39 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου

Τα διαδικτυακά καταστήματα είναι ένας εύκολος τρόπος για να κερδίσετε χρήματα. Οι κορυφαίες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα μέσα σε λίγες ώρες. Δεν χρειάζεται να είστε ιδιοφυΐα κωδικοποίησης.


Η τεχνολογία καθιστά ορισμένα μέρη απλή, αλλά δεν είναι ακόμα εύκολο. Εάν δεν έχετε σταθερό σχέδιο, μπορείτε να αποτύχετε. Κάντε αυτό το σχέδιο προτού προχωρήσετε περισσότερο. Ρωτήστε τον εαυτό σας αυτές τις 39 ερωτήσεις σχετικά με την έναρξη μιας επιχείρησης ηλεκτρονικού εμπορίου.

Contents

1. Πώς μπορώ να δημιουργήσω ένα επιχειρηματικό σχέδιο ηλεκτρονικού εμπορίου?

Υπάρχουν έξι στοιχεία:

Περίληψη των κυριότερων σημείων – Θα γράψετε αυτό το μέρος τελευταία. Συνοψίζει τα άλλα επτά στοιχεία. Παρόλα αυτά, ανήκει στην αρχή της διαδικασίας προγραμματισμού σας.

Περιγραφή εταιρείας – Είναι μια επισκόπηση υψηλού επιπέδου της εταιρείας σας. Ποια προϊόντα και υπηρεσίες θα προσφέρετε; Ποιοι είναι οι πελάτες σας; Ποια είναι τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του διαδικτυακού σας καταστήματος; Οι απαντήσεις χρειάζονται μια βαθιά βουτιά για λεπτομέρειες. Στη συνέχεια, αθροίστε σε μία ή δύο παραγράφους. Θα έχετε γήπεδο ανελκυστήρα.

Ανάλυση αγοράς – Τι γνωρίζετε για τη βιομηχανία και την αγορά-στόχο σας; Αυτά δεν μπορούν να είναι συναισθήματα εντέρου. Οι δωρεάν πόροι στο Διαδίκτυο καταργούν οποιαδήποτε δικαιολογία που δεν χρειάζεται να έχετε τα γεγονότα και τα στοιχεία.

Προϊόντα και υπηρεσίες –Τι θα προσφέρει το ηλεκτρονικό σας κατάστημα; Προσεγγίστε αυτό από την πλευρά των πελατών. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να γνωρίζετε και να εξηγήσετε γιατί θα προσφέρετε αυτά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες.

Προώθηση και πωλήσεις –Ποια είναι η προσέγγισή σας για να προσεγγίσετε πελάτες; Ακριβώς επειδή δημιουργείτε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, δεν σημαίνει ότι θα έρθουν. Ή ακόμα και να αγοράσετε πράγματα. Εξερευνήστε την πτυχή “γιατί” με τις στρατηγικές σας. Καθορίστε πώς θα φτάσετε στην αγορά-στόχο σας.

Οικονομικές Προβολές –Δεν μπορείτε να ελπίζετε για έσοδα από πωλήσεις στο διαδίκτυο. Πρέπει να το κάνετε να συμβεί. Εάν είστε επιτυχής, θα δείτε κέρδος; Τα επιχειρησιακά γεγονότα και οι αριθμοί είναι οι βάσεις που σας βοηθούν να προβλέψετε. Πόσο θα χρειαστεί να πουλήσετε για να καλύψετε τις δραστηριότητες; Καθορίστε στόχους αντί να δείτε απλώς τι συμβαίνει.

2. Πώς μπορώ να επιλέξω μια θέση για το ηλεκτρονικό μου κατάστημα?

Απαντήστε σε αυτήν την ερώτηση ρωτώντας στον εαυτό σας μια ερώτηση. Ποιο είναι το πάθος σου?

Οι τάσεις έχουν μικρή διάρκεια ζωής. Θα έχετε πολύ ανταγωνισμό αν δημιουργήσετε ένα διαδικτυακό κατάστημα για να πουλήσετε αυτό που είναι ζεστό σήμερα. Επίσης, θα συμμετάσχετε σε αποτυχία όταν το προϊόν δεν είναι πλέον ζεστό.

Επιλέξτε ένα προϊόν ή μια υπηρεσία που σας ενδιαφέρει να πουλήσετε. Αγαπάτε το προϊόν γιατί γνωρίζετε τα πάντα γι ‘αυτό. Οι άνθρωποι θέλουν να αγοράσουν πράγματα από ειδικούς. Το αναζητούν στο Διαδίκτυο; Ανακαλύψτε αναζητώντας λέξεις-κλειδιά χρησιμοποιώντας το δωρεάν Εργαλείο λέξεων-κλειδιών της Google.

Μπορείτε να είστε παθιασμένοι με κάτι και να μην κερδίζετε χρήματα από την πώληση. Επιλέξτε ένα τμήμα αγοράς με περιθώριο ανάπτυξης. Η αγορά πρέπει να είναι αρκετά μεγάλη ώστε να μπορείτε να εκμεταλλευτείτε και να αποκτήσετε ένα συγκεκριμένο τμήμα. Αυτό είναι μια θέση.

Τα εξειδικευμένα προϊόντα και υπηρεσίες είναι δύσκολο να βρεθούν γενικά. Η έλλειψη δημιουργεί αξία. Είναι ακόμη καλύτερο εάν το προϊόν ή η υπηρεσία έχει υψηλά περιθώρια. Μπορείτε να πουλήσετε λιγότερα και να κερδίσετε ακόμα.

3. Πώς μπορώ να αξιολογήσω τη ζήτηση της αγοράς για τα προϊόντα μου?

Τώρα που έχετε καθορίσει τη θέση σας, ήρθε η ώρα να κάνετε μια βαθύτερη βουτιά. Πρέπει να μάθετε τις δυνατότητες της αγοράς.

Προσδιορίστε το δυναμικό. Χρησιμοποιήστε τη μέθοδο αναλογίας αλυσίδας. Ξεκινήστε με μια μεγάλη ομάδα και αναλύστε τα χαρακτηριστικά που ταιριάζουν με το προϊόν σας. Αυξάνεται η αγορά; Θα χρειαστεί η εκπαίδευση να είναι δεκτική στο προϊόν σας; Η υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων της αγοράς σας είναι εύκολη. Μπορείτε να προσδιορίσετε ότι εκατομμύρια άνθρωποι θέλουν το προϊόν σας. Ωστόσο, ενδέχεται να υπάρχουν χιλιάδες διαδικτυακές επιχειρήσεις που ανταγωνίζονται ήδη μαζί σας. Προσδιορίστε τον ανταγωνισμό σας στο δυναμικό.

Ποιοι είναι οι ανταγωνιστές σας και πού είναι? Εάν δεν ξέρετε ποιος είναι ο διαγωνισμός, πρέπει να μάθετε. Πώς προσεγγίζουν τους πελάτες; Εξετάστε τους οπαδούς των κοινωνικών μέσων. Θα σας δώσει πληροφορίες σχετικά με τους τρόπους να τοποθετήσετε το προϊόν σας ώστε να ξεχωρίζει από τους ανταγωνιστές σας.

Χρησιμοποιήστε το Google. Χρησιμοποιήστε το Google Εργαλείο σχεδιασμού λέξεων-κλειδιών για τον προσδιορισμό της ζήτησης προϊόντων. Εισαγάγετε λέξεις-κλειδιά που περιγράφουν το προϊόν ή την υπηρεσία σας. Η Google θα σας πει πόσα άτομα έψαξαν αυτές τις λέξεις-κλειδιά. Το εργαλείο δείχνει επίσης τον ανταγωνισμό αυτής της λέξης-κλειδιού. Μπορείτε να μάθετε πόσες άλλες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν τις λέξεις-κλειδιά για να προσελκύσουν πελάτες.

Τι γίνεται αν η Google σας πει ότι κανείς δεν ψάχνει για τις λέξεις-κλειδιά σας; Είναι ένα ισχυρό σημάδι ότι πρέπει να επανεξετάσετε την πώληση αυτού του προϊόντος ή της υπηρεσίας.

4. Πώς μπορώ να αναπτύξω μια μοναδική πρόταση πώλησης?

Αυτό σας βοηθά να ξεχωρίζετε από τους ανταγωνιστές. Σας επιτρέπει να εστιάσετε την ενέργεια στις προσπάθειες που εξυπηρετούν μόνο τους ιδανικούς πελάτες σας. Πρέπει να τους πείτε ότι ξέρετε πώς να το κάνετε αυτό. Είναι η μοναδική σας πρόταση πώλησης.

Έκκληση σε έναν ιδανικό πελάτη. Υπάρχει κίνδυνος να γίνεις οτιδήποτε για όλους. Προσδιορίστε την τέλεια προοπτική ρωτώντας στον εαυτό σας αυτές τις ερωτήσεις:

 • Τι θέλει ο τέλειος πελάτης σας?
 • Πώς μπορεί το προϊόν ή η υπηρεσία σας να λύσει το πρόβλημά τους?
 • Ποιοι παράγοντες παρακινούν τις αποφάσεις αγοράς τους?
 • Γιατί να σας επιλέξουν αντί για κάποιον άλλο?

Μόλις μάθετε αυτά τα πράγματα, μπορείτε να δημιουργήσετε την πρόταση. Πρέπει να εξηγήσει πώς θα λύσετε το πρόβλημά τους. Οι άνθρωποι αγοράζουν προϊόντα για να λύσουν τα προβλήματά τους. Η μοναδική σας πρόταση πώλησης τους δίνει μια λύση?

5. Πώς μπορώ να προμηθευτώ προϊόντα για το ηλεκτρονικό μου κατάστημα?

Εκτός αν δημιουργήσετε το προϊόν μόνοι σας. χρειάζεστε προμηθευτές. Πού τα βρίσκετε?

Ερευνήστε οργανισμούς εμπορίου και βιομηχανίας που σχετίζονται με το προϊόν σας. Αυτοί οι οργανισμοί έχουν αποστολές για να ταιριάξουν τους αγοραστές και τους πωλητές. Ρίξτε μια ματιά σε αυτούς τους πόρους για βοήθεια στον εντοπισμό των κατάλληλων καναλιών:

6. Πώς μπορώ να προσδιορίσω την αγορά-στόχο μου?

Ο στόχος σας εμπορεύεται τη συλλογή των ιδανικών πελατών σας. Πρέπει να καταλάβετε τη συμπεριφορά τους. Ποιοι είναι οι λόγοι που θέλουν το προϊόν ή την υπηρεσία σας; Μάθετε γιατί ρωτώντας αυτές τις ερωτήσεις:

Ποιος θα χρησιμοποιήσει το προϊόν μου? Πρόκειται για δημογραφικές πληροφορίες.

Πότε θα αγοράσουν οι πελάτες το προϊόν μου? Λίγοι άνθρωποι θέλουν ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο τον Ιούλιο. Το προϊόν σας έχει εποχιακό παράθυρο ευκαιριών; Ακόμα και προϊόντα που δεν έχουν μέγιστες περιόδους αγοράς. Πρέπει να γνωρίζετε πότε συμβαίνει αυτό.

Γιατί το χρειάζονται οι πελάτες? Αναπτύξτε μια βαθιά κατανόηση του προβλήματος που επιλύει το προϊόν ή η υπηρεσία σας.

7. Πώς μπορώ να βρω αξιόπιστους προμηθευτές για το ηλεκτρονικό μου κατάστημα?

Πώς μπορώ να βρω αξιόπιστους προμηθευτές για το ηλεκτρονικό μου κατάστημα?

Αυτό εξαρτάται από το τι ψάχνετε. Χρειάζεστε υπάρχουσες επωνυμίες και προϊόντα που θα στείλετε μόνοι σας; Ή, ψάχνετε για έναν αποστολέα; Προμηθεύουν προϊόντα και πληρούν παραγγελίες υφιστάμενων εμπορικών σημάτων και προϊόντων.

