29 πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη προτού δημιουργήσετε έναν υπέροχο ιστότοπο

Είναι περίπλοκο αλλά όχι περίπλοκο. Πώς είναι αυτό για να συνοψίσουμε τι δημιουργεί ένας ιστότοπος; Χάρη στην τεχνολογία και την καινοτομία, οι τεχνικές πτυχές της δημιουργίας ιστοσελίδων έγιναν εύκολες. Είναι ο σχεδιασμός που εξακολουθεί να είναι το εμπόδιο σας.


Οι νέοι ιστότοποι συχνά είναι πολύπλοκοι, ακόμη και πριν ξεκινήσουν. Οι οικοδόμοι το προσεγγίζουν πιστεύοντας ότι πρέπει να είναι όλα τα πράγματα για όλους τους ανθρώπους. Αυτό δεν συμβαίνει. Οι άνθρωποι θέλουν λιγότερο, όχι περισσότερο. Εδώ είναι 29 πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη προτού δημιουργήσετε έναν ιστότοπο.

Μάθετε το μέλλον του σχεδιασμού ιστοσελίδων από τους ειδικούς

Contents

1. Σκοπός της ιστοσελίδας σας

Ο συνδυασμός και η αντιστοίχιση σκοτώνουν περισσότερο κακό παρά καλό. Οι ιστότοποι που κερδίζουν δημιουργούνται και διατίθενται στο εμπόριο με μοναδική εστίαση.
Κρατήστε το απλό. Επιλέξτε από τρεις στρατηγικές επιλογές:

 • 1. Πουλήστε προϊόντα και υπηρεσίες. Ένας ιστότοπος ηλεκτρονικού εμπορίου μπορεί να αποφέρει έσοδα και κέρδη, αλλά συχνά απαιτεί μεγάλο προϋπολογισμό για τη δημιουργία και τη λειτουργία του.
 • 2. Δημιουργία δυνητικών πελατών. Μπορείτε να αναπτύξετε και να εμπορευτείτε αυτόν τον τύπο ιστότοπου με λιγότερα χρήματα. Μην περιορίζετε αυτό που θα χρειαστείτε για να δημιουργήσετε κατάλληλους, παρακολουθούμενους δυνητικούς πελάτες.
 • 3. Καθιέρωση διαπιστευτηρίων. Αυτά είναι τα λιγότερο ακριβά στην κατασκευή. Χρησιμοποιήστε ένα για να αυξήσετε την ευαισθητοποίηση, αλλά λάβετε υπόψη ότι δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να πουλήσετε πράγματα ή να δημιουργήσετε δυνητικούς πελάτες.

2. Ορισμός κοινού-στόχου

Υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να δημιουργήσετε έναν επιτυχημένο ιστότοπο ή ιστολόγιο. Πρέπει να είσαι ο καλύτερος σε αυτό που κάνεις στον υπάρχοντα κλάδο σου.
Εάν δεν είστε ο καλύτερος κόσμος στην αγορά σας, ακολουθήστε μια πιο στενή προσέγγιση στον ορισμό του. Σε ποια θέση είστε καλύτερα (ή θα μπορούσατε να γίνετε καλύτεροι) από οποιονδήποτε άλλο ανταγωνιστή?
Για να βρείτε αυτήν τη θέση, κάντε αυτές τις τρεις ερωτήσεις:

 • 1. Η αγορά σας έχει επείγον πόνο ή παράλογο πάθος?
 • 2. Υπάρχει απόδειξη ότι ψάχνουν να λύσουν αυτόν τον πόνο ή το πάθος?
 • 3. Έχετε μια μοναδική λύση για αυτό?

Η καταφατική απάντηση και στις τρεις ερωτήσεις σημαίνει ότι έχετε καθόρισε το κοινό-στόχο σας.

3. Έρευνα των ανταγωνιστών σας

Προτού ξεκινήσετε ακόμη και με αυτήν την προσπάθεια, βεβαιωθείτε ότι καταλαβαίνετε γιατί είναι κρίσιμο. Θέλεις ανταγωνιστική έρευνα ώστε να μπορείτε να κάνετε αυτό που δεν κάνουν οι ανταγωνιστές σας.
Ορίσατε την αγορά-στόχο σας στο προηγούμενο βήμα. Είναι καιρός να δούμε πώς τους προσελκύουν άλλοι ιστότοποι. Χρησιμοποιήστε αυτά τα εργαλεία.

 • Alexa: Αυτή η υπηρεσία θα σας βοηθήσει να αναλύσετε την επισκεψιμότητα στο κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου του ανταγωνιστή σας. Η Alexa θα σας δώσει την παγκόσμια κατάταξη επισκεψιμότητας και την εικόνα του κοινού. Θα πληρώσετε για ορισμένες από τις σύνθετες αναφορές του.
 • Βιβλίο SEO: Εργαλείο σύγκρισης ομοιότητας σελίδας: Χρησιμοποιήστε αυτήν την υπηρεσία για να συγκρίνετε τους τίτλους σελίδων των ανταγωνιστών σας, τις μετα-πληροφορίες και τις κοινές φράσεις.
 • Εργαλείο λέξεων-κλειδιών Google AdWords: Μην παραλείψετε αυτήν την υπηρεσία. Χρησιμοποιήστε το για να αναλύσετε λέξεις-κλειδιά και το ποσό της επισκεψιμότητας που δημιουργείται από αυτές τις λέξεις-κλειδιά. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να εκτιμήσετε πόσο πληρώνει ο ανταγωνισμός σας ανά κλικ για διαφημίσεις.
 • DomainTools: Whois: Το μόνο που χρειάζεστε είναι η διεύθυνση URL ενός ανταγωνιστή. Θα λάβετε μια ολοκληρωμένη εγγραφή αυτού του τομέα.
 • SpyFu: Αυτή η υπηρεσία επί πληρωμή σάς επιτρέπει να βλέπετε ποια AdWords και λέξεις-κλειδιά λειτουργούν για τους ανταγωνιστές σας. Μπορείτε να αποφύγετε τα λάθη που έκαναν. Είναι σαν να έχετε όλους τους ανταγωνιστές σας να κάνουν δοκιμές αγοράς για εσάς για 79 $ το μήνα.

