7 εξαιρετικοί στόχοι μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων για να επιδιώξετε

Το πρώτο βήμα για οποιαδήποτε στρατηγική μάρκετινγκ, συμπεριλαμβανομένου του μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων, είναι ο καθορισμός των στόχων σας. Τι περιμένετε να βγείτε από τη στρατηγική μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων; Κάθε επιχείρηση θα διαφέρει, αλλά εδώ είναι ορισμένοι στόχοι για τους οποίους οι εταιρείες προσπαθούν συνήθως.


Σημείωση: Μπορείτε να επιλέξετε περισσότερους από έναν στόχους για το δικό σας στρατηγική μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων. Το κλειδί είναι να προσδιορίσετε ποιος στόχος προσπαθείτε να πετύχετε με κάθε καμπάνια κοινωνικών μέσων που ξεκινάτε.

ΣΤΟΧΟΣ 1: Δημιουργία ευαισθητοποίησης μεταξύ των πελατών σας

Ο πρώτος στόχος του μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων είναι απλώς να ενημερώσετε τους ιδανικούς πελάτες σας για την επωνυμία σας. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να το κάνετε αυτό. Ακολουθούν ορισμένοι τρόποι που βασίζονται σε κορυφαία κοινωνικά δίκτυα. Θα συζητήσουμε περισσότερες τακτικές και άλλα κοινωνικά δίκτυα αργότερα στο Βήμα 2.

Επί Κελάδημα, μπορείτε να επικοινωνήσετε με οποιονδήποτε, ανεξάρτητα από το αν σας ακολουθεί. Επομένως, μπορείτε να βρείτε τους ιδανικούς πελάτες σας και να ξεκινήσετε συνομιλίες μαζί τους στέλνοντας δημόσια μηνύματα σε αυτούς χρησιμοποιώντας το @ όνομα χρήστη τους. Μπορούν να σχετίζονται με τις επιχειρήσεις ή απλά διασκεδαστικό. Και οι δύο θα κάνουν την επωνυμία σας να παρατηρήσει.

Στρατηγική μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις Διαφημίσεις Twitter για να εμφανίσετε το περιεχόμενο, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας μπροστά στους ιδανικούς πελάτες σας.

Επί Facebook, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους ιδανικούς πελάτες σας, γίνοντας θαυμαστής της σελίδας τους και σχολιάζοντας τις αναρτήσεις τους χρησιμοποιώντας τη σελίδα σας στο Facebook.

Δεν θα θέλατε να διαφημίσετε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας σε αυτό το σημείο, αλλά απλώς συμβάλλετε σε πολύτιμες συζητήσεις. Θα μπορούσατε επίσης να χρησιμοποιήσετε προσωπικά προφίλ γνωστών μελών της εταιρείας σας για να συμμετάσχετε σε ομάδες όπου οι ιδανικοί πελάτες σας ενδιαφέρονται και να αρχίσετε να αλληλεπιδράτε μαζί τους εκεί. Τέλος, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις Διαφημίσεις Facebook για να εμφανίσετε το περιεχόμενο, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας μπροστά στους ιδανικούς πελάτες σας.

Πώς να διαφημιστείτε στο LinkedIn

Επί LinkedIn, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους ιδανικούς πελάτες σας χρησιμοποιώντας προσωπικά προφίλ, συνδέοντάς τους απευθείας, μέσω λογαριασμών Premium και InMails ή μέσω της συμμετοχής τους σε ομάδες LinkedIn. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις Διαφημίσεις LinkedIn για να εμφανίσετε το περιεχόμενο, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας μπροστά στους ιδανικούς πελάτες σας.

Όπως μπορείτε να δείτε, η ευαισθητοποίηση σχετικά με την επωνυμία σας μπροστά στον ιδανικό πελάτη σας μπορεί να γίνει εύκολα μέσω των κοινωνικών μέσων. Και λαμβάνοντας υπόψη ότι οι πελάτες σας είναι επιχειρήσεις που βρίσκονται ήδη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν τον εαυτό τους μπροστά στους ιδανικούς πελάτες τους, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα να τους βρείτε και να δημιουργήσετε ευαισθητοποίηση για τον εαυτό σας.

