Weebly εναντίον WordPress: Ποιο θα πρέπει να επιλέξετε;

Είστε νέος ιδιοκτήτης επιχείρησης με υπομονή και χρόνο να δημιουργήσετε τον δικό σας ιστότοπο; Είστε ένας blogger που καταλαβαίνει τον υπολογιστή και χρειάζεται μια καλύτερη πλατφόρμα για τη διαχείριση περιεχομένου; Είστε έξυπνος τεχνικός που θα μπορούσε να δημιουργεί πολλούς ιστότοπους για εταιρείες ή άτομα; Εάν εμπίπτει σε μια από αυτές τις κατηγορίες, πιστεύουμε ότι το Weebly ή το WordPress μπορεί να είναι ακριβώς η λύση για εσάς.


Ποιο ειναι το πρόβλημα? Η επιλογή μεταξύ ενός φιλοξενούμενου δημιουργού ιστότοπων ή ενός συστήματος διαχείρισης περιεχομένου που φιλοξενείται από τον εαυτό σας (CMS) δεν πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη, ειδικά εάν δημιουργείτε μια επιχείρηση. Η σωστή επιλογή μπορεί να σας εξοικονομήσει χρόνο, χρήματα και απογοήτευση εάν γνωρίζετε εκ των προτέρων τι αντιμετωπίζετε.

Παρόλο που αυτές οι επιλογές για τη δημιουργία ενός ιστότοπου σας δίνουν παρόμοια τελικά αποτελέσματα, υπάρχουν πολλές σκέψεις για να συμπεριλάβετε στο επιχειρηματικό σας σχέδιο. Ναι, θα πρέπει να έχετε ένα επιχειρηματικό σχέδιο ιστότοπου που καθορίζει τις ανάγκες σας και περιλαμβάνει μια ενότητα για την παρουσία σας στο διαδίκτυο, το χάρτη ιστότοπου, την αρχιτεκτονική του ιστότοπου και την πλοήγηση (τουλάχιστον).

Το πρώτο βήμα στην επιλογή ενός φιλοξενούμενου δημιουργού ιστότοπων Weebly ή ενός αυτο-φιλοξενούμενου WordPress CMS, είναι να διαβάσετε όλες τις κριτικές που μπορείτε να βρείτε. Προτού ενθουσιαστείτε με οποιοδήποτε προϊόν, λάβετε υπόψη ότι τα περισσότερα περιλαμβάνουν δωρεάν πρόγραμμα εκκίνησης ή δοκιμαστική περίοδο, ώστε να μπορείτε να δείτε τη διεπαφή, να δείτε τα σχέδια και να αποφασίσετε εάν η πλατφόρμα ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας και ταιριάζει με τις δεξιότητές σας και εμπειρία.

Σε αυτήν την κριτική, επιλέξαμε δύο ισχυρά αλλά διαφορετικά προϊόντα ιστότοπου για να σας βοηθήσουμε να διασκεδάσετε με διάφορες επιλογές σε αυτήν την τάξη. Πριν ξεκινήσετε, αυτό που είναι σημαντικό να σημειώσετε είναι ότι οι πλατφόρμες ιστότοπων είναι διάσημες για μορφοποίηση και μεταμόρφωση καθώς η τεχνολογική πρόοδος και οι πελάτες δίνουν πολύτιμα σχόλια. Θα το δούμε να συμβαίνει σε κάποιο βαθμό τόσο με το Weebly όσο και με το WordPress.

Λάβετε υπόψη ότι η Weebly ανήκει σε μια κατηγορία δημιουργών ιστότοπων που φιλοξενούνται μόνοι σας, ενώ το Word-Press σε μια πλατφόρμα CMS ανοιχτού κώδικα. Καθώς συγκρίνουμε αυτά τα δύο, θα αρχίσετε να βλέπετε τις διαφορές. Ελπίζουμε να κατανοήσετε καλύτερα ποιο προϊόν ιστότοπου κάνει τι.

Contents

Δημοτικότητα του Weebly και του WordPress

Η δημοτικότητα ενός δημιουργού ιστότοπων αποφασίζεται συχνά με βάση τον αριθμό των συνδρομητών και των επισκεπτών του ιστότοπου. Αυτό είναι λίγο παραπλανητικό για τρεις λόγους.

Πρώτον, εκτός εάν μια εταιρεία είναι δημόσια διαπραγμάτευση, είναι δύσκολο να παρακολουθήσετε αυτά τα στοιχεία. Οι συνδρομητές που εγγράφονται ενδέχεται να εγκαταλείψουν, να δημιουργήσουν πολλούς ιστότοπους ή να εγκαταλείψουν εντελώς τους ιστότοπούς τους. Επίσης, από νωρίς, οι συνδρομές για φιλοξενία ιστοσελίδων και ονόματα τομέα προσφέρθηκαν μέσω διαφορετικής εταιρείας από την εταιρεία δημιουργίας ιστότοπων, ενώ τώρα προσφέρεται συνήθως αυτή η υπηρεσία. Αυτό καθιστά δύσκολη την παρακολούθηση.

