Преглед на PrestaShop 2016


PrestaShop

Посети сайта

8.9


Оценка на AWA

PrestaShop

PrestaShop е пазарска количка с отворен код, която беше пусната през 2007 г. Днес има офиси в Маями и Париж, които са домакин на екип от над 100 разработчици. Платформата има международен обхват с над 250 000 клиенти от цял ​​свят. Като продукт с отворен код, той е в постоянно състояние на развитие и усъвършенстване. Прочетете нашия преглед PrestaShop по-долу.

Професионалисти

 • Неограничени продукти и категории
 • Лесен за инсталиране и настройка
 • Лесен за използване програма за качване на файлове
 • Настройка на шаблони на живо

Против

 • Трудно се разширява
 • Скъпи модули
 • Не е подходящ за големи предприятия
 • Неразбираеми теми

Преглед

 • Уеб сайт: www.PrestaShop.com
 • Централно управление: Париж, Франция
 • Година на основаване: 2007
 • Категории: Строител на онлайн магазини

Отличителното предимство на използването на платформа с отворен код е, че можете да започнете безплатно. Софтуерът може да бъде изтеглен само за няколко секунди. Не е нужно дори да включвате имейл адреса си. От друга страна, вие носите отговорност за регистрацията на домейн, свързването към хостинг сървър и грижата за други необходими задачи за настройка.

Платените платформи ще свършат тази работа за вас, но с PrestaShop трябва сами да предприемете тези стъпки. Въпреки че има ръководство за започване и препоръчани услуги за хостинг, този процес може да е непосилен за всеки с ограничен технически опит.

За кого е предназначен PrestaShop?

Потребителите попадат в две категории:

 1. Тези с техническото ноу-хау за настройка на сайт и извършване на някои дизайнерски работи.
 2. Тези с пари и ресурси да наемат разработчици и други специалисти, за да извадят магазина си от земята.

Ако сте изцяло нов в електронната търговия, PrestaShop ще бъде много за поемане наведнъж. За тези, които имат знания или ресурси да се възползват пълноценно от PrestaShop, има ясни ползи. Вашият магазин ще бъде напълно адаптивен. Всеки инструмент или функция може да бъде добавен към интеграция на трети страни.

Области на фокус

Това, което прави PrestaShop уникален е, че всеки програмист може да създаде добавка и да допринесе за софтуера. Това означава, че цяла общност е отговорна за изграждането и подобряването на платформата. Има много повече потенциал за решения в реално време.

Ограничения

Отново големият недостатък е, че ще трябва да инвестирате повече време и пари в първоначалната настройка. Повечето добавки се предлагат с ценови маркер и разходите могат бързо да се натрупат. Софтуерът може да е безплатен, но да получите вашия сайт точно така, както искате, няма да бъде.

скалируемост

Няма ограничения за това колко голям може да се разраства уебсайтът ви и вашият бизнес. Всичко зависи от вас да изберете правилните шлюзове за плащания и други инструменти, които ще ви позволят да се разширите. Напълно мащабируем сайт звучи привлекателно, но имайте предвид, че голяма част от функциите не са автоматизирани. Ако прераснете жизненоважна функция, ще трябва да търсите и интегрирате нов доставчик.

репутация

PrestaShop е добре приет от потребители и разработчици. Програмите с отворен код разчитат на общност или разработчици. Не всяка общност обаче е сплотена и надеждна. С PrestaShop можете да се насладите на ангажирана група от потребители и форуми, които предоставят полезна информация. В този аспект PrestaShop успя да преодолее някои от често срещаните проблеми, свързани с програми с отворен код.

Награди

2010 и 2011 г. Packt Publishing Награди с отворен код

Основни функции

 • Неограничени превозвачи
 • Персонализирайте полетата на продуктите
 • Абонамент за RSS емисия
 • Активиране на модул с едно щракване
 • WYSIWYG редактор
 • Персонализирайте статусите на поръчките
 • Предварително зададени съобщения за поръчка
 • Табло за управление на Google Анализ в реално време
 • Поддържа множество валути и езици
 • Специализиран URL адрес
 • Интегрирани инструменти за прогнозиране
 • Автоматизирани последващи имейли

Присъда на експертите в бранша на PrestaShop

Платформа за електронна търговия В крайна сметка PrestaShop идва силно препоръчан от експертите. Програмата е възхвалявана като една от най-добрите опции с отворен код на пазара и е идеална за по-големи бизнеси. Едната дума на предпазливост е, че PrestaShop може да не е идея за по-малки компании, които нямат богат инвентар от продукти. По-малките фирми, които се опитват да сведат до минимум режийните разходи, докато инвестират в растеж, може да открият, че допълнителните разходи, свързани с PrestaShop simple, не струват никакви потенциални ползи.

