται να μην τον βρει ποτέ ξανά, καθώς δεν θα μπορεί να θυμηθεί το όνομα.

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα της αγοράς ενός EMD είναι ότι ενδέχεται να λαμβάνει ήδη κυκλοφορία μόνο λόγω της φράσης λέξεων-κλειδιών μέσα στο όνομα. Κάντε την έρευνά σας και δείτε αν αξίζει το κόστος να αγοράσετε αυτό το όνομα τομέα ή όχι. Λάβετε υπόψη ότι όλη η επισκεψιμότητα στον κόσμο δεν θα σας βοηθήσει εάν δεν είναι στοχευμένη κίνηση.

Επιλογή υπηρεσίας Web Hosting

Μόλις έχετε ένα όνομα τομέα, αν σκοπεύετε να δημιουργήσετε τη δική σας βιτρίνα αντί να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία όπως το Shopify ή το Facebook Stores, τότε θα πρέπει να βρείτε μια εταιρεία φιλοξενίας όπου θα βρίσκεται ο ιστότοπός σας. Το κόστος και τα χαρακτηριστικά μπορεί να διαφέρουν. Για ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, βεβαιωθείτε ότι η εταιρεία φιλοξενίας προσφέρει τουλάχιστον:

 • Δυνατότητα SSL
 • Απεριόριστο εύρος ζώνης (δεν είναι ποτέ εντελώς απεριόριστο, αλλά αυτό είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε)
 • Εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών και τεχνική υποστήριξη 24/7
 • Αρκετός χώρος για να αναπτυχθεί ο ιστότοπός σας καθώς προσθέτετε προϊόντα και περιεχόμενο

Πριν λάβετε την τελική απόφαση για μια υπηρεσία φιλοξενίας, φροντίστε να ελέγξετε διεξοδικά τις διαδικτυακές κριτικές. Ορισμένοι απαιτούν πληρωμή ένα χρόνο εκ των προτέρων, και το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να πληρώσετε τα τέλη φιλοξενίας αξίας ενός έτους μόνο για να διαπιστώσετε ότι η εταιρεία φιλοξενίας είναι αναξιόπιστη. Εάν ο οικοδεσπότης προσφέρει μια δωρεάν δοκιμή, επωφεληθείτε από αυτήν πριν δεσμευτείτε.

Επιλογή πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου

Το επόμενο βήμα σας είναι να επιλέξετε το καλάθι αγορών για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Πάρτε το χρόνο σας και διαλέξτε μια πλατφόρμα που πιστεύετε ότι μπορείτε να αναπτύξετε. Εάν το όνειρό σας είναι να έχετε ένα mega-store, τότε μια λύση που φιλοξενείται από τον εαυτό σας είναι πιθανώς καλύτερη από μια φιλοξενούμενη.

 • Φιλοξενούμενες λύσεις ηλεκτρονικού εμπορίου – Μερικά από αυτά έχουν αναφερθεί στο παρελθόν, όπως Αγοράστε. Μερικοί άλλοι περιλαμβάνουν Ολίσθηση και BigCommerce. Μια φιλοξενούμενη λύση φιλοξενείται στον ιστότοπο του παρόχου λογισμικού και χρησιμοποιεί την πλατφόρμα τους. Οι επιλογές προσαρμογής είναι περιορισμένες, αλλά οι περισσότερες μπορούν να προσαρμοστούν λίγο.
 • Καλάθια αγορών που φιλοξενούνται από τον εαυτό σας – Ένα self-host σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε το λογισμικό της επιλογής σας στον δικό σας διακομιστή. Αυτό μπορεί να είναι λογισμικό ανοικτού κώδικα ηλεκτρονικού εμπορίου ή μπορεί να είναι κάτι που έχετε σχεδιάσει ειδικά για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Το λιγότερο ακριβό από τις δύο επιλογές είναι να πάρετε λογισμικό ανοιχτού κώδικα και να το προσαρμόσετε στις ανάγκες σας. Τα περισσότερα καροτσάκια ανοιχτού κώδικα έχουν προγραμματιστές που εργάζονται σε θέματα και προσθήκες που θα επεκτείνουν τις δυνατότητές τους.

Επιλογή πύλης πληρωμής

Η επιλογή επιλογών πύλης πληρωμής είναι μια από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να λάβουν πολλοί ιδιοκτήτες διαδικτυακών καταστημάτων. Το καλύτερο που πρέπει να κάνετε είναι να κοιτάξετε μερικές από τις κορυφαίες πύλες και να δείτε ποιες δυνατότητες είναι διαθέσιμες και ποιες πιο εύκολα ενσωματώνονται στο καλάθι αγορών που έχετε επιλέξει. Ακολουθούν μερικές από τις πιο δημοφιλείς επιλογές:

 • PayPal
 • τετράγωνο
 • Ταινία

Υπάρχουν επίσης πολλές άλλες διαθέσιμες επιλογές, συμπεριλαμβανομένων των τοπικών και εθνικών λογαριασμών εμπόρων που θα ενσωματωθούν με ένα ηλεκτρονικό σύστημα παραγγελιών. Το κλειδί είναι να μάθετε ποιος θα σας προσφέρει τα καλύτερα τέλη επεξεργασίας με βάση τον όγκο της επιχείρησης που κάνετε σήμερα. Μπορείτε πάντα να μεταβείτε σε άλλη εταιρεία αργότερα, εάν αυτό είναι πιο λογικό για την επιχείρησή σας και το κόστος επεξεργασίας της πιστωτικής σας κάρτας.

Διαφορετικές πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου ενσωματώνονται σε διάφορες πύλες πληρωμής. Για παράδειγμα, λόγω περιορισμών στις εφαρμογές του Square, δεν ενσωματώνεται εύκολα σε πολλά μέρη. Από την άλλη πλευρά, το PayPal έχει πολλούς προγραμματιστές τρίτων και έχει αναπτύξει εφαρμογές που του επιτρέπουν να ενοποιείται με σχεδόν κάθε πύλη πληρωμής εκεί έξω.

Λαμβάνοντας υπόψη τον Πάροχο υπηρεσιών πληρωμών All-in-One

Αν θέλετε να απλοποιήσετε τη λογιστική σας και πόσες πηγές πληρωμής πρέπει να παρακολουθείτε, βρείτε έναν πάροχο υπηρεσιών πληρωμών all-in-one.

Ένας πάροχος όλων σε ένα θα σας επιτρέψει να:

 • Διαδικασία συναλλαγής
 • Εκτελέστε αναφορές
 • Ρύθμιση εντοπισμού απάτης
 • Επιστροφές διαδικασίας
 • Λήψη φορολογικών στοιχείων

Η επιλογή ενός παρόχου που κάνει τα πάντα θα σας δώσει επίσης κάποια ευελιξία καθώς το ηλεκτρονικό σας κατάστημα μεγαλώνει χωρίς να χρειάζεται να κάνετε έρευνα για λογαριασμούς εμπόρων ξανά προτού μετακινήσετε τη διαδικασία συναλλαγής σας.

Σύγκριση χρεώσεων παρόχων υπηρεσιών πληρωμών

Τα τέλη επεξεργασίας μπορούν να χάνουν γρήγορα τα κέρδη σας. Είναι σημαντικό να κατανοήσετε πλήρως τις τυχόν χρεώσεις πριν εγγραφείτε σε έναν λογαριασμό εμπόρου.