Δεύτερον, οι αριθμοί που διαφημίζονται στις σελίδες Σχετικά με τα περισσότερα από αυτά τα προϊόντα της ιστοσελίδας είναι υπερβολικοί και συνήθως δεν είναι ακριβείς. Οι θεατές ενδέχεται να διαβάσουν εσφαλμένα τον αριθμό των «συνδρομητών» (χρηστών), επισκεπτών και πραγματικών ιστότοπων. Διαφορετικοί αριθμοί μπερδεύουν αυτούς που αναζητούν την τέλεια λύση.

Τρίτον, καθώς οι πλατφόρμες δημιουργίας ιστότοπων εξελίσσονται και αλλάζουν για να ανταποκρίνονται στις επιχειρηματικές απαιτήσεις, η δημοτικότητά τους αυξάνεται ή μειώνεται και αυτά τα δεδομένα γενικά δεν αντικατοπτρίζονται.

Καθώς διαβάζετε, σημειώστε ότι η δημοτικότητα μιας πλατφόρμας είναι εντυπωσιακή, αλλά μην δώσετε πάρα πολύ βάρος σε αυτήν τη συγκεκριμένη κατηγορία όταν αποφασίσετε για ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων έναντι ενός συστήματος διαχείρισης περιεχομένου.

WordPress

Δημοτικότητα του WordPress

Μία από τις πρώτες πλατφόρμες blogging, που ιδρύθηκε στο Σαν Φρανσίσκο το 2003, αυτή η έκδοση του WordPress ορίζεται ως ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου ανοιχτού κώδικα (CMS) που βασίζεται σε PHP και MySQL.

Το WordPress αποτελεί 37,3 εκατομμύρια αυτο-φιλοξενούμενους ιστότοπους (και πολύ περισσότερο σε φιλοξενούμενους ιστότοπους). Στην υπηρεσία που φιλοξενείται πλήρως στο WordPress, όπου ένας ιστότοπος WordPress μπορεί να αποθηκευτεί στον διακομιστή ενός χρήστη, αυτό προσθέτει έως και το 25% περίπου όλων των ιστότοπων. Ναι, είναι δημοφιλές!

Γουέμπλι

Δημοτικότητα του Weebly

Το Weebly, ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων μεταφοράς και απόθεσης, που ιδρύθηκε στη Silicon Valley το 2006, είναι μια φιλοξενούμενη υπηρεσία με την οποία τα δεδομένα σας αποθηκεύονται στον διακομιστή της Weebly. Η Weebly αυξήθηκε από 80 υπαλλήλους το 2014 σε περισσότερους από 600 το 2016. Η Weebly ισχυρίζεται ότι οι άνθρωποι επισκέπτονται πάνω από 30 εκατομμύρια ιστότοπους Weebly κάθε μήνα.

Θα πρέπει να κάνετε τα μαθηματικά σε αυτό. Το Weebly κερδίζει τακτικά δημοτικότητα και κατατάσσεται πολύ ψηλά στους φιλοξενούμενους κατασκευαστές ιστότοπων. Το Weebly είναι επίσης δημοφιλές!

Τελική γνώμη

Ενώ το WordPress έχει περισσότερους συνδρομητές μεταξύ των φιλοξενούμενων και των μη φιλοξενούμενων πλατφορμών τους, το Weebly βρίσκεται ακριβώς πίσω από αυτούς. Ενώ η δημοτικότητα έχει σημασία για ορισμένους, με αυτές τις δύο πλατφόρμες συγκρίνουμε τα μήλα με τα πορτοκάλια. Περάστε περισσότερο χρόνο για να προσδιορίσετε τις ανάγκες σας και να ταιριάξετε με τη σωστή πλατφόρμα και να ξεχάσετε τους αριθμούς.

Συγκρίνεται ο σχεδιασμός και η προσαρμογή

Συγκρίνεται ο σχεδιασμός και η προσαρμογή

Όταν συγκρίνετε τις δυνατότητες σχεδίασης και προσαρμογής σε αυτές τις δύο διαφορετικές πλατφόρμες, αναφέρεται στα πρότυπα σχεδίασης και τις επιλογές για τον ιστότοπό σας, τη δυνατότητα επεξεργασίας σε HTML, την ενσωμάτωση εφαρμογών και την απόκριση σε κινητά.