Αφού αποφασίσετε τον τύπο του προμηθευτή σας, πρέπει να αποφασίσετε για την τοποθεσία του. Οι υπερπόντιοι προμηθευτές τείνουν να προσφέρουν χαμηλότερες τιμές. Το κόστος δεν πρέπει να είναι ο μόνος αποφασιστικός παράγοντας. Σκεφτείτε και αυτά:

Εξωτερική προμήθεια

Πλεονεκτήματα

 • Χαμηλό κόστος κατασκευής
 • Υψηλή επιλογή

Μειονεκτήματα

 • Χαμηλότερη αντιληπτή ποιότητα από τους πελάτες
 • Δυνατότητα γλωσσικών και επικοινωνιακών εμποδίων
 • Μεγαλύτερος χρόνος αποστολής
 • Λιγότερη ασφάλεια πληρωμής και προσφυγή

Οικιακή προμήθεια

Πλεονεκτήματα

 • Υψηλότερα πρότυπα ποιότητας κατασκευής
 • Ευκολότερη επικοινωνία χωρίς γλωσσικό φράγμα
 • Ευκολότερη για την επαλήθευση της αξιοπιστίας
 • Ταχύτερος χρόνος αποστολής
 • Μεγαλύτερη ασφάλεια πληρωμών και προσφυγή

Μειονεκτήματα

 • Υψηλότερο κόστος κατασκευής
 • Λιγότερη επιλογή

Πολλοί κάτοχοι διαδικτυακών καταστημάτων αναζητούν προτάσεις στο δίκτυό τους. Μην υποτιμάτε τη δύναμη των φίλων και της οικογένειας. Μπορεί να γνωρίζουν ήδη μια αξιόπιστη πηγή.

8. Πώς ερευνά τον ανταγωνισμό μου?

Αν θέλετε να μάθετε τι κάνει ο ανταγωνισμός σας, μεταβείτε στα ηλεκτρονικά καταστήματά τους και μάθετε. Αυτό που δεν μπορείτε να κάνετε μόνοι σας είναι να μάθετε πού κάνουν μάρκετινγκ στους πελάτες. Η τεχνολογία προσφέρει ισχυρά εργαλεία για να το ανακαλύψετε. Εδώ είναι μερικά από τα πιο δημοφιλή:

AdGooroo

AdGooroo

Παρακολούθηση διαφημίσεων έως και 10 ανταγωνιστών. Δείτε πού τοποθετούνται οι διαφημίσεις τους. Αυτή η πληρωμένη υπηρεσία παρέχει βαθιά ανταγωνιστική ευφυΐα. Μπορεί ακόμη και να εκτιμήσει τους προϋπολογισμούς μάρκετινγκ του ανταγωνισμού.

Τάφρος

Τάφρος

Το πρώτο επίπεδο των υπηρεσιών τους είναι δωρεάν. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο αναζήτησης διαφημίσεων για την προβολή πρόσφατων διαφημίσεων από τους ανταγωνιστές σας. Βλέπετε το μέγεθος και τα μέρη που προβλήθηκαν πρόσφατα οι διαφημίσεις.

Ανταγωνιστής λέξεων-κλειδιών

κλειδί

Ελέγξτε τις οργανικές και πληρωμένες λέξεις-κλειδιά, τις σελίδες προορισμού και τις διαφημίσεις των ανταγωνιστών σας. Θα δείτε την κατάταξη θέσης λέξεων-κλειδιών για χίλιες συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά. Αυτή η υπηρεσία είναι δωρεάν για τις πρώτες 30 ημέρες.

Δεν είναι τόσο υψηλής τεχνολογίας όσο αυτές οι τρεις προτάσεις, αλλά σκεφτείτε να ζητήσετε από τους φίλους και την οικογένειά σας να σας βοηθήσουν στην ανταγωνιστική έρευνα. Ζητήστε τους να προωθήσουν email μάρκετινγκ που λαμβάνουν. Παίρνουν πολλά!

9. Πώς μπορώ να δημιουργήσω έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου?

Καταλήξατε στη σειρά προϊόντων σας και καθορίσατε την αγορά-στόχο. Ξέρετε ποιοι είναι οι ανταγωνιστές σας και πού αναζητούν πελάτες. Τώρα ήρθε η ώρα να δημιουργήσετε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα.

Αν δεν είστε σίγουροι από πού ή πώς να ξεκινήσετε, είστε καλός υποψήφιος για μια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα με ένα ακόμη και αν δεν έχετε καθόλου τεχνικές δεξιότητες.

Αλλά ποιο; Οι περισσότεροι καυχιέται για το πόσο εύκολο είναι να δημιουργήσουν ένα ηλεκτρονικό κατάστημα με το λογισμικό τους. Υπάρχουν δύο βασικοί τρόποι για τη δημιουργία ενός ιστότοπου ηλεκτρονικού εμπορίου.

 • Φιλοξενούμενο λογισμικό ηλεκτρονικού εμπορίου (πιο φιλικό προς τον χρήστη)
 • Αυτόματο φιλοξενούμενο λογισμικό ηλεκτρονικού εμπορίου ανοιχτού κώδικα (πιο προηγμένο)

Εξετάστε μια φιλοξενούμενη λύση ηλεκτρονικού εμπορίου εάν θέλετε να εστιάσετε στην πώληση του προϊόντος σας. Αφαιρεί τις τεχνικές πτυχές της κατασκευής και της λειτουργίας ενός διαδικτυακού καταστήματος. Αυτές είναι λύσεις με το κλειδί στο χέρι έτοιμες για χρήση. Ολοκληρωμένη διαχείριση προϊόντων και επεξεργαστές πληρωμών αποτελούν μέρος του πακέτου. Μπορείτε να δημιουργήσετε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα με απλή τεχνολογία μεταφοράς και απόθεσης. Δεν είναι απαραίτητες δεξιότητες κωδικοποίησης. Τα οφέλη είναι πολλά, αλλά μπορεί να αντισταθμίσετε την ευελιξία.

Το λογισμικό ανοιχτού κώδικα που φιλοξενείται από τον εαυτό σας έχει νόημα εάν είστε ειδικευμένος προγραμματιστής ιστού. Το κόστος εγκατάστασης είναι σημαντικό. Θα υποβληθείτε επίσης σε συνεχή συντήρηση ανάπτυξης.

10. Πώς μπορώ να επιλέξω τη σωστή πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου?

Η επιλογή σας απαιτεί προσεκτική εξέταση. Μην κάνετε μια επιλογή έως ότου είστε σίγουροι ότι θα μείνετε με αυτήν τη λύση. Το να αλλάζεις γνώμη είναι ακριβό και καταναλώνει χρόνο.

Η τεχνική ικανότητα είναι ένας σημαντικός παράγοντας σε αυτήν την επιλογή. Εάν αμφιβάλλετε για τις ικανότητές σας, επιλέξτε μια πλατφόρμα που προσφέρει τα εργαλεία και την υποστήριξη που χρειάζεστε για να είστε επιτυχής. Αυτό είναι εξίσου σημαντικό για τους πελάτες σας, όπως και για εσάς. Περιμένουν μια βέλτιστη εμπειρία.

11. Πώς μπορώ να επιλέξω μια πύλη πληρωμής?

Μια πύλη πληρωμής είναι το ηλεκτρονικό ταμειακό σας μητρώο. Το ηλεκτρονικό σας κατάστημα δεν μπορεί να δεχτεί μετρητά. Πρέπει να αποδεχτείτε πιστωτική κάρτα ή άλλους τύπους διαδικτυακών χρηματοοικονομικών συναλλαγών. Εδώ είναι μερικές σκέψεις:

Κόστος. Θα πληρώσετε για μια πύλη πληρωμής. Υπάρχει ένα αρχικό κόστος εκκίνησης για την κάλυψη της δημιουργίας ενός λογαριασμού εμπόρου. Υπάρχει επίσης ένα κόστος για τη διαμόρφωση της πύλης στον ιστότοπό σας. Άλλες δαπάνες συνεχίζονται. Ένας προμηθευτής πύλης πληρωμής μπορεί να σας χρεώσει ανά συναλλαγή ή ως κατ ‘αποκοπή μηνιαία χρέωση. Θα σας κοστίσει χρήματα για να κερδίσετε χρήματα.

Συμβατότητα με τον τρόπο με τον οποίο οι πελάτες σας θέλουν να σας πληρώσουν. Δεν χρησιμοποιούν όλοι πιστωτικές κάρτες. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν χρεωστικές κάρτες ή ακόμη και PayPal. Αυτές οι συναλλαγές αντιμετωπίζονται με διαφορετικό τρόπο από τις πιστωτικές κάρτες. Βεβαιωθείτε ότι η πύλη πληρωμής σας λειτουργεί τόσο για τους πελάτες όσο και για εσάς.

Ασφάλεια. Η κλοπή πληροφοριών online πληρωμής αυξάνεται. Ασφάλεια μιας περιοχής όπου είναι αδύνατο να είστε πολύ προσεκτικοί. Ζητήστε από τους πωλητές να εξηγήσουν πώς η λύση πύλης πληρωμής πλησιάζει την ασφάλεια και την κρυπτογράφηση δεδομένων.

Υποστήριξη πελατών. Σε αυτήν την περίπτωση, είστε ο πελάτης. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την πύλη πληρωμής σας, δεν μπορείτε να πουλήσετε τίποτα. Μια αξίωση 24/7 υποστήριξης δεν σημαίνει ότι κάποιος θα απαντήσει στο τηλέφωνο αν καλέσετε. Μπορεί να σημαίνει τίποτα περισσότερο από μια απάντηση μέσω email. Αυτό πρέπει να το γνωρίζετε εκ των προτέρων.

12. Πώς μπορώ να επιλέξω ένα κερδοφόρο όνομα τομέα?

Σκεφτείτε τα πιο δημοφιλή εμπορικά σήματα στον κόσμο. Είναι σύντομα, σχετίζονται με αυτά που πουλάνε, εύκολο να θυμηθούν και εύκολο να το πούμε. Ακολουθήστε αυτήν την άσκηση επωνυμίας για το όνομα τομέα σας.

Δόση ονόματος τομέα

Χρησιμοποιήστε το όνομα της επιχείρησης ή του προϊόντος σας. Δεν είναι πάντα δυνατό. Ελέγξτε αν μπορείτε να καταχωρίσετε ένα όνομα τομέα που να ταιριάζει με το όνομα του διαδικτυακού σας καταστήματος. Κάνετε αυτό πριν πάρετε πολύ μακριά σε ασκήσεις μαρκαρίσματος.

Δημιουργήστε ένα όνομα τομέα από λέξεις-κλειδιά εάν η αναζήτηση είναι η προτεραιότητά σας. Το paintbrushes.com δεν είναι διαθέσιμο για το πινέλο σας. Τα περισσότερα γενικά ονόματα τομέα έχουν φύγει. Οι πελάτες χρησιμοποιούν σήμερα πιο συγκεκριμένους όρους σε μια αναζήτηση. Σκεφτείτε την εξειδικευμένη αγορά και το στόχο σας. Ίσως είναι πιο λογικό ο τομέας του διαδικτυακού σας καταστήματος να είναι lefthandedpaintbrushes.com. Επιλέξτε ένα όνομα τομέα που καθορίζει τι πουλάτε.

Μείνετε με έναν τομέα ανώτατου επιπέδου. Εάν μπορείτε να πάρετε το .com, κάντε το. Οι άνθρωποι θα το θυμούνται. Εάν γνωρίζουν το όνομα της επιχείρησής σας αλλά όχι τη διεύθυνση URL, το .com είναι αυτό που θα δοκιμάσουν πρώτα.

Το όνομα τομέα δεν πρέπει

Ασυνήθιστη ορθογραφία. Θέλετε ένα όνομα τομέα που είναι εύκολο να θυμάστε και να μεταβιβάσετε. Εάν είναι εύκολο να αναφερθεί ορθογραφικά λάθη, οι άνθρωποι θα το κάνουν λάθος. Θα χάσετε μια πώληση. Ή θα μπορούσαν να καταλήξουν στον ιστότοπο του ανταγωνιστή σας.

