17 δωρεάν εργαλεία δοκιμής ταχύτητας ιστοτόπου για τη βελτίωση της απόδοσης του ιστότοπού σας

Ως webmaster, ίσως το πιο σημαντικό στατιστικό που συναντάτε είναι ένα που αντικατοπτρίζει την ανυπομονησία του μέσου χρήστη του Διαδικτύου: ο χρόνος φόρτωσης του ιστότοπού σας. Λιγότερο από λίγα δευτερόλεπτα είναι το μόνο που έχετε.


Στην πραγματικότητα, εάν κάποια από τις ιστοσελίδες σας διαρκεί περισσότερο από τρία δευτερόλεπτα για φόρτωση, είναι πιθανό να χάσετε την επιχείρησή σας, επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι απλώς θα πατήσουν το κουμπί πίσω ή θα κλείσουν την καρτέλα.

Δεδομένου ότι δημιουργεί μια αρνητική εντύπωση για τον ιστότοπό σας, πολλοί από αυτούς τους χρήστες πιθανότατα δεν θα ενοχλήσουν να επιστρέψουν.

Η ταχύτητα του ιστότοπου έχει επίσης σημαντικό αντίκτυπο στην κατάταξη της μηχανής αναζήτησης του ιστότοπού σας, με το Google να χρησιμοποιεί τους χρόνους φόρτωσης ιστοσελίδας ως μία από τις παραμέτρους κατάταξης αναζήτησης. (Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με αυτό στα λόγια της Google εδώ.)

Έτσι, εάν ο ιστότοπός σας διαρκεί περισσότερο από το συνηθισμένο για φόρτωση, ο γίγαντας της μηχανής αναζήτησης θα κατατάξει ταχύτερες ιστοσελίδες μπροστά από τον ιστότοπό σας. Και όπως πιθανότατα μπορείτε να μαντέψετε, αυτό σημαίνει ότι δεν επωφεληθείτε από την παρουσία στο διαδίκτυο που εργαστήκατε τόσο σκληρά για να δημιουργήσετε!

Επομένως, η συνολική απόδοση και η ικανότητα του ιστότοπού σας να αποδίδεται γρήγορα είναι επιτακτική ανάγκη όχι μόνο για τη χρηστικότητα αλλά και για την επιτυχία του. Παρόλο που το έχετε υπόψη αυτό, είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε εργαλεία δοκιμής ταχύτητας για να έχετε μια καλύτερη εικόνα για τυχόν προβλήματα ταχύτητας ιστότοπου που ενδέχεται να έχετε.

Τα εργαλεία δοκιμών θα σας ενημερώσουν σχετικά με την ταχύτητα του ιστότοπού σας, καθώς και λεπτομερή δεδομένα και αναφορές σχετικά με το πώς μπορείτε πραγματικά να επιλύσετε αυτά τα προβλήματα. Ωχ, είναι δωρεάν, οπότε γιατί όχι?

1. Google PageSpeed ​​Insights

Αναπτύχθηκε από την Google, Insights PageSpeed είναι ένα δωρεάν εργαλείο που σας επιτρέπει να αναλύετε την απόδοση του ιστότοπού σας τόσο σε επιτραπέζιους υπολογιστές όσο και σε κινητές συσκευές. Βαθμολογεί τη σελίδα σας με βαθμολογία που κυμαίνεται μεταξύ 0 και 100 πόντων. Η υψηλότερη βαθμολογία, κατά προτίμηση άνω του 85, είναι ένδειξη ότι η σελίδα έχει εξαιρετική απόδοση.

Ωστόσο, οτιδήποτε χαμηλότερο από αυτό σημαίνει ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Παρόλο που το PageSpeed ​​Insights δεν θα σας προσφέρει τον ακριβή χρόνο φόρτωσης της σελίδας σας, αυτό που κάνει είναι να δημιουργήσει περίπου 30 διαφορετικές προτάσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να κάνετε τη σελίδα πιο γρήγορη.

2. WebPagetest

Ένα άλλο δωρεάν διαδικτυακό εργαλείο, WebPagetest σας επιτρέπει να εκτελέσετε απλές δοκιμές για να προσδιορίσετε τους ακριβείς χρόνους φόρτωσης των ιστοσελίδων σας. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να πραγματοποιήσετε μια πιο εξατομικευμένη δοκιμή διαμορφώνοντας προηγμένες ρυθμίσεις, όπου μπορείτε να βρείτε επιλογές για αποκλεισμό περιεχομένου, αποκλεισμό βίντεο, συναλλαγές πολλαπλών βημάτων και πολλά άλλα.