Το τελικό αποτέλεσμα στη χρήση ενός CMS έναντι ενός δημιουργού ιστότοπων θα είναι πολύ παρόμοιο, αλλά ο τρόπος που θα φτάσετε εκεί είναι πολύ διαφορετικός. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε κάθε πλατφόρμα όσον αφορά τις επιλογές σχεδιασμού και προσαρμογής:

WordPress

Σχεδιασμός και προσαρμογή WordPress

Η ομορφιά του WordPress είναι η δυνατότητα να εργάζεστε σε ένα σύστημα ανοιχτού κώδικα για τεράστια λειτουργικότητα, προσαρμογή και περίπλοκο προγραμματισμό. Θα πρέπει να το εγκαταστήσετε και, στη συνέχεια, θα λάβετε μια μεγάλη ποικιλία προσθηκών (όπως σε 37.000 από αυτά) και εργαλεία που θα σας προσφέρουν πολλές επιλογές σχεδίασης και προσαρμογής.

Μπορείτε να επιλέξετε από χιλιάδες πρότυπα και θέματα ή μπορείτε να σχεδιάσετε τα δικά σας. Έχετε πλήρη πρόσβαση σε επεξεργασία HTML και CSS. Ενσωματώστε τις εφαρμογές της επιλογής και επιλέξτε ή δημιουργήστε ένα θέμα που έχει δημιουργηθεί για κινητές συσκευές. Μπορείτε εύκολα να ανταλλάξετε θέματα.

Γουέμπλι

Σχεδιασμός και προσαρμογή Weebly

Η Weebly προσφέρει εκατοντάδες “θέματα” για ευθυγράμμιση με οποιαδήποτε προσωπική ή επιχειρηματική οντότητα και τα θέματα τους ανταποκρίνονται σε κινητές συσκευές. Η Weebly παρέχει λειτουργικότητα σε σχέση με την ελκυστική ματιά, αλλά οι επιλογές σχεδιασμού και προσαρμογής θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε τυχόν ελαττώματα στο σχεδιασμό και φαίνεται ότι ο Weebly έχει εκσυγχρονιστεί πρόσφατα.

Θα μπορείτε να εκμεταλλευτείτε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας μεταφοράς και απόθεσης για να προσαρμόσετε τον ιστότοπό σας με περιεχόμενο, στήλες, εικόνες και βίντεο, για να αναφέρουμε μερικές. Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για επιλογές ενσωμάτωσης εφαρμογών και λίγη δυνατότητα για ένα στοιχείο κώδικα HTML. Η εναλλαγή θεμάτων είναι απλή.

Τελική γνώμη

Αυτές οι δύο πλατφόρμες δημιουργίας ιστότοπων προσφέρουν και ευέλικτο σχεδιασμό και προσαρμογή, αλλά ο τρόπος που το επιτυγχάνετε είναι εντελώς διαφορετικός. Με το WordPress, ο ουρανός είναι το όριο, αλλά καλύτερα να έχετε το skillet για να εργαστείτε με αυτό ή την υπομονή να το μάθετε.

Υπάρχουν πολλοί πόροι, διαδικτυακά μαθήματα και επιλογές βοήθειας. Με το Weebly, σχεδόν όλοι μπορούν να δημιουργήσουν έναν βασικό ιστότοπο κατάλληλο για μικρές επιχειρήσεις, ηλεκτρονικό εμπόριο, blogging και πολλά άλλα. Η καμπύλη μάθησης είναι πολύ μικρότερη, αλλά δεν μπορείτε να κάνετε τόσο πολύ (και ίσως να μην χρειάζεται).

Διασύνδεση / ευκολία χρήσης σε σύγκριση

Πόσο ευκολία στη χρήση της διεπαφής

Η διεπαφή αναφέρεται στο στυλ επεξεργασίας και τις λειτουργίες του προγράμματος ιστότοπου, στην πλοήγηση ιστότοπων και στις επιλογές αρχιτεκτονικής ιστότοπου. Κατά τη σύγκριση της διεπαφής μεταξύ WordPress και Weebly, η ευκολία χρήσης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το επίπεδο δεξιοτήτων του χρήστη. Αυτές οι δύο πλατφόρμες είναι διαφορετικά ζώα που έχουν σχεδιαστεί για διάφορους τύπους προγραμματιστών ιστότοπων, παρόλο που το αποτέλεσμα μπορεί να είναι παρόμοιο. Να γιατί:

WordPress

Διεπαφή WordPress

Η διεπαφή του WordPress προσφέρει σελίδες και αναρτήσεις σε έναν επεξεργαστή τύπου κοντέινερ στον οποίο τοποθετείτε στοιχεία και, στη συνέχεια, κάνετε προεπισκόπηση των αποτελεσμάτων. Με κάποια γνώση HTML, μπορείτε να διαχειρίζεστε αποτελεσματικά τις σελίδες και τις αναρτήσεις σας και τελικά να λαμβάνετε τα αποτελέσματα που επιθυμείτε.

Το πλεονέκτημα της πλατφόρμας ανοιχτού κώδικα WordPress είναι ότι μπορείτε να τροποποιήσετε και να αλλάξετε κώδικα. Αυτό που βλέπετε στην οθόνη δεν είναι γενικά αυτό που έχετε για αποτελέσματα. Η αρχιτεκτονική και η πλοήγηση του ιστότοπου μπορούν να σχεδιαστούν και να σχεδιαστούν σύμφωνα με τις προδιαγραφές, αλλά όχι χωρίς κάποια τεχνογνωσία.