4. Εξερεύνηση στρατηγικής δημιουργίας εσόδων

Τα έσοδα είναι ένα από τα μέτρα επιτυχίας για τον ιστότοπό σας; Εξετάστε μία από αυτές τις τρεις στρατηγικές:

 • 1. Ένας ιστότοπος μέλους. Οι επισκέπτες εγγράφονται για πρόσβαση στο περιεχόμενό σας. Αγοράζουν συγκεκριμένα προϊόντα ή υπηρεσίες.
 • 2. Συνδρομές ή paywall. Οι επισκέπτες πληρώνουν μια επαναλαμβανόμενη χρέωση που τους δίνει πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο έως ότου λήξει η συνδρομή τους.
 • 3. Πουλήστε περιεχόμενο. Πρέπει να έχει αξία και να είναι σχετική. Μπορείτε ακόμα να πουλήσετε προϊόντα στον ιστότοπό σας ακόμα κι αν δεν έχετε δικό σας. Γίνετε συνεργάτης για προϊόντα άλλης μάρκας. Κερδίζετε προμήθεια για κάθε πώληση. Εάν μόλις ξεκινήσετε να δημιουργείτε έσοδα από τον ιστότοπό σας, αυτή η επιλογή μπορεί να είναι κατάλληλη για εσάς. Είναι εύκολο να βρείτε προγράμματα συνεργατών. Εκτελέστε μια αναζήτηση με το βασικό θέμα του ιστότοπού σας, ακολουθούμενο από τις λέξεις “πρόγραμμα συνεργατών”.

5. Ρύθμιση του προϋπολογισμού σας

Ο καθορισμός ενός ρεαλιστικού προϋπολογισμού ξεκινά με την ιδέα του τι θέλετε να κάνει ο ιστότοπος. Κοιτάξτε τρεις βασικούς τομείς:

 • Σχέδιο. Πόση προσαρμογή θέλετε; Θα λειτουργήσει ένα τυπικό θέμα WordPress; Χρειάζεστε ένα προσαρμοσμένο σχέδιο από τη βάση προς τα πάνω; Ο βασικός οδηγός προϋπολογισμού εδώ πιθανότατα θα είναι ανάγκες γραφικών.
 • Περιεχόμενο. Πόσο μοναδικό περιεχόμενο θα χρειαστείτε; Το περιεχόμενο είναι copywriting.
 • Λειτουργικότητα. Ρωτήστε τον εαυτό σας αυτές τις ερωτήσεις για να προσδιορίσετε το κόστος για τη λειτουργία του ιστότοπού σας:

Χρειάζεστε περισσότερα από μια βασική φόρμα επικοινωνίας?
Θέλετε να προσφέρετε λήψεις?
Θέλετε να παρακολουθείτε δυνητικούς πελάτες από φόρμες?
Θα χρειαστείτε το ηλεκτρονικό εμπόριο και αν ναι, τι είδους επιλογές πληρωμής?
Θέλετε να βελτιστοποιήσετε τον ιστότοπό σας για μηχανές αναζήτησης (SEO)?
Θα χρειαστείτε W3C ή άλλη συμμόρφωση?

Προσθέστε στοιχεία γραμμής προϋπολογισμού από αυτές τις τρεις περιοχές σε αυτήν την πρόσθετη λίστα βασικών στοιχείων και κόστους του ιστότοπου:

 • Όνομα τομέα – 10 $ / έτος
 • Φιλοξενία – 10 έως 100 $ ετησίως (ανάλογα με την κίνηση και τις υπηρεσίες φιλοξενίας)
 • Χρόνος σχεδιασμού, σχεδιασμού και ανάπτυξης Ιστού – 60 ώρες και άνω
 • Συνέχιση συντήρησης ιστότοπου – 500 $ ετησίως και άνω
 • Μάρκετινγκ στον ιστότοπό σας στο Διαδίκτυο – 750 $ το μήνα και άνω

Το σύνολο αυτών των δαπανών θα σας δώσει μια γενική ιδέα για το τι θα κοστίσει για τη δημιουργία και τη συντήρηση του ιστότοπού σας. Θα έχετε τον προϋπολογισμό σας.

6. Καταχώριση τομέα

Η απόκτηση ενός ονόματος domain περιλαμβάνει την καταχώριση του ονόματος σε έναν οργανισμό που ονομάζεται ICANN. Χρησιμοποιείτε έναν καταχωρητή ονόματος τομέα για αυτό. Θα τους πληρώσετε ένα τέλος εγγραφής που κοστίζει περίπου 10 έως 35 $ για αυτό το όνομα.
Ο καταχωρητής που επιλέγετε είναι θέμα προσωπικής επιλογής. Ρωτήστε άτομα που γνωρίζετε για προτάσεις. Βεβαιωθείτε ότι είναι διαπιστευμένα από το ICANN.

