Squarespace εναντίον WordPress: Ποιο θα πρέπει να επιλέξετε;

Η επιλογή ενός εργαλείου δημιουργίας ιστότοπων είναι αρκετά δύσκολη και η σύγκριση του δημιουργού ιστότοπων Squarespace και του λογισμικού WordPress που φιλοξενείται αυτόματα (WordPress.org) προσθέτει ένα άλλο επίπεδο πολυπλοκότητας στην επιλογή του δημιουργού ιστότοπων, του φιλοξενούμενου ή του αυτο-φιλοξενούμενου αντίστοιχα.


Ένα φιλοξενούμενο πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων είναι εκείνο στο οποίο η εταιρεία εκτελεί τον ιστότοπό σας στους υπολογιστές τους. ένας αυτο-φιλοξενούμενος δημιουργός ιστότοπων παρέχει το λογισμικό για τη δημιουργία του ιστότοπού σας, αλλά πρέπει να φροντίσετε να βρείτε μια υπηρεσία φιλοξενίας ιστοσελίδων για να εκτελέσετε τον ιστότοπό σας για εσάς.

Αυτή η επιπλοκή επεκτείνει τις συνήθεις ερωτήσεις για να αναρωτηθείτε για τον ιστότοπό σας – τι θέλετε από αυτόν και πόσο χρόνο και προσπάθεια είστε διατεθειμένοι να επενδύσετε για να πραγματοποιήσετε αυτό το όνειρο – και εισάγει ένα εντελώς νέο σύνολο.

Τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι σημαντικό να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου σχετικά με το πόσο περίπλοκος θέλεις να είναι ο ιστότοπός σου, πόσο εύκολο μπορείς να είσαι στη δημιουργία και τη συντήρησή του, ποιος είναι ο πραγματικός προϋπολογισμός σου και αν μπορείς να μείνεις σε αυτό το ποσό δολαρίου.

Η κριτική μας στο Squarespace έναντι του WordPress.org σάς καθοδηγεί σε αυτήν τη διαδικασία λήψης αποφάσεων επισημαίνοντας τις ομοιότητες και τις διαφορές μεταξύ του φιλοξενούμενου Squarespace και του WordPress.org που φιλοξενείται από τον εαυτό σας, δείχνοντάς σας ποιο είναι το καλύτερο σε κάθε προϊόν.

Στην πορεία, οι απαντήσεις σας στις ερωτήσεις θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε τον καλύτερο δημιουργό ιστότοπων για τον ιστότοπο των ονείρων σας.

Contents

Αυτό δεν είναι παιχνίδι αριθμών

Υπάρχουν δύο βασικοί λόγοι για τους οποίους η εξέταση των αριθμών για το Squarespace και το WordPress.org δεν βοηθά πραγματικά στην επιλογή μεταξύ τους. Πρώτον, το Squarespace είναι ένα προϊόν δημιουργίας ιστοσελίδων, το οποίο σας επιτρέπει να δημιουργείτε ιστοσελίδες με όμορφη εμφάνιση.

Το WordPress.org είναι κατά κύριο λόγο ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου το οποίο, ενώ μπορείτε να δημιουργήσετε εξαιρετικά ελκυστικούς ιστότοπους, σας επιτρέπει επίσης να διαχειρίζεστε μεγάλες ποσότητες δεδομένων αποτελεσματικά και αποδοτικά.

Έτσι το Squarespace και το WordPress.org μπορούν να ικανοποιήσουν διαφορετικές ανάγκες. Δεύτερον, οι αριθμοί του WordPress.org απομακρύνουν όλους τους άλλους.

Το Squarespace έχει πάνω από 700,00 ιστοσελίδες στο Διαδίκτυο (κατά τη στιγμή της γραφής). Αυτό μεταφράζεται σε 0,2% όλων των ιστοτόπων εκεί έξω και 0,4% των 10.000 κορυφαίων ιστότοπων, όπως καθορίζεται από την Quantcast.

Ενδιαφέρον εδώ είναι ότι όλοι αυτοί οι ιστότοποι έχουν συνδρομές επί πληρωμή, καθώς το Squarespace δεν διαθέτει δωρεάν πρόγραμμα. Αντίθετα, το WordPress.org διαθέτει περίπου 17 εκατομμύρια ιστότοπους για περίπου το 5% του συνόλου του Διαδικτύου.

Από τους κορυφαίους 10.000 ιστότοπους, περίπου το 27% έχουν δημιουργηθεί με το WordPress.org, και αυτοί είναι κυρίως στους τομείς των επιχειρήσεων και της τεχνολογίας. Μέχρι στιγμής, το WordPress.org διαθέτει τους περισσότερους ιστότοπους από οποιοδήποτε σύστημα διαχείρισης περιεχομένου εκεί έξω.

Η δημοτικότητά μας στο Website Builders:

Οι αριθμοί είναι ενδιαφέροντες και δείχνουν ότι ένας εντυπωσιακός αριθμός ατόμων και επιχειρήσεων χρησιμοποιούν το WordPress.org και ένας αξιοσέβαστος αριθμός ατόμων έχει δημιουργήσει τους ιστότοπούς τους χρησιμοποιώντας το Squarespace. Αυτό είναι.

Δημιουργία ενός όμορφου ιστότοπου

Πόση επιλογή προτύπου χρειάζεστε?

Θα πάμε κατευθείαν στο σημείο σχετικά με τον αριθμό των διαθέσιμων προτύπων:

 • Squarespace: 52 (σύνολο)
 • WordPress.org: χιλιάδες

Μόνο για αριθμούς, το WordPress.org κερδίζει hands-down. Τα πρότυπα WordPress.org, που ονομάζονται θέματα, έχουν αναπτυχθεί από το προσωπικό της εταιρείας, από τρίτους προγραμματιστές και από ανεξάρτητους σχεδιαστές που ανεβάζουν τα πρότυπά τους στον ιστότοπο του WordPress.org.

