19 πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη προτού επιλέξετε μια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου

Οι αγοραστές στο διαδίκτυο αναμένουν γρήγορες, εξατομικευμένες και απρόσκοπτες εμπειρίες. Εάν το ηλεκτρονικό σας κατάστημα δεν παραδίδεται, χάνετε τις πωλήσεις που θα φτάσουν 414 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2018. Η απώλεια της πώλησης είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου των κακών ειδήσεων.


Προετοιμαστείτε για τον αντίκτυπο των αρνητικών κριτικών. Ή ακόμη χειρότερα, τα παράπονα στα κοινωνικά μέσα που γίνονται ιογενή. «Είναι όλα όσα χρειάζομαι για να με αγαπήσουν οι πελάτες μου;»

Αυτός είναι ο κορυφαίος λόγος για την επιλογή μιας πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου, αλλά θα πρέπει επίσης να τη λατρεύετε. Πριν αποφασίσετε για έναν δημιουργό διαδικτυακών καταστημάτων, βεβαιωθείτε ότι ξεπερνά την πώληση.

Πώς να επιλέξετε το σωστό λογισμικό ηλεκτρονικού εμπορίου

Οι αγοραστές κάνουν λίστες αγορών. Είναι επίσης μια έξυπνη προσέγγιση για την επιλογή μιας πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου. Αυτό που χρειάζεστε εξαρτάται από το τι πουλάτε, αλλά υπάρχουν βασικά χαρακτηριστικά που ανήκουν στην κορυφή της λίστας. Να τι πρέπει να λάβετε υπόψη σας πριν επιλέξετε:

1. Χαρακτηριστικά

Οι κορυφαίες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου προσφέρουν καθεμία μεγάλη ποικιλία από καμπάνες και σφυρίχτρες. Μόνο μια χούφτα είναι ζωτικής σημασίας. Εστίαση σε αυτά.

 • Πρόσθετα και πρόσθετα καλαθιού αγορών. Ένας ιστότοπος ηλεκτρονικού εμπορίου χωρίς καλάθι αγορών είναι σαν ένα κατάστημα χωρίς ταμειακές μηχανές.
 • Επιλογές πληρωμής. Μπορούν οι πελάτες σας να πληρώσουν με τον τρόπο που θέλουν; Τι γίνεται με ξένους πελάτες?
 • Πρότυπα και θέματα. Όχι μόνο πολλές από αυτές, αλλά και καλές που συνδυάζονται με το σχεδιασμό του δικού σας ιστότοπου. Η πρώτη εντύπωση ενός αγοραστή πραγματοποιεί ή διακόπτει την πώληση.
 • Ασφάλεια ιστότοπου. Αναζητήστε πλατφόρμες που υπερβαίνουν τα βασικά. Προσφέρουν προστασία και παρακολούθηση απάτης εναντίον χάκερ?
 • Δημιουργία περιεχομένου. Μια αδύναμη πλατφόρμα διαχείρισης περιεχομένου (CMS) μπορεί να παραλύσει μια ισχυρή πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου. Η Google προωθεί διαδικτυακά καταστήματα με περιεχόμενο που βοηθά τους χρήστες να βρίσκουν πράγματα.

2. Επιλογές τιμολόγησης

Ένα μέγεθος δεν ταιριάζει σε όλους. Ούτε μια τιμή. Επιλέξτε μια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου που σας επιτρέπει να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε ό, τι χρειάζεστε. Αλλά πώς καταλήγουν στις τιμές τους; Οι καλύτερες και πιο ευέλικτες πλατφόρμες το βασίζουν με αυτόν τον τρόπο:

 • Σχέδιο, φιλοξενία και εργαλεία
 • Χαρακτηριστικά αγορών και μάρκετινγκ
 • Back Office και Ασφάλεια
 • Βοήθεια και υποστήριξη

Ο κόσμος λειτουργεί με μηνιαίους κύκλους χρέωσης, όπως και οι περισσότερες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου.