Извън въпроса с потенциалните разходи, критиците не могат да кажат нищо друго освен положителни неща за PrestaShop. Ето няколко акцента:

 • Елегантно и добре организирано табло.„Бек офисът“ избягва да бъде претрупан, което е често срещан проблем сред програмите за електронна търговия. Лесно е да се придвижвате сред различните менюта и страници, така че да намерите това, от което се нуждаете.
 • Видни инструменти за отчитане.Можете да видите статистически данни за ефективността на сайта в момента, в който отворите таблото си за управление.
 • Лесни за употреба инструменти за управление на инвентара.Добавянето на продукт е лесно и може да включва толкова подробности, колкото искате. Грижи се за пълен контрол.

Може би най-добрата новина за PrestaShop е, че той ще се подобрява само, когато разработчиците от цял ​​свят продължават да правят подобрения.

  • http://www.merchantmaverick.com/reviews/prestashop-review/
  • https://reviews.financesonline.com/p/prestashop/#review
  • https://www.cmscritic.com/prestashop-review/
  • 20 април 2016 г.

Положителни отзиви и препоръки на потребителите на PrestaShop

Сред клиентите, които имат знания и ресурси за работа с PrestaShop, отзивите са много положителни. Проучване на различни сайтове за отзиви показва, че програмата често получава 8 до 9 звезди и има стотици положителни споменавания в сайтовете за социални медии.

Ето някои от характеристиките, които се споменават най-често в положителни отзиви:

 • Теми: PrestaShop предлага разнообразни атрактивни теми, които могат да бъдат напълно персонализирани. Можете да започнете със солидна основа, преди дори да не се притеснявате да направите промени.
 • модули: С PrestaShop можете да закупите практически всеки модул (или приложение) и да разширите функционалността на вашия магазин. На практика всички основни имена са достъпни.
 • SEO инструменти.Потребителите, които преминаха към PrestaShop, отчитат забележимо увеличение на органичния трафик от търсачките.

Отново онези, които бяха наясно какво е необходимо за работа с PrestaShop, бяха прекалено доволни от програмата.

Отрицателни отзиви и оплаквания от потребителите на PrestaShop

Важно е да се отбележи, че PrestaShop е продукт с отворен код, който е свободен за изтегляне и поддържане от общност от разработчици от цял ​​свят. Това означава, че за успешното стартиране на PrestaShop е необходим опитен разработчик или компания с ресурси, за да наеме програмист. За някои необходимото количество технически знания е съществен недостатък на PrestaShop. Важно е обаче да се има предвид, че това е естеството на програмите с отворен код.

Друго голямо оплакване срещу PrestaShop е свързано с разходите. Въпреки че софтуерът е безплатен, може да откриете, че различни разходи бързо се сумират. Между плащането за хостинг, добавки и програмист, PrestaShop може бързо да надмине бюджета на малка компания.

Въз основа на отзивите на потребителите, бъдете готови да инвестирате повече време и пари в създаването на уебсайт чрез PrestaShop, отколкото при повечето конкуренти.

 • http://www.merchantmaverick.com/reviews/prestashop-review/
 • https://reviews.financesonline.com/p/prestashop/

Дизайн & персонализиране

С PrestaShop можете да създадете уебсайт от нулата или да използвате един безплатен шаблон, за да започнете. В противен случай ще трябва да закупите тема. Има много елегантни и професионални шаблони, от които да избирате. Не трябва да е изненада, че най-добре изглеждащите са и най-скъпите. Бъдете готови да разкриете няколкостотин долара за наистина елегантна тема.

Инсталирането на тема може да дойде с нейния набор от предизвикателства. Освен ако нямате определено ниво на технически опит, ще искате да се включите в помощта на професионалист. Това може да доведе до повече разходи.

