Weebly Преглед на електронната търговия 2016


Weebly електронна търговия

Посети сайта

9.1


Оценка на AWA

Weebly електронна търговия

Основателите на Weebly, Дейвид Русенко, Крис Фанини и Дан Велтри, започнаха да работят върху сайта, докато все още бяха студенти в щата Пен. През 2007 г. интерфейсът за редактиране стана публичен и до 2008 г. Weebly имаше над един милион потребители. Бързият растеж на компанията все още не губи пара. Към 2016 г. Weebly поддържа над 30 милиона уебсайтове. Прочетете нашия Weebly eCommerce преглед по-долу.

Професионалисти

 • Мощен eCommerce Website Builder
 • Безплатен хостинг за електронна търговия
 • Гъвкави опции за доставка
 • Нулеви такси за транзакциите

Против

 • Без интеграция на бюлетини
 • Без оценки на живо на разходите за доставка

Преглед

 • Уеб сайт: www.weebly.com
 • Централно управление: Сан Франциско, Калифорния
 • Година на основаване: 2006
 • Служители: 120+
 • Хоствани сайтове: 33000000+
 • Категории: Създател на уебсайтове, софтуер за онлайн магазин
 • Безплатен пробен период: 14 дни
 • Гарантирано връщане на парите: 30 дни

Повече от осем години Weebly работи за усъвършенстване на платформа за електронна търговия и количка, която е лесна за използване. Той е създаден така, че всеки да може да отвори акаунт и да започне работа без никакъв предварително опит. Ако погледнем само броя на потребителите, може да се предположи, че Weebly е изпълнил много от своите цели. Бърза обиколка през програмата потвърждава, че платформата предоставя отличен инструмент за начинаещи.

Докато някои платформи предлагат определен фокус или обслужване на определени видове бизнес, Weebly има по-обща аудитория. Предприемачите и собствениците на малък бизнес могат бързо да стартират магазин и да започнат да изграждат онлайн присъствие.

Ето няколко стандартни функции, на които ще се насладите:

 • Уеб базирана програма
 • Редактор с влачене и пускане
 • Отзивчиви теми
 • App център за интеграция на трети страни
 • Таблото за управление в реално време отчита статистическите данни на сайта
 • Достъп до HTML и CSS

Ограничения

Платените планове Weebly са изненадващо лишени от технически ограничения. Дори стартерният план се предлага с неограничено място за съхранение. Въпреки че няма имейл функция, можете бързо да свържете уебсайта си с личните си Gmail акаунти. Голямата разлика между ценовите пакети е броят на продуктите, които можете да добавите. В противен случай Weebly дава възможност за впечатляващо количество свобода.

скалируемост

Weebly е предназначен за стартиращи фирми, но предлага много място за растеж. Въпреки че компанията търси да се сдвои с предприемачи, можете да изградите голям онлайн магазин с Weebly. Бизнес пакетът позволява неограничени продукти. Също така помага Weebly да се предлага на 15 различни езика и да е готов за международни продажби. Можете да приемате плащане от цял ​​свят и да изпращате навсякъде.

Анулиране на вашата политика

Можете да изпробвате Weebly, използвайки безплатния им план. Всичко, от което се нуждаете, е имейл адрес, за да започнете. Безплатната версия включва плъзгане и пускане редактор, хостинг и неограничен брой страници. Трябва да ви даде добра представа какво да очаквате от надстроените планове.

Ако решите да анулирате своя платен абонамент, лесно можете да направите тази промяна във вашия акаунт. След като отмените, сайтът ви вече няма да работи, но планът ви ще бъде активен до изтичане на абонамента ви. Weebly не предлага възстановяване на суми за неизползвано време във вашия акаунт.