ΣΤΟΧΟΣ 2: Καθορισμός της επωνυμίας σας ως ηγέτη της σκέψης στη βιομηχανία σας

Ένας άλλος στόχος που ξεπερνά ένα βήμα πέρα ​​από την ευαισθητοποίηση για την επωνυμία σας είναι η καθιέρωση της επωνυμίας σας ως ηγέτη σκέψης στον κλάδο σας. Ας υποθέσουμε ότι το λογισμικό κοινωνικών μέσων της επωνυμίας σας. Η επωνυμία σας θα ήθελε να αναγνωριστεί ως ηγέτης σκέψης στη βιομηχανία κοινωνικών μέσων. Για να το κάνετε αυτό, θα θέλατε να δημιουργήσετε πολύτιμο περιεχόμενο σε διάφορες μορφές.

Ανάλογα με τη συγκεκριμένη βιομηχανία και τους ιδανικούς πελάτες σας, αυτές οι μορφές ενδέχεται να περιλαμβάνουν αναρτήσεις ιστολογίου, ηλεκτρονικά βιβλία, λευκές βίβλους, βίντεο, διαδικτυακά σεμινάρια, podcast, εργαλεία, εκπαιδευτικά προγράμματα, ακόμη και πιστοποιήσεις. Ο στόχος όλου αυτού του περιεχομένου θα ήταν να αποδείξει τις γνώσεις και την τεχνογνωσία της επωνυμίας σας στον κλάδο σας.

Πόροι μάρκετινγκ περιεχομένου για κοινωνικά μέσα

Φυσικά, η δημιουργία όλου του περιεχομένου είναι ένα πράγμα. Το να βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενο φτάνει στον ιδανικό πελάτη σας είναι άλλο. Εκεί μπαίνουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα δίκτυα κοινωνικών μέσων παίζουν τεράστιο ρόλο στο να διασφαλίσουν ότι μπορείτε να προσεγγίσετε τους ιδανικούς πελάτες σας με το πολύτιμο περιεχόμενο που σας καθιερώνει ως ηγέτης της σκέψης.

Πλέον στρατηγικές διανομής περιεχομένου κοινωνικών μέσων περιλαμβάνει ένα μείγμα κοινής χρήσης του περιεχομένου με το δίκτυο της επωνυμίας, καθώς και τη δημιουργία στοχευμένων διαφημίσεων που διασφαλίζουν ότι το περιεχόμενο φτάνει στους ιδανικούς πελάτες της μάρκας. Ανάλογα με τον τύπο του περιεχομένου, το περιεχόμενο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως τρόπος όχι μόνο να ενισχύσετε την κατάστασή σας ως ηγέτης σκέψης στον κλάδο σας, αλλά και να σας βοηθήσουμε να δημιουργήσετε δυνητικούς πελάτες.

Για παράδειγμα, μην δώσετε απλώς μια δωρεάν λευκή βίβλο. Κάντε τον ιδανικό πελάτη σας να σας δώσει τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του σε αντάλλαγμα, συνδέοντας οποιεσδήποτε προσφορές μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων για αυτήν τη λευκή βίβλο με μια σελίδα προορισμού που έχει σχεδιαστεί ειδικά για αυτήν τη λευκή βίβλο.

Δημιουργία μολύβδου για μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων

Εάν έχετε δημιουργήσει εξαιρετικό περιεχόμενο, είναι ένα win-win τόσο για εσάς όσο και για το νέο σας προβάδισμα.

ΣΤΟΧΟΣ 3: Δημιουργία επισκεψιμότητας στον ιστότοπό σας

Ανεξάρτητα από το τι κάνει η επιχείρησή σας, πιθανότατα δεν μπορείτε να το κάνετε χωρίς επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας. Το μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τελικά αύξηση της κυκλοφορίας στον ιστότοπό σας. Για αρχάριους, σχεδόν κάθε κοινωνικό δίκτυο επιτρέπει τουλάχιστον ένα μέρος όπου μπορείτε να προσθέσετε έναν σύνδεσμο στον ιστότοπό σας, αν όχι περισσότερο. Προσωπικά προφίλ, επιχειρηματικές σελίδες – σχεδόν όλες προσφέρουν τουλάχιστον ένα πεδίο συνδέσμου ιστότοπου. Ορισμένα προσφέρουν πεδία που δεν είναι προφανώς για συνδέσμους ιστότοπων, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αυτούς.