Μακρά ονόματα. Είναι δύσκολο να θυμάστε και να πληκτρολογήσετε λάθος; Μπορεί να είναι ένα διασκεδαστικό όνομα, αλλά δεν θα σας φέρει πελάτες. Το ανώτερο μήκος ενός τομέα είναι 63 χαρακτήρες. Προσπαθήστε να το κρατήσετε κάτω των 25 ετών.

Ενωτικά. Μπορείτε να λάβετε το όνομα τομέα που θέλετε, αρκεί να συμπεριλάβετε παύλα. Περάστε το. Κάνουν τις λέξεις-κλειδιά να ξεχωρίζουν, αλλά είναι εύκολο να ξεχαστούν. Θέλετε μια παύλα να βρίσκεται ανάμεσα σε εσάς και τους πελάτες σας?

Εκτελέστε τις επιλογές ονομάτων τομέα από άτομα που γνωρίζετε. Δείτε τι σκέφτονται. Πες τους τι είναι. Δείτε αν μπορούν να το γράψουν. Αυτό θα σας ενημερώσει εάν είστε στο σωστό δρόμο.

13. Πώς επιλέγω έναν πάροχο φιλοξενίας?

Ο λάθος πάροχος φιλοξενίας ηλεκτρονικού εμπορίου μπορεί να βυθίσει το κατάστημά σας. Ακολουθούν ορισμένες δυνατότητες που πρέπει να χρησιμοποιήσετε στη διαδικασία αξιολόγησης.

Μην σταματάτε στην υποδομή. Οι καλύτεροι πάροχοι φιλοξενίας ηλεκτρονικού εμπορίου προσφέρουν επίσης εργαλεία και προσαρμοσμένη υποστήριξη. Επικεντρώνονται στην ανάπτυξή τους ή στη δική σας; Αναζητήστε μια εταιρεία που είναι πρόθυμη να γίνει συνεργάτης, όχι μόνο ο πάροχός σας.

Διαχειριζόμενες υπηρεσίες. Το μάρκετινγκ και η ανάπτυξη προϊόντων αυξάνουν τις διαδικτυακές πωλήσεις. Μπορεί ο πάροχος φιλοξενίας ηλεκτρονικού εμπορίου να σας βοηθήσει σε αυτό?

Υποστήριξη. Το να παίζεις εδώ είναι επικίνδυνο. Επενδύστε στο να έχετε εγγυημένη βοήθεια μόλις προκύψει πρόβλημα.

14. Πώς διαχειρίζομαι τη συντήρηση και τις ενημερώσεις ιστότοπων?

Ο καλύτερος τρόπος για να τα διαχειριστείτε δεν είναι να το κάνετε μόνοι σας. Μια φιλοξενούμενη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου το φροντίζει για εσάς. Συντήρηση και ενημερώσεις πραγματοποιούνται στο παρασκήνιο. Είναι αόρατα για εσάς και τους πελάτες σας. Τίποτα δεν εμποδίζει την πώληση των προϊόντων και των υπηρεσιών σας. Οι φιλοξενούμενες πλατφόρμες προσφέρουν επίσης:

 • Αυτοματοποιημένα καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας του ιστότοπού σας
 • Ιστότοποι στάσης ή περιοχές ανάπτυξης για δοκιμές
 • Υποστήριξη
 • Πρόσβαση sFTP

Υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορεί να αποφασίσετε να κάνετε μόνοι σας. Εάν δεν μπορείτε να χάσετε τα δεδομένα σας, τότε δεν μπορείτε να βάλετε όλα τα αυγά σας σε ένα καλάθι. Εξετάστε ένα δευτερεύον αντίγραφο ασφαλείας. Τι πονάει; Είναι δική σας δουλειά.

15. Πώς μπορώ να δημιουργήσω το ηλεκτρονικό μου κατάστημα για να δέχομαι πληρωμές με πιστωτική κάρτα?

Το ηλεκτρονικό σας κατάστημα θα χρειαστεί έναν λογαριασμό εμπόρου ή έναν λογαριασμό πύλης πληρωμής. Ένας λογαριασμός εμπόρου Διαδικτύου σάς επιτρέπει να επεξεργάζεστε πιστωτικές κάρτες. Οι τράπεζες εκδίδουν αυτούς τους λογαριασμούς. Βλέπουν τον λογαριασμό εμπόρου σας ως πιστωτικό όριο που επεκτείνεται σε εσάς. Υποβάλετε αίτηση για ένα όπως κάνετε αίτηση για δάνειο.

Ξεκινήστε με την τράπεζά σας καθώς αναζητάτε έναν λογαριασμό εμπόρου. Είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα εάν έχετε μακροχρόνια σχέση με την τράπεζά σας. Εάν σας απορρίψουν, δοκιμάστε άλλες τοπικές τράπεζες. Προσφέρετε να μετακινήσετε όλους τους λογαριασμούς σας εκεί. Συχνά είναι η διαδρομή για να κολλήσετε έναν λογαριασμό εμπόρου.

Αυτό είναι το πρώτο βήμα. Θα χρειαστείτε επίσης έναν λογαριασμό πύλης πληρωμής. Η πύλη είναι ο διαχειριστής που συνδέει τις πιστωτικές κάρτες των αγοραστών με τον λογαριασμό εμπόρου σας. Φροντίζει για τα αιτήματα επαλήθευσης και μεταφοράς.

Ως μικρός έμπορος, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να συνδυάσετε αυτές τις δύο απαιτήσεις. Οι προμηθευτές μπορούν να δημιουργήσουν έναν λογαριασμό εμπόρου για εσάς και να παρέχουν μια πύλη πληρωμής ως πακέτο.

16. Πώς προστατεύω τις πληροφορίες των πελατών?

Ο καλύτερος τρόπος για να κρατήσετε τους χάκερ μακριά από τα δεδομένα των πελατών είναι να μην έχετε πρώτα δεδομένα για κλοπή. Επιτρέψτε σε τρίτους παρόχους να χειρίζονται τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας. Έχουν το μυαλό ασφάλειας και τεχνολογίας για να χειρίζονται τα δεδομένα των πελατών με ασφαλή τρόπο.

Χρησιμοποιήστε κρυπτογράφηση SSL σε σελίδες με πληροφορίες πελατών. Αυτό περιλαμβάνει σελίδες εγγραφής, σελίδες ολοκλήρωσης αγοράς και σελίδες σύνδεσης πελατών. Η κρυπτογράφηση SSL θα αποτρέψει τους εισβολείς από το να κλέψουν τα αποθηκευμένα δεδομένα του ιστότοπού σας. Το επιπλέον επίπεδο ασφάλειας αυξάνει την εμπιστοσύνη των αγοραστών σας. Έμαθαν να συσχετίζουν το “https” με υψηλή ασφάλεια.

Εξοπλίστε τον ιστότοπό σας με επιπλέον προστασία. Ένα τείχος προστασίας εφαρμογών ιστού και άλλες λύσεις ασφαλείας κατά παραγγελία παρέχουν εμπιστοσύνη. Ένα δίκτυο παράδοσης περιεχομένου βοηθά στον αποκλεισμό απειλών. Θα επιταχύνει τον χρόνο φόρτωσης του ιστότοπού σας για αγοραστές.

Κρυπτογράφηση. Πάντα κρυπτογράφηση κωδικών πρόσβασης πελατών και άλλων ευαίσθητων πληροφοριών. Θεωρήστε ευαίσθητες όλες τις πληροφορίες που μοιράζονται οι πελάτες σας μαζί σας.

Εκπαιδεύστε τους πελάτες σας. Βοηθήστε τους να αναλάβουν ενεργό ρόλο στην προστασία των προσωπικών πληροφοριών. Αφήστε τους να γνωρίζουν ποιες πληροφορίες συλλέγετε και πώς. Ζητήστε τους να αναφέρουν ύποπτη συμπεριφορά στον ιστότοπό σας.

17. Πώς συλλέγω φόρο επί των πωλήσεων?

Είναι πιο σημαντικό να προσδιορίσετε πότε και γιατί πρώτα. Το πώς το κάνετε είναι συχνά μια συνάρτηση της πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου που χρησιμοποιείτε.

Προσδιορίστε πού έχετε έναν σύνδεσμο. Σχεδόν όλες οι πολιτείες υποχρεώνουν τους διαδικτυακούς εμπόρους να εισπράττουν φόρο επί των πωλήσεων από αγοραστές. Πρέπει να εισπράξετε φόρο επί των πωλήσεων μόνο σε αυτές τις πολιτείες, εάν έχετε αυτό που ονομάζεται “φόρος πωλήσεων”. Πρέπει να έχετε σημαντική επιχειρηματική παρουσία σε αυτήν την κατάσταση. Περιλαμβάνει πράγματα όπως:

 • Έχοντας γραφείο
 • Έχοντας υπάλληλο
 • Έχοντας αποθήκη
 • Έχοντας συνεργάτη
 • Αποθήκευση αποθέματος
 • Dropshipping από τρίτο πάροχο

Χρησιμοποιήστε αυτόν τον διαδραστικό οδηγό για να προσδιορίσετε πού έχετε μια σχέση φόρου επί των πωλήσεων. Το ηλεκτρονικό σας κατάστημα θα εισπράξει φόρο επί των πωλήσεων βάσει αυτών των πληροφοριών. Πρέπει να εγγραφείτε στις πολιτείες για τις οποίες θα εισπράξετε τον φόρο.

Ο προμηθευτής της πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου είναι ο συνεργάτης σας σε αυτήν την υποχρέωση. Χρησιμοποιήστε τους πόρους τους για να ενημερωθείτε για τα βασικά στοιχεία του φόρου επί των πωλήσεων. Ζητήστε την υποστήριξή τους για να επιβεβαιώσετε ότι έχετε μια σωστή και συμμορφούμενη διαδικασία είσπραξης φόρων από την αρχή.

18. Πώς μπορώ να ρυθμίσω την εκτέλεση παραγγελιών ηλεκτρονικού εμπορίου?

Μόλις ένας πελάτης αγοράσει κάτι από το ηλεκτρονικό σας κατάστημα, θα πρέπει να το παραλάβετε. Μπορεί να μην χρειάζεστε αποθήκη για να αποθηκεύσετε τα προϊόντα σας, αλλά θα πρέπει να αντιμετωπίζετε την εκπλήρωση σαν να το χρειάζεστε. Σας προετοιμάζει για το χρόνο που μπορεί να το χρειαστείτε. Ή, για το πότε θα πρέπει να συνεργαστείτε με μια εταιρεία εκπλήρωσης.

Κάντε αυτά τα πράγματα τώρα, ώστε να μπορείτε να κλιμακώσετε αργότερα:

Οργανώστε προϊόντα. Επισημάνετε όλα τα προϊόντα σας με SKU, γραμμικό κώδικα ή UPC. Είναι ακόμη καλύτερο αν φτάσουν με αυτόν τον τρόπο από τον κατασκευαστή σας.

Διατηρήστε απλή την αναγνώριση προϊόντος. Κάντε τις πληροφορίες SKU σύντομες και μοναδικές. Μπορεί να έχει νόημα για εσάς σήμερα, αλλά τι γίνεται με μερικά χρόνια από τώρα; Τι γίνεται αν μεταφέρετε το απόθεμά σας σε μια τεράστια αποθήκη; Η τρέχουσα SKU σας θα έχει νόημα για τους μελλοντικούς υπαλλήλους ικανοποίησης?

Διαχείριση ποσότητας προϊόντος. Πόσο προϊόν πρέπει να φυλάσσεται σε απόθεμα; Εστιάστε σε αυτό που είναι γνωστό ως άπαχο απόθεμα. Αλλά προσέξτε να μην απογοητεύσετε πελάτες που δεν θέλουν να περιμένουν πολύ καιρό για τα προϊόντα σας. Είναι μια πράξη εξισορρόπησης.