Γουέμπλι

Διασύνδεση Weebly

Η διεπαφή Weebly είναι ένας διαισθητικός πίνακας ελέγχου για το σχεδιασμό και την επεξεργασία σελίδων και αυτό που βλέπετε στην οθόνη είναι πιο κοντά σε αυτό που έχετε στον ιστότοπό σας. Υπάρχουν πολλές επιλογές βοήθειας στη διεπαφή με τη μορφή κουμπιών, αναδυόμενων παραθύρων και λιστών ελέγχου. Η Weebly χρησιμοποιεί κοντέινερ για στοιχεία περιεχομένου, τα οποία παρουσιάζουν μερικούς περιορισμούς. Η πλοήγηση και η αρχιτεκτονική του ιστότοπου εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τα θέματα του προτύπου.

Τελική γνώμη

Το WordPress είναι μια πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα με δυνατότητα, προσθήκη και πλούσιο σε κώδικα για όσους έχουν κάποια εμπειρία και θέλουν να σχεδιάσουν έναν πολύ περίπλοκο ιστότοπο. Εάν είστε τεχνίτης ή προγραμματιστής που θέλει επιλογές σε προηγμένη διεπαφή για πλήρη ικανότητα σχεδίασης, το αυτό-φιλοξενούμενο WordPress είναι κατάλληλο για σχεδόν οποιονδήποτε επιχειρηματικό ιστότοπο ή ιστολόγιο.

Το Weebly είναι κατάλληλο για αρχάριους ή σχεδιαστές που χρειάζονται έναν γρήγορο ιστότοπο DIY που είναι εύκολο να δημιουργηθεί, εύκολο στη διαχείριση και φιλοξενείται πλήρως για εσάς.

Συγκριτικά βασικά χαρακτηριστικά

Συγκριτικά βασικά χαρακτηριστικά

Ως ιδιοκτήτης επιχείρησης ή blogger, υπάρχουν πολλές βασικές δυνατότητες για τις οποίες θέλετε να μάθετε περισσότερα. Είτε σχεδιάζετε έναν ιστότοπο από το μηδέν με το WordPress είτε επιλέγετε ένα επιχειρηματικό πρότυπο από τον δημιουργό ιστότοπων Weebly, υπάρχουν καθορισμένες βασικές δυνατότητες που οι περισσότεροι από εσάς θα χρειαστείτε.

Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι αυτές οι λειτουργίες διαφέρουν μεταξύ προϊόντων και προγραμμάτων τιμολόγησης. Θα βρείτε κάποια σχέδια που περιλαμβάνουν λειτουργίες και άλλα χρησιμοποιούν πρόσθετη τιμολόγηση για λειτουργίες. Ας δούμε πώς διαφέρουν το WordPress και το Weebly στα σύνολα δυνατοτήτων:

WordPress

Βασικά χαρακτηριστικά του WordPress

Εργαλεία δημιουργίας ιστοσελίδων. Το WordPress προσφέρει εξαιρετικό έλεγχο στη δημιουργία ιστότοπων, επειδή οι σχεδιαστές έχουν την επιλογή να εργάζονται με θέματα ή να εργάζονται σε ανοιχτό καμβά για να σχεδιάζουν, να προσαρμόζουν και να διαχειρίζονται έναν ιστότοπο. Και στις δύο σελίδες και στις αναρτήσεις, το WordPress έχει εξαιρετική ευελιξία για όσους δεν εκφοβίζονται.

Τα θέματα μπορούν να τροποποιηθούν, η πλοήγηση μπορεί να αλλάξει, οι σελίδες μπορούν να προστεθούν και ο κώδικας μπορεί να επεξεργαστεί για να πάρει τα αποτελέσματα που επιθυμείτε. Όλα τα εργαλεία δημιουργίας ιστότοπων είναι διαθέσιμα, και πολλά άλλα, για όσους έχουν το skillet να καταλάβουν πώς να τα χρησιμοποιήσουν.

Προσαρμοσμένος τομέας. Με το WordPress, πρέπει να βρείτε μια πηγή από την οποία να αγοράσετε ένα όνομα τομέα και φιλοξενία.

SEO. Το WordPress προσφέρει το φεγγάρι σχετικά με τα πρόσθετα για SEO και την αυξημένη κατάταξη, συμπεριλαμβανομένου του WordPress SEO από Yoast. Δεν υπάρχουν ενσωματωμένα αυτοματοποιημένα χαρακτηριστικά. Θα πρέπει να το σχεδιάσετε.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ. Το WordPress προσφέρει ισχυρές προσθήκες ηλεκτρονικού εμπορίου για διαδικτυακά καταστήματα: Wooommerce, iThemes Exchange, Easy Digital Downloads και άλλα. Μπορείτε να προσθέσετε κουπόνια, αποδείξεις, κάρρα αγορών και άλλα στοιχεία που χρειάζεστε για να πουλήσετε προϊόντα.