Ορισμένα βασικά θέματα είναι δωρεάν, ενώ πολλά έχουν τιμή, συνήθως μεταξύ 50 και 100 $. Το κόστος μπορεί να καλύπτει επιπλέον δυνατότητες, υποστήριξη από τον προγραμματιστή ή αναβαθμίσεις. Υπάρχουν θέματα WordPress.org για κάθε τύπο επιχείρησης, βιομηχανίας και προσωπικών αναγκών.

Ορισμένοι αναθεωρητές προειδοποιούν ότι η ποιότητα των δωρεάν προτύπων συχνά λείπει και ότι οι προγραμματιστές αυτών δεν έχουν κίνητρο να τα διατηρούν ενημερωμένα ή να διορθώνουν σφάλματα σε αυτά. Ωστόσο, τα θέματα με υψηλότερες τιμές για πληρωμή είναι εντελώς επαγγελματικά, εξελιγμένα και μεταξύ των καλύτερων ιστότοπων, θα δείτε ποτέ.

Τα πενήντα δύο πρότυπα του Squarespace χωρίζονται σε δύο ομάδες. Είκοσι έξι πρότυπα είναι διαθέσιμα για κανονικούς ιστότοπους και είκοσι έξι για εξώφυλλα. Οι συνοδευτικές σελίδες είναι μεμονωμένες σελίδες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για σελίδες προορισμού ή ιστότοπους ή ιστολόγια μιας σελίδας.

Όλα τα πρότυπα έχουν δημιουργηθεί από την ομάδα του Squarespace και έχουν σχεδιαστεί για οπτική εμπειρία, οπότε πρέπει να έχετε τις δικές σας υπέροχες φωτογραφίες για να τις εισαγάγετε ή να είστε έτοιμοι να αγοράσετε εικόνες αποθεμάτων. Οι κριτικοί ενθουσιάζουν για την υψηλή ποιότητα και την εκλεπτυσμένη εμφάνιση των προτύπων του Squarespace.

Φέρνοντας τον σχεδιαστή μέσα σας

Ίσως δεν μπορείτε να βρείτε ένα θέμα ή πρότυπο που να σας μιλά εξ ολοκλήρου και θέλετε να το αλλάξετε. Το WordPress.org είναι μια πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα που σημαίνει ότι οι κωδικοί τους είναι ανοιχτοί σε όλους για χρήση και προσαρμογή. Τούτου λεχθέντος, είναι κυρίως οι προγραμματιστές των θεμάτων και των εργαλείων που το εκμεταλλεύονται.

Ανάλογα με το θέμα που επιλέγετε, μπορείτε να αλλάξετε γρήγορα τυπικές λειτουργίες, γραμματοσειρές, χρώματα και άλλα στοιχεία με προηγμένες επιλογές στυλ. Η πιο προηγμένη προσαρμογή θεμάτων απαιτεί βασική γνώση, τουλάχιστον, της κωδικοποίησης HTML και της τροποποίησης CSS.

Το Squarespace είναι πολύ πιο περιορισμένο στις επιλογές προσαρμογής του. Υπάρχει ένας ισχυρός επεξεργαστής στυλ που σας επιτρέπει να αλλάξετε γραμματοσειρές, χρώματα, αδιαφάνεια εικόνας, εικόνες φόντου και ορισμένα άλλα στοιχεία χωρίς να χρειάζεται να γνωρίζετε ένα απόσπασμα κωδικοποίησης. Εάν γνωρίζετε λίγο για την κωδικοποίηση, η λειτουργία προγραμματιστή του Squarespace σάς επιτρέπει να επεξεργαστείτε το CSS για να προσαρμόσετε περαιτέρω τον ιστότοπό σας.

Φαίνεται καλό σε κινητά τηλέφωνα

Οι περισσότεροι ιστότοποι που προβάλλονται σήμερα εκτελούνται σε κινητή συσκευή, συνήθως σε κινητό τηλέφωνο. Οι κατασκευαστές ιστότοπων της Savvy δημιουργούν μια εμφάνιση του ιστότοπού τους κατάλληλου για αυτές τις συσκευές. Το Squarespace το κάνει αυτό αυτόματα για εσάς, καθώς όλα τα πρότυπά τους ανταποκρίνονται σε κινητές συσκευές.

Ορισμένα θέματα του WordPress.org προσφέρουν μια προβολή φιλική για κινητά, ενώ με άλλα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια προσθήκη για να διασφαλίσετε ότι ο ιστότοπός σας λειτουργεί σωστά σε μια φορητή συσκευή. Ίσως να ρωτάτε αν πρέπει να ανησυχείτε γι ‘αυτό, οπότε να γνωρίζετε ότι η Google ευνοεί ιστότοπους φιλικούς προς κινητά στα αποτελέσματα αναζήτησης για αναζητήσεις που ξεκινούν από κινητές συσκευές.

Η λήψη μας:

Έρχεται πραγματικά για έλεγχο έναντι ευκολίας. Τόσο το WordPress.org όσο και το Squarespace παράγουν όμορφους ιστότοπους. είναι όλο θέμα του χρόνου και της προσπάθειας που θέλετε να κάνετε και πόσο αποφασισμένος είστε να έχετε τον ιστότοπό σας να μοιάζει ακριβώς με τον τρόπο που το οραματίζεστε.

Οι χιλιάδες θέματα του WordPress και η ανοιχτή προσαρμογή διασφαλίζουν ότι μπορείτε να έχετε τον ιστότοπο των ονείρων σας εάν θέλετε να εργαστείτε ή να πληρώσετε κάποιον άλλο για να το κάνετε.

