6 τρόποι για να αυξήσετε το κοινό ηλεκτρονικού εμπορίου σας και να αρχίσετε να κερδίζετε χρήματα στο Διαδίκτυο

Καθώς ο αριθμός των επιχειρήσεων που δημιουργούν ένα ηλεκτρονικό κατάστημα συνεχίζει να αυξάνεται, η εταιρεία έρευνας αγοράς Forrester το εκτιμά αυτό Το 17% όλων των λιανικών πωλήσεων θα δημιουργηθούν μέσω του ηλεκτρονικού εμπορίου έως το 2022. Οι αγοραστές πραγματοποιούν ολοένα και περισσότερες διαδικτυακές συναλλαγές και υπηρεσίες όπως το Shopify, το Wix και άλλοι καθιστούν δυνατή τη δημιουργία ενός καταστήματος γρήγορα και εύκολα. Εάν δεν έχετε ακόμη κάνει την επιχείρησή σας στο διαδίκτυο, πιθανότατα το σκέφτεστε.


Ωστόσο, η τοποθέτηση του αποθέματός σας στο διαδίκτυο δεν είναι αρκετή για να επιτύχει η διαδικτυακή σας επιχείρηση. Εκτός από την ελκυστικότητα των προϊόντων σας, ο ιστότοπός σας πρέπει να είναι ελκυστικός, ασφαλής και εύκολος στην πλοήγηση.

Συμβουλές για αύξηση του κοινού ηλεκτρονικού εμπορίου src=

Η ύπαρξη ενός ιστότοπου υψηλής ποιότητας που δίνει στους επισκέπτες μια ευχάριστη εμπειρία αγορών στο διαδίκτυο είναι υψίστης σημασίας για την πραγματοποίηση πωλήσεων μέσω του ηλεκτρονικού εμπορίου – είναι παρόμοιο με τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος καταστημάτων που κάνει τους ανθρώπους να θέλουν να συνεχίσουν τις αγορές τους. Ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις έξι συμβουλές για τη μετατροπή των επισκεπτών σε αγοραστές και τη βελτιστοποίηση του διαδικτυακού σας καταστήματος για την καλύτερη απόδοση της επένδυσης.

1.  Βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα σταθερό Ίδρυμα ηλεκτρονικού εμπορίου

Το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός διαδικτυακού καταστήματος είναι η επένδυση σε μια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου που θα διευκολύνει τους πελάτες να βρίσκουν και να αγοράζουν τα προϊόντα σας. Το Shopify είναι ένα από τα πιο αναγνωρισμένα ονόματα στον κλάδο, αλλά υπάρχουν πολλές άλλες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου που προσφέρουν συγκρίσιμες υπηρεσίες. Εξετάστε αυτές τις ιδιότητες κατά τη διερεύνηση του λογισμικού που θέλετε να εμπιστευτείτε με την online επιχείρησή σας:

 • Αξιόπιστη φιλοξενία Ιστού: Ανάλογα με την πλατφόρμα που επιλέγετε, τα καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου διατίθενται σε πλήρως φιλοξενούμενα και αυτο-φιλοξενούμενα πακέτα. Πλήρως φιλοξενούμενο σημαίνει ότι η εταιρεία θα φροντίζει για όλες τις τεχνικές πτυχές του ιστότοπού σας, αλλά συνήθως είναι πιο ακριβή. Τα αυτο-φιλοξενούμενα σχέδια σάς παρέχουν απόλυτο έλεγχο, αλλά απαιτούν περισσότερη υπομονή και προθυμία να μάθετε πώς να διαχειρίζεστε έναν λογαριασμό φιλοξενίας.
 • Προσαρμόσιμη σχεδίαση: Υπάρχουν περισσότεροι από ένας τρόποι για να παρουσιάσετε το απόθεμά σας στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Μπορεί να οραματίσετε έναν απλό, κομψό σχεδιασμό με μεγάλες εικόνες και ελάχιστο κείμενο ή ίσως θέλετε να μοιάζει περισσότερο με έναν κατάλογο εκτύπωσης. Ρίξτε μια ματιά στις επιλογές σχεδίασης στην πλατφόρμα, συμπεριλαμβανομένων δωρεάν και επί πληρωμή θεμάτων, για να δείτε αν μπορεί να εξυπηρετήσει το όραμά σας.
 • Ασφάλεια: Ως διαδικτυακός έμπορος, είναι δική σας ευθύνη να συμμορφώνεστε με το Πρότυπα ασφάλειας δεδομένων PCI για την προστασία των δεδομένων πελατών και συναλλαγών. Η κορυφαία ασφάλεια είναι απαραίτητη. Αναζητήστε πλατφόρμες που προσφέρουν πιστοποιητικά SSL – που επιτρέπουν σε ένα πρόγραμμα περιήγησης να επεξεργάζεται με ασφάλεια συναλλαγές – καθώς και πρόσθετα μέτρα ασφαλείας, όπως παρακολούθηση διακομιστή, σάρωση κακόβουλου λογισμικού και προστασία απάτης.
 • Υποστήριξη και τεκμηρίωση: Ειδικά αν είστε νέοι στο ηλεκτρονικό εμπόριο, ερωτήσεις σχετικά με το πώς να κάνετε συγκεκριμένα πράγματα στην πλατφόρμα με αναπόφευκτα να εμφανίζονται. Θα θέλατε να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει διαθέσιμη σαφής και διεξοδική τεκμηρίωση, καθώς και υποστήριξη πελατών που μπορεί να σας καθοδηγήσει στις πιο απαιτητικές πτυχές της διαχείρισης καταστημάτων στο διαδίκτυο.
 • Δωμάτιο για ανάπτυξη: Ένα ηλεκτρονικό κατάστημα μπορεί να ξεκινήσει μικρό, αλλά όπως κάθε επιχείρηση, η ελπίδα είναι ότι θα αναπτυχθεί με την πάροδο του χρόνου. Είναι σημαντικό να επιλέξετε μια πλατφόρμα που σας δίνει επιλογές για κλιμάκωση ή μείωση ανάλογα με τις ανάγκες και για προσθήκη νέων λειτουργιών και περιεχομένου χωρίς περιορισμούς.

Είτε επιλέξετε να ξεκινήσετε από το μηδέν με τη φιλοξενία Ιστού και μια διαδικτυακή πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου είτε να επιλέξετε ένα πλήρως φιλοξενούμενο σύστημα, πολλά χαρακτηριστικά επιτυχημένων καταστημάτων παραμένουν τα ίδια. Φροντίστε να κάνετε την έρευνά σας για να δείτε ποια διαδρομή έχει τη μεγαλύτερη σημασία για το κατάστημα και τον προϋπολογισμό σας.

2.  Επιλέξτε έναν ισχυρό οικοδεσπότη Ιστού που δίνει έμφαση στην ταχύτητα και την αξιοπιστία

Ο οικοδεσπότης Ιστού που επιλέγετε μπορεί να καθορίσει πολλά πράγματα σχετικά με τον ιστότοπό σας που επηρεάζουν την εμπειρία του πελάτη σας, από το χρόνο φόρτωσης των σελίδων σας έως την ασφάλεια των συναλλαγών. Δεν έχουν δημιουργηθεί όλα τα σχέδια φιλοξενίας ιστοσελίδων για την υποστήριξη μικρών επιχειρήσεων ή ηλεκτρονικού εμπορίου, οπότε αναζητήστε αυτές τις ιδιότητες όταν ψωνίζετε για έναν οικοδεσπότη:

 • Ταχύτητα: Οι ταχύτεροι ιστότοποι κερδίζουν και διατηρούν περισσότερους πελάτες – είναι τόσο απλό. Ένας οικοδεσπότης Ιστού που είναι σταθερά γρήγορος είναι ο καλύτερος για τις επιχειρήσεις και την τοποθέτηση στα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης. Εξετάστε σχέδια που συνοδεύονται από μονάδες δίσκου στερεάς κατάστασης, οι οποίες συχνά διαθέτουν ταχύτητες έως και 20 φορές ταχύτερες από τις παραδοσιακές μονάδες σκληρού δίσκου.
 • Αξιοπιστία: Για ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου, όσο λιγότερο χρόνο ο ιστότοπος είναι εκτός λειτουργίας λόγω σφαλμάτων διακομιστή, τόσο το καλύτερο. Βρείτε έναν οικοδεσπότη Ιστού που μπορεί να εγγυηθεί χρόνο λειτουργίας 99,9% ή παραπάνω για να διασφαλίσετε ότι οι πελάτες μπορούν πάντα να έχουν πρόσβαση στον ιστότοπό σας και να πραγματοποιούν αγορές.
 • Υποστήριξη: Στην ιδανική περίπτωση, ένας οικοδεσπότης Ιστού για μια μικρή επιχείρηση θα προσφέρει 24ωρη υποστήριξη μέσω πολλαπλών καναλιών για να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε μια ποικιλία προκλήσεων. Όποτε υπάρχει κάποιο πρόβλημα, βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να βασιστείτε στον οικοδεσπότη σας για να απαντήσετε αμέσως στην τηλεφωνική σας κλήση, τη συνομιλία ή το email σας – ανεξάρτητα από την ώρα.
 • Αποθήκευση: Ακόμη και για μια μικρή ή μεσαία επιχείρηση, ο περιορισμός του χώρου αποθήκευσης (όλα τα πράγματα που περιλαμβάνονται στον ιστότοπό σας, από αρχεία κειμένου έως βίντεο) μπορεί να συγκρατήσει την επιχείρησή σας. Σημαντικές και γρήγορες συσκευές αποθήκευσης θα σας δώσουν την ικανότητα να αναπτύξετε την επιχείρησή σας χωρίς να παραβλέψετε τους περιορισμούς απόδοσης.
 • Προσιτότητα: Κατά την έναρξη μιας ολοκαίνουργιας επιχείρησης, η ελαχιστοποίηση του κόστους σας είναι ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία εσόδων και αξιόπιστων εσόδων. Οι επιχειρηματίες πρέπει να είναι προσεκτικοί, ωστόσο, να παραλείψουν τις ευκαιρίες-υπόγειο για ένα πακέτο φιλοξενίας που προσφέρει περισσότερη έκπληξη για τα χρήματα τους – μην θυσιάζετε χαρακτηριστικά, απόδοση ή ασφάλεια στο όνομα της εξοικονόμησης λίγων δολαρίων το μήνα.

Οι καλύτεροι οικοδεσπότες ιστού ηλεκτρονικού εμπορίου και κατασκευαστές ιστότοπων συνδυάστε το καλύτερο και των δύο κόσμων παρέχοντας στους χρήστες φιλοξενία υψηλής απόδοσης με φιλικά προς το χρήστη πρότυπα και διεπαφές μεταφοράς και απόθεσης που κάνουν την κατασκευή ιστότοπων ανώδυνη.

3.  Βρείτε ένα φιλικό προς το χρήστη σχέδιο που μεγιστοποιεί τις μετατροπές

Οι επισκέπτες μιας διαδικτυακής επιχείρησης αναμένουν ότι όλα είναι ξεκάθαρα και ξεκάθαρα, από πού να βρουν προϊόντα μέχρι να επικοινωνήσουν με το κατάστημα. Τα κουμπιά με σαφή σήμανση, οι τίτλοι που ξεχωρίζουν και η διαισθητική πλοήγηση συμβάλλουν σε μια ομαλή εμπειρία αγορών. Πολλοί ιστότοποι ηλεκτρονικού εμπορίου εξακολουθούν να χάνουν αυτό το σημάδι σε αυτό, αλλά ο δικός σας δεν χρειάζεται να είναι ένας από αυτούς.

Υπάρχουν πολλά, πολλά διαδικτυακά καταστήματα και μπορείτε να περιμένετε ότι τα άτομα που επισκέπτονται τον ιστότοπό σας θα έχουν ήδη επισκεφτεί πολλά άλλα. Αυτό σημαίνει ότι έχουν ήδη μια ιδέα για την καλή εμπειρία αγορών στο διαδίκτυο. Οι ειδικοί στο σχεδιασμό εμπειρίας χρήστη έχουν αναγνωρίσει αυτά τα χαρακτηριστικά ως μερικά από τα πιο σημαντικά για τους χρήστες:

 • Κουμπιά παρότρυνσης για δράση: Είτε θέλετε ένας πελάτης να αγοράσει ένα προϊόν ή να εγγραφεί στο ενημερωτικό δελτίο σας, ο σύνδεσμος ή το κουμπί θα πρέπει να είναι ευδιάκριτα, συνήθως στο επάνω μέρος της σελίδας. Χρησιμοποιήστε ένα χρώμα που ξεχωρίζει για να τραβήξετε την προσοχή τους. Μόλις κάνετε κλικ, η προκύπτουσα διαδικασία ολοκλήρωσης αγοράς ή η φόρμα εγγραφής δεν πρέπει να κατακλύζουν τον χρήστη. Αντ ‘αυτού, απλώς δώστε ή ζητήστε τις βασικές πληροφορίες.
 • Μπαρα αναζήτησης: Οι χρήστες δεν πρέπει να αναζητούν μια γραμμή αναζήτησης. Η εξαιρετικά σημαντική λειτουργικότητα πρέπει να είναι ιδιαίτερα ορατή και να μπορεί να κατευθύνει γρήγορα τους αγοραστές στο ακριβώς προϊόν ή τη σελίδα που αναζητούν. Ιδανικά, βρείτε μια λύση που συμπληρώνει αυτόματα τα ερωτήματα των χρηστών για να βελτιώσει περαιτέρω την εμπειρία τους.
 • Μενού και πλοήγηση: Κάντε την πλοήγησή σας κατανοητή με σαφείς επικεφαλίδες. Θα θελήσετε να ισορροπήσετε την απλότητα με την αποτελεσματικότητα, ώστε να μην κατακλύζετε τους πελάτες ή να τους αφήνετε χαμένους. Δημιουργήστε κατηγορίες και υποκατηγορίες που έχουν νόημα για τους πελάτες, ακόμα κι αν διαφέρει από τον τρόπο οργάνωσης των προϊόντων σας εσωτερικά. Συμπεριλάβετε ψωμιά ώστε οι χρήστες να μπορούν να θυμούνται τη διαδρομή που ακολούθησαν.