3. Πρότυπα (Θέματα)

Μπορείτε να σχεδιάσετε από το μηδέν, αλλά δεν θα προτιμούσατε να εστιάσετε στην πώληση; Οι πάροχοι λογισμικού ηλεκτρονικού εμπορίου προσφέρουν πρότυπα για να το κάνουν αυτό εύκολο.

Το πλεονέκτημα της χρήσης ενός προτύπου είναι ότι γνωρίζετε ήδη ότι λειτουργεί με την πλατφόρμα σας. Το μειονέκτημα είναι ότι ορισμένες πλατφόρμες έχουν μόνο μερικά θέματα.

Ρίξτε μια ματιά στα διαδικτυακά φόρουμ κοινότητας της πλατφόρμας για να μάθετε τι λειτουργεί για άλλους. Θα βρείτε δωρεάν ή χαμηλού κόστους θέματα που δημιουργούνται από άλλους χρήστες. Επισκεφτείτε τους ιστότοπούς τους και δείτε το θέμα σε δράση.

Οι ανεξάρτητοι σχεδιαστές παρέχουν ακόμη περισσότερες επιλογές προτύπων. Συχνά επικεντρώνονται στη δημιουργία θεμάτων για συγκεκριμένες πλατφόρμες.

4. Ευελιξία σχεδιασμού

Το σωστό λογισμικό ηλεκτρονικού εμπορίου μπορεί να τεθεί σε λειτουργία σε λίγες ώρες. Η γρήγορη ανάπτυξη μπορεί να έρθει με μια θυσία. Μπορεί να καταλήξετε στην ευελιξία του σχεδιασμού.

Σύμφωνα με το VeoPix, το 94% των πρώτων εντυπώσεων ενός χρήστη προέρχεται από το σχέδιό σας.

Αυτός δεν είναι πάντα ο στόχος μιας πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου. Επικεντρώνονται στο να σας διευκολύνει να δημιουργήσετε το κατάστημα. Το αποτέλεσμα είναι ψώνια déjà vu για πελάτες που αναρωτιούνται: «Δεν το έχω ξαναδεί;»

Η πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου σας πρέπει να μπορεί να ενσωματώνει τα στοιχεία σχεδίασης της ταυτότητας της επωνυμίας σας. Τα περισσότερα πρότυπα είναι αρκετά ευέλικτα για αυτό. Ρωτήστε αν δεν είστε σίγουροι.

5. Λειτουργικότητα

Το ηλεκτρονικό σας κατάστημα είναι η πιο σημαντική σύνδεση που έχουν οι πελάτες με την επωνυμία σας. Μια κακή εμπειρία αγοράς μπορεί να το καταστρέψει.

Μπορεί η λύση λογισμικού ηλεκτρονικού εμπορίου να χειριστεί τον αριθμό των πελατών που έρχονται στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα; Η χωρητικότητα είναι μια κρίσιμη λειτουργικότητα.

Οι καλύτερες σχεδιασμένες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου προσφέρουν αυτήν τη διασφάλιση, αλλά δεν αρκεί. Οι πελάτες αναμένουν εξατομικευμένες εμπειρίες. Θέλουν να δουν προϊόντα με βάση τη γεωγραφική τους θέση; Εκτιμούν τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που βασίζονται σε προηγούμενες αγορές.

Η λειτουργικότητα το δημιουργεί.

Προκαλέστε την πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου που σκέφτεστε να δείξετε ότι μπορούν να προσαρμόσουν την εμπειρία των πελατών.

6. Ευκολία χρήσης

Η «πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου» και το «λογισμικό καλαθιού αγορών» είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Και οι δύο σας βοηθούν να εκτελέσετε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα και να επεξεργαστείτε τις πληρωμές, αλλά το ένα είναι ένα υποσύνολο του άλλου. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε ποια χρειάζεστε.