репутация

Weebly е едно от най-разпознаваемите имена в електронната търговия. И то с добра причина. Те бяха едни от първите, които създадоха създател на уебсайт, който може да бъде използван от всеки. Лесно е да забравим, че само преди десет години практически нямаше дизайнерски инструменти извън кодирането. От ранните си дни Weebly се разшири, за да осигури строител на пълни услуги. Сега компанията се счита за пионер, който също успя да остане актуален. Те продължават да растат с впечатляващи темпове.

Награди

 • Награда за избор на редактор за 2014 г. от PC Magazine
 • Вписан като един от 50-те най-добри уебсайта от Списание Time

Защо да изберете Weebly eCommerce Business Website Builder?

Ако искате да стартирате професионален сайт за електронна търговия, без да се налага да научите код или да наемете дизайнер, Weebly е чудесен вариант. Редакторът е впечатляващо лесен за използване, но все още може да създаде сложни и привлекателни уебсайтове. Няма явни недостатъци с програмата и тя продължава да е лидер в индустрията.

Основни функции

 • Страници със специални продукти
 • Множество вариации на продуктите
 • Социално споделяне
 • Купон строител
 • Зони за влачене и пускане
 • Страница на витрината
 • Mobile Ready
 • Филтрирано търсене на продукт
 • Проследяване и управление на запасите
 • Подробен данъчен контрол
 • Бързи книги и експортиране на CSV
 • Оптимизирани магазини за търсачки

Дизайн & персонализиране

Разделът с шаблони Weebly ви помага да стесните избора си. Има три основни категории: сайт, блог или магазин. След като изберете типа сайт, който искате да изградите, можете да избирате от 24 различни безплатни шаблона. Можете да преглеждате теми, докато разглеждате и превключвате теми по всяко време.

В миналото клиентите не са били толкова впечатлени от наличните теми. Не бяха непременно лоши. Просто им липсваше определен „уау“ фактор. За щастие, това е област, в която Weebly явно върши някаква работа. Настоящият избор на теми е значително подобрен и помага да се постави основата на страхотно изглеждащ сайт.

Като цяло шаблоните са модерни и професионални. И не забравяйте, че можете да персонализирате по желание. Всичко, което не ви харесва за шаблон, може да бъде лесно променено с помощта на редактора за плъзгане и пускане или HTML и CSS.

Приятелски за мобилни устройства

Всички теми са мобилни. Откликват обаче само по-новите теми. Освен ако наистина не сте влюбени в определена тема, добре е да изберете отзивчив вариант. Това избягва да се занимавате с отделна тема за мобилни устройства.

Потребителски интерфейс

Дизайнерското табло за дизайн е елегантно и неразрушено. Функциите на борда осигуряват достатъчно напътствия, за да ви помогнат да се насочите в правилната посока, без да се разсейвате. Винаги имате достъп до помощ, но шансовете са, че няма да ви трябва много, за да започнете.

Снимки и галерии

Един недостатък на дизайна е, че Weebly не предлага онлайн хранилище за вашите изображения. Ако искате да използвате повторно снимка, ще трябва да я качвате всеки път. Редактирането на изображения в Weebly също идва с ограничени възможности. Можете да завършите основни функции като изрязване и завъртане. Има дори няколко инструмента за редактиране на специални ефекти, но нищо твърде впечатляващо. Ако искате да играете с изображение, може да искате да го редактирате, преди да го качите в Weebly.

Социално споделяне

Социалните медии са жизненоважна част от всеки онлайн бизнес. Weebly прави изключително лесно свързването на вашите акаунти. Можете да създавате RSS емисии и да вмъквате бутони „като“ и „споделяне“ на всяка и всяка страница. Освен това е лесно да преглеждате и управлявате коментари, така че да можете да взаимодействате с клиентите.

Дизайн услуги

В момента Weebly не предлага дизайнерски услуги. Изглежда обаче, че те са бета тестване на портал, където можете да се свържете с дизайнери на свободна практика. Можете да се запишете за бета тестване или да издигнете фрийлансър самостоятелно.

