Wix eCommerce Review за създаване на онлайн магазин през 2016 г. с WixStores


Wix електронна търговия

Посети сайта

9.1


Оценка на AWA

Wix електронна търговия

Wix е основана през 2006 г. от трима приятели и бизнес партньори. Те бяха в процес на стартиране на собствен уебсайт и бързо разбраха колко скъпо и отнема време това може да бъде. Трудностите им ги вдъхновиха да проектират проста платформа, която може да се използва безплатно. Днес това е международна компания с над 77 милиона клиенти. Прочетете нашия преглед на електронната търговия на Wix по-долу.

Професионалисти

 • Подробна база данни за поддръжка
 • Обширен пазар на приложения
 • Нулеви такси за транзакциите

Против

 • Големи реклами в безплатната версия
 • Трудно е да преминете към друг шаблон

Преглед

 • Уеб сайт: www.wix.com/ecommerce/
 • Централно управление: Тел Авив, Израел
 • Година на основаване: 2006
 • Служители: 50-100
 • Хоствани сайтове: 77000000+
 • Категории: Уебсайт строител, онлайн магазин
 • Услуги: Облачен софтуер за уеб дизайн, уеб хостинг
 • Безплатен пробен период: 14 дни
 • Гарантирано връщане на парите: 30 дни

Wix е уникален създател на уебсайтове и колички. За да започнете, всичко, което трябва, е имейл адрес. Това е вярно. Можете да създадете уебсайт безплатно. Като бонус няма да е необходимо да се научите да кодирате. Редакторът за плъзгане и пускане улеснява добавянето на съдържание. Всъщност Wix е изградила репутация на най-удобната за потребителите платформа. Това го прави идеалният избор за начинаещи и малки предприятия.

За кого е електронната търговия на Wix?

Wix е най-подходящ за малки фирми. Той предлага опростен и лесен дизайн и всички необходими инструменти, които ще ви трябват, за да започнете. Липсват й по-сложни функции за управление. По-големите компании може да открият, че това не е най-добрият избор за работа с масивни инвентаризации и други сложни процеси. Налични са по-всеобхватни платформи, които отговарят на нуждите на големите бизнеси.

Стандартните функции включват:

 • Хиляди приложения
 • Модерни и персонализирани шаблони
 • Редактор с влачене и пускане
 • Мобилни приятелски възможности
 • Безплатен хостинг

Когато посещавате уебсайта на Wix, първото нещо, което ще бъдете попитани, е какъв сайт искате да създадете. Има 13 основни категории, разделени по бизнес тип. Целият ви опит е персонализиран от самото начало. Това е чудесна функция за начинаещи, които може да се нуждаят от допълнителни насоки. Докато проучвате техните услуги, ще забележите, че те са специализирани, предоставяйки разнообразни възможности за дизайн. Можете да избирате от стотици шаблони и хиляди приложения.

Ограничения на Wix

Едно ограничение, което трябва да се отбележи, е, че Wix не поддържа продажба на цифрови продукти. Той е най-подходящ за рекламни продукти и услуги. Също така, не всички шаблони са напълно мобилни. Ако отзивчивият дизайн е от съществено значение за вашия бизнес, не забравяйте да проучите подробно шаблоните.

Подобно на повечето платформи, Wix също се предлага с ограничения за съхранение и честотна лента.

скалируемост

При толкова много налични приложения има достатъчно място за разширяване на функционалността на уебсайта ви, докато бизнесът ви расте. Пакетът с неограничени цени е най-популярният. Предоставя ви много място, за да започнете, включително неограничена честотна лента. Винаги можете да надстроите за допълнително място за съхранение.

Като се има предвид, има някои ограничения по отношение на мащабируемостта. Въпреки че има потенциал за растеж, възможно е платформата да надрасне. Wix електронната търговия е най-подходяща за малки фирми. Това не е задължително проектирано да работи с магазини с голям обем. Ако вече имате утвърден магазин с хиляди лоялни клиенти, може да искате да помислите за избор на по-широка платформа за електронна търговия.