Προσθήκη ιστολογίου. Το WordPress μπορεί να είναι υπερβολικό, εκτός αν είστε σοβαρός blogger, οπότε θα στραφείτε στο WordPress.com, που έχει σχεδιαστεί για blogging.

Ενσωμάτωση εφαρμογών. Δεν υπάρχει όριο στην ενσωμάτωση εφαρμογών στο WordPress. Πρέπει να πούμε περισσότερα?

Εξαγωγή ιστότοπου. Λόγω της πλατφόρμας ανοιχτού κώδικα στο WordPress, μπορείτε να εξάγετε δεδομένα σε σχεδόν οπουδήποτε, σε ορισμένες μορφές όπως XML, βάση δεδομένων και πολλά άλλα.

Γουέμπλι

Βασικά χαρακτηριστικά Weebly

Εργαλεία δημιουργίας ιστοσελίδων. Η Weebly προσφέρει βασικά στοιχεία και μινιμαλιστικό στιλ σε ένα πλούσιο σύνολο προτύπων σχεδίασης. Αν και δεν θα βρείτε το εύρος των επιλογών προσαρμογής όπως θα κάνατε σε μια πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα, οι περισσότεροι χρήστες μπορούν να βρουν τα εργαλεία και να προσαρμόσουν τις σελίδες ανάλογα με τις ανάγκες τους. Επίσης, είναι δυνατός ορισμένος κώδικας HTML.

Προσαρμοσμένος τομέας. Η Weebly προσφέρει τρία προγράμματα τιμολόγησης, το καθένα για να περιλαμβάνει ένα ανανεώσιμο όνομα τομέα για ένα έτος.

SEO. Η Weebly προσφέρει ένα ευρύ σύνολο εργαλείων που απαιτείται για τη βελτίωση της κατάταξης αναζήτησης μαζί με αρχεία βοήθειας σχετικά με τον τρόπο βελτιστοποίησης των σελίδων σας.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ. Το Weebly έχει σχεδιαστεί για μικρά και μεσαία καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου με πολλές επιλογές ενσωμάτωσης. Θα βρείτε μερικά από τα ενσωματωμένα εργαλεία του ηλεκτρονικού εμπορίου της Weebly ή μπορείτε να προσθέσετε λειτουργίες δημιουργίας εσόδων και πύλης. Κάποιος κώδικας HTML / CSS μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για αυτό.

Προσθήκη ιστολογίου. Το Weebly είναι μια άλλη πλατφόρμα που προορίζεται για blogging. Το πρόγραμμα επεξεργασίας μεταφοράς και απόθεσης είναι ιδανικό για εύκολη διαχείριση ιστολογίων και θα έχετε τον έλεγχο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ενσωμάτωση εφαρμογών. Όπως το WordPress, το Weebly έχει το δικό του Κέντρο Εφαρμογών ή μπορείτε να εμπλακείτε στις εφαρμογές που θέλετε να ενσωματώσετε.

Εξαγωγή ιστότοπου. Η Weebly προσφέρει μια απλοποιημένη δυνατότητα εξαγωγής ιστότοπων.

Τελική γνώμη

Τα σύνολα δυνατοτήτων τόσο για το WordPress όσο και για το Weebly είναι αρκετά συμβατά, παρόλο που η διαδικασία που απαιτείται για τη συνεργασία τους είναι εντελώς διαφορετική. Εάν είστε κάτοχος ηλεκτρονικού εμπορίου, το WordPress έχει κάποια σοβαρά πλεονεκτήματα και λειτουργίες που μπορεί να χρειαστείτε. Για bloggers και αρχάριους σχεδιαστές DIY, το Weebly είναι εύκολο στη χρήση και αρκετά ανθεκτικό όσον αφορά τα χαρακτηριστικά.

Σύγκριση τιμών

Συγκρίνονται σχέδια τιμολόγησης

Μια άλλη ελκυστική ποιότητα τόσο στο WordPress όσο και στο Weebly είναι οι επιλογές χαμηλού κόστους. Υπάρχουν μερικοί ακριβοί κατασκευαστές ιστότοπων στην αγορά και αν έχετε κάποιον να σχεδιάσει έναν ιστότοπο για εσάς, μπορεί να κοστίσει μια μικρή περιουσία. Αυτές οι πλατφόρμες είναι μερικές από τις πιο λογικές επιλογές στην αγορά. Ακολουθεί μια πιο προσεκτική ματιά στις τιμές για το WordPress και το Weebly:

WordPress

Τιμολόγηση WordPress

Το WordPress είναι δωρεάν για εγκατάσταση, αλλά θα πρέπει να εγγραφείτε στο συνεργάτη Bluehost ή σε άλλο μέρος για φιλοξενία ιστοσελίδων και όνομα τομέα. Εάν χρειάζεστε θέματα και προσθήκες, περιμένετε πρόσθετο κόστος που μπορεί να αυξηθεί, αν και ορισμένα πρόσθετα είναι δωρεάν.