Μόλις εκτελέσετε μια δοκιμή, επιλέξτε “Ταχύτητα σελίδας” και θα λάβετε μια γενική βαθμολογία καθώς και μια πλήρη λίστα ελέγχου με μερικές προτάσεις για τη βελτίωση της ταχύτητας του ιστότοπού σας. Ένα άλλο χαρακτηριστικό που αξίζει να αναφερθεί είναι η δυνατότητα επιλογής πολλαπλών τοποθεσιών και ποικίλων προγραμμάτων περιήγησης πριν ξεκινήσετε τη δοκιμή σας.

3. GTmetrix

Με GTmetrix, μπορείτε να προσφέρετε στους επισκέπτες σας μια πιο αποτελεσματική, ταχύτερη και συνολικά βελτιωμένη εμπειρία χρήστη. Όχι μόνο το δωρεάν διαδικτυακό εργαλείο σάς δείχνει την ταχύτητα των ιστοσελίδων σας, αλλά αναλύει επίσης διαφορετικούς τρόπους βελτίωσης της ταχύτητας και της απόδοσης του ιστότοπού σας. Μπορείτε επίσης να δείτε τον βαθμό YSlow του ιστότοπού σας.

Μπορείτε να εγγραφείτε για έναν δωρεάν λογαριασμό για να αποκτήσετε πρόσβαση σε ορισμένες από τις λειτουργίες του εργαλείου, οι οποίες είναι αρκετές για τις περισσότερες από τις ανάγκες σας για δοκιμή ταχύτητας. Ένα απλό χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα παρακολούθησης του ιστορικού των αναφορών σας για έως και πέντε διαφορετικούς ιστότοπους. Αλλά για να αποκτήσετε πρόσβαση στις προηγμένες δυνατότητες, πρέπει να πληρώσετε. Τα προγράμματα επί πληρωμή ξεκινούν από 15 $ ανά μήνα, κάτι που αποτελεί μια συμφωνία λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα που έχετε.

4. Pingdom

Pingdom είναι μια εξαιρετική υπηρεσία παρακολούθησης ιστότοπου, δικτύου και διακομιστή που επιτρέπει στους χρήστες να εκτελούν δωρεάν δοκιμές ταχύτητας. Εμφανίζει το χρόνο φόρτωσης του ιστότοπού σας και σας παρέχει πολλές αναφορές, όπως βαθμούς απόδοσης, με βάση διάφορους σημαντικούς παράγοντες και ανάλυση της διάρκειας κάθε αντικειμένου στη σελίδα σας (για παράδειγμα βιβλιοθήκες JavaScript, εικόνες και φύλλα στυλ) φορτώνω.

Σας επιτρέπει επίσης να εκτελείτε δοκιμές από πολλές τοποθεσίες και να παρακολουθείτε το ιστορικό απόδοσης, το οποίο είναι χρήσιμο. Ωστόσο, εάν θέλετε να παρακολουθεί την απόδοση, το χρόνο λειτουργίας και την ταχύτητα του ιστότοπού σας 24/7, πρέπει να αγοράσετε ένα μηνιαίο πρόγραμμα, ξεκινώντας από 13,95 $ το μήνα.

5. Εμφάνιση αργής

Εμφάνιση αργής, μια διαδικτυακή έκδοση μιας εφαρμογής διακομιστή ανοιχτού κώδικα που έχει το ίδιο όνομα και παρακολουθεί πολλές μετρήσεις απόδοσης ιστότοπου με την πάροδο του χρόνου. Μόλις προσθέσετε τη διεύθυνση URL, το λογισμικό παρακολουθεί τον ιστότοπό σας δημόσια, καταγράφοντας τακτικά αποτελέσματα από τέσσερα από τα πιο δημοφιλή εργαλεία δοκιμών ταχύτητας, τα οποία περιλαμβάνουν Dynatrace, YSlow, WebPagetest και PageSpeed ​​Insights.

Τα αποτελέσματα βρίσκονται σε γραφήματα για να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε πώς οι διάφορες αλλαγές στον ιστότοπό σας επηρεάζουν την απόδοσή του. Πρέπει να εγγραφείτε για να χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο. Εάν θέλετε ο ιστότοπος να διατηρεί τις μετρήσεις σας ιδιωτικές, πρέπει να κάνετε λήψη και εγκατάσταση του εργαλείου στους δικούς σας διακομιστές.