Εάν χρειάζεστε ολόκληρη τη λύση, θέλετε μια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου. Περιλαμβάνει φιλοξενία, πρότυπα σχεδιασμού, επεξεργασία πληρωμών, εργαλεία εμπόρων, μάρκετινγκ, ασφάλεια και άλλα.

Εάν διαθέτετε ήδη ιστότοπο, ίσως χρειαστείτε μόνο έναν τρόπο για να συνεργαστείτε με τους πελάτες σας. Το λογισμικό καλαθιού αγορών είναι η καλύτερη επιλογή.

Υπάρχουν πολλοί προμηθευτές που προσφέρουν οποιαδήποτε από τις δύο επιλογές. Βασίστε την επιλογή σε μια ειλικρινή απάντηση σε αυτήν την ερώτηση. Πόσο εύκολα πρέπει να είναι η διεπαφή για να διαχειριστείτε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα; Στη συνέχεια, τοποθετήστε τον εαυτό σας στα παπούτσια του πελάτη Θα είναι επίσης εύκολη η λύση που θα επιλέξετε?

7. Κατάλογος προϊόντων

Ο κατάλογος προϊόντων σας είναι το ηλεκτρονικό αποθετήριο για κάθε είδος που πουλάτε. Πρέπει να προωθήσει τα αντικείμενα που θέλετε να προωθήσετε. Ταυτόχρονα, πρέπει να βοηθήσει τους πελάτες σας να βρουν αυτό που ψάχνουν.

Επενδύστε στο χρόνο για να δείτε τα πεδία δεδομένων που παρέχει μια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου. Είναι άκαμπτα; Θα πρέπει να κάνετε αντικαταστάσεις; Είναι μια λύση που θα λειτουργήσει εναντίον σας, όχι για εσάς. Η σωστή επιλογή απαντά επίσης σε αυτές τις ερωτήσεις:

 • Μπορεί ο κατάλογος να αντιπροσωπεύει ένα προϊόν με διαφορετικά χαρακτηριστικά; Υπάρχουν περιορισμοί?
 • Πόσες κατηγορίες προϊόντων και υποκατηγορίες μπορούν να υποστηρίξουν ο κατάλογος?
 • Μπορείτε να βάλετε ένα προϊόν ή υποκατηγορία σε περισσότερες από μία κατηγορίες χωρίς επανάληψη δεδομένων?
 • Μπορείτε να συσχετίσετε αξεσουάρ και να δημιουργήσετε πακέτα?

8. Μέγεθος καταστήματος

Τα καταστήματα τούβλων και κονιαμάτων έχουν περιορισμούς μεγέθους, αλλά το ηλεκτρονικό σας κατάστημα δεν το κάνει?

Θεωρητικά, όχι. Ωστόσο, πρέπει να παρακολουθείτε το απόθεμα. Αυτό σας βοηθά να καταλάβετε την ικανότητα που χρειάζεστε. Είναι λίγο πιο περίπλοκο από ό, τι νομίζετε.

Εάν πουλάτε πέντε προϊόντα που το καθένα διατίθεται σε 20 διαφορετικά χρώματα, πρέπει να προσδιορίσετε και να παρακολουθήσετε 100 είδη. Θα εκχωρήσετε σε κάθε στοιχείο ένα αλφαριθμητικό SKU (μονάδα αποθήκευσης).

Οι πιο δημοφιλείς πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου έχουν κυλιόμενες τιμές με βάση το μέγεθος του καταστήματος. Για παράδειγμα, το επίπεδο μηνιαίας τιμής εισόδου στο Shopify είναι 14 $, προσφέροντας 25 SKU. Φαίνεται γενναιόδωρο, αλλά δεν θα ήταν αρκετό για τα πέντε προϊόντα σας σε 20 χρώματα.