Η επιλογή να δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας δωρεάν είναι παρόμοια με τα δωρεάν σχέδια λογαριασμών των κατασκευαστών ιστοτόπων DIY, εκτός εάν έχετε τα εργαλεία, τη λειτουργικότητα και την προσαρμογή σε ένα CMS προηγμένης τεχνολογίας.

Γουέμπλι

Τιμολόγηση Weebly

Η Weebly προσφέρει τιμές βάσει συνδρομής σε ένα δωρεάν πρόγραμμα ή τρία λογικά προγράμματα. Θα πληρώσετε 8 $, 12 $ ή 25 $ ανάλογα με τις ανάγκες σας. Όπως το WordPress, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό δωρεάν, αλλά με περιορισμένες δυνατότητες. Τα σχέδια της Weebly είναι Starter, Pro και Business και περιλαμβάνουν δωρεάν όνομα τομέα για ένα έτος. Μπορείτε να πάτε με την αποκλειστική φιλοξενία της Weebly ή να επιλέξετε την επιλογή Bluehost που προτείνει το WordPress.

Τελική γνώμη

Όταν θέλετε αξία, το WordPress δίνει στους σχεδιαστές ένα κατάστημα καραμελών δωρεάν, αλλά λάβετε υπόψη ότι ορισμένα από τα πρόσθετα μπορούν να προστεθούν γρήγορα και θα χρειαστείτε ακόμα έναν οικοδεσπότη Ιστού και ένα όνομα τομέα. Η μηνιαία τιμολόγηση της Weebly είναι ανταγωνιστική μεταξύ άλλων κατασκευαστών ιστότοπων στην κατηγορία της και μπορείτε να αποκτήσετε τις δυνατότητες που χρειάζεστε για οποιονδήποτε βασικό ιστότοπο ή ένα μικρό έως μεσαίο κατάστημα.

Είναι δύσκολο να συγκρίνουμε τα δύο, αλλά ένας βασικός ιστότοπος και στις δύο πλατφόρμες είναι δωρεάν. Τα περισσότερα τέλη φιλοξενίας ιστοσελίδων είναι λογικά από $ 3 έως $ 10 ανά μήνα.

Συγκριτική υποστήριξη χρηστών

Συγκρίθηκε η υποστήριξη χρηστών

Το επίπεδο υποστήριξης των χρηστών είναι αρκετά παρόμοιο για το WordPress και το Weebly, κάτι που είναι χαρακτηριστικό στην αρένα της δημιουργίας ιστοσελίδων. Ακολουθεί η εξαιρετική εκτύπωση στις επιλογές υποστήριξης χρηστών για καθένα:

WordPress

Υποστήριξη χρηστών WordPress

Δεδομένου ότι το WordPress είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα, βασίζεστε στο YouTube, στα φόρουμ και στο διαδικτυακό περιεχόμενο για υποστήριξη χρηστών. Υπάρχουν πολλοί πόροι στον Ιστό και οι χρήστες έχουν καταλάβει σχεδόν τα πάντα. Απλά Google χρειάζεστε την υποστήριξή σας.

Γουέμπλι

Υποστήριξη χρηστών Weebly

Η Weebly παρουσίασε κάποια τηλεφωνική υποστήριξη και παρέχει μια λειτουργία ζωντανής συνομιλίας κατά τις κανονικές ώρες της ημέρας στις ΗΠΑ. Η υποστήριξη Weebly ποικίλλει ανάλογα με το πρόγραμμα, αλλά περιλαμβάνει email, ζωντανή συνομιλία, τηλεφωνική υποστήριξη και μια βάση γνώσεων.

Τελική γνώμη

Οι κατασκευαστές ιστοτόπων Do-it-yourself δεν είναι διάσημοι για υποστήριξη. Σχεδιασμένο ως αυτόνομες πλατφόρμες, είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί πολύ καλή υποστήριξη χρηστών. Πρέπει να είστε ανοιχτόμυαλοι και πρόθυμοι να ζητήσετε βοήθεια στα φόρουμ χρηστών και στις βάσεις γνώσεων για να λάβετε αυτό που χρειάζεστε. Και πάλι, το Google είναι ένας απίστευτος πόρος για την εμφάνιση αποτελεσμάτων στην ακριβή εργασία που προσπαθείτε να επιτύχετε, είτε για WordPress είτε για Weebly.

Προτάσεις για τη χρήση Weebly και WordPress

Συστάσεις

Ενώ τόσο το WordPress CMS όσο και ο δημιουργός ιστότοπων Weebly μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες όσων χρειάζονται έναν ιστότοπο, κάθε εταιρεία δηλώνει ένα συγκεκριμένο κοινό για την πλατφόρμα τους.

WordPress

Συνιστάται για ποιον είναι το WordPress?