Οι καταχωρητές κερδίζουν τα χρήματά τους χρεώνοντας υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να καταλάβετε τι προσφέρεται. Υπεύθυνοι καταχωρητές:

 • Ποτέ μην κρύβετε τέλη.
 • Σας δίνουν άμεση πρόσβαση στα αρχεία σας, στις κλειδαριές καταχωρητών και στους κωδικούς εξουσιοδότησης.
 • Παρέχετε συνολικές ρυθμίσεις DNS, όπως εγγραφές ονόματος κεντρικού υπολογιστή, εναλλάκτες αλληλογραφίας και διακομιστές ονομάτων.
 • Προσφέρετε μια δωρεάν υπηρεσία απορρήτου email.
 • Ποτέ μην πουλάτε τα δεδομένα σας σε τρίτους.
 • Είναι προσβάσιμα μέσω τηλεφώνου σε περίπτωση που έχετε τεχνικά προβλήματα.

7. Φιλοξενία Ιστού

Σκεφτείτε τη φιλοξενία Ιστού ως τη μετάδοση του ιστότοπού σας. Εάν η υπηρεσία φιλοξενίας σας δεν κάνει καλή δουλειά, η εμπειρία σας αντικατοπτρίζει. Μπορεί ακόμη να σημαίνει απώλεια εσόδων. Πριν από μερικά χρόνια, ο ιστότοπος της Amazon έπεσε για 40 λεπτά λόγω προβλημάτων φιλοξενίας ιστοσελίδων. Εκτιμάται ότι τους κόστισε πάνω από 4,7 εκατομμύρια δολάρια σε χαμένες πωλήσεις.
Καμία εταιρεία φιλοξενίας δεν μπορεί να εγγυηθεί 100% χρόνο λειτουργίας, αλλά θα πρέπει να προσφέρει τουλάχιστον 99% χρόνο λειτουργίας κατά μέσο όρο.

Ο πάροχος φιλοξενίας ιστού σας θα πρέπει να είναι σε θέση να προσαρμόσει την αύξηση της κίνησης Ίσως ξεκινήσετε με έναν κοινόχρηστο διακομιστή και, στη συνέχεια, μεταβείτε σε αποκλειστικούς διακομιστές μόλις αποκτήσετε έλξη.

Θέλετε γρήγορη ανταπόκριση και υποστήριξη εάν έχετε τεχνικά προβλήματα. Αναζητήστε έναν καλύτερο πάροχο φιλοξενίας ιστοσελίδων που προσφέρει 24/7 προσβασιμότητα. Κάντε έλεγχο ιστορικού. Κοιτάξτε τα σχόλια των πελατών. Κάντε ερωτήσεις εάν δεν καταλαβαίνετε τίποτα σχετικά με τη συμφωνία σε επίπεδο υπηρεσίας.

Παίρνεις ότι πληρώνεις. Ο λιγότερο ακριβός πάροχος φιλοξενίας ιστοσελίδων μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή.

8. Χρήση Συστημάτων Διαχείρισης Περιεχομένου Ανοιχτού Κώδικα (CMS)

Μερικοί από τους μεγαλύτερους ιστότοπους στον κόσμο λειτουργούν με συστήματα διαχείρισης περιεχομένου. Είναι μια εφαρμογή υπολογιστή που επιτρέπει τη δημοσίευση και τη συντήρηση περιεχομένου από μια κεντρική διεπαφή.
Ο κύριος σκοπός του ιστότοπού σας θα καθορίσει εάν χρειάζεστε ένα CMS. Μία ομάδα θα συνεισφέρει περιεχόμενο στον ιστότοπο; Τα συστήματα CMS επιτρέπουν τη συνεργασία και τη διαχείριση της ροής εργασίας. Εδώ είναι οι 4 πιο δημοφιλείς ως αξιολογήθηκαν από την Google.

 • WordPress. Σχεδόν το ένα τέταρτο όλων των ιστότοπων στο Διαδίκτυο λειτουργούν σε αυτό το CMS. Σχεδόν οποιοσδήποτε ιστότοπος μπορεί να χρησιμοποιήσει το WordPress CMS. Τα θέματα ανοιχτού κώδικα διευκολύνουν την ενσωμάτωση άλλων λειτουργιών. Υπάρχουν πολλές προσθήκες για επέκταση των λειτουργιών.
 • Τζούμλα. Αυτή η πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα CMS βασίζεται σε PHP και χρησιμοποιεί τη βάση δεδομένων MySQL για την αποθήκευση περιεχομένου. Όπως το WordPress, υπάρχουν χιλιάδες πρότυπα για προσαρμοσμένες χρήσεις.
 • Ματζέντο. Αυτή η πλατφόρμα λειτουργεί καλύτερα για ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου. Το Magento χρησιμοποιεί βάσεις δεδομένων Zend PHP και MySQL. Πολλοί κατασκευαστές ιστότοπων χρησιμοποιούν το Magento επειδή δημιουργούν ιστότοπους για κινητές συσκευές.
 • Drupal. Αυτό το CMS είναι ευέλικτο και προτιμάται από άτομα που θέλουν προσαρμοσμένους ιστότοπους. Είναι αρκετά ασφαλές και αξιόπιστο για τον Λευκό Οίκο και τη NASA. Ένα μειονέκτημα είναι ότι δεν είναι τόσο φιλικό προς το χρήστη όσο το WordPress ή το Joomla.

9. Εξερεύνηση φιλοξενούμενων δημιουργών ιστότοπων

Υπάρχουν πολλοί κατασκευαστές ιστοσελίδων στην αγορά. Μπορεί να πάρει συντριπτική απόφαση. Εστιάστε την αξιολόγησή σας σε ποια από αυτές ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας με βάση:

 • Τι είδους εμφάνιση, αίσθηση και δυνατότητες θέλετε.
 • Πόσος χρόνος, προσπάθεια και χρήματα έχετε;.
 • Είτε πειραματίζεστε είτε θέλετε κάτι που διαρκεί.