Характеристика & Инструменти

ОсобеностПреглед
Настройка на онлайн магазинаИстинските начинаещи дизайнери могат да използват планиращия сайт, за да започнат. Тази функция на практика ще държи ръката ви през целия процес на настройка. Всичко, което трябва да направите, е да следвате. Не става много по-лесно и ще научите много.
Ширина на лентата и съхранениеСамо безплатният план се предлага с ограничение за съхранение от 500 MB. В противен случай клиентите, които плащат, могат да се насладят на неограничена памет и честотна лента. Не е необходимо да се притеснявате от пренапрежения. Това може да бъде голям плюс за всеки бизнес на бюджет.
Приставки и добавки за кошницата за количкиМагазинът за приложения предлага изобилие от добавки за разширяване на вашия сайт. Въпреки това повечето потребители ще открият, че функцията на количката е стандартна с всички необходими инструменти.
Управление на поръчкиСистемата за управление на Weebly поръчва всичко. Можете да предлагате персонализирани отговори, да изпращате известия за пратки и да преглеждате отчети по всяко време, когато е направена поръчка. Всички данни, които бихте могли да искате, са точно на една ръка разстояние.
Управление на инвентараДобавянето на продукти не може да бъде по-лесно. Можете да добавите колкото се може повече опции. Интерфейсът го прави прост и лесен за управление на вашия инвентар. Можете също да проследявате и показвате номера на инвентара на клиентите и да знаете момента, в който артикулите са извън клечката.
Проследяване на праткатаМожете да изберете всяка комбинация от опции за доставка, която желаете. Няма ограничения. Предлагайте безплатна доставка, приемете конкретен пощенски превозвач и предлагайте различни скорости за доставка. Можете да генерирате проследяващи номера и да осигурите бърза доставка. Weebly наистина предлага един от най-здравите инструменти за управление на корабоплаването.
CRM функцииПерсонализирайте разписки по имейл, анулирайте поръчки и управлявайте взаимодействията на клиентите с лекота. Таблото за администриране е интуитивно и лесно за навигиране. Няма да имате проблеми с намирането и изпълнението на задачите.
Шаблони и темиВъпреки че някои създатели на уебсайтове предлагат стотици теми, това не винаги е добро. Има какво да се каже за качеството над количеството. Weebly предлага около 75 различни теми, които са модерни и напълно адаптивни. Възможно е да не ви взривят, но ще ви свършат работата и винаги можете да направите подобрения сами.
Интеграции и добавкиСамо Google Maps и YouTube са единствените предлагани стандартни интеграции. Като се има предвид, магазинът на приложения Weebly ви позволява да добавяте почти всяка програма към вашия сайт.
Мобилна електронна търговияНе само можете да избирате от отзивчиви теми; можете също да използвате приложение, за да стартирате уебсайта си от полето. Дори приложението идва с редактор за плъзгане и пускане. Управлявайте своя магазин и редактирайте сайта си отвсякъде. Няма да се притеснявате да бъдете вързан за бюрото си.
Уеб хостингС Weebly можете да се насладите на бърз и надежден хостинг. Времената за зареждане са страхотни и те ще се погрижат за всички технически аспекти на хостинга на даден сайт. Участниците в бизнес плана също ще се насладят на SSL.
App StoreМагазинът за приложения предлага стотици приложения, организирани по категории. Хубаво е също, че цените са ясно показани. Изберете от множество безплатни и на разумни цени опции. Можете да добавите всякаква функционалност към вашия сайт.
BloggingФункцията на блога е също толкова лесна за използване, колкото останалата част от сайта. Просто плъзнете и пуснете елементи и съдържание. Плюс това, всички бутони и инструменти за социално споделяне са вградени точно. Създавайте RSS емисии, включвайте публикации и лесно управлявайте коментарите.
SEO и маркетингНасладете се на всички функции на SEO и маркетинг, които ще ви трябват за изграждането на вашия бизнес. Можете да вмъквате мета тагове и описания и да оптимизирате ключови думи. Инструментите за отчитане също ви позволяват да проследявате ефективността и да разработвате маркетингови стратегии. Всички инструменти са там; от вас зависи да ги използвате и да подобрите класирането на търсачките.
БюлетиниВъзможността за изпращане на бюлетини не е стандартна функция. Въпреки че можете да посетите центъра за приложения и да изберете програма за интегриране, вероятно ще трябва да платите абонаментна такса. Потърсете опции, които не таксуват, докато пощенският ви списък не надвиши определен брой контакти. В противен случай изпращането на бюлетин към месечните ви разходи.
Функции за сигурностWeebly предлага цялостен план за сигурност. Ще бъдете защитени срещу хакери и ще се насладите на SSL сертификат. Клиентите могат да разглеждат вашия сайт през 128-битова криптирана връзка.
Сертифициране на PCIWeebly е съвместим с PCI. Данните за кредитната карта на клиента ви ще бъдат защитени.
Създаване на съдържаниеНе става по-добре от управлението на съдържание с влачене и пускане. Дизайнерското табло ви позволява да добавяте елементи към всяка страница и бързо да преоразмерявате блоковете. Отнема само няколко минути, за да добавите страници, продукти и друго ново съдържание.
Подаръчни сертификатиПродажбата на подаръчни сертификати и предлаганите отстъпки и кодове на купони са супер прости. Таблото за управление ви позволява да ги направите достъпни само с няколко кликвания.
Начини на плащанеВъпреки че Weebly не си партнира с десетки шлюзове за плащания, покрива големите. Изберете от PayPay, Stripe, Authorize.net и други. Ще разполагате с всички инструменти, необходими за обработка на вътрешни и международни плащания.
Данъчни и транспортни калкулаториWeebly предлага повече възможности за доставка от повечето. Автоматично изчислявайте данъка според местоположението и задавайте тарифи за доставка по какъвто и да е начин. Имате много свобода, без да се налага сами да се занимавате с математика.
ДокладиОтчитането в реално време ви позволява да проследявате почти всичко. Прегледайте ефективността на продукта, проверете инвентара и бъдете в крак с вашия бизнес.
Статистика на сайтаДори потребителите с безплатен план могат да видят конкретни статистически данни на сайта. Проследявайте изгледи на страници, уникални посетители, страници с най-добри резултати и много други. Ако искате да добавите Google Analytics, ще трябва сами да вградите кода. Това е сравнително лесен процес, но Weebly не предлага настройка на интеграцията, за да помогне.