Το WordPress απαριθμεί αυτούς που επιθυμούν να δημιουργήσουν όμορφους ιστότοπους, ιστολόγια ή εφαρμογές. Δεν είναι για αρχάριους εκτός και αν είστε αρκετά τεχνικοί. Ιδανική για εξειδικευμένους σχεδιαστές και προγραμματιστές, αυτή η πλατφόρμα μπορεί να κάνει οτιδήποτε για την ικανότητα διαδικτύου. Το WordPress χρησιμοποιεί πρόσθετα για πολύγλωσσες επιλογές.

Γουέμπλι

Για ποιον συνιστάται Weebly?

Ο Weebly αναφέρει ένα εστιατόριο, έναν δάσκαλο, ιστότοπους, μικρές επιχειρήσεις και ιστότοπους φωτογραφιών, για τη δημιουργία ιστότοπων, ιστολογίων ή καταστημάτων υψηλής ποιότητας. Σχεδιασμένο για αρχάριους, το Weebly είναι κατάλληλο για μικρές εταιρείες και έως και μεσαίου μεγέθους ηλεκτρονικό εμπόριο. Weebly όπως το WordPress χρησιμοποιεί πρόσθετα για πολύγλωσσες επιλογές.

Τελική γνώμη

Αποκτήστε ό, τι χρειάζεστε για έναν ιστότοπο και πολλά άλλα με το WordPress, αλλά ετοιμαστείτε να μάθετε τα σχοινιά (εκτός αν έχετε ήδη εμπειρία). Περιμένετε να περάσετε αρκετές ημέρες έως μια εβδομάδα για να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο στο WordPress. Αποκτήστε όλα όσα χρειάζεστε χωρίς τόνους επιπλέον στο Weebly και συγκεντρώστε τον ιστότοπό σας σε μερικές ημέρες (ή λιγότερο). Είναι εύκολο να ρυθμιστεί και εύκολο στη διαχείριση.

Βασικές διαφορές μεταξύ Weebly και WordPress

Βασικές διαφορές μεταξύ πλατφορμών

Ενώ και οι δύο αυτές πλατφόρμες λαμβάνουν εξαιρετικές κριτικές (μαζί με κάποιες κακές) και έχουν ένα καταπληκτικό ακόλουθο, κάθε πρόγραμμα συνοδεύεται από ορισμένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που πρέπει να λάβετε υπόψη:

WordPress

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του WordPress

Πλεονεκτήματα

 • Κατατάσσεται σε υψηλή δημοτικότητα μεταξύ εξελιγμένων CMS
 • Ισχυρή ευελιξία σχεδιασμού, θέματα, προσθήκες, γραφικά στοιχεία και SEO
 • Δωρεάν λήψη WordPress πληρώστε μόνο για όνομα τομέα και φιλοξενία
 • Χρησιμοποιεί σελίδες και δημοσιεύσεις για τη διαχείριση πληροφοριών
 • Εξαιρετικό για το ηλεκτρονικό εμπόριο
 • Εξαιρετικό για blogging
 • Η διαδικτυακή κοινότητα υποστήριξης είναι τεράστια
 • Μπορεί να ανταλλάξει θέματα
 • Εξαγόμενο περιεχόμενο
 • Φιλικό προς HTML / CSS
 • Εύκολο για προγραμματιστές

Μειονεκτήματα

 • Τα προσχεδιασμένα, ανταποκρινόμενα θέματα κοστίζουν επιπλέον
 • Πολλές προσθήκες και πρόσθετα κοστίζουν επιπλέον
 • Δεν είναι ένας εύκολος επεξεργαστής μεταφοράς και απόθεσης (αν και αυτό μπορεί να προστεθεί)
 • Δύσκολο για αρχάριους χωρίς εμπειρία
 • Αυτό που βλέπετε δεν είναι πραγματικά αυτό που παίρνετε
 • Περιορισμένη τηλεφωνική υποστήριξη στην αυτο-φιλοξενούμενη πλατφόρμα

Γουέμπλι

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του Weebly

Πλεονεκτήματα

 • Κατατάχθηκε υψηλή σε δημοτικότητα μαζί με τους Squarespace, Wix και άλλους κατασκευαστές ιστότοπων
 • Καλή ευελιξία σχεδιασμού, πρότυπα θεμάτων και προσθήκες
 • Καλό SEO
 • Εύκολος επεξεργαστής μεταφοράς και απόθεσης. συνήθως αυτό που βλέπετε είναι αυτό που παίρνετε
 • Διατίθεται δωρεάν λογαριασμός και λογικά σχέδια τιμολόγησης με όνομα τομέα
 • Ιδανικό για βασικό ηλεκτρονικό εμπόριο
 • Ιδανικό για blogging
 • Μπορεί να ανταλλάξει θέματα
 • Εξαγόμενο περιεχόμενο
 • HTML / CSS φιλικό σε βαθμό
 • Εύκολο για αρχάριους
 • Τηλεφωνική υποστήριξη σε συγκεκριμένα σχέδια και μια μεγάλη κοινότητα υποστήριξης