Συγκριτικά, ο περιορισμένος αριθμός θεμάτων και λειτουργιών προσαρμογής του Squarespace μειώνει δραστικά τις επιλογές σχεδίασής σας, αλλά μπορείτε να δημιουργήσετε τον όμορφο σας ιστότοπο και να λειτουργεί μόνοι σας χωρίς να γνωρίζετε τίποτα σχετικά με την κωδικοποίηση.

Η καμπύλη μάθησης

Διεπαφή

Τόσο στο Squarespace όσο και στο WordPress, η πρόσβαση στον ιστότοπό σας για δημιουργία και συντήρηση είναι από τον πίνακα ελέγχου. Η κύρια διαφορά είναι στον τρόπο εμφάνισης κάθε ταμπλό. Ο πίνακας εργαλείων του Squarespace είναι καθαρός και κομψός, αντικατοπτρίζοντας τη βάση χρηστών του για άτομα που δεν είναι τεχνολογίας. Όλα είναι προσβάσιμα από αυτό το ένα μέρος.

Το WordPress.org προσφέρει έναν λιγότερο εκλεπτυσμένο πίνακα ελέγχου, αλλά ό, τι μπορείτε να κάνετε στον ιστότοπό σας, συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής της κωδικοποίησης, είναι διαθέσιμο από εκεί.

Σύρετε και αποθέστε

Η μεταφορά και απόθεση είναι ο ευκολότερος τρόπος για να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο. Μπορείτε να τοποθετήσετε πλαίσια για κείμενο, εικόνες, βίντεο, γραφικά και ούτω καθεξής με αυτόν τον τρόπο. Ωστόσο, ορισμένα πρότυπα είναι πιο περιοριστικά από άλλα σχετικά με το πού μπορείτε να τοποθετήσετε αυτά τα στοιχεία.

Όλα τα πρότυπα Squarespace έχουν αυτήν τη δυνατότητα μεταφοράς και απόθεσης, ώστε να μπορείτε να παίζετε με τη διάταξη όσο σας επιτρέπει το πρότυπο.

Με το WordPress.org όλα εξαρτώνται από το θέμα που χρησιμοποιείτε. Σε γενικές γραμμές, το WordPress.org δεν είναι ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων μεταφοράς και απόθεσης. Ορισμένα από τα premium θέματα έχουν λειτουργικότητα μεταφοράς και απόθεσης, αλλά πληρώνετε για αυτήν την ευκολία.

Αλλά αυτό είναι το WordPress και, επομένως, στραφείτε σε προσθήκες για να λύσετε το πρόβλημά σας. Υπάρχει μια επιλογή προσθηκών δημιουργίας σελίδας μεταφοράς και απόθεσης, με κριτικές σχετικά με τη μικτή επιτυχία. Συνήθως πρέπει ακόμα να πληρώσετε για αυτά, αλλά είναι ανεξάρτητα από το θέμα.

WYSIWYG τι?

Ένα “αυτό που βλέπετε είναι αυτό που παίρνετε” οπτικός επεξεργαστής “είναι εκείνο στο οποίο βλέπετε αμέσως το αποτέλεσμα τυχόν αλλαγών που κάνετε στο κείμενο, τις εικόνες, τα γραφικά ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο της ιστοσελίδας σας. Με αυτόν τον τρόπο, βλέπετε τον τρόπο προβολής της δημοσιευμένης ιστοσελίδας σας και μπορείτε να προσαρμόσετε την αλλαγή σας εάν χρειαστεί.

Το Squarespace διαθέτει πρόγραμμα επεξεργασίας WYSIWYG και έτσι μπορείτε να κάνετε τις αλλαγές στο περιεχόμενό σας και να τις αναθεωρήσετε, όλα στην ίδια οθόνη.

Με το WordPress, είναι λίγο διαφορετικό. Για να δείτε τις αλλαγές που κάνετε, πρέπει να κάνετε κλικ στο κουμπί Προεπισκόπηση και να μεταβείτε σε μια άλλη οθόνη για να δείτε την αλλαγή της ιστοσελίδας. Στη συνέχεια επιστρέφετε στην οθόνη επεξεργασίας για να αναθεωρήσετε τις αλλαγές σας, επαναλαμβάνοντας αυτό όπως απαιτείται.

Συντήρηση

Τόσο το Squarespace όσο και το WordPress.org ενημερώνουν συνεχώς τις πλατφόρμες τους για να αυξήσουν την ασφάλεια, να διορθώσουν σφάλματα και, στην περίπτωση του Squarespace, να βελτιώσουν την απόδοση. Η διαφορά μεταξύ τους είναι το πόσο γνωρίζετε αυτό.

Το Squarespace κάνει όλα αυτά πίσω από τα παρασκήνια και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τίποτα – όλες οι αλλαγές που κάνουν είναι προ-δοκιμασμένες και τοποθετούνται αυτόματα στο σύστημα Squarespace.

Το WordPress.org είναι εξίσου ευσυνείδητο στο να κάνετε τέτοιες αλλαγές, αλλά έχετε κάποια συμμετοχή εδώ. Λαμβάνετε ένα μήνυμα στον Πίνακα ελέγχου σας όταν οι αλλαγές είναι έτοιμες για χρήση και, στη συνέχεια, κάντε κλικ σε ένα κουμπί για να τις εγκαταστήσετε.

Αλλά αυτή είναι μόνο η αρχή. Το θέμα σας και όλες οι προσθήκες σας πρέπει επίσης να ενημερωθούν για αυτές τις αλλαγές και οι προγραμματιστές αυτών (ειδικά εάν ήταν δωρεάν) ενδέχεται να μην το κάνουν αυτό για εσάς, ώστε να μπορείτε να είστε μόνοι σας εκεί. Η μη εφαρμογή αυτών των αλλαγών ενδέχεται να εκθέσει τον ιστότοπό σας σε θέματα ασφάλειας ή απόδοσης.