Ακολουθούν μερικές κορυφαίες επιλογές δημιουργίας ιστότοπων:

Προχωρήστε στο Strikingly εάν ​​θέλετε να δημιουργήσετε έναν δωρεάν ιστότοπο. Δημιουργεί εντυπωσιακά όμορφους, απλούς ιστότοπους. Αναβαθμίστε σε πληρωμένη έκδοση για να καταργήσετε διαφημίσεις. Δημιουργήστε έναν ιστότοπο που βασίζεται σε blog δωρεάν στο WordPress. Και στις δύο περιπτώσεις, ο ιστότοπός σας θα υιοθετήσει έναν υποτομέα. Είναι μια μικρή τιμή για έναν κατά τα άλλα δωρεάν ιστότοπο.

Εάν αρχίζετε να πουλάτε από τον ιστότοπό σας, επιλέξτε το Weebly ή το SquareSpace. Το Weebly είναι φθηνότερο, αλλά τα πρότυπα δεν είναι καλά σχεδιασμένα. Το Squarespace κοστίζει περισσότερο, αλλά τα πρότυπα προκαλούν κομψότητα και πολυτέλεια.

Εάν είστε σοβαροί για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα, εξερευνήστε το Shopify. Είναι επεκτάσιμο και υποστηρίζει την ανάπτυξη.

10. Προσαρμοσμένη σχεδίαση ιστού έναντι προτύπων ιστότοπου

Ένας προσαρμοσμένος ιστότοπος αναπτύσσεται από το μηδέν. Οι μοναδικές σας προδιαγραφές καθορίζουν την αρχιτεκτονική πληροφοριών, τα γραφικά, τις λειτουργίες και το διοικητικό παρασκήνιο. Έχετε καθιερωμένες οδηγίες επωνυμίας που αντικατοπτρίζουν ποιοι είστε ως εταιρεία; Μια προσαρμοσμένη λύση είναι για εσάς.

Οι λύσεις προσαρμοσμένης εφαρμογής χρειάζονται μήνες για να εφαρμοστούν. Αυτό μπορεί να μην είναι εφικτό εάν θέλετε να ξεκινήσετε αμέσως ή εάν έχετε περιορισμένο προϋπολογισμό. Ένας ιστότοπος προτύπου μπορεί να προσφέρει μια καλή εναλλακτική λύση.

Εάν μόλις ξεκινήσετε, ενδέχεται να μην χρειάζεστε ορισμένα μέρη ενός ιστότοπου. Ένας προ-χτισμένος ή βασισμένος σε πρότυπα ιστότοπος είναι μια εξαιρετική επιλογή. Σε αντίθεση με τα προσαρμοσμένα αντίστοιχά τους, τα πρότυπα περιλαμβάνουν μόνο βασικές λειτουργίες. Είναι δυνατή η προσαρμογή.

Εάν εκτιμάτε τον αντίκτυπο μιας ισχυρής διαδικτυακής ταυτότητας, η επωνυμία σας επωφελείται περισσότερο από έναν προσαρμοσμένο σχεδιασμό ιστοσελίδων. Τα προσαρμοσμένα σχέδια μπορεί να είναι δαπανηρά σε κλίμακα. Τα περισσότερα πρότυπα είναι εύκολο να κλιμακωθούν.

11. Καθαρός σχεδιασμός

Τα τολμηρά, καθαρά σχέδια τραβούν την προσοχή και διευκολύνουν την περιήγηση στους χρήστες. Ο Bold κάνει μια δήλωση. Οι ακατάλληλοι ιστότοποι κάνουν τους χρήστες να αναπηδούν προτού λάβετε την ευκαιρία να τους πείτε για το τι έχετε. Απλός καθαρός σχεδιασμός βοηθά επίσης να ξεχωρίζουν τα σωστά πράγματα.

Ο καθαρός σχεδιασμός ακολουθεί μια απλή αρχή: το λιγότερο είναι περισσότερο. Αποφύγετε τη χρήση πάρα πολλών πληροφοριών που παρουσιάζονται με διαφορετικούς τρόπους. Πείτε τι έχετε να πείτε – αλλά πείτε το καλά.

 • Χρησιμοποιήστε κενό διάστημα. Επικεντρωθείτε στα βασικά στοιχεία και αφαιρέστε τα υπόλοιπα. Το κενό διάστημα διευκολύνει τον χρήστη να αφομοιώσει το περιεχόμενο.
 • Συγκεντρώστε όλες τις ιδέες σας σε ένα ή δύο γραφικά ανά σελίδα. Οι εικόνες πρέπει να έχουν έντονο οπτικό αντίκτυπο, είτε πρόκειται για το χρώμα ή το μήνυμα που στέλνουν.
 • Παίξτε με αντιθέσεις. Μπορεί να σας βοηθήσει να επισημάνετε πληροφορίες. Προσθέστε αντίθεση εάν χρησιμοποιείτε λευκό χώρο για καθαρό σχεδιασμό.

12. Επιλογή ενός συνδυασμού χρωμάτων

Υπάρχει ήδη η επωνυμία σας; Έχετε ήδη το δικό σας συνδυασμός χρωμάτων. Εάν όχι, έχετε περισσότερες επιλογές.
Το χρώμα επηρεάζει την ψυχολογία. Χρησιμοποιήστε αυτόν τον οδηγό για να αποφασίσετε ποιο θα είναι το κύριο χρώμα για εσάς.

