7 συμβουλές για τη βελτίωση της στρατηγικής σας για το ηλεκτρονικό εμπόριο

Το Διαδίκτυο αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αγοράζουν νέα πράγματα. Οι μέρες των καταστημάτων τούβλων και κονιαμάτων φαίνεται να είναι σχεδόν παρελθόν. Οι άνθρωποι μπορούν να αγοράσουν επίσημα οτιδήποτε online σήμερα, από είδη παντοπωλείου έως ιατρικές θεραπείες. Με τόσες πολλές επιχειρήσεις να εμφανίζονται σε όλο το Διαδίκτυο, είναι πιο δύσκολο από ποτέ να ξεκινήσετε με τον ιστότοπό σας ηλεκτρονικού εμπορίου.


Είτε μετατρέπετε το ιστολόγιό σας σε ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου είτε ξεκινάτε από το μηδέν, πρέπει να το δείτε. Υπάρχει πολύς θόρυβος στο διαδίκτυο. Ο μέσος χρήστης του Διαδικτύου βλέπει τόσες πολλές προσθήκες μεταβαίνοντας στο Facebook. Πώς θα παρατηρήσετε με τόσο μεγάλο ανταγωνισμό; Αυτές οι 7 συμβουλές για τη βελτίωση της στρατηγικής σας για το ηλεκτρονικό εμπόριο θα εξηγήσουν πώς μπορείτε να δείτε τον ιστότοπό σας από το κατάλληλο κοινό.

Επιλογές βελτίωσης της στρατηγικής ηλεκτρονικού εμπορίου

1. Γνωρίστε το κοινό σας

Εάν δεν γνωρίζετε σε ποιον μιλάτε, πώς θα ξέρετε αν κάποιος ακούει; Το πρώτο κλειδί για τη βελτίωση της στρατηγικής σας για το ηλεκτρονικό εμπόριο σημαίνει να γνωρίζετε το κοινό σας. Δεν αρκεί να έχουμε μια πρόχειρη εικασία σχετικά με την ηλικία και τα ενδιαφέροντα του κοινού σας. Αν θέλετε μια πραγματική κατανόηση του κοινού σας, πρέπει να τα γνωρίζετε σε οικείο επίπεδο.

Ανακαλύψτε βαθύτερα όταν σκεφτείτε το ιδανικό κοινό σας. Φανταστείτε τον ιδανικό πελάτη σας ως ένα άτομο και όχι ως ομάδα. Ποιος είναι αυτός ή αυτή; Πού ψωνίζει; Ποιες είναι οι συνήθειες του; Αναλύστε διάφορες πτυχές της ζωής, του ιστορικού και των αγοραστικών συνηθειών του ιδανικού πελάτη σας. Μόλις καταλάβετε τον ιδανικό πελάτη σας σε αυτό το επίπεδο, μπορείτε να δημιουργήσετε μια στρατηγική σχεδιασμένη μόνο για αυτούς.

2. Δοκιμή χρηστικότητας

Ο ιστότοπός σας ηλεκτρονικού εμπορίου πρέπει να είναι σε θέση να ανταγωνιστεί άλλους ιστότοπους μεγάλων ονομάτων. Τι εμποδίζει τους ανθρώπους να επιλέξουν μια επωνυμία όπως η Amazon από τη δική σας; Χρειάζεστε έναν ιστότοπο που είναι εύκολο στη χρήση για τυπικούς αγοραστές. Όταν δοκιμάζετε τη χρηστικότητα, δεν μπορείτε να σκεφτείτε έναν κάτοχο ιστότοπου, πρέπει να σκεφτείτε σαν αγοραστής. Τι θα αναζητούσε ο ιδανικός πελάτης σας; Τι πληροφορίες θέλουν να γνωρίζουν; Εμφανίζονται όλα σωστά σε διαφορετικά μεγέθη οθόνης; Τι γίνεται με τις φορητές συσκευές?

Συνηθίστε να ελέγχετε τακτικά τη χρηστικότητα. Το blog μάρκετινγκ Kissmetrics είδα ότι σχεδόν οι μισοί χρήστες κινητών αναμένουν φόρτωση ιστότοπων σε δύο δευτερόλεπτα ή λιγότερο! Εάν ο ιστότοπός σας δεν λειτουργεί γρήγορα, θα χάσετε χρήστες. Το ίδιο ισχύει και για κατεστραμμένους συνδέσμους ή σελίδες. Εάν κάτι δεν λειτουργεί σωστά, οι χρήστες δεν θα κολλήσουν μέχρι να επιδιορθωθεί.

3. Εύκολες πληρωμές

Οι άνθρωποι παίρνουν συναισθηματικές αποφάσεις αγοράς. Δρουν γρήγορα και μπορεί να αγοράσουν πράγματα προτού φτάσει η λογική. Αυτά είναι καλά νέα για επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου που μπορούν να επιταχύνουν τη διαδικασία ολοκλήρωσης αγοράς. Εάν ένας πελάτης δεν είναι σε θέση να πληρώσει γρήγορα για το καλάθι του, ενδέχεται να χάσει το ενδιαφέρον του. Για να διευκολύνετε όσο το δυνατόν πιο εύκολα οι πελάτες να διαβιβάζουν πληροφορίες πιστωτικών καρτών, προσφέρετε μια ποικιλία επιλογών πληρωμής. Για περισσότερη βοήθεια, διαβάστε αυτόν τον οδηγό από ExpertSure για τη δημιουργία λογαριασμών εμπόρου.