PrestaShop е най-подходящ за тези с умения за кодиране. Експерт ще може да настрои всеки аспект на темата с няколко натискания на клавиши. Добрата новина е, че предният край включва функция за редактиране на шаблони на живо. Този инструмент ви позволява да редактирате цветове, шрифтове и други подробности. Освен това прави управлението на съдържанието сравнително лесно. След като костите на сайта са установени, добавянето на описания и изображения е интуитивно.

Изграждане на мобилни сайтове

Докато избирате тема, уверете се, че търсите отзивчиви възможности за мобилни устройства. Не всички теми са мобилни и отзивчиви. Спестете си главоболие, като започнете с отзивчива тема, която ще се приспособи към размера на браузъра и ще изглежда добре на всяко устройство. Докато редактирате вашия сайт, можете да видите как ще изглежда вашия сайт на различни видове устройства.

Социално споделяне

Може да успеете да намерите безплатна добавка за социално споделяне, но има вероятност, ще трябва да платите, за да добавите тази функция към уебсайта си. Бъдете готови да похарчите малко пари за добавки. Без тях няма да имате много в пътя на маркетинговите инструменти.

Дизайн услуги

По-голямата част от бизнеса ще иска да инвестира в дизайнерски услуги. Наемането на фрийлансър ще зависи от вас. PrestaShop не предлага дизайнерски услуги. Можете да посетите форума на общността и да попитате за препоръки.