Μειονεκτήματα

 • Τα θέματα προτύπων είναι μινιμαλιστικά
 • Η διεπαφή είναι κάπως περιορισμένη όσον αφορά το σχεδιασμό και την προσαρμογή (βασίζεται σε πρότυπα)
 • Δεν υπάρχει υπηρεσία email, δημιουργός ενημερωτικών δελτίων ή εισαγωγή ιστολογίου
 • Περιορισμένη από άποψη προηγμένης λειτουργικότητας που μπορεί να θέλει ένας προγραμματιστής

Τελική γνώμη

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αυτών των επιλογών για τη δημιουργία ενός ανώτερου ιστότοπου είναι λίγο δύσκολο να συγκριθούν, καθώς αυτά τα προϊόντα είναι σε διαφορετικές κατηγορίες. Το WordPress είναι ένα αυτο-φιλοξενούμενο CMS υψηλής πλατφόρμας που βασίζεται σε μια πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα, ενώ το Weebly είναι ένας απλός φιλοξενούμενος κατασκευαστής ιστοτόπων DIY.

Ωστόσο, και τα δύο προσφέρουν εκπληκτικές δυνατότητες για να ταιριάζουν σχεδόν σε οποιονδήποτε χρειάζεται ιστότοπο. Η απόφαση μέχρι τώρα θα πρέπει να είναι αρκετά σαφής, αλλά ας την ολοκληρώσουμε.

Συμπέρασμα: Ποια πλατφόρμα είναι κατάλληλη για εσάς Weebly ή WordPress?

Επιλέγοντας την καλύτερη πλατφόρμα

Όσον αφορά την πλατφόρμα που επιλέγετε για τη δημιουργία του ιστότοπου της επιχείρησής σας ή την επαγγελματική σας εικόνα, είτε το WordPress είτε το Weebly μπορούν να σας δώσουν τα αποτελέσματα που επιθυμείτε. Ενώ πολλοί χρήστες βλέπουν δυνατότητες, τιμές και δυνατότητες προσαρμογής, στην περίπτωση αυτών των διαφορετικών εργαλείων, θα έβλεπα τις δεξιότητες και την εμπειρία μου σε υπολογιστές και περιβάλλοντα που σχετίζονται με το Διαδίκτυο.

WordPress

Λόγοι για να επιλέξετε το WordPress

Εάν έχετε το επίπεδο εμπειρίας, θέλετε να κάνετε ό, τι είναι δυνατόν για να υποστηρίξετε έναν προηγμένο ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου ή ιστολογίου και κατανοείτε την κωδικοποίηση ανοιχτού κώδικα για πλήρη ευελιξία, επιλέξτε WordPress.

Γουέμπλι

Λόγοι για να επιλέξετε Weebly

Εάν είστε ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης ή blogger με κάποιες δεξιότητες υπολογιστή και θέλετε, θέλετε να σχεδιάσετε γρήγορα έναν ιστότοπο σε μια εύχρηστη διεπαφή, με πολλές επιλογές ηλεκτρονικού εμπορίου, επιλέξτε Weebly. Μπορείτε να κάνετε λίγο κώδικα HTML αν χρειαστεί.

Εναλλακτικές λύσεις για το WordPress και το Weebly

Υπάρχουν πολλές επιλογές όσον αφορά τις πλατφόρμες CMS και τις πλατφόρμες δημιουργίας ιστότοπων. Εδώ είναι μερικοί από τους κορυφαίους ανταγωνιστές:

Φιλοξενούμενοι κατασκευαστές ιστοτόπων DIY: Wix, Squarespace

Αυτόνομες πλατφόρμες CMS: Drupal, Joomla, Magento

Υπάρχουν πολλά σεμινάρια, βίντεο και κριτικές χρηστών για αυτά τα προγράμματα. Αφιερώστε χρόνο για να εξερευνήσετε και να βρείτε την πλατφόρμα που είναι κατάλληλη για τις ικανότητές σας και κατάλληλη για τις ανάγκες του ιστότοπού σας. Στην περίπτωση αυτών των δύο προϊόντων, WordPress και Weebly, η απόφαση φαίνεται αρκετά απλή, καθώς ο βαθμός εμπειρίας σας στον υπολογιστή είναι αξιοσημείωτος. Ελπίζουμε ότι αυτή η κριτική θα βοηθήσει.

Αναγνώστες, εάν έχετε ερωτήσεις, σκέψεις ή ιδέες που θα θέλαμε να ακούσουμε από εσάς. Αναγνωρίζουμε ότι αυτές οι πλατφόρμες αλλάζουν και βελτιώνονται σε τακτική βάση και ανοίγουμε νέες πληροφορίες. Εάν έχετε προσωπικές εμπειρίες με το WordPress ή το Weebly, μοιραστείτε τις μαζί μας.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map