 • Χρέωση ανά συναλλαγή: Ορισμένες εταιρείες χρεώνουν μια χρέωση ανά συναλλαγή για κάθε παραγγελία που υποβάλλεται σε επεξεργασία. Συνήθως, αυτή είναι μια κατ ‘αποκοπή χρέωση που είναι κάτω από 1,00 $. Αυτό όμως μπορεί να διαφέρει.
 • Ποσοστό πώλησης: Οι περισσότερες εταιρείες εμπορικών λογαριασμών χρεώνουν μια χρέωση με βάση την τιμή πώλησης του αντικειμένου. Αυτό μπορεί να είναι περίπου 2,99% εάν δεν κάνετε πολύ μεγάλο όγκο επιχειρήσεων, αλλά τείνει να μειώνεται όσο περισσότερο ο όγκος των πωλήσεών σας.
 • Τέλη λογαριασμού: Ορισμένες εταιρείες χρεώνουν ετήσια, τριμηνιαία ή μηνιαία χρέωση μόνο για να διατηρήσουν τον λογαριασμό σας ανοιχτό. Αναζητήστε επιχειρήσεις που δεν σας χρεώνουν όσο πραγματοποιείτε μερικές πωλήσεις.

Για παράδειγμα, το Authorize.net χρεώνει μηνιαία χρέωση περίπου 25 $ συν προμήθειες συναλλαγής 2,9% + 0,30 $. Ωστόσο, μπορείτε να λάβετε χρήματα από 5 χώρες σε 6 διαφορετικά νομίσματα και δέχονται όλες τις σημαντικές πιστωτικές κάρτες και πληρωμές μέσω κινητού.

Από την άλλη πλευρά, η Beanstream δεν χρεώνει μηνιαία χρέωση και 2,25-2,65% τέλη συναλλαγής. Είναι διαθέσιμο μόνο για τρεις χώρες σε 2 διαφορετικά νομίσματα.

Μπορείτε να βρείτε ένα πλήρες γράφημα που περιγράφει τα τέλη και τα ποσοστά στο FormStack. Μπορείτε να συγκρίνετε με μια ματιά ποιες πύλες διαθέτουν τις δυνατότητες που χρειάζεστε με το χαμηλότερο κόστος.

ΚΤΙΡΙΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ

Αφού επιλέξετε το λογισμικό που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, ήρθε η ώρα να προσαρμόσετε το κατάστημά σας όσο το δυνατόν περισσότερο. Ακόμα κι αν ίσως έχετε κουραστεί να παίρνετε αποφάσεις σε αυτό το σημείο, λαμβάνοντας υπόψη προσεκτικά ορισμένα πράγματα θα βοηθήσει τον ιστότοπό σας να είναι πιο ελκυστικός και φιλικός προς τον χρήστη για τους πελάτες.

Διαλέγοντας το σωστό θέμα για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα

Σύμφωνα με Περιοδικό Time, έχετε περίπου 15 δευτερόλεπτα για να τραβήξετε το ενδιαφέρον του επισκέπτη του ιστότοπου που προσγειώνεται στη σελίδα σας. Κάποιοι μπορεί να υποστηρίξουν ότι έχετε ακόμη λιγότερο χρόνο από αυτό, αλλά ακόμη και αν έχετε 15 ολόκληρα δευτερόλεπτα, να θυμάστε ότι είναι ένα πολύ μικρό παράθυρο για να κάνετε μια υπέροχη πρώτη εντύπωση.

Για να δημιουργήσετε μια εξαιρετική πρώτη εντύπωση, θα χρειαστείτε:

 • Μια σαφής πλοήγηση. Ο αναγνώστης πρέπει να δει πώς να φτάσει γρήγορα από το σημείο Α στο σημείο Β.
 • Γράψτε εκπληκτικό περιεχόμενο που προσελκύει το ενδιαφέρον του αναγνώστη.
 • Ακατάστατη εμφάνιση που τραβάει το μάτι όπου θέλετε να πάτε. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να διοχετεύσετε τους επισκέπτες του ιστότοπού σας στα στοιχεία εκκαθάρισης, ποιο είναι το πρώτο πράγμα που βλέπουν κατά την προσγείωση στην αρχική σας σελίδα; Είναι τα στοιχεία εκκαθάρισης ή συνδέονται με αυτά?

Λάβετε υπόψη όλα αυτά τα πράγματα καθώς επιλέγετε ένα θέμα. Θα σας δώσει την απρόσκοπτη, εύκολη πλοήγηση σελίδα που αναζητάτε?

Προσαρμογή της εμφάνισης του καταστήματός σας

Εάν το κατάστημά σας μοιάζει με κάθε άλλο κατάστημα εκεί έξω, τότε θα είναι δύσκολο να δημιουργήσετε την επωνυμία σας. Εκτός από την προσθήκη του λογότυπου και της μοναδικής περιστροφής στη συνολική εμφάνιση του καταστήματός σας, θα θελήσετε να λάβετε υπόψη τα χρώματα που χρησιμοποιείτε και πώς συνδέονται με τη συνολική εικόνα της επωνυμίας σας.

Σύμφωνα με KISSμετρικά, Το χρώμα αυξάνει την αναγνώριση της επωνυμίας σας έως και 80% και μπορεί να οδηγήσει στην εμπιστοσύνη των καταναλωτών.

Θα θέλατε επίσης να προσθέσετε λειτουργίες που έχουν νόημα για τη θέση σας. Για παράδειγμα, εάν πουλάτε ρούχα, τότε θα πρέπει να προσθέσετε επιλογές για επιλογές μεγέθους. Από την άλλη πλευρά, εάν πουλάτε μαγειρικά σκεύη, οι επιλογές χρώματος και τα μεγέθη είναι πιθανώς περιορισμένες, επομένως ενδέχεται να μην χρειάζεστε αυτήν τη λειτουργία.

Σχεδιασμός αρχιτεκτονικής πληροφοριών ιστότοπου ηλεκτρονικού εμπορίου (IA)

Ενώ η αρχιτεκτονική πληροφοριών μπορεί να ακούγεται λίγο σαν πλοήγηση ιστότοπου, υπάρχουν μερικές θεμελιώδεις διαφορές. Ενώ τα δύο σχετίζονται μεταξύ τους, η αρχιτεκτονική ενός ιστότοπου είναι ο σκελετός του ιστότοπου. Η αρχιτεκτονική περιλαμβάνει τα οστά του ιστότοπου και πώς όλα τα στοιχεία συνεργάζονται για να φέρουν πληροφορίες στον τελικό χρήστη.

Η IA μπορεί να περιλαμβάνει στοιχεία όπως:

 • Απογραφή περιεχομένου
 • Τυποποιημένο στυλ ονομασίας ή σύνταξης
 • Πώς ομαδοποιούνται τα πράγματα

Το IA είναι ζωτικής σημασίας επειδή θα βασιστείτε σε αυτήν τη βασική δομή καθώς ο ιστότοπός σας μεγαλώνει. Μια καλή δομή μπορεί να σας κάνει ή να σας σπάσει όταν χτυπήσετε τις κορυφές ανάπτυξης.

Δημιουργία καταπληκτικών εικόνων προϊόντων

Μπορείτε να δημιουργήσετε το πιο εκπληκτικό διαδικτυακό κατάστημα ποτέ, αλλά αν ο καταναλωτής δεν μπορεί να δει με σαφήνεια το αντικείμενο που πουλάτε, τότε μπορεί να καταλήξετε με έλλειψη πωλήσεων για να το δείξετε.