6. Neustar

Ενώ άλλα εργαλεία σάς παρέχουν πολλές τοποθεσίες για να διαλέξετε πριν ξεκινήσετε τη δοκιμή σας, Neustar έχει μια ελαφρώς διαφορετική προσέγγιση. Αφού παράσχετε τη διεύθυνση URL σας, το εργαλείο ελέγχει την ταχύτητα του ιστότοπού σας σε τέσσερις διαφορετικές τοποθεσίες ταυτόχρονα. Αυτό σας επιτρέπει να δείτε τον ακριβή χρόνο που απαιτείται για τη φόρτωση του ιστότοπού σας σε τοποθεσίες όπως το Σαν Φρανσίσκο. Ουάσιγκτον; Δουβλίνο και τη Σιγκαπούρη.

Οι αντίστοιχοι χρόνοι φόρτωσης βρίσκονται σε ένα γράφημα, επομένως πρέπει να προσδιορίσετε τα αρχεία που πρέπει να βελτιστοποιήσετε για να βελτιώσετε τους χρόνους φόρτωσης του ιστότοπού σας. Έχετε επίσης την επιλογή να εξαγάγετε τα αποτελέσματά σας σε PDF, τα οποία μπορείτε να κάνετε λήψη και προβολή αργότερα.

7. Κρούση φορτίου

Φορτίο πρόσκρουσης είναι ένα δωρεάν διαδικτυακό εργαλείο δοκιμών απόδοσης και δοκιμής φόρτωσης για τις εφαρμογές σας για κινητά, τις εφαρμογές Ιστού και τους ιστότοπους. Παρέχει επαρκή δεδομένα σχετικά με την ικανότητα του ιστότοπού σας να χειρίζεται την κυκλοφορία ιστότοπων. Επίσης, μπορεί να εμφανίσει διάφορες μετρήσεις όπως “αίτημα ανά δευτερόλεπτο” και “χρόνος φόρτωσης τύπου περιεχομένου” σε ένα γράφημα.

Μπορείτε ακόμη και να εκτελέσετε δοκιμές από έως και 10 διαφορετικές τοποθεσίες ταυτόχρονα και μπορείτε να προσθέσετε περισσότερες τοποθεσίες κατόπιν αιτήματος. Ενώ μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στις περισσότερες δυνατότητες χρησιμοποιώντας τη δωρεάν δοκιμή, πρέπει να εγγραφείτε σε ένα από τα premium σχέδια εάν θέλετε κάτι πιο προηγμένο. Τα σχέδια ξεκινούν από 89 $ / μήνα.

8. YSlow

Αναπτύχθηκε από το Yahoo, YSlow είναι μια δωρεάν προσθήκη για το πρόγραμμα περιήγησής σας. Είναι διαθέσιμο για διάφορα δημοφιλή προγράμματα περιήγησης, όπως Opera, Firefox, Chrome και Safari. Το εργαλείο αναλύει οποιαδήποτε ιστοσελίδα που επισκέπτεστε σχεδόν αμέσως. Παρόλο που δεν σας παρέχει τους ακριβείς χρόνους φόρτωσης της σελίδας σας, σας παρέχει έως και 20 διαφορετικούς βαθμούς απόδοσης βάσει του συνόλου κανόνων του Yahoo για ιστότοπους υψηλής απόδοσης.

Δεν είναι μόνο αυτό. Εμφανίζει επίσης στατιστικά στοιχεία σχετικά με τη σελίδα, συνοψίζει τα στοιχεία της σελίδας, παρέχει εργαλεία για ανάλυση απόδοσης και προσφέρει διάφορες προτάσεις και συμβουλές για να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την απόδοση και την ταχύτητα του ιστότοπού σας.

9. Αναλυτής ιστοσελίδας

Ίσως ένα από τα παλαιότερα εργαλεία δοκιμής ταχύτητας εκεί έξω (η πρώτη του έκδοση κυκλοφόρησε το 2003), Αναλυτής ιστοσελίδας μπορεί να βοηθήσει τους χρήστες να βελτιώσουν την απόδοση του ιστότοπού τους. Μόλις εισαγάγετε τη διεύθυνση URL, το ισχυρό εργαλείο θα σας παρέχει μια περιγραφική ανάλυση του ιστότοπού σας, υπολογίζοντας και συνοψίζοντας κάθε στοιχείο της ιστοσελίδας σας.