Анулиране на вашия акаунт за електронна търговия в Wix

Можете да изпробвате Wix безплатно за 14 дни. Не е необходимо да се ангажирате още от самото начало. Ако отворите акаунт и решите да го анулирате, ще получите възстановяване за времето, което не е използвано. Предлагат се както месечни, така и годишни абонаменти.

репутация

Wix спечели репутация на най-иновативната и удобна за потребителя платформа от този род. Наскоро тя премина през голяма актуализация и критиците са доволни. Начинаещите могат бързо да създадат отличен уебсайт. Помага на Wix непрекъснато да добавя нови функции. Клиентите могат да очакват платформа, която нараства с техните нужди.

Награди

Wix не взе вкъщи нито една голяма награда за дизайн. Те си партнират с големи индустриални лидери като DreamWorks, което означава, че предстоят големи неща. Изглежда, че Wix току-що започва с него, става въпрос за революция в дизайна на уебсайтове.

Защо да изберете решение за електронна търговия на Wix?

Ако стартирате или управлявате малък бизнес, няма много причини да не избирате Wix. Той предоставя облачна програма за електронна търговия и създател на уебсайтове, които имат малко конкуренти. Няма по-лесен начин за проектиране и изграждане на персонализиран уебсайт. Wix е идеалният избор, ако имате нулев опит с кодиране и искате красив сайт.

Основни функции

 • Над 500 шаблона
 • Плъзнете и пуснете уебсайта
 • Продуктови галерии
 • 7 платежни процесори
 • Автоматични известия по имейл
 • Данъчни и транспортни изчисления
 • Оптимизиран мобилен магазин
 • Инструменти за бюлетин
 • Създател на отстъпков код
 • Сигурна количка за пазаруване
 • Проследяване на поръчки
 • Специално благодарствено съобщение

Дизайн & персонализиране

Тук блести електронната търговия на Wix. Можете да избирате 501 (и брои) различни шаблони. Най-добрата част? Те са безплатни! Ключът е да търсите вашите опции и да се уверите, че сте избрали такава с възможности за електронна търговия. Можете да започнете да стеснявате избора си, като изберете какъв тип бизнес ще ръководите.

Можете да категоризирате шаблоните по отрасли. Например, можете да видите опции за шаблони, които са специално създадени за показване на фотография. Това е полезен инструмент, който ще се погрижи да получите перфектния шаблон.

Ако се чувствате смели, можете да започнете с празен шаблон и да изградите вашия сайт от нулата. В противен случай всеки шаблон може да бъде напълно персонализиран.

Обърнете внимание: не можете да получите достъп до CSS кода за вашия сайт. Това може да е смущаващо за тези, които обичат да се занимават директно с кода. Добрата новина е, че можете да промените практически всичко с редактора на плъзгане и пускане. Също така, от звуците на него, работи CSS.

Може би най-доброто прилагателно за описание на шаблоните на Wix е просто. Всички шаблони са чисти и модерни, но една повтаряща се критика е, че може да са твърде прости. Това може да е достатъчно добро за начинаещи или малки предприятия, но по-големите магазини може да искат нещо по-сложно.

Дизайн услуги

Wix не предлага превъзходни дизайнерски услуги, въпреки че те ще ви помогнат да се сближите с фрийлансър. Можете да посетите Wix Arena, за да се свържете с експерти по Wix дизайн, които могат да помогнат.

Управление на съдържанието

Здравословните инструменти и интуитивен интерфейс улесняват добавянето и управлението на съдържание. Няма да отнеме много време, за да научите пътя си около задния план. Просто кликнете върху областта, която искате да редактирате, и добавете изображения, текст или друга функция. Можете също да добавите блог вашия сайт с подходящото приложение.

Изображения и видеоклипове

Бързо качвате и запазвате снимки в онлайн папки. Не е необходимо да презареждате изображения, които вече сте използвали. Това може да бъде голяма спестяване на време. Също така, не се колебайте да дърпате снимки от другите си акаунти като Facebook. Wix също така улеснява включването на видеоклипове. Всяко пространство с изображения във вашата тема може да се използва за съхраняване на видео. Можете дори да направите целия си фон един видеоклип.