Παρακολουθήστε την επιλογή προϊόντων. Αυτό μπορεί να μην είναι πρόβλημα για εσάς εάν ξεκινήσετε μικρά. Καθώς μεγαλώνετε, θα θέλετε να προσφέρετε περισσότερες επιλογές στους πελάτες. Μπορεί να έχετε περιορισμένο χώρο αποθήκευσης. Είναι λογικό να προσφέρουμε περισσότερες επιλογές μόνο για προϊόντα που πωλούν καλά.

Μειώστε το κόστος συσκευασίας. Η Apple μας έχει διδάξει ότι η συσκευασία είναι μέρος της μάρκας. Οι υψηλές τιμές των προϊόντων αυξάνουν την προσδοκία για ποιοτική παρουσίαση. Οι περισσότεροι άνθρωποι που αγοράζουν προϊόντα από το ηλεκτρονικό κατάστημα ενδιαφέρονται περισσότερο για τη λήψη της καλύτερης τιμής. Μπορείτε να συνεχίσετε τη συσκευασία ελαχιστοποιώντας την ποικιλία του κουτιού και του υλικού συσκευασίας. Εάν χρησιμοποιείτε κουτιά επώνυμων, κατανοήστε το κόστος που συνεπάγεται σε σχέση με την αξία που παρέχει.

19. Πώς μπορώ να προσδιορίσω τα έξοδα αποστολής?

Η στρατηγική αποστολής σας θα πρέπει να περικόψει τα περιθώριά σας όσο το δυνατόν λιγότερο. Πρέπει να παραμείνει ελκυστικό για τους πελάτες. Μελέτες δείχνουν ότι τα τέλη αποστολής και διακίνησης προκαλούν εγκατάλειψη του καλαθιού αγορών. Εξετάστε αυτές τις επιλογές:

Δωρεάν αποστολή. Παίρνει την προσοχή του πελάτη. Μπορεί όμως να μειώσει τα κέρδη σας. Η δωρεάν αποστολή είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών που δεν την προσφέρουν. Προσδιορίστε εάν ο αυξημένος όγκος πωλήσεων καλύπτει το κέρδος.

Προσφέρετε δωρεάν αποστολή με ελάχιστη παραγγελία. Αυξάνει τη μέση τιμή παραγγελίας σας. Μπορείτε να το εφαρμόσετε έναντι του κόστους αποστολής. Τα είδη υψηλού κόστους χρειάζονται επιπλέον χειρισμό. Οι πελάτες το περιμένουν αυτό. Τα ανταγωνιστικά εμπορεύματα σε χαμηλές τιμές είναι μια διαφορετική ιστορία.

Φορτίστε τι χρεώνεστε. Οι πελάτες σας πληρώνουν λίγο πολύ αυτό που θα πληρώνατε για την αποστολή των προϊόντων σας. Δεν έχει τον ίδιο αντίκτυπο με τη δωρεάν αποστολή. Σας εμποδίζει να τρώτε τα κέρδη σας. Οι έξυπνοι πελάτες κατανοούν ότι έχουν την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Κατ ‘αποκοπή τιμές. Αυτή η επιλογή απαιτεί προετοιμασία. Πρέπει να υπολογίσετε εκ των προτέρων το μέσο κόστος αποστολής ενός δέματος. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε, ώστε να μην υπερφορτώνετε ή να υπερφορτώνετε τους πελάτες σας. Οπλισμένοι με το εύρος κόστους, μπορείτε να ορίσετε κλιμακωτές, ελκυστικές επιλογές. Ο χρόνος παράδοσης υπαγορεύει την τιμή.

20. Πώς διαχειρίζομαι το απόθεμα?

Πόσο χρειάζεστε στο χέρι; Το απόθεμα είναι ένα περιουσιακό στοιχείο, αλλά δεσμεύει χρήματα μέχρι να πωληθεί. Το κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου σας πρέπει να βελτιστοποιήσει το απόθεμα διατηρώντας το άπαχο. Πρέπει να το κάνει αυτό χωρίς να διακινδυνεύσει την απογοήτευση των πελατών.

Εδώ είναι τρόποι για αυτήν την πράξη ζογκλέρ:

Μείνετε οργανωμένοι. Ε; Δεν είναι προφανές; Μπορεί να μην είναι. Βεβαιωθείτε ότι το απόθεμά σας είναι προφανές. Είναι οργανωμένο, οπότε είναι εύκολο να γνωρίζουμε τι βρίσκεται?

Επιλέξτε ένα προσαρμοσμένο σύστημα. Αναζητήστε μια λύση καλαθιού αγορών που ενσωματώνει τη διαχείριση αποθέματος με υπηρεσίες τήρησης βιβλίων. Μπορεί να αφαιρεί πωλημένα αντικείμενα κάθε φορά που υπάρχει πώληση; Μπορεί να στείλει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όταν το απόθεμα είναι χαμηλό?

Να είσαι προσεκτικός. Μπορεί να είστε μικρός τώρα, αλλά δεν είναι ο στόχος σας να κλιμακώσετε; Αντιμετωπίστε σήμερα σαν να είναι το μέλλον. Διατηρείτε ακριβή αρχεία και παρακολούθηση του αποθέματος ανά πάσα στιγμή. Επενδύστε σε λογισμικό διαχείρισης αποθέματος που μπορεί να σας βοηθήσει αυτήν τη στιγμή και όταν είστε τόσο μεγάλοι όσο το Amazon.

21. Πώς μπορώ να δημιουργήσω εμπιστοσύνη στο ηλεκτρονικό μου κατάστημα?

Οι απάτες ηλεκτρονικού ψαρέματος, το κακόβουλο λογισμικό και η κακή εξυπηρέτηση πελατών κάνουν τους αγοραστές στο διαδίκτυο να είναι προσεκτικοί. Οι δείκτες εμπιστοσύνης στον ιστότοπό σας είναι σημαντικοί. Εδώ είναι πέντε πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να δημιουργήσετε εμπιστοσύνη:

Κάντε το προσωπικό. Οι άνθρωποι δεν εμπιστεύονται σελίδες ή ιστότοπους. Εμπιστεύονται τους ανθρώπους. Ο ιστότοπός σας έχει τον ανθρώπινο παράγοντα; Θέλουν να δουν πρόσωπα και ονόματα. Χρησιμοποιήστε τη σελίδα Σχετικά με εμάς για να δείξετε στην ομάδα σας. Αναφέρετε ονόματα και δώστε στοιχεία επικοινωνίας.

Κοιτάξτε επαγγελματίας. Όλα είναι στην παρουσίασή σας. Δεν είστε εικονικοί. Είστε αληθινοί. Απόδειξε το. Κάντε την εξυπηρέτηση πελατών μια ισχυρή περιοχή του ιστότοπού σας. Εξηγήστε την πολιτική επιστροφών και άλλη υποστήριξη στα απλά αγγλικά.

Μοιραστείτε ότι οι άλλοι σας εμπιστεύονται. Εμφάνιση μαρτυριών πελατών Το κείμενο είναι εντάξει. Ένα βίντεο είναι ακόμα καλύτερο. Να καυχηθείτε για την κάλυψη του τύπου. Εμφανίστε τα λογότυπα της κάλυψης πολυμέσων που εσείς.

Αποδείξτε ότι ο ιστότοπός σας είναι ασφαλής. Αυτό το σύμβολο λουκέτου είναι πολύτιμο. Εμφανίζει η λύση ηλεκτρονικού εμπορίου μια ειδοποίηση ότι οι πελάτες χρησιμοποιούν έναν ασφαλή διακομιστή; Ακόμα κι αν το κάνει, πάρτε ένα βήμα παραπέρα και υπενθυμίστε τους.

Μετριασμός των κινδύνων. Τι διακυβεύεται για τους πελάτες σας; Ανησυχούν ότι θα κολλήσουν με το προϊόν σας εάν δεν τους αρέσει. Αυξήστε την αξιοπιστία σας. Αντιμετωπίστε την ανησυχία τους εκ των προτέρων. Περιγράψτε την πολιτική αποστολής και επιστροφών. Πρόκειται για τη διαχείριση των προσδοκιών.

Οι πελάτες σας θα σας κρίνουν μόλις προσγειωθούν στη σελίδα ευρετηρίου σας. Αποφασίζουν εάν θα σας εμπιστευτούν σε λίγα δευτερόλεπτα. Εναπόκειται σε εσάς να κερδίσετε την εμπιστοσύνη τους.

22. Πώς προσελκύω τους αγοραστές στο ηλεκτρονικό μου κατάστημα?

Δεν υπάρχει τέλος στις διαδικτυακές συμβουλές σχετικά με το SEO και να εμφανίζεται το ηλεκτρονικό σας κατάστημα στις αναζητήσεις. Ωστόσο, τα ρομπότ δεν κάνουν αγορές στον ιστότοπό σας. Οι άνθρωποι είναι.

Το μόνο που ξεχνάνε περισσότερο από τα διαδικτυακά καταστήματα είναι ότι όλοι θέλουμε μια ανθρώπινη σύνδεση. Μπορεί να ακούγεται σαν μάθημα γραμματικής, αλλά ξεκινά με τη σωστή χρήση των αντωνυμιών. Εστιάστε στον πελάτη. Αυτό σημαίνει τη χρήση της αντωνυμίας «εσείς». Αποφύγετε την εστίαση στον εαυτό σας. Χρησιμοποιήστε λίγο την αντωνυμία «εμείς».

Συμπεριλάβετε ένα ιστολόγιο στον ιστότοπό σας. Θυμηθείτε, πελάτες, έρχονται σε σας για μια λύση σε ένα πρόβλημα. Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που πουλάτε είναι αυτές οι λύσεις. Μιλήστε για αυτά τα πράγματα. Η τιμή και το προϊόν δεν είναι τα μόνα που πωλούν.

23. Πώς προσελκύω τους αγοραστές στο ηλεκτρονικό μου κατάστημα?

Ακολουθούν ορισμένα απογοητευτικά στατιστικά.

 • 78% των καταναλωτών ακυρώνουν μια συναλλαγή λόγω κακής εξυπηρέτησης πελατών.
 • Οι Αμερικανοί λένε κατά μέσο όρο εννέα άτομα για καλές εμπειρίες. Θα πουν σε 16 άτομα για τους φτωχούς.
 • Χρειάζονται 12 θετικές κριτικές για να αντισταθμιστεί μια ανεπίλυτη αρνητική κριτική.
 • Το 59% των αγοραστών στις Η.Π.Α. θα δοκιμάσουν μια νέα μάρκα για καλύτερη εμπειρία σέρβις.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το ενισχύουν. Είναι επίσης το καλύτερο εργαλείο σας. Κάνει την εξυπηρέτηση πελατών μια συνεργατική προσπάθεια. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσφέρουν διαδικτυακά εργαλεία κοινότητας που δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες να βρίσκουν απαντήσεις και να βοηθούν άλλους. Χρησιμοποιήστε φόρουμ αυτοβοήθειας και κοινότητας στον ιστότοπό σας. Μην παραβλέπετε τη δύναμη της άμεσης αφοσίωσης για τον χειρισμό ζητημάτων εξυπηρέτησης πελατών.

Ακολουθούν τρόποι με τους οποίους το ηλεκτρονικό σας κατάστημα μπορεί να χρησιμοποιήσει την υποστήριξη πελατών για να αυξήσει τα επίπεδα ικανοποίησης:

Να είστε χρήσιμοι. Δεν ακούγεται τόσο προφανές. Το να είναι διαθέσιμο δεν είναι το ίδιο με το να είναι χρήσιμο. Είναι πέρα ​​από το να έχει κάποιον που θα κάνει ζωντανή συνομιλία ή τηλεφωνική κλήση. Η ποιότητα της βοήθειας είναι ο στόχος σας. Παρέχετε στους εκπροσώπους υποστήριξης πελατών σας την εξουσία να επιλύουν προβλήματα?