планове & Ценообразуване

Да се ​​каже, че строителят на уебсайтове на Weebly eCommerce е конкурентноспособен, е подценяване. Не само плановете им вървят под средните за индустрията, но включват широк набор от функции, които е трудно да се намерят всички на едно място. Те също са една от единствените платформи, които предлагат изцяло безплатна версия. Всичко, от което се нуждаете, е имейл адрес за изграждане на цялостен уебсайт и магазин. Едното ограничение е, че вашият сайт ще съдържа марка Weebly и ще се предлага с капачка за място за съхранение.

Ако искате да надстроите плана си за ценообразуване, можете да добавите дълъг списък от функции за едва $ 5 на месец. Ето разбивка на наличните пакети:

стартер

$ 9 / месец за шестмесечен план$ 8 / месец за едногодишен план5 $ / месец за двугодишен план

 • Неограничено съхранение
 • Безплатен хостинг
 • Поддръжка за чат и имейл
 • До 10 продукта
 • 3% такса за транзакция

професионалист

$ 14 / месец за шестмесечен план$ 12 / месец за едногодишен план
$ 9 / месец за двугодишен план

Включва всички функции на стартовия план плюс:

 • Поддръжка по телефона
 • До 25 продукта
 • Членство в сайта
 • Търсене в сайта
 • HD видео и аудио плейъри

Бизнес

$ 34 / месец за шестмесечен план$ 25 / месец за едногодишен план$ 21 / месец за двугодишен план

Включва всички функции на плана плюс:

 • SSL сигурност
 • Неограничено членство в сайта
 • Неограничени продукти
 • 0% такса за транзакция
 • Възможност за продажба на цифрови продукти
 • Калкулатор за доставка и такси
 • Кодове на купони

Можете да имате достъп до всички основни функции само за $ 21 на месец. Просто няма друга платформа, която предлага такъв тип стойност. Ако не друго, ще получите парите си на Weebly.