Характеристика & Инструменти

ОсобеностПреглед
Настройка на онлайн магазинаЗа да получите софтуера, всичко, което трябва да направите, е да посетите уебсайта на PrestaShop и щракнете върху изтегляне. Оттам нещата могат да станат по-сложни. Ще имате нужда да добавите контролен списък с различни артикули, за да стартирате успешно своя магазин. Ако не сте сигурни къде да намерите сигурен хостинг или кой шлюз за плащания ще работи най-добре за вас, този процес може да бъде обезсърчителен.
Ширина на лентата и съхранениеТова зависи от това коя хостинг услуга изберете.
Приставки и добавки за кошницата за количкиПазарът на добавки PrestaShop разполага с над 5000 опции и брой. Можете да намерите всяка значима програма и да откриете по-малко известни опции за завършване на вашия уебсайт.
Управление на поръчкиЕдно отлично предимство на PrestaShop е елегантният табло за управление и администраторския панел. Дизайнът на задния край улеснява управлението на ежедневния бизнес на вашия бизнес. Платформата предлага и здрави отчети и статистика, които могат да помогнат при управлението на поръчките. Основната и по-подробна информация за поръчката е ясно показана на таблото за управление.
Управление на инвентараИнструментите за управление на запасите са също толкова остри и впечатляващи, колкото и инструментите за управление на поръчките. Може да има много области, в които решите да интегрирате добавки, но вероятността вградените инструменти за управление ще бъдат повече от достатъчни.
Проследяване на праткатаНастройването на опции за доставка чрез основни превозвачи е супер просто. Можете дори да предложите безплатна доставка, като започнете от определена стойност. Просто са необходими няколко секунди, за да започнете.
CRM функцииPrestaShop идва с инструменти за управление на интеграцията на клиентите. За малкия бизнес и стартиращите фирми те трябва да са повече от достатъчни за справяне с проблеми и осигуряване на солидно обслужване на клиентите. Ако искате по-цялостна система за управление, ще трябва да пазарувате пазара.
Шаблони и темиPrestaShop предлага една безплатна, извън темата за кутията. Достатъчно е да започнете, ако знаете кода. В противен случай ще искате да инвестирате в закупуване на тема. След като започнете да разглеждате, ще забележите широк спектър от възможности. Въпреки че със сигурност има някои истински пичове, можете да намерите наистина впечатляващи и красиви теми.
Интеграции и добавкиИма тон на избор. За да получите продукти с най-високо качество, потърсете реномирани търговски марки или сертифицирани програми. Това ще гарантира определено ниво на качество и ще ви спести време и пари.
Мобилна електронна търговияТемите са проектирани от разработчици на трети страни, което означава, че няма набор от стандарти. Някои теми са отзивчиви. Някои не са. Ще трябва да прочетете финия отпечатък, за да изберете мобилна и отзивчива тема.
Уеб хостингНе забравяйте, че за разлика от други платформи, хостингът не е включен. Можете да посетите хостинг модула под секция за услуги, за да получите някои предложения. В противен случай вие сте сами, когато става въпрос за избор на доставчик.
App StoreМожете бързо да търсите в магазина за приложения по категория или ключова дума. Инсталирането с едно щракване е също отличен инструмент, който превръща интеграцията в един лек бриз.
BloggingС всички страхотни инструменти за управление, които PrestaShop предлага, бихте сметнали, че те ще включват и проста функция за блог. Не толкова. Всъщност добавянето на блог може да струва над 100 долара. Това изглежда малко нелепо, особено когато мислите за всички безплатни блог програми навън.
SEO и маркетингДокато добавяте продукти, ще можете да включвате мета заглавия и описания и персонализирани URL адреси. Всеки маркетинг, който надхвърля това, ще трябва да се осъществява чрез програма на трети страни. Отново с програма с отворен код очаквайте да посещават пазара често и да купуват добавки.
БюлетиниЛошата новина е, че ще трябва да добавите програма или модул, за да изпращате бюлетини. Добрата новина е, че доста надеждни приложения са безплатни до определен брой потребители. Трябва да можете да изпращате бюлетини до 2 000+ клиенти, без да се налага да плащате и стотинка.
Функции за сигурностНе забравяйте да направите своите изследвания, когато става въпрос за сигурност. Вашият доставчик на хостинг услуги трябва да предлага изобилие от защита, но със сайт за електронна търговия искате да бъдете особено бдителни. Добре информираните клиенти ще търсят определени функции за сигурност, преди да предложат информация за кредитната си карта. Може да си струва да инвестирате в абонамент за сигурност чрез пазара PrestaShop.
Сертифициране на PCIПо принцип всеки шлюз за плащания, който решите да добавите, ще бъде сертифициран по PCI и съвместим.
Създаване на съдържаниеДобавянето на продукти и съдържание в PrestaShop е лесно, без да е твърде основно. Можете да включите много подходящи детайли за продукта за вашата документация. Нито едно от полетата не е задължително, така че няма да имате чувството, че просто правите въвеждане на данни. Персонализирайте всеки продукт с информацията, която е от съществено значение за вашия бизнес.
Подаръчни сертификатиВъзможността за създаване на ваучери и подаръчни сертификати е един от малкото вградени маркетинг
Начини на плащанеPrestaShop предлага впечатляващ брой безплатни възможности за плащане. Можете да използвате PayPal, Stripe и Skrill между другото. В магазина за приложения можете да избирате от около 215 опции за плащане. Добрата новина е, че PrestaShop включва ръководство за настройка, за да помогне на потребителите.
Данъчни и транспортни калкулаториЕдинственият недостатък при тези стандартни инструменти е, че ще трябва да посетите две отделни страници в таблото за управление. Разбира се, това не е нарушител на сделката, но също така няма напълно смисъл. Изглежда достатъчно просто, за да се справите с всички проблеми с данъка и доставката в един раздел.
ДокладиЕдно от първите неща, които ще забележите за таблото за управление, е, че всичко е свързано със статистиката. Има различни броячи и графики, които помагат за проследяване на вашия сайт. Дори и да не сте манипулатор на данни, няма как да не бъдете увлечени във всички числа. Просто е готино да следите тенденциите и да виждате статистики в реално време.
Статистика на сайтаPrestaShop ви позволява да проследявате активността на посетителите, да гледате отворени и изоставени пазарски колички и много други. Ако искате да направите още повече извличане на данни, можете лесно да добавите Google Analytics. Не бива да плащате и стотинка, за да можете да разберете клиентите си и ефективността на вашия сайт. Това е една област, в която PrestaShop предлага от самото начало.

планове & Ценообразуване

Безплатно! Въпреки че, знаете ли какво казват за неща, които звучат твърде добре, за да бъдат истина? Да, можете да навигирате в демонстрационен сайт и да изтеглите софтуера безплатно. Не е необходим имейл адрес. Без транзакция или месечни такси, но това не означава, че няма да се налага да харчите малко пари, за да започнете.