Βεβαιωθείτε ότι η πλατφόρμα που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε είναι επεκτάσιμη. Τα περισσότερα προσφέρουν απεριόριστο αριθμό, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την εξάντληση.

9. Απόδοση

Η ταχύτητα έχει σημασία και το Ομάδα Aberdeen έχει τα δεδομένα για να τα αποδείξει. Η καθυστέρηση ενός δευτερολέπτου στο χρόνο φόρτωσης σημαίνει:

 • 11% λιγότερες προβολές σελίδας
 • 16% μείωση στην ικανοποίηση των πελατών
 • 7% απώλεια στις μετατροπές

Τα διαδικτυακά καταστήματα χρησιμοποιούν πολλές εικόνες. Χρειάζονται χρόνο για να φορτώσουν. Συνεργαστείτε με την πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου για να βελτιστοποιήσετε αυτές τις εικόνες, ώστε να φορτώνουν γρήγορα. Ξεκινά με εσάς, αλλά και ο σύντροφός σας πρέπει να βοηθήσει. Θα αυξήσουν την απόδοση με εργαλεία όπως δίκτυα παράδοσης περιεχομένου (CDN)?

Η βάση δεδομένων του διαδικτυακού σας καταστήματος μπορεί επίσης να αποτελεί εμπόδιο απόδοσης. Ειδικά αν έχετε μεγάλη ποικιλία. Ρωτήστε μια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου πώς το προσεγγίζουν αυτό. Και ενώ έχετε την προσοχή τους, ρωτήστε τους για το ποσοστό διακοπής λειτουργίας τους. Πρέπει να είναι κάτι που θέλουν να καυχηθούν.

10. Λύση ανοιχτού κώδικα έναντι φιλοξενούμενου

Το Open Source ονομάζεται επίσης Self Hosted. Οι φιλοξενούμενες λύσεις είναι επίσης γνωστές ως SAAS (λογισμικό ως υπηρεσία). Είναι η επιλογή σας, αλλά το οποίο είναι κατάλληλο για εσάς?

Εξαρτάται από τρεις βασικούς παράγοντες:

 • ο προϋπολογισμός σου
 • Το ταλέντο προγραμματισμού σας
 • Απαιτήσεις λειτουργιών του καταστήματός σας

Με βάση αυτές τις τρεις εκτιμήσεις, ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι επιλέγουν μια φιλοξενούμενη λύση:

 • Κόστος εγκατάστασης. Είναι χαμηλό. Το κόστος προσαρμογής είναι μέτριο.
 • Δεξιότητες. Μπορείτε να το ξεκινήσετε και να το διατηρήσετε αρκεί να έχετε αξιοπρεπείς δεξιότητες υπολογιστή.
 • Φιλοξενία. Περιλαμβάνεται στο κόστος.
 • Υποστήριξη. Η βοήθεια είναι μια τηλεφωνική κλήση μακριά.
 • Αναβαθμίσεις. Χωρίς δουλειά στο τέλος σας. Απομακρύνεται από τον προγραμματιστή.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι χρήστες επιλέγουν το Open Source:

 • Χαρακτηριστικά. Καλύτερη ευελιξία για προσαρμογή.
 • Ενσωμάτωση λογισμικού τρίτων. Έχετε πρόσβαση στα ριζικά αρχεία. Είστε ελεύθεροι να συνεργαστείτε με όποιον θέλετε.

Ο προϋπολογισμός είναι ο αποφασιστικός παράγοντας για τους περισσότερους. Το κόστος εγκατάστασης για το Open Source το καθιστά την πιο ακριβή επιλογή. Προσθέστε περισσότερα κόστη για συνεχή ανάπτυξη. Εξακολουθεί να είναι μια καλύτερη επιλογή για απόλυτη ευελιξία.