Също така, Wix може да бъде интегриран с Bigstock Photos. Вместо да качвате вашите снимки, можете да разгледате масивна селекция от професионални снимки. Това партньорство предоставя достъпен и удобен начин за създаване на визуално привлекателен уебсайт.

Социално споделяне

Добавянето на бутони за социални медии към вашия сайт отнема само няколко кликвания. Можете да интегрирате напълно всичките си акаунти и да използвате социалните медии, за да се свържете с клиенти и да промотирате бизнеса си. Всъщност повечето шаблони идват с вече показани бутони в социалните медии.

Изграждане на мобилни сайтове

Това е може би последният проблем, с който Wix трябва да се справи. Уебсайтовете не отговарят на това, че ще се адаптират според размера на вашия браузър. Те обаче са мобилни. Повечето шаблони ще бъдат поставени с отметка в квадратчето „Направете вашия сайт мобилен приятел“. Можете също да преминете към екрана за редактиране на мобилни устройства, за да направите допълнителни промени.

Характеристика & Инструменти

ОсобеностПреглед
Настройка на онлайн магазинаНе може да е по-лесно! Регистрирайте се за пакет с цени или започнете безплатна пробна версия. Оттам можете да започнете да разглеждате шаблони за сърфиране и да настроите магазина си за нула време.
Ширина на лентата и съхранениеТези характеристики варират според ценовия план. Планът за електронна търговия е предназначен за малки предприятия. Той се предлага с 20GB съхранение и 10GB честотна лента.
Приставки и добавки за кошницата за количкиИма хиляди приложения, които можете да добавите към вашия сайт. Повечето планове дори идват с две безплатни премиум приложения, за да започнете. Въпреки големия брой налични приложения, те не са непременно фокусирани върху електронната търговия. Тези ограничения затрудняват бързото развитие на магазина.
Управление на поръчкиУправлението на магазина ви е супер просто. Можете да преглеждате всички поръчки и да правите промени според нуждите.
Управление на инвентараПросто кликнете върху продукт, за да направите промени. Можете да създавате колекции, да редактирате информация и да добавяте изображения. Той дори показва кои продукти са налични и видими на сайта. Тези основни функции са достатъчни за малкия бизнес, но магазините със стотици продукти може да искат да запишат допълнителна информация. Повечето други платформи се нуждаят от повече полета, за да добавят продукт, което може да бъде безценен организационен инструмент.
Проследяване на праткатаПартнирайте с големи транспортни компании и проследявайте пакети по целия свят.
CRM функцииМожете да настроите CRM функции, колкото искате. Клиентите могат да ви се обадят директно или да ви изпратят имейл или можете да използвате система за билети.
Шаблони и темиИзберете от стотици безплатни теми. Има много стилни опции и можете да персонализирате всеки един от тях.
Интеграции и добавкиWix се предлага с повечето интеграции, които бихте искали в един уебсайт. Темите са готови за социални медии и е лесно да настроите опциите за плащане. Всички други функции могат да бъдат добавени, като посетите магазина за приложения. Wix прави изключително лесна за интегриране на добавки само за няколко минути.
Мобилна електронна търговияВъпреки че уебсайтовете не реагират, те идват с дизайн, удобен за мобилни устройства. Сайтовете няма да се коригират, докато промените размера на браузъра си. Въпреки това, купувачите ще могат да преглеждат вашия магазин на всяко устройство. Това не е идеално, но все пак ви позволява да пускате на пазара на огромен мобилен пазар.