Η λήψη μας:

Το Squarespace είναι το πιο εύκολο στη χρήση του ιστότοπου, με μια μικρή καμπύλη μάθησης. το drag and drop κάνει πραγματικά τη διαφορά. Ενώ είναι δυνατή η γρήγορη δημιουργία ενός βασικού ιστότοπου στο WordPress.org, σίγουρα δεν θα έχει τον ίδιο παράγοντα wow.

Τα χαρακτηριστικά του καθενός

Κοιτάζοντας τα σετ χαρακτηριστικών των Squarespace και WordPress.org επισημαίνει την προέλευσή τους. Το Squarespace σχεδιάστηκε από την αρχή ως μια πλατφόρμα ψηφιακών εκδόσεων πλούσιων σε χαρακτηριστικά, καλύπτοντας σχεδόν όλα όσα μπορεί να θέλει κάποιος να κάνει σε έναν ιστότοπο.

Αντίθετα, το WordPress.org εξελίχθηκε από μια πολύ επιτυχημένη εφαρμογή blogging και άνοιξε τον πηγαίο κώδικα για το κοινό, ενθαρρύνοντας τους προγραμματιστές να γράφουν πρόσθετα που χρειάζονται για την εξέλιξή του σε ό, τι χρειαζόμαστε-έχουμε-δημιουργήσει ιστότοπους.

Ευελιξία εργαλείων

Η διαφορά στη φιλοσοφία μεταξύ Squarespace και WordPress.org φαίνεται στην ευελιξία των εργαλείων δημιουργίας ιστοσελίδων.

Το Squarespace παρέχει μια καλή επιλογή εσωτερικών εφαρμογών και widget που δημιουργούν, δοκιμάζουν και εγκαθιστούν. Αυτά είναι τα εργαλεία που χρησιμοποιείτε για να προσαρμόσετε τον ιστότοπό σας και λειτουργούν καλά – αλλά αυτά είναι τα μόνα εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Το WordPress.org παρέχει επίσης ορισμένα βασικά εργαλεία στη διάθεσή σας, αλλά πέρα ​​από αυτά είναι διαθέσιμες δεκάδες χιλιάδες προσθήκες (δωρεάν και χωρίς χρέωση) για τη δημιουργία του ιστότοπού σας. Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν απεριόριστη ελευθερία, αλλά προσέξτε: δεν παίζουν όλα τα πρόσθετα μαζί και μια σύγκρουση μεταξύ τους ή με το θέμα σας μπορεί να σας πάρει αρκετό χρόνο για να καταλάβετε.

Φιλοξενία και ασφάλεια

Σε αυτό το σημείο είναι πιο εμφανής η διαφορά φιλοξενίας έναντι αυτο-φιλοξενούμενου.

Το Squarespace φιλοξενεί τον ιστότοπό σας, ο οποίος περιλαμβάνει τη διασφάλιση ότι εκτελείται στους διακομιστές τους και φροντίζει για την ασφάλεια, τόσο φυσική όσο και ψηφιακή. Το Squarespace διασφαλίζει ότι τα πρότυπά τους είναι ενημερωμένα με τα πιο πρόσφατα πρότυπα ιστού, ότι ο ιστότοπός σας δεν παραβιάζεται και διαχειρίζεται την πλατφόρμα τους, έτσι ώστε όλοι οι ιστότοποι να διαδίδονται σε ολόκληρο το δίκτυο διακομιστών τους.

Με το WordPress.org είστε υπεύθυνοι για την εύρεση της υπηρεσίας φιλοξενίας ιστού για τον ιστότοπό σας. Πρέπει να εγγραφείτε για έναν λογαριασμό φιλοξενίας ιστού πριν κάνετε λήψη του λογισμικού WordPress.org.

Οι περισσότεροι πάροχοι φιλοξενίας ιστοσελίδων διαθέτουν ένα κουμπί εγκατάστασης 1 κλικ για το WordPress που το καθιστά εύκολο να το κάνετε αυτό. Για συμβουλές σχετικά με την επιλογή της καλύτερης υπηρεσίας φιλοξενίας ιστοσελίδων για εσάς, ανατρέξτε στις κριτικές μας για αυτούς τους παρόχους.

Προσαρμοσμένος τομέας

Δεν χρειάζεται να έχετε ένα προσαρμοσμένο όνομα τομέα εάν επιλέξετε το Squarespace ως εργαλείο δημιουργίας ιστότοπων, καθώς έχετε την επιλογή να έχετε έναν υποτομέα του τύπου Yoursitename.squarespace.com.

Ωστόσο, εάν έχετε αντιμετωπίσει το πρόβλημα του σχεδιασμού ενός καταπληκτικού ιστότοπου, θα πρέπει να λάβετε υπόψη έναν προσαρμοσμένο τομέα, ο οποίος παρέχεται δωρεάν με ένα ετήσιο πρόγραμμα Squarespace.

Η υπηρεσία φιλοξενίας ιστού WordPress θα περιμένει από εσάς να έχετε το δικό σας όνομα τομέα, αλλά μπορεί να προσφέρετε έκπτωση ή ακόμη και ένα δωρεάν όνομα τομέα με συγκεκριμένα σχέδια.

SEO

Για άλλη μια φορά, το WordPress παρέχει σοβαρή λειτουργικότητα μέσω της χρήσης προσθηκών, αυτή τη φορά στον τομέα της βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης. Εάν το SEO αποτελεί προτεραιότητα για την επιχείρησή σας, εξετάστε τις πιο προηγμένες επιλογές που σας υπενθυμίζουν ποιες λέξεις-κλειδιά στοχεύετε και βεβαιωθείτε ότι οι σελίδες σας είναι τόσο βελτιστοποιημένες.

