Πώς να μετατρέψετε το ιστολόγιό σας σε ένα ηλεκτρονικό εμπόριο

Εάν είστε blogger, πιθανότατα έχετε ήδη καταβάλει πολλή δουλειά για να χτίσετε το κοινό σας.


Αν δημοσιεύετε τακτικά και το περιεχόμενό σας είναι χρήσιμο, αστείο, ενημερωτικό ή διορατικό, τότε είναι πιθανό να έχετε ήδη ένα ακόλουθο, το οποίο είναι η ιδανική θέση για να είστε όταν ξεκινάτε μια επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου.

Είτε θέλετε να πουλήσετε ψηφιακά είτε φυσικά προϊόντα και υπηρεσίες – δείτε πώς μπορείτε να μετατρέψετε την αναγνωσιμότητα σας στους μελλοντικούς πελάτες σας.

Μετατρέψτε το ιστολόγιό σας σε πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου για την πώληση προϊόντων.

Επειδή γνωρίζετε την αγορά-στόχο σας, είστε ήδη ένα βήμα μπροστά. Μπορείτε να ερευνήσετε πώς είναι τα άτομα που διαβάζουν το ιστολόγιό σας, καθώς και το είδος των προϊόντων και των υπηρεσιών που μπορείτε να προσφέρετε που θα τους εντυπωσίαζαν.

Μείνετε πιστοί στο κοινό σας

Μείνετε πιστοί στους ακόλουθους σας και εξυπηρετήστε τους με προϊόντα και υπηρεσίες που πραγματικά χρειάζονται.

Η πρώτη και πιο προφανής επιλογή για δημιουργία εσόδων από το ιστολόγιό σας είναι να πουλάτε προϊόντα που σχετίζονται με τη θέση σας, είτε πρόκειται για διακόσμηση σπιτιού, μαγειρική, τεχνολογία, κατοικίδια ζώα ή οτιδήποτε άλλο.

Ξεκινήστε σκεφτόμαστε το είδος του καταστήματος που θέλετε να εκτελέσετε και ποια προϊόντα ή υπηρεσίες θέλετε να πουλήσετε, καθώς αυτό θα πληροφορήσει ποια λύση ηλεκτρονικού εμπορίου είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς και πώς θέλετε τελικά να διαχειριστείτε το κατάστημά σας.

Σκεφτείτε τη θέση σας και ρωτήστε το κοινό σας σχετικά με τους τύπους προϊόντων που θέλουν να δουν και γιατί. Οι διαδικτυακές πωλήσεις είναι απίστευτα καθοδηγούμενες από την αγορά – στηριχτείτε στη γνώση του κοινού σας για να πετύχετε.

Πειραματιστείτε και δείτε τι λειτουργεί

Το διασκεδαστικό είναι ότι μπορείτε να πουλήσετε σχεδόν οτιδήποτε – υποθέτοντας ότι είναι φυσικά νόμιμο και σχετικό με την αναγνωσιμότητα του ιστολογίου σας. (Για παράδειγμα, θα ήταν λίγο περίεργο εάν ένα blog κριτικής βιβλίου άρχισε να ασχολείται με τις πωλήσεις κοσμημάτων ή καφέ του).

Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας και προσπαθήστε να είστε εφευρετικοί με το νέο προϊόν ή την προσφορά υπηρεσιών σας – μην εστιάζετε μόνο σε «προφανή» αντικείμενα που μπορούν να λάβουν οι χρήστες από μεγάλους ιστότοπους εμπόρων.

 • Επιλέξτε ένα προϊόν ή μια υπηρεσία που αντιπροσωπεύει με ακρίβεια εσάς και την ειδικότητά σας – κάτι που εσείς και το κοινό σας λατρεύουν. Πηγαίνετε για βαθιά γνώση και εξειδίκευση σε επιφανειακές θέσεις πωλήσεων.
 • Όσον αφορά την προμήθεια προϊόντων, μπορεί να τα αγοράζετε από έναν χονδρέμπορο ή να θέλετε να δημιουργήσετε τα δικά σας προϊόντα εάν αυτό είναι δικό σας. Μην αφήσετε την έλλειψη χρημάτων ή χώρο να σας σταματήσει – μπορείτε ξεκινήστε μια επιχείρηση αποστολής σε έναν μικρό προϋπολογισμό σε λίγες μέρες.
 • Αξίζει να δείτε τι άλλα παρόμοια bloggers πωλούν στο διαδίκτυο για να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ιδέες.
 • Και μην φοβάστε να πειραματιστείτε – δοκιμάστε μερικά πράγματα και δείτε τι είναι δημοφιλές και τι δεν βοηθά να βελτιώσετε την προσφορά προϊόντων σας.

Βρείτε τη σωστή λύση

Η επιλογή της σωστής λύσης ηλεκτρονικού εμπορίου είναι σημαντική. Θα πρέπει να σκεφτείτε πώς θέλετε να λαμβάνετε παραγγελίες και να λαμβάνετε πληρωμές με εύκολο τρόπο τόσο για εσάς όσο και για τους πελάτες σας.