Έχετε μερικές βασικές επιλογές όσον αφορά την προσθήκη εικόνων προϊόντος:

 • Χρησιμοποιήστε εικόνες που παρέχονται από τον κατασκευαστή (αρκεί να έχετε άδεια να το κάνετε). Πολλοί κατασκευαστές προσλαμβάνουν επαγγελματίες φωτογράφους για να δημιουργήσουν όμορφες φωτογραφίες των προϊόντων τους. Το μειονέκτημα είναι ότι άλλα άτομα που πωλούν το προϊόν πιθανότατα θα έχουν την ίδια εικόνα στους ιστότοπούς τους.
 • Προσλάβετε έναν επαγγελματία φωτογράφο. Θα μπορούσατε ενδεχομένως να προσλάβετε έναν επαγγελματία για να τραβήξετε φωτογραφίες των προϊόντων. Αυτό, ωστόσο, μπορεί να είναι δαπανηρό, ειδικά στην αρχή όταν μπορεί να έχετε περιορισμένο προϋπολογισμό.
 • Τραβήξτε τις φωτογραφίες μόνοι σας. Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο. Θα χρειαστείτε ένα λευκό ή μαύρο φόντο για τα περισσότερα αντικείμενα. Ένα ελαφρύ κουτί μπορεί να είναι χρήσιμο. Μπορείτε να αγοράσετε ένα πολύ φθηνά σε ιστότοπους όπως το Amazon για μικρότερα αντικείμενα. Είναι επίσης έξυπνο να επενδύσετε σε μια καλή κάμερα DSLR για την καλύτερη ανάλυση.

Καθώς προσθέτετε εικόνες των προϊόντων σας, προσπαθήστε να κοιτάξετε το αντικείμενο σαν να είστε ο πελάτης. Τι θα θέλατε να μάθετε για το προϊόν; Από ποιες γωνίες θα θέλατε να δείτε το αντικείμενο; Ποιες λεπτομέρειες είναι σημαντικές για τον καταναλωτή?

Γράφοντας συναρπαστική περιγραφή προϊόντος

Ο στόχος σας με ένα προϊόν θα πρέπει να είναι να τραβήξετε το ενδιαφέρον του πελάτη, παρέχοντας παράλληλα αρκετές λεπτομέρειες για να γνωρίζει εάν θέλει να αγοράσει το προϊόν ή όχι. Εάν μπορείτε να δημιουργήσετε μια μοναδική φωνή για τις περιγραφές σας, πιθανότατα θα δείτε αύξηση των μετατροπών πωλήσεων.

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι πουλάτε πετσέτες κουζίνας. Μπορείτε απλά να περιγράψετε τις ίνες, το μέγεθος, το χρώμα και τον γρήγορο χρόνο στεγνώματος της πλευράς μικροϊνών, όπως κάνει κάθε άλλος ιστότοπος εκεί έξω.

Εναλλακτικά, μπορείτε να δημιουργήσετε μια ιστορία για έναν οικιακό μάγειρα που χρησιμοποιεί τις πετσέτες επειδή αγαπά την ποικιλία των χρωμάτων, εξοικονομεί χρόνο λόγω του στεγνώματος των μικροϊνών πιο γρήγορα και ούτω καθεξής. Βλέπετε πώς το ένα είναι πιο συναρπαστικό και προσωπικό από το άλλο?

Αν και δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε μια φανταστική ιστορία για κάθε στοιχείο, θα πρέπει να το περιγράψετε με τρόπο ώστε ο αναγνώστης να μπορεί να απεικονίσει τον εαυτό του χρησιμοποιώντας αυτό το στοιχείο. Προσπαθήστε να πυροδοτήσετε τη φαντασία του επισκέπτη του ιστότοπου.

Βελτιστοποίηση πλοήγησης ιστότοπου ηλεκτρονικού εμπορίου

Σε ό, τι αφορά την πλοήγηση στον ιστότοπο, δεν αρκεί απλώς η δομή και τα κουμπιά που είναι εύκολο να βρεθούν. Πρέπει επίσης να σκεφτείτε πώς οι χρήστες πλοηγούνται σε συγκεκριμένα προϊόντα που θέλουν να βρουν. Αυτό γίνεται ακόμη πιο σημαντικό όσο περισσότερα προϊόντα έχετε στον ιστότοπό σας.

Σύμφωνα με Περιοδικό Smashing, το κλειδί είναι να βεβαιωθείτε ότι οι πελάτες μπορούν να βρουν τα προϊόντα που θέλουν να αγοράσουν. Επομένως, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τα πάντα, από τον τρόπο οργάνωσης κατηγοριών έως τον καλύτερο τρόπο για να κάνετε τους πελάτες να κάνουν αναζήτηση και τι θα επιστρέψουν αυτά τα αποτελέσματα αναζήτησης στον ιστότοπό σας.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έχετε ισχυρές γονικές κατηγορίες. Θα πρέπει επίσης να προσθέσετε φίλτρα που επιτρέπουν στον χρήστη να περιορίσει την αναζήτηση με πράγματα όπως “τι νέο υπάρχει”, πιο δημοφιλές “και” χαμηλότερη τιμή “.

Σχεδιάζοντας μια ροή αγοράς ηλεκτρονικού εμπορίου

ο το μέσο ποσοστό εγκατάλειψης καλαθιού αγορών είναι 68,95%. Αν θέλετε να το βελτιώσετε και να μετατρέψετε τους επισκέπτες του ιστότοπου σε πελάτες που κάνουν μια παραγγελία, θα θελήσετε να σκεφτείτε τη ροή του καλαθιού αγορών σας.

Ο πελάτης θα πρέπει να μπορεί να δει με σαφήνεια πώς να κάνει checkout από τη στιγμή που προσθέτει το πρώτο προϊόν στο καλάθι αγορών έως ότου ολοκληρωθεί η παραγγελία.

 • Τοποθετήστε τα κουμπιά αναθεώρησης καλαθιού αγορών και αγορών σε καθαρές τοποθεσίες.
 • Κάντε το check out εύκολο – μην αναγκάζετε τους χρήστες να εγγραφούν στο ταμείο. Παρέχετε επίσης μια επιλογή ολοκλήρωσης αγοράς.
 • Εγκαταστήστε λογισμικό που στέλνει προσφορά δεύτερης ευκαιρίας εάν ο χρήστης εγκαταλείψει το καλάθι αγορών.

Όσο πιο εύκολο μπορείτε να κάνετε τη ροή αγοράς, τόσο υψηλότερο θα είναι το ποσοστό μετατροπής σας.

Σελίδες λεπτομερειών προϊόντος δόμησης

Οι λεπτομέρειες του προϊόντος θα βοηθήσουν τους χρήστες να κατανοήσουν πλήρως τι αγοράζουν και θα μειώσουν το ποσοστό επιστροφής σας. Θα θέλατε να συμπεριλάβετε πληροφορίες όπως:

 • Εγγυήσεις
 • Μεγέθη
 • Υλικό που χρησιμοποιείται για την παραγωγή του προϊόντος
 • Τεχνικές προδιαγραφές

Όσο πιο λεπτομερείς μπορείτε να είστε, τόσο πιο εύκολο θα είναι για τους πελάτες σας να καθορίσουν εάν τα αντικείμενα είναι αυτά που αναζητούν. Ωστόσο, είναι συνήθως καλύτερο να μην γεμίζετε σελίδες με τις λεπτομέρειες. Αντ ‘αυτού, δώστε έναν σύνδεσμο όπου ο πελάτης μπορεί να κάνει κλικ και θα εμφανιστούν περισσότερες πληροφορίες. Ή, τοποθετήστε τις πληροφορίες κάτω από τις εικόνες και τις πληροφορίες περιγραφής.