11. Ενσωματώσεις τρίτων

Η επιλογή λύσης λογισμικού ηλεκτρονικού εμπορίου ενδέχεται να μην προσφέρει όλες τις δυνατότητες ή λειτουργίες που χρειάζεστε. Εάν δεν συμβαίνει αυτό, θα πρέπει να το συνδέσετε με μια λύση που παρέχει κάποιος άλλος. Οι λύσεις τρίτων προσθέτουν ή επεκτείνουν αυτές τις λειτουργίες:

 • Συστήματα διαχείρισης περιεχομένου. Διαχειριστείτε την εμπειρία των πελατών.
 • Διοίκηση επιχειρήσεων. Διαχείριση δεδομένων τεράτων.
 • Πάροχοι πληρωμών. Διαχειριστείτε τον τρόπο με τον οποίο οι πελάτες σας πληρώνουν.
 • Analytics και δοκιμές. Διαχειριστείτε τον τρόπο με τον οποίο εμπορεύεστε τους πελάτες σας.
 • Γεωγραφική τοποθεσία. Διαχειριστείτε την εμπειρία των πελατών με βάση την τοποθεσία.
 • Επικύρωση αποστολής και διεύθυνσης. Διαχείριση εφοδιαστικής εκπλήρωσης.
 • Υπολογισμός φόρου. Διαχειριστείτε τη φορολογική σας συμμόρφωση σε τοπικό ή παγκόσμιο επίπεδο.
 • Κοινωνική κοινή χρήση και κριτικές. Διαχειριστείτε τον τρόπο με τον οποίο οι πελάτες διαδίδουν τη λέξη και σας αξιολογούν.
 • Αναζήτηση. Διαχειριστείτε τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες βρίσκουν πράγματα στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα.
 • Μάρκετινγκ μέσω email. Διαχειριστείτε τον τρόπο με τον οποίο διατηρείτε επαφή με τους πελάτες.

Δεν υπάρχει πάντα ένας τέλειος αγώνας. Μπορείτε να το κάνετε τέλειο αρκεί να γνωρίζετε ότι η πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου που επιλέγετε παίζει καλά με άλλους.

12. Μάρκετινγκ

Το ECommerce δεν αφορά πια τις πωλήσεις. Τα επιτυχημένα διαδικτυακά καταστήματα δημιουργούν εξατομικευμένες σχέσεις με τους πελάτες τους. Η πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου σας πρέπει να σας βοηθήσει να παρέχετε βαθύτερη αξία στους αγοραστές. Πρέπει να συμβεί πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εμπειρία διαδικτυακών αγορών τους.

Για αυτό, θα χρειαστείτε τα σωστά εργαλεία. Μπορεί η πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου σας να προσελκύσει περισσότερη επισκεψιμότητα ιστότοπων; Μπορεί επίσης να μετατρέψει τους επισκέπτες σε πελάτες και να αυξήσει τις επαναλαμβανόμενες αγορές; Και, μπορεί να αναλύσει πώς συνεισφέρουν τα δολάρια μάρκετινγκ στην κατώτατη γραμμή?

Εστιάστε σε αυτούς τους τρεις τομείς για να γνωρίζετε σίγουρα:

 • Μετατροπή πελατών. Εννέα στους 10 επισκέπτες δεν αγοράζουν τίποτα κατά την πρώτη τους επίσκεψη. Μπορεί η λύση σας να βελτιστοποιήσει τις σελίδες προϊόντων ή να στείλει email για μια συναρπαστική εμπειρία επιστροφής?
 • Εξατομικευμένο επαναληπτικό μάρκετινγκ. Μπορεί να χρησιμοποιεί συμπεριφορά ιστότοπου και μεμονωμένα δεδομένα χρήστη; Θέλετε αυτές τις πληροφορίες να εξατομικεύσουν καμπάνιες μέσω email. Σας βοηθά επίσης στην καταπολέμηση των εγκαταλελειμμένων καροτσιών.
 • Παρακολούθηση εσόδων και απόδοση. Μπορεί να συνδέσει τα σημεία μεταξύ των προσπαθειών μάρκετινγκ και των πραγματικών δαπανών που δαπανήθηκαν?