Στη συνέχεια, ακολουθήστε τον κανόνα 60-30-10. Λειτουργεί για εσωτερικούς και σχεδιαστές μόδας, καθώς και για το σχεδιασμό ιστοσελίδων. Διαλέξτε τρία διαφορετικά χρώματα και χρησιμοποιήστε τα σε αναλογίες 60%, 30% και 10% αντίστοιχα.

 • Το 60% θα είναι το κύριο χρώμα του ιστότοπού σας και θα ορίσει τον τόνο.
 • Το 30% πρέπει να έρχεται σε αντίθεση με το 60% για να δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
 • Το 10% είναι το χρώμα της προφοράς σας. Συμπληρώνει είτε το πρωτεύον είτε το δευτερεύον χρώμα.

Κάντε είτε το 60% είτε το 30% ουδέτερο χρώμα. Αυτό σας δίνει τον μεγαλύτερο αριθμό επιλογών επιλογής για τα άλλα δύο χρώματα.

13. Ανάπτυξη ταυτότητας μάρκας

Σκέφτομαι ταυτότητα μάρκας ως το σύνολο αξιών και ιδεών που θέλετε οι άνθρωποι να συσχετίσουν με τον ιστότοπό σας. Ο σχεδιασμός μπορεί να σας βοηθήσει να εκφράσετε αυτές τις ιδέες.

Η ποιότητα του περιεχομένου σας αντικατοπτρίζει την επωνυμία σας. Επενδύστε σε καλά γραφικά και φωτογραφία. Μην περιορίζετε την καλή γραφή.

Οι γραμματοσειρές αντικατοπτρίζουν την προσωπικότητα της επωνυμίας σας; Επιλέξτε όχι περισσότερα από τρία στυλ γραμματοσειράς. Θα συσχετιστούν με την επωνυμία σας.

Η ταυτότητά σας δεν είναι κάτι άμεσο. Εξελίσσεται με την πάροδο του χρόνου. Αλλά δεν θέλετε να απομακρυνθείτε από τη στιγμή που είναι στη θέση του. Δημιουργήστε έναν οδηγό στυλ για να παρακολουθείτε όλες τις αποφάσεις σας σχετικά με τα χρώματα και το σχεδιασμό. Ανατρέξτε σε αυτό κάθε φορά που δημιουργείτε νέο περιεχόμενο.

14. Τυπογραφία Ιστού

Οι περισσότερες πληροφορίες που βρίσκονται στον ιστό είναι κείμενο, επομένως είναι σημαντικό να κατανοήσετε πώς παρουσιάζονται.
Υπάρχει μια ολόκληρη επιστήμη πίσω από την τυπογραφία. Ειδικά για ιστότοπους. Οι γραμματοσειρές συμπεριφέρονται στις οθόνες με διαφορετικούς τρόπους από ό, τι σε χαρτί. Διαβάστε περισσότερα γι ‘αυτό εδώ.

Εδω είναι μερικά βέλτιστες πρακτικές τυπογραφίας:

 • Χρησιμοποιήστε μια ισορροπία γραμματοσειρών serif και sans-serif για επικεφαλίδες.
 • Χρησιμοποιήστε περισσότερες γραμματοσειρές sans-serif στο αντίγραφο του σώματος.
 • Περιορίστε τις γραμμές κειμένου σε 84 χαρακτήρες.
 • Χρησιμοποιήστε αποκριτική τυπογραφία.

15. Χαρακτηριστικά και λειτουργικότητα

Μπορείτε να το μετατρέψετε σε κορυφαία λίστα 10. Βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας κάνει τα εξής:

 • 1. Ανταπόκριση. Η οθόνη πρέπει να αντισταθμίσει το μέγεθος της οθόνης.
 • 2. Εύκολο στη χρήση. Μην είστε έξυπνοι με την πλοήγηση. Κάντε το απλό και προφανές.
 • 3. Ενημερώστε το περιεχόμενο σε τακτική βάση. Ένας εύκολος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι με ένα blog.
 • 4. Διατηρήστε τα πιο σημαντικά στοιχεία κάθε σελίδας πάνω από την κύλιση.
 • 5. Χρησιμοποιήστε μαγνήτες μολύβδου. Θέλετε διεύθυνση email, οπότε δώστε στους επισκέπτες κάτι για αυτό.
 • 6. Βελτιστοποιήστε την ταχύτητα. Οι επισκέπτες σας δεν θα περιμένουν τη φόρτωση αργών σελίδων. Η Google θα σας τιμωρήσει επίσης με χαμηλότερη κατάταξη.
 • 7. Χρησιμοποιήστε το CMS για να εξοικονομήσετε χρόνο και να δημιουργήσετε περιεχόμενο πιο γρήγορα.
 • 8. Επωφεληθείτε από τα αναλυτικά στοιχεία. Η χρήση δεδομένων σχετικά με τον ιστότοπό σας είναι ο μόνος τρόπος για να τον βελτιώσετε.
 • 9. Καθοδηγήστε τους επισκέπτες σας. Μην υποθέσετε ότι ξέρουν τι να κάνουν. Εάν θέλετε να κάνουν κλικ ή κύλιση, ενημερώστε τους.
 • 10. Ενσωμάτωση κοινωνικών μέσων. Αυτοί οι ιστότοποι είναι τόσο ισχυροί όσο το Google. Δεν μπορείτε να μην τα συμπεριλάβετε στον ιστότοπό σας.

16. Δομή ιστότοπου

ο δομή του ιστότοπού σας βοηθά τους επισκέπτες να λάβουν μέτρα για να αγοράσουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που προσφέρετε. Κάντε το εύκολο για αυτούς. Αυτό το δημιουργείτε δημιουργώντας μια σαφή δομή ιστότοπου που μπορείτε να πλοηγηθείτε εύκολα. Ακολουθεί μια ιεραρχία περιεχομένου και αισθάνεται φυσικό και διαισθητικό για τους επισκέπτες.