Κάνοντας τους πελάτες να εμπιστεύονται το κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου σας

Υπάρχει ένας λόγος που οι περισσότεροι καταναλωτές αγοράζουν από μάρκες που αναγνωρίζουν. Επειδή αυτές οι μάρκες έχουν δημιουργήσει μια φήμη και ο πελάτης ξέρει ότι μπορεί να εμπιστευτεί αυτήν την επωνυμία για να προσφέρει ένα ποιοτικό προϊόν και να παραδώσει αυτό που υπόσχεται.

Εάν δεν έχετε ακόμα αυτήν την αναγνώριση ονόματος, τότε πρέπει να δώσετε περισσότερες πληροφορίες από έναν ιστότοπο που διαθέτει. Θα θέλατε να συμπεριλάβετε πληροφορίες όπως πόσες παραγγελίες έχετε ήδη εκπληρώσει, σαφή στοιχεία επικοινωνίας και εμβλήματα που δείχνουν ότι είστε επαληθευμένος μεταπωλητής ή λιανοπωλητής για συγκεκριμένες επωνυμίες που αναγνωρίζονται.

Η συμπερίληψη πληροφοριών συμμετοχής για τυχόν οργανισμούς στους οποίους ανήκετε είναι επίσης ένας τρόπος να χτίσετε εμπιστοσύνη και πίστη.

Διαμόρφωση ασφάλειας ιστότοπου ηλεκτρονικού εμπορίου

Οι πελάτες σας εμπιστεύονται τα προσωπικά σας στοιχεία. Ο γρηγορότερος τρόπος για να σκοτώσετε την εμπιστοσύνη που σας δείχνουν είναι να αφήσετε τον ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου ανοιχτό σε χάκερ. Είναι ζωτικής σημασίας να επενδύσετε στην ασφάλεια και να παρακολουθείτε τις νέες απειλές ασφαλείας καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής του καταστήματός σας.

 • Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ξεκινήσετε με μια διαμόρφωση διακομιστή ιστού που είναι ασφαλής. Το SSL, για παράδειγμα, θα κρυπτογραφήσει ευαίσθητες πληροφορίες, προσθέτοντας ένα άλλο επίπεδο προστασίας.
 • Προσθέστε ένα τείχος προστασίας στον διακομιστή σας ή βεβαιωθείτε ότι ο διακομιστής σας έχει εγκαταστήσει ένα τείχος προστασίας για προστασία. Τα περισσότερα καλάθια αγορών διαθέτουν προσθήκες τείχους προστασίας που μπορείτε να εγκαταστήσετε.
 • Θα θέλατε επίσης να εγκαταστήσετε λογισμικό που ανιχνεύει απειλές, ιούς και απόπειρες εισβολής.

Θα θελήσετε να αναλύσετε την ασφάλεια του ιστότοπού σας με ένα βασικός αναλυτής ασφαλείας όπως αυτή της Microsoft. Εάν δεν είστε σίγουροι πώς να ασφαλίσετε τον ιστότοπό σας, θα πρέπει να κάνετε μια επένδυση στην ασφάλεια προσλαμβάνοντας έναν ειδικό διαδικτυακής ασφάλειας.

Συμμόρφωση με τα πρότυπα ασφάλειας δεδομένων PCI

ο Συμβούλιο Προτύπων Ασφαλείας PCI έχει θέσει ορισμένα πρότυπα ασφάλειας για ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου για να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες καταστημάτων να κατανοήσουν τον καλύτερο τρόπο για να διατηρούνται ασφαλείς οι ευαίσθητες πληροφορίες.

Ο ιστότοπος προσφέρει εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να διασφαλίσετε ότι διατηρείτε τον ιστότοπό σας ασφαλή και τα στοιχεία των πελατών σας ασφαλή, συμπεριλαμβανομένων εγγράφων που εξηγούν πώς να ασφαλίσετε τον ιστότοπό σας και εργαλεία που σας βοηθούν να αξιολογήσετε την ασφάλεια του ιστότοπού σας και να βρείτε τρόπους επίλυσης τυχόν αδυναμιών ασφαλείας.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΑΡΞΕΙ ΤΟ WEB SHOP

Μόλις ρυθμίσετε τα πάντα, υπάρχουν ορισμένοι προ-έλεγχοι και εργασίες που θα θέλατε να ολοκληρώσετε πριν ξεκινήσετε πραγματικά το κατάστημά σας. Φροντίζοντας αυτά τα πράγματα εκ των προτέρων, θα είστε σε θέση να εστιάσετε την πλήρη προσοχή σας στην εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών και να εκπληρώσετε γρήγορα τις παραγγελίες.

Ρύθμιση παρακολούθησης ιστότοπου

Η παρακολούθηση ιστότοπου θα σας ειδοποιήσει εάν ο διακομιστής σας πέσει ή υπάρχουν άλλα ζητήματα με τον ιστότοπό σας. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να ξοδέψετε τα σκληρά κερδισμένα χρήματά σας στη διαφήμιση, να οδηγήσετε την επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας, μόνο για να συνειδητοποιήσετε ο επισκέπτης ότι ο ιστότοπος δεν λειτουργεί.

Θα θέλατε επίσης να ρυθμίσετε αναλυτικά στοιχεία, ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε την απόδοση του ιστότοπού σας συνολικά, από πού προέρχεται η επισκεψιμότητα και ποιες λέξεις-κλειδιά έχουν την καλύτερη απόδοση.

Δημιουργία ενημερωτικού δελτίου

Δεν θα αγοράσουν όλοι όσοι επισκέπτονται τον ιστότοπό σας την πρώτη τους επίσκεψη. Ωστόσο, εάν μπορείτε να τους προσελκύσετε να εγγραφούν στο ενημερωτικό σας δελτίο, έχετε ξαφνικά έναν τρόπο να διατηρήσετε ανοιχτές τις γραμμές επικοινωνίας. Μπορείτε επίσης να τους πείσετε να επιστρέψουν στον ιστότοπό σας δείχνοντάς τους νέα αντικείμενα, τι πωλείται ή προσφέροντας έκπτωση.

Λήψη ρυθμίσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

46% των καταναλωτών που είναι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο στα κοινωνικά μέσα πριν πραγματοποιήσουν μια αγορά. Είναι σημαντικό να δημιουργήσετε μια παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να ξεκινήσετε το buzz πριν ξεκινήσετε ποτέ ένα ηλεκτρονικό κατάστημα. Τουλάχιστον, θα πρέπει να έχετε παρουσία στους δύο μεγαλύτερους παίκτες Twitter και Facebook.

Ωστόσο, θα πρέπει επίσης να εξετάσετε το δημογραφικό στόχο σας και ποιες άλλες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων μπορεί να σας ταιριάζουν. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να αγοράσετε νέους, δοκιμάστε το Instagram. Αν θέλετε να προσελκύσετε γυναίκες στον ιστότοπό σας, ρίξτε μια ματιά στο Pinterest.

Ανάπτυξη προγράμματος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας ιστότοπου

Ανεξάρτητα από το πόσα μέτρα ασφαλείας έχετε εφαρμόσει ή πόσο καλά προετοιμάζεστε, μερικές φορές το αδιανόητο συμβαίνει και ο ιστότοπός σας πέφτει ή οι hackers το αναλαμβάνουν. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα σχέδιο που να δημιουργεί αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας των σημαντικών αρχείων βάσης δεδομένων σας.