Οι λειτουργίες SEO του Squarespace είναι πιο βασικές. Σας επιτρέπουν να βελτιστοποιήσετε όλα τα βασικά στοιχεία για τον συνολικό ιστότοπό σας και για κάθε σελίδα, έτσι ώστε να μπορούν να ευρετηριοποιηθούν εύκολα από τις μηχανές αναζήτησης. Μια χρήσιμη προσθήκη είναι ότι το Squarespace δημιουργεί αυτόματα έναν χάρτη ιστότοπου για υποβολή στο Google.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

Η διάκριση μεταξύ των προσφορών e-Commerce του WordPress και του Squarespace θα μπορούσε να καταλήξει στο αν βλέπετε τον εαυτό σας στο τιμόνι ενός τεράστιου megastore ή μιας πιο μέτριας επιχείρησης γωνιακών καταστημάτων.

Εάν ονειρεύεστε να έχετε τη δική σας διαδικτυακή υπεραγορά, πλήρης με αμέτρητες ποικιλίες αμέτρητων προϊόντων, όλα τακτοποιημένα οργανωμένα και επισημασμένα και έτοιμα να αποσταλούν σε όλες τις γωνιές του κόσμου, τότε το WordPress διαθέτει προσθήκες που μπορούν να το κάνουν αυτό για εσάς.

Ξεκινήστε επιλέγοντας ένα θέμα που έχει σχεδιαστεί ειδικά για το ηλεκτρονικό εμπόριο και μεταβείτε από εκεί, επιλέγοντας μάρκετινγκ συνεργατών, διαχείριση αποθέματος, προσθήκες τιμολόγησης και αποστολής και οποιονδήποτε επεξεργαστή πληρωμών επιθυμείτε.

Για να δημιουργήσετε ένα κατάστημα στο Squarespace απλώς σύρετε και αποθέστε ένα στοιχείο Block Product στον ιστότοπό σας στο Squarespace. Το καλάθι αγορών του Squarespace είναι πλήρως ενσωματωμένο στον ιστότοπο, τόσο σε εμφάνιση όσο και σε λειτουργικότητα. οι πελάτες παραμένουν στον ιστότοπό σας κατά τη διαδικασία ολοκλήρωσης αγοράς, ώστε να μπορείτε να ελέγχετε ολόκληρη την εμπειρία αγορών τους.

Ωστόσο, τα επιχειρηματικά σχέδια χαμηλότερου κόστους περιορίζουν τον αριθμό των προϊόντων που μπορείτε να πουλήσετε στο κατάστημά σας και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Stripe μόνο ως πάροχος υπηρεσιών πληρωμών.

Πλατφόρμα blogging

Ενώ μπορείτε να δημιουργήσετε ελκυστικά και λειτουργικά ιστολόγια τόσο στο WordPress όσο και στο Squarespace, το WordPress ξεκίνησε τη ζωή του ως μια πολύ καλά αναθεωρημένη και εκτεταμένη πλατφόρμα blogging.

Το Squarespace προσφέρει καλά όλα τα τυπικά μπλοκ περιεχομένου blogging (εικόνα, βίντεο, κείμενο, ήχο κ.λπ.) και έχει υποστήριξη Podcast καθώς και υποστήριξη ετικετών και κατηγοριών. Μπορείτε επίσης να εισαγάγετε το υπάρχον ιστολόγιό σας στο Squarespace. Ωστόσο, το WordPress κερδίζει hands-down με τις πολλές δυνατότητες του blogging, καθώς και όλα τα είδη προσθηκών που τα επεκτείνουν και προσθέτουν πολλά περισσότερα νέα.

Διαχείριση περιεχομένου

Για άλλη μια φορά, εδώ είναι που το WordPress.org υπερέχει καθώς η προέλευσή του ήταν στη διαχείριση του περιεχομένου. Εάν ασχολείστε με μεγάλο αριθμό περιεχομένου, αναθεωρήστε το περιεχόμενο ως μέρος μιας ομάδας ή χρειάζεστε να διατηρήσετε τον ιστότοπο μαζί με άλλα άτομα, τότε το WordPress.org είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς.

Το Squarespace προσφέρει την ίδια λειτουργικότητα διαχείρισης περιεχομένου με οποιοδήποτε άλλο κανονικό πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων, αλλά δεν έχει σχεδιαστεί για να χειρίζεται μεγάλο αριθμό πληροφοριών.

Προσθήκες και εφαρμογές

Πηγαίνοντας ξανά στους αριθμούς, για προσθήκες και εφαρμογές αυτήν τη φορά:

Squarespace: 0         WordPress.org: δεκάδες χιλιάδες

Το Squarespace δεν είναι μια λύση ανοιχτού κώδικα, επομένως μόνο η ομάδα ανάπτυξης της Squarespace είναι υπεύθυνη για τα πρότυπα και τα εργαλεία τους. Το μειονέκτημα είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο αυτό που σας δίνουν. το πλεονέκτημα είναι ότι όλα τα εργαλεία είναι υψηλής ποιότητας, καλά δοκιμασμένα και θα λειτουργούν στην πλατφόρμα Squarespace. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για συγκρούσεις ή διακοπές.

Ως πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα, το WordPress.org διαθέτει βιβλιοθήκη με συνδέσμους σε κυριολεκτικά δεκάδες χιλιάδες εφαρμογές κάθε είδους. Επιπλέον, είστε ελεύθεροι να γράψετε και να εφαρμόσετε τα δικά σας, ακόμη και να τα πουλήσετε (ή να τα δώσετε) μέσω του ιστότοπού τους.

Το μειονέκτημα είναι ότι υπάρχει πιθανώς τουλάχιστον μία, αν όχι πολύ περισσότερη εφαρμογή για ό, τι μπορείτε να ονειρευτείτε να κάνετε, και αυτό είναι επίσης ένα μειονέκτημα. Είναι εύκολο να παρασυρθείτε και να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο γεμάτο κουδούνια και σφυρίχτρες που ενδέχεται να υποβαθμίσουν την απόδοσή του.