Ακολουθούν μερικές βέλτιστες πρακτικές που πρέπει να θυμάστε:

 • Όσο πιο κοντά βρίσκεστε στην αρχική σας σελίδα, τόσο πιο γενικά θα πρέπει να είναι τα θέματα. Οι κεφαλίδες του ιστότοπού σας πρέπει να χρωματίζουν μια ευρεία εικόνα. Χρησιμοποιήστε τα για να ξεκινήσετε τη συνομιλία και να προσελκύσετε επισκέπτες.
 • Οι ενότητες κεφαλίδας πρέπει να αντιστοιχούν στις κύριες προσφορές, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας.
 • Ξεκινήστε επισημαίνοντας ενότητες. Εργαστείτε για να τα βελτιώσετε καθ ‘όλη τη διάρκεια της εξέλιξης του ιστότοπού σας. Δοκιμάστε και αλλάξτε για να ενθαρρύνετε μια φυσική ροή. Πραγματοποιήστε έρευνα λέξεων-κλειδιών για βέλτιστες ετικέτες.
 • Χρησιμοποιήστε αναλυτικά στοιχεία από την αναζήτηση ιστότοπων του ιστότοπού σας για να δείτε τι αναζητούν οι χρήστες. Κάντε αυτά τα στοιχεία προσβάσιμα, ώστε οι χρήστες να μην χρειάζεται να τα αναζητήσουν.
 • Μην επικαλύπτετε περιεχόμενο. Ο πλεονασμός βλάπτει την εμπειρία του χρήστη. Οι μηχανές αναζήτησης θα σας τιμωρήσουν και για αυτό.
 • Τα ονόματα των ενοτήτων και η ροή του ιστότοπου πρέπει να είναι σαφή και να έχουν νόημα σε όλους. Οχι μόνο εσύ.

17. Πλοήγηση και ευχρηστία

Είναι κρίσιμο. ο σχεδιασμός της πλοήγησης ενός ιστότοπου έχει μεγάλο αντίκτυπο στην επιτυχία ή την αποτυχία. Επηρεάζει την κατάταξη της κυκλοφορίας και των μηχανών αναζήτησης. Επηρεάζει τις μετατροπές και τη φιλικότητα προς τον χρήστη.

 • Χρησιμοποιήστε τυπική κατακόρυφη ή οριζόντια πλοήγηση. Είναι ήδη γνωστό στους θεατές. Δεν θέλετε να τα συγχέετε.
 • Μην τρελαίνετε με αναπτυσσόμενα μενού. Είναι τα καλύτερα για να βοηθήσετε τους χρήστες να επιλέξουν από μια μεγάλη λίστα.
 • Μην υπερφορτώνετε την πλοήγηση στην αρχική σελίδα σας. Είναι σύγχυση για τους επισκέπτες και πονάει το SEO σας.
 • Χρησιμοποιήστε συνδέσμους κειμένου αντί για κουμπιά. Είναι πιο φιλικές προς την αναζήτηση και φορτώνουν πιο γρήγορα.

18. Ανταπόκριση Web Design

Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να συμπεριλάβετε στον ιστότοπό σας.

Σχεδιασμός ιστοσελίδων προσαρμοζόμενος σε συσκευές επιτρέπει την αλλαγή των διατάξεων ιστότοπου για την οθόνη που τη χρησιμοποιεί. Η ευρεία οθόνη ενός υπολογιστή εμφανίζει πολλές στήλες. Όχι έτσι με μια κινητή συσκευή. Ο ανταποκρινόμενος σχεδιασμός θα το διορθώσει.

Ο ανταποκρινόμενος σχεδιασμός είναι καλός για τους επισκέπτες σας και είναι καλός για εσάς. Κάνει το Google σαν κι εσένα καλύτερο. Η Google δίνει υψηλότερες βαθμολογίες σε ιστότοπους που έχουν δημιουργηθεί για υποστήριξη πολλαπλών συσκευών.

19. Πρόσκληση σε δράση

ΕΝΑ παρότρυνση για δράση (CTA) είναι ένα κουμπί ή σύνδεσμος στον ιστότοπό σας. Οδηγεί τους υποψήφιους πελάτες να γίνουν δυνητικοί πελάτες. Παίρνει τους ανθρώπους στο περιεχόμενο που θέλουν να δουν.
Οι CTA πρέπει να είναι:

 • Οπτικός. Μια συναρπαστική προσφορά χρησιμοποιεί γραφικά.
 • Σύντομος. Κρατήστε το σε όχι περισσότερες από πέντε λέξεις.
 • Προσανατολισμένος στη δράση. Ξεκινήστε με ένα ρήμα.
 • Σε αντίθεση χρώμα. Κάντε το να ξεχωρίζει.
 • Αρκετά μεγάλο για να δείτε από απόσταση. Πρέπει να τραβήξει την προσοχή.
 • Εύκολο στην κατανόηση και καθαρό. Τι θα πάρει ένας επισκέπτης εάν κάνει κλικ στο CTA σας?