13. Πύλες πληρωμής

Πρόκειται για μια υπηρεσία που αυτοματοποιεί τη συναλλαγή πληρωμής μεταξύ εσάς και των αγοραστών σας. Η επιλογή είναι κατάλληλη αν είστε σίγουροι με τις απαντήσεις από αυτές τις ερωτήσεις:

Πώς σκοπεύετε να ζητήσετε από τους πελάτες να καταχωρίσουν τα στοιχεία πληρωμής στον ιστότοπό σας?

Έχετε τρεις επιλογές.

 • ΕΝΑ
  Μια φόρμα πληρωμής στον ιστότοπό σας με στοιχεία που δημοσιεύονται στον διακομιστή σας. Είναι η πιο ομαλή εμπειρία αγοράς για τους πελάτες σας, αλλά είναι γεμάτη με τις απαιτούμενες προφυλάξεις ασφαλείας. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν είναι ασφαλές.
 • σι
  iFrame ή ανακατεύθυνση. Είναι μια ασφαλής μορφή που πλαισιώνεται σε μια σελίδα στον ιστότοπό σας ή ανακατευθύνει τους πελάτες σε μια φιλοξενούμενη σελίδα πληρωμών. Αυτή είναι η πιο ασφαλής επιλογή.
 • ντο
  Μια φόρμα πληρωμής που φιλοξενείται σε έναν απομακρυσμένο ιστότοπο. Τα στοιχεία πληρωμής που αποστέλλονται από το πρόγραμμα περιήγησης σε ασφαλή πύλη πληρωμής (όχι μέσω του διακομιστή σας).

Χρειάζεστε πάροχο υπηρεσιών πληρωμών ή απλώς μια πύλη πληρωμής και έναν λογαριασμό εμπόρου?

Η απόκτηση λογαριασμού με έναν πάροχο υπηρεσιών έχει δύο πλεονεκτήματα. Είναι πιο εύκολο από το να αποκτήσετε λογαριασμό εμπόρου. Υπάρχουν επίσης λιγότερες ρυθμίσεις και μηνιαίες χρεώσεις. Τα τέλη συναλλαγής τείνουν να είναι υψηλότερα. Πηγαίνετε με αυτό εάν είστε μικρός έμπορος.

Εάν είστε μεγαλύτερος πωλητής, ενδέχεται να έχετε ήδη λογαριασμό εμπόρου. Χρειάζεστε την τεχνολογία που βρίσκεται μεταξύ του διαδικτυακού σας καταστήματος και των δικτύων πληρωμών. Απλώς πηγαίνετε για την επιλογή πύλης.

Καταλαβαίνετε τα τέλη?

Οι πύλες πληρωμής και οι λογαριασμοί εμπόρων έχουν τέλη υπηρεσίας. Δεν είναι όλα προφανή. Ζητήστε ένα πλήρες πρόγραμμα, ώστε να μην εκπλαγείτε.

Η πύλη πληρωμής κάνει αυτό που χρειάζεστε?

Ας υποθέσουμε ότι πουλάτε κάτι που απαιτεί επαναλαμβανόμενες πληρωμές από πελάτες. Ορισμένες πύλες πληρωμής δεν μπορούν να σας βοηθήσουν με αυτό. Βεβαιωθείτε ότι η πύλη πληρωμής που σκέφτεστε σας βοηθά να βοηθήσετε τους πελάτες σας.

14. Επεκτασιμότητα

Δεν χρειάζονται όλοι μια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου που να υποστηρίζει χιλιάδες SKU. Και ίσως δεν στέλνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ενεργοποιούνται βάσει δραστηριότητας καλαθιού αγορών. Τουλάχιστον όχι σήμερα. Χρειάζεται αλλαγή. Βεβαιωθείτε ότι η πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου σας μπορεί να σας βοηθήσει να αναπτυχθείτε επειδή είναι επεκτάσιμη.