Επικεντρωθείτε στις εμπειρίες και τη λειτουργικότητα των χρηστών αντί να μπλοκαριστείτε σε διάφορα πρότυπα διαδικτυακών καταστημάτων. Φυσικά, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τους χρωματικούς συνδυασμούς καθώς σχετίζονται με την επωνυμία σας και την αντίδραση, διάφορες αποχρώσεις προκαλούν υποσυνείδητα τελικά, αλλά συνιστούμε να φροντίσετε πρώτα τα παξιμάδια και τα μπουλόνια.

4.  Γράψτε σαφές και ελκυστικό περιεχόμενο

Ένα κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου θα πρέπει να είναι κάτι περισσότερο από ένα χώρο για να γεράσετε τα προϊόντα σας: είναι ένας διαδικτυακός χώρος για μια συνεχή συνομιλία με τη βάση πελατών σας σχετικά με την επωνυμία σας. Το περιεχόμενο στον ιστότοπό σας – είτε ένα ιστολόγιο είτε μια περιγραφή προϊόντων ή κριτικές πελατών – παίζει μεγάλο ρόλο σε ό, τι πιστεύουν οι αγοραστές για την επιχείρησή σας. Κάντε μια συντονισμένη προσπάθεια να κατανοήσετε ποιοι είναι οι πελάτες σας και τι τους παρακινεί να αγοράσουν, ώστε να μπορείτε να προσαρμόσετε το περιεχόμενό σας στα ενδιαφέροντά τους.

Το μάρκετινγκ περιεχομένου είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να προσελκύσετε πελάτες και προσελκύστε τα στην επιχείρησή σας. Ενώ είναι σημαντικό να ενημερώνετε συνεχώς το ιστολόγιό σας και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εδώ ισχύει ο κανόνας ποιότητας σε σχέση με την ποσότητα. Μην δημοσιεύετε μόνο εκατοντάδες λέξεις για να γεμίσετε χώρο – βεβαιωθείτε ότι οι συμβουλές, τα νέα ή η ψυχαγωγία σας είναι πολύτιμα για τους πελάτες και υποστηρίζει τόσο τους στόχους τους όσο και την κατώτατη γραμμή σας. Ένα blog είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προωθήσετε την επιχείρησή σας και να λάβετε σχόλια πελατών (επιπλέον, βοηθά στην κατάταξη των μηχανών αναζήτησης – περισσότερα σε αυτό αργότερα).

Όταν επιλέγετε μια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου, βεβαιωθείτε ότι διαθέτει ένα αξιόπιστο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου που σας επιτρέπει να ενημερώνετε και να προσθέτετε περιεχόμενο εύκολα. Έχοντας τα εργαλεία για τη δημιουργία κειμένου, εικόνων, ακόμη και βίντεο, θα σας δώσει τη δυνατότητα να διατηρείτε τα άτομα που ενδιαφέρονται για αυτό που προσφέρετε.

5.  Προσελκύστε περισσότερους αγοραστές με ισχυρή έρευνα λέξεων-κλειδιών

Η ικανότητα του διαδικτυακού σας καταστήματος να ανακαλύπτεται στον Ιστό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πόσο ορατό είναι στα αποτελέσματα αναζήτησης. Σχεδόν το 40% της κυκλοφορίας ηλεκτρονικού εμπορίου προέρχεται από μηχανές αναζήτησης, καθιστώντας το Google, το Bing, το Yahoo και άλλα παρόμοια σημαντικά για την επιτυχία της επιχείρησής σας.