Уеб хостингБезплатен уеб-хостинг, базиран на облак. Всички ваши данни се съхраняват безопасно и можете да разчитате на техните мощни сървъри.
App StoreМагазинът на Wix App е много впечатляващ. Можете да търсите в хиляди безплатни и премиум приложения. Никой не прави приложения като Wix. Всички най-добри инструменти са достъпни на една ръка разстояние.
BloggingНеобходими са само няколко кликвания, за да добавите блог към вашия уебсайт. От редактора на блога можете лесно да пишете, редактирате и публикувате публикации. Можете дори да напишете няколко публикации и да ги планирате за публикуване. Редакторът също така ви позволява да добавяте видеоклипове и изображения. Вашият блог ще изглежда страхотно и ще ви помогне да привлечете читатели и клиенти.
SEO и маркетингWix предоставя всички инструменти за SEO и маркетинг, които ще ви трябват. От таблото за управление можете да контролирате описания на страници, заглавия и маркери. Безплатното приложение за SEO също предоставя съветник, който да ви помогне с ключови думи. Ако не сте сигурни как да подобрите класирането в търсачките, възползвайте се от интерактивните уроци. Тези инструменти са изненадващо задълбочени.
БюлетиниПовечето шаблони се предлагат с формуляри за регистрация на бюлетин. Можете бързо да започнете да създавате списък с имейли и да изпращате промоционални бюлетини с лекота.
Функции за сигурностИма някои малки недостатъци при настройката на защитата на Wix. Wix няма SSL сертификат. Това означава, че клиентите се пренасочват към защитена страница, когато казват. По всяко време купувачите са насочени далеч от вашия сайт; има увеличен шанс за загуба на продажба. Клиентите може да не вярват, че тяхната информация е защитена и не се съхранява. Въпреки че касата е напълно безопасна, това може да отклони някои клиенти.
Сертифициране на PCIWix е съвместим с PCI.
Създаване на съдържаниеДобавянето на продукти и създаването на ново съдържание е супер лесно. Редакторът за плъзгане и пускане е един от най-добрите. Дублирането на шаблони за няколко страници може да бъде трудно. В противен случай процесът на проектиране е изцяло интуитивен и перфектен за начинаещи.
Подаръчни сертификатиС Wix можете да продавате сертификати за подаръци и да създавате купони и кодове за отстъпки. Необходими са само няколко кликвания за насърчаване на продукти или специални продажби.
Начини на плащанеСписъкът на наличните процесори за плащане на трети страни е сравнително кратък. Добрата новина е, че Wix подкрепя някои от лидерите в бранша. Можете да използвате PayPal, Skrill, Authorize.net и някои други големи имена. За допълнителни опции за плащане, ще трябва да направите търсене в магазина за приложения.
Данъчни и транспортни калкулаториТези такси се изчисляват автоматично при касата. Не е нужно да се притеснявате, че трябва да генерирате тази информация за всяка продажба.
ДокладиГенерирайте отчети, за да помогнете за визуализиране на ефективността и споделяне на данни.
Статистика на сайтаWix използва Google Analytics за проследяване на ефективността на уебсайта Ви. Това е един от най-реномираните и уважавани инструменти за анализи. Ето само няколко от нещата, които можете да проследявате:
 • Колко души посещават сайта ви за всеки период
 • Колко дълго посетител остава на сайта
 • Ако са връщащ посетител
 • Местоположението им
 • Какви страници посетиха
 • Как са стигнали до вашия сайт

