5 εναλλακτικές λύσεις WordPress που πρέπει να δοκιμάσετε

Αναμφίβολα, το WordPress είναι ένα από τα πιο χρησιμοποιημένα συστήματα διαχείρισης περιεχομένου στον κόσμο. Είναι δημοφιλές, ισχυρό και ευέλικτο, αλλά το βασικό ερώτημα είναι – είναι το σωστό εργαλείο δημιουργίας ιστότοπων για εσάς?


Το WordPress μπορεί να μην είναι για όλους. Εάν πιστεύετε ότι το WordPress δεν είναι το φλιτζάνι του τσαγιού σας, τότε δεν έχει νόημα να το χρησιμοποιήσετε.

Εναλλακτικές επιλογές WordPress

Εάν διαβάζετε αυτήν την ανάρτηση, υποθέτουμε ότι ψάχνετε κάποιες εναλλακτικές λύσεις για το WordPress.

Ας μάθουμε λοιπόν 5 δημοφιλείς εναλλακτικές λύσεις για το WordPress. Ωστόσο, αν θέλετε να δοκιμάσετε περισσότερα, Το 000webhost προτείνει μερικές ακόμη εναλλακτικές λύσεις στο WordPress.

1. Τζούμλα

Πίνακας ελέγχου Joomla

Δεν θα ήταν λάθος αν λέμε ότι η Joomla είναι ένας από τους μεγαλύτερους αντιπάλους της WP. Έχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στην πλατφόρμα του ιστότοπου μετά το WordPress. Η κοινότητα του Joomla είναι αρκετά ενεργή καθώς υπάρχουν περισσότερες από 8.000 επεκτάσεις Joomla.

Πρόκειται για μια δωρεάν πλατφόρμα CMS που κυκλοφόρησε το 2003. Έχει σχεδιαστεί κυρίως για το πλαίσιο εφαρμογής Ιστού. Το Joomla είναι γραμμένο σε PHP και χρησιμοποιεί OOP (Object-Oriented Programming).

Αν μιλάμε για χαρακτηριστικά, η δημιουργία ιστολογίων στο Joomla είναι εξαιρετικά εύκολη. Απλώς πρέπει να αντιγράψετε και να επικολλήσετε το περιεχόμενό σας στην πλατφόρμα και να πατήσετε το κουμπί “δημοσίευση”.

Μιλώντας για ευελιξία, δεν υπάρχει όριο στον τρόπο με τον οποίο θέλετε να προσαρμόσετε τον ιστότοπό σας στο Joomla. Από την ενσωμάτωση κοινωνικών δικτύων έως την περίπλοκη πύλη πληρωμών, η εφαρμογή διαφορετικών δυνατοτήτων είναι αρκετά εύκολη με το Joomla.

2. Drupal

Drupal Διοίκηση

Το Drupal είναι μια από τις κορυφαίες εναλλακτικές λύσεις στο WordPress. Όπως το WordPress, είναι ένα δωρεάν σύστημα διαχείρισης περιεχομένου ανοιχτού κώδικα που σας επιτρέπει να δημιουργείτε εύκολα έναν όμορφο, ευέλικτο και επαγγελματικό ιστότοπο.

Είναι αρκετά απλό στη χρήση, δεν θα χρειαστεί πολύς χρόνος για έναν αρχάριο να μάθει τη λειτουργικότητα αυτής της πλατφόρμας.

Ωστόσο, εάν μιλάμε για ασφάλεια, το Drupal είναι ένα βήμα μπροστά από το WordPress. Η πλατφόρμα έχει ένα εξαιρετικά καταπληκτικό ιστορικό όσον αφορά την ασφάλεια. Έχει μια οργανωμένη διαδικασία για την επαλήθευση, τη διερεύνηση και τη δημοσίευση διαφορετικών ζητημάτων ασφάλειας.
Μπορείτε εύκολα να διατηρήσετε τις παραμέτρους απόδοσης και ασφάλειας απευθείας από την κονσόλα διαχειριστή.

Εκτός από αυτό, το Drupal διαθέτει μια τεράστια ενεργή κοινότητα όπου μπορείτε να βρείτε περισσότερες από 16.000 δωρεάν ενότητες, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αναζήτηση υποστήριξης σε διαφορετικά θέματα, όπως δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας βάσης δεδομένων, CRM, προσθήκη συγκεκριμένης δυνατότητας στον ιστότοπό σας, ενσωμάτωση κοινωνικών μέσων, SEO κ.λπ..

Μιλώντας για θέματα και πρότυπα, το Drupal έχει μια τεράστια κοινότητα σχεδιαστών και προγραμματιστών που δημιουργούν ανταποκρινόμενα, πλούσια σε χαρακτηριστικά πρότυπα. Μπορείτε να βρείτε πολλούς παρόχους τρίτων μερών που προσφέρουν αποκριτικά θέματα και προσθήκες. Επιπλέον, όλα τα θέματα έχουν σχεδιαστεί λαμβάνοντας υπόψη τις διαφορετικές πτυχές SEO.

Εκτός από αυτό, η διαχείριση του περιεχομένου του Joomla είναι ένα κομμάτι κέικ. Σας δίνει πολλές επιλογές για τη διαχείριση διαφορετικών επιπέδων αδειών χωρίς εναλλαγή των καρτελών.

Ένα άλλο πράγμα που το καθιστά την καλύτερη εναλλακτική λύση στο WordPress είναι η επεκτασιμότητά του, μπορείτε να ξεκινήσετε με 2 σελίδες και να φτάσετε το 2000 χωρίς να κάνετε καμία αλλαγή.

Πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε να αναφέρουμε εδώ ότι ορισμένοι από τους ιστότοπους υψηλής κυκλοφορίας του κόσμου όπως οι Nascar, Grammys και White House έχουν επιλέξει το Drupal.