Δεν αφορά πάντα την ανάπτυξη. Εάν πουλάτε εποχιακά προϊόντα, μπορείτε να μειώσετε και να πληρώσετε λιγότερα; Η επεκτασιμότητα πρέπει να λειτουργεί και προς τις δύο κατευθύνσεις.

15. Αναφορά και ανάλυση

Δεν μπορείτε να λάβετε ενημερωμένες αποφάσεις χωρίς διορατικότητα. Χρειάζεστε προβολή σε ό, τι συμβαίνει στον ιστότοπό σας. Τα δεδομένα είναι ο φίλος σας. Θέλετε μια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου που είναι γενναιόδωρη με αναφορές και εργαλεία ανάλυσης. Θα πρέπει να σας δώσουν πληροφορίες σχετικά με:

Αναφορές παραγγελιών

 • Πληρωμή
 • Επαναλάβετε τις αγορές
 • Τάσεις πωλήσεων
 • Κορυφαίοι πελάτες

Αναφορές προϊόντων

 • Περισσότερες εμφανίσεις
 • Παραγωγικότητα
 • Κορυφαίες κατηγορίες

Αναφορές κυκλοφορίας

 • Λεπτομέρεια
 • Ανάλυση λέξεων-κλειδιών
 • Προβολές σελίδας
 • Πηγή

16. Συμμόρφωση ασφαλείας

Αυτό είναι σημαντικό. Η ασφάλεια δεδομένων πιστωτικών καρτών είναι ένα σοβαρό ζήτημα. Θέλετε να αποδεχτείτε την πληρωμή με αυτόν τον τρόπο και πρέπει να ακολουθείτε αυστηρούς κανονισμούς συμμόρφωσης. Εάν η συμμόρφωση με PCI είναι ξένη ιδέα για εσάς, μάθετε περισσότερα εδώ.

Πρέπει επίσης να γνωρίζετε τα πάντα Πιστοποιητικά SSL. Είναι μικρά αρχεία δεδομένων που επιτρέπουν στα προγράμματα περιήγησης να επεξεργάζονται ευαίσθητες συναλλαγές, όπως αγορές στο διαδίκτυο.

Μια φιλοξενούμενη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου φροντίζει για τη συμμόρφωση του PCI για εσάς. Θα φροντίσει επίσης να εξασφαλίσει το πιστοποιητικό SSL σας. Και οι δύο γίνονται δική σας ευθύνη αν ακολουθήσετε τη διαδρομή Open Source.

17. Φιλική αρχιτεκτονική SEO

Γνωρίζετε ήδη ότι τα ερωτήματα της μηχανής αναζήτησης είναι το πώς οι πελάτες βρίσκουν τα προϊόντα σας. Οι δυνατότητες βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης (SEO) διαφέρουν ανάλογα με τις λύσεις πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου. Κυμαίνεται από καθόλου σε όλα όσα θα χρειαστείτε και ίσως χρειαστεί να πληρώσετε επιπλέον.

Η Google κατατάσσει τα καταστήματα στο διαδίκτυο υψηλότερα όταν οι λέξεις-κλειδιά βοηθούν τους αγοραστές να βρουν προϊόντα. Η πλατφόρμα σας θα διευκολύνει τη δημιουργία και την προσθήκη αυτού του περιεχομένου σε νέες ή υπάρχουσες σελίδες. Η γενική υποστήριξη SEO δεν είναι αρκετή. Αναζητήστε αυτά τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά:

 • Ανεξάρτητες διευθύνσεις URL σελίδας
 • Ανεξάρτητοι σύνδεσμοι πλοήγησης
 • Ανεξάρτητοι τίτλοι σελίδας
 • Ανεξάρτητες μετα-περιγραφές
 • Ανεξάρτητες ετικέτες ALT εικόνας
 • Ανεξάρτητες επικεφαλίδες Η1

Οι περισσότερες από τις κορυφαίες πλατφόρμες προσφέρουν αυτό, αλλά όχι όλα.