Μετά τους συνδέσμους στα προφίλ σας, έχετε ενημερώσεις κατάστασης με συνδέσμους πίσω στο περιεχόμενό σας ή τρέχουσες προσφορές και διαφημιστικές καμπάνιες κοινωνικών μέσων με συνδέσμους πίσω στο περιεχόμενό σας ή τρέχουσες προωθήσεις.

Στη συνέχεια, εάν είστε πραγματικά τυχεροί, θα βρείτε σχετικές συζητήσεις όπου οι άνθρωποι υποβάλλουν ερωτήσεις που μπορούν να απαντηθούν μέσω ενός συνδέσμου στον ιστότοπό σας. Φυσικά, μερικές φορές μπορεί να μην λάβετε τον σύνδεσμο, αλλά εάν έχετε μια εύκολα αναγνωρίσιμη επωνυμία, μια αναφορά είναι αρκετά καλή. Εναλλακτικά, μπορεί να είστε τυχεροί και να πάρετε μια καλή διαφήμιση από το στόμα από τους χρήστες σας!

Από στόμα σε στόμα στο Twitter

Είναι σημαντικό να προσέχετε τέτοιου είδους αναφορές και να ευχαριστούμε όποτε είναι δυνατόν, ώστε οι άνθρωποι να θέλουν να συνεχίσουν να διαδίδουν τη λέξη για την επιχείρησή σας.

ΣΤΟΧΟΣ 4: Δημιουργία δυνητικών πελατών για την ομάδα πωλήσεών σας

Αρχικά, το μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων αφορούσε την οικοδόμηση κοινού και την ενθάρρυνση της αφοσίωσης. Αλλά τότε, οι επιχειρήσεις αρχίζουν να μιλούν ROI. Ήθελαν να δουν αριθμούς που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν για να κάνουν τις δραστηριότητες μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων να ισούνται με την αξία του δολαρίου.

Ένας από τους τρόπους για να γίνει αυτό είναι να θέσετε τη δημιουργία μολύβδου ως στόχο. Εάν μπορείτε να δημιουργήσετε δυνητικό πελάτη από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ομάδα πωλήσεών σας, η ομάδα πωλήσεών σας μπορεί τελικά να παρακολουθήσει αυτόν τον δυνητικό πελάτη, έτσι ώστε εάν ο δυνητικός πελάτης μετατραπεί σε πώληση, θα γνωρίζετε εάν το μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων δημιουργεί απόδοση επένδυσης (ROI).

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, μέρος του στόχου της καθιέρωσης της επωνυμίας σας ως ηγέτη σκέψης στον κλάδο σας μπορεί επίσης να συγχωνευτεί σε παραγωγή δυνητικών πελατών δημιουργώντας πολύτιμο περιεχόμενο στο οποίο μπορούν να εισέλθουν οι άνθρωποι κοινοποιώντας τις πληροφορίες τους μαζί σας. Ωστόσο, ορισμένα δίκτυα κοινωνικών μέσων έχουν προχωρήσει περισσότερο για να βοηθήσουν τις μάρκες να επιτύχουν τη δημιουργία μολύβδου.

Το Facebook, για παράδειγμα, έχει μια φόρμα δημιουργίας δυνητικών πελατών για κινητά που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι επωνυμίες για τη λήψη δυνητικών πελατών από χρήστες κινητών της εφαρμογής Facebook. Ο χρήστης ξεκινά πατώντας στη διαφήμιση.

Διαφήμιση BMW USA στο Facebook για κινητά
Έντυπο γενικής παραγωγής BMW USA στο Facebook για κινητά

Στη συνέχεια, μοιράζονται τις πληροφορίες τους με την επωνυμία χωρίς να εγκαταλείψουν την εφαρμογή Facebook.

Το Twitter έχει παρόμοια επιλογή διαφήμισης, αλλά το δικό τους είναι διαθέσιμο τόσο για επιτραπέζιους όσο και για χρήστες κινητών.

Διαφήμιση Twitter για λήψη πληροφοριών για τους χρήστες

Ένα κλικ στο κουμπί παρότρυνσης για δράση θα επιτρέψει στον χρήστη του Twitter να υποβάλει το όνομα και τη διεύθυνση email που σχετίζεται με τον λογαριασμό Twitter στον οποίο είναι συνδεδεμένοι αυτήν τη στιγμή χωρίς να χρειάζεται να αποχωρήσει από το Twitter. Και οι δύο επιλογές από το Facebook και το Twitter θα σας βοηθήσουν να μετατρέψετε τις κοινωνικές διαφημίσεις σε δυνητικούς πελάτες, επειδή έχετε λιγότερες πιθανότητες να τις χάσετε μεταξύ του κλικ από τη διαφήμιση στη σελίδα προορισμού σας.