3. Umbraco

Umbraco

Το Umbraco είναι μια άλλη δημοφιλής πλατφόρμα CMS που κυκλοφόρησε το 2004. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, έχει μετατραπεί σε δημοφιλή επιλογή για χιλιάδες χρήστες σε όλο τον κόσμο. Προς το παρόν, διαθέτει περισσότερες από 85.000 εγκαταστάσεις.

Η πλατφόρμα βασίζεται στην τεχνολογία Microsoft.s.Net και προτιμάται κυρίως από οργανισμούς μεγάλου μεγέθους.

Το Umbraco υπερηφανεύεται για το ότι είναι εξαιρετικά φιλικό προς το χρήστη και γρήγορο. Ακόμη και χρήστες που δεν έχουν προγραμματιστεί και που δεν έχουν σχεδιαστεί μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν για να δημιουργήσουν έναν επαγγελματικό ιστότοπο χωρίς να χρησιμοποιούν καμία βοήθεια.

Εκτός από αυτό, είναι μια πλατφόρμα φιλική προς το SEO που σημαίνει ότι μπορείτε εύκολα να εφαρμόσετε διαφορετικά εργαλεία στον ιστότοπό σας για να ενισχύσετε το SEO και να βελτιώσετε την κατάταξη της μηχανής αναζήτησης.

Όπως πολλές δημοφιλείς πλατφόρμες CMS, το Umbraco έχει μια ενεργή κοινότητα προγραμματιστών που είναι πάντα διαθέσιμοι για να απαντήσουν στα διαφορετικά ερωτήματα των αρχάριων.

Εκτός από αυτό, το Umbraco διαθέτει επίσης ένα εκτεταμένο σύστημα υποστήριξης. Διαθέτει μια βιβλιοθήκη με περισσότερα από 100 εκπαιδευτικά βίντεο που μπορείτε να παρακολουθήσετε για να βρείτε τις γρήγορες λύσεις σε διάφορα θέματα.

Εάν είστε πρόθυμοι να ξοδέψετε μερικά χρήματα, η Umbraco έχει πληρώσει επίσης premium υποστήριξη.

Μερικοί από τους δημοφιλείς χρήστες του Umbraco είναι asp.net και wired.co.uk.

4. Κείμενο κειμένου

διαχειριστής textpattern

Το Textpattern είναι μια δημοφιλής πλατφόρμα blogging που κυκλοφόρησε το 2003. Υποστηρίζει γρήγορη αλλά τυπική διαδικασία εγκατάστασης. Όπως και η άλλη πλατφόρμα CMS, θα σας ζητηθεί να βάλετε λεπτομέρειες για τα διαπιστευτήρια της βάσης δεδομένων σας και να δημιουργήσετε ένα αρχείο διαμόρφωσης και να προσθέσετε λεπτομέρειες χρήστη. Και είστε έτοιμοι να το χρησιμοποιήσετε.

Το Textpattern έρχεται με έναν υπερσύγχρονο επεξεργαστή που κάνει την επεξεργασία διαφόρων λειτουργιών αρκετά εύκολη. Οι χρήστες μπορούν να επεξεργαστούν κείμενο, εικόνες άρθρου, κατηγορίες με ένα μόνο κλικ.

Επιπλέον, έχει μερικές εξαιρετικές δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής ενεργοποίησης / απενεργοποίησης για εναλλαγή σχολίων, κατάσταση δημοσίευσης κ.λπ..

Ωστόσο, εάν μιλάμε για εγκατάσταση plugin, είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό του WordPress. Όπως το WordPress, εδώ δεν έχετε την επιλογή να εγκαταστήσετε μια προσθήκη από το μενού. Για να εγκαταστήσετε μια προσθήκη, πρέπει να αντιγράψετε και να επικολλήσετε τον κωδικό προσθήκης στο Textpattern.

Αν και μπορεί να είναι λίγο δύσκολο για αρχάριους αλλά ταυτόχρονα μπορούν να μάθουν περισσότερα από αυτό.

5. Μεσαίο

Μεσαίο στιγμιότυπο οθόνης

Αν και είναι αρκετά διαφορετικό από το WordPress, καθώς δεν είναι μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα CMS, ωστόσο είναι μια δημοφιλής διαδικτυακή πλατφόρμα εκδόσεων για εκατομμύρια ερασιτέχνες και επαγγελματίες bloggers σε όλο τον κόσμο.

Αρχικά, το Medium κυκλοφόρησε για να συνδέσει άτομα με ιδέες που τους ενδιαφέρουν. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, έχει μετατραπεί σε μια φιλική προς το χρήστη πλατφόρμα γραφής για τους εκδότες.

Το Medium είναι μια πλήρως ανταποκρινόμενη πλατφόρμα που σημαίνει ότι το ιστολόγιό σας θα φαίνεται όμορφο σε όλα τα μεγέθη οθόνης και τις συσκευές. Όπως το WordPress, εδώ δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για προσθήκες και θέματα, επειδή δεν υπάρχουν.

Το καλύτερο μέρος του Medium είναι, επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν έναν προσαρμοσμένο τομέα για έναν εκδότη που σημαίνει ότι μπορείτε να κάνετε το δικό σας όνομα τομέα σε μέσο χωρίς καμία δυσκολία.
Αντί των σχολίων, το Medium έχει ενσωματωμένες σημειώσεις και απαντήσεις.

Τυλίγοντας

Αν και το WP είναι η πιο επικρατούσα πλατφόρμα CMS, ωστόσο πολλοί άνθρωποι είναι πρόθυμοι να γνωρίζουν τις εναλλακτικές λύσεις του. Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας προσφέρει κάτι συναρπαστικό και χρήσιμο.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map