Η τέχνη της βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης ή SEO, συνδυάζει τακτικές για τη δημιουργία περιεχομένου που εξυπηρετεί τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες θα αναζητούσαν τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και τις επιχειρήσεις σας στο διαδίκτυο. Ενα βασικό συστατικό του SEO είναι η έρευνα λέξεων-κλειδιών, που περιλαμβάνει την ανακάλυψη των καλύτερων λέξεων και φράσεων για την περιγραφή των προϊόντων και της επιχείρησής σας. Συμπτωματικά, αυτές οι λέξεις-κλειδιά θα ταιριάζουν με αυτές που πιθανότατα χρησιμοποιούν μια αναζήτηση Google για να σας βρουν. Αυτές οι λέξεις και φράσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιοδήποτε από τα περιεχόμενα στον ιστότοπό σας, από τις περιγραφές των προϊόντων σας έως τις αναρτήσεις ιστολογίου σας.

Η καλή χρήση λέξεων-κλειδιών SEO περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας αρχικής λίστας λέξεων και φράσεων για να οδηγήσετε τις προσπάθειές σας. Δωρεάν διαδικτυακά εργαλεία, όπως Google Analytics και MozBar, μπορεί να σας βοηθήσει να παρακολουθείτε την πρόοδό σας. Μην φοβάστε να είστε συγκεκριμένοι στην έρευνά σας – οι λέξεις-κλειδιά με μεγάλη ουρά, που περιέχουν τουλάχιστον τρεις λέξεις, αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος των αναζητήσεων και είναι πιο πιθανό να μετατρέψουν.

6.  Εξερευνήστε συμπληρωματικές ροές εσόδων

Αν και ο πρωταρχικός τρόπος που ελπίζετε να κερδίσετε χρήματα είναι μέσω της πώλησης των προϊόντων σας, μην εκπτώσεις σε άλλους τρόπους εξαργύρωσης στον ιστότοπό σας. Είναι δυνατόν να δημιουργήσετε άλλα έσοδα για να ξεκινήσετε την επιχείρησή σας στο διαδίκτυο στην αρχή και να συμπληρώσετε το εισόδημά σας μόλις το αποκτήσετε.

Στη συνέχεια, στο ηλεκτρονικό εμπόριο, η διαφήμιση είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους για να κερδίσετε χρήματα στο διαδίκτυο. Η τοποθέτηση διαφημίσεων για σχετικά προϊόντα στον ιστότοπό σας θα αποφέρει επιπλέον χρήματα και μπορεί να βοηθήσει τους πελάτες σας να βρουν προϊόντα που τους αρέσουν. Με παρόμοιο τρόπο, εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε το blog σας και την ικανότητα μάρκετινγκ περιεχομένου για να αποδεχτείτε τις χορηγίες επισκεπτών – ή να αναπτύξετε το δίκτυό σας συνεισφέροντας άρθρα σε άλλα καταστήματα.

Εκτός από τις άμεσες πωλήσεις, δύο από τις καλύτερες στρατηγικές για την αύξηση των εσόδων από το κατάστημά σας περιλαμβάνουν την τοποθέτηση περιεχομένου προστιθέμενης αξίας ή συνδρομητικών υπηρεσιών στον ιστότοπό σας που παρέχουν στους πελάτες επιπλέον πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο ζωής ή τον πολιτισμό που περιβάλλει τα προϊόντα σας.

Εξετάστε το ενδεχόμενο να προσφέρετε premium περιεχόμενο σε λογική τιμή εκτός από το δωρεάν περιεχόμενο στο ιστολόγιό σας, είτε μέσω ψηφιακής λήψης είτε με εγγραφές. Ένα άλλο μοντέλο που αξίζει να εξερευνήσετε είναι να προσφέρετε μια συνδρομητική υπηρεσία που παρέχει τα προϊόντα σας σε πελάτες σε τακτική βάση – είτε συγκεκριμένα αντικείμενα που επιλέγουν είτε μια επιλογή αντικειμένων που έχουν επιμεληθεί για αυτούς.

Το να κερδίσετε χρήματα στο διαδίκτυο δεν ήταν ποτέ πιο εύκολο με όλα τα διαθέσιμα εργαλεία σήμερα. Απαιτεί αφοσίωση και επιμονή, με συνεχή δουλειά για την προσέλκυση επισκεψιμότητας στον ιστότοπό σας και την απόκτηση οπαδών. Εφαρμόζοντας τις έξι στρατηγικές που περιγράφονται παραπάνω, ωστόσο, μπορείτε να προετοιμαστείτε για την επιτυχία.

>

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map