Είναι επίσης έξυπνο να έχετε πολλά αντίγραφα ασφαλείας. Οι περισσότερες εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων δημιουργούν ένα πλήρες αντίγραφο ασφαλείας ιστότοπου που θα σας επιτρέψει να επαναφέρετε τον ιστότοπό σας σε προηγούμενη ημερομηνία μια ή δύο εβδομάδες στο παρελθόν. Θα θελήσετε επίσης να διατηρήσετε τα εφεδρικά αρχεία του πλήρους ιστότοπού σας σε εξωτερικό σκληρό δίσκο.

Τέλος, προχωρήστε και εγκαταστήστε λογισμικό που δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας για εσάς σε τακτική βάση. Οι περισσότερες πλατφόρμες περιεχομένου διαθέτουν πρόσθετα που μπορείτε να εγκαταστήσετε και θα το κάνουν αυτό για εσάς στο παρασκήνιο. Ορίζετε μόνο το αντίγραφο ασφαλείας για το πόσο συχνά θέλετε να τα συμπληρώσετε.

Προστασία πληροφοριών πελατών

Εάν θέλετε να αναπτύξετε εμπιστοσύνη με τους πελάτες σας, πρέπει να εφαρμόσετε ασφάλεια και πολιτικές για την προστασία των προσωπικών πληροφοριών που μοιράζονται οι πελάτες σας μαζί σας. Θα πρέπει επίσης να δημοσιεύσετε αυτές τις πολιτικές, έτσι ώστε οι πελάτες σας να μπορούν να δουν τι κάνετε με τις πληροφορίες τους και τα βήματα που έχετε λάβει για να προσθέσετε ασφάλεια στον ιστότοπό σας.

Επιλογή στρατηγικής αποστολής

Μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζετε την καλύτερη λύση αποστολής για την επιχείρησή σας. Πρέπει να υπολογίσετε το βάρος των προϊόντων που στέλνετε, όπου βρίσκεται η πλειονότητα των πελατών σας, πώς να χειριστείτε τις βιαστικές παραγγελίες και ποιο θα είναι το κόστος.

Μπορείτε να βρείτε τιμές για ορισμένες από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένων των USPS, FedEx και UPS. Αν μόλις ξεκινήσετε, ίσως θελήσετε να κάνετε κάποια σύγκριση αγορών για να δείτε ποιος προμηθευτής αποστολής θα προσφέρει την καλύτερη τιμή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν ιστότοπο όπως iShip.com για να μάθετε ποιος θα ήταν ο γρηγορότερος, φθηνότερος ή καλύτερος τρόπος για να στείλετε τις παραγγελίες σας.

Αποφάσεις σχετικά με τους βασικούς δείκτες απόδοσης του καταστήματός σας (KPI)

Η επιλογή των σωστών βασικών δεικτών απόδοσης (KPI) για το κατάστημά σας είναι κάτι που πρέπει να έχετε πριν ξεκινήσετε. Ωστόσο, τα KPI σας θα πρέπει επίσης να είναι ρευστά, καθώς ενδέχεται να αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου. Δεδομένου ότι έχετε ήδη θέσει ορισμένους στόχους και αποστολή για την επιχείρησή σας, αυτοί πρέπει να συνδέονται με τα KPI σας.

Έτσι, για παράδειγμα, εάν ο στόχος σας είναι να αυξήσετε τις πωλήσεις, θα εξετάζετε τα ημερήσια ποσοστά μετατροπών, τους ημερήσιους αριθμούς πωλήσεων και τα στατιστικά στοιχεία επισκεψιμότητας.

Οριστικοποίηση της προώθησης και της στρατηγικής έναρξης

Προτού ετοιμαστείτε να ξεκινήσετε, θα θέλατε επίσης να πραγματοποιήσετε μια συνάντηση με την ομάδα μάρκετινγκ. Πώς θα βγάλεις τη λέξη για το άνοιγμα σου; Αυτή είναι μια στιγμή που θα πρέπει να είστε σε θέση να οδηγήσετε πολλή επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας, να δημιουργήσετε τη λίστα αλληλογραφίας σας και ελπίζουμε να κερδίσετε μερικούς πιστούς πελάτες.

Οι προσφορές για την κυκλοφορία σας πρέπει να περιλαμβάνουν τουλάχιστον:

 • Δελτία τύπου σε διαδικτυακά και τοπικά μέσα
 • Ένα πάρτι στο οποίο προσκαλείτε βασικούς επιδότες (μπορεί να πραγματοποιηθεί στο διαδίκτυο)
 • Δώρα ή ειδικές εκπτώσεις την ημέρα της εκδήλωσης
 • Διαδικτυακές συνομιλίες όπου οι ειδικοί έρχονται και μιλούν στους πελάτες σας, οδηγώντας έτσι την κυκλοφορία στον ιστότοπό σας μέσω μιας πλατφόρμας συνομιλίας. Για παράδειγμα, εάν πουλάτε εξοπλισμό γκολφ, μπορεί να έχετε έναν επαγγελματία παίκτη γκολφ να μιλήσει για τον τρόπο βελτίωσης της παρακολούθησής σας.

Προσπαθήστε να σκεφτείτε έξω από το κουτί όταν σχεδιάζετε τη στρατηγική εκτόξευσής σας. Οτιδήποτε μπορείτε να κάνετε που θα σας κάνει να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό είναι καλό.

ΟΔΗΓΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ONLINE

Ακόμα και το πιο όμορφο διαδικτυακό κατάστημα δεν έχει μεγάλη χρησιμότητα εάν οι πελάτες σας δεν γνωρίζουν πού θα σας βρουν. Εάν θέλετε να είστε επιτυχημένοι, πρέπει να κατευθύνετε όσο το δυνατόν περισσότερη κίνηση στο κατάστημά σας.

Η επικοινωνία με τους Bloggers και τον Τύπο

Ποιοι είναι οι βασικοί παράγοντες επιρροής στην εξειδικευμένη περιοχή σας? BuzzSumo είναι ένα φανταστικό εργαλείο για να σας βοηθήσει να εντοπίσετε τους πιο πολυσύχναστους bloggers μέσα σε μια λέξη-κλειδί ή μια φράση. Απλώς πληκτρολογήστε το θέμα και δείτε τι εμφανίζεται. Οι πιο σημαντικοί bloggers είναι αυτοί με τους οποίους θέλετε να συνδεθείτε.

Αφήστε τους μια γραμμή και ρωτήστε αν ενδιαφέρονται για μια συνέντευξη, ένα άρθρο ή για να μοιραστείτε φωνές μεταξύ τους.

Δημοσίευση του καταστήματός σας στο Reddit

Το Reddit είναι μια πλατφόρμα που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι για να βρουν περιεχόμενο που τους ενδιαφέρει. Ενα από Κατευθυντήριες γραμμές ο ιστότοπος που προσφέρει δεν είναι μόνο κατάφωρα αυτοπροώθηση. Εδώ μπορεί ένα χρήσιμο ιστολόγιο που σχετίζεται με το κατάστημά σας. Γράψτε μόνο ένα θέμα που σχετίζεται με κάποιον τρόπο με το ηλεκτρονικό σας κατάστημα, συνδέοντας ξανά με ένα προϊόν ή δύο που έχει νόημα στο πλαίσιο του άρθρου και μετά δημοσιεύστε τις χρήσιμες πληροφορίες του άρθρου στο Reddit για να προωθήσετε το περιεχόμενο και ελπίζουμε, με τη σειρά του, να οδηγήσετε κάποια κίνηση στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα.