Να είσαι ειλικρινής. Οι πελάτες δεν περιμένουν από εσάς να είστε τέλειοι, αλλά περιμένουν από εσάς να έχετε ένα λάθος. Η υποστήριξη πελατών σας θα πρέπει να αισθάνεται άνετα να το κάνει αυτό. Κανείς δεν περιμένει να γνωρίζετε όλες τις απαντήσεις. Οι αγοραστές στο διαδίκτυο που χρειάζονται εξυπηρέτηση πελατών θα περιμένουν να ακούσουν ότι θα βρείτε μια απάντηση για αυτούς. Και, το “όχι” είναι η κατάλληλη απάντηση, αν αυτό σημαίνει ότι σας υποσχέσετε υπερβολικά και τους απογοητεύετε.

Κρατήστε το απλό και εύκολο. Η υποστήριξη πελατών δεν είναι κόστος επιχειρηματικής δραστηριότητας. Είναι μια επένδυση. Ενισχύει τη σχέση σας με τους αγοραστές σας και ενθαρρύνει τις επαναλαμβανόμενες πωλήσεις. Οι ικανοποιημένοι πελάτες μοιράζονται τις ανακαλύψεις τους. Αυτός είναι ο στόχος σας με την εξυπηρέτηση πελατών. Διευκολύνετε την εύρεση κρίσιμων πληροφοριών. Βάλτε πολιτικές τιμολόγησης, αποστολής και επιστροφής όπου μπορούν να το βρουν.

24. Πώς μπορώ να δημιουργήσω εικόνες και περιγραφές προϊόντων?

Το ηλεκτρονικό σας κατάστημα είναι ένα οπτικό μέσο που συμπληρώνεται από λέξεις. Χρησιμοποιήστε και τα δύο προς όφελός σας.

Οι μεγαλύτερες εικόνες αυξάνουν τις πωλήσεις. Κάντε τους υψηλή ανάλυση και συμπεριλάβετε μια ποικιλία γωνιών. Αφήστε τους πελάτες να μεγεθύνουν τις λεπτομέρειες.

Μην περιορίζετε τις περιγραφές προϊόντων. Περιγράψτε το πλεονέκτημα του προϊόντος χρησιμοποιώντας τις δυνατότητές του. Βρείτε το “γιατί”.

Να είστε γενναιόδωροι με λεπτομέρειες. Κάντε τα διαθέσιμα. Εάν το προϊόν σας περιέχει 37 φυσικά συστατικά, δώστε έναν σύνδεσμο για τις εικόνες τους. Οι πελάτες το εκτιμούν αυτό. Γίνονται άνετοι με τις αποφάσεις αγοράς τους.

25. Πώς χειρίζομαι τις ανταλλαγές και τις επιστροφές?

Πρώτα απ ‘όλα, ενθαρρύνετέ τα. Δείχνει στους αγοραστές ότι είστε αφοσιωμένοι στην εξυπηρέτηση πελατών. Εάν δεν είναι ικανοποιημένοι, πάρτε το ξανά. Τέλος συζήτησης. Ωστόσο, μπορείτε να μειώσετε τις αποδόσεις με μια ολοκληρωμένη πολιτική που μοιράζεστε με τους πελάτες. Διαχειριστείτε τις προσδοκίες τους.

Καμία πώληση δεν είναι τελική. Σταθείτε πίσω από το προϊόν σας. Μην δυσκολεύεστε να επιστρέψουν πράγματα. Εάν το κάνετε, δεν θα τα δείτε ξανά.

Μειώστε την απογοήτευση.Οι ακριβείς περιγραφές προϊόντων και οι καλές φωτογραφίες προϊόντων μειώνουν τις αποδόσεις.

Χρησιμοποιήστε απλά αγγλικά ακρωνύμια και η ορολογία κυβερνά τον κόσμο μας. Κρατήστε τα εκτός διαλόγου. Διευκολύνετε την εύρεση των πληροφοριών σας σχετικά με ανταλλαγές και επιστροφές. Εάν δεν είναι εύκολο να το βρείτε, οι πελάτες σας πιστεύουν ότι έχετε κάτι να κρύψετε.

Μην προσθέτετε κρυμμένα κόστη και μην κρύβετε χρονικούς περιορισμούς. Ενημερώστε τους πελάτες εάν πρέπει να πληρώσουν για αποστολή επιστροφής. Καταστήστε σαφές εάν οι αγοραστές έχουν κάποιο χρονικό διάστημα για να επιστρέψουν ή να ανταλλάξουν κάτι που αγοράζουν. Τίποτα δεν είναι χειρότερο από το να χτυπηθείς από κρυφό κόστος. Μην κρύβετε τίποτα. Θα πρέπει να βρείτε νέους πελάτες.

26. Πώς παρακολουθώ την απόδοση του καταστήματός μου?

Οι βασικοί δείκτες απόδοσης (KPI) μετρούν την απόδοσή σας. Παρακολουθήστε αυτά τα σημεία δεδομένων και θα γνωρίζετε:

Επισκεψιμότητα ιστότοπου – Σας λέει πόσα άτομα επισκέπτονται. Είναι μερικές μέρες πιο δημοφιλείς από άλλες; Ίσως αυτές οι μέρες είναι όταν έχετε ειδικά κίνητρα αγοράς.

Μέσος χρόνος στον ιστότοπο – Μετρά την εμπλοκή. Οι χαμηλοί χρόνοι σημαίνουν ότι οι πελάτες δεν μπορούν να βρουν αυτό που θέλουν. Ή, δεν έχετε αυτό που θέλουν. Και τα δύο είναι κακά νέα για εσάς.

Έξοδος σελίδων –Σας δείχνει πού έχετε χάσει το ενδιαφέρον. Χρησιμοποιήστε αυτά τα δεδομένα για να βελτιώσετε τον ιστότοπό σας και να διατηρήσετε την προσοχή των πελατών.

Παραπομπές –Πώς βρήκαν νέοι πελάτες το ηλεκτρονικό σας κατάστημα; Αυτό σας βοηθά να επιβεβαιώσετε τις στρατηγικές μάρκετινγκ.

Μετατροπές – Η επίσκεψη στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα είναι ωραία. Η αγορά κάτι είναι καλύτερη. Αυτό το ποσοστό μετατροπής σάς βοηθά να αποφασίσετε εάν πρέπει να ασκήσετε μεγαλύτερη πίεση στις πωλήσεις.

Ποσοστό απόδοσης – Οι επισκέπτες που επιστρέφουν είναι υπέροχοι. Οι αγοραστές επιστροφής είναι καταπληκτικοί. Εξετάστε το ποσοστό επιστροφής για να δείτε την απόδοσή σας για επαναλαμβανόμενη επιχείρηση.

Μέση τιμή παραγγελίας – Αυτό σας βοηθά να κατανοήσετε τις συνήθειες δαπανών. Οι μεγάλοι επενδυτές στον ιστότοπό σας αξίζουν επιπλέον προσοχή.

27. Πώς μπορώ να δημιουργήσω ένα εμπορικό σήμα για το ηλεκτρονικό μου κατάστημα?

Κάθε μάρκα έχει βασικά στοιχεία. Το ηλεκτρονικό σας κατάστημα κάνει επίσης.

 • Λογότυπο
 • Χρωματιστά
 • Τυπογραφία
 • Εικονίδια

Κάντε όλα αυτά τα στοιχεία να λειτουργούν μαζί. Γνωρίστε τα όλα πριν ξεκινήσετε. Είναι αλληλεξαρτώμενα. Να τι πρέπει να κάνετε για να δημιουργήσετε τα στοιχεία.

Αποφασίστε τι είστε. Μια στρατηγική επωνυμίας περιλαμβάνει τις αξίες σας, τη δήλωση οράματός σας. Εκφράζει ό, τι θέλετε για τους πελάτες σας και τι θέλετε οι άνθρωποι να σας σκεφτούν. Μετατρέψτε το σε λέξεις-κλειδιά.

Σχεδιασμός προς έναν σκοπό. Περιορίστε την παλέτα χρωμάτων και τις γραμματοσειρές σας. Διαλέξτε μια γραμματοσειρά για τίτλους και μία για αντίγραφο σώματος. Μην ξεχνάτε τους αγοραστές σας για κινητά. Οι γραμματοσειρές είναι ευανάγνωστες σε μικρά μεγέθη?

Κατανοήστε τι επικοινωνεί η επωνυμία σας. Όλα τα μέρη του καταστήματός σας αντικατοπτρίζουν το ίδιο θέμα; Η επωνυμία σας αφορά την ηρεμία. Οι επιχειρηματικές σας πρακτικές μοιάζουν περισσότερο με έναν αγώνα πάλης. Αυτό στέλνει μικτά μηνύματα στους πελάτες. Όλα πρέπει να ενισχύσουν αυτό που αποφασίζετε ότι είστε.

28. Πώς δημιουργώ ένα πρόγραμμα αφοσίωσης πελατών?

Τι ανταμείβει για τις επιπλοκές; Νικά τον σκοπό. Αφαιρέστε την πολυπλοκότητα. Μειώστε το και μετατρέψτε το σε μια ευχάριστη εμπειρία που πρέπει να είναι για έναν αγοραστή. Σε τελική ανάλυση, είναι μια ανταμοιβή. Δεν θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να το καταλάβω. Θα χρειαστεί λιγότερος χρόνος για να εγγραφείτε.

Δεν είναι πρόγραμμα αφοσίωσης πελατών εάν υπάρχουν εμπόδια στη συμμετοχή. Μπορείτε να το κάνετε τόσο εύκολο όσο μια καταχώρηση μέσω email; Μπορούν να εγγραφούν ή να συνδεθούν στον ιστότοπό σας με τα διαπιστευτήρια κοινωνικών μέσων?

Τα επιτυχημένα προγράμματα αφοσίωσης επιτρέπουν στους πελάτες να κερδίζουν ανταμοιβές χωρίς προσπάθεια. Δεν πρέπει να αγοράσετε κάτι από εσάς; Εάν το πρόγραμμα αφοσίωσης σας απαιτεί πολύ περισσότερα από μια σύνδεση, είναι πολύ περίπλοκο. Οι ανταμοιβές σας είναι τόσο γενναιόδωρες που ελπίζετε ότι οι πελάτες δεν θα λάβουν μέρος; Σταματήστε να είστε τόσο γενναιόδωροι.

Από την άλλη πλευρά, οι ανταμοιβές για το πρόγραμμα επιβράβευσης είναι επιφανειακές; Εάν οι πελάτες δεν βλέπουν την αξία, το πρόγραμμα θα αποτύχει.

Τα πιο επιτυχημένα προγράμματα αφοσίωσης αυξάνουν τα μερίδια ανταμοιβής για τη συνεχή δραστηριότητα. Παρακινεί και δημιουργεί επαναλαμβανόμενες αγορές. Οι πιο πιστοί πελάτες σας είναι ισχυροί πράκτορες μάρκετινγκ για εσάς. Δώστε τους τρόπους να μοιραστούν την εμπειρία τους και ενθαρρύνετε και άλλους να συμμετάσχουν. Τα κοινωνικά εικονίδια πρέπει να βρίσκονται παντού στις σελίδες του προγράμματος αφοσίωσης.

29. Πώς μπορώ να κάνω τους πελάτες να γράφουν κριτικές?

Ρώτα τους. Όλοι καταλαβαίνουν τη σημασία των καλών κριτικών. Αυτές οι θετικές λέξεις ζητούνται αμέσως.

Διευκολύνετε τους πελάτες σας να αφήνουν κριτικές για εσάς στον ιστότοπό σας. Εάν δεν είναι προφανές, δεν θα το ψάξουν. Τοποθετήστε συνδέσμους για να ελέγξετε προφίλ σε περισσότερα από ένα μέρη. Συμπεριλάβετε τα στα ενημερωτικά δελτία και τα email σας.

Δώστε στους πελάτες έναν λόγο για έλεγχο. Δείξτε τους την εκτίμησή σας με ένα κίνητρο. Να είστε ξεκάθαροι, ωστόσο, ότι πρόκειται για μια ειλικρινή κριτική.

30. Πώς μπορώ να προωθήσω το ηλεκτρονικό μου κατάστημα?