Το εργαλείο λαμβάνει υπόψη αυτά τα χαρακτηριστικά και στη συνέχεια συνεχίζει να προσφέρει πολύτιμες συμβουλές σχετικά με τον τρόπο βελτίωσης των χρόνων φόρτωσης του ιστότοπού σας. Ενσωματώνει επίσης τις καλύτερες τεχνικές και πρακτικές βελτιστοποίησης ιστότοπων στις συστάσεις του.

10. Βαθμολογία σελίδων

Βαθμολογία σελίδας είναι ένα άλλο απλό εργαλείο που φορτώνει την καταχωρισμένη διεύθυνση URL και παρέχει μια λεπτομερή εμφάνιση της διάρκειας που κάθε κομμάτι περιεχομένου χρειάστηκε να φορτώσει. Θα δείξει όχι μόνο τον συνολικό χρόνο αλλά και αρκετές άλλες διεργασίες μετάδοσης που συμβαίνουν όταν κάποιος ζητά έναν ιστότοπο μέσω ενός προγράμματος περιήγησης στο Web, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου λήψης, της αναζήτησης τομέα, του μεγέθους της σελίδας, του χρόνου σύνδεσης και άλλων.

Το PageScoring είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά εργαλεία όσον αφορά τη μέτρηση της απόδοσης του ιστότοπού σας σε πραγματικό χρόνο, επειδή παρέχει στους χρήστες μια μινιμαλιστική σχεδίαση μιας εύκολης και απλής κατανόησης αναφοράς απόδοσης.

11. DareBoost

DareBoost είναι ένα σχετικά νέο εργαλείο και προσφέρει περισσότερα από 100 διαφορετικά σημεία ελέγχου κατά την ανάλυση της ταχύτητας του ιστότοπού σας. Στη συνέχεια βαθμολογεί τον ιστότοπό σας με βαθμολογία που κυμαίνεται μεταξύ 0 και 100. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο για τη δοκιμή της απόδοσης του ιστότοπού σας τόσο σε επιτραπέζιους υπολογιστές όσο και σε κινητά και θα εντοπίσει προβλήματα ποιότητας και χρόνου φόρτωσης από έως και 10 διαφορετικές τοποθεσίες (ανάλογα με τις τοποθεσίες εσύ διαλέγεις).

Τα αποτελέσματα βρίσκονται σε μια αναφορά, την οποία θα χωρίσουν οι καθορισμένες προτεραιότητές σας. Μπορείτε ακόμη και να εξαγάγετε την αναφορά σας σε PDF και να συγκρίνετε την απόδοση του ιστότοπού σας με άλλους. Εκτός από την παροχή προτάσεων για τη βελτίωση της ταχύτητας του ιστότοπού σας, το εργαλείο προσφέρει επίσης ποιότητα κώδικα, προσβασιμότητα και συμβουλές SEO.

12. Βελτιστοποίηση Varvy Pagespeed

Αναπτύχθηκε και συντηρήθηκε από τον Patrick Sexton, Βελτιστοποίηση Varvy Pagespeed επιτρέπει στους χρήστες να δοκιμάζουν ιστοσελίδες για κοινά ζητήματα ταχύτητας. Οι αναφορές της παρεχόμενης διεύθυνσης URL κατανέμονται σε πέντε ξεχωριστές ενότητες, συμπεριλαμβανομένων των “υπηρεσιών που χρησιμοποιήθηκαν”, “διάγραμμα πόρων”, “βρέθηκαν ζητήματα ταχύτητας σελίδας”, καθώς και “χρήση JavaScript”.

Αυτό το εργαλείο εξηγεί τι μπορείτε να διορθώσετε στον ιστότοπό σας χρησιμοποιώντας μια πιο γραφική προσέγγιση, αλλά περιλαμβάνει επίσης τεκμηρίωση σχετικά με το πώς μπορείτε να βελτιστοποιήσετε τον ιστότοπό σας με ενημερωτικά σεμινάρια σχετικά με τη χρήση της προσωρινής αποθήκευσης του προγράμματος περιήγησης, την αναβολή της κρίσιμης διαδρομής απόδοσης και πολλά άλλα.