Ένα άλλο μειονέκτημα είναι ότι η ποιότητα αυτών των εργαλείων είναι συχνά άγνωστη, αν και η ανάγνωση των κριτικών των χρηστών τους θα βοηθήσει.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και εξαγωγή

Η φιλοξενία έναντι της αυτο-φιλοξενίας επιστρέφει στο παιχνίδι σε θέματα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και εξαγωγής του ιστότοπού σας. Το Squarespace δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας τακτικά στον ιστότοπό σας, τόσο σε πραγματικό χρόνο όσο και περιοδικά.

Το Squarespace παρέχει επίσης εργαλεία για την εξαγωγή του ιστότοπού σας και δεν παρέχουν όλοι οι κατασκευαστές ιστότοπων αυτήν την επιλογή. Δεν μπορούν να εξαχθούν όλα. Για παράδειγμα, δεν θα συναντηθούν σελίδες προϊόντων, σελίδες άλμπουμ, κείμενο, ήχος και βίντεο.

Με το WordPress, τα αντίγραφα ασφαλείας και η εξαγωγή εξαρτώνται αποκλειστικά από τις πολιτικές της υπηρεσίας φιλοξενίας ιστού. Πολλοί πάροχοι φιλοξενίας ιστοσελίδων προσφέρουν περιορισμένες υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, αλλά σας υπενθυμίζουμε ότι είναι ασφαλέστερο να θεωρείτε δική σας ευθύνη να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας του ιστότοπού σας μόνοι σας.

Στατιστικά στοιχεία ιστότοπου

Ενσωματωμένο στο Squarespace είναι αναλυτικά στοιχεία που παρέχουν στατιστικά στοιχεία σε πραγματικό χρόνο σχετικά με την ωριαία, ημερήσια, εβδομαδιαία και μηνιαία επισκεψιμότητα, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ατόμων με κινητές συσκευές. Μπορείτε επίσης να εισαγάγετε το Google Analytics για να ολοκληρώσετε την εικόνα με πληροφορίες σχετικά με τους επισκέπτες του ιστότοπου.

Με τον ιστότοπο του WordPress, λοιπόν, υπάρχει μια πληθώρα προσθηκών για στατιστικά στοιχεία ιστότοπου σχεδόν οτιδήποτε μπορεί να θέλετε να γνωρίζετε.

Η λήψη μας:

Το Squarespace διαθέτει ένα καλά στρογγυλό και συμπαγές σύνολο χαρακτηριστικών που καλύπτει σχεδόν όλα όσα χρειάζεται ένας κανονικός ιστότοπος. Αν ψάχνετε για κάθε είδους λειτουργικότητα και do-dads για τον ιστότοπό σας, τότε ο ιστότοπος WordPress, μέσω της χρήσης προσθηκών, είναι μια πραγματική σπηλιά θησαυρών του Aladdin..

Και το κόστος για όλα αυτά

Το κόστος που συνεπάγεται η ενεργοποίηση και η λειτουργία του ιστότοπού σας είναι ένα παιχνίδι αριθμών, στο οποίο πρέπει να γνωρίζετε πολύ τον προϋπολογισμό σας και να είστε επιμελής σε αυτό. Θα ξεκινήσουμε με την εύχρηστη επιλογή.

Κόστος ιστότοπου Squarespace

Το Squarespace έχει πέντε διαφορετικά σχέδια για να διαλέξετε, τρία για προσωπικούς ιστότοπους και δύο σχέδια ηλεκτρονικού εμπορίου. Δεν υπάρχει δωρεάν πρόγραμμα, αλλά το Squarespace προσφέρει μια δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 14 ημερών, ώστε να μπορείτε να εξασκηθείτε στη δημιουργία μιας σελίδας, εκτός σύνδεσης ιστότοπου. Για να δημοσιεύσετε τον ιστότοπό σας ζωντανά, πρέπει να εγγραφείτε για ένα πρόγραμμα.

Κατά τη στιγμή της σύνταξης, τα σχέδια κυμαίνονται από έναν ιστότοπο μιας σελίδας για 7 $ το μήνα έως απεριόριστες σελίδες για 26 $ το μήνα, για συνδρομή από μήνα σε μήνα. Έχετε περισσότερες δυνατότητες με τα πιο ακριβά σχέδια.

Τα δύο ειδικά σχέδια ηλεκτρονικού εμπορίου είναι για ένα βασικό κατάστημα και ένα πιο καθιερωμένο κατάστημα, αν και μπορείτε να πουλήσετε προϊόντα σε όλα εκτός από το πιο βασικό προσωπικό σχέδιο.

Εάν πληρώνετε εκ των προτέρων για μια ετήσια συνδρομή, τα μηνιαία κόστη μειώνονται και λαμβάνετε έναν δωρεάν προσαρμοσμένο τομέα. Μην ξεχνάτε ότι η φιλοξενία περιλαμβάνεται σε αυτά τα κόστη – η μηνιαία χρέωση καλύπτει όλα.

Κόστος ιστότοπου WordPress

Πήγαμε λεπτομέρειες με το Squarespace για να επισημάνουμε τη σύγκριση με τον ιστότοπο του WordPress. Το κόστος του WordPress CMS είναι 0 $. Σωστά; είναι δωρεάν – αλλά αυτό ισχύει μόνο για το λογισμικό.