Δημιουργία Διοικητικού Συμβουλίου στο Pinterest

Τα δύο τρίτα αυτών που εγγράφονται στο Pinterest είναι γυναίκες. Εάν ο δημογραφικός στόχος σας είναι γυναίκες ή ακόμη και μερικώς γυναίκες, είναι έξυπνο να δημιουργήσετε έναν πίνακα στο Pinterest. Ωστόσο, πρέπει επίσης να καταλάβετε τη δυναμική του Pinterest για να κατανοήσετε πραγματικά πώς να αγοράσετε εκεί.

Για τα περισσότερα πάρτι, εκείνοι που επισκέπτονται το Pinterest είναι μια έξυπνη ομάδα. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί τους και να τους ενθαρρύνετε να μοιραστούν τις καρφίτσες σας, θα πρέπει να επιστρέψετε στο περιεχόμενό σας στον ιστότοπό σας. Πουλάτε μαγειρικά σκεύη; Προσφέρετε μια συνταγή. Είδη ένδυσης? Δημιουργήστε μια καρφίτσα που προβάλλει την τέλεια στολή για μια βραδιά στην πόλη.

Αξιοποιώντας τις μηχανές σύγκρισης αγορών

Οι μηχανές σύγκρισης αγορών (ΧΑΚ) έχουν γίνει όλο και πιο δημοφιλείς στους καταναλωτές που τις χρησιμοποιούν για να βρουν την καλύτερη τιμή σε ένα συγκεκριμένο προϊόν. Είναι επίσης ένας τρόπος με τον οποίο μπορείτε να κερδίσετε περισσότερες πωλήσεις για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα.

Βασικά, εγγραφείτε και πληρώνετε ανά κλικ όταν κάποιος έρχεται στο κατάστημά σας μέσω του ΧΑΚ. Ωστόσο, αυτή είναι εξαιρετικά στοχευμένη διαφήμιση. Το άτομο που κάνει κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο έχει ήδη αναζητήσει το προϊόν που πουλάτε και αναζητά ένα μέρος με καλή τιμή, όπου μπορεί να το αγοράσει. Τα ποσοστά συνομιλίας πιθανότατα θα είναι πολύ υψηλότερα από ό, τι από τη γενική κίνηση από τις μηχανές αναζήτησης.

Έναρξη ιστολογίου

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ένα ιστολόγιο μπορεί να βοηθήσει στην παροχή περιεχομένου που μπορείτε να μοιραστείτε σε ιστότοπους όπως το Reddit, το StumbleUpon και ακόμη και με τους οποίους θα συνδεθούν άλλοι bloggers. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε άρθρα στο ιστολόγιό σας για να προσθέσετε αξία για τους τακτικούς πελάτες σας καθώς τα εκπαιδεύετε σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που σχετίζονται με τα προϊόντα και τη θέση σας.

Στην ιδανική περίπτωση, το ιστολόγιο πρέπει να είναι μέρος του ιστότοπού σας, έτσι ώστε όταν οι άνθρωποι έρχονται να διαβάσουν ένα άρθρο που βρίσκονται ήδη στον ιστότοπό σας και μπορούν εύκολα να κάνουν κλικ για να κάνουν αγορές ή να αγοράσουν συγκεκριμένα αντικείμενα.

Προσέγγιση χρηστών Instagram Power

Από τον Σεπτέμβριο του 2015, το Instagram είχε περίπου 400 εκατομμύρια ενεργοί μηνιαίοι χρήστες. Από αυτούς τους χρήστες, ορισμένοι είναι γνωστοί ως “χρήστες ενέργειας”. Αυτοί είναι οι χρήστες που παρακολουθούν τακτικά και δημοσιεύουν φωτογραφίες τακτικά. Το κλειδί για τη σύνδεση με έναν ισχυρό χρήστη είναι να δημοσιεύσετε μια φωτογραφία που τους σχετίζεται με κάποιον τρόπο και να τις αναφέρει στα σχόλια. Αν και αυτή η τεχνική δεν θα βρει πάντα επιτυχία, αξίζει τον χρόνο επενδύσεων. Εάν ένας μόνο χρήστης ενέργειας αναφέρει το κατάστημά σας, μπορεί να αυξήσει την έκθεσή σας.

Όπως τα περισσότερα δίκτυα κοινωνικών μέσων, το κλειδί είναι να προσθέσετε κάτι πολύτιμο και αυτό θα τραβήξει το ενδιαφέρον των οπαδών του χρήστη.

Tweet στο Twitter

Υπάρχουν περισσότεροι από 1,3 δισεκατομμύρια εγγεγραμμένοι χρήστες στο Twitter. Τουλάχιστον ένα μέρος αυτών των χρηστών θα ενδιαφέρεται για αυτό που έχετε να προσφέρετε. Όσον αφορά το μάρκετινγκ Twitter, θα λάβετε πίσω αυτό που βάζετε σε αυτό. Εάν θέλετε οι χρήστες να σας ακολουθούν, να σας retweet και να μοιράζονται το περιεχόμενό σας, θα πρέπει να επιστρέψετε την εύνοια. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι κάνετε tweet πράγματα που αξίζει να μοιραστείτε και ότι δεν είστε μόνο αυτοπροώθηση όλη την ώρα.

Δέσμευση ακολούθων στο Facebook

Το Facebook έχει περίπου 1 δισεκατομμύριο ημερήσιοι ενεργοί χρήστες. Ένα από τα μοναδικά πράγματα για το Facebook είναι ότι μπορείτε να δημιουργήσετε μια ξεχωριστή σελίδα για την επιχείρησή σας χωρίς να χρειάζεται να δημιουργήσετε ξεχωριστό λογαριασμό. Το Facebook προσφέρει επίσης πολύ στοχευμένη διαφήμιση όπου μπορείτε να καθορίσετε τα πάντα, από τους τύπους ενδιαφερόντων όσων βλέπουν τη διαφήμισή σας πρέπει να έχουν ηλικιακό εύρος.

Να κάνετε φίλους και οικογένεια να μοιραστούν

Εάν δεν το έχετε ήδη συνειδητοποιήσει, έχετε ήδη μια αρκετά ισχυρή ομάδα μάρκετινγκ στο εσωτερικό του κύκλου σας. Η οικογένεια και οι φίλοι σας πιθανώς θέλουν να σας δουν να πετυχαίνετε στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Μη διστάσετε να τους ζητήσετε να μοιραστούν πληροφορίες σχετικά με το κατάστημά σας με αυτούς που γνωρίζουν.

ΤΕΛΙΚΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟ ONLINE ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΑΣ

Έχετε περάσει μήνες προετοιμάζοντας την κυκλοφορία του διαδικτυακού σας καταστήματος, προωθώντας το σε όλους όσους γνωρίζετε και ξεκινήστε από στόμα σε στόμα. Μόλις φτάσει η ημερομηνία κυκλοφορίας, θα πρέπει να συνεχίσετε να εργάζεστε σε ορισμένες επιπλέον εργασίες για να διατηρήσετε το κατάστημα ομαλή.

Διαχείριση αποθέματος

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα ενός διαδικτυακού καταστήματος είναι ότι η παρακολούθηση αποθέματος είναι αυτοματοποιημένη. Με μια ματιά, μπορείτε να δείτε ποια είδη έχουν μικρό απόθεμα και τι έχετε πάρα πολύ. Ωστόσο, είναι επίσης σημαντικό να κατανοήσετε πόσο καιρό χρειάζεται για να λάβετε ένα δεδομένο προϊόν από προμηθευτές. Για παράδειγμα, εάν παραγγείλετε ορισμένα αντικείμενα από το εξωτερικό, μπορεί να χρειαστούν πολλές εβδομάδες για να τα λάβετε.