Цялата тази информация може да се използва за фокусиране на маркетинговите усилия. Ако не сте фен на Google, можете да пазарувате магазина за приложения за други програми. Изборът е твой. Преглеждайте колкото искате или малко данни и ги използвайте за подобряване на бизнеса си.

планове & Ценообразуване

Wix предлага достъпни и авангардни ценови планове. Никога не трябва да се притеснявате за скрити такси. За да започнете, запишете се за 14-дневния безплатен пробен период. Всичко, от което се нуждаете, е имейл адрес. Не е необходима кредитна карта. Това ще ви позволи да се запознаете с таблото за редактор и администратор. Можете също така да разгледате по-отблизо темите и магазина за приложения.

Ценови пакети

Можете да започнете само за 4,08 долара на месец. Този основен план ви позволява да хоствате домейн и да изградите отличен сайт. Най-големият недостатък е, че вашият сайт ще показва реклами и лога на марката на Wix. Ако искате да премахнете тези маркови маркери, можете да плащате 9,25 долара на месец за комбинирания пакет.

Онлайн магазините ще искат да изберат пакета за електронна търговия. Той струва $ 16,17 на месец и се предлага със следните функции:

 • Едногодишен безплатен хостинг на домейн
 • Рекламни ваучери на стойност 300 долара
 • Две безплатни премиум приложения
 • 20 GB памет
 • 10 GB честотна лента
 • Google Analytics

Това трябва да е достатъчно за повечето предприятия. Можете обаче да надстроите до VIP плана за $ 24,92 на месец. В допълнение към неограничената честотна лента, този план се предлага с приоритетна поддръжка. Дори този план на най-високо ниво е на цена под пакетите от средния клас на повечето платформи. Wix е изключително достъпна и на конкурентни цени.

Плащайте за абонамента си всеки месец или спестявайте пари, като закупите цяла година предварително. Спестяването варира за план, но варира от 30-45%.

Поддръжка на клиенти

Докато най-скъпият ценови пакет идва с приоритетна поддръжка, потребителите могат да очакват прилично обслужване на клиентите на всяко ниво на пакета. Най-големият проблем е, че те не предлагат функция за чат на живо или имейл система. Можете да се обадите на 800 номер, но най-добрият ви залог е да насрочите обратно повикване. Това не позволява да губите време в задържане.

За щастие има най-различни други места, към които можете да се обърнете за помощ. Започнете, като посетите страницата за поддръжка на Wix. Тук можете да намерите списък с често задавани въпроси и често задавани въпроси. Има и форум на общността и видео уроци, които да помогнат. Можете също да публикувате проблеми и притеснения на техните страници в социалните медии.

Макар че е хубаво да има няколко различни начина да се свържете с поддръжката, изглежда системата работи за Wix и техните клиенти. Платформата има изключително положителни отзиви за поддръжка на клиенти. Отговорите са сравнително бързи, а представителите са знаещи и любезни. Wix е толкова лесен за използване, че поддръжката се използва главно за технически проблеми, които трябва да са малко и далеч между тях.

Друга кокетна функция е достъпът до Wix Lounge. Това е пространство за сътрудничество в Ню Йорк. Ако пътувате, можете да използвате салона за осъществяване на бизнес и да се свържете с други потребители на Wix. Можете дори да резервирате пространството за специални събития. Всичко безплатно.

Лесно използване

Wix води пакета, когато става въпрос за лекота на използване. Той не само предлага редактор за плъзгане и пускане, но също така предоставя един от най-удобните и интуитивни редактори на потребителите някога. Всички инструменти, от които се нуждаете, се показват на видно място и навигацията между екраните е лесна.

Няма абсолютно никаква причина да знаете кодиране. Дори начинаещите могат да създават модерни и професионални уебсайтове за електронна търговия, а експертните дизайнери ще оценят интерфейса. Ако някога се нуждаете от помощ, можете бързо да получите достъп до помощ, без да излизате от редактора. Що се отнася до потребителското изживяване, Wix е вероятно най-добрият.

заключение

Трябва ли да изберете софтуер за електронна търговия Wix за изграждане на вашия онлайн магазин?

Ако планирате да управлявате малък бизнес и сте новак по отношение на дизайна, тогава да. Абсолютно да. От друга страна, има области, в които Wix просто не се справя със задачата да поддържа мащабен бизнес. Това е по дизайн. Простотата е в основата на това, което прави тази страхотна платформа, което също означава, че може да не е най-доброто за по-сложни транзакции и процеси.

Въпреки че има някои области за подобрение, Wix е една от най-удобните за потребителя и всеобхватни платформи за електронна търговия. Освен това е освежаващо да видите компания, която изглежда толкова истински инвестирана в подобрения и предлагане на достъпен продукт, който не изисква от вас да жертвате функции за цената.

Независимо дали сте експертен дизайнер или напълно начинаещ, вие със сигурност ще се насладите на редактора за плъзгане и пускане. Комбинирайте това с елегантни шаблони и създаването на професионален уебсайт никога не е било по-лесно. Wix е отличен избор за малкия бизнес и обещава просто да продължава да става все по-добър.

сравнение

Wix електронна търговия

91

Shopify

96

BigCommerce

95

Volusion

94

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map