Το καλύτερο διαφημιστικό σας εργαλείο είναι το email. Στείλτε ένα μήνυμα στη βάση δεδομένων σας. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει μια παρότρυνση για δράση για κοινή χρήση του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η βάση δεδομένων email σας θα αναπτυχθεί μετά την εκκίνηση. Χρησιμοποιήστε το για να στείλετε εβδομαδιαία μηνύματα που επισημαίνουν τα προϊόντα σας. Συμπεριλάβετε εικόνες και απευθείας συνδέσμους για αγορά. Αφιερώστε τον επιπλέον χρόνο για τη μορφοποίηση του μηνύματος, ώστε να φαίνεται καλό σε κινητές συσκευές. Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο δημιουργεί μια κανονική παλίρροια κίνησης.

Δημιουργήστε έναν ηγέτη στον κλάδο σας με ένα blog. Είναι ένας ισχυρός αλλά έμμεσος τρόπος προώθησης του διαδικτυακού σας καταστήματος. Οι αναρτήσεις ιστολογίου σας πρέπει να είναι χρήσιμες και ενημερωτικές. Γράψτε από ουδέτερη άποψη. Αναφορά τόσο συναδέλφων όσο και ανταγωνιστών. Κρατήστε τους συνδέσμους ιστολογίου πίσω στο κατάστημά σας ελάχιστες και σχετικές.

Επικοινωνήστε με άλλους bloggers για το ηλεκτρονικό κατάστημα και τα προϊόντα σας. Απαιτεί λίγη έρευνα. Θα πρέπει να διαβάσετε τις αναρτήσεις τους για να προσδιορίσετε μια σύνδεση. Στη συνέχεια επικοινωνήστε μαζί τους. Εξηγήστε γιατί το προϊόν σας είναι κατάλληλο για μια κριτική στο ιστολόγιό του. Να είστε προσεκτικοί και να προσφέρετε ένα δείγμα για ένα δώρο.

Χρησιμοποιήστε αυτήν την έρευνα σε ιστολόγια για να δημιουργήσετε μια δεύτερη λίστα. Επικοινωνήστε μαζί τους και προσφέρετε στο blog επισκεπτών. Δεν πρόκειται να προωθηθεί. Αυτοί οι bloggers θα περιμένουν προσεκτικά σχόλια που παρέχουν λύσεις που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι αναγνώστες τους. Η ανταμοιβή σας είναι ένας σύνδεσμος προς το κατάστημά σας στο βιογραφικό.

Το βίντεο προσελκύει τους θεατές. Είναι κοινόχρηστα και προσθέτουν βάθος στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Δείξτε τα προϊόντα σας σε δράση. Οι άνθρωποι λατρεύουν επίσης το παρασκήνιο περιεχόμενο. Διασκεδάστε και μοιραστείτε μερικά bloopers! Δημιουργήστε έναν λογαριασμό YouTube για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα και δημοσιεύστε τα βίντεό σας εκεί. Διασταυρώστε αυτές τις δύο τοποθεσίες.

Τα κοινωνικά μέσα είναι απαραίτητα. Η αποτελεσματική χρήση των κοινωνικών μέσων για την προώθηση του διαδικτυακού σας καταστήματος θα απαιτήσει χρόνο και προσπάθεια. Χρειάζεστε ένα πρόγραμμα τακτικών δημοσιεύσεων. Αυτό σημαίνει καθημερινά ή ακόμα περισσότερα, ανάλογα με τον αριθμό των οπαδών σας. Οι εικόνες τραβούν την προσοχή και μοιράζονται. Συμπεριλάβετε έναν άμεσο σύνδεσμο για να τον αγοράσετε στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα.

Πολλοί ιστότοποι κοινωνικών μέσων προσφέρουν στοχοθετημένη διαφήμιση επί πληρωμή στο κοινό τους. Το Facebook και το Twitter έχουν ισχυρές διεπαφές που σας επιτρέπουν να είστε συγκεκριμένοι. Βεβαιωθείτε ότι ο προορισμός είναι το ηλεκτρονικό σας κατάστημα και όχι η σελίδα της εταιρείας σας στους ιστότοπούς τους.

Βελτιστοποιήστε τα ονόματα και τις περιγραφές των προϊόντων στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Οι περιεκτικές περιγραφές αποφέρουν περισσότερες ευκαιρίες για SEO. Κάντε το ίδιο με τις φωτογραφίες σας. Δώστε τους περιγραφικά ονόματα. Προσθέστε τη ροή προϊόντων σας στις Αγορές Google. Αυτές οι τρεις προσπάθειες SEO θα βοηθήσουν τους νέους πελάτες να σας βρουν.

31. Πώς δημιουργώ ένα αποτελεσματικό σχέδιο μάρκετινγκ?

Το σχέδιό σας ξεκινά με το να γνωρίζετε σε ποιον θέλετε να πουλήσετε και πώς θέλετε να αγοράσετε. Προσδιορίστε ποιοι είναι οι πελάτες σας και ποια είναι η αγοραστική τους συμπεριφορά. Αυτές οι πληροφορίες σας προετοιμάζουν για το επόμενο βήμα.

Κάντε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα ορατό όπου αναζητούν αυτοί οι πελάτες. Οι μηχανές αναζήτησης, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα ιστολόγια μπορούν να τα στείλουν σε εσάς με έναν άμεσο σύνδεσμο. Βεβαιωθείτε ότι είστε έτοιμοι για αυτούς πριν φτάσουν. Χρησιμοποιήστε μηχανές αναζήτησης για να βρείτε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Αυτοί οι σύνδεσμοι μηχανών αναζήτησης θα κάνουν την πρώτη εντύπωση για τους πελάτες σας. Είναι αυτό που θέλετε?

Το επιτυχημένο μάρκετινγκ είναι αποτελεσματική επικοινωνία. Ελέγξτε τον ιστότοπό σας. Μήπως κάθε σελίδα κοινοποιεί τον σαφή σκοπό της; Βρείτε τουλάχιστον 10 άτομα που ταιριάζουν με το δημογραφικό στόχο σας. Ζητήστε τους να κάνουν αγορές στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Παρακολουθήστε καθώς περνούν τη διαδικασία. Ζητήστε τα σχόλιά τους και λάβετε μέτρα για να βελτιώσετε την εμπειρία αγορών στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα.

Η αξία είναι αυτό που πρέπει να παρέχει η επικοινωνία μάρκετινγκ. Για αγοραστές στο διαδίκτυο, αυτό σημαίνει ότι τους δείχνουν ότι θα βρουν αυτό που θέλουν να αγοράσουν. Αυξήστε τις πωλήσεις του προϊόντος σας με πληροφορίες που είναι εύχρηστες.

Η αποτελεσματική επικοινωνία είναι διαδραστική. Εστιάστε στην ικανότητά σας να κάνετε αμφίδρομη συνομιλία με τους πελάτες στο διαδίκτυο. Το μάρκετινγκ αφορά επίσης τη διαχείριση των προσδοκιών. Μην υποθέσετε ότι οι πελάτες ξέρουν τι να κάνουν ή τι να περιμένουν καθώς ψωνίζουν μαζί σας. Βοηθήστε τους με οδηγίες. Αυτά μπορεί να είναι παρότρυνση για δράση που οδηγούν σε πωλήσεις.

32. Πώς μπορώ να διαθέσω έναν προϋπολογισμό μάρκετινγκ ηλεκτρονικού εμπορίου?

Χρησιμοποιήστε την κατανομή σας για την απόκτηση πελατών. Ενώ διαθέτετε μια επωνυμία, τα μεμονωμένα προϊόντα ή οι υπηρεσίες σας αυξάνουν τα έσοδα. Αυτό θέλεις να κάνεις μπροστά στους ανθρώπους.

Φαίνεται λογικό να επενδύσετε όλο τον προϋπολογισμό σας στο λιγότερο ακριβό κανάλι. Μπορεί να δείτε μια αρχική απάντηση, αλλά δεν μπορεί να τη διατηρήσει. Η διαδικτυακή συμπεριφορά και οι προτιμήσεις είναι άστατες. Όπου οι άνθρωποι είναι σήμερα δεν είναι εκεί που θα είναι αύριο. Οι χρεώσεις ενός καναλιού ενδέχεται να αυξηθούν και να μην είναι προσιτές για εσάς. Η καλύτερη στρατηγική είναι να κατανείμετε τον προϋπολογισμό σας σε πολλά κανάλια. Ακολουθεί μια γενική ανάλυση του τρόπου με τον οποίο άλλοι ιστότοποι ηλεκτρονικού εμπορίου προσεγγίζουν την κατανομή:

Επενδύστε 10% έως 30% σε κανάλια SEO. Προγραμματίστε συνεχή εφαρμογή για βέλτιστα αποτελέσματα. Το SEO θα δημιουργήσει σταθερή κίνηση. Το μειονέκτημα είναι ότι δεν θα οδηγήσει σε γρήγορη απόδοση επένδυσης (ROI) με τον τρόπο που άλλα κανάλια. Είναι ένας μεγαλύτερος κύκλος.

Επενδύστε 10% έως 20% στα κανάλια κοινωνικών μέσων. Οι τρεις γίγαντες κοινωνικών δικτύων (Facebook, Twitter και LinkedIn) είναι προφανείς επιλογές. Έχουν τεράστιο κοινό. Η στόχευση είναι εύκολη. Μην αποκλείσετε άλλα κοινωνικά δίκτυα. Τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες σας μπορεί να ταιριάζουν καλύτερα σε μικρότερα και πιο εξειδικευμένα κοινωνικά δίκτυα. Οι διαδικτυακές αγορές είναι μια οπτική εμπειρία. Το Pinterest και το Instagram είναι οπτικά κοινωνικά δίκτυα.

Επενδύστε 20% έως 40% στο SEM. Εάν το ηλεκτρονικό σας κατάστημα είναι καινούργιο, αυτός μπορεί να είναι ο μόνος τρόπος για να έχετε ορατότητα στις αναζητήσεις. Οι περισσότερες δαπάνες δεν είναι πάντα καλύτερες. Τα αποτελέσματα προέρχονται από το να βεβαιωθείτε ότι η διαφήμισή σας είναι συναφής με το κοινό που έχετε ζητήσει να στοχεύσει η Google. Εάν δεν βλέπετε αποτελέσματα, περισσότερα χρήματα δεν θα βοηθήσουν. Αλλάζετε συχνά το αντίγραφο της διαφήμισής σας για να προσδιορίσετε τι συμβαίνει με τις αναζητήσεις. Οι λέξεις-κλειδιά σας μπορεί να είναι σωστές, αλλά το αντίγραφο δεν μετατρέπεται σε κλικ.

Επενδύστε 10% έως 20% στον επαναπροσδιορισμό.Εάν ξεκινάτε απλώς έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου. μπορεί να έχετε μια μικρή βάση πελατών. Ο επαναπροσδιορισμός τους είναι μια περιορισμένη ευκαιρία. Αυτοί οι πελάτες έχουν επισκεφτεί το ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Το να αγγίξετε ξανά με το μάρκετινγκ είναι ένας τρόπος να τους καλέσετε να επιστρέψουν και να αγοράσουν. Περιμένετε να επαναπροσδιορίσετε έως ότου ο μηνιαίος αριθμός επισκεπτών σας δικαιολογήσει την επένδυση.

Επενδύστε 5% έως 25% στην αναζήτηση μέσω διαφημίσεων προβολής. Αυξάνουν την αναγνωρισιμότητα της μάρκας σε στοχευμένους ιστότοπους.

Επενδύστε 5% έως 10% στο μάρκετινγκ email. Είναι εδώ και πολύ καιρό επειδή λειτουργεί. Οι καμπάνιες ενημερωτικών δελτίων είναι αποτελεσματικοί οδηγοί της επισκεψιμότητας και των μετατροπών ιστότοπου. Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εγκατάλειψης καλαθιού μπορούν να αναβιώσουν μια χαμένη πώληση. Τα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία πολλαπλών πωλήσεων μπορούν να αυξήσουν τις δαπάνες από υπάρχοντες πελάτες.