Поддръжка на клиенти

Ако искате достъп до всички инструменти за поддръжка на Weebly, ще трябва да отворите бизнес акаунт. Но отново, дори премиум планът им се предлага само за 21 долара на месец. Можете да се свържете с поддръжката на клиенти по телефон, имейл или чат на живо. Часовете за поддръжка на клиенти са от 5:00 до 17:00. Тихоокеанско време (M-F) и седем следобед до 16 ч. в почивните дни.

Потребителите могат също да гледат безплатни видеоклипове за обучение и да разглеждат страници с често задавани въпроси. Центърът за поддръжка на Weebly обхваща всяка тема, която трябва да знаете. Статиите предлагат полезна информация и екранни снимки с ясни указания.

Weebly работи върху добавянето на форуми на общността. Ще можете да посещавате и да предоставяте отзиви за промените, да предлагате подобрения и да обсъждате проблеми с други потребители. Тази функция е все още в началните етапи на развитие, но е нещо, което да очакваме в бъдеще.

Въпреки че има много начини да се свържете с Weebly, тяхната действителна информация за обслужване на клиенти не е точно убедителна. Много клиенти съобщават, че получават бързи отговори, но че на отговорите им липсва полезна информация. От друга страна, има много положителни отзиви.

Като цяло изглежда, че има смесени настроения относно качеството на обслужването на клиентите. От звуците на него не се наблюдава постоянно ниво на работа в компанията. Всичко може да зависи от това с кой представител за обслужване на клиенти разговаряте в даден ден.

Така че макар окончателната присъда да не е изцяло отрицателна, това може би е област, в която Weebly трябва да направи подобрения. Изглежда справедливо да очаквате определено ниво на обслужване всеки път, когато се свържете с тях. Винаги ще има изключения, но те трябва да са далеч и малко между тях.

Лесно използване

Понякога редакторите за плъзгане и пускане не са толкова прости, колкото изглеждат. Въпреки че можете да добавяте блокове, може да има ограничения за това къде можете да правите промени или за преоразмеряване на блокове. Това не е Weebly. Той предоставя истински редактор за плъзгане и пускане. Можете да изберете елемент и да го преместите на вашия сайт. Това прави персонализирането на вашия шаблон възможно най-просто. За собствениците на бизнес с почти никакъв опит в дизайна, тези инструменти правят възможно и достъпно изграждането на професионален уебсайт. На практика всеки може да започне с Weebly.

Ако имате нужда от обширно ръководство и стъпка по стъпка ръководство, Weebly ще бъде там за вас. Интерфейсът е чист и лесен за навигация. Функциите и инструментите за помощ на борда ще ви дадат насока и ще отговорят на вашите въпроси.

Когато става въпрос за лекота на използване и положително потребителско изживяване, Weebly се нарежда на върха.

заключение

Ако изберете Weebly eCommerce?

Абсолютно. В Weebly няма нито една отличителна черта или характеристика. Това, което ще получите, е страхотна количка за многократно пазаруване с невероятна стойност. Ако искате помощ с определена област на фокус, може да има налична опция, която да отговаря на вашите нужди.

В противен случай Weebly е надежден избор, който ще осигури изчерпателни функции във всички основни категории. Той е идеален за начинаещи и осигурява всичко необходимо за стартиране и изграждане на онлайн магазин и разрастване на вашия бизнес. Повече от всичко Weebly осигурява непобедима стойност.

сравнение

Weebly електронна търговия

91

Shopify

96

BigCommerce

95

Volusion

94

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map