Θα μπορούσατε να επιλέξετε μια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου πλήρους υπηρεσίας που είναι πλήρως κατασκευασμένη με υποστήριξη πελατών ή απλά μπορείτε να προσθέσετε μια επέκταση ηλεκτρονικού εμπορίου στον υπάρχοντα ιστότοπό σας, επιτρέποντάς σας να τοποθετείτε τις δυνατότητες του ηλεκτρονικού καταστήματος σε ολόκληρο το ιστολόγιό σας χωρίς να αλλάξετε την εμφάνισή του. Εδώ είναι τι θεωρούν οι American Webmaster Association ως οι καλύτερες πλατφόρμες λογισμικού ηλεκτρονικού εμπορίου.

Καθώς αποφασίζετε, σκεφτείτε την εμπειρία χρήστη κάθε πλατφόρμας και εάν κάνουν τη διαδικασία αγοράς όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτη για τους πελάτες σας. Μια καλή εμπειρία χρήστη θα ενισχύσει τελικά το ποσοστό μετατροπών και την αφοσίωση των πελατών σας.

Δείξτε ότι είστε αξιόπιστοι

Πρέπει να πάρετε το δικό σας πελάτες να σας εμπιστευτούν – επενδύστε χρόνο και χρήμα σε ποιοτικό περιεχόμενο, σχεδιασμό και εμπειρία χρήστη για να κρατήσετε τους ανθρώπους να επιστρέφουν.

 • Εάν θέλετε να κάνετε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα να φαίνεται πιο αξιόπιστο, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να εγγραφείτε στο Google Trusted Stores πρόγραμμα. Τα καταστήματα που παρέχουν με συνέπεια υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης πελατών ανταμείβονται με ένα σήμα που θα ενημερώνει τους αγοραστές ότι είστε ένα επαληθευμένο και αξιόπιστο διαδικτυακό κατάστημα – και ποιος θα τους προσφέρει 1000 $ προστασία ζωής.
 • Εμφανίστε σήματα εμπιστοσύνης σε όλο το κατάστημά σας, ειδικά κοντά στις σελίδες αγοράς για να βοηθήσετε στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας.
 • Έχετε λεπτομερείς όρους & προϋποθέσεις και πληροφορίες παράδοσης και επιστροφών στον ιστότοπό σας και να διευκολύνετε πάντα την επικοινωνία μαζί σας.

Διευκολύνετε τις πληρωμές

Η προσφορά πολλαπλών επιλογών πληρωμής είναι ένας καλός τρόπος για να ενσταλάξετε την εμπιστοσύνη στους πελάτες σας όταν έρχονται να κάνουν check out.

Ρύθμιση του καταστήματός σας με το Πύλη πληρωμής PayPal είναι απαραίτητο, καθώς αυτός είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς ασφαλείς διαδικτυακούς τρόπους πληρωμής εκεί έξω. Μπορεί επίσης να παρέχει χρήσιμες λειτουργίες αγορών για τον ιστότοπό σας, όπως κουμπιά “αγορά τώρα” και απλοποιημένες επιλογές αγοράς.

Παράλληλα, επιτρέψτε στους πελάτες σας να κάνουν ασφαλείς πληρωμές με κάρτες εκτός PayPal και βεβαιωθείτε ότι έχετε τη δυνατότητα να κάνουν εύκολα αγορές, ανεξάρτητα από τη συσκευή που χρησιμοποιούν.

Αποκτήστε το τεχνικό υλικό σωστά

Η εκτέλεση ενός καταστήματος ηλεκτρονικού εμπορίου είναι διαφορετική από τη λειτουργία ενός ιστολογίου – ίσως χρειαστεί να δώσετε στον ιστότοπό σας μια συνολική τεχνική αναβάθμιση.

 • Κοιτάξτε τον τρέχοντα πάροχο φιλοξενίας σας. Σκοπεύετε να εγκαταστήσετε μια προσθήκη WooCommerce στο WordPress blog σας; Ίσως χρειαστεί να επενδύσετε σε μια πιο ισχυρή λύση φιλοξενίας WordPress όπως το WP Engine για να μην επιβραδύνεται ο ιστότοπός σας (αναθεώρηση WPEngine εδώ).
 • Ανιχνεύστε τις διευθύνσεις URL του ιστότοπού σας με ένα εργαλείο SEO όπως Ουρλιάζοντας βάτραχος να καπνίσει τυχόν πιθανά προβλήματα ευρετηρίασης.
 • Μεγάλο κατάστημα με προϊόντα που εισέρχονται και εξαντλούνται; Πάντα ανακατευθύνετε μεμονωμένες σελίδες προϊόντων στις σχετικές σελίδες κατηγοριών για να αποφύγετε την απώλεια πωλήσεων λόγω ενοχλητικών 404 σελίδων.

Έχετε προσπαθήσει ποτέ να μετατρέψετε το ιστολόγιό σας σε κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου; Ποια μαθήματα μάθατε; Ενημερώστε μας στα σχόλια.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map