Με την πάροδο του χρόνου, θα πρέπει να μπορείτε να δείτε κάποια μοτίβα πωλήσεων και να γνωρίζετε ότι όταν φτάσετε σε έναν ορισμένο αριθμό προϊόντος που πρέπει να κάνετε μια νέα παραγγελία.

Εάν χρησιμοποιείτε εταιρείες που κάνουν αποστολή, θα πρέπει να συντονιστείτε με τα συστήματά τους για να βεβαιωθείτε ότι δεν πουλάτε αντικείμενα που έχουν σταματήσει ή ότι δεν είναι διαθέσιμα στο τέλος τους. Ο χειρότερος τρόπος για να ξεκινήσετε τη φήμη σας ως ιδιοκτήτης διαδικτυακού καταστήματος είναι να κάνετε τους πελάτες να περιμένουν τις παραγγελίες τους.

Χειρισμός Εκπλήρωσης και Αποστολής

Εκτός από την ομαλή λειτουργία του διαδικτυακού συστήματος, θα θέλατε να βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε διαδικασίες για την γρήγορη εκτέλεση παραγγελιών και την αποστολή τους.

 • Εάν μεταφέρετε αντικείμενα που αποθηκεύετε σε αποθήκη (ή ακόμα και μόνο ένα εφεδρικό δωμάτιο στο σπίτι σας προς το παρόν), θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι δημιουργείτε ένα σύστημα καταλογογράφησης που σας επιτρέπει να βρίσκετε αυτό το αντικείμενο εύκολα. Σκεφτείτε πώς τα βιβλία είναι διατεταγμένα σε μια βιβλιοθήκη και δείτε τι είδους σύστημα αριθμών ή γραμμάτων μπορείτε να δημιουργήσετε που θα λειτουργεί για τα προϊόντα που προσφέρετε. Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπεριλάβει αυτόν τον αριθμό και στο σύστημα καλαθιού αγορών για ασφαλή τοποθεσία.
 • Μέχρι τώρα, πιθανότατα έχετε αποφασίσει ποιες υπηρεσίες αποστολής θα χρησιμοποιήσετε για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Επίσης, λάβετε υπόψη ότι θα πρέπει να έχετε προμήθειες στα χέρια σας, όπως κουτιά, συσκευασίες, ταινίες συσκευασίας και περιτύλιγμα φυσαλίδων.
 • Ελέγχετε πάντοτε ότι η παραγγελία έχει συμπληρωθεί σωστά και ότι όλα βρίσκονται στην αποστολή που παραγγέλθηκε.
 • Θα θέλατε να συμπεριλάβετε ένα τιμολόγιο με κάθε παραγγελία, ώστε ο πελάτης να μπορεί να δει με μια ματιά ότι όλα τα αντικείμενα έχουν αποσταλεί.

Αντιμετώπιση προβλημάτων πελατών

Η διαφήμιση από στόμα σε στόμα είναι μια ισχυρή δύναμη. Οι άνθρωποι θα διαδώσουν το καλό και το κακό για εσάς. Ένας δυσαρεστημένος πελάτης μπορεί να πει σε άλλους δέκα, ή στην περίπτωση των κοινωνικών μέσων, χιλιάδες άλλους. Όταν ένας πελάτης είναι δυσαρεστημένος:

 • Απαντήστε αμέσως μόλις λάβετε καταγγελία.
 • Διορθώστε το πρόβλημα. Αντικαταστήστε τα κατεστραμμένα αντικείμενα που δεν λειτουργούν, παρέχετε ταχυδρομικά τέλη επιστροφής ή προσφέρετε ανταλλαγή.
 • Θυμηθείτε την αποστολή του ιστότοπού σας. Είναι η αποστολή σας μόνο να κερδίσετε χρήματα; Ενώ τα χρήματα είναι σημαντικά, πιθανότατα θέλετε να μπείτε στη δική σας επιχείρηση για πολλούς άλλους λόγους. Πώς μετρά η εξυπηρέτηση πελατών σας τους στόχους σας?

Εάν μπορείτε να λύσετε ένα πρόβλημα, μπορείτε να αποκτήσετε έναν πιστό πελάτη για τη ζωή.

Διαχείριση ανταλλαγών και επιστροφών προϊόντων

Εάν ένα προϊόν φτάσει στον πελάτη που υπέστη ζημιά κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αποστολής, θα πρέπει να υποβάλετε καταγγελία εκ μέρους του στον χονδρέμπορο που παρείχε την υπηρεσία αποστολής. Ή, εάν το αντικείμενο απλά δεν λειτουργεί ή είναι ελαττωματικό κατά κάποιο τρόπο, ο κατασκευαστής θα χαρεί να το αντικαταστήσει δωρεάν. Αυτό σημαίνει ότι η επιστροφή των ταχυδρομικών τελών για το κατεστραμμένο προϊόν φροντίζεται και δεν κοστίζει τίποτα στον πελάτη.

Από την άλλη πλευρά, εάν το αντικείμενο έχει υποστεί ζημιά κατά την αποστολή, οποιαδήποτε ασφάλιση που έχετε στο αντικείμενο θα πρέπει να καλύψει τα έξοδα αντικατάστασης αυτού του είδους. Φυσικά, θα πρέπει να υποβάλετε αξίωση για να λάβετε αποζημίωση και ενδέχεται να υπάρξει καθυστέρηση πριν λάβετε την πληρωμή. Ωστόσο, δεν πρέπει να κάνετε τον πελάτη να περιμένει πριν αντικαταστήσετε το στοιχείο.

Βελτιστοποίηση του eStore για αύξηση των μετατροπών

Μόλις ξεκινήσετε το κατάστημά σας, θα πρέπει να μπορείτε να δείτε ξεκάθαρα κάποια μοτίβα. Θα θέλατε να πραγματοποιήσετε κάποια δοκιμή διαχωρισμού A / B για να δείτε εάν συγκεκριμένες σελίδες προορισμού διοχετεύουν αποτελεσματικότερα την κυκλοφορία μέσω του καλαθιού αγορών και σε μια ολοκληρωμένη πώληση.

Μπορείτε να δοκιμάσετε οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί κανείς παρακολουθώντας αναλυτικά στοιχεία και κάνοντας δοκιμές A / B. Δοκιμάστε διαφορετικά κουμπιά χρώματος, δωρεάν αποστολή ή μειωμένη αποστολή, ακόμη και διαφορετικές περιγραφές ή άλλες λειτουργίες.

Κάποια άλλα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιστοποιήσετε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα είναι:

 • Κοιτάζοντας τον ιστότοπό σας ως πελάτη. Τι τραβάει το μάτι σου; Τι είναι περίπλοκο ή μπερδεμένο?
 • Ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι οι τιμές είναι σαφώς σημειωμένες.
 • Προσθέστε κριτικές και μαρτυρίες για να δημιουργήσετε μια αίσθηση εμπιστοσύνης.
 • Αξιοποιήστε τις ειδικές προσφορές σε τμήματα εγγεγραμμένων χρηστών

Χρησιμοποιώντας το Google Analytics και τα στατιστικά στοιχεία του ιστότοπού σας, μπορείτε να μάθετε πολλά σχετικά με το τι δεν λειτουργεί για να μετατρέψετε τους επισκέπτες σε πελάτες και να κάνετε αναλόγως αλλαγές.

ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΜΟΝΑΔΑΣ ECOMMERCE

Αφού ξεκινήσετε το διαδικτυακό σας κατάστημα, θα πρέπει να συνεχίσετε τις προσπάθειες μάρκετινγκ σε τακτική βάση, διαφορετικά θα κινδυνεύετε να χάσετε αργά την ορμή του. Μερικά από τα πράγματα που θέλετε να κάνετε σε τακτική βάση περιλαμβάνουν:

Κατανομή προϋπολογισμού μάρκετινγκ

Είτε είχατε επενδυτές, δανείσατε δάνειο είτε χρησιμοποιήσατε αποταμιεύσεις, ο αρχικός προϋπολογισμός μάρκετινγκ εκτόξευσης θα εξαντληθεί γρήγορα. Είναι σημαντικό να διαθέσετε ένα ποσοστό των κερδών σας στο μάρκετινγκ εάν θέλετε να συνεχίσετε να προσεγγίζετε νέους πελάτες.

Ένας καλός κανόνας είναι να ξοδεύετε έως και 20% των κερδών σας από τη διαφήμιση.

Θα πρέπει επίσης να αποφασίσετε ποιοι είναι οι στόχοι σας. Για παράδειγμα, εστιάζετε στη δημιουργία μολύβδου ή στην αύξηση των πωλήσεων σε τρέχοντες πελάτες; Στη συνέχεια, δείτε ποια διαφημιστικά κανάλια ήταν πιο αποτελεσματικά για την επίτευξη αυτών των στόχων και διαθέστε περισσότερη χρηματοδότηση σε αυτούς τους χώρους από άλλους.

Έναρξη διαφημιστικής καμπάνιας

Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα μέρη της λειτουργίας ενός διαδικτυακού καταστήματος, το πρώτο σας βήμα είναι να καταλάβετε ποιος είναι ο στόχος σας για τη διαφημιστική καμπάνια. Τι θέλετε να πετύχετε?

Στη συνέχεια, θα θέλατε να σκεφτείτε το δημογραφικό στόχο που θέλετε να επιτύχετε με την καμπάνια. Αυτό θα σας πει πού πρέπει να ξεκινήσετε τη διαφημιστική καμπάνια και ποιες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων θα λειτουργούσαν καλύτερα για την επίτευξη των στόχων σας.

Τέλος, θα δημιουργήσετε την καμπάνια στις πλατφόρμες της επιλογής σας και θα πρέπει να ελέγξετε την αποτελεσματικότητα της διαφήμισης. Ίσως θελήσετε να κάνετε προσαρμογές για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον διαφημιστικό σας προϋπολογισμό.

Εργασία στο ηλεκτρονικό εμπόριο SEO

Τώρα που έχετε ξεκινήσει τον ιστότοπό σας, ο επόμενος στόχος σας πρέπει να είναι υψηλότερη κατάταξη από οποιονδήποτε από τους ανταγωνιστές σας στις μηχανές αναζήτησης. Η Optify διεξήγαγε κάποια έρευνα που έδειξε ότι ο νούμερο ένα ιστότοπος κατάταξης για μια δεδομένη λέξη-κλειδί είχε αναλογία κλικ προς αριθμό διπλάσια από τη δεύτερη θέση.

Θα πρέπει να συνεχίσετε να κάνετε έρευνα λέξεων-κλειδιών και ανάλυση ανταγωνιστών, όπως αναφέρεται στην κορυφή αυτού του οδηγού. Όταν δεν κατατάσσεται ως ανταγωνιστής, μελετήστε τη σελίδα του και μάθετε γιατί. Συχνά, είναι θέμα ποιος έχει το καλύτερο περιεχόμενο αυτές τις μέρες, έτσι το ιστολόγιό σας μπορεί να βοηθήσει με αυτό καθώς και πόσο λεπτομερείς είναι οι περιγραφές των προϊόντων σας.

Διορθώστε τυχόν προβλήματα, όπως τυπογραφικά λάθη ή σφάλματα γραμματικής. Εν ολίγοις, κάντε τη σελίδα σας το απόλυτο καλύτερο που μπορεί να είναι.

Συνεχίστε το Social Media Marketing

Με το μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων, αναπτύσσετε μια σχέση με τους οπαδούς σας. Η ανάπτυξη φωνής και στυλ είναι σημαντική. Θα θέλατε επίσης να μοιραστείτε ένα ποσοστό πραγμάτων μόνο για διασκέδαση και όχι με οποιαδήποτε πρόθεση να πραγματοποιήσετε πώληση. Οι ακόλουθοι εκτιμούν μια αίσθηση του χιούμορ ή χρήσιμες πληροφορίες και θα το μοιραστούν με άλλους.

Ρύθμιση του eMail Marketing

Αποφασίστε για ένα πρόγραμμα μάρκετινγκ μέσω email. Πόσο συχνά θέλετε να στέλνετε στους συνδρομητές ένα ενημερωτικό δελτίο; Τι γίνεται με τα κουπόνια και τις ειδικές προσφορές; Πώς μπορείτε να επικοινωνήσετε με αυτούς χωρίς να σας φαίνεται ότι πουλάτε απλώς σε αυτούς?

Σκεφτείτε να γράψετε ένα ebook ή έναν οδηγό και να το προσφέρετε σε αντάλλαγμα για να εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο σας. Αυτό μπορεί να δώσει στους επισκέπτες του ιστότοπου ένα κίνητρο να εγγραφούν.

Ρύθμιση προγράμματος θυγατρικών

Θέλετε να προσφέρετε ένα πρόγραμμα συνεργατών σε άλλους; Αυτός μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αποκτήσετε ένα μοναδικό προϊόν σε πολλούς ιστότοπους.

 • Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό απόθεμα για να εκπληρώσετε τις παραγγελίες.
 • Επιλέξτε μια δομή αποζημιώσεων που σας επιτρέπει να αποκομίσετε αρκετά κέρδη για να καλύψετε τα γενικά έξοδα.

Εάν χρησιμοποιείτε έναν ιστότοπο όπως το Shopify, μπορείτε εύκολα να ενσωματώσετε ένα πρόγραμμα συνεργατών. Εάν κάνετε αυτο-φιλοξενία, τότε θα πρέπει να εξετάσετε επιλογές που σας επιτρέπουν να εφαρμόσετε αναγνωριστικά παρακολούθησης συνεργατών, ώστε να μπορείτε να πιστώσετε σωστά τη συνεργάτη που σας έστειλε την παραπομπή.

Δημιουργία προγράμματος πιστότητας

Θέλετε να ενθαρρύνετε τους πελάτες να παραγγέλλουν ξανά και ξανά από εσάς; Εφαρμόστε ένα πρόγραμμα επιβράβευσης που ανταμείβει τους πελάτες για την παραγγελία ενός συγκεκριμένου ποσού προϊόντος ή ενός συγκεκριμένου αριθμού περιπτώσεων. Μπορείτε να τους ανταμείψετε με μετρητά για να ξοδέψετε, έκπτωση ή ακόμη και μικρά δώρα από τα οποία μπορούν να επιλέξουν. Ορισμένοι ιστότοποι που το κάνουν αυτό περιλαμβάνουν τα Sephora, Kohl’s (Kohl’s Cash) και Old Navy.

Σκεφτείτε ποιες ανταμοιβές θα κρατήσουν την πελατειακή βάση-στόχο σας ξανά και ξανά.

συμπέρασμα

Η λειτουργία του δικού σας διαδικτυακού καταστήματος σας δίνει την ευκαιρία να γίνετε ιδιοκτήτης επιχείρησης χωρίς να επενδύετε τόσο μετρητά όσο θα έπρεπε να κάνετε για ένα κατάστημα με τούβλα. Εάν σχεδιάζετε σωστά και παρακολουθείτε τις τάσεις και το μάρκετινγκ, θα πρέπει να είστε σε θέση να δημιουργήσετε μια πολύ επιτυχημένη επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map