ΣΤΟΧΟΣ 5: Μετατροπή της κυκλοφορίας κοινωνικών μέσων σε πωλήσεις στον ιστότοπό σας

Σε τυπικές διοχετεύσεις, οι περισσότερες επιχειρήσεις θα προσπαθήσουν μετατρέψτε την επισκεψιμότητα από το μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων σε δυνητικούς πελάτες, και στη συνέχεια μετατρέψτε αυτούς τους δυνητικούς πελάτες σε πωλήσεις. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πάντα ότι δεν μπορείτε να μετατρέψετε την επισκεψιμότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απευθείας σε πωλήσεις. Είναι απλώς θέμα του τύπου της κυκλοφορίας κοινωνικών μέσων που προσπαθείτε να μετατρέψετε.

Διαφήμιση Facebook για έπιπλα

Εάν ο στόχος σας είναι να μετατρέψετε την επισκεψιμότητα των κοινωνικών μέσων σε πωλήσεις, σίγουρα θα θέλετε να εστιάσετε σε κοινωνικά δίκτυα που επιτρέπουν τον επαναπροσδιορισμό διαφημίσεων – συγκεκριμένα στο Facebook και το Twitter. Ο επαναπροσδιορισμός διαφημίσεων θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε διαφημίσεις σε άτομα που έχουν ήδη επισκεφτεί τις σελίδες προϊόντων και υπηρεσιών σας. Ουσιαστικά, αυτές οι διαφημίσεις θα υπενθυμίσουν στους χρήστες τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας, και ελπίζουμε να τους προσελκύσουν ξανά ώστε να τους μετατρέψουν σε αγοραστές.

Ήταν αυτή η διαφήμιση στο Facebook το πρώτο πράγμα που οδήγησε το άτομο στον ιστότοπό σας; Όχι. Αλλά ήταν αυτό που τους έκανε να αγοράσουν; Εάν ήταν η τελευταία καμπάνια που έκαναν κλικ πριν από την αγορά τους, τότε ουσιαστικά, ναι.

Ούτε ο επαναπροσδιορισμός διαφημίσεων δεν είναι ο μόνος τρόπος για να ξεκινήσετε. Το Facebook προσφέρει επίσης στους κατόχους σελίδων σε επιλεγμένες κατηγορίες τη δυνατότητα δημιουργίας καταστημάτων στις σελίδες τους, ώστε να μπορούν να πουλούν φυσικά προϊόντα στη σελίδα τους. Το μόνο κόστος για την επωνυμία είναι το τέλος επεξεργασίας της πιστωτικής κάρτας.

Δημιουργία καταστήματος στη σελίδα Facebook

Εάν δεν έχετε μια καρτέλα Shop, μπορείτε επίσης να προωθήσετε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας τοποθετώντας μια ανάρτηση σχετικά με αυτά στο πάνω μέρος του τοίχου σας στο Facebook ή στο προφίλ στο Twitter. Ή εμφανίστε τα στη φωτογραφία εξωφύλλου σας. Πολλοί πιθανοί τρόποι να οδηγήσετε τους επισκέπτες από το κοινωνικό σας προφίλ να ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν μια αγορά στον ιστότοπό σας.

ΣΤΟΧΟΣ 6: Διαχείριση ερωτήσεων πριν από τις πωλήσεις και υποστήριξη πελατών μετά την πώληση

Μερικές φορές, δεν πρόκειται πάντα για την πραγματοποίηση της πώλησης, αλλά για την εμπειρία. Το μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων μπορεί να βοηθήσει μια μάρκα να δημιουργήσει ένα υπέροχη εμπειρία για τους πελάτες τους. Οι επιχειρήσεις B2B ειδικότερα θα θέλουν να είναι έτοιμες να απαντήσουν σε ερωτήσεις πριν και μετά την πώληση για τους πελάτες τους, καθώς οι πελάτες τους είναι επιχειρήσεις που έχουν ήδη συνηθίσει να χειρίζονται την υποστήριξη πελατών στα κοινωνικά μέσα.