Διατηρήστε ρευστό τις χορηγήσεις σας. Καθώς το ηλεκτρονικό σας κατάστημα ωριμάζει και το κοινό μεγαλώνει, οι στόχοι σας θα αλλάξουν. Τα κανάλια δημιουργίας επωνυμίας γίνονται πιο σημαντικά. Εάν ένα κανάλι δεν παράγει αποτελέσματα, μην το εγκαταλείψετε. Πρώτα, δοκιμάστε διαφορετικά δημιουργικά για αυτό.

33. Πώς μπορώ να αναπτύξω μια στρατηγική SEO για το ηλεκτρονικό μου κατάστημα?

Οι επιτυχημένες στρατηγικές SEO περιστρέφονται γύρω από έξι στοιχεία.

Λέξεις κλειδιά – Κάντε την έρευνα. Κατανοήστε τι αναζητούν οι χρήστες. Η συσχέτιση με αυτές τις λέξεις-κλειδιά είναι το θέμα του SEO. Δείτε πώς φαίνεται ο ανταγωνισμός χρησιμοποιώντας το Εργαλείο λέξεων-κλειδιών του Google AdWords. Ορισμένες λέξεις-κλειδιά θα είναι πολύ ανταγωνιστικές στη θέση σας. Επιλέξτε λέξεις-κλειδιά με μεγάλη ουρά (μεταξύ δύο και πέντε λέξεων). Λιγότερες επιχειρήσεις θα ανταγωνίζονται για αυτές τις μεγαλύτερες λέξεις-κλειδιά. Θα σας δώσουν υψηλότερη βαθμολογία τοποθέτησης.

Μετα-ετικέτες –Είναι ζωτικής σημασίας. Οι πιο σημαντικές λέξεις-κλειδιά σας ανήκουν στους τίτλους της σελίδας σας. Οι μετα-ετικέτες είναι αυτό που αναζητά και κατατάσσεται η Google. Το ίδιο ισχύει και για τους τίτλους περιγραφής σελίδας.

Περιεχόμενο – Το ποιοτικό περιεχόμενο δημιουργεί μια θετική εμπειρία χρήστη. Το περιεχόμενο είναι το καλύτερο μέρος για να ζουν οι λέξεις-κλειδιά σας. Κάντε το περιεχόμενό σας να λάμψει και χρησιμοποιήστε το για να εκπαιδεύσετε τους αγοραστές σας.

Επιστροφή –Αυτά είναι σχεδόν εξίσου σημαντικά με το περιεχόμενο. Ποιότητα, όμως, αναιρεί την ποσότητα. Σκεφτείτε τη στρατηγική περιεχομένου σας. Δομή του για σχετικούς συνδέσμους πίσω στον ιστότοπό σας. Καλλιεργήστε ιστολόγια από ομοτίμους για τον ίδιο λόγο. Πουλήστε πράγματα που αγαπούν οι άνθρωποι. Θα σας βοηθήσουν και σε αυτό.

Μεσα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ –Δεν υπάρχει πρόβλημα. Πρέπει να δημιουργήσετε μια ισχυρή παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διαφορετικά δεν θα πετύχετε. Ιστότοποι όπως το Facebook έχουν τόσο μεγάλο κοινό που τα μέλη το χρησιμοποιούν σαν μηχανή αναζήτησης.

Εικόνες προϊόντος –Οι εικόνες παίζουν καθοριστικό ρόλο στο SEO. Τα αποτελέσματα αναζήτησης επιστρέφουν εικόνες, καθώς και ιστότοπους. Πουλάτε προϊόντα στον ιστότοπό σας. Οι εικόνες αυτών των προϊόντων πρέπει να είναι τόσο καλές όσο μπορείτε να τα φτιάξετε. Υπάρχει κάτι εξίσου σημαντικό, ωστόσο. Τα ονόματα αρχείων εικόνων πρέπει να περιέχουν σχετικές λέξεις-κλειδιά. Θα δείτε υψηλότερη κατάταξη για αυτές στις μηχανές αναζήτησης.

Καμία στρατηγική SEO δεν θα ήταν πλήρης χωρίς ανταγωνιστική ανάλυση. Τι κάνουν άλλοι ιστότοποι ηλεκτρονικού εμπορίου όπως ο δικός σας?

34. Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την εμπορία του διαδικτυακού μου καταστήματος?

Το μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων θα φέρει τους αγοραστές στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Χρειάζεστε αριθμούς για να το αποδείξετε; Το eCommerce Shopify αξιολόγησε δεδομένα από περισσότερες από 37 εκατομμύρια επισκέψεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι επισκέψεις οδήγησαν σε 529.000 παραγγελίες. Να τι πρέπει να κάνετε για να ξεκινήσετε.

Δημιουργήστε μια σελίδα Facebook για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Μην χρησιμοποιείτε την προσωπική σας σελίδα Facebook για αυτόν τον σκοπό. Προσκαλέστε τους φίλους σας στο Facebook να μοιραστούν και να αρέσουν στη σελίδα σας. Περιμένετε κάτι περισσότερο από την ολοκαίνουργια εταιρική σας σελίδα στο Facebook όταν φτάνουν. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει περιεχόμενο για κατανάλωση και κοινή χρήση. Διατηρήστε συνεχώς ένα νέο περιεχόμενο. Θα πρέπει να είναι αρκετά σχετικό και ενδιαφέρον για κοινή χρήση. Η παρότρυνση για δράση είναι μια επίσκεψη στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα.

Tweet για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Ελάτε με αποκλειστικές εκπτώσεις για τους οπαδούς σας. Δώστε τους κίνητρα για να επικοινωνήσετε με τους οπαδούς τους. Μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε αυτήν την προσφορά στο δίκτυό σας στο Facebook. Ακολουθήστε τους πελάτες σας. Ακολουθήστε τους προμηθευτές σας. Χρησιμοποιήστε το Twitter για να επικοινωνήσετε με σημαντικούς bloggers, δημοσιογράφους, αναλυτές της βιομηχανίας. Έχουν μεγάλη παρακολούθηση. Θέλεις αυτή την προσοχή. Προσελκύστε τα με εικόνες και βίντεο.

Ρυθμίστε μια επιχειρηματική σελίδα Google+. Τα προϊόντα Google συνεργάζονται καλά. Το προφίλ της επιχείρησής σας στο Google+ το βοηθά να αποδίδει καλύτερα στις αναζητήσεις Google. Εδώ μπορείτε να έχετε κάποια ενδιαφέρουσα αλληλεπίδραση. Δημιουργήστε ένα Google+ Hangout και συνδεθείτε με τους πελάτες και τις προοπτικές σας σε πραγματικό χρόνο. Βρείτε τις σχετικές Κοινότητες Google+ και αρχίστε να συνεισφέρετε.

Δημιουργήστε ένα κανάλι YouTube. Αυτό είναι όπου οι περισσότερες επιχειρήσεις διασκεδάζουν. Είναι επιλογή σου. Ίσως θέλετε να προβάλλετε μόνο βίντεο σχετικά με τον τρόπο χρήσης των προϊόντων ή των υπηρεσιών σας. Ή, ανακατέψτε το με κάποια καθαρή διασκέδαση. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να διατηρείτε το περιεχόμενο βίντεο.

Δημιουργήστε ένα προφίλ LinkedIn. Το LinkedIn είναι το σημείο όπου θα αναπτυχθείτε και θα διατηρήσετε την επαγγελματική δικτύωση. Προσθέστε συνδέσμους στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία ενημέρωσης, ενημερώστε τους ανθρώπους για επιχειρηματικές πτυχές του καταστήματος ηλεκτρονικού εμπορίου σας. Βρείτε και ακολουθήστε τους προμηθευτές σας. Γίνετε μέλος των ομάδων τους και λάβετε μέρος στις συζητήσεις. Ζητήστε από το δίκτυό σας να προσθέσει προτάσεις στο προφίλ σας.

Δημιουργήστε ένα προφίλ Pinterest. Το Pinterest έχει να κάνει με εικόνες, γι ‘αυτό εκμεταλλευτείτε τη φωτογραφία προϊόντων σας εδώ. Δημιουργήστε θεματικές πλακέτες για να παρουσιάσετε τα αγαθά και / ή τις υπηρεσίες σας. Το ηλεκτρονικό σας κατάστημα θα πρέπει να έχει το κουμπί Pinterest Pin It δίπλα σε κάθε προϊόν, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να το μοιραστούν. Αυτά τα βίντεο που έχετε δημιουργήσει για το YouTube μπορούν επίσης να κάνουν διπλή χρήση εδώ.

35. Πώς μπορώ να δημιουργήσω μια λίστα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ηλεκτρονικού εμπορίου?

Οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι μερικά από τα πιο πολύτιμα πράγματα που μπορούν να σας δώσουν οι πελάτες, εκτός από τα χρήματα. Διευκολύνετε την κοινή χρήση αυτών των πληροφοριών μαζί σας. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το για να δημιουργήσετε ένα διάλογο.

Οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι τόσο πολύτιμες επειδή δείχνουν ότι κάποιος θέλει να ακούσει τι έχετε να πείτε. Σας έχουν δώσει την άδεια να τους αγοράσετε. Δείτε πώς μπορείτε να λάβετε αυτές τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Χρησιμοποιήστε τη διαφήμιση για να οδηγήσετε άτομα σε μια σελίδα προορισμού. Η σελίδα προορισμού σας πρέπει να προσφέρει ένα σαφές όφελος σε αντάλλαγμα της διεύθυνσης email. Μπορεί να είναι μια ειδική έκπτωση ή μια δωρεάν λήψη. Ακόμα κι αν ένας επισκέπτης δεν αγοράσει τίποτα, εξακολουθείτε να κερδίζετε από την απόκτηση άλλης διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Πραγματοποιήστε διαγωνισμούς και δώρα στα κοινωνικά μέσα. Ενημερώστε τους συμμετέχοντες ότι μπορούν να αυξήσουν τις πιθανότητές τους να κερδίσουν. Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να μοιραστούν το διαγωνισμό με το δίκτυο φίλων τους στο Facebook. Οι εικόνες τραβούν την προσοχή. Εάν το έπαθλο είναι μια δωροκάρτα για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα, δημιουργήστε ένα κολάζ από τα πιο δημοφιλή προϊόντα για τα οποία μπορούν να το χρησιμοποιήσουν.

Τοποθετήστε τα κουτιά εγγραφής email παντού. Κάθε μέρος που το τοποθετείτε στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα είναι μια ευκαιρία να συλλέξετε μια διεύθυνση email. Μην ξεχάσετε το ιστολόγιό σας. Το ποιοτικό περιεχόμενο ιστολογίου είναι ένας φυσικός μαγνήτης για διευθύνσεις email. Οι χρήστες εγγράφονται για να γνωρίζουν πότε πρέπει να δημοσιεύσετε κάτι νέο.

36. Πώς μπορώ να δημιουργήσω ένα ενημερωτικό δελτίο ηλεκτρονικού εμπορίου?

Τα ενημερωτικά δελτία είναι μια πολύτιμη πηγή μετατροπής. Τα άτομα που εγγράφονται έχουν δηλώσει ότι ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για την επιχείρησή σας. Τώρα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους με συχνότητα και να τους δώσετε περισσότερους λόγους για αγορά. Το περιεχόμενο στο ενημερωτικό δελτίο σας πρέπει να είναι σχετικό και να παρέχει αξία.

Είστε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα. Οι εικόνες αυξάνουν τις πωλήσεις σας. Λάβετε υπόψη αυτό κατά τον προγραμματισμό του περιεχομένου του ενημερωτικού δελτίου σας. Είναι νέα, όχι διαφήμιση. Το περιεχόμενό σας πρέπει να αφορά το τι συμβαίνει στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Αυτή είναι μια ευκαιρία να εστιάσετε στους ανθρώπους σας. Είναι μια σκληρή πώληση για την επιχείρησή σας, με μια μαλακή πώληση για τα προϊόντα σας. Οι πελάτες σας θέλουν επίσης να μάθουν για εσάς.