20. Απόδοση και ταχύτητα

Η γρήγορη ταχύτητα φόρτωσης σελίδας ενισχύει την αφοσίωση των επισκεπτών. Αυξάνει τη διατήρηση και αυξάνει τις πωλήσεις. Η στιγμιαία απόκριση του ιστότοπου οδηγεί σε μεγαλύτερα ποσοστά μετατροπών. Η καθυστέρηση ενός δευτερολέπτου στη φόρτωση σελίδας μειώνει την ικανοποίηση των πελατών κατά 16%.
Ακολουθούν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιστοποιήσετε την απόδοση και να αυξήσετε την ταχύτητα:

 • όλες οι εικόνες με τη σωστή μορφή, μέγεθος και συμπίεση.
 • Βελτιστοποίηση κώδικα CSS. Λιγότερες γραμμές κώδικα σημαίνουν λιγότερους κύκλους επεξεργασίας. Αυξάνει την αποτελεσματική παράδοση αρχείων ιστότοπου σε αιτήματα περιήγησης.
 • Χρησιμοποιήστε όσο το δυνατόν λιγότερα πρόσθετα. Υποβαθμίζουν την απόδοση.
 • Βελτιστοποίηση βάσεων δεδομένων.
 • Επωφεληθείτε από την προσωρινή αποθήκευση ιστού με λογισμικό εάν ο πάροχός σας δεν προσφέρει προσωρινή αποθήκευση από την πλευρά του διακομιστή.
 • Χρησιμοποιήστε δίκτυα παράδοσης περιεχομένου (CDN). Θα ενισχύσει την απόδοσή σας και την κατάταξη της σελίδας σας.

21. Ιστολόγιο ιστοτόπου

Ένα blog φέρνει περισσότερους επισκέπτες στον ιστότοπό σας. Κάθε ανάρτηση ιστολογίου είναι μια άλλη ευρετηριασμένη σελίδα στον ιστότοπό σας. Είναι μια άλλη ευκαιρία να εμφανιστεί στις μηχανές αναζήτησης.

Τα ιστολόγια είναι ένα αγαπημένο πράγμα για κοινή χρήση στα κοινωνικά μέσα. Αυτή είναι περισσότερη έκθεση για εσάς.
Το ιστολόγιό σας βοηθά να καθιερώσετε εσάς ή την εταιρεία σας ως αρχή. Το χρήσιμο περιεχόμενο προσελκύει περισσότερους πελάτες.

22. Πρωτότυπο περιεχόμενο

Δημιουργία πρωτότυπου περιεχομένου είναι χρονοβόρα και ακριβή. Εξοικειωθείτε με τα παράπονα για αυτό, αλλά μην σταματήσετε ποτέ. Να γιατί.

Οι μηχανές αναζήτησης ταξινομούν τον ιστότοπό σας σύμφωνα με τη συνάφεια του περιεχομένου που τοποθετείται στον ιστότοπό σας. Γι ‘αυτό είναι τόσο σημαντικό να τοποθετείτε πρωτότυπο περιεχόμενο στις ιστοσελίδες σας. Εάν δεν ενημερώσετε το περιεχόμενό σας, οι χρήστες θα χάσουν το ενδιαφέρον για τον ιστότοπό σας. Αλλάξτε ή βελτιώστε το περιεχόμενό σας σε τακτική βάση. Οι αράχνες μηχανών αναζήτησης θα ανιχνεύουν πιο συχνά το περιεχόμενό σας. Τα αποτελέσματα αναζήτησης θα βελτιωθούν.

23. Βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO)

Το Google και οι άλλες μηχανές αναζήτησης δεν δημοσιεύουν τους αλγόριθμους τους. Είναι αδύνατο να γνωρίζουμε ακριβώς πώς να βελτιστοποιήσετε τον ιστότοπό σας για αυτούς. Ακόμα κι έτσι, εδώ μπορείτε να κάνετε για να αυξήσετε την προβολή.

 • Χρησιμοποιήστε μοναδικό, υψηλής ποιότητας και σχετικό περιεχόμενο στον ιστότοπό σας.
 • Ελέγξτε τα μεταδεδομένα σας. Βεβαιωθείτε ότι σχετίζεται με τις λέξεις-κλειδιά σας.
 • Συμπεριλάβετε λέξεις-κλειδιά στις διευθύνσεις URL της σελίδας σας.
 • Αποφύγετε το διπλό περιεχόμενο. Η Google θα μειώσει την κατάταξή σας.
 • Μην σταματήσετε ποτέ να προσθέτετε νέο περιεχόμενο.

24. Ενσωμάτωση κοινωνικών μέσων

Κοινωνικά μέσα και τον ιστότοπό σας πρέπει να συνεργαστούν για την προώθηση της διαδικτυακής σας επωνυμίας.

Κάντε το περιεχόμενό σας κοινόχρηστο με κουμπιά κοινής χρήσης. Σας βοηθούν να αυξήσετε την ευαισθητοποίηση για το περιεχόμενό σας. Βελτιώνει επίσης την εμπειρία χρήστη. Οι επισκέπτες θέλουν να μοιραστούν.

Προσθέστε μόνο τα κοινωνικά δίκτυα που σας ενδιαφέρουν. Θα αυξήσετε την πιθανότητα κοινοποίησης περιεχομένου. Τοποθετήστε τα κουμπιά κοινής χρήσης στο επάνω μέρος, στο κάτω μέρος ή στο πλάι των σελίδων σας.

Οι περισσότεροι χρήστες προτιμούν να συνδεθούν σε έναν ιστότοπο με κοινωνική σύνδεση. Θα αυξήσετε τις μετατροπές και τη διατήρηση εγγραφής ιστότοπου. Συντομεύει τη διαδικασία εγγραφής. Αυτό αυξάνει τα ποσοστά συνομιλίας.

25. Αποτελεσματική ασφάλεια ιστότοπου

Οι ηλεκτρονικοί κλέφτες είναι αόρατοι και γρήγοροι. Θέλουν στοιχεία πελατών και πληροφορίες πιστωτικής κάρτας. Έχετε νομική υποχρέωση να προστατεύσετε αυτά τα δεδομένα από κλοπή. Πρέπει να αναφέρετε τις παραβιάσεις της ασφάλειας του ιστότοπού σας.