18. Φιλικό προς κινητά

Η Google λατρεύει τα κινητά. Ο αλγόριθμος αναζήτησης του περιλαμβάνει πλέον φιλικό προς κινητά ως παράγοντα κατάταξης. Θα σας βοηθήσει η πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου να καλωσορίσετε αγοραστές κινητών συσκευών και tablet?

Οι προγραμματιστές δημιούργησαν το ηλεκτρονικό εμπόριο για προγράμματα περιήγησης ιστού υπολογιστών. Αυτή η δομή είναι πολύ πλούσια για προγράμματα περιήγησης για κινητά. Η απάντηση είναι ένας ανταποκρινόμενος σχεδιασμός. Βελτιστοποιεί τα πάντα, από την αρχιτεκτονική πληροφοριών έως τη διαδικασία ολοκλήρωσης αγοράς.

Οι κύριες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου προσφέρουν τώρα αυτά τα πρότυπα. Για να παραμείνουν ανταγωνιστικοί, πρέπει να. Όταν ελέγχετε αυτά τα πρότυπα, αναζητήστε αυτά τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα σχεδίασης:

 • Μεγάλα κουμπιά
 • Απλή πλοήγηση
 • Βελτιωμένη καταχώριση δεδομένων
 • Διαισθητική χρήση της λειτουργικότητας του κινητού

19. Υποστήριξη

Το ηλεκτρονικό σας κατάστημα είναι ανοιχτό 24/7. Εάν κάτι δεν πάει καλά, δεν πραγματοποιείτε πωλήσεις μέχρι να επιλυθεί το πρόβλημα. Πόσο γρήγορα μπορείτε να λάβετε βοήθεια?

Ακριβώς επειδή ένας πάροχος λέει ότι έχει υποστήριξη 24/7, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ζωντανό. Και αυτό δεν σημαίνει επίσης ότι είναι ζωντανή τηλεφωνική υποστήριξη. Μετά τις εργάσιμες ώρες, μπορεί να σημαίνει απλώς υποστήριξη συνομιλίας.

Δεν μπορείτε να κερδίσετε άμεση υποστήριξη από έναν άνθρωπο, αλλά δεν είναι ο μόνος πόρος. Ρίξτε μια ματιά στις βάσεις γνώσεων της πλατφόρμας. Είναι ένας πόρος που συχνά παραβλέπεται. Το ίδιο ισχύει και για ιστολόγια, φόρουμ και συχνές ερωτήσεις. Τα φόρουμ είναι επίσης όπου θα βρείτε παράπονα και απογοητεύσεις. Ένας αρκετά μεγάλος χώρος αφιερωμένος σε θέματα υποστήριξης μπορεί να είναι μια κόκκινη σημαία.

Η υποστήριξη είναι ένα από αυτά τα πράγματα που μπορεί να μην σκεφτείτε έως ότου τη χρειάζεστε. Δεν είναι ώρα να ανακαλύψετε ότι δεν είναι διαθέσιμο μετά τις 10 μ.μ. ή τα σαββατοκύριακα.

Πέρα από την τιμή

Οι αγοραστές στο διαδίκτυο δεν αναζητούν πλέον μόνο τιμή και προϊόν. Περιμένουν πλήρης εξυπηρέτηση. Είναι μια προσδοκία που πρέπει να αντικατοπτρίζετε όταν επιλέγετε μια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου. Θα προσφέρετε ικανοποίηση στους αγοραστές σας και αυτό δημιουργεί πωλήσεις.

Μοιραστείτε τον σύνδεσμο μαζί μας όταν ανοίξει το ηλεκτρονικό σας κατάστημα για επιχειρήσεις!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map