<Ето само няколко стартови разходи, които трябва да имате предвид:

 • Уеб хостинг – обикновено работи около $ 10 на месец
 • Тема / шаблон – очаквайте да платите около 300 долара за висококачествена тема
 • Уеб дизайнер – Ако нямате опит с кодирането, вероятно ще искате някаква помощ при проектирането на вашия сайт. Намирането на някого за 100 долара на час би било изгодно.
 • ИТ специалист – Отново ще искате да получите всичко точно от първия ден. Това изисква помощта на експерт. Професионалната помощ идва с професионален ценови маркер.
 • Добавки и модули – $$$

Разбира се, PrestaShop е свободен да започнете, но разходите могат бързо да се сумират. Колкото по-сложен и функционален искате да бъде вашият сайт, толкова повече можете да очаквате да платите.

Поддръжка на клиенти

Тъй като всеки може да допринесе за PrestaShop и да създаде добавка, поддръжката на клиентите може да бъде сложна. Невъзможно е да има шепа хора, които са квалифицирани да отговарят на въпроси за платформа, която постоянно се променя.

Най-доброто място да се обърнете за помощ е форумът на общността. Що се отнася до програмите с отворен код, PrestaShop има огромна и добре свързана общност от потребители, които са готови да помогнат. Голяма част от тези хора са разработчици, които обичат да решават проблеми. Въпросът ви може да е само проектът, който са търсили.

Ето някои други полезни ресурси:

 • Ръководства за потребителя – Само внимавайте: някои от ръководствата за потребителя са 500+ страници. Не е точно смилаемо количество информация.
 • Страници с често задавани въпроси – Те са най-полезни, когато става въпрос за процеса на настройка.
 • Потребителски форуми – Посетете тези ресурси, когато имате конкретни въпроси.
 • Уеб билет – Винаги можете да опитате тази опция, но очаквайте да бъдете пренасочени към друг ресурс. Има малка вероятност да получите кратък отговор.
 • План за подкрепа – Ако имате пари за изгаряне, можете да се запишете в план за поддръжка. Цените са скандални и се ограничавате до само няколко часа помощ годишно. Честно казано, по-добре е да се обадите на зет си, който е в компютрите или да потърсите вашия IT специалист.
 • Чат на живо – Когато посещавате сайта, има налична функция за чат на живо. Представител може или не може да отговори. Ако това стане, бъдете готови да чуете стъпка на продажбите и нула полезна информация. Обикновено чатът ще завърши с това, че по имейл ще ви изпратят ръководство за потребителя. Най-добре е да спестите собственото си време и просто да отидете направо към ръководството за потребителя.

Изглежда несправедливо да се каже, че обслужването на клиентите на PrestaShop е лошо. Платформата не е проектирана да работи с други продукти на пазара. С програма с отворен код просто няма същите очаквания, що се отнася до обслужването и поддръжката на клиенти. Въпреки това, ако искате лесен достъп до поддръжка, програма с отворен код не е правилният избор за вас.

Лесно използване

Очевидно е, че когато става въпрос за настройка на вашия сайт, има някои повече крака, свързани с продукт с отворен код. Когато става въпрос за лекота на използване на дизайна, PrestaShop може да предложи много.

В допълнение към CSS и HTML, потребителите могат да се възползват от редактора на предния край, за да правят и преглеждат промените в реално време. Тази функция е лесна за начинаещи. Новаците могат да правят малки промени, докато вървят, без да се налага да се обаждате на дизайнер за всяко малко ощипване.

Всяка страница в задния край има бутон „Помощ“ в горния десен ъгъл. Това вероятно е най-добрият ви залог за информация и той винаги е във вашата визия. След първоначалната настройка повечето собственици на бизнес с основен технически опит трябва да могат лесно да управляват сайта си.

заключение

Трябва ли да избера PrestaShop за изграждане на онлайн магазин?

Ако имате гъвкав бюджет и търсите да изградите среден до голям онлайн магазин, тогава да. Що се отнася до платформите с отворен код, PrestaShop е отличен кандидат. Той има здрав пазар и ви позволява да създадете професионален, функционален и атрактивен уебсайт, който е напълно адаптивен.

За малки фирми, които ще продават само десетина продукти, за да започнете, разходите за настройка вероятно не си струват. Всичко се свежда до бюджета.

Имайте предвид, че ще трябва да закупите добавки и да се включите в помощта на дизайнерски и ИТ експерти. Ако тези разходи не ви фазират, PrestaShop е чудесен начин да изпитате неограничени възможности и да бъдете част от непрекъснато развиваща се програма.

сравнение

PrestaShop

89

Shopify

96

BigCommerce

95

Volusion

94

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map