 • Μείνετε ενημερωμένοι με τις απειλές εισβολής.
 • Διατηρήστε τον έλεγχο πρόσβασης και την ασφάλεια του δικτύου όσο το δυνατόν πιο στενά.
 • Εγκαταστήστε ένα τείχος προστασίας μιας εφαρμογής ιστού και αποκρύψτε τις σελίδες διαχειριστή από τις μηχανές αναζήτησης.
 • Χρησιμοποιήστε ένα κρυπτογραφημένο πρωτόκολλο SSL για να μεταφέρετε τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών.

26. Παρακολούθηση και ανάλυση

Πώς χρησιμοποιούν οι επισκέπτες σας τον ιστότοπό σας; Ο μόνος τρόπος να γνωρίζετε είναι να τα παρακολουθείτε και να αναλύετε τα δεδομένα.

Google Analytics είναι το πρότυπο στα εργαλεία ανάλυσης ιστού για επιχειρήσεις οποιουδήποτε μεγέθους. Το καλύτερο από όλα, είναι δωρεάν. Το Google Analytics είναι ένα από τα πιο ισχυρά και ισχυρά διαθέσιμα εργαλεία ανάλυσης. Θα σας βοηθήσει να καταλάβετε τι κάνουν οι επισκέπτες σας στον ιστότοπό σας.

Άλλα εργαλεία επί πληρωμή όπως το CrazyEgg προσφέρουν περισσότερες πληροφορίες. Αυτό που χρησιμοποιείτε πέρα ​​από το Google Analytics θα εξαρτηθεί από τον προϋπολογισμό σας.

27. Πλήρης χάρτης ιστοτόπου ιστότοπου

Αυτό δεν είναι για τους θεατές σας. Αλλά ένας ολοκληρωμένος χάρτης ιστότοπου είναι εξίσου σημαντικός για κάποιον.
Οι χάρτες ιστοτόπου παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες στις μηχανές αναζήτησης. Δεν βοηθά την κατάταξή σας, αλλά αφήνει τις μηχανές αναζήτησης να γνωρίζουν τι πρέπει να κατατάξουν στην πρώτη θέση.

Ο ιστότοπός σας πρέπει να διαθέτει Χάρτης ιστότοπου XML εάν ο ιστότοπός σας είναι νέος και θέλετε οι μηχανές αναζήτησης να σας ανακαλύψουν.

28. Συναρπαστικές εικόνες

Η χρήση λανθασμένων εικόνων μπορεί να μειώσει την αναγνωσιμότητα. Δείτε πώς λειτουργούν οι εικόνες και το κείμενο ως συνεργασία:

 • Τοποθετήστε την εικόνα σας πάνω από τον τίτλο. Μπορεί να αυξήσει την αναγνωσιμότητα ενός άρθρου έως και 10%.
 • Οι άνθρωποι διαβάζουν υπότιτλους με εικόνες κατά μέσο όρο 300% περισσότερο από το ίδιο το σώμα.
 • Οι εικόνες χωρίς σαφή συνάφεια είναι χάσιμο χώρου. Βεβαιωθείτε ότι είναι ελκυστικό για το κοινό-στόχο σας. Οι εικόνες πρέπει να υπογραμμίζουν την πιο σημαντική πτυχή του θέματος σας.
 • Οι προφανείς φωτογραφίες μετοχών είναι μεγάλες απενεργοποιήσεις για τους επισκέπτες του ιστότοπου.
 • Μελέτες δείχνουν ότι οι θεατές ιστότοπων δεν τους αρέσουν οι λήψεις. Επίσης, δεν τους αρέσουν τα πρόσωπα που μεγεθύνονται πέρα ​​από το πραγματικό μέγεθος.

29. Συντήρηση ιστότοπου

Παίρνετε τακτική συντήρηση για το αυτοκίνητό σας. Ο ιστότοπός σας το χρειάζεται επίσης. Ο χρόνος προγραμματισμού για συντήρηση είναι πριν καν ξεκινήσετε. Δημιουργήστε μια λίστα ελέγχου που περιλαμβάνει:

 • Τακτικά αντίγραφα ασφαλείας.
 • Ενημερώσεις λογισμικού, ειδικά εάν χρησιμοποιείτε μια λύση CMS.
 • Ελέγξτε για κατεστραμμένους συνδέσμους.
 • Διορθώστε τις φόρμες για να λειτουργούν όπως πρέπει.
 • Ελέγξτε και επιλύστε ζητήματα με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποστέλλονται από τον διακομιστή ιστού.
 • Κατάργηση ανεπιθύμητων λογαριασμών και σχολίων.
 • Ελέγξτε την ταχύτητα φόρτωσης του ιστότοπου.
 • Ελέγξτε την ορατότητα της αναζήτησής σας.

Πάρτε το χρόνο να το κάνετε σωστά

Φυσικά, θέλετε ο ιστότοπός σας να λειτουργεί και το συντομότερο δυνατό! Όλος αυτός ο προγραμματισμός φαίνεται ότι θα επιβραδύνει τα πράγματα. Είναι αλήθεια. Καθένα από αυτά τα 29 πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη αντιπροσωπεύει εβδομάδες ή και μήνες προγραμματισμού.

Έχει περάσει καλά ο χρόνος. Θεωρήστε ότι είναι η βάση του ιστότοπού σας. Τα μεγάλα πράγματα είναι χτισμένα σε σταθερή βάση.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map