Δημιουργήστε αυτές τις σχέσεις συμπεριλαμβάνοντας άλλες πληροφορίες που οι πελάτες σας βρίσκουν πολύτιμες. Έχετε επισκεφτεί έναν πωλητή που ζει σε ένα συναρπαστικό μέρος; Γράψτε ένα σύντομο κομμάτι για αυτό και συμπεριλάβετε συνδέσμους προς αξιοθέατα της περιοχής. Προτείνετε άλλες εταιρείες που συμπληρώνουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας. Ενημερώστε αυτές τις εταιρείες. Μπορεί να επιστρέψουν την εύνοια. Προσθέτει στο δίκτυο συνδέσεών σας.

Δημιουργήστε ειδικές προσφορές ή εκπτώσεις για συνδρομητές ενημερωτικών δελτίων. Στους ανθρώπους αρέσει να αισθάνονται αποκλειστικοί. Ενημερώστε τους για μελλοντικές εκδηλώσεις πωλήσεων προτού ανακοινωθούν αλλού.

Οι κοινωνικοί σύνδεσμοι στο ενημερωτικό δελτίο σας βοηθούν τους συνδρομητές να το μοιράζονται με άλλους. Είναι ένας τρόπος δημιουργίας της λίστας συνδρομών. Φροντίστε να αφήσετε τα κοινωνικά σας δίκτυα νέα όταν δημοσιεύετε ένα άλλο τεύχος του ενημερωτικού δελτίου.

Το ενημερωτικό δελτίο ηλεκτρονικού εμπορίου δεν είναι ιστολόγιο. Μπορούν όμως να παραπέμπουν ο ένας στον άλλο. Χρησιμοποιήστε και τα δύο για να προωθήσετε πολλαπλά.

37. Πώς προστατεύω τον ιστότοπό μου από το ηλεκτρονικό εμπόριο από την παραβίαση?

Η ασφάλεια αποτελεί κορυφαίο μέλημα από την αρχή. Κάντε το μεγάλο μέρος της προσοχής σας καθώς επιλέγετε μια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στη συμμόρφωση PCI και στα πιστοποιητικά SSL. Ρωτήστε για την προστασία από ανεπιθύμητα μηνύματα εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το σύστημα email τους.

Η πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου σας προσφέρει προστασία από εισβολή, αλλά δεν είναι αποκλειστική ευθύνη του πωλητή. Οι δυο σας είναι συνεργάτες. Ρωτήστε πώς μπορείτε να τους βοηθήσετε να παρακολουθήσουν ύποπτη δραστηριότητα στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Μάθετε τι σημάδια να αναζητήσετε. Εγκαταστήστε προστασία από ιούς και κακόβουλα προγράμματα σε όλους τους υπολογιστές που αλληλεπιδρούν με τον προμηθευτή σας.

Οι πελάτες του διαδικτυακού σας καταστήματος μπορεί να μην ξέρουν ποτέ ότι διαθέτετε μια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου. Έχουν σχέση μαζί σου. Είστε αυτοί που εμπιστεύονται, όχι ο προμηθευτής της πλατφόρμας σας. Θα σας κατηγορήσουν μόνο εάν υπάρχει παραβίαση ασφαλείας. Βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να εμπιστευτείτε ότι ο προμηθευτής σας θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε αυτήν την εμπιστοσύνη των πελατών.

38. Πώς μπορώ να βελτιστοποιήσω το ηλεκτρονικό μου κατάστημα για να αυξήσω τα ποσοστά μετατροπής?

Τα ποσοστά μετατροπών αποτελούν τη βάση για υψηλό όγκο πωλήσεων. Ας δούμε τα μαθηματικά. Αν θέλετε να αυξήσετε τις πωλήσεις σας κατά 50%, πώς θα το κάνατε; Αύξηση 50% στον διαφημιστικό σας προϋπολογισμό?

Αυτή είναι μια ακριβή επένδυση.

Είναι πιο εύκολο να ορίσετε έναν στόχο για να αυξήσετε το ποσοστό μετατροπών σας κατά ένα μόνο ποσοστό. Αυτό το 1% ισοδυναμεί με αύξηση 50% στις πωλήσεις. Πώς το κάνεις αυτό?

Μερικές φορές μόνο ένα μικρό τσίμπημα μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική βελτίωση των ποσοστών μετατροπής. Πολλά μικρά τσιμπήματα σε συνδυασμό μπορούν να επιφέρουν δραματική αύξηση στα αποτελέσματά σας.

Κάντε δοκιμές A / B. Δημιουργήστε δύο εναλλακτικές εκδόσεις των σελίδων του προϊόντος σας. Ο καθένας λαμβάνει μια διαφορετική περιγραφή ή εικόνα προϊόντος. Το λογισμικό δοκιμών A / B κατευθύνει το μισό της εισερχόμενης κίνησης σε κάθε σελίδα. Σε μια σελίδα θα εμφανίζονται περισσότερες μετατροπές. Αυτό θα το χρησιμοποιήσετε. Τα υψηλότερα ποσοστά μετατροπής προκύπτουν από συνεχείς δοκιμές A / B. Η Google προσφέρει δωρεάν δοκιμές A / B ως μέρος του πακέτου του Google Analytics.

Έχετε μια σαφή και συναρπαστική πρόταση αξίας. Μπορείτε να δηλώσετε την πρόταση αξίας σας σε 10 λέξεις ή λιγότερο; Φτάστε σε αυτό το σημείο εάν δεν μπορείτε. Γιατί οι πελάτες σας πρέπει να αγοράσουν από εσάς; Όταν το καταστήσετε σαφές και το κοινοποιήσετε, θα αυξήσετε τα ποσοστά μετατροπών. Η πρόταση αξίας σας δεν πρέπει να εξαιρείται από λίγες δοκιμές A / B.

Δημιουργήστε μια διοχέτευση πωλήσεων. Ζητάτε την πώληση πολύ γρήγορα; Αυτό μπορεί να επηρεάσει το ποσοστό μετατροπών σας. Οι άνθρωποι δεν θα αγοράσουν αν δεν είναι έτοιμοι. Αυτή η φορά αυξάνεται καθώς τα προϊόντα γίνονται πιο ακριβά ή περίπλοκα. Μια διοχέτευση πωλήσεων αναπτύσσει εμπιστοσύνη. Χαμηλώστε τα πράγματα για να αυξήσετε τον ρυθμό των πωλήσεων. Αυξήστε πρώτα την ευαισθητοποίηση με αξία. Βοηθήστε τους πελάτες να κατανοήσουν τα αποτελέσματα που θα πάρουν. Στη συνέχεια, ζητήστε την πώληση. Εάν το μόνο που λαμβάνετε από έναν επισκέπτη για πρώτη φορά είναι μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, βρίσκονται στη διοχέτευση πωλήσεων. Κερδίσατε το προνόμιο να συνεχίσετε να μιλάτε μαζί τους.

Απαλλαγείτε από την ορολογία. Χρησιμοποιήστε γλώσσα συνομιλίας παντού στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Συμπεριλάβετε μια περίληψη εάν πρέπει να εμφανίσετε τις απαιτούμενες νομικές αποποιήσεις.

Αυξήστε την εμπιστοσύνη των αγοραστών. Γιατί οι πελάτες εμπιστεύονται το ηλεκτρονικό σας κατάστημα; Παρουσιάστε τους στους αξιόπιστους ανθρώπους πίσω από τον ιστότοπό σας με φωτογραφίες προσωπικού και βιογραφικά. Έχετε σαφείς και εύκολες μεθόδους επικοινωνίας. Όχι μόνο μια διεύθυνση email. Συμπεριλάβετε έναν αριθμό τηλεφώνου και μια φυσική διεύθυνση τοποθεσίας. Αποδείξτε ότι είστε επαγγελματίες με το σχεδιασμό και τη διάταξη του ιστότοπού σας. Ένα μόνο τυπογραφικό λάθος είναι το μόνο που χρειάζεται για να σκοτώσει μια πώληση.

Διευκολύνετε την αγορά από εσάς. Μπορεί να χρειαστούν μερικές επισκέψεις, αλλά οι χρήστες θέλουν να αγοράσουν μέσα σε λίγα λεπτά όταν είναι έτοιμοι. Απαλλαγείτε από περιττά πεδία. Προσθέστε εγγραφές χρησιμοποιώντας διαπιστευτήρια κοινωνικού δικτύου. Προσθέστε φίλτρα για να αφαιρέσετε τις υπερβολικές επιλογές, ώστε να μπορούν να μηδενίσουν ό, τι θέλουν να βρουν. Μην υποθέσετε ότι οι αγοραστές ξέρουν τι να κάνουν. Πες τους το επόμενο βήμα.

Αφαιρέστε την απόσπαση της προσοχής. Θέλετε οι πελάτες να αγοράζουν πράγματα. Πώς μπορείτε να τους βοηθήσετε να επικεντρωθούν σε αυτό; Καταργήστε οτιδήποτε δεν σχετίζεται με αυτήν την ενέργεια. Ναι, θέλουν πρόσβαση σε αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το τι αγοράζουν. Παρέχετε πρόσβαση, αλλά μην τα εμφανίζετε ταυτόχρονα. Αυτό δημιουργεί υπερφόρτωση επιλογών. Μειώνει τα ποσοστά μετατροπής.

Συγκρίνετε το προϊόν ή την υπηρεσία με τον ανταγωνισμό. Αυτό ακούγεται αντίθετο. Γιατί να μιλήσουμε ακόμη και για τον ανταγωνισμό; Οι πελάτες σας θα κάνουν την έρευνα πριν αγοράσουν. Γιατί να τους δώσετε την ευκαιρία να φύγουν και να το κάνουν αυτό; Όταν τους δίνετε τη σύγκριση, κρατάτε το πάνω χέρι. Είναι η τιμή σας υψηλότερη; Εξήγησε γιατί. Ρυθμίστε τις συγκρίσεις σε πίνακες, ώστε οι πελάτες να μπορούν να βλέπουν τα πάντα ταυτόχρονα.

Προσθέστε ένα κίνητρο για αγορά τώρα. Έχετε δει αυτήν την εργασία εάν έχετε επισκεφτεί ιστότοπους αεροπορικών εταιρειών. Παρακολουθούν καθίσματα. Μπορείτε να δείτε ότι απομένουν λίγα στην πτήση. Ξέρετε ότι πρέπει να αποφασίσετε να αγοράσετε ή να χάσετε. Δημιουργήστε έλλειψη. Μειώστε την ποσότητα ή δώστε την τιμή σε περιορισμένο χρόνο.

39. Είστε έτοιμοι να εργαστείτε σε ένα μακροπρόθεσμο έργο?

Εάν η δημιουργία ενός διαδικτυακού καταστήματος είναι κάτι που θέλετε να κάνετε σήμερα. Είναι κάτι που βλέπεις τον εαυτό σου να κάνει χρόνια από τώρα; Δεν θα μπορούσατε να ανοίξετε ένα φυσικό κατάστημα και να το εκτελέσετε για ένα μήνα ή εβδομάδα κάθε φορά. Το κατάστημά σας ηλεκτρονικού εμπορίου δεν θα λειτουργήσει έτσι.

Μπορεί να χρειαστεί μια μικρή δέσμευση χρημάτων για να ξεκινήσετε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Η ημέρα έναρξης είναι μόνο η αρχή. Η επιτυχία απαιτεί ανάπτυξη. Αυτό έρχεται με την πάροδο του χρόνου.

Τώρα είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε! Δημιουργήστε μια λίστα ελέγχου και βρείτε απαντήσεις σε κάθε ερώτηση. Δεν υπάρχουν οριστικές απαντήσεις. Ωστόσο, τα περισσότερα από αυτά τα θέματα έχουν βέλτιστες πρακτικές. Αφιερώστε χρόνο online αγορές στα αγαπημένα σας καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου.

Τι σας αρέσει γι ‘αυτούς; Τι σε απογοητεύει; Ελάτε με καλύτερες λύσεις και βάλτε τις να λειτουργούν στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα.

Φροντίστε να μοιραστείτε ποια ήταν η πιο δύσκολη ερώτηση και γιατί?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map