Όχι μόνο αυτό, αλλά οι επιχειρήσεις θα περιμένουν σχεδόν άμεση απάντηση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η χρήση του μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων για τη δημιουργία μιας εξαιρετικής εμπειρίας πελατών καθ ‘όλη τη διάρκεια του πελάτη και πέρα ​​από αυτό είναι ένας στόχος που πρέπει να επιδιώκει κάθε επιχείρηση.

Αλληλεπίδραση εξυπηρέτησης πελατών της Toyota στο Facebook

Το μεγάλο κλειδί είναι να γνωρίζει ότι η υποστήριξη πριν και μετά την πώληση μπορεί να χρειαστεί να συμβαίνει σε πολλά κοινωνικά δίκτυα. Και πάλι, όλα εξαρτώνται από τη βιομηχανία σας, τη βιομηχανία των πελατών σας και τις κοινωνικές πλατφόρμες που χρησιμοποιούν πιο άνετα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να έχει νόημα για την επωνυμία σας να δημιουργήσει έναν ξεχωριστό λογαριασμό ειδικά για ερωτήματα υποστήριξης. Ωστόσο, ανεξάρτητα από το αν το κάνετε, είναι επιτακτική ανάγκη να αναζητήσετε ερωτήσεις και σχόλια οπουδήποτε, οποτεδήποτε. Στο Facebook, θα μπορούσαν να βρίσκονται σε αναρτήσεις επισκεπτών στον τοίχο σας ή να σχολιάσουν τις τελευταίες δημοσιεύσεις σας. Στο Twitter, θα μπορούσαν να είναι σε tweets αναφέροντας το όνομα χρήστη σας ή απλώς αναφέροντας το προϊόν σας. Σε άλλα δίκτυα, θα μπορούσαν να βρίσκονται σε ένα νήμα σχολίων ή ομάδα σχετικά με την επωνυμία ή το προϊόν σας. Γι ‘αυτό ο επόμενος στόχος είναι τόσο σημαντικός.

ΣΤΟΧΟΣ 7: Ακρόαση για τη διαχείριση φήμης επωνυμίας

Σχεδόν κάθε επωνυμία, είτε είστε B2B είτε B2C, θα πρέπει να χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για ακρόαση και διαχείριση φήμης. Δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι θα λένε πάντα κακά πράγματα για εσάς όλη την ώρα. Στην πραγματικότητα, πολλές επωνυμίες αξιοποιούν τα καλά πράγματα που λέει το κοινό τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα χρησιμοποιούν ως κοινωνική απόδειξη για να πουλήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

Από την άλλη πλευρά, θα μπορούσατε επίσης να είστε στο τέλος λήψης ενός μαστίγματος κοινωνικών μέσων. Όταν συμβεί αυτό, ενδέχεται να αναφερθείτε ή να μην επισημάνετε συγκεκριμένα ή να προσθέσετε ετικέτες στην ανάρτηση. Αλλά αν είναι δημόσιο, θα θέλετε να ακούσετε έτσι ώστε να μπορείτε να κάνετε μια θετική απάντηση.

Διαχείριση φήμης επωνυμίας στο Twitter

Ακριβώς όπως ένας εκπρόσωπος εξυπηρέτησης πελατών με έναν θυμωμένο πελάτη μέσα σε ένα κατάστημα, η δουλειά σας θα ήταν να προσπαθήσετε να διαδώσετε την κατάσταση. Αναγνωρίστε το πρόβλημα, ζητήστε συγγνώμη και προσφέρετε να κάνετε τα πράγματα σωστά. Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να βοηθήσετε το εν λόγω άτομο, μόλις δείξατε εξαιρετικές δεξιότητες εξυπηρέτησης πελατών και αυτό μπορεί να συμβάλει πολύ με τους πιθανούς μελλοντικούς πελάτες που μπορεί επίσης να παρακολουθούν την κατάσταση. Ή μπορείτε να μετατρέψετε ξανά την κακή εμπειρία ενός πελάτη σε καλή.

Εάν μπορείτε να επιτύχετε ακόμη και έναν από αυτούς τους στόχους με το μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων, τότε είστε σίγουροι ότι θα αισθανθείτε τα οφέλη που μπορούν να προσφέρουν τα κοινωνικά μέσα για την επιχείρησή σας!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map