Να τι άλλο πρέπει να ξοδέψετε:

 • Υπηρεσία φιλοξενίας ιστοσελίδων: μηνιαία ή ετήσια προγράμματα
 • Όνομα τομέα: ετήσιο κόστος; Ορισμένες υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων παρέχουν αυτό δωρεάν με ετήσιο πρόγραμμα
 • Θέμα WordPress: δωρεάν ή με κόστος
 • Πρόσθετα: δωρεάν ή με κόστος
 • Πρόσθετα SEO: σημαντικό εάν η υψηλή θέση στις μηχανές αναζήτησης είναι το κλειδί για την επιχείρησή σας
 • Ο χρόνος σας: υπάρχει μια τιμή $ που σχετίζεται με αυτό εάν κάνετε τη δουλειά μόνοι σας, ειδικά εάν
 • υπάρχει μια καμπύλη μάθησης
 • Υπηρεσίες ανάπτυξης ιστότοπου WordPress: αμοιβή για πρόσληψη κάποιου για την έναρξη λειτουργίας του ιστότοπού σας (προαιρετικό)
 • Συντήρηση: ο χρόνος σας ή το $$ για να παρακολουθείτε ενημερώσεις, να διορθώνετε προβλήματα κ.λπ.

Η λήψη μας:

Όλα εξαρτώνται από το πώς το βλέπετε και από πόσο τεχνικά ικανοί είστε στη δημιουργία και τη συντήρηση ιστοσελίδων. Πληρώνετε ένα γνωστό ποσό δολαρίου κάθε μήνα με το Squarespace ή χαμηλό μηνιαίο τέλος φιλοξενίας και τον δικό σας χρόνο, αν μπορείτε να κάνετε DIY τον ιστότοπό σας WordPress.

Από την άλλη πλευρά, εάν πιστεύετε ότι δεν έχετε όλες τις τεχνικές δεξιότητες που χρειάζεστε και μπορεί μερικές φορές να καταλήξετε να προσλάβετε κάποιον, υπάρχει ένα άγνωστο ποσό ιστότοπου WordPress ή μια προβλέψιμη δαπάνη χρημάτων κάθε μήνα με το Squarespace.

Ιδιαίτερα ελκυστικοί ιστότοποι

Τόσο το Squarespace όσο και το WordPress CMS έχουν υψηλού προφίλ χρήστες με επαγγελματικά σχεδιασμένους ιστότοπους και πολλούς χρήστες που έχουν σχεδιάσει τους δικούς τους.

Ιστοσελίδες Squarespace

Ο επίσημος ιστότοπος του Dixie Chicks.
http://www.dixiechicks.com/

πιστεύετε ότι ο καφές χρησιμοποιεί τον ιστότοπό του τόσο ως εκπαιδευτικός ιστότοπος όσο και ως κατάστημα.
http://www.thinkcoffee.com/

Το μέταλλο και το μέλι είναι ένα blog που χρησιμοποιεί όμορφες φωτογραφίες στις αναρτήσεις τους.
http://www.metalandhoney.com/

Ιστοσελίδες WordPress

Οι Ringling Bros. και Barnum and Bailey Circus χρησιμοποιούν μια μεγάλη ποικιλία διαφορετικών στοιχείων σελίδας.
https://www.ringling.com/

Το TechCrunch είναι ένα blog τεχνολογίας.
http://techcrunch.com/

Το Cutest Paw είναι ένας ιστότοπος με φωτογραφίες κατοικίδιων.
http://www.cutestpaw.com/

Βοήθεια όταν τη χρειάζεστε

Είναι αναπόφευκτο ότι, ανεξάρτητα από το πόσο εύκολο είναι να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων, θα χρειαστείτε μερικές φορές βοήθεια. Υπάρχει βοήθεια για προβλήματα WordPress.org και Squarespace όταν το χρειάζεστε, αλλά με διαφορετικούς τρόπους.

Η Squarespace διαθέτει μια κεντρική ομάδα υποστήριξης πελατών που βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους μέσω email 24/7 ή ζωντανής συνομιλίας από τις 3 π.μ. έως τις 8 μ.μ. EST – δεν υπάρχει τηλεφωνική υποστήριξη. Η Squarespace δεσμεύεται να απαντήσει σε ερωτήσεις μέσω email εντός μίας ώρας από τη λήψη τους.

Η ομάδα υποστήριξης του Squarespace έχει επίσης δημιουργήσει μια εκτεταμένη βάση γνώσεων για βήματα προς βήμα βίντεο σεμιναρίων, άρθρων και στιγμιότυπων οθόνης για να σας βοηθήσει. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε βοήθεια από άλλους χρήστες του Squarespace στο φόρουμ της κοινότητας.

Με τον ιστότοπο WordPress, η υποστήριξη πελατών σας είναι η τεράστια κοινότητα άλλων χρηστών του WordPress.org, καθώς το ίδιο το WordPress.org δεν παρέχει υποστήριξη οποιουδήποτε είδους.

Τούτου λεχθέντος, υπάρχει μια τεράστια συλλογή από άρθρα, βίντεο, συχνές ερωτήσεις, φόρουμ, οδηγίες και ούτω καθεξής για να ψάξετε για βοήθεια. Είναι (χρονοβόρο) θέμα να βρείτε το σωστό μέρος για να αναζητήσετε τη χρήσιμη απάντηση στην ερώτησή σας.

Υπάρχει επίσης ο πάροχος φιλοξενίας σας για ζητήματα φιλοξενίας ιστού, ίσως οι προγραμματιστές σας για προβλήματα με τις προσθήκες ή το θέμα σας, ή ίσως την υποστήριξη του ιστότοπού σας στο WordPress, εάν έχετε προσλάβει κάποιον για να φροντίσει τον ιστότοπό σας. Η υποστήριξη είναι εκεί έξω. είναι απλώς θέμα εύρεσης του κατάλληλου ατόμου τη σωστή στιγμή.

Η λήψη μας:

Είστε αρκετά σίγουροι για να πάτε μόνοι σας ή θα προτιμούσατε να έχετε υποστήριξη πελατών στο τέλος ενός κουτιού τηλεφώνου / email / ζωντανής συνομιλίας?

Προτεινόμενοι χρήστες

Μέχρι τώρα, έχετε κατανοήσει τις διαφορές μεταξύ των φιλοξενούμενων και των αυτο-φιλοξενούμενων κατασκευαστών ιστότοπων.
Και οι δύο κατασκευαστές ιστότοπων δηλώνουν ότι ο καθένας μπορεί εύκολα να χρησιμοποιήσει τα προϊόντα του.