4. Ενσωματώστε τις κριτικές

Οι άνθρωποι εμπιστεύονται άλλους ανθρώπους. Ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσετε τον ιστότοπό σας ηλεκτρονικού εμπορίου είναι να διευκολύνετε την ανάγνωση και την υποβολή κριτικών για προϊόντα και την εταιρεία σας. Οι περισσότεροι άνθρωποι εμπιστεύονται εύκολα την αγορά από την Amazon μόνο και μόνο επειδή πολλοί άλλοι άνθρωποι χρησιμοποιούν το Amazon. Επειδή οι άνθρωποι αγοράζουν πράγματα στο διαδίκτυο που δεν μπορούν να δουν φυσικά αυτοπροσώπως, πρέπει να τους βοηθήσετε να αισθάνονται ασφαλείς στην επιλογή τους. Τίποτα δεν τρομάζει τους ανθρώπους μακριά από έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου γρηγορότερα από την έλλειψη κριτικών!

Όχι μόνο θα πρέπει να διευκολύνετε τους πελάτες να διαβάζουν κριτικές, αλλά θα πρέπει επίσης να ενθαρρύνετε τους πελάτες να αφήνουν κριτικές μετά από μια αγορά. Μπορείτε να το κάνετε αυτό μέσω των κοινωνικών μέσων ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παρακολούθησης. Εάν αποδεχτείτε κριτικές, είστε πρόθυμοι να προσπαθήσετε να διορθώσετε τις αρνητικές καταστάσεις. Τα αρνητικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορούν να καταστρέψουν τη φήμη σας ως επιχείρηση, γι ‘αυτό μπορείτε να κάνετε θετικές αλληλεπιδράσεις με τους πελάτες.

5. Εξυπηρέτηση πελατών

Αν και το Διαδίκτυο υποτίθεται ότι συνδέει ανθρώπους, φαίνεται ότι υπάρχουν περισσότεροι τοίχοι από ποτέ. Οι ιστότοποι ηλεκτρονικού εμπορίου μερικές φορές διαβάζονται ως ρομποτικοί και γι ‘αυτό οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων πρέπει να επικεντρωθούν στη δική τους ανθρωπότητα. Η εξυπηρέτηση πελατών είναι ένας τρόπος να διαπεράσετε αυτό το ρομποτικό καλούπι και να δείξετε ότι υπάρχει ένας πραγματικός άνθρωπος πίσω από τον ιστότοπο.

Η εξυπηρέτηση πελατών μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ αγοράς ή απώλειας. Όταν οι άνθρωποι αισθάνονται ότι ακούγονται, είναι πιο πιθανό να προτείνουν μια επιχείρηση. Ζέντεσκ, μια από τις κορυφαίες πλατφόρμες εξυπηρέτησης πελατών, λέει ότι το 85% των ανθρώπων είναι πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα για μια εξαιρετική εμπειρία εξυπηρέτησης πελατών. Αυτός είναι αρκετός λόγος για να γίνει προτεραιότητα!

6. Κοινωνικά μέσα

Δεν αρκεί να έχετε μόνο τον ιστότοπό σας ηλεκτρονικού εμπορίου. Αν θέλετε να είστε ανταγωνιστικοί στις μέρες μας, πρέπει να είστε ενεργοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα κοινωνικά μέσα σάς δίνουν μια άλλη ευκαιρία να αλληλεπιδράσετε με πελάτες και να δημιουργήσετε σχέσεις. Κατά την ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσπαθήστε να διατηρήσετε τον τόνο σας συνομιλητικό και χρήσιμο. Αποφύγετε να ακούτε σαν πωλητής. Σε κανέναν δεν αρέσει να αισθάνεται ότι κάποιος τους διαβάζει ένα βήμα. Διατηρήστε την εστίαση στον χρήστη και όχι στα προϊόντα.

7. Ακούστε τα σχόλιά σας

Τέλος, τα σχόλια των πελατών είναι ένα από τα πιο πολύτιμα εργαλεία για ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου. Τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιστότοποι ηλεκτρονικού εμπορίου είναι τα εγκαταλελειμμένα καροτσάκια, τα χαμηλά ποσοστά μετατροπών και οι τεχνικές δυσλειτουργίες. Μπορεί να μην γνωρίζετε καν ένα πρόβλημα μέχρι να το ρωτήσετε. Clientheartbeat.com μοιράζεται εύκολους τρόπους για να μετρήσετε πραγματικά την ικανοποίηση των πελατών σας. Ενθαρρύνετε τους χρήστες να δώσουν σχόλια εάν αποτύχουν να αγοράσουν ή ακόμα και μετά από μια αγορά. Είναι πραγματικά η καλύτερη πηγή πληροφοριών για το τι λειτουργεί και τι όχι!

συμπέρασμα

Σε λίγα χρόνια, οι ιστότοποι ηλεκτρονικού εμπορίου πιθανότατα θα είναι το νέο κανονικό όταν πρόκειται για αγορές. Όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων ξεκινούν αυτήν την τάση ενώ είναι καυτός. Με την άνοδο των ιστότοπων ηλεκτρονικού εμπορίου το 2018 έρχεται περισσότερος ανταγωνισμός. Ευτυχώς, η σωστή στρατηγική θα σας κάνει να ξεχωρίζετε από το πλήθος. Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι δεν αφορά την επιχείρησή σας, αλλά τον πελάτη. Είστε έτοιμοι να οδηγήσετε την επιχείρησή σας στο επόμενο επίπεδο; Ξεκινήστε με τις 7 παραπάνω συμβουλές σήμερα!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map