13. OctaGate SiteTimer

Αυτό είναι ένα απλό, αλλά χρήσιμο εργαλείο που επιτρέπει σε μεμονωμένους χρήστες ή κατόχους ιστότοπων να παρακολουθούν τη διάρκεια που απαιτείται για τη λήψη ενός (ή περισσότερων) από τις σελίδες του ιστότοπού σας. Μόλις καταχωρίσετε τη διεύθυνση URL που θέλετε να δοκιμάσετε, παρουσιάζει τα αποτελέσματα σε ένα γράφημα ράβδων, το οποίο διαθέτει όλα τα στοιχεία στη σελίδα και περιέχει πολύτιμες πληροφορίες, όπως ώρες έναρξης λήψης και τη διάρκειά τους.

Αν θέλετε να ανακαλύψετε αντικείμενα σελίδας με αργή φόρτωση, Χρονόμετρο OctaGate Site μπορεί να σας βοηθήσει να τα αναγνωρίσετε εύκολα. Μπορείτε, στη συνέχεια, να βελτιστοποιήσετε αυτά τα συγκεκριμένα αντικείμενα για να βελτιώσετε την ταχύτητα του ιστότοπού σας.

14. KeyCDN

KeyCDN είναι ένα ελαφρύ και απίστευτα γρήγορο εργαλείο δοκιμής ταχύτητας που παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με την απόδοση του ιστότοπού σας. Μπορείτε να επιλέξετε από 10 διαφορετικές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο και επίσης να επιλέξετε να κάνετε τα αποτελέσματά σας δημόσια ή ιδιωτικά. Το εργαλείο παρέχει επίσης μια οπτική προεπισκόπηση ιστότοπου και ανάλυση καταρράκτη, επιτρέποντάς σας να βλέπετε γρήγορα τους χρόνους φόρτωσης, αιτήματα PPTP, καθώς και το πλήρες μέγεθος του ιστότοπου.

15. Οθόνη Dotcom

Με dotcom-monitor, έχετε επτά διαφορετικά προγράμματα περιήγησης στο Web και 23 διαφορετικές τοποθεσίες για να διαλέξετε πριν ξεκινήσετε τη δοκιμή ταχύτητας. Αυτό που είναι μοναδικό σε αυτό το εργαλείο είναι ότι σας επιτρέπει να εκτελείτε ταυτόχρονα όλες τις γεωγραφικές δοκιμές. Αυτό, με τη σειρά του, σας εξοικονομεί χρόνο, καθώς τα περισσότερα άλλα εργαλεία σάς επιτρέπουν μόνο να εκτελέσετε μια δοκιμή ξεχωριστά ανά τοποθεσία.

Τα ευρήματα του τεστ βρίσκονται σε μια αναφορά, την οποία ο ιστότοπος χωρίζει σε πέντε διαφορετικές ενότητες, όπως “απόδοση”, “σφάλματα”, “σύνοψη”, “κεντρικός υπολογιστής” και “γράφημα καταρράκτη”.

16. WebToolHub

Ένα από τα πιο βασικά εργαλεία δοκιμής ταχύτητας, WebToolHub σάς επιτρέπει να ελέγχετε τον ιστότοπό σας για προβλήματα φόρτωσης και παρέχει πολύτιμες πληροφορίες, όπως μέση ταχύτητα, μέγεθος σελίδας, ταχύτητα λήψης και χρόνος φόρτωσης σε μορφή πίνακα.

17. Ζουμ

Με Ζουμ, Μπορείτε να αναλύσετε τον ιστότοπό σας για περισσότερες από 400 κοινές αιτίες αργών χρόνων φόρτωσης δωρεάν. Θα σαρώσει την ιστοσελίδα σας και θα παρουσιάσει δεδομένα σχετικά με την απόδοσή της. Ωστόσο, για να αποκτήσετε πρόσβαση σε άλλες λειτουργίες, όπως παρακολούθηση και αναφορά, πρέπει να εγγραφείτε για έναν δοκιμαστικό λογαριασμό.

Σε σένα

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχει μια ολόκληρη γκάμα διαδικτυακών εργαλείων δοκιμών ταχύτητας από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε, με το καθένα να έχει το δικό του σύνολο δυνατοτήτων. Ο τακτικός έλεγχος του ιστότοπού σας μπορεί να σας βοηθήσει να επιλύσετε τυχόν προβλήματα ταχύτητας που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε. Ωστόσο, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε πάντα τα σωστά εργαλεία!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map