Αλλά πέρα ​​από την ερώτηση τεχνικής ικανότητας, υπάρχουν μερικά άλλα σημαντικά ζητήματα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή μεταξύ Squarespace και WordPress CMS.

Τα πρότυπα Squarespace είναι βαρύ για φωτογραφίες και γραφικά. Οι κατηγορίες των προτύπων που παρουσιάζει το Squarespace περιλαμβάνουν μουσικούς, εστιατόρια και γάμους, όλα εντατικά.

Αν σκοπεύετε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο που βασίζεται σε κείμενο, η περιορισμένη επιλογή προτύπων του Squarespace δεν είναι η καλύτερη αντιστοίχιση για εσάς και, θυμηθείτε, υπάρχει περιορισμένη προσαρμογή. Το WordPress.org έχει μια πολύ μεγαλύτερη ποικιλία προτύπων και σχεδίων προτύπων.

Η επιλογή σας μπορεί να εξαρτάται από τον έλεγχο που θέλετε στον ιστότοπό σας. Έλεγχος του σχεδιασμού. ελέγξτε ποιος το φιλοξενεί? ελέγξτε πόσο μεγάλο παίρνει και τι μπορείτε να βάλετε σε αυτό. Σε αυτήν την περίπτωση, το WordPress.org είναι ο σωστός τρόπος.

Εάν η ευκολία είναι κάτι περισσότερο από εσάς – δημιουργήστε τον ιστότοπο γρήγορα και εύκολα και μην το ανησυχείτε ξανά – τότε το Squarespace είναι η επιλογή σας.

Εάν αμφιβάλλετε για την ικανότητά σας στο σχεδιασμό ή, αντίθετα, γνωρίζετε ότι έχετε πάρα πολλές ιδέες και πρέπει να βελτιωθείτε, η δομή του Squarespace θα σας ταιριάζει.

Εναλλακτικά, αν σας αρέσει η ελευθερία και ξέρετε ότι μπορείτε να επιμείνετε στον προϋπολογισμό σας και να μην υπερβείτε τις προσθήκες, το WordPress.org είναι η παιδική χαρά σας.

Βασικές διαφορές

Εάν εξακολουθείτε να είστε σχισμένοι μεταξύ του Squarespace και του WordPress.org, ακολουθεί μια σύνοψη των θεμελιωδών διαφορών, τόσο των πλεονεκτημάτων όσο και των μειονεκτημάτων, μεταξύ των δύο δημιουργών ιστότοπων.

Squarespace

 • Συνολική τιμή
 • Ολα σε ένα; όλα φροντίζονται
 • Συνεκτική και ελεγχόμενη
 • Σύρετε και αποθέστε
 • Περιορισμένη λειτουργικότητα
 • Περιορισμένη προσαρμοστικότητα
 • Περιορισμένη επιλογή προτύπων, με κλίση προς τον οπτικό σχεδιασμό
 • Δεν εμπλέκεται κωδικοποίηση
 • 24/7 υποστήριξη
 • Προβλέψιμο κόστος

WordPress CMS

 • Το λογισμικό είναι δωρεάν. Η φιλοξενία κοστίζει χρήματα και όλα πέρα ​​από αυτό δωρεάν ή έναντι αμοιβής
 • Πρόσθετα μίξης και αντιστοίχισης. δομικά στοιχεία
 • Καμπύλη εκμάθησης
 • Η γνώση κωδικοποίησης είναι ένα σοβαρό πλεονέκτημα
 • Το κόστος δεν είναι απαραίτητα προβλέψιμο
 • Εκτεταμένη λειτουργικότητα μέσω προσθηκών
 • Πλήρως προσαρμόσιμο μέσω κώδικα ανοιχτού κώδικα
 • Η μεταφορά και απόθεση εξαρτάται από το θέμα ή την προσθήκη
 • Υποστήριξη από συνομηλίκους; μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε τις απαντήσεις που χρειάζεστε

Κάντε την επιλογή σας

Μέχρι τώρα μπορεί να ακτινοβολείτε και να είστε όλοι ενθουσιασμένοι με τον ενθουσιασμό στην ελευθερία και τον έλεγχο που σας δίνει το WordPress.org στην οικοδόμηση του ιστότοπού σας και είστε έτοιμοι να αναλάβετε όλες τις ευθύνες που απορρέουν από τη χρήση του WordPress.org. Ή ίσως είστε σίγουροι ότι η ευκολία και η προβλεψιμότητα είναι για εσάς και σας αρέσουν όλες οι δυνατότητες του Squarespace.

Ή ίσως είστε κάπου στη μέση. Ξέρετε ότι δεν είστε άτομο στο WordPress.org, αλλά δεν είστε ακόμα σίγουροι για το Squarespace, μπορούμε να σας βοηθήσουμε και αυτό. Διαβάστε την κριτική σύγκρισής μας στο Wix εναντίον Squarespace ή στο Wix εναντίον Weebly, δύο άλλους πολύ δημοφιλείς φιλοξενούμενους κατασκευαστές ιστού που σας προσφέρουν τις περισσότερες από τις ίδιες δυνατότητες και λειτουργίες με το Squarespace, αλλά είναι ελαφρώς διαφορετικοί, το καθένα με τους δικούς τους τρόπους.

Εάν είστε χρήστης Squarespace ή WordPress CMS, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις εμπειρίες σας. Εναλλακτικά, ίσως έχετε ερωτήσεις ή σκέψεις σχετικά με τους φιλοξενούμενους και τους αυτο-φιλοξενούμενους δημιουργούς ιστού γενικά που θέλετε να εκτελέσετε από εμάς. Στείλτε τους μέσα.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map